TONEEL- EN MUSICALGROEP BIJZONDER SYMPATHIEKE ONRUSTSTOKERS, AFGEKORT : T-MG B.S.O.

Association sans but lucratif


Dénomination : TONEEL- EN MUSICALGROEP BIJZONDER SYMPATHIEKE ONRUSTSTOKERS, AFGEKORT : T-MG B.S.O.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 537.631.210

Publication

27/08/2013
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Zetel : Sint-Jan Vianneystraat 24

2610 Antwerpen (Wilrijk (Antwerpen))

België

Onderwerp akte : Oprichting

Toneel- en Musicalgroep Bijzonder Sympathieke Onruststokers (T-Mg B.S.O.).

Sint-Jan Vianneystraat 24

2610 Wilrijk (Antwerpen)

A) Minimum aantal leden

Deze vereniging dient minimaal drie leden te bevatten.

B) Toetreding en uittreding van leden

De vereniging deelt haar werking op in seizoenen (20 oktober van het lopende jaar tot 1 oktober van het volgende kalenderjaar). In de periode tussen twee seizoenen stopt de vereniging haar werking niet noodzakelijk, en kunnen reeds gepland projecten blijven plaatsvinden.

Nieuwe toegetreden leden kunnen toetreden tot deze vereniging na schriftelijke aanvraag (door middel van online formulieren).

Leden kunnen bij hun toetreden tot de vereniging een contract ontvangen dat hen toewijst aan een bepaald project van de vereniging. In dit contract staat steeds de begin- en eindtermijn van het project vermeld. Opzegging van lidmaatschap dient schriftelijk gericht te worden aan de raad van bestuur (via e-mail). Indien de opzegging buiten de looptermijn van een project valt, dient het werkende lid of toegetreden lid geen vergoeding te betalen. Wanneer deze opzegging gebeurt te midden van de looptermijn van een project, dient het werkende lid of toegetreden lid een schadevergoeding te betalen tussen ¬ 0 en ¬ 500, ten einde het geleden verlies in het lopende project van dat seizoen te vergoeden. De raad van bestuur bepaalt de concrete schadevergoeding die

De raad van bestuur stelt jaarlijks (op 1 oktober van het lopende kalenderjaar) een artistieke beoordelingsjury aan, die een advies formuleert betreffende de nieuwe aanvragen van kandidaat toegetreden leden. De raad van bestuur is vrij om dit advies al dan niet te volgen en oordeelt verder over het toetreden van de toegetreden leden. De nieuwe toegetreden leden worden ten laatste drie maanden na hun aanvraag ingelicht over de beslissing van de raad van bestuur betreffende hun aanvraag.

Nieuwe werkende leden kunnen toetreden tot deze vereniging na schriftelijke (e-mail) of mondelinge aanvraag. Deze aanvraag kan op elk moment in een seizoen gebeuren. De raad van bestuur beslist ten laatste zes maanden na deze aanvraag over het al dan niet toelaten van deze nieuwe werkende leden.

De werkende en toegetreden leden zijn pas officieel toegetreden na betaling van de ledenbijdrage.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Toneel- en Musicalgroep Bijzonder Sympathieke Onruststokers

*13304762*

(afgekort) : T-Mg B.S.O.

Rechtsvorm: : Vereniging zonder winstoogmerk

Luik B

0537631210

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Griffie

Neergelegd

23-08-2013

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Werkende leden kunnen uitgesloten worden van de vereniging bij een 9/10de meerderheid van stemmen in de algemene vergadering. De voorwaarde om een werkend lid uit te sluiten is het remmen van de werking van de vereniging.

het vroegtijdig uittredende werkende of toegetreden lid dient te betalen.

C) Het doel van de vereniging

Deze vereniging stelt als doel om projecten van culturele/artistieke aard te verwezenlijken. Alle takken van de artistieke sector kunnen uitgevoerd worden door de vereniging.

Daarnaast stelt de vereniging als doel om haar leden en toegetreden leden een sociale ontmoetingsplaats te voorzien, zowel binnen als buiten geplande projecten, door middel van groepsactiviteiten die ook buiten de artistieke sector kunnen vallen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

Afwezige leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid, door middel van een schriftelijke volmacht die in vijfvoud getekend wordt door het afwezige lid, het vertegenwoordigende lid en de voorzitter van de raad van bestuur. Slechts na ondertekening door deze drie partijen en het ontvangen van de vijf kopieën door de raad van bestuur, is de volmacht geldig. Ieder aanwezig lid kan maximum 1 afwezig lid vertegenwoordigen.

De vereniging kan zeer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van bovenvermelde doelen bijdragen, rechtstreeks of onrechtstreeks. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is ondermeer alle roerende en onroerende goeden die zij voor de verwezenlijking van haar doel nodig heeft bezitten of verkrijgen, ook onder bezwarende titel, en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen, schenkingen en legaten ontvangen, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel stellen.

De algemene vergadering wordt bijeen geroepen door de raad van bestuur wanneer een beslissing moet genomen worden die binnen boven genoemde lijst valt. De raad van bestuur nodigt alle leden persoonlijk uit (ten minste acht dagen voor de algemene vergadering). De uitnodiging en het agenda van de algemene vergadering worden meegedeeld aan de leden via een interne website van de vereniging.

Indien 1/5de van de werkende leden om de bijeenroeping van de algemene vergadering verzoekt, roept de raad van bestuur de algemene vergadering bijeen.

De bekendmaking van de beslissingen van de algemene vergadering aan de leden of aan derden gebeurt door een mondelinge mededeling. Bovendien bezitten de leden wettelijk de mogelijkheid de notulen van de vergadering in te kijken die op de zetel worden bijgehouden.

Beslissingen die betrekking hebben op een statutenwijziging moeten een 2/3de meerderheid van stemmen krijgen, beslissingen die betrekking hebben op een wijziging van het doel moeten een 4/5de meerderheid van stemmen krijgen. Alle andere beslissingen moeten eveneens een 4/5de meerderheid van stemmen krijgen.

D) De algemene vergadering

De algemene vergadering bezit volgende bevoegdheden:

· Het wijzigen van de statuten

· De benoeming en afzetting van de bestuurders

· De benoeming en afzetting van de commissarissen

· Het verlenen van kwijting aan de bestuurders en commissarissen

· Het goedkeuren van de begroting en van de rekeningen

· Het ontbinden van de vereniging

· Het uitsluiten van een lid

· Het omzetten van de vereniging in een andere rechtspersoon

Toegetreden leden bezitten geen stemrecht in de algemene vergadering.

E) De bestuurders

De benoeming en afzetting van bestuurders is een wettelijke bevoegdheid van de algemene vergadering. Om nieuwe bestuurders aan te stellen of huidige bestuurders af te zetten dient de bovengenoemde (cfr. artikel E) meerderheid behaald te worden in de algemene vergadering.

Bij aanstelling van nieuwe bestuurders, dienen externe kandidaten hun solliciterende motivatiebrief (minstens

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

2000 woorden), tesamen met hun curriculum vitae op te sturen naar de voorzitter van de raad van bestuur. Deze aanvragen worden enkel aanvaard in de periode tussen twee seizoenen. Wanneer een nieuw bestuurder naar voren wordt gedragen door één van de huidige bestuurders, volstaat enkel een solliciterende motivatiebrief (minstens 50 woorden). Het naar voren dragen van deze nieuwe bestuurder dient via e-mail te gebeuren naar de voorzitter van de raad van bestuur, en kan op ieder moment in een kalenderjaar gebeuren.

Indien het initiatief van afzetting van bestuurders van leden komt, dienen deze leden bij hun aanvraag naar een samenkomst van de algemene vergadering een motivatiebrief bij te voegen van minimum 2000 woorden (die bij het verslag van de algemene vergadering wordt gevoegd), waarin de reden voor aanvraag van afzetting van de desbetreffende bestuurder wordt toegelicht.

Indien het de raad van bestuur is die de algemene vergadering bijeen roept met het oog op het afzetten van één van de bestuurders, volstaat een motivatiebrief van 50 woorden (die bij het verslag van de vergadering wordt gevoegd). De hieronder vermelde opzegtermijn van het bestuur dient gerespecteerd te worden.

Een bestuurder die zijn ambtstermijn vroegtijdig wenst te beëindigen, dient een schriftelijke (per e-mail) aanvraag te formuleren naar de voorzitter van de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur is bevoegd in alle materies die niet bij wet of statuten zijn voorbehouden aan de algemene vergadering.

De vereniging kan enkel rechtsgeldig verbonden worden door de voorzitter van de raad van bestuur. Beslissingen in de raad van bestuur worden genomen bij een 2/3de meerderheid van stemmen.

Afwezige bestuurders kunnen zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder, door middel van een schriftelijke volmacht die getekend wordt door de afwezige bestuurder en de vertegenwoordigende bestuurder.

De bestuurders hebben een ambtstermijn van onbepaalde duur en een opzegtermijn (zowel bij eigen beëindiging van het ambt als afzetting door de vereniging) van vijf jaren. Indien 2/3 van de raad van bestuur akkoord is, kan de opzegtermijn genegeerd worden, en het ambt op moment van de aanvraag beëindigd worden.

De bekendmaking van de beslissingen van de raad van bestuur aan de leden of aan derden gebeurt door een mondelinge mededeling. Bovendien bezitten de leden wettelijk de mogelijkheid de notulen van de vergadering in te kijken die op de zetel worden bijgehouden.

Binnen de raad van bestuur gelden volgende bestuursfuncties: voorzitter en gewone bestuurders. De voorzitter zit de vergaderingen voor en heeft een driedubbel geldende stem. De gewone bestuurders nemen de resterende functies op zich en bezitten een enkele stem.

Per lopend project worden één of twee dagelijks bestuursorga(a)n(en) aangesteld, waarbij de werking zicht toespitst op een artistieke en/of organisatorische functie. Het is mogelijk om tot onbeperkt aantal bestuursorganen te behoren.

Enkel de voorzitter van de raad van bestuur stelt de dagelijkse bestuurders aan in hun functie en kan hen afzetten of hun functie wijzigen, zonder enige vorm van opzegtermijn of bewijs van motivatie. Aanvraag tot benoeming en afzetting dient schriftelijk (per e-mail) te verlopen, waarbij de voorzitter van de raad van bestuur de (kandidaat) dagelijkse bestuurders op de hoogte stelt, en deze kandidaten schriftelijk bevestigen. Ter oprichting van de verschillende dagelijkse bestuursorganen wordt jaarlijks een lijst ondertekend met de namen en functies van alle betrokken bestuurders (aparte lijst per bestuursorgaan). Ter ontbinding van het dagelijkse bestuur of afzetting van (één van de) dagelijkse bestuurders (in geval van een niet-automatische ontbinding, d.w.z. tijdens een nog lopend project) wordt een door de voorzitter van de raad van bestuur ondertekende nota schriftelijk (per e-mail) verspreid naar alle leden van dat betrokken dagelijkse bestuursorgaan.

F) De vertegenwoordigers van de vereniging

Naast de raad van bestuur, kan niemand de vereniging vertegenwoordigen.

G) De dagelijkse bestuurder

Het dagelijkse bestuur wordt jaarlijks aangesteld in de periode 1-20 oktober van het lopende kalenderjaar, maar kan zonder meer gewijzigd worden doorheen het kalenderjaar. Een ambtstermijn van een dagelijks bestuurder verloopt standaard (zonder schriftelijke bevestiging) na één kalenderjaar (te beginnen op 20 oktober van het lopende kalenderjaar tot 20 oktober van het volgende kalenderjaar). Een termijn binnen één of meer van de dagelijkse bestuursorganen kan echter onbeperkt verlengd worden door de voorzitter van de raad van bestuur. Indien een dagelijks bestuurder zijn/haar ambt vroegtijdig wenst te beëindigen, dient deze aanvraag schriftelijk (per e-mail) verstuurd te worden naar de voorzitter van de raad van bestuur.

De mogelijke functies (toekenning door de voorzitter van de raad van bestuur) binnen de organisatorische dagelijkse bestuursorganen zijn:

· Voorzitter (projectleiding en waarnemer)

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

· Secretaris (beheert financiën en administratie van het project)

· Gewone organisatorische dagelijkse bestuur (beslissingen betreffende de organisatie van geplande

projecten)

De mogelijke functies (toekenning door de voorzitter van de raad van bestuur) binnen de artistieke dagelijkse bestuursorganen zijn:

· Voorzitter (artistieke leiding en waarnemer)

· Gewone artistieke dagelijkse bestuur (beslissingen betreffende de artistieke invulling van geplande projecten)

H) Commissarissen

Voor deze vereniging worden geen commissarissen aangesteld.

I) De ledenbijdrage

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/08/2013 - Annexes du Moniteur belge

De ledenbijdrage voor werkende en toegetreden leden bedraagt tussen ¬ 0 en ¬ 300,- voor één seizoen. De concrete ledenbijdrage wordt door de raad van bestuur per lid bepaald (bepaling gebeurt op basis van de artistieke functie van dat lid in de lopende projecten van dat seizoen).

De ledenbijdrage dient ten laatste 30 dagen na goedkeuring van de aanvraag tot lidmaatschap betaald te worden op het rekeningnummer van de vereniging.

J) De bestemming van het vermogen bij ontbinding van de vereniging

Het vermogen bij ontbinding van de vereniging en na aftrek van alle kosten, wordt aangewend aan een belangenloze doelstelling waarvan het doel gelijklopend is als dat van de vereniging.

K) De duur van de vereniging

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Raad van bestuur: Emmanuel Jacobs (Wilrijk) - Marc Jacobs (Wilrijk) - Kristina Bergmans (Wilrijk)

Coordonnées
TONEEL- EN MUSICALGROEP BIJZONDER SYMPATHIEK…

Adresse
SINT-JAN VIANNEYSTRAAT 24 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande