TWERK

Association sans but lucratif


Dénomination : TWERK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 447.553.545

Publication

20/05/2014
ÿþOp de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B

~--------~

.,....

h~eeSj;e r~~:Z ter i3~x,a1i~ 71"; gECqTBANZ VAN KOOPHANDEL

O 8 MEI 2014

ANTWERPEN atdeling TURNHOUT C;riffietYier

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

MOD 2.2

IINII~~~YII IIVII

11

111

Ondernemingsnr : 0447.553.545

Benaming

(voluit) : TWERK sociale werkplaats

(verkort) : TWERK

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Collegestraat 16 - 2200 Herentals

Onderwerp akte : Nieuwe statuten - naamswijziging - zetelwijziging - wijzigingen raad van bestuur en gemachtigen - benoeming dagelijks bestuur

Uittreksel uit de statuten en akten:

De algemene vergadering van 23 januari 2014, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten integraal te wijzigen en te vervangen door onderstaande tekst

ARTIKEL 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: TWERK

ARTIKEL 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Collegestraat 12-16, 2200 Herentals en ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Turnhout (vanaf 1 april 2014 gerechtelijk arrondissement Antwerpen, griffie Turnhout).

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering naar elke andere plaats in het Nederlandstalige taalgebied, mits de algemene vergadering de regels in acht neemt zoals vereist voor een statutenwijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3

De vereniging zal zowel het stimuleren als het realiseren nastreven van allerlei voorzieningen betreffende de hulp aan kinderen, jeugdigen en volwassenen met autistisch gedrag en aanverwante stoornissen, alsook aan hun gezin. Haar activiteiten zullen zich zodoende situeren in de ondersteuning van organisaties, zowel op het vlak van de residentiële behandeling, de ambulante begeleiding en tewerkstelling.

Zij zal tevens de vooroordelen, verkeerde opvattingen en terminologieën dienaangaande trachten te bestrijden. Zij mag rechtstreeks of onrechtstreeks deelnemen in alle ondernemingen die een gelijksoortig doel nastreven of waarvan het dcel in innige samenhang is met het hare.

De vereniging mag alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 5

De vereniging kan zowel effectieve als toegetreden leden tellen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De effectieve leden zijn de stemgerechtigden op de bijeenkomsten van de algemene vergadering. Hun gegevens worden vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve [eden toepasselijk. Hun minimumaantal is bepaald op drie.

Toegetreden leden genieten niet van het stemrecht op de algemene vergadering.

Met de term 'lid' in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

ARTIKEL 6

Als Cid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de raad van bestuur als dusdanig wordt aanvaard. Het verzoek om toelating van een kandidaat.lid moet schriftelijk worden ingediend bij de raad van bestuur.

Minstens drie vijfde van de leden is van de Belgische nationaliteit.

ARTIKEL 8

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht

ARTIKEL 9

E[k lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Elk lid kan te allen tijde worden uitgestoten door een beslissing van de algemene vergadering, conform de bepalingen in artikel 32 van de statuten.

ARTIKEL 12

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur.

ARTIKEL 13

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

ARTIKEL 14

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door verlies van het lidmaatschap of door overlijden.

De afzetting door de algemene vergadering wordt beslist bij meerderheid van stemmen, ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de raad van bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen. De ontslagnemende bestuurder is gehouden diens mandaat aan te houden tot in zijn vervanging wordt voorzien.

ARTIKEL 15

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de wet aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen met mogelijkheid van delegatie van deze bevoegdheid volgens de bepalingen van artikel 20.

De raad van bestuur oefent zijn bevoegdheden uit als college.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MDD 2.2

De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. Onthoudingen en ongeldige stemmen worden in de beoordeling meegerekend als tegenstemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 18

De raad van bestuur vaardigt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt en Legt deze reglementen, samen met alle wijzigingen ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De reglementen of wijzigingen gaan van kracht na goedkeuring door de algemene vergadering.

ARTIKEL 19

Elke bestuurder kan geldig tekenen namens de vereniging tegenover bpost (zoals bijvoorbeeld voor het in ontvangst nemen van sang etekende zendingen).

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 20

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwocrdelijkheid overdragen aan één of meerdere van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur benoemt uit zijn bestuurders een voorzitter en een secretaris en kan daarnaast elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a)op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van twee bestuurders.

De voor bijzondere opdrachten aangestelde gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamenlijk uit.

ARTIKEL 21

De raad van bestuur kan een dagelijks bestuur aanstellen.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als de handelingen of verrichtingen die door het dagelijks leven van de vereniging hoogdringend worden vereist of die zowel wegens hun gering belang als wegens de noodzakelijkheid van een snelle oplossing de tussenkomst van de raad van bestuur zelf niet rechtvaardigen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden:

a)op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b)door afzetting door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg. Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

ARTIKEL 23

De algemene vergadering Is uitsluitend bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissaissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-aile gevallen waarin deze statuten het vereisen.

ARTIKEL 24

De algemene vergadering komt samen na een beslissing door de raad van bestuur telkens als het doel van de vereniging zulks vereist

De beslissingsbevoegdheid is voorbehouden aan de raad van bestuur, de uitvoeringsbevoegdheid wordt gedelegeerd aan een door de raad van bestuur aan te duiden persoon

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar, voor het goedkeuren van de begroting van het komend jaar en om zich uit te spreken over de kwijting van de bestuurders.

ARTIKEL 25

De jaarlijkse algemene vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het hoekjaar.

ARTIKEL 26

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 1/5e van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten zijn vermeld. De raad van bestuur moet binnen 21 dagen na het verzoek voorzien in de bijeenroeping van de algemene vergadering, die uiterlijk de 40e dag na het verzoek moet georganiseerd worden.

ARTIKEL 27

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend of verzonden worden door een door de raad van bestuur aan te dulden persoon. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per mail of per aangetekende brief tenminste acht dagen voor de vergadering.

ARTIKEL 28

De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20e van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet door het 1120e van de leden ondertekend zijn en tenminste twee dagen voor de vergadering aan de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 33

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders.

ARTIKEL 35

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 213e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 415e meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

td0D 2,2

Zijn geen 2/3e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5e meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige doelstelling, aangeduid door de algemene vergadering.

De algemene vergadering heeft op 7juni 2006 tot nieuwe bestuurders benoemd:

De Rydt Klaar, Averbodestraat 7, 2040 Berendrecht, geboren op 10/12/1979, te Kapellen De Rydt Luk, Olmendreef 5/4, 2950 Kapellen, geboren op 08/06/1950, te Antwerpen Caethoven Karel, Oude Baan 6, 2350 Vosseiaar, geboren op 04/0E1 950, te Turnhout Roerrans Tilly, Graaf de Fiennestraat 45, 2650 Edegem, geboren op 17/09/1950, te Antwerpen

De algemene vergadering heeft op 26 maart 2007 tot nieuwe bestuurders benoemd:

Helsen Ludo, Oude Geel se baan 19, 2431 Veerle-Laakdal

Bellens Peter, Beukenlaan 25, 2200 Herentals

Dries Leen, Hogeweg 18, 2140 Borgerhout

De algemene vergadering heeft op 25 juni 2008 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

Mertens Bart, Gammel 26 bus 3, 2310 Rijkevorsel, geboren op 24/07/1981, te Turnhout Pandelaers Lotje, Nonnenstraat 13, 2300 Turnhout, geboren op 18107/1978, te Leuven Dries Leen, Hogeweg 18, 2140 Borgerhout

De algemene vergadering heeft op 25 juni 2011 tot nieuwe bestuurders benoemd:

Dierckx Dirk, Dopheidestraat 22, 2200 Herentals, geboren op 19/10/1963, te Herentals Stevens Ivo, Dennenlaan 40, 2560 Nijlen, geboren op 16/04/1949, te Antwerpen

De algemene vergadering heeft op 25 juni 2011 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

De Rydt Luk, Olmendreef 5/4, 2950 Kapellen, geboren op 08/06/1950, te Antwerpen

Helsen Ludo, Oude Geelse baan 19, 2431 Veerle-Laakdal

Bellens Peter, Beukenlaan 25, 2200 Herentals

De algemene vergadering heeft op 22 april 2012 kennis genomen van het ontslag als bestuurder var: De Rydt Klaar, Averbodestraat 7, 2040 Berendrecht, geboren op 10/12/1979, te Kapellen

De algemene vergadering heeft op 11 maart 2013 tot nieuwe bestuurder benoemd: Genbrugge Dirk, Nieuwendijk 7, 2222 Itegem, geboren op 24/02/1955, te Antwerpen

De algemene vergadering heeft op 23 januari 2014 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van: Roemans Tilly, Graaf de Fiennestraat 45, 2650 Edegem, geboren op 17/09/1950, te Antwerpen

r

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De huidige samenstelling van de raad van bestuur is hierdoor als volgt

Coeckelbergh Christel, Bergensesteenweg 84, 2270 Herenthout, geboren op 28/0811960, te Nie!

Lins Mark, Bergensesteenweg 84, 2270 Herenthout, geboren op 17/06/1955, te Antwerpen

Caethoven Karel, Oude Baan 6, 2350 Vosselaar, geboren op 04106(1950, te Turnhout

Dierckx Dirk, Dopheidestraat 22, 2200 Herentals, geboren op 19/10/1963, te Herentals

Stevens Ivo, Dennenlaan 40, 2560 Nijlen, geboren op 16/04/1949, te Antwerpen

Genbrugge Dirk, Nieuwendijk 7, 2222 ltegem, geboren op 2410211955, te Antwerpen

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en heeft eveneens alle bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend en op voorwaarde dat zijn beslissingen genomen zijn binnen de begroting, die werd goedgekeurd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college wordt de vereniging in en buiten rechte steeds geldig vertegenwoordigd door het gezamenlijke optreden van twee bestuurders.

Te Herentals, op 23 januari 2014 Lins Mark

Coeckelbergh Christel Bestuurder

Bestuurder

Luik 13 - Vervolg

M0D2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

29/06/2015
ÿþivloD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter gr#tio ~._._..

Neerg,alezd ter Ereime ,rasa de

RECHTBAIDI VAN KOOPHANDEL

18 JUNi 2015

ANTWERPEN atdeiixrg TURNHOUT

rte Griffier

i



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsar : 0447.553.545

Benaming

(voluit) : TWERK sociale werkplaats

(verkort) : TWERK

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Collegestraat 16 - 2200 Herentals

Onderwerp akte : Wijziging raad van bestuur en gemachtigden

De algemene vergadering heeft op 6 mei 2015 kennis genomen van het ontslag als bestuurder van:

- Dirk Dierckx, Dopheidestraat 22, 2200 Herentals, geboren op 19/10/1963, te Herentals.

- Dirk Genbrugge, Nieuwendijk 7, 2222 Itegem, geboren op 24102/1955, te Antwerpen.

- Mark Lins, Bergensesteenweg 84, 2270 Herenthout, geboren op 17/06/1955, te Herentals.

De algemene vergadering heeft op 6 mei 2015 tot nieuwe bestuurders benoemd: - Rony Bols, Jan van Cuyckstraat 30, 2320 Hoogstraten,geboren op 21/02/1963.

- Dirk Soentjens, Zonnedauwstraat 5, 2200 Herentals, geboren op 21/09/1958.

- Joannes van den Nieuwenhuijzen, Floraliënlaan 18, 2600 Antwerpen-Berchem, geboren op 24/0311952.

De raad van bestuur zal daardoor vanaf heden bestaan uit:

Rony Bols, Jan van Cuyckstraat 30, 2320 Hoogstraten,geboren op 21/02/1963.

- Karel Caethoven, Oude Baan 6, 2350 Vosselaar, geboren op 04/0611950.

- Christel Coeckelbergh, Bergensesteenweg 84, 2270 Herenthout, geboren op 28/08/1960,

- Dirk Soentjens, Zonnedauwstraat 5, 2200 Herentals, geboren op 21/09/1958.

- Ivo Stevens, Dennenlaan 40, 2560 Nijlen, geboren op 16/04/1949.

Joannes van den Nieuwenhuijzen, Floraliënlaan 18, 2600 Antwerpen-Berchem, geboren op 24/03/1952.

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

De raad van bestuur benoemt zelf elk functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2015 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
TWERK

Adresse
COLLEGESTRAAT 12-16 2200 HERENTALS

Code postal : 2200
Localité : HERENTALS
Commune : HERENTALS
Province : Anvers
Région : Région flamande