TINICK

Société en commandite simple


Dénomination : TINICK
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 838.135.230

Publication

08/08/2011
ÿþMail 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernerningsnr : O$ 38  -4 3 $ . 2. 3o

aenamzng

(voluit) : Tinick

Rechtsvorrn : gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Hoefijzerdreef 21, 2960 Brecht

Onolerr reep eea : Oprichting vennootschap

Op 12 juli 2011

ZIJN SAMENGEKOMEN

1) De heer Erik Tuerlinckcx, wonende te Hoefijzerdreef 21, 2960 Brecht

2) Mevrouw Peggy Spapen, wonende te Hoefijzerdreef 21, 2960 Brecht

I. OPRICHTING EN INBRENG

De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap. Haar naam luidt TINICK. Zij wordt gevestigd te Hoefijzerdreef 21, 2960 Brecht. Zij begint op heden. De statuten zijn bepaald zoals hierna wordt opgegeven.

De comparant sub 1 is de beherende vennoot Deze is hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap en neemt de verantwoordelijkheid op zich verbonden aan de oprichting van de vennootschap.

De comparant sub 2 is de stille vennoot. Haar aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag van haar inbreng, zoals die hierna wordt vastgesteld.

Elk van de vennoten doet een gelijke inbreng van 1000 euro, samen 2000 EUR, bedrag dat op heden ter beschikking is van de vennootschap. Voormelde inbrengen zijn eigen goederen van de vennoten die niet tot de huwgemeenschap behoren.

Alle vennoten verbinden zich naar best vermogen in te zetten voor de belangen van de vennootschap en zullen zich onthouden van activiteiten die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap.

Als vergoeding voor de inbreng worden 100 aandelen gecreëerd. Elk van de vennoten verkrijgt als vergoeding voor hun inbreng 50 aandelen.

Alle vennoten verbinden zich dan ook zich naar best vermogen in te zetten voor de belangen van de vennootschap en zullen zich onthouden van activiteiten die strijdig zijn met de belangen van de vennootschap. Il. STATUTEN

Vervolgens hebben de partijen de statuten vastgelegd als volgt :

Artikel 1. Rechtsvorm en benaming

De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap. Haar naam luidt 'TINICK". De aard , de rechtsvorm en de benaming van de vennootschap zijn aangenomen als een essentieel element van het vennootschapscontract, dat slechts bij unaniem besluit van alle vennoten kan worden gewijzigd.

Artikel 2. Zetel

De zetel van de vennootschap wordt gevestigd en wordt verplaatst naar enige andere plaats binnen het Vlaams Gewest, bij besluit van de beherende vennoot.

Artikel 3. Duur

De vennootschap bestaat voor een onbepaalde duur te rekenen vanaf heden. De vennootschap wordt niet ontbonden bij overlijden, eenzijdig ontslag, faillissement, onder curatele stelling of onbekwaam verklaring van een vennoot. Zij kan slechts door de wil van de vennoten worden ontbonden bij unaniem besluit van alle vennoten.

Artikel 4. Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel voor haar eigen rekening als voor rekening van derden, zowel in België als in het buitenland, alleen of in samenwerking met derden:

1) Alles wat rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking heeft op het oordeelkundig beheer van roerend en onroerend patrimonium, zoals onder meer onroerende goederen huren of verhuren, verwerven, laten bouwen, laten opschikken, laten uitrusten of ombouwen;

2) Het waarnemen van functies of mandaten van bestuurder, zaakvoerder, directeur, commissaris of vereffenaar in andere vennootschappen, verenigingen of instellingen;

ktmr;degd ter griffie vLrt4 de Ret$ete s rs ,~~~x~ JC, i^i_ ~ ~~ .`~â~ Cip

2 7 Jl1L1 2011

CFMa

11111

*ivaaiai"

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris. hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

!Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2011- Annexes du Moniteur belge

3) Het verstrekken van leningen, voorschotten, kredieten en zekerheden aan of voor derden, zowel aandeelhouders, bestuurders als loutere derden en het intekenen op alle financiële instrumenten;

4) Het nemen van belangen, hetzij door aankoop, inbreng of elke andere wijze, in aile vennootschappen, ondernemingen, samenwerkingsverbanden, beroepsverenigingen of groeperingen, bestaande of op te richten, zowel in België als in het buitenland, ongeacht hun doel. Zij mag voor eigen rekening optreden als beleggingsvennootschap of holding;

5) Het verlenen van diensten en adviezen aan personen en bedrijven op het vlak van organisatie en in commerciële aangelegenheden, met betrekking tot management, marketing, bedrijfsbeheer of investeringspolitiek.

Deze opsomming is niet beperkend en dient in de meest uitgebreide zin te worden geïnterpreteerd. De vennootschap zal alle burgerlijke, industriële, commerciële, financiële, roerende en onroerende handelingen mogen verrichten die in rechtstreeks of onrechtstreeks verband staan met voormelde activiteiten en die van aard zijn de verwezenlijking ervan te vergemakkelijken of uit te breiden, en die daartoe noodzakelijk zijn, nuttig of zelfs alleen maar bevorderend. De vennootschap mag haar doel verwezenlijken, zowel in het binnen- als in het buitenland, op alle wijzen die zij het meest geschikt zal achten.

Artikel 5. Vennoten

Er zijn twee soorten vennoten: beherende vennoten en stille vennoten. De vennootschap dient steeds tenminste één beherende en één stille vennoot te hebben.

Niemand kan vennoot worden dan na aanvaarding van zijn kandidatuur door alle vennoten bij eenparigheid.

De hoedanigheid van vennoot eindigt van rechtswege bij overlijden, bij ontslag of bij onder bewindstelling wat vennoten natuurlijke personen betreft; bij ontslag , ontbinding , faillissement wat de vennoten rechtspersonen betreft.

In geval van overlijden, indien er geen aanvaarding zou zijn door de overige vennoten van de voorgestelde toetredende vennoot, wordt de oudste descendent van een overleden vennoot van rechtswege aanvaard als vennoot.

In geval van ontslag, heeft de uittredende vennoot of zijn rechtverkrijgenden recht op terugbetaling van zijn inbreng.

Artikel 6. Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer statutaire zaakvoerders, al dan niet beherende vennoten.

Wordt tot die hoedanigheid benoemd voor de ganse duur van de vennootschap: de heer Erik Tuerlinckx.

De vennootschap zal niet ontbonden zijn bij overlijden, wettelijke onbekwaamheid of verhindering van de zaakvoerder. In voorkomend geval is artikel 208 Wetboek vennootschappen van toepassing.

De zaakvoerder is bevoegd om te besluiten over alle aangelegenheden die de vennootschap aanbelangen, mits ze binnen haar doel vallen en niet behoren tot de specifieke bevoegdheid van de gezamenlijke vennoten.

Handelingen of besluiten gesteld buiten het doel van de vennootschap of strijdig met de statuten, zijn ongeldig en niet tegenwerpbaar aan derden, en evenmin kunnen zij door derden worden tegengeworpen aan de vennootschap.

Aldus is de statutaire zaakvoerder bevoegd om, onder meer, en zonder dat deze opsomming beperkend moet worden gelezen:

-aile verbintenissen aan te gaan jegens derden in verband met de activiteiten van de vennootschap, onder meer zo roerende als onroerende goederen in huur te nemen en te geven, te verwerven en te vervreemden, kortom alle goederen te verhandelen op alle mogelijke wijzen en alle diensten te verlenen die daarmee gepaard gaan;

-leningen aan te gaan en alle effecten en geldtransacties te verrichten;

-het vermogen van de vennootschap geheel of ten dele in pand te geven of met hypotheek te bezwaren;

met afstand van hypotheek, voorrecht, en/of vordering tot ontbinding, met of zonder kwijting en ook zonder dat opheffing te verlenen van hypothecaire en ander inschrijvingen, overschrijvingen, beslag, verzet op de prijs en andere acties die een vrije en onbezwaarde levering van goederen belemmeren;

-over de rechten van de vennootschap dadingen aan te gaan en minnelijke schikkingen te treffen;

- in rechte op te treden namens de vennootschap;

-de besluiten van de gezamenlijke vennoten uit te voeren;

-de hun verleende macht te delegeren bij wijze van in de tijd en/of in omvang beperkte lastgeving.

Artikel 7. Vertegenwoordiging

De statutaire zaakvoerder vertegenwoordigt individueel handelend de vennootschap en treedt namens haar op in en buiten rechte.

Hij moet wanneer hij de vennootschap verbindt en namens haar optreedt zelfs wanneer het aangelegenheden betreft waarvoor een unaniem besluit vereist is van alle vennoten , niet het bewijs voorleggen van enige voorafgaande machtiging.

Artikel 8. Controle

leder vennoot heeft individueel de onderzoeks en controlebevoegdheid van een commissaris en heeft recht op de informatie bepaald in artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen.

Hij kan zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar instemming werd benoemd of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Artikel 9. Gezafnenfijke besluitvorming der vennoten Algemene vergadering

De hoogste en soevereine beslissingsbevoegdheid berust bij de vennoten die hun besluiten gezamenlijk en bij unanimiteit nemen.

Daartoe komen zij zondig in algemene vergadering bijeen. Omtrent deze bijeenkomsten van de vennoten die in de regel vormvrij samenkomen , beraadslagen en besluiten nemen, gelden de volgende beginselen:

De algemene vergadering van de vennoten omvat zowel de beherende vennoten als de stille vennoten.

Als voorzitter fungeert de beherende vennoot, en indien er meerdere beherende vennoten zijn, deze onder hen die bij meerderheid is aangewezen om deze functie te vervullen.

Als ondervoorzitter fungeert de stille vennoot, en indien er meerdere stille vennoten zijn deze onder hen die bij meerderheid is aangewezen om deze functie te vervullen.

Elke vennoot kan op elk ogenblik verzoeken dat zijn medevennoot/vennoten in algemene vergadering samenkomt/komen.

De vennoten komen bijeen op uitnodiging door de voorzitter of de ondervoorzitter bij brief gezonden aan de vennoten.

De uitnodiging vermeldt waar en wanneer er vergaderd wordt en bevat de agenda.

Behoudens in geval van hoogdringendheid wordt de uitnodiging ten minste acht dagen voor de vergadering verstuurd. Indien alle vennoten aanwezig of geldig vertegenwoordigd zijn dan dient geen bewijs van oproeping te worden voorgelegd.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter, bijgestaan door de ondervoorzitter.

De notulen worden onder zijn leiding opgesteld door de secretaris, die geen vennoot moet zijn.

Geen onderwerp mag in de vergadering worden aangesneden indien het niet op de agenda voorkomt, tenzij de vergadering bij eenparigheid instemt met de behandeling van dat punt.

Een schriftelijk voorstel gedateerd en bij wijze van goedkeuring ondertekend door alle vennoten, al dan niet opgemaakt in een of meer originelen geldt als een bindend besluit van de algemene vergadering, zelfs al blijkt uit de datering dat de vennoten niet zijn samengekomen. Het besluit wordt geacht te zijn genomen op de dag waarop de laatste handtekening werd geplaatst.

Een algemene vergadering kan slechts geldig tot een besluit komen indien alle vennoten ermee instemmen. Elk aandeel heeft één stem.

Vertegenwoordiging is geoorloofd doch alleen mogelijk bij volmacht die schriftelijk is gegeven aan een medevennoot en een vennoot mag niet meer dan een andere vennoot vertegenwoordigen.

Opdat de vergadering een geldig besluit zou kunnen nemen dient het voorstel de goedkeuring te bekomen van alle beherende en de meerderheid van de stille vennoten, tenzij het in deze statuten anders is geregeld.

Wijziging van de essentiële delen van het vennootschapscontract zijn enkel mogelijk bij eenparig besluit van alle vennoten. Het betreft wijziging van de rechtsvorm, aard, benaming, de duur van de vennootschap, de statutaire bepalingen met betrekking tot de relatieve onoverdraagbaarheid van het lidmaatschap en van de vennootschapsrechten, de criteria van toetreding tot de vennootschap, de soevereine macht van de algemene vergadering en de wijze waarop zij besluiten treft, de regels met betrekking tot de verdeling van het bedrijfsresultaat, de bevoegdheidsbeperking van de beherende vennoten.

Een geheime stemming is nimmer geoorloofd.

Stemming per brief is geoorloofd, op voorwaarde dat de wilsuiting van de vennoot ondubbelzinnig blijkt uit het geschrift, dat, desgevallend moet worden opgemaakt in de vorm als opgelegd door de beherende vennootivennoten.

Artikel 9. boekjaar jaarrekening bestemming van het resultaat

Het boekjaar valt samen met het kalenderjaar. Op het einde van het boekjaar worden de rekeningen afgesloten en worden deze ter goedkeuring voorgelegd aan de vergadering van de vennoten, die daarover beslist evenals over de kwijting te verlenen aan de beherende vennoten bij eenparigheid.

Het batig resultaat van het boekjaar wordt tussen de vennoten verdeeld in verhouding tot de respectieve inbrengen in het vermogen van de vennootschap zoals die blijken uit het aantal aan de vennoten in vergoeding voor deze inbreng toegekende aandelen.

De algemene vergadering kan bij besluit genomen bij eenparigheid voor een welbepaald jaar, het batig resultaat van het boekjaar volgens een andere verdeelsleutel verdelen, of geheel of ten dele reserveren.

Het nadelig saldo van de resultatenrekening vormt het verlies van de vennootschap. Dit wordt omgeslagen tussen de vennoten naar verhouding van hun aandeel in het vermogen van de vennootschap

Artikel 10. ontbinding vereffening

De vennootschap wordt ontbonden, ofwel ingevolge een rechterlijke beschikking die kracht van gewijsde heeft bekomen, ofwel krachtens een besluit van de algemene vergadering genomen met eenparig akkoord van alle vennoten. De bepalingen van het Wetboek van vennootschappen zijn toepasselijk.

De vennootschap blijft na de ontbinding als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot de sluiting ervan.

De vereffening zal geschieden door een of meerdere vereffenaar(s) door de algemene vergadering te kiezen.

Het netto provenu van de vereffening en de aanzuivering van alle schulden van de vennootschap of consignatie van de nodige sommen om die te voldoen wordt door de vereffenaars verdeeld onder de vennoten ieder voor een gelijk deel.

Voorbehouden aan het Belgisch Staa2sbizd

III. SLOTBEPAL,INGEN

Met het oog op de effectieve inwerkingstelling van de vennootschap treffen de comparanten in algemene

vergadering" verenigd, volgende besluiten en leggen zij volgende verklaringen af:

Het eerste boekjaar eindigt op eenendertig december 2012 en begint op heden.

- De zetel van de vennootschap is gevestigd te Hoefljzerdreef 21, 2960 Brecht

- De functie van de statutaire zaakvoerder, voormeld, is bezoldigd.

getekend,

De heer Erik Tuerlinckx

Beherend vennoot

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/08/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TINICK

Adresse
HOEFIJZERDREEF 21 2960 BRECHT

Code postal : 2960
Localité : BRECHT
Commune : BRECHT
Province : Anvers
Région : Région flamande