TITANS BASEL- EN SOFTBALLCLUB., AFGEKORT : TITANS BSC

Association sans but lucratif


Dénomination : TITANS BASEL- EN SOFTBALLCLUB., AFGEKORT : TITANS BSC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 548.702.967

Publication

08/04/2014
ÿþS$}'~ A`.ey,[." : orN" taa

~~. k.aev. h.[d°i;~w.[es,~+7 ti ~ .;[R~.O ~~~yi {.

i.,

~:Y~~.~~~~~$'}3 ~n ~~~~'#+S~R~R~" ~ó~i

~;~~:~~~~~.:~.~

Voo behot aan' Belgi Staat!

MOF] 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter

eergelegd ter griffie van de

" rr°-à~~r

19 MMART 2014

TURNHOUT

BELGISCH STAATSBLAD G1ff ériffier,

MONITEUR BELG

/2 .-04- 2014

Ondememingsnr : - 1 Z- 9 6 I

Benaming

(voluit) : Titans Basel- us._ Softbalic,d

(verkort) : Titans BSC

Rechtsvorm : Vzw

Zetel : Waterloostraat 4 - 2200 Herentals

Onderwerp akte : Oprichting VZW

I. Benaming, maatschappelijke zetel, duur, doel

Artikel 1. Oprichting

Heden, 26 oktober 2013, wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht overeenkomstig de wet van

27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002.

Gegevens oprichters :

CLYNMANS Patrick, voorzitter, geboren te Antwerpen op 16/9/1956 en wonende te 2260 Westerlo Van Hemelstraat 7.

ALLAERTS Peter, ondervoorzitter, geboren te Lier op 21/4/1974 en wonende te 2200 Herentals Vossenberg 48.

VAN DER WEEHE Benny, secretaris, geboren te Antwerpen op 14/2/1960 en wonende te 2200 Herentals, Waterloostraat 4.

DIELEN Steve, penningmeester, geboren te Deurne op 1/5/1972 en wonende te 2970 Schilde, Molenstraat 32.

KAUWENBERGHS Gerard, raadslid, geboren te Summit (USA) op 19/2/1971 en wonende te 2200 Herentals, Rode Kruisstraat 49 bus 3

Artikel 2. Rechtsvorm

De vereniging werd opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna vzw genaamd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 (hierna genoemd de VZW-wet)

Artikel 3. Naam

De vzw draagt de naam "Titans base- en softbalclub vzw'

Artikel 4. Zetel

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2200 Herentals, Waterloostraat 4, gelegen in het gerechtelijke arrondissement Turnhout. Deze kan worden verplaatst naar ieder ander adres in België bij eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur. Iedere wijziging van de maatschappelijke zetel moet binnen de maand gepubliceerd worden in de bijlage van het Belgisch staatsblad.

Artikel 5. Duur

De vzw is opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 6. Doel en activiteiten

De vzw heeft tot doel het inrichten en bevorderen van sportactiviteiten, in het algemeen en van base- en softbal in het bijzonder, door de organisatie van een zo ruim mogelijk aanbod van de diverse disciplines binnen de sport, zowel op recreatief als competitief vlak binnen een kwalitatief en medisch verantwoord

Op de laatste blz, van Luik B vermelden : éto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

t

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

kader en dit voor alle leeftijden.

De vereniging ontzegt zich uitdrukkelijk alle inmengingen in politieke, wijsgerige, syndicale of persoonlijke aangelegenheden.

De vzw mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van voormelde ideële niet-winstgevende doelstellingen te maken hebben, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarvan de opbrengsten steeds volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet winstgevende doelstellingen.

Il. Leden en bijdrage

Artikel 7. Leden

De vzw bestaat uit effectieve leden, toegetreden leden en andere leden welke worden opgesomd in artikel 10. Alle leden hebben als verantwoordelijkheid binnen de club het uitdragen van de sportieve idealen en het verdedigen, naar best vermogen, van de kansen, naam en faam van de club en sponsors.

Artikel 8. Toegetreden leden

De toegetreden leden betalen een lidmaatschapsbijdrage volgens de groep waarin ze ingedeeld zijn. Door het betalen van deze bijdrage kunnen zij deelnemen aan de trainingen en activiteiten van de groep waartoe ze behoren, volgens de bepalingen in het Huishoudelijk Reglement.

Artikel 9. Effectieve leden

Er zijn minstens drie effectieve leden met alle rechten en plichten zoals omschreven in de VZW-wet. Onder effectieve leden wordt begrepen alle personen die in overeenstemming met artikel 7 gehandeld hebben en die binnen één base- en softballseizoen zetelen binnen één van de comités zoals cpgericht door de Raad van Bestuur en opgenomen in het Huishoudelijk Reglement, en tevens aile leden die gehandeld hebben volgens alinea 5 van dit artikel en aanvaard zijn door de Raad van Bestuur.

Alle effectieve leden, maken deel uit van de Algemene Vergadering. Een minderjarig effectief lid kan zich laten vertegenwoordigen door zijn wettelijke voogd of een van de ouders. Indien hij zich niet laat vertegenwoordigen kan hij zelf zijn lidmaatschap opnemen na schriftelijke toestemming van beide ouders of voogd.

De kandidaat-effectieve leden richten hun kandidaatstelling aan de Raad van Bestuur. Om effectief lid te kunnen worden moet het kandidaat-effectief lid voorgedragen worden door 2 leden van de Raad van Bestuur en toegetreden lid zijn.

De Raad van Bestuur zal beslissen over de aanvaarding van de kandidaat op haar eerstvolgende vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Deze beslissing wordt zo snel mogelijk aan de kandidaat effectief lid meegedeeld. De beslissing is zonder beroep en moet niet gemotiveerd worden. Deze beslissing is slechts voor één base- en softbalseizoen geldig.

Artikel 10. Andere leden

Nochtans kan bij beslissing van de Raad van Bestuur tot de vereniging worden toegelaten, zonder dat ze

echter het statuut van toegetreden of effectief lid verkrijgen, alle fysische en rechtspersonen die zullen

genoemd worden, zonder dat deze opsomming beperkend is

- steunende leden, voor zover zij jaarlijks een minimumbijdrage voldoen

ereleden, zijn dezen die hetzij door een uitzonderlijke financiële bijdrage, hetzij door hun naam en faam de

vereniging op buitengewone wijze steunen.

Artikel 11. Bijdrage

De leden betalen een jaarlijkse lidmaatschapsbijdrage die door de Algemene Vergadering wordt vastgelegd en die maximum 200 E bedraagt. De persoonlijke financiële verantwoordelijkheid van de leden is beperkt tot het bedrag van hun bijdrage.

De toegetreden en effectieve leden betalen een lidmaatschapsbijdrage volgens de groep waartoe ze ingedeeld zijn. Door het betalen van deze bijdrage kunnen zij deelnemen aan de trainingen en activiteiten van de groep waartoe ze behoren, volgens de bepalingen in het Huishoudelijk Reglement.

Artikel 12. Ontslag

Elk lid kan steeds uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de Raad van Bestuur kenbaar gemaakt worden en dient bij voorkeur ingediend te worden bij de secretaris van de Raad van Bestuur tussen 1 mei en 31 mei (ontslagregeling Bloso) van ieder jaar. Het ontslag zal ingaan na de laatste competitiewedstrijd binnen het kalenderseizoen van het aangetekende schrijven, tenzij er een geschreven onderling akkoord is tussen de Raad van Bestuur en het betrokken lid.

Het lidmaatschap van leden die hun lidmaatschapsbijdrage voor het lopende jaar niet betaald hebben binnen de door de Raad van Bestuur bepaalde termijn wordt opgeschort na een schriftelijke aanmaning.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Leden die hun lidmaatschapsbijdrage niet betalen binnen de gestelde termijn van de aanmaning worden verondersteld ontslagnemend te zijn. Dit betekent in geen geval dat zij vrijgesteld worden van het betalen van het lidmaatschapsgeld voor de periode waarvoor zij werden aangemaand.

Artikel 13. Beëindiging van het lidmaatschap

De uitsluiting van een effectief lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met meerderheid van twee derden van de stemmen uitgesproken worden. De uitsluiting van een toegetreden lid is een bevoegdheid van de Raad van Bestuur, die dit uitspreekt met een gewone meerderheid van de stemmen. De overgang van een lid naar een andere vereniging met dezelfde doelstellingen, kan uitsluitend plaatsvinden met inachtneming van de rechtsgeldende bepalingen van de KBBSF vzw.

Artikel 14. Rechten

Geen lid kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vzw op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt steeds: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vzw, enz.

III. De Algemene Vergadering

Artikel 15. Samenstelling

De Algemene Vergadering wordt samengesteld uit de effectieve leden. Deze kunnen zich schriftelijk laten vertegenwoordigen door een ander effectief [id. Eén lid kan echter maximaal 2 stemmen bij volmacht uitbrengen. Alle toegetreden leden, in regel met hun lidmaatschapsbijdrage, kunnen vanaf het kalenderjaar waarin ze 16 jaar worden de algemene vergadering bijwonen als observeerder.

Artikel 16. Bevoegdheden

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor.

- wijzigen van de statuten

- benoemen en ontslaan van bestuurders

- benoemen en afzetten van de commissaris en het bepalen van diens bezoldiging

kwijting geven aan de bestuurders en commissarissen

goedkeuren van de begrotingen en de rekeningen

- goedkeuren van het verslag der activiteiten

- ontbinden van de vereniging

uitsluiten van een effectief lid

- omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Artikel 17. Algemene vergaderingen

De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vereist en minstens één maal per jaar tijdens het vierde kwartaal van het kalenderjaar. De uitnodiging wordt ten laatste 8 dagen voorafgaand aan de datum van de Algemene Vergadering naar alle effectieve leden verstuurd per gewone post / of per E-mail.

De oproeping bevat de dag, het uur, de plaats en de agendapunten. Na de bekendmaking van de agenda . kunnen nog extra punten worden toegevoegd mits akkoord van 2/3 van de aanwezige effectieve leden. Een Bijzondere Algemene Vergadering kan worden samengeroepen op ondertekend verzoek van minstens 1/5 van de effectieve leden.

Artikel 18. Quorum en stemming

Beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid (de helft + 1) van het totaal van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen van de effectieve leden.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een Algemene Vergadering die voldoet aan een quorum van 2/3 van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden. indien op de eerste Algemene Vergadering minder dan 213 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede Algemene Vergadering bijeengeroepen worden die geldig kan beraadslagen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede Algemene Vergadering mag niet binnen de 15 dagen volgend op de eerste Algemene Vergadering gehouden worden.

Een beslissing tot wijziging van de statuten wordt verondersteld aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door 2/3 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve [eden. Enkel wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doe[ of de doeleinden van de vzw vereist ze een meerderheid van 4/5 van de stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden. Indien bij een stemming een gelijkheid van stemmen optreedt, is de stem van de voerzitter steeds doorslaggevend.

Artikel 19. Inzagerecht

De besluiten van de Algemene Vergadering worden gebundeld en bewaard op de maatschappelijke zetel

MOD 2.2

' van de vereniging. Op aanvraag kunnen de leden een afschrift ontvangen

IV. De Raad van Bestuur

Artikel 20. Samenstelling

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van minstens drie personen, lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet lager zijn dan het aantal effectieve leden. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging, in ontvangst te nemen.

Naargelang de noodwendigheden kunnen bijkomende bestuurders gekozen worden die, wanneer zij met bepaalde functies en opdrachten gelast zijn, afgevaardigde bestuurder worden genoemd.De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit maar zijn ontheven van de verplichting een lidmaatschapsbijdrage te betalen.

Artikel 21. Voorwaarden

De kandidaat-bestuurders dienen hun kandidatuur minimum 7 dagen voor de datum van de Algemene

Vergadering te richten aan de Raad van Bestuur.

Artikel 22. Benoeming, ontslag

De bestuurders worden benoemd bij gewone meerderheid door de Algemene Vergadering voor een termijn van drie jaar en dit alternerend zodat de vereniging niet onbestuurbaar wordt. Dit betekent dat de voorzitter en 1/3de van de bestuurders (uitgezonderd secretaris en penningmeester) uittredend zijn in de

kalenderjaren deelbaar door 3, de secretaris en 1/3de van de bestuurders (uitgezonderd voorzitter en penningmeester) uittredend zijn in de kalenderjaren deelbaar door 3 plus 1 en de penningmeester en de rest van de bestuurders (uitgezonderd secretaris en voorzitter) uittredend zijn in de kalenderjaren deelbaar door 3 plus 2. De eerste keer worden de uittredende leden aangeduid door de Raad van Bestuur voor de eerstvolgende Jaarlijkse Algemene Vergadering. De uittredende bestuurders kunnen zich herverkiesbaar stellen. De bestuurders zijn ten alle tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering. Elk lid van de Raad van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Raad van Bestuur. Bij ontslag, schorsing of overlijden van een bestuurder zal de eerstvolgende Algemene Vergadering in zijn vervanging voorzien, voor de nog lopende periode. Tijdens deze periode kan de Raad van Bestuur een bestuurder aanduiden die tijdelijk de opengevallen functie waarneemt.

Artikel 23. Vergaderingen, beraadslaging, beslissing

De Raad van Bestuur Kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De niet aanwezige bestuurders mogen schriftelijk volmacht verlenen aan een andere bestuurder die slechts drager mag zijn van één volmacht. Bij staking van stemmen wordt een tweede stemming gehouden. Geeft deze geen uitsluitsel dan worden de stemmen van de voorzitter, secretaris en penningmeester weerhouden. Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de effectieve leden. De Raad van Bestuur kan met 2/3 van de stemmen toegang verlenen tot zijn bestuursvergaderingen aan alle personen die zij noodzakelijk acht. Van elke vergadering van de Raad van Bestuur worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder. Deze notulen worden bijgehouden in een daartoe bestemd register.

Artikel 24. Bevoegdheden

De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide machten. Hij mag onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is en zonder afbreuk te dcen aan alle andere machten voortvloeiend uit de wet of de statuten, alle daden en overeenkomsten stellen en afsluiten, schikkingen treffen, compromissen sluiten, roerende en onroerende goederen verwerven, ruilen, verkopen, verhuren, onroerende goederen of rechten met een hypotheek bezwaren, leningen afsluiten, alle legaten, subsidies, schenkingen en overdrachten aanvaarden.

Zonder afbreuk te doen aan haar andere volmachten is de Raad van Bestuur eveneens bevoegd om -Het Huishoudelijk Reglement vast te stellen en te wijzigen

-Comités en afdelingen op te richten, af te schaffen en hun werkwijze te organiseren

Artikel 25. Vertegenwoordiging

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vzw in alle handelingen in en buiten rechte. Zij vertegenwoordigt de vereniging door de meerderheid van zijn leden. Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college wordt de vzw in en buiten rechte " eveneens vertegenwoordigd door twee bestuurders die gezamenlijk handelen of door de voorzitter of afgevaardigd bestuurder indien aangeduid door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vzw vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vzw aanstellen. De gevolmachtigden verbinden de vzw binnen de perken van de hun verleende volmacht De akten, andere dan

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ti VQar- Luik B - Vervolg

. . ................................

behouden deze van dagelijks beheer waarbij de aansprakelijkheid van de vereniging is verbonden, worden getekend. . aan het

Belgisch door de voorzitter en de secretaris of door de voorzitter en de afgevaardigde bestuurder, of bij verhindering

staatsblad of belet van de voorzitter, door de secretaris en de afgevaardigde bestuurder samen met twee andere bestuurders, zonder dat zij een voorafgaandelijk beslissing van de Raad van Bestuur moeten voorleggen.

i Artikel 26. Bekendmakingvereisten

De benoeming van de leden van de Raad van Bestuur en hun ambtsbeëindiging wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, en van een uittreksel daarvan bestemd om in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad te worden bekendgemaakt. Uit de stukken moet blijken of de personen die de vzwvertegenwoordigen, de vzw ieder afzonderlijk, gezamenlijk, dan wel ais college verbinden.

V. Begroting en rekeningen

Artikel 27.

Ieder jaar op 31 december wordt de jaarrekening van het verlopen jaar afgesloten en wordt de begroting voor het volgende jaar opgemaakt. De Algemene Vergadering stelt een college aan van ten minstens twee en ten hoogste drie leden. Het is de taak van deze leden de rekeningen na te zien en hieromtrent schriftelijk verslag uit te brengen alvorens deze aan de Raad van Bestuur worden voorgelegd.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening en de begroting ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. De boekhouding wordt gevoerd in overeenstemming met het bepaalde in artikel 17 van de VZW-wet en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten. De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffe van de rechtbank van koophandel.

VI. Ontbinding en vereffening

Artikel 28.

Bij ontbinding van de vereniging zal de vereffening gebeuren door toedoen van de Raad van Bestuur die hiervoor de meest uitgebreide machten bezit Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de algemene vergadering over de bestemming van het vermogen. Het vermogen zal echter steeds tot een belangeloze doelstelling moeten aangewend worden.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeeindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlage bij het Belgisch Staatsblad,

Opgemaakt te Herentals.

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
TITANS BASEL- EN SOFTBALLCLUB., AFGEKORT : …

Adresse
WATERLOOSTRAAT 4 2200 HERENTALS

Code postal : 2200
Localité : HERENTALS
Commune : HERENTALS
Province : Anvers
Région : Région flamande