UGENT LLM ASSOCIATION

Association sans but lucratif


Dénomination : UGENT LLM ASSOCIATION
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 556.793.856

Publication

04/08/2014
ÿþ' {" In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van de akte

ill111!11§11111111111

v~

beha

aai

Bel Staa

+ta an iri7n eapharjdal ry Arttw~fppli

L 3 JULI 20%

afdeling Antwerpen Griffie

Ondernemingsnr

Benaming : 5 5 6 - P 

(voluit) UGENT LLM ASSOCIATIO~

(verkort)

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Groeningenlei 110

2550 Kontich

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Onderwerp akte : Oprichting - statuten

Er blijkt uit een akte verleden voor notaris Patrick Van Ooteghem te Temse op tien juli tweeduizend veertien, ter registratie aangeboden op het kantoor Sint-Niklaas 1, dat door:

1. de Heer DE VOS Marc Bertrand Eugène, wonend te 2550 Kontich, Groeningenlei 110.

2. de heer DE WULF Hans Edmond Magdalena, wonende te 9041 Gent, Schoenmakersstraat 8.

3. mevrouw CHONG Li Li, wonende te 8400 Oostende, Gentstraat 13.

4. de heer BOCKEN Hubert Felix Henri, wonende te 9090 Melle, Heusdenbaan 65.

5. de heer BETHKE Kai Uwe, wonende te 50.676 Kbin (Duitsland), Altstadt/Süd, Baiduinstrasse 3.

een vereniging zonder winstoogmerk " UGENT LLM ASSOCIATION ", met zetel te, 2550 Kontich, Groeningenlei 110, werd opgericht.

De statuten luiden als volgt:

Naam: De vereniging is een vereniging zonder winstoogmerk en draagt de naam

"UGENT LLM ASSOCIATION".

Zetel: Haar zetel is gevestigd te 2550 Kontich, aan de Groeningenlei 110.

De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Doel:

.Het doel van de vereniging is:

3.1.

- het bevorderen van contacten onder de afgestudeerden van de LLM opleidingen

aan de Gentse rechtsfaculteit onderling en tussen hen en de Gentse rechtsfaculteit en haar (LLM-) studenten,

het bevorderen van de internationale uitstraling van de Gentse rechtsfaculteit in alle opzichten;

- het ondersteunen van de LLM programma's aangeboden aan de Gentse rechtsfaculteit;

- het betrekken van de afgestudeerden van de LLM opleidingen aan de rechtsfaculteit bij het onderzoek en het onderwijs aan de Gentse rechtsfaculteit

- het ondersteunen van de professionele oriëntering en netwerkvorming van LLM studenten en LLM alumni;

- het ondersteunen van activiteiten ten behoeve van LLM alumni en van LLM studenten in de brede zin, zowel binnen als buiten België, en zowel binnen als buiten de context van het LLM-curriculum.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden - Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2,2

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

De vereniging kan alle rechtshandelingen stellen die rechtstreeks of-onrechtstreeks verband houden met haar doel om dit doel te verwezenlijken, te vergemakkelijken of te bevorderen.

3.2.

De vereniging kan in ondergeschikte orde handelsdaden te stellen voor zover deze in overeenstemming zijn met het doel omschreven in het eerste lid en voor zover de winst gebruikt wordt om dit doel te bereiken. Zij kan alle roerende en onroerende goederen die zij voor het verwezenlijken van haar doel nodig heeft, bezitten of verkrijgen en er aile eigendomsrechten en andere zakelijke rechten op uitoefenen.

Zij kan daartoe alle nuttige rechtshandelingen en daden stellen, en onder meer overeenkomsten sluiten, personeel aanwerven, contracten ondertekenen, verzekeringspolissen afsluiten, goederen in huur nemen, dit alles zowel in binnen- als in buitenland.

Zij kan subsidies verwerven, zowel van de overheid als van private instellingen, aan sponsoring doen en vertegenwoordigers uitzenden in binnen- en buitenland en zelf als vertegenwoordiger optreden.

P: De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Leden  Toelating  Uittreding - Biidrage: De vereniging bestaat uit actieve leden en toegetreden leden. De actieve leden zullen verder ook genoemd worden "statutaire leden". Hun aantal is niet beperkt maar het minimum is vastgesteld op vier.

Op de zetel wordt door de raad van bestuur een register van de statutaire leden gehouden.

Elk lid aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap alle bepalingen en verplichtingen die in de statuten vervat staan,

De statutaire en toegetreden leden zijn vrij zich op ieder ogenblik uit de vereniging terug te trekken door bij aangetekend schrijven hun ontslag aan te bieden gericht aan de raad van bestuur.

Tot uitsluiting van een statutair lid kan enkel worden overgegaan door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden stemmen en na het betreffende lid te hebben gehoord of geldig te hebben opgeroepen zonder dat het statutair lid aanwezig/vertegenwoordigd was op de vergadering. Een statutair lid wordt daartoe bij aangetekend schrijven opgeroepen uiterlijk 14 dagen voor de hoorzitting plaatsvindt.

Een lid dat ontslag neemt of dat wordt uitgesloten heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan geen teruggave eisen van door hem betaalde bijdragen (lidgeld of toetredingsbijdrage) en mag geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

Het lidmaatschap van een toetredend lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dat toegetreden lid en bij het niet tijdig betalen van het lidmaatschapsgeld. De raad van bestuur bepaalt de hoegrootheid der lidgelden die eventueel jaarlijks zullen worden betaald door de statutaire leden. Voor de statutaire leden mag dit niet meer zijn dan honderd (100) euro.

Algemene vergadering:

De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle statutaire leden.

Onder de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering valt:

1) de goedkeuring en wijziging van de statuten of van het doel van de vereniging, met toepassing van de aanwezigheids- en meerderheidsvereisten, vermeld in artikel 8 van de v.z.w.-wet van 27 juni 1921.

2) de benoeming en de afzetting van de bestuurders; De algemene vergadering is enkel bevoegd om de afzetting van een bestuurder uit te spreken in geval van ernstige tekortkoming van de betrokken bestuurder, na de betrokken bestuurder te hebben gehoord, én met een meerderheid van twee derde van de aanwezige leden;

3) de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4) de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5) de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

6) de ontbinding van de vereniging;

7) de uitsluiting van een lid;

Op de laatste blz, ven Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

} Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

8) de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal-oogmerk;

9) de benoeming van één of meer vereffenaars;

10) het opstellen, goedkeuren en wijzigen van een eventueel huishoudelijk reglement;

11) alle beslissingen die enige wet of de statuten heeft voorbehouden aan de algemene vergadering.

De gewone algemene vergadering, ook jaarvergadering genoemd, heeft plaats in de maand november of de maand december op plaats, dag en uur zoals vermeld in het uitnodigingsbericht; indien deze dag een zondag of een wettelijke feestdag is op de eerstvolgende werkdag, zelfde uur.

Al de statutaire leden der vereniging worden voor de algemene vergadering opgeroepen bij gewone brief, acht dagen vé6r de vergadering. De agenda zal bij oproepingsbrief gevoegd zijn.

De leden mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander statutair lid, drager , van een schriftelijke volmacht, zonder dat evenwel een lid houder mag zijn van meer dan één volmacht.

De vergaderingen hebben plaats op de zetel van de vereniging of op de plaats aangeduid in de oproepingsberichten.

De raad van bestuur kan daarenboven de algemene vergadering samenroepen, telkens als het doel of het belang van de vereniging het vereist.

De algemene vergadering moet bijeengeroepen worden met toepassing van de regels vermeld in artikel 6 van de v.z.w.-wet van 27 juni 1921 van zodra een verzoek daartoe tot de voorzitter is gericht, door ofwel twee bestuurders ofwel een vijfde van de statutaire leden. Het verzoek moet melding maken van de punten die de aanvragers op de agenda willen plaatsen en de algemene vergadering moet binnen de maand gehouden worden.

De agenda mag ter zitting aangepast worden bij unanimiteit van de aanwezige en vertegenwoordigde leden.

De besluiten van de algemene vergadering worden ter kennis gebracht van de statutaire leden per brief, per e-mail of doordat zij de notulen van de vergadering voor gezien ondertekenen.

Al de leden hebben gelijk stemrecht op de algemene vergadering en de besluiten worden genomen bij meerderheid der stemmen van de aanwezige leden ongeacht hun aantal behalve in de gevallen waarin de wet of de statuten anders bepalen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de raad van bestuur beslissend.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuu r.

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de leden die zulks wensen. Zij worden opgenomen in een register dat wordt bijgehouden op de zetel van de vereniging alwaar alle leden en derden er inzage van kunnen nemen.

De besluiten van de algemene vergadering worden ter kennis gebracht van de leden per brief, per e-mail of doordat zij de notulen van de vergadering voor gezien ondertekenen.

De algemene vergadering kan over de wijziging van de statuten alleen dan geldig beraadslagen en besluiten wanneer het voorwerp daarvan uitdrukkelijk is vermeld als agendapunt in de oproepingsbrief en wanneer ten minste twee derden van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Tot geen wijziging kan warden besloten tenzij met een meerderheid van twee derde der stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden uitgezonderd voor een doelwijziging of de ontbinding waarvoor vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist is. Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hiervoor vermeld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Verder wordt verwezen naar artikel 8 van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voór-

behouden

aan het

" Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

De agenda kan evenwet --ter zitting aangepast worden bij unanimiteit van de aanwezige en vertegenwoordigde statutaire leden.

Jaarrekening - Boekjaar: Bij het einde van elk boekjaar wordt door de raad van bestuur de jaarrekening opgesteld en de begroting van volgend jaar opgemaakt. Zij worden aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

De algemene vergadering onderzoekt de rekeningen en de door de raad van bestuur opgemaakte begroting en beslist over hun goedkeuring en over het al of niet verlenen van decharge aan de bestuurders.

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 van de VZW-wet van 27 juni 1921 en de daarop toepasselijke uitvoeringsbesluiten.

De controle op de vennootschap zal geschieden in zoverre zulks wettelijk vereist is ofwel indien de algemene vergadering hiertoe beslist door één of meer commissarissen.

Het boekjaar komt overeen met het academisch jaar en gaat telkens in op 1 oktober', en eindigt op 30 september.

Bestuur - Vertegenwoordiging:

De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen. Als evenwel maar drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering. Hun mandaat is onbezoldigd en van onbepaalde duur en eindigt bij hun overlijden, ontslag, afzetting, herroeping of door verlies van lidmaatschap. Het mandaat van bestuurder is hernieuwbaar.

De bestuurders vormen een college. De raad kiest onder haar leden een voorzitter. Bij afwezigheid van de voorzitter wordt zijn functie waargenomen door de oudste bestuurder. Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide machten om de vereniging te beheren en te besturen, met inbegrip van het dagelijks bestuur, en om de vereniging te vertegenwoordigen in en buiten rechte. Zij beschikt over alle bevoegdheden die krachtens de wet of deze statuten niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn toegekend.

De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid, zijn bevoegdheden gedeeltelijk overdragen aan een of meerdere van zijn leden en zelfs aan derden, die ieder afzonderlijk kunnen optreden en die te allen tijde ontslag kunnen nemen uit deze functie en steeds kunnen afgezet worden door de raad van bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt.

De raad van bestuur bepaalt zijn werkingsreglement. De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Beslissingen worden genomen bij volstrekte meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders. In geval van staking van stemmen heeft de voorzitter doorslaggevende stem.

Iedere bestuurder - individueel handelend - vertegenwoordigt de vereniging jegens ' derden en in rechte als eiser of als verweerder. Dit geldt eveneens voor het tekenen van alle akten en documenten zonder dat zij hierbij van een bijzondere volmacht moeten doen blijken. Dit geldt ook voor de externe vertegenwoordigingsbevoegdheid in financiële verrichtingen.

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of van twee bestuurders en de meerderheid moet aanwezig zijn. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter. De besluiten worden bij gewone meerderheid der stemmen genomen. Bij gelijkheid van geldige stemmen is de stem van de voorzitter der vergadering beslissend tenzij er slechts twee bestuurders in functie zijn. De notulen worden gehouden in een daartoe bestemd register en worden telkens ondertekend door de aanwezige bestuurders.

Vereffening: Bij ontbinding van de vereniging zal het netto-actief onder de zorg van de vereffenaar overgedragen worden aan de Universiteit Gent, ten behoeve van de LLM programma's van de Faculteit Rechtsgeleerdheid.

Verklaringen en overgangsbepalingen

1. Het eerste boekjaar eindigt op 30 september 2015.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOMOD 2.2

Luik B - Vervolg

2. De oprichters stellen aan als bestuurders voor onbepaalde termijn, op elk ogenblik herroepbaar:

1) de heer Marc DE VOS voornoemd;

2) de heer Hans DE WULF voornoemd;

3) de heer Hubert BOCKEN, voornoemd;

De aangestelden verklaren hun opdracht te aanvaarden en bevestigen, op vraag van de , notaris, dat zij niet getroffen zijn door een maatregel die zich hiertegen verzet. Hun mandaat zal onbezoldigd zijn.

3. Gelet op de te goeder trouw gemaakte vooruitzichten en de wettelijke bepalingen ter zake, wordt beslist thans geen commissaris te benoemen.

4. De comparanten verklaren dat de vereniging met ingang van 1 juni 2014 alle verbintenissen die tot op heden door één van de comparanten werden aangegaan in naam en voor rekening van onderhavige vereniging in oprichting, bekrachtigt en overneemt en aile verbintenissen en verplichtingen die daaruit voortvloeien overneemt.

Voor analytisch uittreksel

Patrick Van Ooteghem

Notaris

Tegelijk hiermee neergelegd: expeditie van de akte met volmachten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
UGENT LLM ASSOCIATION

Adresse
GROENINGENLEI 110 2550 KONTICH

Code postal : 2550
Localité : KONTICH
Commune : KONTICH
Province : Anvers
Région : Région flamande