URBEGO VZW

Association sans but lucratif


Dénomination : URBEGO VZW
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 607.836.048

Publication

31/03/2015
ÿþ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Rechtbank van koophandel

Antwerpen

1 9 RAZ 2015

afdeling Antwerpen

Gritfi9

~

11111111'111.11,1',1111j111.11

MTV

6.07 836

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Urbego vzW

048

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Amerikalei 195 bus 1, 2000 Antwerpen, gerechtelijk arrondissement Antwerpen afdeling Antwerpen

Onderwerp akte : oprichting

De oprichtingsdatum is 07102/2015.

De oprichters

Q'De heer DE BLUST Seppe, geboren te Antwerpen (Wilrijk) op 30 augustus 1987, rijksregister nummer: 87.08.30-271.33, hebbende de Belgische nationaliteit, ongehuwd, wonende te 2060 Antwerpen, Lange: Slachterijstraat 49 (België).

OMevrouw DOBRESCU Simona Nicoleta, geboren te Rosiori de Vede, Teleorman (Roemenië) op 17 juni, 1986, hebbende de Roemeense nationaliteit, wonende te NW5 2HP Londen, Flat 3, 130 Fortess Road. (Verenigd Koninkrijk).

0De heer GOBBER Simone, geboren te Feltre (Italië) op 18 september 1980, hebbende de Italiaanse nationaliteit, wonende te E9 7BL Landen, 96 Gascoyne House, Gascoyne Road (Verenigd Koninkrijk).

0De heer KUSTERMANS Cornelis Petrus Johannes, geboren te Zundert (Nederland) op 24 januari 1986, rijksregister nummer 86.01.24-527.81, hebbende de Nederlandse nationaliteit, ongehuwd, wonende te 2000 Antwerpen, Amerikalei 195 bus 1 (België).

OMevrouw MACI Giulia, geboren te Bologna (Italië) op 18 januari 1984, hebbende de Italiaanse nationaliteit, wonende te 44121 Ferrare, Via Carri 81a (Italië).

OMevrouw MAKKI Farah, geboren te Jouwaya (Libanon) op 13 juli 1986, hebbende de Franse nationaliteit, wonende te 93100 Montreuil, 25 Rue Condorcet (Frankrijk).

L0De heer MARRADES SEMPERE Ramon, geboren te Valencia (Spanje) op 4 december 1986, hebbende de Spaanse nationaliteit, wonende te 46008 Valencia, Carrer des Baix 32 (Spanje). "

STATUTEN

NAAM -ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1. Naam

De vereniging draagt de naam Urbego VZW.

Al de akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen en andere stukken, uitgaande van de vereniging,

moeten haar benaming vermelden met het adres van de zetel, onmiddellijk daarvoor of daarna, de vermelding;

"vereniging zonder winstoogmerk" of "VZW".

Artikel 2. Zetel

De vereniging is gevestigd te 2000 Antwerpen, Amerikalei 195 bus 1, behorend tot het gerechtelijk' arrondissement Antwerpen afdeling Antwerpen.

De zetel mag overgebracht worden naar elke andere plaats in België bij beslissing door het algemeen leidend orgaan, hierna ook de algemene vergadering genoemd, te publiceren in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3. Doel

De vereniging streeft het volgende niet-winstgevend doel na:

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

Urbego VZW is een collectief voor jonge ruimtelijk professionals (onder andere architecten, economen, geografen, kunstenaars, ontwerpers, ruimtelijk planners en sociologen) met een gedeelde fascinatie voor steden. Het doel van het platform is om een stem te bieden aan nieuwe generaties in het planningsdebat. Naast het bieden van mogelijkheden voor gedachtewisseling en onderzoek in hedendaagse stedelijke thema's is het nadenken over de toekomstige rol van stadsmakers in de veranderende mondiale context van belang.

Het doel wordt bereikt door de organisatie van en deelname aan onder andere workshops, onderzoeken, consultancy, conferenties, lezingen, trainingen en wedstrijden. Voor deze activiteiten wordt zoveel mogelijk samengewerkt met onder andere overheden, universiteiten, woningmaatschappijen, bedrijven, (inter)nationale plannersorganisaties, verenigingen, culturele initiatieven en lokale bevolking.

Artikel 4. Duur

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

LEDEN

Artikel 5. Leden

De vereniging is toegankelijk voor Belgen en vreemdelingen.

Het aantal leden is niet beperkt maar er moeten minstens twee leden zijn.

Kunnen als leden worden aanvaard: fysische personen.

Artikel 6: Toetreding van leden

Kandidaat leden stellen hun kandidatuur schriftelijk met cv aan de raad van bestuur. Zij kunnen door de raad

van bestuur worden aanvaard bij gewone meerderheid op elke vergadering van de raad van bestuur. De

agenda van die raad van bestuur vermeldt de naam van het kandidaat lid.

Lid-worden houdt enkele rechten en plichten in.

Rechten

Leden kunnen, evenals niet-leden, meedoen aan de activiteiten van Urbego VZW.

Leden kunnen deel uitmaken van de kerngroep.

Leden kunnen steeds hun lidmaatschap opzeggen.

Plichten

Leden verbinden zich ertoe om de groepswaarden en de belangen van Urbego VZW te respecteren,

Leden dragen actief bij in (de organisatie van) activiteiten van Urbego VNU.

Leden staan in voor kwaliteit, betrouwbaarheid en regelmatige communicatie met andere leden.

Artikel 7. Ontslag en uitsluiting van leden

Het staat de leden vrij ontslag te nemen uit de vereniging. Het ontslag wordt betekend bij gewone brief gericht aan de raad van bestuur op de zetel van de vereniging.

Tot uitsluiting van een lid kan alleen door de algemene vergadering worden besloten, overeenkomstig hetgeen verder daarover is bepaald in deze statuten. Het met uitsluiting bedreigde lid wordt voorafgaandelijk door de raad van bestuur gehoord. De agenda van die raad van bestuur vermeldt de naam van het uit te sluiten lid. Het proces-verbaal van zijn verklaringen wordt aan de algemene vergadering voorgelegd.

Tot uitsluiting van een lid wordt besloten door de raad van bestuur. De agenda van die raad van bestuur vermeldt de naam van het uit te sluiten lid.

Het lidmaatschap neemt van rechtswege een einde ingeval een lid overlijdt, failliet of onbekwaam wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld.

Een uittredend of uitgesloten lid of en de rechthebbenden daarvan hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van gestorte bijdragen, van inbrengen of vergoeding voor geleverde prestaties vorderen.

In geen geval kan het uittredend of uitgesloten lid, of hun rechthebbenden, mededeling of kopie van rekeningen, verzegeling van de goederen van de vereniging of het opmaken van een inventaris vorderen.

Artikel 8, Bijdragen

De leden betalen een jaarlijkse bijdrage van maximum 100 Euro.

Het verschuldigd bedrag wordt vastgesteld door de algemene vergadering op voorstel van de raad van

bestuur.

HET BESTUURSORGAAN: DE RAAD VAN BESTUUR

Artikel 9. Samenstelling - benoeming

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste drie bestuurders, leden van de vereniging, voor een maximum, maar hernieuwbare periode, van 5 jaar.

Een bestuurder wordt geacht na zijn ontslag, of na het verlopen van de termijn waarvoor hij is benoemd zonder dat in zijn vervanging of herbenoeming is voorzien, zijn opdracht verder te vervullen totdat redelijkerwijze in zijn vervanging of herbenoeming kan worden voorzien.

a

Moo 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ingeval van een vacature tijdens een mandaat, kan de raad van bestuur voorlopig een vervanger aanduiden die het mandaat van zijn voorganger voltooit.

De bestuurders worden benoemd en hun mandaat kan herroepen worden door de algemene vergadering, Het mandaat van bestuurder eindigt tevens in geval van overlijden, burgerlijke onbekwaamheid of onder voorlopig bewind plaatsing.

Aile akten betreffende de benoeming, de afzetting en de ambtsbeëindiging van bestuurders, opgesteld overeenkomstig de wet, worden met het oog op hun neerlegging in het dossier, meegedeeld aan de Federale Overheidsdienst Justitie en worden, op kosten van de vereniging gepubliceerd in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad.

De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De functie van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 10. Bevoegdheid

De raad van bestuur is belast met de uitvoering van de beslissingen van de algemene vergadering en heeft alle bevoegdheden die niet aan de algemene vergadering zijn toegekend. De raad van bestuur heeft dus een residuaire bevoegdheid.

Artikel 11, Vertegenwoordiging

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in aile handelingen in en buiten rechte. De vereniging wordt ten aanzien van derden rechtsgeldig verbonden door de handtekening van de voorzitter of de secretaris. Indien er formele of financiële zaken moeten worden geregeld in het land van registratie (gesprekken met notaris, federale diensten, banken enz.), kan het bestuur op basis van praktische overwegingen een bestuurder aanwijzen die de vereniging vertegenwoordigt. In dat geval volstaat een mondelinge of schriftelijke bevestiging via welk medium dan ook,

Artikel 12, Vergadering en oproeping

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter telkens het belang van de vereniging het vereist en minstens eenmaal per jaar, De raad van bestuur vergadert eveneens op verzoek van twee bestuurders.

De oproeping voor de bijeenkomsten geschiedt bij brief, fax of e-mail, en minstens acht dagen voor de vergadering. Komt de raad van bestuur samen op verzoek van twee bestuurders, dan moet de vergadering gehouden worden binnen de veertien dagen na hun schriftelijk verzoek.

Artikel 13. Besluitvorming

De raad van bestuur beslist geldig wanneer de meerderheid van haar leden aanwezig is of bij middel van een schriftelijke volmacht vertegenwoordigd. Volmacht om een bestuurder op de vergade-'ring van de raad van bestuur te vertegenwoordigen, mag enkel verleend worden aan een andere bestuurder. Niemand mag meer dan een lastgever vertegenwoordigen.

De raad van bestuur beslist bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

De raad van bestuur beslist bij geheime stemming wanneer zulks door ten minste twee bestuurders wordt gevraagd.

Artikel 14. Vervanging van de voorzitter

De secretaris vervangt de voorzitter in al zijn bevoegdheden wanneer deze verhinderd is. Bij ontstentenis of

verhindering van de secretaris, wordt de voorzitter vervangen door de oudste bestuurder in leeftijd,

Artikel 15. Notulen

De secretaris houdt de notulen van de zittingen van de raad van bestuur. Deze notulen worden door de voorzitter en de secretaris ondertekend. Uitgiften en kopieën ervan worden door de voorzitter of de secretaris ondertekend. De notulen worden bewaard op de zetel van de vereniging. Dit register wordt ter beschikking van de leden gehouden op de maatschappelijke zetel van de vereniging.

DAGELIJKS BESTUUR

Artikel 16. Dagelijks bestuur

De gewone briefwisseling wordt ondertekend door de voorzitter of door de secretaris.

De beslissingen en de akten van dagelijks bestuur en de stukken ter uitvoering van de beslissingen van de raad van bestuur worden genomen en ondertekend door de voorzitter of door de secretaris, hetzij door een derde daarmee ten algemene of ten bijzondere titel door de raad van bestuur belast. Dezen moeten, behoudens indien een derde belast wordt met het dagelijks bestuur, tegenover derden niet van de gegeven delegatie noch van een voorafgaande beraadslaging van de raad van bestuur doen blijken.

ALGEMEEN LEIDINGGEVEND ORGAAN: DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 17. Bevoegdheid

~

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

De regelmatig bijeengekomen algemene vergadering vertegenwoordigt al de leden. Haar besluiten

verbinden evenzeer de leden die afwezig zijn en degenen die niet stemmen of tegenstemmen. Enkel leden

hebben stemrecht op de vergadering.

Tot de uitsluitende bevoegdheid van de algemene vergadering behoren de volgende aangelegenheden :

Zij beraadslaagt en beslist inzake

1)het wijzigen van de statuten;

2)het vaststellen van het aantal leden van de raad van bestuur, het benoemen van de bestuurders en in

voorkomend geval van de commissarissen, en het herroepen van hun mandaten;

3)het goedkeuren van de begroting, rekeningen en inventarissen;

4)de kwijting aan de bestuurders en, in voorkomend geval, aan de commissarissen;

5)het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

6)het uitsluiten van een lid;

7)het benoemen van de vereffenaars, het bepalen van hun bevoegdheid en de wijze van vereffenen.

8)de aanneming van een reglement van inwendige orde,

Artikel 18. Bijeenroeping

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur ten minste eenmaal per jaar, in de loop van de maand mei, en telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist.

De bestuurders zijn bovendien verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen, telkens als ten minste één vijfde van de leden daarom schriftelijk verzoekt en wel binnen de maand na het indienen van zulk verzoek bij de raad van bestuur,

Alle leden moeten worden opgeroepen ten minste acht dagen voor de vergadering. Dit geschiedt bij gewone brief, fax of e-mail, die de agenda evenals de plaats, de datum en het uur van bijeenkomst vermeldt.

Artikel 19, Samenstelling

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzit-'ter, de secretaris of door het oudst aanwezige lid van de raad van bestuur. Alle leden beschikken in de algemene vergadering over één stem. Elk lid kan zich op de vergadering laten vertegenwoordigen door een ander lid, voorzien van een schriftelijke volmacht, maar die slechts houder mag zijn van een volmacht. Ereleden mogen deelnemen aan de vergadering met raadgevende stem.

Artikel 20. Agenda

De agenda van de algemene vergadering wordt vastgesteld door de raad van bestuur.

Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van het totaal aantal leden

moet op de agenda worden geplaatst. Over onderwerpen die niet op de agenda voorkomen kan niet geldig

worden gestemd.

Artikel 21. Besluitvorming

De algemene vergadering beslist geldig, welk ook het aantal aanwezige en vertegenwoordigde leden zij.

De algemene vergadering beslist bij gewone meerderheid van de geldig uitgebrachte stemmen. Bij staking

van stemmen is het voorstel verworpen.

Een meerderheid van twee derde van de stemmen is evenwel vereist voor het uitsluiten van een lid en het

herroepen van een mandaat van bestuurder.

Artikel. 22 Wijziging van statuten en ontbinding

Onverminderd de toepassing van de artikelen 50 § 3, 55 en 58 van de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, dient elk voorstel tot wijziging aan de statuten of de ontbinding van de vereniging uit te gaan van de raad van bestuur of van ten minste een twintigste van de leden van de vereniging.

De raad van bestuur dient ten minste drie maanden op voorhand aan de leden de datum van de algemene vergadering ter kennis te brengen waarop over een dergelijk voorstel zal beraadslaagd worden alsook de voorgestelde wijzigingen,

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen over het voorstel indien twee derden van de stemgerechtigde leden van de vereniging aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een beslissing is slechts geldig indien zij een meerderheid van de stemmen bereikt.

Indien deze vergadering het aanwezigheidsquorum van twee derden van de leden niet bereikt zal een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die ten vroegste binnen de vijftien dagen volgend op de eerste vergadering definitief geldige beslissingen kan nemen in verband met het gedane voorstel met een meerderheid van de steramen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wijzigingen aan de statuten zullen slechts van kracht worden na goedkeuring door de bevoegde autoriteit overeenkomstig artikel 50 § 3 van de wet en na publicatie in de Bijlagen van het Belgisch Staatsblad overeenkomstig artikel 51 § 3 van bedoelde wet.

De algemene vergadering bepaalt de wijze van ontbinding en vereffening van de vereniging.

Het eventueel netto-actief na de vereffening dient toe te komen aan een private rechtspersoon zonder winstoogmerk met een gelijkaardig doel als dat van de ontbonden vereniging.

Artikel 23. Notulen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

MDD2.2

De secretaris houdt de notulen van de algemene vergadering. Deze notulen worden op de zetel van de vereniging bewaard en ondertekend door de voorzitter van de vergadering en de secretaris. Dit register wordt ter beschikking van de leden gehouden op de maatschappelijke zetel van cie vereniging. Uitgiften en kopieën ervan worden door de voorzitter of de secretaris ondertekend.

De derden die van een belang doen blijken en de leden hebben het recht om op hun kosten en zonder verplaatsing inzage en kopie van de notulen te vragen, dit alles onver-minderd de door de wet voorgeschreven publiciteit.

BEGROTING EN REKENINGEN

Artikel 24.

Het boekjaar van de vereniging loopt samen met het kalenderjaar.

De vereniging beschikt over volgende geldmiddelen:

1)de subsidies van openbare besturen en organisaties;

2)de eventuele giften, legaten, interesten van geplaatste gelden, enzovoorts;

3)de opbrengst van aile wettelijke geoorloofde initiatieven die voor doel hebben de nodige gelden te

verwerven;

4)de eventuele lidgelden.

Artikel 25.

Overeenkomstig artikel 53 van de wet worden de jaarrekening van het voorbije boekjaar alsook de begroting van het volgende boekjaar ieder jaar opgemaakt door de raad van bestuur en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering op haar eerstvolgende vergadering.

De jaarrekening dient, overeenkomstig artikel 51 van de wet , overgemaakt te worden aan de Federale Overheidsdienst Justitie.

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding aan de leden worden uitgekeerd.

De rekening en begroting worden tenminste acht dagen voor de jaarlijkse algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden, die alsdan inzage kunnen vorderen, doch zonder verplaatsing, van al de bescheiden waarop de rekeningen en begroting zijn gesteund.

SLOT

Artikel 26.

Voor alles wat in bovenstaande statuten niet voorzien is wordt gehandeld in overeenstemming met de bepalingen van titel III van de wet van zevenentwintig juni negentienhonderd eenentwintig betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen.

TIJDELIJKE BEPALINGEN

Eerste boekjaar

De vereniging neemt een aanvang op heden. Het eerste boekjaar loopt uitzonderlijk vanaf heden tot 31

december 2016.

Eerste Algemene Vergadering

De eerste algemene vergadering zal gehouden warden in de loop van de maand mei van het jaar

tweeduizend en 2017.

Voornoemde oprichters besluiten bij oprichting volgende bestuurders te kiezen:

OMevrouw DOBRESCU Simona Nicoleta, geboren te Risiori de Vede, Teleomian (Roemenië) op 17 juni 1986, hebbende de Roemeense nationaliteit, wonende te NW5 2HP Londen, Flat 3, 130 Fortress Road (Verenigd Koninkrijk).

ODe heer KUSTERMANS Cornelis Petrus Johannes, geboren te Zundert (Nederland) op 24 januari 1986, rijksregister nummer 86.01.24-527.81, hebbende de Nederlandse nationaliteit, ongehuwd, wonende te 2000 Antwerpen, Amerikalei 195 bus 1 (België),

OMevrouw MACI Giulia, geboren te Bologna (Italië) op 18 januari 1984, hebbende de Italiaanse nationaliteit, wonende te 44121 Ferrare, Via Carri 81a (Italië).

OMevrouw MAKKI Farah, geboren te Jouwaya (Libanon) op 13 juli 1986, hebbende de Franse nationaliteit, wonende te 93100 Montreuil, 25 Rue Condcrcet (Frankrijk).

ODe heer MARRADES SEMPERE Ramon, geboren te Valencia (Spanje) op 4 december 1986, hebbende de Spaanse nationaliteit, wonende te 46008 Valencia, Carrer des Baix 32 (Spanje).

Conform de statuten zijn deze bestuurders bevoegd de vereniging ten aanzien van derden te vertegenwoordigen.

Voornoemde oprichters besluiten bij oprichting volgende functies aan de bestuurders toe te kennen: OVoorzitter MACI Giulia, zoals voornoemd.

MOD2.2

Luik B - Vervolg

jSecretaris: KUSTERMANS Cornelis, zoals voornoemd.

IjPenningmeester: DOBRESCU Simona, zoals voornoemd..

Dinhoudelijk coordinator: MAKKI Farah, zoals voornoemd.

OVicevoorzitter: MARRADES SEMPERE Ramon, zoals voornoemd.

De mandaten gelden voor de duur van 5 jaar. De toegekende functies worden door de aanwezige

mandatarissen aanvaard zo in eigen naam als in naam van de anderen voor wie zij zich sterk maken. De

toegekende opdrachten zijn onbezoldigd.

Naam: Cornelis Kustermans

Functie: secretaris

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
URBEGO VZW

Adresse
AMERIKALEI 195 BUS 1 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande