TOERISME WUUSTWEZEL

Association sans but lucratif


Dénomination : TOERISME WUUSTWEZEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.516.707

Publication

17/07/2014
ÿþ Itk In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

11111141111111q1A1111111111

Ondernemingsnr 0837516707

Benaming

(voluit) Toerisme Wuustwezel

(verkort)

Rechtsvorm: V.Z.W.

Zetel: Dorpsstraat 36 2990 Wuustwezel



Rechtbank van koophandel

Antwerpen

08 RIE 2Or,4

afdatigektvverpen

Onderwerp akte: VZW neeriegging statuten

Er blijkt uit de bijzondere algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk (VZW) Toerisme Wuustwezel, gehouden op 4 november 2013

EERSTE BESLISSING

Dat de statuten werden gewijzigd, in die zin dat de oorspronkelijke vereniging zonder winstoogmerk is overgegaan naar een gewone vereniging zonder winstoogmerk Ingevolge deze wijziging luiden de statuten thans als volgt:

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam "Toerisme Wuustwezel". De vereniging is zonder winstgevend doel. Haar zetel is gevestigd in de Gasthuishoeve, Dorpsstraat 36, 2990 Wuustwezel, gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 2.

De vereniging heeft tot doel de toeristische mogelijkheden van de gemeente Wuustwezel te bevorderen. Zij streeft er enerzijds naar het plaatselijk onthaaltoerisme in te richten en ami te moedigen, anderzijds het cultureel, artistiek en natuurlijk patrimonium te beveiligen, uit te bouwen en open te stellen. Daartoe kan de vereniging o.m. elke activiteit bestuderen, bevorderen, ondernemen, aanmoedigen en coördineren, die de toerist kan voorlichten, aantrekken en begeleiden. Artikel 3.

Ter verwezenlijking van haar doel zal de vereniging alle verrichtingen mogen doen, alleen of in samenwerking met andere organisaties, alle initiatieven nemen, en alle daartoe nuttige roerende o onroerende goederen en instellingen verwerven en beheren. Bij ontbinding van de VZW zullen alle roerende en onroerende goederen aan een vereniging van Wuustwezel met hetzelfde doel geschonken worden.

Artikel 4.

De vereniging bestaat uit werkende leden met stemrecht op de algemene vergadering en niet werkende leden, die enkel aangesloten zijn om te genieten van de activiteiten van de vereniging. De werkende leden alleen zijn stemgerechtigd in de algemene vergadering. Elke persoon kan lid worden van de vereniging. Hiervoor dient een schriftelijke aanvraag gedaan te worden bij de raad van bestuur. De aanvaarding gebeurt door de algemene vergadering.

Artikel 5.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 6.

Het aantal leden bedraagt minimaal 7. De vertegenwoordigers van de gemeenteraad van Wuustwezel beschikken over een minderheid van de leden en van de stemmen, zowel in de algemene vergadering als in de raad van bestuur. De raad van bestuur kan, onder door hem te

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

bepalen -Vcierwaarden, ook andere personen zoals ereleden, ------------- leden adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Artikel 7.

Kunnen eveneens lid zijn van de vereniging:

" De directeur of een stafmedewerker van Toerisme Provincie Antwerpen.

" Een door het schepencollege van Wuustwezel aangeduide afgevaardigde.

Artikel 8.

Alleen natuurlijke personen kannen lid zijn van de vereniging. Er wordt geen ledenbijdrage gevraagd.

Artikel 9.

Een lid kan ten alle tijden uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur medegedeeld te worden. Bij overlijden van een lid, is het lidmaatschap niet overdraagbaar. Artikel 10.

Binnen een maand na de publicatie van de statuten in het Belgisch Staatsblad, moet een lijst waarop naar alfabetische volgorde de namen, voornamen, beroep, woonplaats en de nationaliteit van de leden van de vereniging zijn vermeld, worden neergelegd ter griffie van de burgerlijke rechtbank van de plaats waar de vereniging haar zetel heeft. Een kopij van deze lijst wordt naar alle leden gezonden.

Die lijst wordt elk jaar aangevuld, door de vermelding, in alfabetische volgorde, van de wijzigingen die zich onder het ledenbestand hebben voorgedaan.

Artikel 11.

De algemene vergadering kan worden bijgewoond door de Administrateur-Generaal Toerisme Vlaanderen of zijn afgevaardigde, een vertegenwoordiger van Toerisme Provincie Antwerpen en de door het Schepencollege aangeduide afgevaardigde.

Artikel 12.

De algemene vergadering vergadert op dag, uur en plaats in de oproepingsbrief bepaald, op verplichte wijze eenmaal per jaar, in de loop van de eerste trimester, of op verzoek van een vijfde der gewone leden. Zij vergadert daarenboven telkens als de raad van bestuur het beslist. De bijeenroepingen tot de algemene vergadering gaan uit krachtens een beslissing van de raad van bestuur. Zij bevatten de agenda en worden minstens acht dagen voor de datum der vergadering verzonden.

Artikel 13.

De agenda van de algemene vergadering wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk voorstel gedaan door minstens 1/20' van de leden moet op de dagorde geplaatst worden. Behoudens dringendheid, vastgesteld door de vergadering, kan alleen over de punten op de agenda vermeld, geldig worden gestemd.

Artikel 14.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij afwezigheid van deze wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter van de raad van bestuur, en bij afwezigheid van beiden door de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 15.

Een lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een afgevaardigde, drager van een schriftelijke volmacht. Een volmachtdrager kan slechts ten hoogste twee leden vertegenwoordigen. Artikel 16.

Elk lid van de vereniging beschikt over één stem. De vertegenwoordigers zonder stemrecht behouden een raadgevende stem. Behoudens andersluidende bepalingen in voornoemde wetten of in onderhavige statuten, worden de beslissingen genomen bij eenvoudige meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Op verzoek van de meerderheid der leden die op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn of wanneer het om personen gaat, of op verzoek van één of meerdere bestuurders, wordt tot geheime stemming overgegaan. Bij staking van stemmen is, behoudens bij geheime stemming, de stem van de voorzitter beslissend. Bij geheime stemming met betrekking tot benoemingen, wordt, indien geen kandidaat de volstrekte meerderheid op zich verenigt, tot een herstemming overgegaon tussen de twee kandidaten die het hoogst aantal stemmen hebben behaald. Bij staking van de stemmen bij herstemming, dan is de oudste in jaren benoemd. Bij geheime stemming, andere dan met betrekking tot benoemingen, is bij staken van stemmen het voorstel verworpen.

Artikel 17.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-behou,den aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOMOD 2.2

Voor-

behoLtden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

De algemene vergadering benoemt en ontslaat de bestuurders. - bestuurders kunnen sChriftelijk hun ontslag aanvragen bij de raad van bestuur, die daarvan kennis geeft aan de eerstvolgende

algemene vergadering. De algemene vergadering benoemt jaarlijks twee commissarissen die belast zijn met het nazicht van de boekhouding van de vereniging, en die daarover verslag uitbrengen op de statutaire vergadering.

Artikel 18.

Na kennis te hebben genomen van de verslagen van de raad van bestuur en van de commissarissen, doet de statutaire algemene vergadering uitspraak over de rekeningen van het afgelopen dienstjaar die haar door de raad van bestuur zijn voorgelegd. Na goedkeuring van de rekening wordt de raad van bestuur vrijgesteld van verdere verantwoordelijkheid hieromtrent. De statutaire algemene vergadering keurt de begroting van het volgende dienstjaar goed.

Artikel 19.

De algemene vergadering in buitengewone zitting bijeengeroepen, beslist over de voorstellen tot wijziging van de statuten en de ontbinding van de vereniging. Bij ontbinding van de vereniging stelt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan. Een wijziging van de statuten is slechts aangenomen wanneer zij wordt goedgekeurd door ten minste twee derde aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, waarbij ten minste twee derde van de leden aanwezig dienen te zijn. Voor het berekenen van twee derde van de leden wordt de jaarlijkse ledenlijst genomen. Voor het wijzigen van het doel van de vereniging, is eenparigheid van stemmen vereist.

Zijn twee derde op een vergadering niet aanwezig, of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen. Deze kan geldig beslissen over de voorstellen tot wijziging van de statuten, die een tweede maal op de agenda voorkomen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze tweede vergadering kan slechts ten vroegste acht kalenderdagen na de eerste plaats vinden. Elke wijziging van de statuten dient dan bekrachtigd te worden door de burgerlijke rechtbank.

Artikel 20.

Elke wijziging van de statuten, elke benoeming, ontslag of ontzetting van een bestuurder, dient binnen een maand na dagtekening ervan in de bijlagen tot het Belgisch staatsblad te worden bekend gemaakt.

Artikel 21.

Alle beslissingen van de algemene vergadering worden genotuleerd. Deze worden opgenomen in een bijzonder op de zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vereniging. Dit register kan worden ingezien door elk lid van de vereniging. Na een schriftelijke vraag, gericht aan de raad van bestuur, kunnen ook belanghebbende derden hiervan kennis nemen.

Artikel 22.

De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur, samengesteld uit drie leden. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd onder de werkende leden van de vereniging. De bestuurders zijn steeds herkiesbaar. Hun mandaat is onbezoldigd en duurt zes jaar, doch om de drie jaar is de helft van het aantal bestuurders ontslagnemend. Een zelfde aantal leden wordt herkozen op de algemene vergadering van de werkende leden. Een bestuurder kan enkel door een beslissing van de algemene vergadering van zijn mandaat ontheven worden. In geval een bestuurder overlijdt, zijn ontslag neemt, of zijn mandaat verliest voor het verstrijken van de duur ervan, dient in zijn vervanging voorzien te worden door de algemene vergadering.

Artikel 23.

De leden van de raad van bestuur verkiezen in hun schoot een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris. Hun mandaat als dusdanig is van dezelfde duur als dat van bestuurder. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad voorgezeten door de ondervoorzitter en bij afwezigheid van deze laatste door de oudst aanwezige bestuurder.

Artikel 24.

De raad van bestuur kan geldig beslissen wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Elke bestuurder beschikt over één stem. De leden van de raad van bestuur kunnen hun stemrecht bij volmacht overdragen aan een ander lid van de raad van bestuur. Niemand mag echter meer dan één bestuurder vertegenwoordigen. Wanneer het om personen gaat, is de stemming geheim. Bij staking van de stemmen is, behoudens bij geheime stemming, de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Bij geheime stemming met bettelddrig tôt benoeniffigen wordt, indien geen eflkule katididaarde volstrekte meerderheid op zich verenigt, tot een herstemming overgegaan tussen de twee kandidaten die het grootst aantal stemmen hebben behaald: staken de stemmen bij herstemming dan is de oudste in jaren benoemd. Bij geheime stemming, andere dan voor benoemingen, is bij staken van stemmen het voorstel verworpen.

Artikel 25.

De raad van bestuur vergadert telkens als het belang van de vereniging het vereist, doch minstens drie maal per jaar, op uitnodiging van de voorzitter of zijn plaatsvervanger, zoals omschreven in art. 24. De voorzitter is verplicht de raad bijeen te roepen op verzoek van ten minste twee bestuurders of van de commissarissen. Twee bestuurders kunnen de inschrijving van een punt op de agenda eisen. De uitnodigingen voor de raad van bestuur worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en tenminste vijf dagen voor de dag van de vergadering onder bijvoeging van de agenda en van het verslag van de vorige vergadering, met de post verzonden. Die termijn kan in spoedgevallen worden ingekort.

Artikel 26.

De bijeenkomsten van de raad van bestuur worden gehouden in de maatschappelijke zetel of in een andere op de uitnodiging vermelde plaats.

Artikel 27.

De raad van bestuur zorgt ervoor erkenning te bekomen en te behouden vanwege Toerisme Vlaanderen. De vereniging zal aansluiten bij Toerisme Provincie Antwerpen. Aan de voorwaarden daarvoor zal worden voldaan.

Artikel 28.

De raad van bestuur is belast met de uitvoering van de beslissingen van de algemene vergadering. De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten voor het bestuur van de vereniging en de verwezenlijking van haar doel. Hij kan alle daden van beschikking stellen die Met ingevolge een uitdrukkelijke bepaling van de wet of van onderhavige statuten tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. Hij is onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is, bevoegd voor het kopen, verkopen, ruilen, hypothekeren, huren en verhuren van alle roerende en onroerende goederen om erop zakelijke rechten te vestigen, het aanvaarden of verwerpen van subsidies, schenkingen en legaten, het beleggen van fondsen, het openen van bank- en postrekeningen, het lenen en ontlenen van gelden, het toestemmen in arbitrage. Het is de raad van bestuur toegestaan een reglement van inwendige orde op te stellen. Voor het dagelijks bestuur kan de raad van bestuur een directiecomité aanstellen bestaande uit de voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester.

Artikel 29.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 30.

De raad van bestuur kan één of meer van zijn leden, leden van de vereniging, zelfs derden, bijzondere en bepaalde machten verlenen of taken opdragen of zich er door laten bijstaan. De raad van bestuur kan wie dan ook uitnodigen zijn zittingen met raadgevende stem bij te wonen, namelijk personen die inzake toerisme bijzonder onderlegd zijn.

Artikel 31.

De raad van bestuur kan leden van de vereniging groeperen in consultatieve commissies die voorgezeten worden door een lid van de raad van bestuur en waarvan de raad van bestuur de samenstelling en de werking bepaalt. In de schoot van de commissie kan op deskundigen beroep gedaan worden.

Artikel 32,

De raad van bestuur waakt over de uitvoering van de bepalingen van artikelen 3, 9, 10, 11 van de wet van 27 juni 1921 op de verenigingen zonder winstoogmerk.

Artikel 33.

De notulen van de vergadering van de raad van bestuur worden opgenomen in een bijzonder register en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Dit register ligt ter inzage tijdens de algemene vergadering.

Artikel 34.

Het maatschappelijk diensgaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar. De vereniging voorziet in de jaarlijkse uitgaven door middel van subsidies van openbare besturen en particuliere schenkingen en legaten. Het incasso van de vereniging wordt op post- of bankrekening geplaatst.

Artikel 35.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOMOD 2.2

Voor- Luik B - vervoig

behouden aan het Belgisch Alle buiten die van -flet dagelijks bestuur, waarvoor de handtekening vari-dë -secrète-1s volstaat,

Staatsblad " alsmede alle afschriften van of uittreksels uit de notulen van de algemene vergadering of van een vergadering van de raad van bestuur in recht of elders over te leggen, worden geldig ondertekend door de voorzitter of de secretaris die niet van enige voorafgaande beslissing of machtiging moeten laten blijken. Bewerkingen over post- en bankrekeningen worden geldig verricht onder de handtekening van de voorzitter en penningmeester of een gevolmachtigde.

Artikel 36.

De rechtsvorderingen, als eiser of als verweerder, worden uit naam van de vereniging ingesteld en verdedigd door de raad van bestuur op vervolging en ten verzoeken van de voorzitter of, bij verhindering van de voorzitter, door de ondervoorzitter van de raad.

Artikel 37.

Alle betekeningen en aanzeggingen worden aan de leden gedaan in hun woonplaats en in voorkomend geval in de maatschappelijke zetel.

Artikel 38.

Al wat de standregelen niet voorzien, valt onder de toepassing van de wet van 27 juni 1921 op de verenigingen zonder winstoogmerk.

TWEEDE BESLISSING

Dat de raad van bestuur is samengesteld als volgt:

1/ De heer Breugelmans, Karel, geboren te Wuustwezel op 16 april 1954, rijksregisternummer:

54.04.16-463.25, wonende te 2990 Wuustwezel, Noordwateringsweg 36

2/ Mevrouw Luycla, Rita, geboren te Hoogstraten op 21 juni 1966, rijksregistemummer: 66.06.21-

462.45, wonende te 2990 Wuustwezel, Lindenlaan 5

3/ De heer Brant, Achiel, geboren te Brasschaat op 2 oktober 1958, rijksregistemummer: 58.10.02-

459.90, wonende te 2990 Wuustwezel, Oude Baan 48 bus 5

4/ Mevrouw Roksnoer Catharina, geboren te Waspik (Nederland), rijksregistemumraer: 56.05.17-

566.38, wonende te 2990 Wuustwezel, Bleken 120

5/ De heer Lodders, Joannes, geboren te Loenhout op 9 juni 1944, rijksregistemummer: 44.06.09-

375.30, wonende te 2990 Wuustwezel, Jan Breydelstraat 9













Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Waarvan akte gedaan te Wuustwezel, op 1 juli 2014









Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

17/07/2014
ÿþOndernemingsnr : 0837516707 Benaming

(voluit) Toerisme Wuustwezel

(verkort)

(L_

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsbiad

11111.1,1,1,1111101

eat,MerrinirilMiiiir"---ielol

Antwerpen

O a JULI 2014

afdelineriturpen



In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neeriegging ter griffie van de akte

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/07/2014 - Annexes du Moniteur belge Rechtsvorm ; V.Z.W.

Zetel Dorpsstraat 36

2990 Wuustwezel

Onderwerp akte: VZW neerlegging statuten

Er blijkt uit de bijzondere algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk (VZW) Toerisme Wuustwezel, gehouden op 14 januari 2014 dat:

ENIGSTE BESLISSING

Werden benoemd en herbenoemd tot leden van de raad van bestuur:

1/ De heer Breugeltnans, Karel, geboren te Wuustwezel op 16 april 1954, rijksregistemummer: 54.04.16-463.25, wonende te 2990 Wuustwezel, Noordwateringsweg 36

2/ Mevrouw Luvelot, Rita, geboren te Hoogstraten op 21 juni 1966, rijksregistemummer: 66.06.21462.45, wonende te 2990 Wuustwezel, Lindenlaan 5

3/ De heer Brant. Achiel, geboren te Brasschaat op 2 oktober 1958, rijksregistemummer: 58.10.02459.90, wonende te 2990 Wuustwezel, Oude Baan 48 bus 5

4/ Mevrouw Roksnoer, Catharina, geboren te Waspik (Nederland), rijksregistemummer: 56.05.1/566.38, wonende te 2990 Wuustwezel, Bleken 120

51 De heer Lodders, Joannes, geboren te Loenhout op 9 juni 1944, rijksregistemummer: 44.06.09375.30, wonende te 2990 Wuustwezel, Jan Breydelstraat 9

61 De heer Aerts, Patrick, geboren te Genk op 16 mei 1961, rijksregistemummer; 61.05.16-323.28, wonende te 2990 Wuustwezel, Venstraat 36

7/ Mevrouw Oostvo2e1s, Maria, geboren te Zundert (Nederland) op 19 november 1931, rijksregisternummer; 31.11.19-276.42, wonende te 2990 Wuustwezel, Jeroom Beckerlaan 6

8/ Mevrouw Wouters Maria, geboren te Wuustwezel op 11 juni 1945, rijksregistemummer: 45.06.11-374.89, wonende te 2990 Wuustwezel, Jan Breydelstraat 9.

Waarvan akte gedaan te Wuustwezel, op 1 juli 2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

14/07/2011
ÿþIn de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

RECHTBANK KOOPHANDEL

0 4 JULI 2011

A N Ten P E N

Benaming : Toerisme Wuustwezel

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Dorpsstraat 36, 2990 Wuustwezel

Ondernemingsnr : 8 3 7 , 5 1 6 o 7 0 77 '2

Voorwerp akte : Neerlegging statuten

STATUTEN

11107826x

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

De leden van Toerisme Wuustwezel,

" Dieter Wouters, Keienvenstraat 36, 2990 Wuustwezel

" Karel Breugelmans, Noordwateringsweg 36, 2990 Wuustwezel

" Peggy Bellens, Wuustwezelseweg 53, 2990 Wuustwezel.

" Carla Roksnoer, Bleken 120, 2990 Wuustwezel

" Joannes Lodders, Jan Breydelstraat 9, 2990 Wuustwezel

feitelijke vereniging opgericht in 1996, in buitengewone algemene vergadering bijeen in De Gasthuishoeve

te Wuustwezel op dinsdag 10 mei 2011, hebben eenparig beslist:

Artikel 1.

De vereniging draagt de naam "Toerisme Wuustwezel". De vereniging is zonder winstgevend doel. Haar. zetel is gevestigd in de Gasthuishoeve, Dorpsstraat 36, 2990 Wuustwezel, gerechtelijk arrondissement; Antwerpen.

Artikel 2.

De vereniging heeft tot doel de toeristische mogelijkheden van de gemeente Wuustwezel te bevorderen. Zij streeft er enerzijds naar het plaatselijk onthaaltoerisme in te richten en aan te moedigen, anderzijds het cultureel, artistiek en natuurlijk patrimonium te beveiligen, uit te bouwen en open te stellen. Daartoe kan de vereniging o.m. elke activiteit bestuderen, bevorderen, ondernemen, aanmoedigen en coördineren, die de toerist kan voorlichten, aantrekken en begeleiden.

Artikel 3.

Ter verwezenlijking van haar doel zal de vereniging alle verrichtingen mogen doen, alleen of in. ' samenwerking met andere organisaties, alle initiatieven nemen, en alle daartoe nuttige roerende of onroerende goederen en instellingen verwerven en beheren. Bij ontbinding van de VZW zullen alle roerende en onroerende goederen aan een vereniging van Wuustwezel met hetzelfde doel geschonken worden.

Artikel 4.

De vereniging bestaat uit werkende leden met stemrecht op de algemene vergadering en niet werkende leden, die enkel aangesloten zijn om te genieten van de activiteiten van de vereniging. De werkende leden alleen zijn stemgerechtigd in de algemene vergadering. Elke persoon kan lid worden van de vereniging. Hiervoor dient een schriftelijke aanvraag gedaan te worden bij de raad van bestuur. De aanvaarding gebeurt door de algemene vergadering.

Artikel 5.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 6.

Het aantal leden bedraagt 5. In uitvoering van het decreet van 6 maart 2009 beschikken de vertegenwoordigers van gemeente Wuustwezel altijd over de meerderheid van de leden en van de stemmen, zowel in de algemene vergadering als in de raad van bestuur. De raad van bestuur kan, onder door hem te. bepalen voorwaarden, ook andere personen zoals ereleden, beschermleden, steunende leden of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden.

Artikel 7.

Kunnen eveneens lid zijn van de vereniging:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging of stichting ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

" De directeur of een stafmedewerker van Toerisme Provincie Antwerpen.

" Een door het schepencollege van Wuustwezel aangeduide afgevaardigde.

Artikel 8.

Alleen natuurlijke personen kunnen lid zijn van de vereniging. Er wordt geen ledenbijdrage gevraagd.

Artikel 9.

Een lid kan ten alle tijden uit de vereniging treden. Het ontslag dient schriftelijk aan de raad van bestuur

medegedeeld te worden. Bij overlijden van een lid, is het lidmaatschap niet overdraagbaar.

Artikel 10.

Binnen een maand na de publicatie van de statuten in het Belgisch Staatsblad, moet een lijst waarop naar alfabetische volgorde de namen, voornamen, beroep, woonplaats en de nationaliteit van de leden van de vereniging zijn vermeld, worden neergelegd ter griffie van de burgerlijke rechtbank van de plaats waar de vereniging haar zetel heeft. Een kopij van deze lijst wordt naar alle leden gezonden.

Die lijst wordt elk jaar aangevuld, door de vermelding, in alfabetische volgorde, van de wijzigingen die zich onder het ledenbestand hebben voorgedaan.

Artikel 11.

De algemene vergadering kan worden bijgewoond door de Administrateur-Generaal Toerisme Vlaanderen of zijn afgevaardigde, een vertegenwoordiger van Toerisme Provincie Antwerpen en de door het Schepencollege aangeduide afgevaardigde.

Artikel 12.

De algemene vergadering vergadert op dag, uur en plaats in de oproepingsbrief bepaald, op verplichte wijze eenmaal per jaar, in de loop van de eerste trimester, of op verzoek van een vijfde der gewone leden. Zij vergadert daarenboven telkens als de raad van bestuur het beslist. De bijeenroepingen tot de algemene vergadering gaan uit krachtens een beslissing van de raad van bestuur. Zij bevatten de agenda en worden minstens acht dagen voor de datum der vergadering verzonden.

Artikel 13.

De agenda van de algemene vergadering wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk voorstel gedaan door minstens 1/20ste van de leden moet op de dagorde geplaatst worden. Behoudens dringendheid, vastgesteld door de vergadering, kan alleen over de punten op de agenda vermeld, geldig worden gestemd.

Artikel 14.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur. Bij afwezigheid van deze wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter van de raad van bestuur, en bij afwezigheid van beiden door de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 15.

Een lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een afgevaardigde, drager van een

schriftelijke volmacht. Een volmachtdrager kan slechts ten hoogste twee leden vertegenwoordigen.

Artikel 16.

Elk lid van de vereniging beschikt over één stem. De vertegenwoordigers zonder stemrecht behouden een raadgevende stem. Behoudens andersluidende bepalingen in voornoemde wetten of in onderhavige statuten, worden de beslissingen genomen bij eenvoudige meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Op verzoek van de meerderheid der leden die op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn of wanneer het om personen gaat, of op verzoek van één of meerdere bestuurders, wordt tot geheime stemming overgegaan. Bij staking van stemmen is, behoudens bij geheime stemming, de stem van de voorzitter beslissend. Bij geheime stemming met betrekking tot benoemingen, wordt, indien geen kandidaat de volstrekte meerderheid op zich verenigt, tot een herstemming overgegaan tussen de twee kandidaten die het hoogst aantal stemmen hebben behaald.

Bij staking van de stemmen bij herstemming, dan is de oudste in jaren benoemd. Bij geheime stemming, andere dan met betrekking tot benoemingen, is bij staken van stemmen het voorstel verworpen.

Artikel 17.

De algemene vergadering benoemt en ontslaat de bestuurders. De bestuurders kunnen schriftelijk hun ontslag aanvragen bij de raad van bestuur, die daarvan kennis geeft aan de eerstvolgende algemene vergadering. De algemene vergadering benoemt jaarlijks twee commissarissen die belast zijn met het nazicht van de boekhouding van de vereniging, en die daarover verslag uitbrengen op de statutaire vergadering.

Artikel 18.

Na kennis te hebben genomen van de verslagen van de raad van bestuur en van de commissarissen, doet de statutaire algemene vergadering uitspraak over de rekeningen van het afgelopen dienstjaar die haar door de raad van bestuur zijn voorgelegd. Na goedkeuring van de rekening wordt de raad van bestuur vrijgesteld van verdere verantwoordelijkheid hieromtrent. De statutaire algemene vergadering keurt de begroting van het volgende dienstjaar goed.

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 19.

De algemene vergadering in buitengewone zitting bijeengeroepen, beslist over de voorstellen tot wijziging van de statuten en de ontbinding van de vereniging. Bij ontbinding van de vereniging stelt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan. Een wijziging van de statuten is slechts aangenomen wanneer zij wordt goedgekeurd door ten minste twee derde aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, waarbij ten minste twee derde van de leden aanwezig dienen te zijn. Voor het berekenen van twee derde van de leden wordt de jaarlijkse ledenlijst genomen. Voor het wijzigen van het doel van de vereniging, is éénparigheid van stemmen vereist.

Zijn twee derde op een vergadering niet aanwezig, of vertegenwoordigd, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen. Deze kan geldig beslissen over de voorstellen tot wijziging van de statuten, die een tweede maal op de agenda voorkomen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Deze tweede vergadering kan slechts ten vroegste acht kalenderdagen na de eerste plaats vinden. Elke wijziging van de statuten dient dan bekrachtigd te worden door de burgerlijke rechtbank.

Artikel 20.

Elke wijziging van de statuten, elke benoeming, ontslag of ontzetting van een bestuurder, dient binnen een

maand na dagtekening ervan in de bijlagen tot het Belgisch staatsblad te worden bekend gemaakt.

Artikel 21.

Alle beslissingen van de algemene vergadering worden genotuleerd. Deze worden opgenomen in een bijzonder op de zetel van de vereniging bijgehouden register en ondertekend door de voorzitter en de secretaris van de vereniging. Dit register kan worden ingezien door elk lid van de vereniging. Na een schriftelijke vraag, gericht aan de raad van bestuur, kunnen ook belanghebbende derden hiervan kennis nemen.

Artikel 22.

De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur, samengesteld uit drie leden. De bestuurders worden door de algemene vergadering benoemd onder de werkende leden van de vereniging. De bestuurders zijn steeds herkiesbaar. Hun mandaat is onbezoldigd en duurt zes jaar, doch om de drie jaar is de helft van het aantal bestuurders ontslagnemend. Een zelfde aantal leden wordt herkozen op de algemene vergadering van de werkende leden. Een bestuurder kan enkel door een beslissing van de algemene vergadering van zijn mandaat ontheven worden. In geval een bestuurder overlijdt, zijn ontslag neemt, of zijn mandaat verliest voor het verstrijken van de duur ervan, dient in zijn vervanging voorzien te worden door de algemene vergadering.

Artikel 23.

De leden van de raad van bestuur verkiezen in hun schoot een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris. Hun mandaat als dusdanig is van dezelfde duur als dat van bestuurder. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt de raad voorgezeten door de ondervoorzitter en bij afwezigheid van deze laatste door de oudst aanwezige bestuurder.

Artikel 24.

De raad van bestuur kan geldig beslissen wanneer de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Elke bestuurder beschikt over één stem. De leden van de raad van bestuur kunnen hun stemrecht bij volmacht overdragen aan een ander lid van de raad van bestuur. Niemand mag echter meer dan één bestuurder vertegenwoordigen. Wanneer het om personen gaat, is de stemming geheim. Bij staking van de stemmen is, behoudens bij geheime stemming, de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Bij geheime stemming met betrekking tot benoemingen wordt, indien geen enkele kandidaat de volstrekte meerderheid op zich verenigt, tot een herstemming overgegaan tussen de twee kandidaten die het grootst aantal stemmen hebben behaald: staken de stemmen bij herstemming dan is de oudste in jaren benoemd. Bij geheime stemming, andere dan voor benoemingen, is bij staken van stemmen het voorstel verworpen.

Artikel 25.

De raad van bestuur vergadert telkens ais het belang van de vereniging het vereist, doch minstens drie maal per jaar, op uitnodiging van de voorzitter of zijn plaatsvervanger, zoals omschreven in art. 24. De voorzitter is verplicht de raad bijeen te roepen op verzoek van ten minste twee bestuurders of van de commissarissen. Twee bestuurders kunnen de inschrijving van een punt op de agenda eisen. De uitnodigingen voor de raad van bestuur worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris en tenminste vijf dagen voor de dag van de vergadering onder bijvoeging van de agenda en van het verslag van de vorige vergadering, met de post verzonden. Die termijn kan in spoedgevallen worden ingekort.

Artikel 26.

De bijeenkomsten van de raad van bestuur worden gehouden in de maatschappelijke zetel of in een andere

op de uitnodiging vermelde plaats.

Artikel 27.

De raad van bestuur zorgt ervoor erkenning te bekomen en te behouden vanwege Toerisme Vlaanderen. De vereniging zal aansluiten bij Toerisme Provincie Antwerpen. Aan de voorwaarden daarvoor zal worden voldaan.

1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 28.

De raad van bestuur is belast met de uitvoering van de beslissingen van de algemene vergadering.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten voor het bestuur van de vereniging en de verwezenlijking van haar doel. Hij kan alle daden van beschikking stellen die niet ingevolge een uitdrukkelijke bepaling van de wet of van onderhavige statuten tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren. Hij is onder meer, zonder dat deze opsomming beperkend is, bevoegd voor het kopen, verkopen, ruilen, hypothekeren, huren en verhuren van alle roerende en onroerende goederen om erop zakelijke rechten te vestigen, het aanvaarden of verwerpen van subsidies, schenkingen en legaten, het beleggen van fondsen, het openen van bank- en postrekeningen, het lenen en ontlenen van gelden, het toestemmen in arbitrage. Het is de raad van bestuur toegestaan een reglement van inwendige orde op te stellen. Voor het dagelijks bestuur kan de raad van bestuur een directiecomité aanstellen bestaande uit de voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester.

Artikel 29.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 30.

De raad van bestuur kan één of meer van zijn leden, leden van de vereniging, zelfs derden, bijzondere en bepaalde machten verlenen of taken opdragen of zich er door laten bijstaan. De raad van bestuur kan wie dan ook uitnodigen zijn zittingen niet raadgevende stem bij te wonen, namelijk personen die inzake toerisme bijzonder onderlegd zijn.

Artikel 31.

De raad van bestuur kan leden van de vereniging groeperen in consultatieve commissies die voorgezeten worden door een lid van de raad van bestuur en waarvan de raad van bestuur de samenstelling en de werking bepaalt. In de schoot van de commissie kan op deskundigen beroep gedaan worden.

Artikel 32.

De raad van bestuur waakt over de uitvoering van de bepalingen van artikelen 3, 9, 10, 11 van de wet van

27 juni 1921 op de verenigingen zonder winstoogmerk.

Artikel 33.

De notulen van de vergadering van de raad van bestuur worden opgenomen in een bijzonder register en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Dit register ligt ter inzage tijdens de algemene vergadering.

Artikel 34.

Het maatschappelijk dienstjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar. De vereniging voorziet in de jaarlijkse uitgaven door middel van subsidies van openbare besturen en particuliere schenkingen en legaten. Het incasso van de vereniging wordt op post- of bankrekening geplaatst.

Artikel 35.

Alle akten, buiten die van het dagelijks bestuur, waarvoor de handtekening van de secretaris volstaat, alsmede alle afschriften van of uittreksels uit de notulen van de algemene vergadering of van een vergadering van de raad van bestuur in recht of eiders over te leggen, worden geldig ondertekend door de voorzitter of de secretaris die niet van enige voorafgaande beslissing of machtiging moeten laten blijken. Bewerkingen over post- en bankrekeningen worden geldig verricht onder de handtekening van de voorzitter en penningmeester of een gevolmachtigde.

Artikel 36.

De rechtsvorderingen, als eiser of als verweerder, worden uit naam van de vereniging ingesteld en verdedigd door de raad van bestuur op vervolging en ten verzoeken van de voorzitter of, bij verhindering van de voorzitter, door de ondervoorzitter van de raad.

Artikel 37.

Alle betekeningen en aanzeggingen worden aan de leden gedaan in hun woonplaats en in voorkomend

geval in de maatschappelijke zetel.

Artikel 38.

Al wat de standregelen niet voorzien, valt onder de toepassing van de wet van 27 juni 1921 op de

verenigingen zonder winstoogmerk.

Aldus werden de nieuwe statuten goedgekeurd door de algemene vergadering met algemeenheid van stemmen op dinsdag 10 mei 2011

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
TOERISME WUUSTWEZEL

Adresse
DORPSSTRAAT 36 2990 WUUSTWEZEL

Code postal : 2990
Localité : WUUSTWEZEL
Commune : WUUSTWEZEL
Province : Anvers
Région : Région flamande