VAGEVUUR

Association sans but lucratif


Dénomination : VAGEVUUR
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 883.544.789

Publication

25/08/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de ak

bS UMM

G;L.Ci-.;LLLN

Onderhemingsnr : 0883.544.789

Benaming

(voluit) : Vagevuur vzw

(verkorn :

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Antwerpsesteenweg 37, 2500 Lier

Onderwerp akte Wijziging Statuten - ontslagen en benoemingen

De Algemene Vergadering van Vagevuur vzw heeft op de vergadering van 18 juli 2014 unaniem volgende statuutswijzigingen goedgekeurd:

Onderstaande artikels vervangen de vorige versie.

Art 1. De vereniging draagt de naam "Vagevuur vzw", en heeft haar zetei te Gent, Ter Linden 86, 9052 Zwijnaarde, gerechtelijk arrondissement Gent. Deze zetel kan worden verplaatst bij beslissing van de Algemene Vergadering en wordt gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Art. 3. Het aantal leden is onbeperkt, maar bedraagt ten minste drie.

De vereniging telt effectieve en niet-effectieve leden, deze laatsten ook genoemd beschermende of steunende leden, of ook ereleden.

De volheid van lidmaatschap, inclusief het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Kandidaat leden dienen een gemotiveerde schriftelijke aanvraag in bij de algemene vergadering die de kandidatuur beoordeelt naar mogelijke inpassing in de vereniging De algemene vergadering bekrachtigt het lidmaatschap bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemmen.

Wat hierna volgt betreft enkel de effectieve leden.

Art. 3bis, De leden zijn niet verplicht een geldelijke bijdrage te leveren.

Art. 3tris. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet per aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering met meerderheid van twee derde van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

Art. 7, De algemene vergadering is bevoegd voor het wijzigen van de statuten, het benoemen en afzetten van bestuurders, het goedkeuren van rekeningen en begrotingen, het ontbinden van de vereniging, benoeming en of afzetting van commissarissen (bedrijfsrevisoren) en het bepalen van hun bezoldiging, de kwijting van de bestuurders en van de comissarissen, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk, elle gevallen waarin de statuten dat vereisen. Elk lid van de algemene vergadering is vrij uit de vereniging te treden. Het !id dient daarvoor zijn/haar ontslag in bij de voorzitter. Het uitsluiten van een lid door de algemene vergadering kan slechts mits een meerderheid van 213de van de stemmen. Een ontslagnemend of uitgesloten lid kan geen aanspraak maken op het maatschappelijk kapitaal van de vereniging.

De algemene vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter of de ondervoorzitter na beslissing vanj de Raad van Bestuur. De schriftelijke uitnodiging wordt uiterlijk twee weken op voorhand verstuurd en bevat dej agenda van de vergadering

Art. 12, De algemene vergadering is - onder voorbehoud van onderstaande uitzonderingen steeds; gemachtigd te stemmen en neemt beslissingen bil gewone meerderheid. De onthoudingen vvorden bij stemming niet meegeteld.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

staatsblad

*

Luik B - Vervolg

d MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 25/08/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bij een statutenwijziging of het uitsluiten van een [id van de algemene vergadering is een meerderheid van 2/3 van de stemgerechtigde leden nodig om het betreffende voorstel goed te keuren. Voor het uitspreken van de ontbinding is een 4/5 meerderheid van stemmen vereist.

Bij een statutenwijziging of ontbinding is bovendien een aanwezigheid (vertegenwoordiging door volmachten inbegrepen) van 2/3 van de leden nodig. Bij een wijziging die betrekking heeft op de statutaire doelstelling van de vereniging, is eenparigheid van stemnrien-nddig. Indien er bij een statutenwijziging of bij ontbinding - tijdens een eerste vergadering onvoldoende fakien aanwezig of vertegenwoordigd zijn, dan is een volgende vergadering steeds stemgerechtigd.

Art. 13. De besluiten van de algemene vergadering worden genotureerd door de secretaris die een verslag opmaakt en aile leden een exemplaar toestuurt. De verslagen worden bewaard en liggen voor belanghebbende derden ter inzage op de zetel van de vereniging. Indien er maar drie personen zetelen in de algemene vergadering, moeten er minstens twee bestuurders aanwezig zijn om gèldig te vergaderen.

Art. 16. Elke bestuurder is vrij uit de Raad van Bestuur te stappen overeenkomstig de wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en haar latere wijzigingen. De ontslagnemende bestuurder richt hiervoor een schriftelijk verzoek aan de Raad.

Art. 17. De Raad van Bestuur zal jaarlijks de rekeningen deponeren bij de griffie van de bevoegde rechtbank. Leden van de algemene vergadering worden ingeschreven in het ledenregister, dat wordt bijgehouden op de maatschappelijke zetel.

Art 19. De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt de vereniging. Hij is bevoegd voor aile aangelegenheden met uitzondering van deze die wettelijk voor de Algemene Vergadering zijn voorbehouden De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt de bezoldigingen. De Raad van Bestuur kan freelance medewerkers en personeelsleden voor tijdelijke opdrachten aantrekken in het kader van haar werking. De Raad van Bestuur vaarcligt aile huishoudelijke reglementen uit die hij nodig en nuttig acht. De Raad van bestuur kan een afgevaardigd bestuurder of directeur benoemen die met het dagdagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover de bankinstelling en aile andere instellingen. De Raad van Bestuur kan per eenvoudige meerderheid ook andere dan deze bevoegdheden afstaan aan de persoon met deze functie. De afgevaardigd bestuurder of directeur kan uit zijn taak ontheven worden door de Raad van Bestuur met een eenvoudige meerderheid.

Art 20. De beslissingen in de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid. Enkel de voorzitter en de afgevaardigd bestuurder of directeur zijn gemachtigd de vereniging in en buiten rechte geldig te vertegenwoordigen.

De Algemene Vergadering van Vagevuur vzw heeft op de vergadering van 18 juli 2014 unaniem het volgende aanvaard:

Worden ontslaan als bestuurder: Stefa nie Van Pelt (78070307270) Jeroen Op de Beeck (73091021028)

Worden herbenoemd als bestuurder, die aanvaarden:

Koen Kerckhofs (67030933547)

Worden benoemd als bestuurder, die aanvaarden:

An Van den Bergh (83012016416)

David De Beuckelaar (83091933132)

(get.) An Van den Bergh

bestuurder

Op de Jaciste blz. van Luik B vermelden : Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ion aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
VAGEVUUR

Adresse
ANTWERPSESTEENWEG 37 2500 LIER

Code postal : 2500
Localité : LIER
Commune : LIER
Province : Anvers
Région : Région flamande