UNION BELGE D'ENTREPRISES MARITIMES, AFGEKORT : UBEM

société coopérative à responsabilité à finalité sociale


Dénomination : UNION BELGE D'ENTREPRISES MARITIMES, AFGEKORT : UBEM
Forme juridique : société coopérative à responsabilité à finalité sociale
N° entreprise : 860.588.057

Publication

30/07/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 27.05.2013, NGL 23.07.2013 13352-0523-032
24/07/2012
ÿþ mad 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelagd ter griffle van de Rechtbank

v~n !(vophandt?l te Alltwerpo, Op

~3 JUL 2412

Griffie

~ II UI III iiuu O ii

*iziaoiae*

I I

I I

beh

ae

Be Sta,

Ondernerningsnr : BE0860.588.057

Benaming (voluit) : UNION BELGE d'ENTREPRISES MARITIMES

(verkort) : USEM

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Sneeuwbeslaan 14

2610 Antwerpen (Wilrijk)

Onderwerp akte : Kapitaalvermindering - Kapitaalsverhoging - Statutenwijziging

Uit een akte verleden voor notaris Eric De Bie te Antwerpen-Ekeren op 5 juli 2012 blijkt dat de algemene; ; vergadering de volgende besluiten heeft genomen ;

(Gedeelteliikel aanrekening verlies op bestaande uitgiftepremie

De algemene vergadering heeft vastgesteld dát het overgedragen verlies achthonderd negenendertigduizend' negenhonderd tweeënveertig euro dertien eurocent (E 839.942,13) bedraagt, zoals blijkt uit de jaarrekening van; de vennootschap per eenendertig december tweeduizend en elf, goedgekeurd door de jaarvergadering de dato; negen mei tweeduizend en twaalf.

De algemene vergadering heeft besloten om het overgedragen verlies van achthonderd negenendertigduizend; negenhonderd tweeënveertig euro dertien cent (£ 839.942,13) gedeeltelijk aan te rekenen op de bestaande; uitgiftepremie van vierhonderd negenentachtigduizend zeshonderd vijftig euro nul cent (£ 489.650,00) die werd gecreëerd naar aanleiding van de kapitaalverhoging de dato zeven september tweeduizend en tien, zodat! de uitgiftepremie tot nul wordt herleid en het overgedragen verlies wordt verminderd tot driehonderd; vijftigduizend tweehonderd tweeënnegentig euro dertien cent (E 350.292,13).

Kapitaalvermindering

De vergadering heeft besloten om het kapitaal van de vennootschap vervolgens te verminderen met een bedrag; van tweeënzestigduizend vijfhonderd euro nul cent (£ 62.500,00) om het te brengen van honderd; vijfentwintigduizend euro nul cent (E 125.000,00) op tweeënzestigduizend vijfhonderd euro nul eurocent; (£ 62.500,00).

De kapitaalvermindering gebeurt ter aanzuivering van geleden verliezen en zonder enige terugbetaling aan de aandeelhouders of gehele of gedeeltelijke vrijstelling van de aandeelhouders van hun verplichting tot; volstorting, zodat artikel 613 van het Wetboek van Vennootschappen geen toepassing vindt.

De geleden verliezen bedroegen per eenendertig december tweeduizend en elf achthonderd negenendertigduizend negenhonderd tweeënveertig euro dertien eurocent (£ 839.942,13), maar werden door de; gedeeltelijke aanrekening op de bestaande uitgiftepremie zoals vermeld onder het eerste besluit herleid tot; driehonderd vijftigduizend tweehonderd tweeënnegentig euro dertien cent (£ 350.292,13). Het bedrag van dec formele kapitaalvermindering is derhalve kleiner dan het (saldo van het) overgedragen verlies, dat door de; formele kapitaalvermindering (verder) wordt gereduceerd tot een bedrag van tweehonderd; zevenentachtigduizend zevenhonderd tweeënnegentig euro dertien cent (£ 287.792,13).

c Teneinde de aandeelhouders die zich in gelijke omstandigheden bevinden gelijk te behandelen, besluit de! algemene vergadering om de fractiewaarde van alle uitstaande aandelen, die alle volledig zijn volgestort,; proportioneel te verminderen.

Als gevolg van deze kapitaalvermindering bedraagt het kapitaal van de vennootschap voortaan, tweeënzestigduizend vijfhonderd euro nul eurocent (¬ 62.500,00) en wordt het vertegenwoordigd door duizend! ; negentig (1.090) aandelen zonder nominale waarde die elk een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen. Kapitaalverhoging door inbreng in geld met uitgiftepremie

De vergadering heeft besloten vervolgens om het kapitaal van de vennootschap te verhogen niet een bedrag; van tweeënzestigduizend vijfhonderd euro nul cent (E 62.500,00) door inbreng in geld, om het te brengen; van tweeënzestigduizend vijfhonderd euro nul eurocent (E 62.500,00) op honderd vijfentwintigduizend euro; nul eurocent (E 125.000,00).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

mod 11.1

Vpor- s

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

Ais vergoeding voor de kapitaalverhoging door inbreng in geld worden duizend negentig (L090) nieuwe aandelen uitgegeven van dezelfde aard en die dezelfde rechten en voordelen bieden als de bestaande aandelen, en die in de winsten zullen delen pro rata temporis. De nieuwe aandelen dienen integraal te worden volgestort in geld ter gelegenheid van de inschrijving.

Aan de inschrijvers op de kapitaalverhoging wordt een uitgiftepremie gevraagd van in totaal zevenhonderd zevenendertigduizend vijfhonderd euro nul eurocent (£ 737.500,00), hetzij (afgerond) zeshonderd zesenzeventig komma zes nul vijf vijf euro (E 676,6055) per aandeel, Deze uitgiftepremie zal worden geboekt op een onbeschikbare passiefrekening "Uitgiftepremies" waarover slechts zal kunnen worden beschikt door de algemene vergadering met naleving van de voorwaarden die gelden voor een kapitaalvermindering. De uitgiftepremie zal eveneens integraal in geld worden betaald ter gelegenheid van de inschrijving, zoals vereist door artikel 587 van het Wetboek van Vennootschappen,

INSCHRIJVING EN VOLSTORTING

Vervolgens verklaren alle aandeelhouders, vertegenwoordigd zoals gezegd, het hun door artikel 592 van het Wetboek van Vennootschappen toegekende voorkeurrecht integraal uit te oefenen en in te schrijven op de nieuwe aandelen als volgt:

a) de vennootschap naar Luxemburgs recht "RIVERWAYS S.A.", verklaart in te schrijven op duizend achtentachtig (1.088) aandelen voor een totaal bedrag van zevenhonderd achtennegentigduizend vijfhonderd tweeëndertig euro elf eurocent (£798.532,11), waarvan tweeënzestigduizend driehonderd vijfentachtig euro tweeëndertig eurocent (£ 62,385,32) op rekening van het kapitaal en zevenhonderd zesendertigduizend honderd zesenveertig euro negenenzeventig eurocent (£ 736.146,79) op rekening van de uitgiftepremie;

b) de naamloze vennootschap "COBELFRET FERRIES" verklaart in te schrijven op twee (2) aandelen voor

een totaal bedrag van duizend vierhonderd zevenenzestig euro negenentachtig eurocent (£ 1.467,89),

waarvan honderd veertien euro achtenzestig eurocent (E 114,68) op rekening van het kapitaal en duizend

driehonderd drieënvijftig euro eenentwintig eurocent (E 1.353,21) op rekening van de uitgiftepremie. Iedere aandeelhouder verklaart dat de aandelen waarop aldus door haar werd ingeschreven alsook de uitgiftepremie volledig werden volgestort in geld, zodat vanaf heden een som van achthonderdduizend euro nul cent (£ 800.000,00) ter beschikking staat van de vennootschap.

VASTSTELLING VERWEZENLIJKING KAPITAALVERHOGING

De algemene vergadering heeft met eenparigheid van stemmen vast gesteld dat de kapitaalverhoging integraal werd onderschreven en dat het bedrag van de kapitaalverhoging en de uitgiftepremie volledig werd volgestort in geld zoals hoger uiteengezet. Zij verzoekt ondergetekende notaris te akteren dat het kapitaal van de vennootschap voortaan honderd vijfentwintigduizend euro nul cent (E 125.000,00) en wordt vertegenwoordigd door tweeduizend honderd tachtig (2.180) aandelen zonder nominale waarde die elk een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen.

Aanrekening saldo verlies op nieuw gecreëerde uitgiftepremie

De algemene vergadering heeft vast gesteld dat, na hogervermelde (gedeeltelijke) aanrekening op de bestaande uitgiftepremie en na hogervermelde formele kapitaalvermindering, het bedrag van het overgedragen verlies per eenendertig december tweeduizend en elf werd herleid tot tweehonderd zevenentachtigduizend zevenhonderd tweeënnegentig euro dertien cent (£ 287.792,13)

De algemene vergadering heeft besloten om dit saldo aan te rekenen op de (nieuwe) uitgiftepremie ten belope van zevenhonderd zevenendertigduizend vijfhonderd euro nuI cent (E 737300,00) die werd gecreëerd naar aanleiding van de kapitaalverhoging die het voorwerp uitmaakt van het vorige besluit. Als gevolg hiervan wordt het overgedragen verlies per eenendertig december tweeduizend en elf herleid tot nul, en wordt de uitgiftepremie verminderd tot vierhonderd negenenveertigduizend zevenhonderd en zeven euro zevenentachtig cent (£ 449.707,87).

Statutenwijziging

De vergadering heeft besloten om artikel 5 van de statuten in zijn geheel te vervangen door de volgende tekst : " Het maatschappel(jk kapitaal is vastgesteld op HONDERD VIJFENTWINTIGDUIZEND EURO NUL EUROCENT (¬ 125,000,00) en wordt vertegenwoordigd door tweeduizend honderd tachtig (2.180) aandelen zonder nominale waarde die elk een gelik deel van het kapitaal vertegenwoordigen. Aan alle aandelen wordt een volgnummer toegekend."

Machtigingen en volmachten

De algemene vergadering heeft besloten om de hierna vermelde machtigingen en volmachten te verlenen met het oog op de uitvoering van de in onderhavige akte vastgestelde beslissingen

a) 1) de heer Dirk HOOYBERGS, wonende te 9190 Stekene, Frans Van Brusselstraat 88, 2) mevrouw Els COLANS, wonende te 1880 Kapelle-op-den-Bos, Oxdonkstraat 65, 3) mevrouw Caroline AMELINCKX, wonende te 2050 Antwerpen, Galgenweellaan 22 bus 2R en 4) de heer Erik ANTHONIS, wonende te 9100 Sint-Niklaees, J. Lonckestraat 49 worden gemachtigd, elk met de bevoegdheid om alleen te handelen en met recht van indeplaatsstelling, om de inschrijving van de vennootschap in de Kruispuntbank van Ondernemingen alsook haar registratie bij de BTW-administratie aan te passen in functie van de besluiten vastgesteld in deze akte, en om in dit verband alle verklaringen af te leggen en alle documenten in te vullen en te ondertekenen in naam en voor rekening van de vennootschap, haar aandeelhouders,



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge



Op de laatste blz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

V9orr behouden aan het Belgisch Staatsblad

mad 11.1

zaakvoerders, bestuurders en/of vereffenaars, dit alles onverminderd de bevoegdheid van ondergetekende notaris om de formulieren 1 en II in te vullen en te ondertekenen voor zover vereist in uitvoering van de besluiten vastgesteld in deze akte;

b) de instrumenterende notaris wordt gemachtigd om de statuten van de vennootschap te coördineren en een

afschrift daarvan te ondertekenen en neer te leggen op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Ontledend uittreksel opgemaakt door notaris Eric De Bie te Antwerpen Ekeren op 5 juli 2012. Bijlage : volledig afschrift + gecoördineerde statuten

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

31/05/2012 : ME. - JAARREKENING 31.12.2011, GGK 09.05.2012, NGL 22.05.2012 12127-0206-032
22/07/2011
ÿþVoor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Mol 2.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Neergelegd ter griffie von de Rechtbank v ie K9Whondel te Antwerpen

De Griffier, Griffie

Ondernerningsnr : 0860.588.057

Benaming

(voluit) : Union Belge d'Entreprises Maritimes

Rechtsvoren : Naamloze Vennootschap

Zetel : Sneeuwbeslaan 14, B-2610 Wilrijk

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurder

Uittreksel uit de notulen van de Algemene Vergadering der Aandeelhouders dd 25 mei 2011:

Er wordt beslist om de volgende bestuurders te ontslaan:

- Jean Cigrang

- Cobelfret Ferries NV, vertegenwoordigd door Christian Cigrang

- Cobelfret Bulk Carriers NV, vertegenwoordigd door August Verdonck

Er wordt beslist om Patrick Foucart te benoemen tot bestuurder tot aan de algemene vergadering mbt het boekjaar 2016.

Er wordt beslist om het mandaat van de volgende bestuurders te verlengen tot aan de algemene

vergadering mbt het boekjaar 2016:

- Frank Davies

- Stephen Knapp

- Michel Hoogewijs

De algemene vergadering wordt gevraagd het mandaat van commissaris RSM Interaudit, vertegenwoordigd; door dhr. Kurt Coninx, dat vervalt op datum van de algemene vergadering, te verlengen voor een periode van 3, jaar tot aan de algemene vergadering in 2014.

Al deze beslissingen werden genomen met eenparigheid van stemmen, per afzonderlijke stemming voor elk van deze beslissingen

Voor eensluidend uittreksel:

- Patrick Foucart, bestuurder

- Frank Davies, bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

24/06/2011 : ME. - JAARREKENING 31.12.2010, GGK 25.05.2011, NGL 20.06.2011 11190-0574-033
10/06/2010 : ME. - JAARREKENING 31.12.2009, GGK 26.05.2010, NGL 04.06.2010 10154-0201-035
10/06/2009 : ME. - JAARREKENING 31.12.2008, GGK 14.05.2009, NGL 03.06.2009 09190-0250-034
12/05/2015
ÿþ Mai Word 11.1

Mal In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte





Rechtbank van koophandel

Antwerpen

Il I 11UU1HI1IF 111111 Fil

*15068372*



3 0 APR. 2015



mn Antwerpen



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(a)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0860.588.057

Benaming

(voluit) : Union Belge d'Entreprises Maritimes

(verkort) : UBEM

Rechtsvorm : naamloze vennootschap

Zetel : Sneeuwbeslaan 14, 2610 Wilrijk

(volledig adres)

Onderwerp akte : benoeming en ontslag bestuurders

Uittreksel uit de notulen van de Bijzondere Algemene Vergadering der Aandeelhouders dd 31 maart 2015

Met eenparigheid van stemmen beslist de Bijzondere Algemene Vergadering om de heren Robert MATTHYS en Hugh GATES te benoemen tot bestuurder met ingang vanaf 01/04/2015 tot aan de Statutaire Jaarvergadering van 2020, met betrekking tot boekjaar 2019.

Met eenparigheid van stemmen beslist de Bijzondere Algemene Vergadering om het bestuurdersmandaat van de heren Michel HOOGEWIJS, Frank DAVIES en Stephen KNAPP te beëindigen met ingang vanaf 01/04/2015.

De bestuurders zijn dus met ingang vanaf 01.04.2015:

- Patrick FOUCART

- Robert MATTHYS

- Hugh GATES

Voor eensluidend uittreksel:

- Patrick FOUCART, bestuurder

- Robert MATTHYS, bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

06/06/2008 : ME. - JAARREKENING 31.12.2007, GGK 28.05.2008, NGL 02.06.2008 08182-0399-033
18/06/2007 : ME. - JAARREKENING 31.12.2006, GGK 23.05.2007, NGL 11.06.2007 07214-0123-031
15/06/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 02.06.2015, NGL 10.06.2015 15164-0140-017
21/06/2005 : ME. - JAARREKENING 31.12.2004, GGK 25.05.2005, NGL 20.06.2005 05290-1357-016
21/06/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 23.05.2016, NGL 14.06.2016 16185-0422-017

Coordonnées
UNION BELGE D'ENTREPRISES MARITIMES, AFGEKOR…

Adresse
SNEEUWBESLAAN 14 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande