TURNKRING RAP EN KNAP WESTMALLE

Association sans but lucratif


Dénomination : TURNKRING RAP EN KNAP WESTMALLE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 432.631.777

Publication

11/01/2012
ÿþVoor-

bPhouÈa aan ;let Ba!oisci

Staatsn!a

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ll

*12009565*

1

Ondernemingsnr : 0432.631.777

enerrnhrug

(vo:uit) : Turnkring Rap en Knap Westmalle

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zete? : Zeepakker 39 2390 Westmalie

Prsias 307 eait, : Statutenwijziging- Nota beschikbaarheid gegevens

De algemene vergadering van 7 december 2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft besloten nieuwe statuten neer te leggen zoals te vinden in bijlage.

De algemene vergadering van 7 december 2011 verklaart eveneens dat de huidige Raad van Bestuur bestaande uit mevr. Kirsten Claessens (voorzitter), mevr. Mireille Walry (secretaris) en mevr. Annelies Van Doorselaer (penningmeester) geen toegang hebben tot enigerlei gegevens van het voorgaande bestuur. Het betreft zowel financiële, boekhoudkundige gegevens als gegevens van leden over de periode van 1972 tot en met het seizoen 2009-2010. Zij werden door het voorgaande bestuur niet in kennis gesteld van eventuele niet neergelegde documenten bij de rechtbank van koophandel noch bij de dienst voor belastingen.

Het huidige bestuur is in voege sedert augustus 2010 en beschikt enkel over informatie van na deze periode. Ontbrekende gegevens voor de periode 1972 tot juni 2010 kunnen dan ook onmogelijk door het huidig bestuur worden achterhaald.

Opgemaakt te Westmalle op 7 december 2011.

Claessens Kirsten

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

n

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recko : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Vzw Turnkring Rap en Knap Westmalle

Zeepakker 39

2390 Westmalle

0432,631,777

Gecoördineerde statuten

De algemene vergadering van 7 december 2011, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst.

Artikel 1- Naam

De vereniging heeft als rechtsvorm

VERENIGING ZONDER WINSTOOGMERK, afgekort vzw.

De vereniging draagt de naam vzw Turnkring Rap en Knap Westmalle.

Artikel 2 - Zetel

De zetel van de vereniging is gevestigd te Zeepakker 39 2390 Westmalle en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Hij kan overgebracht worden bij beslissing van raad van bestuur naar iedere andere plaats binnen het Vlaams Gewest.

Artikel 3 -- Doel

De vereniging stelt zich tot doel het lichamelijk en geestelijk welzijn van haar leden te bevorderen door het beoefenen van gymnastiek en sport in het algemeen. Deze lichaamsbeweging kan zowel op recreatief als op competitieve wijze gebeuren. De vereniging mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben: zo kan ze gymnasten opleiden en trainen, gymlessen verzorgen voor jeugd en volwassenen, trainers opleiden, enz. Om haar doel te bereiken kan de vereniging in eigendom of gebruik beschikken over roerende en onroerende goederen, die hiervoor nodig zijn.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen voorzover de opbrengst ten goede komt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 4 - Duur

De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur maar kan ten allen tijde ontbonden en gesloten worden na beslissing van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Leden

Artikel 5 - Soorten leden

Er zijn twee soorten leden:

" effectieve, vaste of werkende leden

" toegetreden of niet-werkende leden

Het aantal efectieve leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden worden eveneens vermeld in het ledenregister dat wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de

vereniging. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden van toepassing.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw en hebben geen stemrecht op de algemene vergadering.

De raad van bestuur kan ook andere personen als steunende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden dan beschouwd als toegetreden leden.

Artikel 6 - Toetreding

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de algemene vergadering wordt aanvaard na voordracht door de raad van bestuur. Het verzoek tot toetreding moet schriftelijk of mondeling worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Elke rechtspersoon moet vertegenwoordigd zijn door een natuurlijke persoon.

Artikel 7 - Bijdrage

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht.

Artikel 8 - Ontslag

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk of mondeling aan de raad van bestuur worden meegedeeld.

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding eisen voor gestorte bijdragen of gedane inbreng.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 9 - Aantal bestuurders

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van tenminste drie effectieve leden. Indien de algemene vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

Artikel 10 - Duur mandaat

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

Artikel 11- Benoeming

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde Ieden. De bestuurders oefenen hun mandaat onbezoldigd uit. De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 12 - Ontslag

Het mandaat van de bestuurders eindigt bij goedkeuring door de algemene vergadering, bij vrijwillig ontslag, bij het verstrijken van het mandaat, bij overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk of mondeling bekend maken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in, tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire mimimum is gedaald. In dat geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden een bijzondere algemene vergadering samenroepen waarop in de vervanging van de bestuurder zal worden voorzien. De ontslagnemende dient van deze beslissing s in kennis gesteld te worden.

Artikel 13- Persoonlijke verplichting

De bestuurders gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan met betrekking tot de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid blijft beperkt tot de uitvoering van het mandaat dat zij hebben ontvangen.

De bestuurders die drie achtereenvolgende keren zonder geldige motivering op een vergadering van de raad van bestuur afwezig zijn, verliezen hun mandaat.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 14 - Taak

De raad van bestuur meldt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die bij de wet uitdrukkelijk voorbehouden zijn voor de algemene vergadering. Hij treedt op als eiser en verweerder in alle rechtsgedingen en beslissen over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn vervanger doorslaggevend.

Voor alle daden van beheer heeft men de handtekeningen van ten minste twee leden van de Raad van Bestuur nodig.

Artikel 15 - Voorzitter

De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter, eventueel in zijn plaats de oudste aanwezige bestuurder.

Artikel 16 - Notulen

Van elke vergadering worden notulen gemaakt die verspreid worden bij de leden van de Raad van bestuur.

Artikel 17 - Huishoudelijk regelement

De raad van bestuur vaardigs alle interne regelementen uit die hij nodig acht voor de goede werking van de vereniging.

Artikel 18 - Vertegenwoordiging

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of enige machtiging. Tegenover derden wordt de vzw vertegenwoordigd door de voorzitter en de secretaris, samen optredend.

De uittreksels die moeten overlegd worden en al de andere akten worden geldig door hen ondertekend. Bij onstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

Artikel 19 - Overdracht van bevoegdheden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een andere persoon, die al dan niet lid is van de vereniging.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf bij schriftelijk ontslag aan de

raad van bestuur

" door afzetting door de raad van bestuur bij gewone meerderheid

De beslissing hiervan dient binnen de zeven kalenderdagen kenbaar gemaakt te

worden aan de betrokkene.

Artikel 20 - Dagelijks bestuur

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, zo de meerderheid der bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

" op vrijwillige basis door het lid van het dagelijks bestuur zelf bij schriftelijk ontslag aan de raad van bestuur

" door afzetting van de raad van bestuur bij gewone meerderheid

De beslissing hiervan dient binnen de zeven kalenderdagen kenbaar gemaakt te

worden aan de betrokkende.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur, dat als een college vergadert, worden steeds genomen in collegiaal overleg.

De akten betreffende ambtsbeëindiging en benoemingen van bestuurders, leden van het dagelijks bestuur en gevolmachtigden dienen neergelegd te worden bij de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in het Belgisch Staatsblad.

Hieruit moet blijken of de bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uitgeoefend warden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 21- Leden

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter laten vertegenwoordigen door een ander lid op de algemene vergadering. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de vergadering. Toegetreden en steunende leden hebben enkel spreekrecht, geen stemrecht.

Artikel 22 - Bevoegdheden

De algemene vergadering is bevoegd voor:

Het wijzigen van de statuten,

De benoeming en afzetting van de bestuurders,

De benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

De kwijting aan bestuurders en commissarissen,

De goedkeuring van de begroting en de jaarrekening,

De vrijwillige ontbinding van de vereniging,

De benoeming en uitsluiting van een lid van de vereniging,

De omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk,

Alle gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Artikel 23- Bijeenroeping

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de Raad van Bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging dit vereist.

Zij moet minstens éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen boekjaar en de begroting van het komende boekjaar,

Artikel 24 - Uiterste datum

De algemene vergadering wordt gehoudenbinnen de 6 maand na afsluiten van het boekjaar.

Artikel 25 - Op vraag

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een aangetekend schrijven met vermelding van de te behandelen agendapunten aan de voorzitter heeft gericht, De algemene vergadering dient dan binnen de 15 dagen samen te komen met vermelding op de agenda van de gevraagde punten.

Artikel 26- Oproeping

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten ondertekend worden door de voorzitter of door twee bestuurders. Alle effectieve opgeroepen leden worden schriftelijk opgeroepen per brief of per e-mail.

Artikel 27 - Agenda

De oproepingsbrief vermeldt dag en uur en de agenda van de algemene vergadering. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen 2 dagen voor de vergadering door 1/20 van de effectieve leden aan de voorzitter, wordt eveneens op de agenda geplaatst. Onderwerpen die niet op de agenda worden geplaatst, kunnen niet behandeld worden.

Artikel 28 - Besluiten

De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staken van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de dienstdoende voorzitter.

Artikel 29 - Aanwezigheid en stemming

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien deze wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en zo 2/3 van de effectieve leden aanwezig is. Wordt dit getal niet gehaald dan kan een tweede vergadering worden samengeroepen die dan wel geldig kan beslissen bij meerderheid ongeacht het aantal aanwezigen.

Voor het wijzigen van het doel van de vereniging is 4/5 meerderheid nodig.

Voor iedere statutenwijziging worden de wijzigingen neergelegd bij de Rechtbank van Koophandel en binnen 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging bij uittreksel bekendgemaakt te worden in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 30 - Uitsluiten lid

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om zich te kunnen verdedigen.

Artikel 31- notulen

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en worden opgenomen in een register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door de leden en belanghebbende derden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

worden ingekeken. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis door twee leden van de algemene vergadering.

REKENINGEN EN BEGROTINGEN

Artikel 32 - Boekjaar

Het boekjaar van de vereniging loopt van 01/01 tot 31/12.

De Raad van Bestuur sluit de rekeningen van het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd binnen de zes maanden na afsluiting van het boekjaar.

ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 33 - Ontbinding van de vereniging

Behalve in gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan de algemene vergadering slechts tot ontbinding overgaan indien 2/3 van de leden aanwezig of vertegenwoordigd ziijn op de algemene vergadering en er bovendien onder de aanwezigen een 4/5 meerderheid van stemmen tot stand komt. Het voorstel van vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

De bepalingen voor vrijwillige ontbinding zijn dezelfde als voor wijziging van het doel van de vereniging zoals eerder bepaald in artikel 29.

ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsook de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardig doel.

Voor neerleggingen en bekendmaking worden dezelfde bepalingen gevolgd als omschreven in artikel 29, met uitzondeirng van de neerlegging van de gecoordineerde statuten.

Artikel 35 - Wet

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de wet van 27/06/1921 en gewijzigd door de wet van 02/05/2002 van toepassing.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/01/2012 - Annexes du Moniteur belge

AKTE VAN BESTUUR

De volgende personen werden verkozen tot de RAAD VAN BESTUUR:

Mevrouw Claessens Kirsten (86,07,24-286,73)

- St Jozeflei 39 2390 Westmalle- voorzitter

Mevrouw Walry Mireille (73,09,04-332,77)

- Zeepakker 39 2390 Westmalle - secretaris

Mevrouw Annelies Van Doorselaer (37,07,09-224,24)

- Mechelsesteenweg 93/2 2018 Antwerpen- penningmeester

Coordonnées
TURNKRING RAP EN KNAP WESTMALLE

Adresse
ZEEPAKKER 39 2390 WESTMALLE

Code postal : 2390
Localité : Westmalle
Commune : MALLE
Province : Anvers
Région : Région flamande