VAK- EN NIJVERHEIDSSCHOOL VAN BORGERHOUT, AFGEKORT : VNB

Association sans but lucratif


Dénomination : VAK- EN NIJVERHEIDSSCHOOL VAN BORGERHOUT, AFGEKORT : VNB
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 865.766.273

Publication

05/04/2012
ÿþi' ~ MOD 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Ondernemingsnr : 0865.766.273

Benaming

(voluit) : Vak- en Nijverheidsschool van Borgerhout

(verkort) : VNB

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Prins Leopoldstraat 51, 2140 Borgerhout

Onderwerp akte :

vzw Vak en Nijverheidsschool van Borgerhout

Prins Leopoldstraat 51

2140 Borgerhout

Identificatienummer: 370/22

Tijdens de buitengewone Algemene Vergadering van 31 januari 2012 werden volgende beslissingen genomen met eenparigheid van stemmen:

1. wijziging adres:

oud adres: Prins Leopoldstraat 51, 2140 Antwerpen(Borgerhout)

nieuw adres: Noorderlaan 108, 2030 Antwerpen

2, wijzigingen van de statuten

hierna de volledige tekst van de nieuwe statuten

I~ 1

11111111111p6M111111111

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblac

RECI-f i GANíK KOOPHANDEL

2 6 -03- 2012

FNT1l3 1-e grEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Statuten

Titel I.  Naam, zetel, doel, duur

Art. 1. De vereniging draagt als naam "vzw Vak- en Nijverheidsschool van Borgerhout". Zij mag t.o.v. derden ook gebruik maken van de afkorting "vzw VNB".

Art. 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 2030 Antwerpen, Noorderlaan 108, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

De zetel kan verplaatst worden bij beslissing van de Raad van Bestuur, genomen met eenvoudige meerderheid.

Art, 3. § 1. De vereniging heeft tot doel het inrichten, besturen en bevorderen van het katholiek onderwijs en opvoeding in al zijn vormen mogelijk te maken. Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen, zoals algemeen educatieve, recreatieve, culturele of sociale activiteiten. Met het oog daarop mag zij ook, zekere economische activiteiten uitoefenen, op voorwaarde dat de opbrengst daarvan uitsluitend besteed wordt aan het doel.

§ 2. De activiteit van de vereniging steunt op de beginselen die eigen zijn aan de leer van de Katholieke Kerk en conform de richtlijnen van de bevoegde kerkelijke overheid. Elk besluit tot wijziging hiervan, geldig aangenomen door de Algemene Vergadering, brengt van rechtswege de ontbinding van de vereniging mee.

§ 3. Met de doeleinden zoals hierboven omschreven, kan de vereniging alle roerende en onroerende goederen, inrichtingen en installaties, die met het verwezenlijken van haar oogmerken verband houden, bezitten, verwerven en verkopen. Mits de door de wet vereiste machtiging, kan zij schenkingen en legaten aanvaarden en over het algemeen alle verrichtingen doen die op haar doel betrekking hebben of daarmee verband kunnen houden.

Art. 4. De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde ontbonden worden.

Titel I I.  Leden

aanneming ontslag, verplichtingen

Art. 5. De vereniging telt enkel werkende leden. Het aantal leden is onbeperkt, maar moet tenminste drie bedragen.

Art, 6. Nieuwe leden worden aanvaard bij beslissing van de Raad van Bestuur,

Voorwaarde voor toetreding tot het lidmaatschap is de in artikel 3 omschreven doelstelling onderschrijven.

Art. 7, Het lidmaatschap eindigt door overlijden, vrijwillig ontslag, uitsluiting, het verlies van het invullen van de voorwaarde voor het lidmaatschap.

Elk lid kan uit de vereniging treden door het indienen van zijn ontslag bij de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een lid gebeurt door de Algemene Vergadering overeenkomstig de wettelijk voorziene procedure.

Art. 8. De leden zijn tot geen bijdrage verplicht, Een eventuele vrijwillige inbreng of bijdrage kan niet teruggevorderd worden.

Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen recht op het vermogen van de vereniging.

Art. 9. In geen geval zijn de leden persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Titel lil Algemene Vergadering

Art. 10, De Algemene Vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging.

Ieder lid beschikt over één stem, Een lid mag zich echter bij schriftelijke volmacht door een ander lid laten

vertegenwoordigen. Een vertegenwoordiger kan slechts over één volmacht beschikken.

MDD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2,2

Art, 11. De Algemene Vergadering is het soevereine gezag van de vereniging. Tot haar bevoegdheden behoren:

1. de wijziging van de statuten:-

2. de benoeming en de afzetting van de bestuurders;

3. de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

4. de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

5. de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

6. de vrijwillige ontbinding van de vereniging;

7. de uitsluiting van een lid;

8. de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk;

9, al de beslissingen die de grenzen overschrijden van de wettelijke of de door de statuten aan de Raad van

Bestuur opgedragen bevoegdheden.

Art. 12. §1. Elk jaar wordt na afloop van het boekjaar en uiterlijk in de maand mei een gewone Algemene Vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekening van het afgelopen jaar en van de begroting van het volgend jaar.

§2. Buitengewone Algemene Vergaderingen worden gehouden telkens de omstandigheden dit vereisen. Zij moet ook gehouden worden wanneer ten minste een derde van de leden het schriftelijk aanvraagt, met een minimum van twee.

Art. 13. Oproepingen tot de Algemene Vergadering dienen schriftelijk te gebeuren door de Raad van Bestuur, aan elk lid gericht ten minste acht dagen vóór de vergadering, en ondertekend door de voorzitter of door de afgevaardigd-bestuurder of door twee bestuurders. Alle leden moeten opgeroepen worden. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering, alsook de agenda,

Art. 14. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij diens afwezigheid, door de oudste der aanwezige bestuurders. De voorzitter wijst de secretaris aan.

Art. 15. § 1. De Algemene Vergadering neemt geldig haar besluiten bij eenvoudige meerderheid van stemmen mits de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Beslissingen over de wijziging van de statuten, de uitsluiting van leden of de vrijwillige ontbinding van de vereniging, kunnen echter slechts geldig genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, in acht genomen worden.

Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt, is de stemming geheim.

§ 2, Met afwijking van bovenstaande § 1 kan de procedure van de statutenwijziging niet aangewend worden tot verandering van het doel van de vereniging, zoals dit bepaald is in artikel 3, §§ 2 en 3, van deze statuten. Een besluit tot wijziging daarvan, geldig aangenomen door de Algemene Vergadering, heeft van rechtswege de ontbinding van de vereniging tot gevolg.

Art. 16. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat op de eerstvolgende vergadering ter goedkeuring wordt voorgelegd. Het wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris en in een register bewaard op de zetel van de vzw dat ter inzage zal zijn van de leden. Afschriften daarvan worden geldig voor eensluidend ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders en worden gegeven aan elke belanghebbende.

Titel IV  Raad van Bestuur

Art. 17. § 1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur, samengesteld uit ten minste drie leden, die benoemd worden door de Algemene Vergadering voor onbepaalde duur. Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging.

§ 2. De bestuurders kunnen te allen tijde door de Algemene Vergadering worden ontslagen bij gewone meerderheid van stemmen.

leder lid van de Raad van Bestuur kan zelf ontslag nemen door schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de Raad van Bestuur.

Bij ontslag, overlijden of uitsluiting van een lid van de Raad van Bestuur, kan op de eerstvolgende Algemene Vergadering tot zijn vervanging worden overgegaan. Ondertussen kan de Raad van Bestuur, op voorwaarde dat hij minstens drie leden telt, geldig beslissen.

,f :

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 3. Indien, om welke reden ook, het aantal bestuurders tot minder dan drie is gedaald, zijn de overige bestuurders gemachtigd en verplicht binnen de drie maanden een Algemene Vergadering samen te roepen ten einde te voorzien in de benoeming van nieuwe bestuurders.

§ 4. De leden van de Raad van Bestuur vervullen hun mandaat zonder vergoeding. Art. 18. De bestuurders kiezen onder elkaar een voorzitter, een secretaris en een penningmeester.

Art. 19. § 1. De Raad van Bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of door twee

bestuurders. De oproepingsbrief vermeldt de agenda, die enkel kan worden aangevuld met toestemming

van ten minste de helft van de aanwezige leden.

§ 2. Een bestuurder kan zich door een ander bestuurder laten vervangen bij schriftelijke volmacht voor een welbepaalde vergadering, doch niemand mag meer dan één volmacht hebben.

§ 3, De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig als tenminste drie van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Indien dit quotum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen na 15 dagen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste drie bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

De vergaderingen worden voorgezeten door de voorzitter of, bij diens afwezigheid door de oudste der aanwezige bestuurders.

Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid; bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

§ 4. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt dat op de eerstvolgende vergadering ter

goedkeuring wordt voorgelegd.

Het wordt door de voorzitter en de secretaris ondertekend en in een register bewaard op de zetel van de

§ 5. Afschriften en uittreksels uit de notulen worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders.

Art, 20. Bij gerechtelijke handelingen wordt de vereniging vertegenwoordigd door de Raad van Bestuur,

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging eveneens vertegenwoordigd door de Raad van

Bestuur, doch tegenover derden geldig verbonden:

1. door de gezamenlijke handtekening van tenminste de helft der bestuurders, wanneer het gaat om vervreemdingen onder kosteloze titel, schenkingen, giften en toelagen waarvan de waarde ¬ 10 000 overtreft en bovendien op voorwaarde dat de begunstigden van deze vervreemding rechtspersonen zijn waarvan het doel gelijkaardig is met dat van de vereniging en die daartoe door de Algemene Vergadering worden aangewezen,

2. door de gezamenlijke handtekeningen van ten minste twee bestuurders voor alle andere daden zonder enig bewijs te moeten voorleggen tegenover derden.

Art. 21, Bestuursdaden:

§ 1. Zonder nadeel aan de bepalingen van artikel 20 kan de Raad van Bestuur bovendien

a) een bijzonder mandaat verlenen aan elk mandataris van zijn keuze;

b) een mandaat voor het dagelijks bestuur geven aan één of meer bestuurders, die als afgevaardigd-bestuurder worden erkend.

§ 2. De volmachten gegeven onder artikelen 20 en 21 § 1, kunnen gedelegeerd worden, maar slechts voor welomschreven handelingen.

Titel V -- Rekening en begroting

Art. 22. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Elk jaar moet de Raad van Bestuur aan de Algemene Vergadering rekenschap geven over het beleid tijdens het afgelopen dienstjaar. De Raad stelt de rekening vast van het vorig jaar en maakt de begroting op voor het volgend jaar. Beide worden onderworpen aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

Titel VI  Ontbinding, vereffening

Art. 23. Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten warden door de Algemene Vergadering overeenkomstig artikelen 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921 en gewijzigd en overeenkomstig deze statuten.

In het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangeduid.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 24 § 1. Welke ook de oorzaak is van de ontbinding, het netto overblijvend maatschappelijk actief, na vereffening der schulden en het aanzuiveren der lasten, wordt overgedragen aan de vzw Bisdom Antwerpen, die ze moet bestemmen voor een gelijkaardig doel.

Voorbehouden R aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

§ 2. Indien de vzw Bisdom Antwerpen zou ophouden te bestaan, of zij deze overdracht niet zou aanvaarden, zullen de netto-activa overgedragen worden aan een rechtspersoon of vereniging met een gelijkaardig doel.

Art. 25. Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk wordt geregeld is de Wet van 27 juni 1921 of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging van toepassing.

3 - Leden waarvan het mandaat herbevestigd werd:

Dhr. L. Bolckmans, Sint-Jobstraat 183, 2200 Herentals, 806.01.1937 te Wortel

Dhr. B. Struyf, Molenstraat 66, 2840 Rumst(Reet), °15.10.1942 te Boom

Dhr. L. Lamote, Schoonbroek 51, 2030 Antwerpen, °22.04.1952 te Oostende

4 - Onmiddellijk na de Algemene Vergadering zijn de bestuurders in vergadering gebleven en hebben de

functies verdeeld als volgt:

voorzitter Dhr. B, Struyf

secretaris-penningmeester : Dhr. L. Bolckmans

Het mandaat van afgevaardigd-bestuurder wordt toevertrouwd aan dhr. L. Lamote

Aldus opgemaakt in 6 exemplaren, te Antwerpen, op 31 januari 2012

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te ve

Verso : Naam en handtekening

)n(en) rdigen

. Bolckmans

secreta? -penningmeester

18/07/2011
ÿþ M002.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

A. J

RECHTBANK

KOOPHANDEL

0 6 lgifiZ011

11II 11*1111,11111).110111111.1111,111 11

~ s

ANTWERPEN

Ondernemingsnr : 865.766.273

Benaming

(voluit) : Vak- en Nijverheidsschool van Borgerhout

(verkort) " VNB

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetei : 2140 Borgerhout, Prinsleopoldstraat 51

Onderwerp akte : Verlening décharge aan voorbije beleid van bestuur - Aanduiding en samenstelling nieuwe Raad van Bestuur

Bij Bijzondere Algemene Vergadering van VBN VZW,.gehouden op de maatschappelijke zetel op donderdag 23 juni 2011 werd o.a. beslist hetgeen volgt:

De algemene vergadering geeft décharge voor de voorbije werking aan het voormalig bestuur en in het

bijzonder aan Paul Bistiaux, voorzitter.

De vergadering verleent kwijting aan de bestuurders, en in het bijzonder aan Paul Bistiaux, voorzitter, voor

het gevoerde beleid en de gestelde bestuursdaden.

Eervol ontslag wordt verleend aan de heer Paul Bistiaux ais lid en voorzitter van de vereniging

De heer Bruno Struyf, geboren te Boom op 15.10.1942, wonende te 2840 Rumst, Molenstraat 66, voorzitter, Lode Bolckmans, geboren Wortel op 6.01.1937, wonende te 2200 Herentals, Sint-Jobstraat 183 , secretaris; en Luc Lamote, geboren te Oostende op 22.04.1952, wonende te 2030 Antwerpen, Schoonbroek 51,worden aangeduid als bestuurders, waarbij deze laatste eveneens als afgevaardigd bestuurder wordt aangeduid.

Luc Lamote krijgt machtiging de besluiten van de Bijzondere Algemene vergadering uit te voeren.

CF r1~ ~ná":Ste blz. van 1. ;.li{ $ vcrrneiGe: ' )áec$o '~83iï' _. ^6tC , ,m, ?i.. UGn de

g af a,rar,srz . _ : - .

Cl,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 18/07/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VAK- EN NIJVERHEIDSSCHOOL VAN BORGERHOUT, AF…

Adresse
PRINSLEOPOLDSTRAAT 51 2140 ANTWERPEN (BORGERHOUT)

Code postal : 2140
Localité : Borgerhout
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande