THEATERCOMPAGNIE GEENHOORNS, AFGEKORT : GEENHOORNS

Association sans but lucratif


Dénomination : THEATERCOMPAGNIE GEENHOORNS, AFGEKORT : GEENHOORNS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 578.984.189

Publication

30/01/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

zijn overeengekomen op 14 januari 2015, om in overeenstemming met de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen, betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen - verder genoemd  V& S-wet - de vereniging zonder winstoogmerk Theatercompagnie GEENHOORNS" op te richten, waarvan de statuten als volgt luiden:

Artikel 1. Er wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht die de naam  Theatercompagnie GEENHOORNS draagt. Deze naam moet steeds  op alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders, websites en andere stukken al dan niet in elektronische vorm, uitgaande van de vereniging  vermeld worden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of door de afkorting  vzw , het adres van de zetel van de vereniging, en het ondernemingsnummer.

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd in Werkstraat 34, 2018 Antwerpen in het gerechtelijk arrondissement van Antwerpen. De zetel kan bij beslissing van de algemene vergadering worden verplaatst met inachtneming van de formaliteiten voorgeschreven voor een statutenwijziging. Iedere verandering van zetel moet binnen de drie maand worden bekendgemaakt in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Benaming: Theatercompagnie GEENHOORNS Rechtsvorm: Vereniging Zonder Winstoogmerk in oprichting Zetel: Werkstraat 34, B-2018 Antwerpen, België

De ondergetekenden:

Marit Annie Van Geel, Werkstraat 34, 2018 Antwerpen,

Helene Andrea Dona D'haeseleer, Gauwelstraat 19, 8551 Heestert,

Kitty Mary An Boeckx, Paulus Beyestraat 42, 2100 Antwerpen,

Danny Felix Corneel Busschots, Bisschopstraat 23 bus 9, 2060 Antwerpen,

Lieve Sophia Raymonda Eyskens, Veenmolstraat 15, 2520 Ranst,

Glenn Seller, Boshovestraat 167, 2100 Antwerpen,

Jan Maria Hendrik Van Geel, August Van Putlei 144, 2150 Borsbeek,

Tom Louis Florentine Van Hecke, Veenmolstraat 15, 2520 Ranst.

TITEL I - NAAM, ZETEL, DOEL, DUUR

STATUTEN

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Theatercompagnie Geenhoorns

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : Geenhoorns

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Werkstraat 34

*15301891*

Luik B

2018

België

0578984189

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Antwerpen

Griffie

Neergelegd

28-01-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Artikel 3. De vereniging is een gezelschap dat tot doel heeft:

1. Vormings- en expressiekansen stimuleren en geven aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen met een minimumleeftijd van 7 jaar. Het bevorderen, propageren, organiseren, produceren en experimenteren met bestaande, en nieuw aan te maken, theater, film, muziek en andere expressievormen.

2. Om dit doel te bereiken kan de vereniging volgende initiatieven nemen: het zoeken naar en verwerven van financiële middelen; thematische werksessies en culturele activiteiten opzetten, bij voorkeur in samenwerking met andere verenigingen, ondernemingen, theater- en muziekgroepen; het opzetten en produceren van publieke theater-, film- en muziekproducties en voorstellingen; professionelen en semi-professionele uitnodigen voor activiteiten; het verzamelen, catalogeren en eventueel reproduceren van documentatiemateriaal en dit ter beschikking stellen van de deelnemers; het voorbereiden, samenstellen en uitgeven van publicaties, geluidsdragers, films; de medewerking van haar leden aan film- en theateractiviteiten/producties bevorderen; verder alle activiteiten die bijdragen tot het vooropgestelde doel.

3. De vereniging is bevoegd om in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voorzover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voorzover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. De vereniging mag om dit doel te bereiken alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel in dienst nemen, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in het binnen- als in buitenland; de vereniging mag alle roerende en onroerende goederen die nodig zijn tot het vooropgestelde doel bezitten, kopen, huren en verhuren, de vereniging mag aan andere stichtingen en ondernemingen van dergelijke aard deelnemen. De vereniging kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen  en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

Artikel 4. De vereniging wordt opgericht voor een onbeperkte duur en kan te alle tijde ontbonden worden. Het dienstjaar valt samen met het kalenderjaar.

TITEL II - LEDEN

Artikel 5. De vereniging telt vaste en toegetreden leden. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie vaste leden bedragen. De oprichters zijn de eerste vaste leden van de vereniging. De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten worden toegekend. Alle vaste leden hebben stemrecht in de algemene vergadering. De toegetreden leden worden uitgenodigd voor de algemene vergadering maar hebben geen stemrecht. Alle leden, vaste en toegetreden, kunnen vrij deelnemen aan alle publieke voorstellingen en try-outs die georganiseerd worden. Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Wie lid wil worden richt een verzoek schriftelijk of elektronisch aan de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding zonder gehouden te zijn beslissingen te motiveren, en zonder dat hierover enig verhaal bestaat. Beslissingen over toetreding van nieuwe vaste leden kunnen alleen met eenparigheid van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden genomen worden. Beslissingen over toetreding van nieuwe toegetreden leden kunnen genomen worden met een twee derde meerderheid van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de vaste leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van deze leden, of ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van deze leden door toedoen van de raad van bestuur of de algemene vergadering in het register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis werd gesteld. Bij wijziging van hun in het register opgenomen gegevens, dienen de leden de nieuwe gegevens binnen zelfde periode kenbaar te maken aan de raad van bestuur.

Artikel 6. Voor de vaste leden kan de jaarlijkse bijdrage niet meer bedragen dan 50 Euro. De bijdrage voor vaste en toegetreden leden wordt jaarlijks vastgelegd door de algemene vergadering.

Artikel 7. Het staat de leden vrij om op elk tijdstip ontslag te nemen, mits de raad van bestuur hiervan schriftelijk in kennis te stellen.

Luik B - vervolg MOD 2.2

De uitsluiting van een vast of toegetreden lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken met een twee derde meerderheid van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Artikel 8. Het ontslagnemende of uitgesloten lid heeft hoegenaamd geen recht op het bezit of een gedeelte van het bezit van de vereniging. Het is hen daarenboven niet toegestaan zegels te doen leggen, noch boedelbeschrijvingen, noch rekeningen te vorderen. Hetzelfde geldt voor erfgenamen, schuldeisers, rechthebbenden van een overleden lid.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Artikel 9. De algemene vergadering is samengesteld uit alle vaste leden, verder in deze statuten de leden genoemd. Ieder lid beschikt over één stem.

TITEL III  ALGEMENE VERGADERING

Ieder lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening, zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax of elektronische post, aan de voorzitter of de secretaris, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald, zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en volgende van de V& S-wet.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 10. De algemene vergadering is bevoegd voor hetgeen bepaald in de V& S-wet. De algemene

vergadering besluit over:

* De wijziging van statuten,

* De benoeming en afzetting van de bestuurders,

* In voorkomend geval, de benoeming, bezoldiging en afzetting van de commissarissen

* De kwijting aan de bestuurders en commissarissen

* De goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

* De vrijwillige ontbinding van de vereniging

* De uitsluiting van de vaste en toegetreden leden

* De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

* De uit te voeren projecten en activiteiten, de onkostenbegrotingen en de richtlijnen voor het uitvoeren ervan.

* Voor alle gevallen waarin de statuten het vereisen

Artikel 11. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen, door de voorzitter of door twee bestuurders, in de loop van de eerste 6 maanden volgend op de afsluiting van het boekjaar, voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar, de goedkeuring van de begroting voor het volgende boekjaar, de goedkeuring van het beleid van de bestuurders over het afgelopen boekjaar en, in voorkomend geval, de goedkeuring van het verslag van de commissaris over de jaarrekening.

Artikel 12. De raad van bestuur zorgt voor de bijeenroeping van de algemene vergadering, minstens acht dagen voor de vergadering, per brief, telefax of elektronisch bericht. De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur. De agenda is in de bijeenroeping vermeld.

Artikel 13. Alle leden van de algemene vergadering zijn op gelijke wijze stemgerechtigd. De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen

bij meerderheid van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, behoudens in de gevallen in artikel 14 en artikel 17 en 20 van deze statuten vermeld. De bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al haar leden. Haar besluiten gelden ook voor de afwezige leden, de leden die niet stemmen, of die tegenstemmen.

De algemene vergadering beslist over de uitvoering van nieuwe projecten en activiteiten voor het komende jaar, zij legt de modaliteiten vast voor het aanpassen en wijzigen van dit jaarprogramma.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij diens afwezigheid, door de secretaris, of, bij diens afwezigheid, door de oudste van de aanwezige bestuurders. De voorzitter wijst een secretaris aan ingeval de secretaris van de raad van bestuur afwezig is.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen op voorstel zowel van de voorzitter als van de gedelegeerd bestuurder.

Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, wordt op de agenda gebracht. Dit recht geldt vanaf de bijeenroeping tot uiterlijk vlak vóór de aanvang van de algemene vergadering.

Op vraag van één/vijfde van de leden moet de algemene vergadering bijeengeroepen worden.

De besluiten van de algemene vergadering worden per omzendbrief - via gewone of elektronische post - meegedeeld aan de leden en aan de belanghebbende niet-leden, dit alles onverminderd de door de wet voorgeschreven bekendmakingen.

Artikel 14. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden bedoeld in het tweede of het derde lid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Artikel 15. De notulen van de algemene vergadering worden opgenomen in een ter zetel van de vereniging gehouden bijzonder register en ondertekend door de voorzitter van de vergadering, de secretaris en de leden die het wensen. Afschriften en uittreksels van de notulen en het register worden door de voorzitter en door de secretaris van de raad van bestuur ondertekend.

TITEL IV  BESTUUR

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 16. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal leden.

Artikel 17. De bestuurders worden elke jaar voor een termijn van één jaar verkozen door de algemene vergadering, bij geheime stemming. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. Hun opdracht eindigt van rechtswege door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van het lidmaatschap. Iedere bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur. Iedere bestuurder kan ook te allen tijde door de algemene vergadering ontslagen worden. Een beslissing tot ontslag van een bestuurslid dient genomen te worden met een twee derde meerderheid van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts bestuurder tot dat mandaat verstreken is. Bestuurders wier mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan het initiatief nemen om de algemene vergadering te laten bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Indien zij in gebreke blijven, zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

Artikel 18. De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De raad kan desgewenst ook een ondervoorzitter aanduiden. De voorzitter en de secretaris zijn automatisch voorzitter en secretaris van de algemene vergaderingen. De raad kan verder bijzondere volmachten voor welbepaalde handelingen toekennen.

Artikel 19.De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging als collegiaal orgaan, en treedt in rechte op in naam van de vereniging als eiser en als verweerder. De handelingen die de vereniging verbinden worden behoudens bijzondere delegatie van de raad van bestuur, ondertekend ofwel door de voorzitter alleen ofwel door twee bestuurders gezamenlijk, ofwel, binnen het kader van het dagdagelijks bestuur, door de gedelegeerd bestuurder alleen. Deze personen dienen ten overstaan van derden hun machten niet te verantwoorden.

Artikel 20. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide macht voor het bestuur van de vereniging. Enkel de handelingen die krachtens de wet of de statuten tot de exclusieve bevoegdheid van de algemene vergadering behoren, zijn uit de bevoegdheid van de raad van bestuur gesloten. De raad kan zelf daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, handels- en bankverrichtingen, het lenen en uitlenen.

Leningen kunnen enkel worden aan gegaan indien zij vooraf goedgekeurd zijn door een beslissing van de algemene vergadering die genomen werd met twee derde meerderheid van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden. Dit geldt tevens voor uitgaven waarvan het bedrag hoger is dan 2500 EURO, ook deze moeten vooraf goedgekeurd zijn door een beslissing van de algemene vergadering die genomen werd met twee derde meerderheid van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden.

Het mandaat van de voorzitter, respectievelijk de secretaris en desgevallend de ondervoorzitter, eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De voorzitter, respectievelijk de secretaris en desgevallend de ondervoorzitter, kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Artikel 21. Iedere bestuurder beschikt over één stem in de raad. Iedere bestuurder die belet of afwezig is, kan evenwel door middel van een stuk dat zijn handtekening draagt (met inbegrip van de digitale handtekening, zoals bedoeld in artikel 1322, alinea 2 van het Burgerlijk Wetboek) waarvan kennis is gegeven per brief, telefax of elektronische post, aan één van de medebestuurders volmacht geven hem op een vergadering te vertegenwoordigen en er in zijn plaats te stemmen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

De raad kan slechts beslissen indien minstens twee derde van zijn leden aanwezig en/of vertegenwoordigd is.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemgerechtigde leden (behoudens in de gevallen in artikel 5 van deze statuten vermeld), bij staking van stemmen geeft de stem van de voorzitter of van de bestuurder die hem vervangt, de doorslag, voor zover de raad van bestuur uit meer dan twee leden bestaat.

Artikel 22. De raad kan zijn bevoegdheid of een gedeelte ervan op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders. De raad benoemt een gedelegeerd bestuurder, die zijn mandaat kan overdragen aan een andere bestuurder, en die met het dagdagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten. Voor dergelijke zaken van dagdagelijks bestuur volstaat de handtekening van de gedelegeerd bestuurder.

De opdracht van de gedelegeerd bestuurder eindigt door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van lidmaatschap. De gedelegeerd bestuurder kan vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur en kan eveneens te allen tijde door de raad van bestuur ontslagen worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 23. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Artikel 24. Het boekjaar van de vereniging loopt van één januari tot en met eenendertig december.

Artikel 25. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op; deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan niet als dividend of anderszins aan de leden worden uitgekeerd.

Artikel 26. Binnen de 6 maanden na de afsluiting van het boekjaar, legt de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen boekjaar, of zo dit wettelijk vereist is, de jaarrekening opgemaakt overeenkomstig artikel 17, §3 van de  V& S-wet , alsook de begroting van het volgende boekjaar, ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

Artikel 27. De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden als die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging. Artikel 14 derde en vierde lid zijn van overeenkomstige van toepassing.

Artikel 28. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van één der leden. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daaraan, de rechtbank, één of meer vereffenaars, zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagdagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen, is de vereniging slechts verbonden door de handtekening ofwel van de voorzitter alleen ofwel van twee bestuurders samen.

TITEL V  BEGROTING en REKENINGEN

De raad van bestuur draagt er zorg voor dat binnen de dertig dagen na de goedkeuring ervan, de jaarrekening wordt neergelegd op de griffie van de rechtbank van koophandel van het rechtsgebied waar de zetel van de vereniging gevestigd is, of indien dit vereist is door de wet, op de Nationale Bank van België. Zo de vereniging beantwoordt aan de criteria opgesomd in voormeld artikel 17, §5 van de  V& S-wet , moet zij één of meer commissarissen belasten met de controle van de financiële toestand, van de jaarrekening en van de regelmatigheid in het licht van de wet en de statuten, van de verrichtingen die in de jaarrekening moeten worden vastgelegd; de commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering voor een hernieuwbare periode van drie jaar, de commissarissen kunnen geen lid van de raad van bestuur.

TITEL VI - ONTBINDING

Artikel 29. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, die een gelijkaardig doel als deze vereniging nastreeft; zijn er verscheidene zodanige verenigingen, dan maakt de algemene vergadering een keuze of verdeelt zij de activa naar goedvinden; zijn er geen, dan worden de goederen overgedragen aan de vereniging, stichting of inrichting, waarvan het doel het hierboven omschreven doel het meest nabij komt.

TITEL VII - SLOTBEPALINGEN

Artikel 30. Voor al wat niet uitdrukkelijk door deze statuten wordt geregeld, wordt verwezen naar de bepalingen van de wet van 27 juni 1921, B.S. 1 juli 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen, wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

winstoogmerk en de stichtingen, in deze statuten genaamd  V& S-wet .

TITEL VIII - OVERGANGSBEPALINGEN

Artikel 31. Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting, zijn de 14 januari

2015 tot 31 december 2015.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering en opgemaakt te Antwerpen op 14 januari 2015 in drie exemplaren, getekend

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Uitreksel proces-verbaal van de Algemene vergadering van Theatercompagnie Geenhoorns vzw - in oprichting, Op 14 januari 2015 - aanstelling bestuurders.

Na vaststelling van de statuten werden op 14 januari 2015 door de oprichters, bijeenkomend als bijzondere algemene vergadering de volgende beslissingen genomen:

1. Overeenkomstig de statuten worden de volgende personen aangesteld als

onbezoldigd bestuurder:

(a) Marit Annie Van Geel, Werkstraat 34, 2018 Antwerpen, geboren op 15 februari 1984 in Antwerpen (Borgerhout).Rijksregisternummer, 84.02.15-214.47,

(b) Helene Andrea Dona D'haeseleer, Gauwelstraat 19, 8551 Heestert, geboren op 3 augustus 1992 in Kortrijk. Rijksregisternummer, 92.08.03-208.41

(c) Lieve Sophia Raymonda Eyskens, Veenmolstraat 15, 2520 Ranst, geboren op 5 augustus 1968 in Brecht. Rijksregisternummer, 68.08.05-258.09

(d) Jan Maria Hendrik Van Geel, August Van Putlei 144, 2150 Borsbeek, geboren op 11 november 1950 in Mortsel. Rijksregisternummer, 50.11.19-367.93

2. De bestuurders worden overeenkomstig de statuten benoemd voor

één jaar, hun mandaat eindigt op 31 januari 2016. De bestuurders kunnen vrijwillig ontslag nemen door

schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

3. De bestuurders zullen de bevoegdheden uitoefenen die hen in de statuten zijn toegekend op de wijze in de statuten bepaald, artikels 5, 12 en 16 t/m 23. De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd ofwel door de voorzitter alleen ofwel door twee bestuurders gezamenlijk.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering en opgemaakt te Antwerpen op 14 januari 2015 in drie exemplaren.

Ondertekend door, voorzitter Marit Van Geel, secretaris Helene D'haeseleer.

Uitreksel proces-verbaal van de Algemene vergadering van Theatercompagnie Geenhoorns vzw - in oprichting, Op 14 januari 2015 - aanstelling gemachtigden

Na vaststelling van de statuten werden op 14 januari 2015 door de oprichters, bijeenkomend als bijzondere algemene vergadering de volgende beslissingen genomen:

1. Op voorstel van de aangestelde Raad van Bestuur hebben de volgende personen een mandaat in de vereniging

(a) Voorzitter: Marit Annie Van Geel, Werkstraat 34, 2018 Antwerpen, geboren op 15 februari 1984 in Antwerpen (Borgerhout). Rijksregisternummer, 84.02.15-214.47,

(b) Secretaris: Helene Andrea Dona D'haeseleer, Gauwelstraat 19, 8551 Heestert, geboren op 3 augustus 1992 in Kortrijk. Rijksregisternummer, 92.08.03-208.41

(c) Penningmeester: Jan Maria Hendrik Van Geel, August Van Putlei 144, 2150 Borsbeek, geboren op 11 november 1950 in Mortsel. Rijksregisternummer, 50.11.19-367.93

2. De gemachtigden worden benoemd voor één jaar, hun mandaat eindigt op 31 januari 2016. De gemachtigden kunnen vrijwillig ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de raad van bestuur.

3. Hun bevoegdheden en de modaliteiten met betrekking tot het bestuur worden geregeld zoals bepaald in de statuten. De vereniging wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd ofwel door de voorzitter alleen ofwel door twee bestuurders gezamenlijk. Aanvullend wordt bepaald dat de voorzitter gemachtigd is door zijn handtekening de vereniging te binden in zaken van dagdagelijks bestuur, waaronder de lopende zaken, de dagelijkse briefwisseling, het ondertekenen namens de vereniging van kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere dergelijke ondernemingen of diensten.

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering en opgemaakt te Antwerpen op 14 januari 2015 in drie exemplaren.

Ondertekend door, voorzitter Marit Van Geel, secretaris Helene D'haeseleer

1ste Oprichter: Marit Annie Van Geel, Werkstraat 34, 2018 Antwerpen,

2de Oprichter: Helene Andrea Dona D'haeseleer, Gauwelstraat 19, 8551 Heestert,

3de Oprichter: Kitty Mary An Boeckx, Paulus Beyestraat 42, 2100 Antwerpen,

4de Oprichter: Danny Felix Corneel Busschots, Bisschopstraat 23 b.9, 2060 Antwerpen,

5de Oprichter: Lieve Sophia Raymonda Eyskens, Veenmolstraat 15, 2520,

6de Oprichter: Glenn Seller, Boshovestraat 167, 2100 Antwerpen,

7de Oprichter: Jan Maria Hendrik Van Geel, August Van Putlei 144, 2150 Borsbeek, 8ste Oprichter: Tom Louis

Florentine Van Hecke, Veenmolstraat 15, 2520 Ranst.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

MOD 2.2

Coordonnées
THEATERCOMPAGNIE GEENHOORNS, AFGEKORT : GEEN…

Adresse
WERKSTRAAT 34 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande