VAERTLINCK GENEALOGISCHE EN HEEMKUNDIGE KRING, AFGEKORT : VAERTLINCK

Association sans but lucratif


Dénomination : VAERTLINCK GENEALOGISCHE EN HEEMKUNDIGE KRING, AFGEKORT : VAERTLINCK
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 881.351.205

Publication

05/06/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

"Vaertiinck" Genealogische en Heemkundige Kring "Vaertlinck"

oi

Vereniging zonder winstoogmerk

:2 I Motenweg 24, 2830 Wilrebroek

tzl.;-;: " Wijziging statuten, wijziging raad van bestuur, benoemingen dagelijks bestuur

STATUTEN

Bij beslissing van de Algemene Vergadering van 27 maart 2014 werden de statuten gewijzigd ais volgt. Gecoördineerde tekst van de statuten na wijziging

HOOFDSTUK I - Naam, zetel en doel

Art. 1. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur onder de benaming "Vaertlinck" Genealogische

en Heemkundige Kring

Afgekort: Vaertlinck"

Verder genoemd de vereniging.

Art, 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 2830 Willebroek, Molenweg 24, gerechtelijk arrondissement van Mechelen.

De raad van bestuur heeft de bevoegdheid om de zetel te verplaatsen naar iedere plaats binnen het Nederlands taalgebied en de nodige openbaarmakingvereisten te vervullen. De algemene vergadering zal de zetelwijziging bekrachtigen in de statuten op haar eerstvolgende vergadering

Art. 3, De vereniging heeft tot doel het bewaren, bestuderen en bekendmaken van het eigen heem, de plaatselijke geschiedenis en folklore alsmede het bevorderen en propageren van het familieonderzoek en heraldiek, de opleiding en de aanmoediging tot het samenstellen van werkelijke famillegeschiedenissen, het geven van advies en voorlichting door het verstrekken van genealogische gegevens, het organiseren van studie- en informatie activiteiten, alsook het uitgeven van één of meerdere tijdschriften, boeken, alsmede publicaties over bovenvermelde onderwerpen.

De vereniging zef zich niet beperken tot dit doel, doch kan eveneens culturele-, sport- en ontspanningsactiviteiten organiseren, steunen of er aan deelnemen. Zij kan ook een sociale rol vervullen.

De vereniging kan zich aansluiten bij een nationale of internationale vereniging, tevens kan zij onderafdelingen oprichten.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handeisdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

HOOFDSTUK Il - Lidmaatschap

Art, 4. Het minimum aantal effectieve leden mag niet minder bedragen dan vijf.

De effectieve leden zijn de stemgerechtigde leden. De toegetreden leden zijn de niet-stemgerechtigde

leden; zij maken geen deel uit van de algemene vergadering.

De algemene vergadering is bevoegd voor het aanvaarden van effectieve leden.

De oprichtende personen van deze vereniging zijn de eerste effectieve leden van de vereniging.

Rt M i BANK yan,..KOOPHANDL' TWFRPIEt4; titd. MECHELE

NEERGE-IEGD

26 -05- 2014

*14112661*

" 881.351.205

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

,

MOD. 2.2

Toegetreden leden verwerven hun lidmaatschap door de betaling van een jaarlijkse bijdrage.

De wet van 27 juni 1921 betreffende o.a. de Belgische verenigingen zonder winstoogmerk, is niet van

toepassing op de toegetreden leden.

Art. 5. De jaarlijkse bijdrage van de leden wordt bepaald door de algemene vergadering. De jaarlijkse bijdrage (lidgeld) mag niet hoger zijn dan 125 euro.

Art. 6. Door hun toetreding aanvaarden zowel de effectieve als de toegetreden leden aile bepalingen van de statuten, reglementen en beslissingen die door de organen van de vereniging rechtsgeldig worden getroffen.

Art, 7. leder effectief lid kan te allen tijde uit de vereniging treden, Dit ontslag moet schriftelijk of op elektronische wijze gebeuren en gericht zijn aan de raad van bestuur.

Toegetreden leden kunnen ten allen tijde ontslag nemen mits eenvoudige schriftelijke melding, geadresseerd aan de vereniging op haar maatschappelijke zetel.

Art, 8. leder effectief lid of toegetreden lid dat zijn bijdrage niet heeft betaald aan de vereniging wordt na nog eens schriftelijk of op elektronische wijze te zijn aangemaand, beschouwd als ontslagnemend.

De uitsluiting van de effectieve leden kan slechts door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde tecten uitgesproken warden.

De effectieve leden of toegetreden leden die ontslag nemen of uitgesloten worden kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk bezit en kunnen de teruggave niet eisen van de door hen betaalde bijdragen.

Art. 8bis, Alle leden ontvangen het ledentijdschrift en worden toegelaten op aile publieke activiteiten van de vereniging.

Art, 9. De rechthebbenden van overleden effectieve leden of toegetreden leden, kunnen geen aanspraak laten gelden op het vermogen van de vereniging.

HOOFDSTUK - De raad van bestuur

Art. 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, waarvan de leden worden gekozen onder de effectieve leden van de vereniging, voor een termijn van drie opeenvolgende jaren, tenzij de algemene vergadering anders beslist. De leden van de raad van bestuur zijn onbeperkt herkiesbaar.

Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal effectieve leden van de vereniging

Art. 11. De leden van de raad van bestuur kiezen onder hen minimum een voorzitter, een ondervoorzitter, een bestuurder secretariaat en een bestuurder financiën die samen het dagelijks bestuur vormen. Ze worden benoemd voor dezelfde ambtstermijn als de raad van bestuur. De leden van het dagelijks bestuur treden op als college.

Art. 11bis. De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of de oudste in leeftijd zijnde aanwezige bestuurder.

Art, 12. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. Wanneer het gaat om personen zal overgegaan worden tot een geheime stemming, in dit geval zal bij staking van stemmen het voorstel verworpen worden.

De helft van de leden van de raad van bestuur moet aanwezig zijn om een rechtsgeldige beslissing te nemen. Er kan niet gestemd worden bij volmacht.

De notulen van de zittingen van de raad van bestuur worden opgemaakt door de secretaris of zijn plaatsvervanger en door hem en de voorzitter of zijn plaatsvervanger ondertekend.

Zowel de oproep tot de vergadering en de agenda alsook de versiagen mogen op elektronische wijze worden bijgehouden en verstuurd.

De raad van bestuur vergadert op verzoek van de voorzitter of zijn plaatsvervanger of op verzoek van twee bestuurders. Het verzoek van de twee bestuurders wordt gericht aan de voorzitter of zijn plaatsvervanger die de nodige maatregelen treft om de vergadering bijeen te roepen binnen een redelijke termijn.

De effectieve leden van de vereniging, die geen bestuurder zijn kunnen de vergaderingen van de raad van bestuur bijwonen met raadgevende stem. Zij ontvangen daartoe de oproep tot de vergaderingen, evenals de agenda en de verslagen.

Art. 13. § 1.- De raad van bestuur is bevoegd om aile daden van bestuur en van beschikking te stellen, be-

halve die welke uitdrukkelijk door de statuten of de wet aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

§ 2 - De bestuurders nemen geen enkele persoonlijke verantwoordelijkheid op zich met betrekking tot de fi-

nanciële verbintenissen van de vereniging.

Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot het uitvoeren van de opdracht die zij ontvangen hebben.

- "  .

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 22

Hij stelt desgevallend het huishoudelijk reglement op en legt het ter goedkeuring Voor aan de algemene vergadering.

Art. 14, Behoudens algemene bepalingen van art, 23 worden aile akten die de vereniging verbinden rechtsgeldig ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders voor zover vooraf goedgekeurd door de raad van bestuur of de algemene vergadering.

Zij zijn niet gehouden tegenover derden enige voorafgaande beslissing van de raad van bestuur voor te leggen.

HOOFDSTUK IV - De algemene vergadering

Art. 15, De algemene vergadering bestaat uit al de effectieve leden. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid de ondervoorzitter of de oudste ln leeftijd zijnde aanwezige bestuurder.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur, die de agenda opstelt Ze kan de opdracht geven aan een of twee bestuurders om de oproepen en de agenda te versturen, via de post of bij overhandiging of op elektronische wijze (fax of e-mail).

De oproep wordt ten minste acht dagen op voorhand bekend gemaakt.

De algemene vergadering heeft minstens eenmaal per jaar plaats in de loop van het eerste semester van het boekhoudkundig jaar, om te beraadslagen over de rekeningen en de begroting.

Elk voorstel, ondertekend door één twintigste van de effectieve leden, wordt op de agenda gebracht.

Art, 16. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1° Het recht om de statuten te wijzigen en de ontbinding van de vereniging uit te spreken met inachtneming

van de wettelijke beschikkingen ter zake;

2° De benoeming en de afzetting van de bestuurders en de duur van hun mandaat;

3° De benoeming en de afzetting van de perso(o)n(en), die als vertegenwoordiger(s) van de effectieve leden

belast worden met het nazicht van de boekhouding, alsmede de duur van hun mandaat;

4° De benoeming en de afzetting van vertegenwoordigers van de vereniging en de duur van hun mandaat

5° De kwijting van de bestuurders en de verantwoordelijke(n) belast met het nazicht van de boekhouding.

6° Het uitsluiten van effectieve leden;

7° De goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

8° De gebeurlijke goedkeuring van het Huishoudelijk Reglement;

g° Het toekennen van het patrimonium bij ontbinding;

100 Het benoemen van vereffenaars bij een vrijwillige ontbinding;

11° De omvorming van vzw naar een vennootschap met sociaal oogmerk;

12° Het aanvaarden van effectieve leden;

13° Het bepalen van de jaarlijkse bijdrage.

Art. 17. De raad van bestuur kan een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen telkens als hij dit nuttig

oordeelt.

Hij is er toe gehouden, indien ten minste 1/5 van de effectieve leden het verzoeken bij een aangetekende

brief gericht aan de raad van bestuur met opgave van de agenda.

Deze bijzondere algemene vergadering moet gehouden worden binnen de twee maanden.

Art. 18. De algemene vergadering bestaat rait al de effectieve leden. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, tenzij de statuten of de wet er anders over beschikken.

Alle beslissingen en verkiezingen betreffende personen gebeuren bij geheime stemming.

Bij staking van stemmen bij een geheime stemming, is het voorstel verworpen; in aile andere gevallen is bij staking van stemmen de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend,

Ieder effectief lid beschikt over één stem. Een effectief lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid van de vereniging en voor zover deze laatste drager is van een geschreven en gedateerde volmacht. Een effectief lid kan slechts over één volmacht beschikken.

Art. 19. Over punten die niet op de agenda staan, mag slechts beraadslaagd worden indien de algemene

vergadering met een meerderheid van drie vierden van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden

het aldus beslist, met uitzondering van:

* Wijzigen van de statuten;

e Uitsluiten van effectieve leden;

* Vrijwillig ontbinden van de vereniging;

* Toekennen van het patrimonium;

* Omvormen van vzw naar een vennootschap met sociaal oogmerk;

Deze laatste agendapunten dienen vooraf vermeld te worden op de agenda.

Art. 20. De notulen van de zitting van de algemene vergadering worden opgemaakt door de secretaris en door hem en de voorzitter ondertekend,

,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD. 2.2

De notulen worden bewaard op de zetel van de vereniging, waar ieder effectief lid of belanghebbende derde er inzage van kan nemen.

De beslissingen van de algemene vergadering worden ofwel via elektronische weg (fax of e-mail), ofwel via brief, ofwel via overhandiging bezorgd aan alle effectieve leden van de vereniging. Indien de vereniging een tijdschrift uitgeeft dat alle effectieve leden bereikt kunnen deze ook via dit tijdschrift worden bekend gemaakt.

HOOFDSTUK V - Rekeningen en begroting

Art. 21. Het boekjaar van de vereniging begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar begint op 1 juni 2006 en eindigt op 31 december 2006.

Art. 22. Op het einde van het boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen afgesloten en de begroting voor het volgend jaar opgemaakt en de verplichte lidgelden voor het daarop volgend jaar aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen.

De algemene vergadering benoemt een of twee effectieve leden die in naam van alle effectieve leden belast zijn met het nazicht van de boekhouding. Ze worden benoemd voor een termijn bepaald door de algemene vergadering. Ze formuleren hun bevindingen in een schriftelijk verslag dat uiterlijk voor de algemene vergadering aan de voorzitter van de vergadering overhandigd wordt. Dit verslag wordt b1j de notulen van de vergadering gevoegd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2014 - Annexes du Moniteur belge Art. 23. De leden van de raad van bestuur en van het dagelijks bestuur oefenen hun mandaat uit als college, behalve:

" De voorzitter die de vereniging vertegenwoordigt in en buiten rechte en in die functie alleen mag tekenen.

" De ondervoorzitter die de vereniging vertegenwoordigt hi afwezigheid van de voorzitter in en buiten rechte en in die functie alleen mag tekenen.

" De bestuurder secretariaat die aile uitgaande briefwisseling alleen tekent, behalve de oproepen voor de algemene vergadering en de verslagen van de algemene vergadering en de raad van bestuur die door de voorzitter en de bestuurder secretariaat ondertekend worden.

" De bestuurder financiën is bevoegd om voor alle ontvangsten alleen te tekenen en ook voor aile uitgaven beneden de 250,- euro.

" De bestuurder financiën tekent samen met een lid van de raad van bestuur voor uitgaven boven de 250,-euro.

" De bestuurder financiën is verantwoordelijk voor de verklaring van de taks op de vergoeding van de successierechten (art. 147 tfrn 150 van de wet van successierechten) en mag hiervoor alleen tekenen voor zover de vereniging hier aan onderworpen is.

" De bestuurder secretariaat is verantwoordelijk voor de openbaarmakingforrnaliteiten en verplichte neerleg-ging van de vereiste documenten, zoals voorzien in art. 26novies van de wet van 27 juni 1921 en mag hiervoor alleen tekenen.

HOOFDSTUK VI - Diverse bepalingen

Art, 24, Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheid bedoeld in het tweede of het derde lid van art. 8 van de wet van 27 juni 1921, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art 26. De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden ais die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging. Artikel 8, vierde lid, van de wet van 27 juni 1921, is van overeenkomstige toepassing.

Bij ontbinding van de vereniging zal het netto-aktief door de algemene vergadering die de ontbinding besluit, toegewezen worden aan één of meer verenigingen met dezelfde of gelijkaardige doelstellingen als deze vereniging, en bij ontstentenis daarvan aan een of meer verenigingen met een humanitair doel.

Art. 26. Voor alles wat niet in deze statuten uitdrukkelijk voorzien werd, zal gehandeld worden overeenkomstig de gecoördineerde wet van 27 juni 1921.

MOD 2.2

Tijdens de algemene vergadering van 27 maart 2014 werd ais volgt beslist:

Ontslag wordt verleend aan Spaepen Silvanus, effectief !id en bestuurder, Groene Lean 36 - bus 102, 2830

Willebroek, geboren te Beerse op 24 juli 1955.

Wordt benoemd als bestuurder met mandaat tot 27 maart 2015 en heeft aanvaard :

Foqué Guy, Kapellenbosiaan 29, 2830 Willebroek, geboren te Willebroek op 3 februari 1953,



Wordt aanvaard als effectief lid

Van Dessel Annie, Tisseltsesteenweg 92, 2830 Willebroek, geboren te Borner' op 3 JO 1952.

De Raad van bestuur heeft tijdens haar vergadering van 27 maart 2014 beslist dat:

Ontheffing wordt verleend aan Van Auwenis Gust als voorzitter en hem wordt de titel van erevoorzitter toegekend.

Foqué Guy wordt verkozen tot voorzitter met mandaat tot 27 maart 2015 Hij vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en in die functie mag hij alleen tekenen Zoals omschreven in artikel 23 van de statuten. Dagelijks Bestuur:

De Raad van bestuur heeft tijdens de vergadering van 27 maart 2014 volgende functies en bevoegdheden voor het dagelijks bestuur vastgelegd als volgt

FOQUE Guy, bestuurder en voorzitter, vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en in die functie mag hij alleen tekenen.

VAN WINGHE Eric Arthur, bestuurder ondervoorzitter, vertegenwoordigt de vereniging bij afwezigheid van de voorzitter in rechte en buiten rechte en in die functie mag hij alleen tekenen.

PATTYN René Jan Zoé, bestuurder secretariaat, mag aile uitgaande briefwisseling alleen tekenen, behalve de oproepen voor de algemene vergadering, de verslagen van de algemene vergadering en de raad van bestuur, die door de voorzitter en de secretaris of hun plaatsvervangers ondertekend worden.

De openbaarmakingformaliteiten en de verplichte neerlegging van de vereiste documenten, zoals voorzien in art. 26novies van de wet van 27 juni 1921 en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en andere wetten, behoren tot de verantwoordelijkheid van de secretaris. Hij mag hiervoor alleen tekenen. Bovendien kan hij mee alle verbintenissen tekenen onder de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

VAN HUMBEECK Guido, bestuurder financiën, Is verantwoordelijk voor de aangifte van de taks op de vergoeding van de successierechten en voor de jaarlijkse aangifte in de rechtspersonenbelasting. Hij mag hiervoor alleen tekenen. Verder mag de penningmeester alleen tekenen voor aile ontvangsten en voor alle uitgaven tot 1.000,00 euro. Bovendien kan hij mee aile verbintenissen tekenen onder de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Voor het overige treden de leden van het Dagelijks Bestuur op als college.

René PATTYN, Bestuurder secretariaat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

10/05/2012
ÿþ MOD2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

IllitiHNIIN11111111111

NEERGELEGD

2 6 APR. 2012

GRIFFIE RECtlTANK van KOOPHANDEL` éVECHELEN

Ondernemingsnr : 881.351.205

Benaming

(voluit) : "Vaertlinck" Genealogische en Heemkundige Kring

(verkort) : "Vaertlinck"

Rechtsvorm : Belgische vereniging zonder winstoogmark

Zetel : 2830 Wiliebroek, Molenweg 24

Onderwerp akte : Wijziging statuten

STATUTEN

Bij beslissing van de Algemene Vergadering van 22 maart 2012 werd als volgt beslist. Geobrdineerde tekst van de statuten na wijzigingen.

HOOFDSTUK I - Naam, zetel en doel

Art. 1. De vereniging werd opgericht voor onbepaalde duur onder de benaming: "Vaertlincke Genealogische

en Heemkundige Kring

Afgekort: "Vaerilinck"

Verder genoemd de vereniging.

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 2830 Willebroek, Molenweg 24, gerechtelijk, arrondissement van Mechelen.

Art. 3, De vereniging heeft tot doel het bewaren, bestuderen en bekendmaken van het eigen heem, de plaatselijke geschiedenis en folklore alsmede het bevorderen en propageren van het familieonderzoek en heraldiek, de opleiding en de aanmoediging tot het samenstellen van werkelijke familiegeschiedenissen, het, geven van advies en voorlichting door het verstrekken van genealogische gegevens, het organiseren van studie- en informatie activiteiten, alsook het uitgeven van één of meerdere tijdschriften, boeken, alsmede, publicaties over bovenvermelde onderwerpen.

De vereniging zal zich niet beperken tot dit doel, doch kan eveneens culturele-, sport- en ontspanningsactiviteiten organiseren, steunen of er aan deelnemen. Zij kan ook een sociale rol vervullen.

De vereniging kan zich aansluiten bij een nationale of internationale vereniging, tevens kan zij, onderafdelingen oprichten.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

HOOFDSTUK II - Lidmaatschap

Art, 4. Het minimum aantal effectieve leden mag niet minder bedragen dan vier..

De effectieve leden zijn de stemgerechtigde leden. De toetredende leden zijn de niet-stemgerechtigde

leden.

De algemene vergadering is bevoegd voor het aanvaarden van effectieve leden.

De oprichtende personen van deze vereniging zijn de eerste effectieve leden van de vereniging.

De wet van 27 juni 1921 betreffende o.a. de Belgische verenigingen zonder winstoogmerk, is niet van; toepassing op de toetredende leden.

Art. 5. De jaarlijkse bijdrage wordt bepaald door de algemene vergadering en dient vooraf betaald te worden uiterlijk 1 januari.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Varan " Naam an hanrrtekeninn

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

De maximum bijdrage (lidgeld) mag niet hoger zijn dan 125 euro.

Art. 6. Door hun toetreding aanvaarden de effectieve leden en de toetredende leden, aile bepalingen van de statuten, reglementen en beslissingen die door de organen van de vereniging rechtsgeldig worden getroffen.

Art. 7. Ieder effectief lid of toetredend lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Dit ontslag moet schriftelijk of op elektronische wijze gebeuren en gericht aan de raad van bestuur.

Art. 8. Ieder effectief lid of toetredend lid dat zijn bijdrage niet tijdig heeft betaald aan de vereniging wordt na nog eens schriftelijk of op elektronische wijze te zijn aangemaand, beschouwd als ontslagnemend.

De uitsluiting van de effectieve leden kan slechts door de algemene vergadering met een meerderheid van twee derden van de stemmen van de aanwezige of vertegen-woordigde leden uitgesproken worden.

De effectieve leden of toetredende leden die ontslag nemen of uitgesloten worden kunnen geen aanspraak maken op het maatschappelijk bezit en kunnen de teruggave niet eisen van de door hen betaalde bijdragen.

Art 8bis. Worden aanvaard als toegetreden lid, de personen die een geldig abonnement bezitten op het ledentijdschrift "Vaertlinck Contact". Het niet tijdig hernieuwen van de abonnementsbijdrage, brengt automatisch het verlies mede van de hoedanigheid van toegetreden lid.

Art. 9. De rechthebbende van overleden effectieve leden of toetredende leden, kunnen geen aanspraak laten gelden op het vermogen van de vereniging,

HOOFDSTUK 111- De raad van bestuur

Art. 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, die door de algemene vergadering wordt gekozen onder de effectieve leden van de vereniging, voor een ter-mijn van drie opeenvolgende jaren, tenzij de algemene vergadering anders beslist. De leden van de raad van bestuur zijn steeds herkiesbaar.

Art. 11. De leden van de raad van bestuur kiezen onder hen minimum een voorzitter, een secretaris en een penningmeester die samen het dagelijks bestuur vormen. Ze worden benoemd voor dezelfde ambtstermijn als de raad van bestuur.

Art. 12. De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of zijn plaatsvervanger doorslaggevend. Wanneer het gaat om personen zal overgegaan wor-den tot een geheime stemming, in dit geval zal bij staking van stemmen het voorstel verworpen worden.

De helft van de leden van de raad van bestuur moet aanwezig zijn om een rechtsgeldige beslissing te nemen. Er kan niet gestemd worden bij volmacht.

De notulen van de zittingen van de raad van bestuur worden opgemaakt door de secretaris of zijn plaatsvervanger en door hem en de voorzitter of zijn plaatsvervanger ondertekend.

Zowel de oproep tot de vergadering en de agenda alsook de verslagen mogen op elektronische wijze worden bijgehouden en verstuurd.

De raad van bestuur vergadert op verzoek van de voorzitter of zijn plaatsvervanger of op verzoek van twee bestuurders. Het verzoek van de twee bestuurders wordt gericht aan de voorzitter of zijn plaatsvervanger die de nodige maatregelen treft om de vergade-ring bijeen te roepen binnen een redelijke termijn.

Art. 13. § 1. - De raad van bestuur is bevoegd om aile daden van bestuur en van beschikking te stellen,

behalve die welke uitdrukkelijk door de statuten of de wet aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

§ 2 - De bestuurders nemen geen enkele persoonlijke verantwoordelijkheid op zich met betrekking tot de

financiële verbintenissen van de vereniging.

Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot het uitvoeren van de opdracht die zij ontvangen hebben.

Hij stelt het huishoudelijk reglement op en legt het ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering.

De raad van bestuur is gemachtigd zijn bevoegdheden maar niet aile, onder zijn verantwoordelijkheid over te dragen aan een of meerdere leden van de raad van bestuur.

Art. 14. Behoudens algemene bepalingen van art. 23 worden alle akten die de vereniging verbinden rechtsgeldig ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders voor zover vooraf goedgekeurd door de raad van bestuur of de algemene vergadering.

Zij zijn niet gehouden tegenover derden enige voorafgaande beslissing van de raad van bestuur voor te leggen.

HOOFDSTUK IV - De algemene vergadering

Art. 15. De algemene vergadering bestaat uit al de effectieve leden. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij diens afwezigheid de ondervoorzitter of de oudste in leeftijd zijnde aanwezige bestuurder.

` a

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0o 22

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de raad van bestuur, die de agenda opstelt. Ze kan de

opdracht geven aan een of twee bestuurders om de oproepen en de agenda te versturen, via de post of bij

overhandiging of op elektronische wijze (fax of e-mail).

De oproep wordt ten minste acht dagen op voorhand bekend gemaakt.

De algemene vergadering heeft minstens eenmaal per jaar plaats in de loop van het eerste semester van

het boekhoudkundig jaar, om te beraadslagen over de rekeningen en de begroting.

Elk voorstel, ondertekend door één twintigste van de effectieve leden, wordt op de agenda gebracht.

Art. 16. De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn:

1° Het recht om de statuten te wijzigen en de ontbinding van de vereniging uit te spreken met inachtneming

van de wettelijke beschikkingen ter zake;

2° De benoeming en de afzetting van de bestuurders en de duur van hun mandaat;

3' De benoeming en de afzetting van de perso(o)n(en) belast met nazicht van de boekhouding ais de

vertegenwoordigers van de effectieve leden en de duur van hun mandaat;

4° De benoeming en de afzetting van vertegenwoordigers van de vereniging en de duur van hun mandaat;

5° De kwijting van de bestuurders en de verantwoordelijke(n) belast met het nazicht van de boekhouding.

8° Het uitsluiten van effectieve leden;

7° De goedkeuring van de begroting en van de rekeningen;

8° De goedkeuring van het Huishoudelijk Reglement;

9° Het toekennen van het patrimonium bij ontbinding;

10° Het benoemen van vereffenaars bij een vrijwillige ontbinding;

11° De omvorming van vzw naar een vennootschap met sociaal oogmerk;

12° Het aanvaarden van effectieve leden;

13° Het bepalen van de jaarlijkse bijdrage.

Art. 17. De raad van bestuur kan een bijzondere algemene vergadering bijeenroepen telkens als hij dit nuttig

oordeelt.

Hij is er toe gehouden, indien ten minste 1/5 van de effectieve leden het verzoeken bij een aangetekende

brief gericht aan de raad van bestuur met opgave van de agenda.

Deze bijzondere algemene vergadering moet gehouden worden binnen de twee maanden.

Art. 18. De algemene vergadering vertegenwoordigt al de effectieve leden. De beslissingen worden genomen bij eenvoudige meerderheid van stemmen, tenzij de statuten of de wet er anders over beschikken.

Alle beslissingen en verkiezingen betreffende personen gebeuren bij geheime stemming.

Bij staking van stemmen bij een geheime stemming, is het voorstel verworpen; in alle andere gevallen is bij staking van stemmen de stem van de voorzitter van de vergadering beslissend.

Ieder effectief lid beschikt over één stem. Het kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid van de vereniging en voor zover hij drager is van een geschreven en gedateerde volmacht Een effectief kan slechts over één volmacht beschikken.

Art. 19. Over punten die niet op de agenda staan, mag slechts beraadslaagd worden indien de algemene

vergadering met een meerderheid van drie vierden van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden

het aldus beslist, met uitzondering van:

- Wijzigen van de statuten;

- Uitsluiten van effectieve leden;

- Vrijwillig ontbinden van de vereniging;

- Toekennen van het patrimonium;

- Omvormen van vzw naar een vennootschap met sociaal oogmerk;

Deze laatste agendapunten dienen vooraf vermeld te worden op de agenda.

Art. 20. De notulen van de zitting van de algemene vergadering worden opgemaakt door de secretaris en door hem en de voorzitter ondertekend.

De notulen worden bewaard op de zetel van de vereniging, waar ieder effectief en toe-tredend lid of belanghebbende derde er inzage van kan nemen.

De beslissingen van de algemene vergadering worden ofwel via elektronische wijze (fax of e-mail) ofwel via brief ofwel overhandigd aan aile effectieve leden van de vereniging. Indien de vereniging een tijdschrift uitgeeft dat alle effectieve leden bereikt kunnen deze ook via dit tijdschrift worden bekend gemaakt.

HOOFDSTUK V - Rekeningen en begroting

Art. 21. Het boekjaar van de vereniging begint op 1 januari en eindigt op 31 december. Het eerste boekjaar begint op 1 juni 2006 en eindigt op 31 december 2006.

4 1

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Art. 22. Op het einde van het boekjaar worden door de raad van bestuur de rekeningen afgesloten en de begroting voor het volgend jaar opgemaakt en de verplichte lidgelden voor het daarop volgend jaar aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen.

De algemene vergadering benoemt een of twee effectieve leden die in naam van alle effectieve leden belast zijn met het nazicht van de boekhouding. Ze worden benoemd voor een termijn bepaald door de algemene vergadering. Ze formuleren hun bevindingen in een schriftelijk verslag dat uiterlijk voor de algemene vergadering aan de voorzitter van de vergadering overhandigd wordt. Dit verslag wordt bij de notulen van de vergadering gevoegd.

Art. 23. De leden van de raad van bestuur en van het dagelijks bestuur oefenen hun mandaat uit ais college, behalve:

- De voorzitter die de vereniging vertegenwoordigt in en buiten rechte en in die functie alleen mag tekenen.

- De secretaris die aile uitgaande briefwisseling alleen tekent, behalve de oproepen voor de algemene vergadering en de verslagen van de algemene vergadering en de raad van bestuur die door de voorzitter en de secretaris ondertekend worden.

De penningmeester is bevoegd om voor alle ontvangsten alleen te tekenen en ook voor alle uitgaven beneden de 1.000,- euro.

- De penningmeester tekent samen met een lid van de raad van bestuur voor uitgaven boven de 1.000,-euro.

- De penningmeester is verantwoordelijk voor de verklaring van de taks op de vergoeding van de successierechten (art. 147 tlm 150 van de wet van successie-rechten) en mag hiervoor alleen tekenen voor zover de vereniging hier aan onderworpen is.

- De secretaris is verantwoordelijk voor de openbaarmakingformaliteiten en verplichte neerlegging van de vereiste documenten, zoals voorzien in art. 28novies van de wet van 27 juni 1921 en mag hiervoor alleen tekenen.

HOOFDSTUK VI - Diverse bepalingen

Art. 24. Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de effectieve leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden.

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheid bedoeld in het tweede of het derde lid van art. 8 van de wet van 27 juni 1921, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Art 25. De algemene vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken onder dezelfde voorwaarden ais die welke betrekking hebben op de wijziging van het doel of de doeleinden van de vereniging. Artikel 8, vierde lid, van de wet van 27 juni 1921, is van overeenkomstige toepassing.

Bij ontbinding van de vereniging zal het bezit door de algemene vergadering die de ontbinding besluit, toegewezen worden aan verenigingen met dezelfde doelstellingen als deze vereniging, en zo deze niet meer zou bestaan aan een of meer verenigingen met een humanitair doel.

Art. 26. Voor alles wat niet in deze statuten uitdrukkelijk voorzien werd, zal gehandeld worden overeenkomstig de gecoördineerde wet van 27 juni 1921.

De Algemene vergadering van 22 maart 2012 heeft als volgt beslist:

Werden herbenoemd als bestuurders met mandaat tot 21 maart 2015 en zij hebben aanvaard:

Mantiers Gary, Groenelaan 38 - 3B, 2830 Willebroek, geboren te Antwerpen 23 november 1946

Pattyn René, Molenweg 24, 2830 Willebroek, geboren te Willebroek 3 november 1943

Polfliet Kevin, Sint-Janskerkhof 3, 2800 Mechelen, geboren te Willebroek 8 maart 1977

Van Auwenis Augustinus, Dendermondsesteenweg 204 - 202, 2830 Willebroek, geboren te Breendonk 19

november 1934

Van Humbeeck Guido, Jozef Wautersstraat 125/1, 2830 Willebroek, geboren te Willebroek 5 maart 1959

Van Winghe Eric, Mispelweg 41, 2830 Willebroek, geboren te Mechelen 21 juni 1942

Spaepen Silvanus, Geuzenstraat 17, 2830 Willebroek, geboren te Beerse 24 juli 1955

Ji 4, Voorti taan het Belgisch Staatsblad

MOA 2.2

Luik B - Vervolg

Werden benoemd als bestuurder met mandaat tot 21 maart 2015 en zij hebben aanvaard: Bemaerts Leon, Eikenstraat 20, 2840 Rumst, geboren te Blaaaveld op 30 oktober 1941. Peeters Jan, Neerlichter 15, 2870 Puurs, geboren te Willebroek op 12 april 1968.

Bij beslissing van de Raad van bestuur op datum van 22 maart 2012 werd beslist als volgt:

Van Auwenis Augustinus werd benoemd tot voorzitter met mandaat tot 21 maart 2015, vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en in die functie mag hij alleen tekenen zoals omschreven in artikel 23 van de statuten.

Pattyn René werd benoemd tot secretaris met mandaat tot 21 maart 2015 en mag alleen tekenen zoals omschreven in artikel 23 van de statuten.

Van Humbeeck Guida werd benoemd tot penningmeester met mandaat tot 21 maart 2015 en mag alleen tekenen zoals omschreven in artikel 23 van de statuten.

René PATTYN, Bestuurder, Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -10/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

03/05/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

N t. .G EI_á_.

1 9 =ti4- 2011

GRIFFIE RECHTBANK van

KOOPHAN[1MECHELEN

*11067113

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/05/2011- Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 881.351.205

Benaming

(voluit) : "Vaertlinck" Genealogische en Heemkundige Kring

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

,Zetel : Molenweg 24, 2830 Willebroek

Onderwerp akte : Ontslagneming van een bestuurder

De Algemene Vergadering van 16 maart 2011 verleend ontheffing voor zijn functie als bestuurder.

COOLS Florent Octaaf, Vijverhof 2, 2830 Willebroek, geboren te Wiliebroek 30 december 1940.

Ondertekend:

René PATTYN, bestuurder-secretaris.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen versn " Naam Pn hanrftakAninn

11/05/2015
ÿþ 'MOD2.2

in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

- --- -- -- ...------- "

111

Ondernemingsnr : 881.351.205

Benaming

(voluit) : "Vaertlinck" genealogische en Heemkundige Kring

(verkort) : Vaertlinck

Rechtsvorm : Belgische Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Molenweg 24, 2830 Willebroek

Onderwerp akte : Benoemingen Raad van bestuur en Dagelijks bestuur

Tijdens de Algemene Vergadring van 26 maart 2015 werd als volgt beslist:

De man daten van de volgende bestuurders werden verlengd tot en met de Algemene Vergadering van

maart 2018 en zij hebben aanvaard:

Bernaerts Leon, Eikenstraat 20, 2840 Rumst, geboren te Blaasveld op 30 oktober 1941,

Mantiers Gary, Groene Laan 38-3B, 2830 Willebroek, geboren te Antwerpenop op 23 november 1946.

Pattyn Reré, Molenweg 24, 2830 Willebroek, geboren te Willebroek op 3 november 1943.

Peeters Jan, Neerlichter 15, 2870 Puurs, geboren te Willebroek op 12 april 1968.

Van Auwenis Augustinus, Overwinningsstraat 165-107, 2830 Willebroek, geboren te Breendonk op 19

november 1934.

Van Humbeeck Guido, Jozef Wautersstraat 125/1, 2830 Willebroek, geboren te Willebroek op 5 maart 1959.

Van Winghe Eric, Mispelweg 41, 2830 Willebroek, geboren te Mechelen op 21 juni 1942.

Polfliet Kevin, Sint-Janskerkhof 3, 2800 Mechelen, geboren te Willebroek op 8 maart 1977.

Geens Emiel, Dennenstraat 1, 2830 Willebroek, geboren te Willebroek op 9 augustus 1941.

Van Dessel Annie, Tisseltsesteenweg 92, 2830 Willebroek, geboren te Bornem op 3 juli 1952.

Geuens Natalie, Rode-Kruisstraat 18, 2870 Puurs, geboren te Mol op 1 februari 1983,

Ontheffing wordt verleend aan FogréGuy, effectief lid en bestuurder, Kapellenboslaan 29, 2830 Willebroek, geboren te Willebroek op 3 februari 1953.

Bij beslissing van de Raad van bestuur op datum van 26 maart 2015 werd ais volgt beslist:

Van Dessel Annie werd benoemd tot voorzitter met mandaat tot de Algemene Vergadering maart 2018, vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en in die functie mag zij alleen tekenen zoals omschreven in artikel 23 van de statuten.

Van Winghe Eric, werd benoemd tot bestuurder ondervoorzitter tot de Algemene Vergadering van maart 2018 vertegenwoordigt de vereniging bij afwezigheid van de voorzitster in rechte en buiten rechte en in die functie mag hij alleen tekenen.

Pattyn Reréwerd benoemd tot bestuurder secretariaat tot de Algemene Vergadering van maart 2018 en'. mag alleen tekenen zoals omschreven in artikel 23 van de statuten.

Van Humbeeck Guido werd benoemd tot bestuurder belast met financies met mandaat tot de Algemene Vergadering van maart 2018 en mag alleen tekenen zoals omschreven in artikel 23 van de statuten.

Dagelijks bestuur:

Bij beslissing van de Raad van bestuur op datum van 26 maart 2015 werden de volgende functies en bevoegdheden voor het dagelijks bestuur als volgt vastgelegd:

VAN DESSEL Annie, bestuurster voorzitster, vertegenwoordigt de vereniging in en buiten rechte en in die functie mag hij alleen tekenen.

VAN WINGHE Eric Arthur, bestuurder ondervoorzitter, vertegenwoordigt de vereniging bij afwezigheid van de voorzitter in rechte en buiten rechte en in die functie mag hij alleen tekenen.

PATTYN ReréJan Zak bestuurder secretariaat, mag aile uitgaande briefwisseling alleen tekenen, behalve de oproepen voor de algemene vergadering, de verslagen van de algemene vergadering en de raad van bestuur, die door de voorzitter en de secretaris of hun plaatsvervangers ondertekend worden.

De openbaarmakingsformaliteiten en de verplichte neerlegging van de vereiste documenten, zoals voorzien in art. 26novies van de wet van 27 juni 1921 en gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en andere wetten,

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

M0D 2.2

Luik B - Vervolg

behoren tot de verantwoordelijkheid van de secretaris. Nij mag hiervoor alleen tekenen. Bovendien Kan hij mee aile verbintenissen tekenen onder de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

VAN HUMBEECK Guido, bestuurder financii, is verantwoordelijk voor de aangifte van de taks op de vergoeding van de successierechten en voor de jaarlijkse aangifte in de rechtspersonenbelasting. Hij mag hiervoor alleen tekenen. Verder mag de penningmeester alleen tekenen voor alle ontvangsten en voor alle uitgaven tot 1.001100 euro. Bovendien kan hij mee alle verbintenissen tekenen onder de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders.

Voor het overige treden de leden van het Dagelijks Bestuur op als college.

ReréPA1TYN, Bestuurder secretariaat

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
VAERTLINCK GENEALOGISCHE EN HEEMKUNDIGE KRIN…

Adresse
MOLENWEG 24 2830 WILLEBROEK

Code postal : 2830
Localité : WILLEBROEK
Commune : WILLEBROEK
Province : Anvers
Région : Région flamande