TROTTINETTEPRET

Association sans but lucratif


Dénomination : TROTTINETTEPRET
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 447.629.561

Publication

24/04/2014
ÿþ rkt4o. MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

II UMM II





RECHTBANK

KOOPHANDEL

ANTWERPEN

11 FL.201hnO

A N Taiiig EN

Ondernemingsnr 04.V.629.561

Benaming

(voluit) TROTTINETTEPRET

(verkort) :

Rechtsvorm: Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel: Guyotlei 9, 2950 Kapellen

Onderwerp akte: benoemingen bestuurders

De algemene vergadering van 28 januari 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen betreffende aanwezigheid en meerderheid, heeft besloten de volgende bestuurders te (her)benoemen:

Jan Ketelaars, geboren te Brasschaat op 30 mei 1960, wonende te 2950 Kapellen, Guyotlei 9, Voorzitter

(herbenoeming)

Wilfried De Decker, geboren te Wilrijk op 21 januari 1953, wonende te 2950 Kapellen, Kerkstraat 78,

Ondervoorzitter (herbenoeming)

Patrick De Baets, geboren te Hasselt op 12 februari 1962, wonende te 2950 Kapellen, Mertensstraat 69A,

Penningmeester, (benoeming)

Jef Denisse, geboren te Merksem op 21 mei 1956, wonende te 2950 Kapellen, Korte Spellerlaan 22,

secretaris (herbenoeming)

Pieter Kuylen, geboren te Kapellen op 7 december 1981, wonende te 2950 Kapellen, Dorpsstraat 56

bestuurder (herbenoeming)

Erik Daemen, geboren te Antwerpen op 12 april 1973, wonende te 2950 Kapellen, Hoevensebaan 42/3,

bestuurder (herbenoeming)

Ronny Stuyck, geboren te Merksem op 19 december 1967, wonende te 2000 Antwerpen, Gijzelaarsstraat

74, (benoeming)

Philippe Ketelaars, geboren te Ekeren op 10 juni 1990, wonende te 2950 Kapellen, Guyotlei 9 (benoeming)

Jan Ketelaars Jef Den isse

Voorzitter Secretaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

06/10/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

L

06

INIIb~IINb~Nlll

*111516*



Ie°eergolegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, op

2 6 SEP. 2011

Griffie

Ondernemingsnr : 0477.629.561

Benaming

(voluit) : TROTTINETTEPRET

(verkort)'

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Guyotlei 9, 2950 Kapellen

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - benoemingen bestuurders

De algemene vergadering van 22 september 2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen betreffende aanwezigheid en meerderheid, heeft besloten de statuten te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst:

Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam : « Trottinettepret », vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals onder meer gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002, de Wet van 16 januari 2003 en de Programmawetten van 22 december 2003 en 9 juli 2004 (hierna "de Wet" genoemd).

Artikel 2

De vereniging is gevestigd te 2950 Kapellen, Guyotlei 9, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Binnen deze gemeente heeft de Raad van Bestuur de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen en de nodige openbaarmakingsvereisten te vervullen. De Algemene Vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel het inrichten van allerlei sportmanifestaties en feestelijkheden, ludieke autopedtochten, en in het algemeen alle activiteiten ter bevordering van sport, cultuur en de samenhorigheid binnen de dorpsgemeenschap.

Zij drijft geen nijverheids- of handelszaken en beoogt niet enig stoffelijk voordeel te verschaffen aan haar leden. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er alle eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Op de laatste blz. van LA B vernielden : Recto . Naam en hoedanigheid van de Jnstrumenterende notaris, hetze; van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Leden

Artikel 5

Er zijn minstens drie Werkende Leden.

Als Werkend Lid kan tot de vereniging toetreden ieder natuurlijk of rechtspersoon die door twee leden wordt voorgedragen en waarvan de kandidatuur wordt aanvaard door de Algemene Vergadering. Tevens dient het kandidaat-lid schriftelijk zijn instemming te betuigen met de statuten.

Elke natuurlijke persoon, rechtspersoon of organisatie die de doelstellingen van de vereniging ondersteunt, kan bij de vereniging een schriftelijke aanvraag indienen om Toegetreden Lid te worden. De Raad van Bestuur beslist discretionair en zonder verdere motivatie dat een kandidaat niet wordt aanvaard als Toegetreden Lid. Toegetreden Leden hebben geen stemrecht.

Geen enkel Sid (werkend of toegetreden) kan enige aanspraak laten gelden of uitoefenen op de activa van de vereniging op grond van de enkele hoedanigheid van lid. Deze uitsluiting van rechten op de activa geldt te allen tijde: tijdens het lidmaatschap, bij beëindiging van het lidmaatschap om wat voor reden dan ook, bij ontbinding van de vereniging, enz.

Artikel 6

De door de Werkende Leden verschuldigde bijdrage mag niet hoger zijn dan 25,00 EUR. De bijdrage is opeisbaar veertien dagen nadat zij door de Raad van Bestuur is vastgesteld.

Alle beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van de Werkende Leden worden door de Raad van Bestuur in een register ingeschreven binnen de 8 dagen na kennisname van de inwerkingtreding van de beslissing.

Artikel 7

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden mits een voorafgaandelijke kennisgeving per aangetekend schrijven aan de Raad van Bestuur, en dit één maand vóór zijn uittreding. Een ontslagnemend Werkend of Toegetreden Lid zal echter wel verplicht worden tot de betaling van de lidmaatschapbijdrage en tot deelname in de kosten die goedgekeurd werden voor het jaar waarin het ontslag wordt ingediend.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten met tweederde meerderheid der aanwezige en vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord, minstens is opgeroepen. Opgave van redenen is niet vereist.

Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam of in staat van faillissement wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden hebben geen enkele aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, van aanbrengsten of van andere prestaties vorderen.

Artikel 8

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie en ten hoogste negen bestuurders, al dan niet leden van de vereniging. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Werkend Lid is van de vereniging. Wanneer de vereniging slechts het wettelijk bepaald minimum van drie Werkende Leden heeft, mag de Raad van Bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde werkend lid wordt aanvaard, zal een (Buiten)gewone Algemene Vergadering overgaan tot de benoeming van een derde bestuurder.

De bestuurders worden benoemd door de Algemene Vergadering, bij gewone meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden voor een termijn van drie jaar. Hun opdracht eindigt door het verstrijken van hun mandaat. Bestuurders zijn onmiddellijk herbenoembaar.

De bestuurders kunnen te allen tijde worden ontslagen door de Algemene Vergadering die daarover beslist bij gewone meerderheid van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Ieder lid van de Raad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

van Bestuur kan zelf ook ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de Voorzitter van de Raad van Bestuur. Een bestuurder is verplicht na zijn ontslag zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging kan worden voorzien.

Elke bestuurder die benoemd is om een tussentijds opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts tot het mandaat voltooid is. Bestuurders wiens mandaat van beperkte duur is, moeten voor het verstrijken ervan de Algemene Vergadering bijeenroepen om nieuwe bestuurders te doen benoemen. Indien zij in gebreke blijven zijn zij ertoe gehouden hun opdracht verder te vervullen tot in hun vervanging is voorzien, onverminderd hun aansprakelijkheid voor de schade die door hun verzuim mocht zijn veroorzaakt.

De bestuurders worden niet bezoldigd. Indien een bestuurder verplaatsings- en/of represantatiekosten heeft ten gevolge van de uitoefening van zijn mandaat, kan de Algemene Vergadering een overeenstemmende vergoeding toekennen aan de bestuurder waarbij zij soeverein het bedrag bepaalt bij gewone meerderheid van de stemmen.

De Raad van Bestuur verkiest onder haar leden een Voorzitter, een Secretaris, een penningmeester en zo daartoe aanleiding bestaat, een ondervoorzitter:

Tot bestuurders zijn benoemd:

- Voorzitter: de heer Jan Ketelaars, wonende te 2950 Kapellen, Guyotlei 9, geboren op 30 mei 1960 te Brasschaat

- Ondervoorzitter: de heer Wilfried De Decker, wonende te 2950 Kapellen, Kerkstraat 78, geboren op 21 januari 1953 te Wilrijk

- Penningmeester: de heer Pieter Kuylen, wonende te 2950 Kapellen, Dorpstraat 56, geboren op 7 december 1981 te Kapellen

- Secretaris: de heer Jef Denisse, wonende te 2950 Kapellen, Korte Spelierlaan 22, geboren op 21 mei 1956 te Merksem

- Bestuurder: de heer Erik Daemen, wonende te 2950 Kapellen, Hoevensebaan 42/3, geboren op 12 april 1973 te Antwerpen

Artikel 9

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt als college de vereniging in alle handelingen in en buiten rechte. Hij vertegenwoordigt de vereniging door het optreden van de meerderheid van zijn leden.

Artikel 10

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, belast de Raad van Bestuur de penningmeester met het dagelijks bestuur, hierin bijgestaan door de secretaris. Deze verzorgen de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekenen namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen ten aanzien van vervoer, post, bank, spaarkas, en alle andere dergelijke ondernemingen en diensten.

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen en waarvan de waarde 375,00 euro (driehonderd vijfenzeventig euro) te boven gaat, is de vereniging slechts verbonden door de gezamenlijke handtekening van de penningmeester en de secretaris. Voor andere handelingen kan met de handtekening van één bestuurder worden volstaan, hetzij de handtekening van de secretaris, hetzij de handtekening van de penningmeester. Bestuurders die namens de Raad van Bestuur optreden moeten tegenover derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging.

Is echter voor het verrichten van de voorgenomen handeling de machtiging van de algemene vergadering vereist, dan moet van die machtiging blijk worden gegeven.

De Raad van Bestuur of de bestuurders die de vereniging vertegenwoordigen kunnen gevolmachtigden van de vereniging aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vereniging binnen de perken van de hun verleende volmacht waarvan de grenzen wel tegenwerpelijk zijn aan derden overeenkomstig wat geldt inzake lastgeving.

Artikel 11

De Raad van Bestuur vergadert binnen de veertien dagen na een daartoe strekkend verzoek van de Voorzitter of twee bestuurders.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De Raad van Bestuur wordt voorgezeten door de Voorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders. De vergadering wordt gehouden op de zetel van de vereniging of op elke andere plaats in het arrondissement Antwerpen, aangewezen in de oproepingsbrief.

De besluiten worden bij gewone meerderheid van de aanwezige stemmen genomen; ten minste de helft van de leden moet aanwezig zijn. Bij staking van stemmen beslist de stem van de Voorzitter.

Er worden notulen opgesteld en ondertekend door de Voorzitter en de Secretaris. Deze notulen worden bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 12

De Algemene Vergadering bestaat uit de Werkende Leden. Alle Werkende Leden hebben gelijk stemrecht. Elk Werkend Lid heeft één stem.

Artikel 13

De Algemene Vergadering wordt door de Raad van Bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen, de begroting en het beleid van de bestuurders en dit in de loop van de maand januari.

De bestuurders zijn bovendien verplicht telkens als ten minste één vijfde van de leden daarom verzoekt, de Algemene Vergadering bijeen te roepen, met opgave van de agenda en wel binnen de maand na het indienen van het verzoek bij de Raad. Wordt aan dit verzoek niet voldaan dan zijn de verzoekers gerechtigd zelf de vergadering te beleggen.

De Vergaderingen worden door de Voorzitter van de Raad van Bestuur bijeengeroepen. Alle leden moeten minstens acht dagen vóôr de vergadering worden opgeroepen bij aangetekende brief en/of per mail en/of per fax met vermelding van de agenda.

De ereleden en beschermleden hebben enkel een raadgevende stem.

De vergadering gaat door op de plaats die in de oproeping is vermeld.

Artikel 14

De vergadering wordt voorgezeten door de Voorzitter van de Raad van Bestuur of bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De Voorzitter wijst een secretaris en de vergadering, twee stemopnemers aan.

Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een schriftelijk gemachtigde die lid is van de vereniging. Niemand mag meer dan één lastgever vertegenwoordigen.

De agenda wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

Artikel 15

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen ongeacht het aantal aanwezigen. De stemming kan gebeuren door afroeping, door handopsteking of, indien gevraagd door één derde van de Werkende Leden die aanwezig of vertegenwoordigd zijn, door geheime stemming. Bij staking van stemmen beslist de stem van de Voorzitter van de Algemene Vergadering.

De wijziging van de statuten vereist een beraadslaging in een vergadering dat voldoet aan een quorum van twee derde van de Werkende Leden dat aanwezig of vertegenwoordigd is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. De beslissing

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 06/10/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

wordt geacht aanvaard te zijn indien ze wordt goedgekeurd door twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden. Wanneer de statutenwijziging betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, vereist ze een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde Werkende Leden.

Werkende Leden die niet op de vergadering aanwezig kunnen zijn, kunnen door andere Leden worden vertegenwoordigd. Elk lid kan maximum één volmacht dragen.

Er worden notulen opgesteld en bewaard in een notulenregister dat ter inzage zal zijn van de Werkende Leden die hun inzagerecht zullen uitoefenen overeenkomstig de in artikel 9 van het K.B. van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 16

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de Wet.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies van de Wet.

De Raad van Bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse Gewone Algemene Vergadering.

Ontbinding, vereffening

Artikel 17

De Algemene Vergadering zal worden samengeroepen ter bespreking van voorstellen m.b.t. de ontbinding voorgelegd door de Raad van Bestuur of door minimum één vijfde van alle leden. De samenroeping en agendering vinden plaats overeenkomstig het bepaalde in artikel 13 van deze statuten.

De beraadslaging en beslissing over de ontbinding respecteert het quorum en de meerderheid van een doelwijziging zoals bepaald in artikel 15 van deze statuten. Vanaf de beslissing tot ontbinding vermeldt de VZW steeds dat zij een "VZW in vereffening" is overeenkomstig artikel 23 van de Wet.

Ingeval het voorstel tot ontbinding wordt goedgekeurd, benoemt de Algemene Vergadering één vereffenaar waarvan zij de opdracht zullen omschrijven.

Artikel 18

Ingeval van ontbinding en vereffening, beslist de Raad van Bestuur over de bestemming van het vermogen van de vereniging dat moet worden toegekend aan een Kapelse liefdadigheidsinstelling.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het actief worden neergelegd ter griffie en bekendgemaakt in de Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het bepaalde in artikel 23 en 26novies van de Wet.

Aldus opgemaakt en aangenomen op de algemene vergadering van 22 september 2011.

Te Kapellen, 22 september 2011

De algemene vergadering heeft tot bestuurder benoemd:

Jan Ketelaars, geboren te Brasschaat op 30 mei 1960, wonende le 2950 Kapellen, Guyotlei 9, Voorzitter (herbenoeming)

Wilfried De Decker, geboren te Wilrijk op 21 januari 1953, wonende te 2950 Kapellen, Kerkstraat 78, Ondervoorzitter (herbenoeming)

Pieter Kuylen, geboren te Kapellen op 7 december 1980, wonende te 2950 Kapellen, Dorpsstraat 56 Penningmeester (herbenoeming)

door-,

behouden aan het Belgisch

Staatsblad -Î

JL

MOD 2.2

Laait B - Vervotq

Jef Denisse, geboren te Merksem op 21 mei 1956, wonende te 2950 Kapellen, Korte Spelierlaan 22, secretaris (nieuwe benoeming)

Erik Daemen, geboren te Antwerpen op 12 april 1973, wonende te 2950 Kapellen, Hoevensebaan 42/3, bestuurder (nieuwe benoeming)

De algemene vergadering heeft als bestuurder ontslagen:

De heer Ivo Weyten, wonende te 2950 Kapellen, Kasteeldreef 3

Jan Ketelaars Jef Denisse

Voorzitter Secretaris

Op de laatste b z van luik 8 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, heizij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
TROTTINETTEPRET

Adresse
GUYOTLEI 9 2950 KAPELLEN(ANTW)

Code postal : 2950
Localité : KAPELLEN
Commune : KAPELLEN
Province : Anvers
Région : Région flamande