TIJL

Association sans but lucratif


Dénomination : TIJL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 838.633.294

Publication

07/01/2013
ÿþBenaming

(voluit) : TIJL

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Lillokensstraat 41 bus 1 2300 Turnhout

Ondernemingsnr 0838.633.294

Voorwerp akte : vrijwillige ontbinding en sluiting vereffening

Uittreksel uit de buitengewone algemene vergadering van 10.12.2012 :

Er wordt beslist om over te gaan tot de ontbinding en invereffeningstelling van de vzw.

De heer Jean-Pierre Maes, Hollandsestraat 9, 2300 Turnhout wordt tot vereffenaar aangesteld.

Bij gebrek aan actief en passief beslist de buitengewone algemene vergadering om tot onmiddellijke sluiting

van de vereffening over te gaan,

Alle boeken en bescheiden van de VZW zulten worden neergelegd en bewaard gedurende de bij wet

verplichte termijn op het adres : Hollandsestraat 9 te 2300 Turnhout.

Deze beslissingen werd genomen met eenparigheid van stemmen van de aanwezige of

vertegenwoordigde leden

voor eensluitend uittreksel.

Jean-Pierre Maes

vereffenaar

i

I111

Voor behouc aan h Belgis Staatst

*130 9260"

GRI7~I~ ~;t ~ ~~°:~`~~....  ~- ~HTBMIK VAN

2 4 DEC, 2012

KOOPHANDEL TURNHOUT

iffjeDe griffier

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de<akte

NEE

MOD 2.0

Op de laatste blz. van Luik B vermeiden Recto Naam en hoedanigheid tan de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of st cht ng ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

31/08/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter gri#fi N

GRIFFIE RECHTBANK VAN

1 9 AUS, 2011

KOOPHANDEL TURNHOUT

G ffiia De griffier

Voor-

behoude aan het Belgiscl

Staatsbla

N~II~I

j111611

*1113296+

Ondernemingsnr : Bertarruórag a 838. 633 2i'

(voluit) : TIJL

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Lillokensstraat 41 bus 1, 2300 Turnhout

Ondeawerip akte :

TIJL VZW  Vereniging Zonder Winstoogmerk

De ondergetekenden,

1.MAES Jean-Pierre, geboren te Turnhout op 11/03/1958, wonende Hollandsestraat 9 te 2300 Turnhout

2.VAN GEIRT Willy, geboren te Turnhout op 26/09/1951, wonende Lillokensstraat 41 bus 1 te 2300

Turnhout

3.MERTENS Hilde, geboren te Turnhout op 26/03/1966, wonende Wouwerstraat 149 te 2300 Turnhout

4.BRENTJENS Erwin, geboren te Berchem op 26/07/1953, wonende Fonteinstraat 141 b 2 te 2300

Turnhout

5.LENDERS Pierre, geboren te Antwerpen op 19/04/1954, wonende Merksemsesteenweg 97 te

2100 Deurre

TITEL I : Naam  Zetel  Doel  Duur

ARTIKEL 1 De vereniging draagt de naam : "Tijl", afgekort Tijl v.z.w.

ARTIKEL 2 De zetel is gevestigd te Turnhout, Lillokensstraat 41 bus 1 , 2300 Turnhout, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Tumhout. Bij beslissing met een meerderheid van twee derden der stemmen kan hij door de Algemene Vergadering om het even waar gevestigd worden op het grondgebied van Turnhout.

ARTIKEL 3 Het secretariaat van de vzw is gevestigd te Tumhout, Wouwerstraat 149.

ARTIKEL 4 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijden ontbonden worden, mits inachtneming van artikel 20 tot 26 van de wet van 27 juni 1921.

ARTIKEL 5 De vereniging heeft tot doel de oude Turnhoutse traditie(s) te laten herleven en tevens het immaterieel cultureel erfgoed niet verloren te laten gaan.

ARTIKEL 6 De vereniging zal dit doel nastreven door middel van herhaaldelijke stoeten en het organiseren van allerlei activiteiten rond o.a_ de figuur van TijI Uilenspiegel, zoals o.a. de Tijlstoet, de Tijlfeesten,... en activiteiten rond andere Turnhoutse volksfiguren.

TITEL Il : Leden

ARTIKEL 7 De vereniging bestaat uit effectieve leden en aangesloten leden. Het aantal effectieve leden

moet ten minste uit vier leden bestaan.

ARTIKEL 8 Zijn effectieve leden : de ondergetekende stichters en allen die later op voorstel van de raad van bestuur worden aangenomen. Het aanvaarden van nieuwe leden gébeurt door de Raad van Bestuur. De volheid van het lidmaatschap, inbegrepen het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Het uittreden van leden geschiedt overeenkomstig artikel 12 van de wet van 27 juni 1921.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 9 De toetreding tot de vereniging behelst de aanvaarding van de statuten en van het huishoudelijk reglement en houdt de verplichting in tot het nakomen ervan.

ARTIKEL 10 Een lid van de vereniging mag van zijn lidmaatschap geen gebruik maken bij activiteiten, van welke aard ook, die geen rechtstreeks verband houden met de doelstellingen en activiteiten van de vereniging, behoudens uitdrukkelijke toelating van de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 11 Degene die, om het even voor welke reden, zijn hoedanigheid als lid verliest, noch zijn

erfgenamen, kunnen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging of terugbetaling eisen van de eventuele gestorte giften en lidgelden. Zij zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de

vereniging en moeten voor haar schulden niet instaan op hun eigen goederen.

ARTIKEL 12 De leden van de vereniging zijn er niet toe verplicht enige bijdrage te betalen noch enige storting of inbreng te doen. Wel kan de Raad van Bestuur zo hij dit nodig acht, oproepen tot het betalen van een bijdrage ifv de activiteit.

TITEL III : Algemene Vergadering

ARTIKEL 13 De Algemene Vergadering heeft al de macht en de in artikelen 4 en 12 van de wet van 27 juni 1921 opgesomde aangelegenheden behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid. Er worden ten minste elk jaar een Algemene Vergaderingen gehouden. Ze wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur, minstens veertien dagen op voorhand en werkt overeenkomstig de artikelen 5,8,12 en 20 van de wet van 27 juni 1921. Ze kan bij 2/3 meerderheid besluiten nemen buiten de agenda, behalve wanneer het om wijzigingen aan statuten, om uitsluiting van leden of om ontbinding gaat.

ARTIKEL 14 De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. Is deze ook afwezig, dan zit de secretaris of de oudste in jaren van de aanwezige leden de Algemene Vergadering voor.

ARTIKEL 15 De beslissingen worden genomen bij 2/3 meerderheid van geldig uitgebrachte stemmen, behalve bij de gevallen bepaald door de wet of onderhavige statuten. Als er gestemd wordt over personen of functies, of op verzoek van minstens één derde van de aanwezige stemgerechtigde leden, gebeurt de stemming geheim. Bij staking van stemmen is, behoudens bij geheimen stemmingen, de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

TITEL IV : De Raad van Bestuur

ARTIKEL 18 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste vier leden, benoemd onder de leden van de open buurtvergadering voor een periode van drie jaar en herkiesbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

ARTIKEL 17 &1: De Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide macht inzake het beheren van de belangen van de vereniging. De leden van de Raad van Bestuur gaan geen persoonlijke verplichtingen aan ten opzichte van de verbintenissen van de vereniging. Alles wat door onderhavige statuten of door de wet niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering is voorbehouden valt onder zijn bevoegdheid. Zo mag de Raad van Bestuur in naam van de vereniging bijvoorbeeld overeenkomsten voor uitbating of huur afsluiten, leningen aangaan, handels- en verrichtingen bij de bankinstelling doen.

&2: De Raad van Bestuur stelt de huishoudelijke reglementen op en legt deze ter bekrachtiging voor aan de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 18 &1: De raad van Bestuur verkiest onder zijn stemgerechtigde leden bij geheime stemmingen en bij volstrekte meerderheid een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze mandaten kunnen combineerbaar zijn.

&2: De voorzitter en de ondervoorzitter oefenen deze functies ook uit op de Algemene Vergadering.

&3: Behalve bij bijzondere afvaardiging, worden alle akten die de vereniging verbinden, getekend door de voorzitter, samen met de ondervoorzitter of de secretaris of een lid van de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 19 De leden van de Raad van Bestuur nemen geen persoonlijke verplichtingen ten opzichte van de verbintenissen van de vereniging, zij zijn enkel verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

ARTIKEL 20 De Raad van Bestuur is bevoegd om op een voor alle leden bindende wijze, het reglement van inwendige orde op te stellen en eventueel aan te vullen of te wijzigen. Dit reglement is niet aan bijzondere publicatievoorschriften onderworpen, maar is ter inzage van aile leden op de zetel van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL V : Jaarrekening

ARTIKEL 21 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Bij afwijking hiervan loop het eerste boekjaar vanaf de dag van de oprichting tot 31 december.

ARTIKEL 22 Elk jaar op het einde van het maatschappelijk jaar, zullen de boeken worden afgesloten en de Raad van Bestuur zal de afgesloten rekeningen van het afgelopen dienstjaar en de begroting voor het volgende opmaken. Hij onderwerpt ze aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering.

ARTIKEL 23De vereniging zal zijn financiële middelen steeds aanwenden voor de verdere verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

TITEL VI : Bijzondere bepalingen

ARTIKEL 24 De regels die moeten nageleefd worden om de statuten te wijzigen zijn die welke bepaald

worden bij artikel 8 van de wet van 27 juni 1921.

TITEL VII : Ontbinding

ARTIKEL 25 De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken in de voorwaarden bepaald bij artikel 20 van de wet van 27juni 1921. De algemene vergadering die de ontbinding uitspreekt, benoemt twee vereffenaars. De vergadering die beslist tot de vereffening van de vereniging beslist tevens over de bestemming van het, na delging van het passief, batig saldo. Dit saldo wordt overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft of aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

TITEL VIII : Slotbepalingen

ARTIKEL 26 Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wetten van 2 mei 2002 en 16 januari 2003, toepasselijk. Iedere bepaling die in strijd is met de huidige of toekomstige dwingende wettelijke bepalingen wordt geacht niet te bestaan.

Benoemingen

Vervolgens zijn de leden in vergadering bijeengekomen en hebben ze eenparig beslist dat het aantal

beheerders wordt bepaald op vier.

Vervolgens worden tot beheerders benoemd :

Van Geirt Willy

Maes Jean-Pierre

Mertens Hilde

Brentjens Erwin

Raad van Bestuur

Nadat de Raad van Bestuur is samengesteld heeft deze verklaard zich geldig te verenigen met het oog op de benoeming van de voorzitter van de Raad van Bestuur, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester, bij eenparigheid van stemmen beslist de raad van bestuur te benoemen tot :

voorzitter : Van Geirt Willy

ondervoorzitter Brentjens Erwin

secretaris : Mertens Hilde

penningmeester : Maes Jean-Pierre

opgemaakt te Turnhout, op 16.08.2011

MOD 2.2

Voor- Lu* ; -Vervolg

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad Opgemaakt in 2 exemplaren en unaniem aanvaard op de stichtingsvergadering gehouden te Turnhout op l 16/08/2011.

MAES Jean-Pierre VAN GEIRT Willy

MERTENS Hilde BRENTJENS Erwin

LENDERS Pierre

opgemaakt te Turnhout, op 16.08.2011

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TIJL

Adresse
LILLOKENSSTRAAT 41, BUS 1 2300 TURNHOUT

Code postal : 2300
Localité : TURNHOUT
Commune : TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande