TIJLCOMITE

Association sans but lucratif


Dénomination : TIJLCOMITE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.153.732

Publication

13/02/2014
ÿþ MOD 2.2

_ 111-1 --' ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie



nmo

Neergelegu tel grime ver' t.i RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

84 FEB. 2014

TU,JRNHOUT GeÉeGriffier,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 13/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0537.163.732

Benaming

(velum : Tipcomité vereniging zonder winstoogmerk

(verkort) Tipcomité vzw

Rechtsvorm: vzw

Zetel: kampheidelaan 21 , 2300 Turnhout

Onderwerp akte wijziging bestuur

Onze penningmeester, Hilde Mertens, heeft haar ontslag ingediend wegens persoonlijke redenen.

Volgens de statuten dient de Raad van Bestuur samengesteld te zijn uit ten minste vier leden.

Aangezien Hilde ontslag heeft genomen, dient er een nieuwe vertegenwoordiger in de Raad van Bestuur

verkozen te worden.

Dennis Van der Velden wordt voorgesteld als nieuwe vertegenwoordiger.

Dennis Van der Velden zal de functie van coördinator van feestelijkheden voor zijn rekening nemen.

De functie van penningmeester zal voortaan gezamenlijk uitgeoefend worden door Erik Van Geirt en

Jean-Pierre Maes,

Deze kandidaturen werden ter stemming voorgelegd en unaniem aanvaard door de aanwezige leden.

Verder werden Erik Van Geirt en Jean-Pierre Maes bijzonder gemachtigd voor aile rechtshandelingen tegenover verzekeringsmaatschappijen, telefoonbedrijven, energieleveranciers, banken en spaarkassen van Vlaamse of Belgische origine,

Voor de bankverrichtingen mogen zij elk afzonderlijk optreden,

De Raad van Bestuur is voortaan samengesteld als volgt

Voorzitter / penningmeester " , Van Geirt Erik

Ondervoorzitter : Cockx Filip

Secretaris / penningmeester: Maes Jean-Pierre

Coördinator feestelijkheden : Van der Velden Dennis

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening,

08/08/2013
ÿþM0022

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

i ï ,ç In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

N2Er GCLECD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

3 0 JULI 2013

KOOPHANDEL TURNHOUT Griffie De griffier

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : ~~ ~-CGY-t i ~ ~.i1P1Ceh i : -Chr-ieL

(verkort) : ~ Cc7N~ ~.~ V" Z~1

Rechtsvorm : V~ W

Zetel: kai-tphekidaa-e- .2,10 ~50C) TVI/U-4,0(T

Onderwerp akte : op El G-

-

m 5.3;e : ,,153,

Iql

I

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

TIJLCOMETE VZW ( Vereniging Zonder Winstoogmerk)

De ondergetekenden,

1.MAES Jean-Pierre, geboren te Turnhout op 11!0311958, wonende Hollandsestraat 9 te 2300 Turnhout 2.MERTENS Hilde, geboren te Turnhout op 2610311966, wonende Wouwerstraat 149 te 2300 Turnhout 3.MAES Leo, geboren te Geel op 16/08!1960, wonende Slachthuisstraat 66 te 2300 Turnhout 4 VAN GEIRT Enk, geboren te Tumhoutop 1510711969, wonende Kampheidelaan 21 te 2300 Turnhout 5.COCKX Filip, geboren te Tumhout op 2610311973, wonende Bevrijdingsstraat 35 te 2300 Turnhout 6.LENDERS Pierre, geboren te Antwerpen op 19/0411954, wonende Merksemsesteenweg 97 te 2100

Deurne

7.PEPERMANS Mariette, geboren te Antwerpen op 0311211948, wonende Merksemsesteenweg 97 te 2100 Deume

8.VERHAEGEN Hendrika, geboren te Turnhout op 18/0111952, wonende Hoveniersstraat 21 te 2300 Tumhout

9.STAS Tim, geboren te Schoten op 04/01/1980, wonende Smiskensstraat 27 te 2300 Turnhout 10.SWAANS Frank, geboren te Turnhout op 30/05/1960, wonende Kwakkelstraat 147/5 te 2300 Turnhout

TITEL I : Naam  Zetel  Doet  Duur

ARTIKEL 1 De vereniging draagt de naam : `Tijlcomiié vereniging zonder winstoogmerk", afgekort Tijlcomité v.z.w.

ARTIKEL 2 De zetel is gevestigd te 2300 Turnhout, Kampheidelaan 21, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Turnhout. Bij beslissing met een meerderheid van twee derden der stemmen kan hij door de Algemene Vergadering om het even waar gevestigd worden op het grondgebied van Turnhom. ARTIKEL 3Het secretariaat van de vzw is gevestigd te 2300 Turnhout, Hollandsestraat 9.

ARTIKEL 4 De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijden ontbonden worden, mits inachtneming van artikel 20 tot 26 van de wet van 27 juni 1921.

ARTIKEL 5 De vereniging heeft tot doel de oudeTumhoutse traditie(s) te laten herleven en tevens het immaterieel cultureel erfgoed niet versoren te laten gaan.

ARTIKEL 6 De vereniging zal dit doel nastreven door middel van herhaaldelijke stoeten en het organiseren van allerlei ondersteunende activiteiten rond de figuur van Tijl Uilenspiegel, zoals o.a. de Tjlstoet, de

Tjlfeesten, een Tijlquiz en/of Turnhoutse volksfiguren

TITEL II : Leden

ARTIKEL 7De vereniging bestaat uit effectieve leden en aangesloten leden, Het aantal effectieve leden moet ten minste uit vier leden bestaan.

ARTIKEL 8Zijn effectieve leden : de ondergetekende stichters en allen die later op voorstel van de raad van bestuur worden aangenomen. Het aanvaarden van nieuwe leden gebeurt door de Raad van Bestuur. De volheid van het lidmaatschap, inbegrepen het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Het uittreden van leden geschiedt overeenkomstig artikel 12 van de wet van 27 juni; 1921.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 9 De toetreding tot de vereniging behelst de aanvaarding van de statuten en van het huishoudelijk reglement en houdt de verplichting in tot het nakomen ervan,

ARTIKEL 10 Een lid van de vereniging mag van zijn lidmaatschap geen gebruik maken bij activiteiten, van welke aard ook, die geen rechtstreeks verband houden met de doelstellingen en activiteiten van de vereniging, behoudens uitdrukkelijke toelating van de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 11 Degene die, om het even voor welke reden, zijn hoedanigheid als lid verliest, noch zijn erfgenamen, kunnen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging of terugbetaling eisen van de eventuele gestorte giften en lidgelden. Zij zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging en moeten voor haar schulden niet instaan op hun eigen goederen.

ARTIKEL 12 De leden van de vereniging zijn er niet toe verplicht enige bijdrage te betalen noch enige storting of inbreng te doen. Wel kan de Raad van Bestuur zo hij dit nodig acht, oproepen tot het betalen van een bijdrage ifv de activiteit.

TITEL III : Algemene Vergadering

ARTIKEL 13 De Algemene Vergadering heeft al de machten de in artikelen 4 en 12 van de wet van 27 juni 1921 opgesomde aangelegenheden behoren uitsluitend tot haar bevoegdheid. Er worden ten minste elk jaar een Algemene Vergaderingen gehouden. Ze wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur, minstens veertien dagen op voorhand en werkt overeenkomstig de artikelen 5,8,12 en 20 van de wet van 27 juni 1921. Ze kan bij 2/3 meerderheid besluiten nemen buiten de agenda, behalve wanneer het om wijzigingen aan statuten, om uitsluiting van leden of om ontbinding gaat.

ARTIKEL 14De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter. Is deze ook afwezig, dan zit de secretaris of de oudste in jaren van de aanwezige leden de Algemene Vergadering voor.

ARTIKEL 15De beslissingen worden genomen bij 2/3 meerderheid van geldig uitgebrachte stemmen, behalve bij de gevallen bepaald door de wet of onderhavige statuten. Als er gestemd wordt over personen of functies, of op verzoek van minstens één derde van de aanwezige stemgerechtigde leden, gebeurt de stemming geheim. Bij staking van stemmen is, behoudens bij geheimen stemmingen, de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

TITEL IV : De Raad van Bestuur

ARTIKEL 16 De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste vier leden, benoemd onder de stichtende leden van de vereniging voor een periode van drie jaar en herkiesbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

ARTIKEL 17 &1:De Raad van Bestuur bezit de meest uitgebreide macht inzake het beheren van de belangen van de vereniging, De leden van de Raad van Bestuur gaan geen persoonlijke verplichtingen aan ten opzichte van de verbintenissen van de vereniging. Alles wat door onderhavige statuten of door de wet niet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering is voorbehouden valt onder zijn bevoegdheid. Zo mag de Raad van Bestuur in naam van de vereniging bijvoorbeeld overeenkomsten voor uitbating of huur afsluiten, leningen aangaan, handels- en verrichtingen bij de bankinstelling doen.

&2: De Raad van Bestuur stelt de huishoudelijke reglementen op en legt deze ter bekrachtiging voor aan de Algemene Vergadering.

ARTIKEL 18&1: De raad van Bestuur verkiest onder zijn stemgerechtigde leden bij geheime stemmingen en bij volstrekte meerderheid een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze mandaten kunnen combineerbaar zijn.

&2: De voorzitter en de ondervoorzitter oefenen deze functies ook uit op de Algemene Vergadering.

&3: Behalve bij bijzondere afvaardiging, warden aile akten die de vereniging verbinden, getekend door de voorzitter, samen met de ondervoorzitter of de secretaris of een lid van de Raad van Bestuur.

ARTIKEL 19De leden van de Raad van Bestuur nemen geen persoonlijke verplichtingen ten opzichte van de verbintenissen van de vereniging, zij zijn enkel verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat.

ARTIKEL 20 De Raad van Bestuur is bevoegd om op een voor alle leden bindende wijze, het reglement van inwendige orde op te stellen en eventueel aan te vullen of te wijzigen. Dit reglement is niet aan bijzondere publicatievoorschriften onderworpen, maar is ter inzage van aile leden op de zetel van de vereniging.

f

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

TITEL V : Jaarrekening

ARTIKEL 21 Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. Bij afwijking hiervan loop het eerste boekjaar vanaf de dag van de oprichting tot 31 december 2014.

ARTIKEL 22Elk jaar op het einde van het maatschappelijk jaar, zullen de boeken worden afgestoten en de Raad van Bestuur zef de afgesloten rekeningen van het afgelopen dienstjaar en de begroting voor het volgende opmaken. Hij onderwerpt ze aan de goedkeuring van de gewone algemene vergadering.

ARTIKEL 23De vereniging zal zijn financiële middelen steeds aanwenden voor de verdere verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

TITEL VI : Bijzondere bepalingen

ARTIKEL 24 De regels die moeten nageleefd worden om de statuten te wijzigen zijn die welke bepaald warden bij artikel 8 van de wet van 27 juni 1921.

TITEL VII : Ontbinding

ARTIKEL 25 De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken in de voorwaarden bepaald bij artikel 20 van de wet van 27 juni 1921. De algemene vergadering die de ontbinding uitspreekt, benoemt twee vereffenaars. De vergadering die beslist tot de vereffening van de vereniging beslist tevens over de bestemming van het, na delging van het passief, batig saldo. Dit saldo wordt overgedragen aan een vereniging die een gelijkaardig doel nastreeft of aan een vereniging met een belangenloze doelstelling.

TITEL VIII : Slotbepalingen

ARTIKEL 26 Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wetten van 2 mei 2002 en 16 januari 2003, toepasselijk. Iedere bepaling die in strijd is met de huidige of toekomstige dwingende wettelijke bepalingen wordt geacht niet te bestaan.

Opgemaakt in 2 exemplaren en unaniem aanvaard op de stichtingsvergadering gehouden te Turnhout op 08 juli 2013.

MAES Jean-Pierre VAN GEIRT Erik

MERTENS Hilde MAES Leo

Cock Filip VERHAEGEN Hendrika

STAS Tim SWAANS Frank

LENDERS Pierre PEPERMANS Mariette

LUIK B vervolg

Luik B - vervolg

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Benoemingen

Vervolgens zijn de leden in vergadering bijeengekomen en hebben ze eenparig beslist dat het aantal

beheerders wordt bepaald op vier.

Vervolgens warden tot beheerders benoemd :

Van Geirt Erik

Maes Jean-Pierre

Mertens Hilde

Cockx Filip

Raad van Bestuur

Nadat de Raad van Bestuur is samengesteld heeft deze verklaard zich geldig te verenigen met het oog op

de benoeming van de voorzitter van de Raad van Bestuur, de ondervoorzitter, de secretaris en de

penningmeester

bij eenparigheid van stemmen beslist de raad van bestuur te benoemen tot :

voorzitter : Van Geirt Erik

ondervoorzitter : Cockx Flip

secretaris : Maes Jean-Pierre

penningmeester :Mertens Hilde

opgemaakt te Turnhout, op 08 juli 2013.

%.

'

, 1 1Voor-behouden aan het Belgisch Staatsblad

"

s







Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TIJLCOMITE

Adresse
KAMPHEIDELAAN 21 2300 TURNHOUT

Code postal : 2300
Localité : TURNHOUT
Commune : TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande