(T)ROEMMEL

Association sans but lucratif


Dénomination : (T)ROEMMEL
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 631.807.124

Publication

09/06/2015
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Naam vereniging: (T)roemmel - vzw in oprichting Adres vereniging: Pacificatiestraat 31 2000 Antwerpen Rechtsvorm: VZW

Art. 1. Oprichting: Heden , stichtingsdatum, wordt een vereniging zonder winstoogmerk opgericht

overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002;

Gegevens oprichters:

Pascal Seeldrayers, Pacificatiestraat 31, 2000 Antwerpen, geboren op 22/04/1983 te Wilrijk

Bert De Kleine, Joos van den Stenenlei 125 2100 Deurne, geboren op 26/10/1980 te Merksem

Gerrit Van Geffen, Volksstraat 37, 2000 Antwerpen, geboren op 13/06/1997 te Wilrijk

Koen Aelterman, Cobdenstraat 6, 2018 Antwerpen, geboren op 08/06/1988 te Urbana (N.Y. - USA)

Art. 2. Benaming en maatschappelijke zetel van de vereniging: De vereniging draagt de naam (T)roemmel. De zetel van de vereniging is gevestigd te Antwerpen, Pacificatiestraat 31 en valt onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art. 3. Doel vereniging: de vereniging heeft enerzijds tot doel een ontmoetingsplaats te bieden waar allerhande culturele activiteiten georganiseerd worden en anderzijds het creëren, organiseren en verspreiden van artistieke producten van om het even welke aard en het ter beschikking stellen van (co-working) ruimte om dit te kunnen doen.

De activiteiten zijn ter bevordering van de culturele, creatieve en persoonlijke ontplooiing en betreft alle zaken die te maken hebben met cultuur, kunst, ambachten, ontwikkeling van talenten en competenties, amusement, muziek en upcycling.

De vzw wil in een ontspanningsruimte een laagdrempelig/creatief kader zinvolle vrijetijdsbesteding bieden en personen aanmoedigen hun artistieke interesse te ontdekken, ontwikkelen en delen.

Daarnaast ondersteunt de vereniging ontwerpers, kunstenaars, fotografen, muzikanten, schrijvers, ondernemers,

Ondernemingsnummer:

STATUTEN

Hoofdstuk 1.- Naam, Zetel, Doel

De maatschappelijke zetel kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : (T)roemmel

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Pacificatiestraat 31

*15309488*

Luik B

2000

België

0631807124

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Antwerpen

Griffie

Neergelegd

05-06-2015

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

podiumkunstenaar, artiesten door hen een platform te bieden waar ze hun kunsten en creaties kunnen promoten, vertonen, uiten of uitoefenen. De vereniging kan allerhande activiteiten organiseren zoals exposities, optredens, evenementen, feesten, recepties, workshops, poëziemomenten evenals de verkoop/verhuur van creaties.

De vereniging mag alle handelingen stellen die direct of indirect kaderen in haar doelstellingen. Zij mag hiertoe alle nodige en nuttige diensten verrichten, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten ten allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van de ideële niet winstgevende doelstellingen.

Zij mag alle roerende en onroerende goederen bezitten die nodig zijn om haar doelstellingen te verwezenlijken. Zij mag deelnemen in en samenwerken met alle verenigingen en ondernemingen die voor haar doelstelling nuttig zijn.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd en kan op elk moment ontbonden worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Als lid of toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon of rechtspersoon, evenals openbare besturen, voor zover toegelaten door de wet of andere regelgeving, die door de raad van bestuur als zodanig worden toegelaten.

Art. 5. Het aantal leden is onbeperkt maar moet tenminste drie bedragen. De vereniging telt effectieve en toegetreden leden. Effectieve leden zijn diegenen die bij de oprichting deze statuten ondertekenen en diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister.

Telkens wanneer in deze statuten over  lid gesproken wordt, wordt een  werkend/effectief lid bedoeld, tenzij uitdrukkelijk anders aangegeven.

De toegetreden leden bezitten uitsluitend de rechten en plichten die hen uitdrukkelijk door de statuten of het eventueel op te stellen huishoudelijk reglement worden toegekend. Zij hebben geen stemrecht in de algemene vergadering.

Art. 6. Om lid te worden moet men als dusdanig aanvaard worden door de algemene vergadering. Het verzoek om toelating van een kandidaat effectief lid moet schriftelijk of per e-mail ingediend worden bij de raad van bestuur met vermelding van zijn/haar naam, voornaam, beroep, woonplaats en motieven.

Op de eerstvolgende vergadering zal het verzoek worden onderzocht. De verzoeker zal toegelaten worden wanneer de raad van bestuur het verzoek aanvaardt. In het tegenovergestelde geval is de raad van bestuur er niet toe gehouden zijn beweegredenen kenbaar te maken.

Art. 7. Elk effectief lid of toegetreden lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag wordt per brief aan de raad van bestuur medegedeeld. Lidmaatschap gaat automatisch verloren bij niet betaling van het lidmaatschap 3 maanden na de uitnodiging tot betaling. Het uitsluiten van leden is slechts mogelijk bij beslissing van de algemene vergadering en dit met een 2/3de meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid of toegetreden lid overlijdt, failliet, onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard, of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Art. 8 De door de leden en toegetreden leden verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan 7500 euro. De raad van bestuur stelt jaarlijks de door de leden beschuldigde bijdrage vast.

Art 9. Uitgesloten of uitgetreden leden, of hun rechtverkrijgenden, kunnen geen aanspraak maken op het vermogen van de vereniging, noch teruggave vragen van de jaarlijkse gestorte bijdragen. Uitzondering op deze regel betreffen de inbreng met recht op terugname welke door het uitgesloten of uitgetreden lid werd gedaan.

Hoofdstuk 2.  Lidmaatschap: voorwaarden tot toelaten en uittreden van leden

Hoofdstuk 3  Algemene vergadering

Art. 10. De algemene vergadering is samengesteld uit al de effectieve leden en is bevoegd voor hetgeen bepaald is in de Wet van 27juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en later wetswijzigingen, onder andere, maar niet beperkt tot: de wijziging van de statuten, de benoeming en de afzetting van de bestuurders, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en de bepaling van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen, de goedkeuring van de begroting en van de rekening, de ontbinding van de vereniging, de uitsluiting van een lid, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Ieder lid kan schriftelijk volmacht geven aan een ander lid, die het correlerend stemrecht mag uitoefenen, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bestuurders die ook werknemer zijn, hebben geen recht mee te stemmen over personeelsaangelegen teneinde de band van ondergeschiktheid te vrijwaarden.

Art. 11. De algemene vergadering moet ten minste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen, ten laatste binnen 6 maanden volgend op ieder boekjaar, op dag, uur en plaats bepaald door de raad van bestuur. Behoudens hetgeen hierna wordt bepaald zijn de wijze van oproeping en de werking van de algemene vergadering geregeld volgens de artikelen 5 tot 8, 12, 20 en de volgende van de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

Het bijeenroepen van de algemene vergadering gebeurt steeds op initiatief van de raad van bestuur. Alle leden moeten schriftelijk worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

De agenda wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen mede in behandeling worden genomen indien alle werkende

leden aanwezig zijn en zij eenparig akkoord gaan met de uitbreiding van de agenda. Op de agenda van de

jaarvergadering staan ten minste volgende punten:

Het goedkeuren of verwerpen van de begroting en jaarrekening;

Het verlenen van kwijting aan de bestuurders en desgevallend commissarissen;

Art. 12. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur indien deze functie er is, of bij diens afwezigheid, door het oudste lid van de raad van bestuur. De algemene vergadering kan slechts beraadslagen indien er minimum 50% van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is.

Art. 13. De beslissingen van de algemene vergadering, worden, behoudens afwijkende statutaire of wettelijke bepalingen, genomen bij gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter als deze functie aanwezig is in de vzw.

De stemming kan gebeuren door afroeping, door hand opsteking of indien gevraagd door minstens 1/2 de van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, door geheime stemming.

Onthoudingen en ongeldige stemmen worden niet meegeteld in de beoordeling.

Art. 14. De beslissingen worden genomen in genummerde en gedateerde notulen en ondertekend door de voorzitter en alle leden die dat wensen. Afschriften en uittreksels worden ondertekend door ten minste één bestuurder. Alle besluiten zijn voor de leden en derden met een gerechtvaardigd belang, binnen de wettelijk bepaalde grenzen en voorwaarden, ter inzage beschikbaar op de maatschappelijke zetel.

Art. 15. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste 3 bestuurders. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal leden.

De bestuurders worden gekozen door de algemene vergadering uit de kandidaten die door de raad van bestuur worden voorgeteld. De algemene vergadering is bevoegd om de criteria te bepalen waaraan de kandidaten moeten voldoen.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Zowel de beslissing tot benoeming als de beslissing tot afzetting wordt genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

Indien een bestuurder zelf ontslag wenst te nemen, deelt hij dit per aangetekende brief of per mail aan de voorzitter van de raad van bestuur. Het ontslag gaat in vanaf de datum van ontvangst van de mail of het aangetekend schrijven. De voorzitter roept dan de algemene vergadering samen die binnen een maand na datum van de brief of mail plaats moet vinden en die een nieuwe bestuurder benoemt. Indien er geen voorzitter is, neemt één van de andere bestuurders dit initiatief. Indien echter het aantal bestuurders als gevolg van het ontslag niet daalt onder de in de eerste alinea vermelde minima, kan de algemene vergadering beslissen om geen vervanger te benoemen.

Indien het aantal bestuurders als gevolg van ontslag, daalt onder de in de eerste alinea vermelde minima, moet het mandaat verder uitgeoefend worden tot de algemene vergadering een opvolger heeft gekozen.

De algemene vergadering kan te allen tijde, bij gewone meerderheid der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, een bestuurder uit zijn functie ontzetten. De beslissing tot afzetting moet niet gemotiveerd zijn. Op zijn vraag kan de betrokken bestuurder voorafgaandelijk gehoord worden.

De datum en uur van de algemene vergadering wordt schriftelijk, per brief of per e-mail meegedeeld aan alle leden, met vermelding van de agenda.

Hoofdstuk 4  Raad van bestuur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Art. 16. De raad ven bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om de vereniging te besturen en te vertegenwoordigen in en buiten rechte. De raad is bevoegd voor alle handelingen voor zover zijn niet uitdrukkelijk door de wet of door de statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Art. 17. De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college. De bestuurders kunnen onderling de taken verdelen. De onderlinge taakverdeling die de bestuurders eventueel overeenkomen, kan niet tegengeworpen worden aan derden, zelfs niet indien ze bekend is gemaakt. Niet-naleving ervan brengt wel de interne aansprakelijkheid van de betrokken bestuurder(s) in het gedrang.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bovendien verhindert de eerst alinea niet dat de vereniging in alle akten en handelingen steeds geldig vertegenwoordigd is door de handtekening van minimum één bestuurder, zonder dat een bijzondere machtiging vanwege de raad van bestuurd dient voorgelegd te worden.

Art. 18. De raad van bestuur vergadert zo dikwijls als het belang van de vereniging het vereist, op bijeenroeping door de voorzitter of één van de bestuurders alsook binnen de 15 dagen na een daartoe strekkend verzoek van een bestuurder. De voorzitter of een bestuurder verwittigt de andere bestuurders minstens 5 dagen op voorhand per mail of telefonisch. Om geldig te kunnen beslissen moet ten minste de helft van de bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden in principe bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen genomen. Er worden notulen opgesteld en ondertekend en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de leden, die hun inzagerecht, binnen de wettelijke grenzen en voorwaarden, uitoefenen. Voor derden geldt dit inzagerecht niet.

Art. 19 Het dagelijks bestuur van de vereniging op intern vlak alsook de externe vertegenwoordiging, kan door de raad van bestuur worden opgedragen aan één of meerdere personen, al dan niet bestuurder of lid. Ingeval er meerdere personen worden aangesteld oefenen zij hun bevoegdheid gezamenlijk uit.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat het dagelijks bestuur omvat, worden tot dagen van dagelijks bestuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de vereniging te verzekeren die, hetzij wegens hun minder belang, hetzij wegens de noodzakelijkheid om een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of niet wenselijk maken. Tot het dagelijks bestuur behoren onder meer: de bevoegdheid om namens de vereniging de dagelijkse briefwisseling te ondertekenen, de bevoegdheid de lopende zaken af te handelen.

De dagelijks bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering en kunnen te allen tijde door de algemene vergadering worden afgezet. Zowel de benoeming als de afzetting gebeurt bij gewone meerderheid van aanwezige stemmen. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De genomen beslissing moet niet gemotiveerd worden.

Indien een dagelijks bestuurder zelf ontslag wenst te nemen, deelt hij dit per aangetekende brief mee aan de voorzitter van de algemene vergadering. De algemene vergadering kan het ontslag, dat ingaat bij ontvangst van het aangetekend schrijven, niet weigeren, onverminderd de mogelijkheid om schadevergoeding te vorderen indien het ontslag ontijdig zou zijn.

Indien er meerdere dagelijks bestuurders zijn, oefenen ze hun bevoegdheid gezamenlijk uit.

De eerste alinea verhindert niet dat raad van bestuur een deel van zijn bestuursbevoegdheden kan delegeren aan één of meerdere derden niet-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuurd. Deze bijzondere machtiging moet schriftelijk gegeven worden. De vertegenwoordigheidsbevoegdheid is beperkt tot de handelingen die in de machtiging vermeld worden. De machtiging kan op om het even welk ogenblik, zonder enige motivering, door de raad van bestuur worden ingetrokken.

Indien de raad van bestuur meerdere personen dezelfde vertegenwoordigingsbevoegdheid verleent, oefenen deze personen hun bevoegdheden gezamenlijk uit.

Hoofdstuk 4. Dagelijks bestuur

Hoofdstuk 5.  Begroting en rekeningen

Art. 20. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. Bij het einde van het boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar en maakt de begroting voor het volgend jaar op. Deze worden aan de jaarvergadering ter goedkeuring voorgelegd.

De raad van bestuur is verantwoordelijk voor de openbaarmaking van de jaarrekening, conform de wettelijke voorschriften.

Hoofdstuk 6.  Statutenwijziging  ontbinding van de vereniging

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Art. 21. De statuten kunnen door de algemene vergadering slechts gewijzigd worden indien twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn en de beslissing genomen wordt met een twee derden meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Indien geen twee derden van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, moet een nieuwe algemene vergadering worden bijééngeroepen, ten vroegste 16 dagen na de eerste, die geldig kan beslissen, welk ook het aantal aanwezig of vertegenwoordigde leden. Indien de statutenwijziging betrekking heeft op de doeleinden van de vereniging is een meerderheid vereist van vier vijfden van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Art. 22. De vereniging kan ontbonden worden door een beslissing van de algemene vergadering onder dezelfde voorwaarden als een doelwijziging.

In geval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd stelt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Ingeval van ontbinding wordt na de vereffening van de schulden en de aanzuivering van de lasten, het netto overblijvend actief overgedragen aan een of meerdere instellingen of verenigingen met gelijkaardig doel, aan te duiden door de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 09/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Aldus goedgekeurd door de Buitengewone Algemene Vergadering te Antwerpen 5 juni 2015, in twee exemplaren waarvan er één bewaard wordt op de maatschappelijke zetel van de vereniging en waarvan het andere wordt neergelegd op de Griffie van de Rechtbank van Koophandel Antwerpen.

Art. 23. Voor alles wat bij deze statuten niet is voorzien, zijn de bepalingen van de wet van 27 juni 1921 van toepassing.

Na de oprichting komen de oprichters in de algemene bijéén op 5/06/2015 en benoemen de eerste maal de leden van de raad van bestuur. De raad van bestuur is als volgt samengesteld:

- Voorzitter: Bert, De Kleine geboren te Merksem op 26/10/1980, 80.10.26-247.44

- Penningmeester en secretaris: Koen Aelterman, geboren te Urbana (USA) op 08/06/1988 88.06.08-451.35

- dagelijks bestuurder: Pascal Seeldrayers, geboren te Wilrijk op 22/04/1983, 83.04.22-385.47

Hoofdstuk 7.  Slotbepalingen

Hoofdstuk 8  Overgangsbepalingen

Het eerste boekjaar loopt vanaf de datum van oprichting 5 juni 2015.

Coordonnées
(T)ROEMMEL

Adresse
PACIFICATIESTRAAT 31 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande