THEATER ANONIEM

Association sans but lucratif


Dénomination : THEATER ANONIEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.062.191

Publication

29/06/2011
ÿþV. beh

aa. Bel Staz

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~ ¢.er_-i=rDr-=1Icr.~ `I

~ GRIFFIE RECHTBANK VAN ~

p i JUN! 21I11

:COOPMDEI_ TURNHOUT ~

De griffier

Ondernemingsnr : 0.8J e . O G L " 4 3-1

Benaming

(voluit) : Theater Anoniem "

(verkort) : Theater Anoniem VZW

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Kloosterstraat 76, 2275 Lille-Gierle

Onderwerp akte :

I STATUTEN

HOOFDSTUK 1  Benaming, zetel, doel,duur

Artikel 1 :

De naam van de vereniging is : Theater Anoniem vzw.

Al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar benaming vermelden, met onmiddellijk daarvoor of daarna leesbaar en voluit geschreven de woorden: "Vereniging zonder winstoogmerk".

Artikel 2

De vereniging is gevestigd te Lille-Gierle en heeft haar zetel in het arrondissement Turnhout op het adres; Kloosterstraat 76 te Lille.

Binnen deze Gemeente wordt de plaats van vestiging bepaald of gewijzigd door de raad van bestuur die eveneens beslist over het oprichten van kantoren en filialen.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel:

Het organiseren van toneelopvoeringen,spektakels , terrastheater , dorpsfeesten,toneelopleidingen ,feesten ,danspartijen , kermissen ,bals ,muziekopvoeringen en andere optredens al dan niet gecombineerd met het' organiseren van occasionele cafetaria kortom alles wat dient tot het bevorderen van de podiumkunsten

Zij is bevoegd om alle roerende en onroerende goederen die zij voor het realiseren van haar doel nodig. heeft in eigendom te verwerven, zakelijke rechten te realiseren, kortom alle rechtshandelingen te stellen die voor de realisatie van haar doei nodig zijn.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

HOOFDSTUK II LEDEN

UhIU II 11111 0 II II IIIIIII YIIV~

'11097634*

r

Bijlntil het Belgisch Staatsblad = 29f0ti1201I`- -Annexes du 1Vlbniteiir bulge

Artikel 5

Het getal van de werkelijke leden is niet beperkt doch mag niet minder dan drie bedragen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto ' Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De stichtende leden in onderhavige VZW zijn de volgende:

-Daneels Maria, geboren te Gierle op 6.02.1956 en wonende te 2275 Lille, Kloosterstraat 76. -De Jongh Eddy, geboren te Turnhout op 15.09.1961 en wonende te 2275 Gierle, Schoolblok 14. -Peeters Jozef, geboren te Turnhout op 14.03.1957 en wonende te 2275 Gierle, Molenpad 56.

Tot de vereniging kan als werkelijk lid toetreden iedereen die door de raad van bestuur wordt aanvaard.

Het kandidaatlid dient zijn verzoek om aanvaarding te richten aan de raad van bestuur en dient zijn toestemming te betuigen met het doel en de huisregelen van de vereniging.

Het aanvaarden van de statuten sluit aanvaarding van de huishoudelijke regelementen in. De raad van bestuur beslist souverein over elk verzoek tot opneming.

De raad van bestuur kan op de door haar te bepalen voorwaarden ook andere personen als ereleden tot de vereniging toelaten zonder stemrecht.

Artikel 6

De door de werkelijke leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage zal niet hoger mogen zijn dan 50,00 ¬ .

Deze bijdrage is opeisbaar 14 dagen na haar vaststelling door de raad van bestuur.

De maximale bijdrage van de ereleden bedraagt eveneens 50,00 ¬ .

Artikel 7

Elk lid kan ten allen tijde, mits hij er een maand vooraf kennis

van geeft uit de vereniging treden doch niet vooraleer de opeisbaar geworden bijdragen zijn betaald.

Het ontslag dient bij aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Weigering om de bijdragen te betalen wordt als ontslagneming aanzien.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, en nadat het lid is gehoord.

Opgave van reden is niet vereist.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld en eveneens zodra het lid aan de hierboven onder artikel 5 gestelde vereisten niet langer voldoet.

Een uittredend of uitgesloten lid en de rechthebbenden van een overleden lid hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen, behoudens hetgeen in deze statuten uitdrukkelijk anders is bepaald.

Het is toegelaten, bij het aanbrengen van goederen of waarden, te bedingen dat het aangebrachte ingeval de vereniging ophoudt of ingeval het lid van rechtswege of door uitsluiting ophoudt van de vereniging deel uit te maken; geheel kan worden teruggevorderd.

In geen geval kan het uittredend of uitgesloten lid mededeling of afschrift van rekeningen, verzegelingen van goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

HOOFDSTUK III BESTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 8

De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste drie bestuurders, leden van de vereniging.

Zij worden benoemd en hun mandaat kan worden herroepen door de algemene vergadering met eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Het mandaat eindigt van rechtswege door overlijden,ontslag als lid en door verlies van het lidmaatschap. Zij zijn onmiddellijk herkiesbaar.

Benoeming, ontslag en afzetting, zomede elk hernieuwen en ophouden van een mandaat van een bestuurder wordt binnen 1 maand in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad openbaar gemaakt.

De algemene vergadering kan de bestuurders een vergoeding of bezoldiging toekennen en bepaalt het bedrag daarvan.

Elke bestuurder aangeduid om een tussentijds opengevallen functie uit te oefenen is slechts voor de overblijvende duur van dit mandaat benoemd.

Artikel 9

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De raad is bevoegd om alle handelingen van bestuur te verrichten daarin begrepen organistatie, benoeming, ontslag en bezoldiging van het personeel en het uitvaardigen van huishoudelijke reglementen.

De raad kan op zijn verantwoordelijkheid zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken overdragen aan één der bestuurders of zelfs aan een andere persoon, lid van de vereniging.

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging; hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de in hun beheer bedreven fouten.

Artikel 10

De raad kan onder zijn leden een afgevaardigde bestuurder of directeur aanduiden die met het dagelijks bestuur wordt belast.

Deze verzorgt dan de lopende en dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging eveneens alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoersinstanties, post, bank, spaarkas enz.

Bestuurders die namens de raad optreden moeten ten aanzien van derden geen blijk geven van enige beraadslaging of machtiging.

Is echter de machtiging van de algemene vergadering tot het verrichten van de voorgenomen handeling vereist dan zal hiervan blijk dienen te worden gegeven.

De werkelijke leden hebben het recht om de notulen en de beslissingen van de afgevaardigde bestuurder in te zien op de zetel van de vereniging.

Artikel 11

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter en bij diens afwezigheid door de secretaris.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD Z2

De besluiten worden bij gewone meerderheid van stemmen genomen; echter dienen ten minste de helft der leden aanwezig te zijn.

Bij staking van stemmen beslist de voorzitter.

De notulen worden gehouden in een daartoe gehouden bestemd register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vergadering.

De notulen worden bijgehouden op de zetel van de vereniging .

Ieder werkelijk lid heeft het recht tot inzage van alle notulen en beslissingen van de raad van bestuur op de zetel van de vereniging.

Uittreksels en afschriften worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en de secretaris of door twee bestuurders.

HOOFDSTUK IV ALGEMENE VERGADERING

Artikel 12

De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de werkelijke leden.

Haar besluiten verbinden evenzeer de leden die niet of tegenstemmen en beslist in al de zaken die de vereniging aanbelangen en niet uitdrukkelijk aan de raad van bestuur zijn voorbehouden.

De algemene vergadering kan bij gewone meerderheid van stemmen haar bevoegdheden aan de raad van bestuur overdragen behoudens wat betreft het wijzigen van de statuten, het benoemen en ontslaan van de bestuurders, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, de vrijwillige ontbinding van de vereniging en het uitsluiten van een lid.

Artikel 13

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

Zij moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen en begroting en van het beleid van de bestuurders in de loop van de maand september.

De bestuurders zijn bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens als ten minste één vijfde van de werkelijke leden daarom verzoeken en wel binnen één maand na het indienen na zulk verzoek bij de raad.

Al de werkelijke leden moeten opgeroepen ten minste 8 dagen voor de vergadering.De oproeping gebeurt per gewone brief of brief verzonden per é-mail en vermeldt de agende van de algemene vergadering.

De vergaderingen hebben plaats in de zetel of op de plaats die in de oproeping is vermeld.

Artikel 14

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur en bij diens afwezigheid door de secretaris.

De voorzitter duidt zijn secretaris aan en twee stemopnemers.

Al de werkelijke leden beschikken in de vergadering over één stem.

Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid voorzien van een schriftelijke volmacht.

Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Over onderwerpen die niet op de agenda voorkomen kan niet geldig worden gestemd tenzij alle leden aanwezig zouden zijn op de vergadering of tenzij het onderwerp behoort tot de bevoegdheid van de raad van bestuur en dezen zijn allen aanwezig .

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van het totaal getal der werkelijke leden zoals dit blijkt uit de laatste ter griffie van de Rechtbank van Koophandel neergelegde ledenlijst, moet op de agenda worden geplaatst.

Artikel 15

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen, hoe groot het aantal aanwezigen ook mogen wezen.

Bij staking van stemmen beslist de voorzitter der vergadering.

De vergadering kan de statuten niet wijzigen, indien deze wijziging niet op de agenda is vermeld en indien niet twee derde

van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, wordt dit getal niet bereikt dan kan nochtans een tweede vergadering bijeen worden geroepen die geldig kan beraadslagen welk ook het getal der aanwezigen weze.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen vereist, ook op de tweede vergadering.

Eenparigheid van stemmen is vereist voor het wijzigen van het doel of van één der doeleinden van de vereniging.

Tot de ontbinding van de vereniging kan er slechts worden besloten conform het bepaalde voor het wijzigen van de statuten.

Een meerderheid van twee derde der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid.

Artikel 16

De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een bijzonder op de zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die zulks wensen.

Afschriften en uittreksels worden door de voorzitter en de secretaris van de raad van bestuur of door twee bestuurders ondertekend.

De derden die van een belang doen blijken en de leden hebben het recht om op hun kosten inzage en/of afschrift van de notulen te vragen.

Artikel 17

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 september tot 31 augustus.

Op het einde van elk boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar afgesloten alsmede de begroting voor het volgend jaar opgemaakt.

Ze worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden aan de leden worden uitgekeerd.

De algemene vergadering kan een commissie met het onderzoek van de rekeningen en begroting belasten vooraleer ze goed te keuren.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Deze commissie kan mededeling eisen van al de bescheiden en inlichtingen die ze voor onderzoek nuttig . acht.

Voor. behouden aan het Belgisch Staatsblad,

De jaarrekening wordt door de zorgen van de raad van bestuur ter griffie van de Rechtbank van Koophandel van de plaats waar de vereniging is gevestigd neergelegd.

De werkelijke leden hebben het recht om de boekhoudkundige stukken van de vereniging te raadplegen op de zetel van de vereniging.

HOOFDSTUK V ONTBINDING VEREFFENING

Artikel 18

De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden van een lid in zover het aantal leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

De vereniging kan worden ontbonden door een besluit van de algemene vergadering genomen onder . dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of doeleinden van de , vereniging en door een gerechtelijke beslissing.

In geval van vrijwillige ontbinding zullen de bestuurders van de vereniging als vereffenaars optreden.

Bij niet akkoord over hun bevoegdheid en wijze van vereffening der schulden en van de te geldemaking der . goederen, zal de algemene vergadering hun bevoegdheid bepalen en de wijze van vereffening vaststellen.

Artikel 19

Ingeval van ontbinding zal het actief na aanzuivering van de schulden overgedragen worden aan een vereniging met gelijkaardig of verwant doel.

Artikel 20

. Voor alles waarin niet uitdrukkelijk is voorzien blijven de wet van 27 juni 1921 en gewijzigd door de Wet van '

2 mei 2002 en de gebruiken inzake verenigingen van overeenkomstige toepassing.

Il. Benoeming van de raad van bestuur

Met ingang van 25.05.2011 heeft de algemene vergadering met eenparigheid van stemmen benoemd, zodat de raad van bestuur vanaf heden is samengesteld als volgt:

-Daneels Maria, geboren te Gierle op 6.02.1958 en wonende te 2275 Lille, Kloosterstraat 76.

-De Jongh Eddy, geboren te Turnhout op 15.09.1961 en wonende te 2275 Gierle, Schoolblok 14. -Peeters Jozef, geboren te Turnhout op 14.03.1957 en wonende te 2275 Gierle, Molenpad 56

"

Op de laatste biz.. van Luik B vermeiden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en} bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
THEATER ANONIEM

Adresse
KLOOSTERSTRAAT 76 2275 LILLE

Code postal : 2275
Localité : LILLE
Commune : LILLE
Province : Anvers
Région : Région flamande