VAKA-VERENIGING VOOR VREDE EN VREDRAAGZAAMHEID, AFGEKORT : VAKA/HAND IN HAND

Association sans but lucratif


Dénomination : VAKA-VERENIGING VOOR VREDE EN VREDRAAGZAAMHEID, AFGEKORT : VAKA/HAND IN HAND
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 428.859.863

Publication

30/06/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111R11111!%1(

I

Ondernemingsnr : 4288.598.63

Benaming

(vole) Hand in Hand tegen racisme

(verkort) " Hand in Hand

Rechtsvorm: vzw

Zetel: Breughelstraat 31, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte wijziging adres maatschappelijke zetel, benoeming en ontslag bestuurders

1. WIJZIGING ADRES MAATSCHAPPELIJKE ZETEL(goedgekeurd door de Algemene Vergadering van 11 september 2013)

De Algemene Vergadering d.d. 11 september 2013 aanvaardt unaniem de op 1 februari 2014 geplande verhuis van de maatschappelijke zetel van de Breughelstraat 31, 2018 Antwerpen (oud adres) naar de SintH Jacobsmarkt 82, 2000 Antwerpen (nieuw adres) en keurt unaniem de wijziging goed van artikel 2 van del statuten naar "Ai-12 De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2000 Antwerpen, Sint-Jacobsmarkt 82, in he gerechtelijk arrondissement Antwerpen ."

2, BENOEMING - ONTSLAG BESTUURDERS

De Algemene Vergadering dd 11 september 2013 verkiest unaniem volgende 2 bestuurders'.

- ais bestuurder: Jozef Wauters, Molenstraat 56, 2870 Puurs,

geboren te Baasrode op 20 september 1950

- ais bestuurder: Erik Tassyns, Snuifrnolenstraat 30, 9200 Dendermonde,

geboren te op Hamme op 20 juli 1956

De Algemene Vergadering dd 11 september 2013 aanvaardt unaniem het ontslag van:

- als bestuurder: Johan Mast, De Bosschaertlei 60, 2620 Hemiksem

geboren te Wilrijk op 11 januari 1960

Marius Dekeyser,

coördinator vzw

...

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso :Nacm en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/06/2014 - Annexes du Moniteur belge

verTreirIerer". Antwerpen

19 J31 2014

greti9 Antwerpen

04/04/2012
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

b~

E

SI *iaosesao"

Neergelegd grille von de Rechtbank =van Koophandel te Antwerpen, op

23 SM 2012

Griffie

«ijiagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 428.859.863

Benaming

(voluit) : Vaka-Vereniging voor Vrede en Verdraagzaamheid

(verkort) : VakalHand in Hand

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Breughelstraat 31, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : statutenwijziging met naamswijziging (gecoördineerde gewijzigde tekst),

benoeming en ontslag bestuurders, benoeming coördinator

1. STATUTEN (nieuwe gecoordineerde tekst met naamswijziging, goedgekeurd door de Algemene Vergadering van 24 januari 2012)

A. BENAMING, ZETEL, DOEL.

Art, 1

De vereniging heeft de rechtsvorm van een vereniging zonder winstoogmerk. Ze draagt de naam Hand in° Hand tegen racisme, afgekort Hand in Hand. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Ze werd opgericht door : Bogaert André, Bossaerts Stefaan, Bruneel Hans, Deneer Mark, De Laet Diane, De Smet André, De Vos Luk, Geysels Jos, Golvers Roland, Janssens Paul, Ongena Hugo, Triest Albert, Vanhaute Enk, Vansevenant Marthe, Van den Bulk Johan, Vereecken Koen.

Art. 2

De maatschappelijke zetel is gevestigd te 2018 Antwerpen, Breughelstraat 31.

Art. 3

De vereniging stelt zich tot doel een beweging te zijn die de verschillende actoren in de samenleving,

sensibiliseert en activeert rond de thema's antiracisme, asiel en migratie , vrede , democratie en

verdraagzaamheid.

De vereniging tracht dit doel ondermeer te bereiken door

- het uitvoeren van studiewerk;

- het ontwikkelen en implementeren van acties en campagnes;

- het ontwikkelen en uitvoeren van educatiemethodieken;

- het opzetten van communicatiekanalen en -middelen

- het uitbouwen van lokale en bovenlokale netwerken;

De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel: rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen. In het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging in ondergeschikte orde zelfs daden van koophandel stellen.

B. LEDEN.

Art. 4

Het aantal leden moet ten minste 3 bedragen

Art. 5

Kandidaten dienen hun aanvraag tot lidmaatschap schriftelijk of via elektronische weg in bij de voorzitter .;

De Algemene Vergadering beslist over de toetreding, De uittreding van leden gebeurt bij overlijden , ontslag

" burgerlijke onbekwaamheid of uitsluiting door de Algemene Vergadering . Het ontslag moet schriftelijk of via

Op de laatste blz, van Luik E3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

r ~

MOb 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

elektronische weg gericht worden aan de Algemene Vergadering. Leden die 3 keer zonder verwittigen afwezig blijven op de Algemene Vergadering, worden automatisch als ontslagnemend beschouwd tenzij de Algemene Vergadering daar anders over beslist.

Art. 6

De leden van de vereniging zijn er niet toe verplicht enige bijdrage te betalen , noch enige storting of inbreng

te doen.

De leden zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen aangegaan door de vereniging.

De uittredende leden kunnen het bedrag van geen enkele gedane storting terugeisen,

Art. 7

De leden van de vereniging zijn verplicht de statuten en desgevallend het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar organen na te leven en de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden.

C. RAAD VAN BESTUUR, VOORZITTERSCHAP, COORDINATOR

Art. 8

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur samengesteld uit ten minste drie leden , benoemd onder en door de leden van de Algemene Vergadering voor een periode van 5 jaar en herkiesbaar. Als de Algemene Vergadering echter slechts drie leden telt, dan mag de Raad van Bestuur uitzonderlijk samengesteld zijn uit twee leden. De uittreding van leden gebeurt bij overlijden , ontslag , burgerlijke onbekwaamheid of afzetting door de Algemene Vergadering . Het ontslag moet schriftelijk of via elektronische weg gericht worden aan de voorzitter van de Algemene Vergadering,

Art, 9

De vergaderingen van de Raad van Bestuur worden voorgezeten door de voorzitter van de vereniging , die door de Algemene Vergadering wordt verkozen. Bij verhindering van de voorzitter wordt de Raad van Bestuur voorgezeten door een lid , aangewezen door de betreffende vergadering.

Art. 10

De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging zonder bijzondere machtiging van de Algemene Vergadering, in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen met inbegrip van de beschikkingsdaden , voor alles wat niet tot de uitsluitende bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoort. De Raad van Bestuur mag in die zin alle roerende en onroerende handelingen stellen , verkopen en kopen lenen en ontlenen , alle handels- en bankverrichtingen stellen , hypotheek geven , zelfs met beding van gerechtelijke uitwinning , hypothecaire handlichting geven , in een woord , de vereniging op de meest uitgebreide wijze en in alle omstandigheden geldig verbinden

Art. 11

De Raad van Bestuur beslist als een college. De agenda en besluiten van de Raad van Bestuur worden ingeschreven in een speciaal register, ondertekend door twee bestuurders, Dit register ligt ter inzage van de leden en van al wie een wettig belang kan doen blijken

Art. 12

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte geldig vertegenwoordigd door twee samen optredende bestuurders of door de coördinator, die alleen kan handelen.

De coördinator wordt in voorkomend geval door de raad van bestuur aangesteld en moet geen lid zijn van de raad van bestuur.

De coördinator kan zonder stemrecht deelnemen aan de vergaderingen van de raad van bestuur en van de algemene vergadering,

D. ALGEMENE VERGADERING,

Art. 13

De Algemene Vergadering gaat minimaal 1 keer per jaar door en bestaat uit aile leden, Deze krijgen sohriftelijk of via elektronische weg een uitnodiging met vermelding van plaats, datum en agenda, uiterlijk acht dagen voor de vergadering. De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid. De Raad van Bestuur beslist over het samen roepen van de Algemene Vergadering, De uitnodiging gebeurt door de voorzitter. Bij schriftelijke vraag van minimaal 1/4de van de leden moet hij een extra bijeenroeping doen binnen de termijn van 1 maand met vermelding van de gevraagde agendapunten. De besluiten worden bekendgemaakt in een verslag. Het verslag van de vorige Algemene Vergadering wordt ten laatste meegestuurd met de uitnodiging voor de volgende Algemene Vergadering

Art. 14

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter. Bij verhindering van de voorzitter wordt de Algemene Vergadering voorgezeten door een lid , aangewezen door de betreffende vergadering. De agenda en besluiten van de Algemene Vergadering worden ingeschreven in een speciaal register, ondertekend door twee bestuurders. Dit register ligt ter inzage van de leden en van al wie een wettig belang kan doen blijken .

Art. 15

De Algemene Vergadering heeft de exclusieve beslissingsbevoegdheid met betrekking tot de materies genoemd in art.4 en art,12 van de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002: 1° de wijziging van de statuten; 2° de benoeming en de afzetting van de bestuurders; 3° de benoeming en de ; afzetting van de commissarissen ingeval een bezoldiging wordt toegekend; 4° de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen; 5° de goedkeuring van de begroting en van de rekening; 6° de ontbinding van de vereniging; 7° de uitsluiting van een lid ( met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de , aanwezige of vertegenwoordigde leden); 8° de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk; 9° alle gevallen waarin de statuten dat vereisen. De restbevoegdheden worden toegekend aan de Raad van Bestuur.

Art, 16

De Algemene Vergadering kan niet geldig beslissen buiten de agenda, tenzij 213 van de vergadering daar anders over beslist, Punten met betrekking tot artikel 4 en artikel 12 van de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, kunnen niet buiten agenda beslist worden.

Art. 17

De Algemene Vergadering kan een huishoudelijk reglement aannemen, en eventuele latere wijzigingen, aannemen bij eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, Het huishoudelijk reglement zal desgevallend aan alle leden overhandigd worden.

Art. 18:

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december . De rekeningen van het voorbije jaar en de begroting voor het volgende jaar worden door de Raad van Bestuur tijdens het eerste kwartaal aan de Algemene Vergadering ter goedkeuring voorgelegd.

E. ONTBINDING EN VEREFFENING.

Art, 19

Bij de ontbinding van de vereniging worden de netto-activa besteed aan een gelijkaardig werk door de

Algemene Vergadering aan te wijzen,

Art. 20

Wat niet door deze statuten werd geregeld, wordt geregeld overeenkomstig de bepalingen van de wet van

27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen.

2. BENOEMING - ONTSLAG BESTUURDERS

De Algemene Vergadering dd. 24/1/2012 aanvaardt unaniem het ontslag van de volgende twee ' bestuurders:

- Joost Van Langendonck, Bestormingsstraat 20, 2018 Antwerpen, geboren te Mechelen op 27 december

1948

- Marius Dekeyser, Azalealei 3, 2170 Merksem, geboren te Oostende op 23 februari 1963

De Algemene Vergadering dd. 24/1/2012 verkiest unaniem de volgende 2 bestuurders:

- Willy Van Bouwel, Hoge Akker 4, 2930 Brasschaat, geboren te Schoten op 20 oktober 1957

- Johan Mast, De Bosschaertlei 60, 2620 Hemiksem, geboren te Wilrijk op 11 januari 1960

3. BENOEMING COORDINATOR

De Raad van Bestuur dd, 24/1/2012 stelt unaniem aan tot coördinator gevolmachtigde:

- Marius Dekeyser, Azalealei 3, 2170 Merksem, geboren te Oostende op 23 februari 1963

Marius Dekeyser,

coördinator

e Vee-behouden aars het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/04/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso ; Naam en handtekening

07/04/2011
ÿþ MOD 2.2 1 y

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Akëieee'ter. effiëran Redtbat'

vun !(oo,ohan fc1 ta Ae v erperr, op

Griffie 2 8 MRT 2811

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

lump

" Ondememingsnr : 4288.598.63

Benaming

(voluit) : Vaka-Vereniging voor Vrede en Verdraagzaamheid vzw

(verkort) VakalHand in Hand

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Breughelstraat 31, 2018 Antwerpen

Onderwerp akte : benoeming en ontslag bestuurders

BENOEMING - ONTSLAG BESTUURDERS

De Algemene Vergadering dd 17 februari 2011 herverkiest unaniem volgende 2 bestuurders:

- als bestuurder en als secretaris van de vereniging:

Marius Dekeyser, Azalealei 3, 2170 Merksem,

geboren te Oostende op 23 februari 1963

- als bestuurder en als penningmeester van de vereniging:

Joost Van Langendonck, Bestormingsstraat 20, 2018 Antwerpen,

geboren te Mechelen op 27 december 1948

De Algemene Vergadering dd 17 februari 2011 aanvaardt unaniem het ontslag van:

- als bestuurder en als voorzitter van de vereniging:

Hugo Ongena, Van Schoonbekestraat 39, 2018 Antwerpen,

geboren te Deurne (Antwerpen) op 6 juli 1933

De Algemene Vergadering dd 17 februari 2011 verkiest unaniem:

- als bestuurder en als voorzitter van de vereniging:

Ludovic Segers, Donkstraat 90, 2870 Ruisbroek,

geboren te Mechelen op 20 september 1950

Antwerpen, 9 maart 2011

Marius Dekeyser, Ludo Segers,

secretaris vzw voorzitter vzw

Op de laatste blz. van l.uiic F3 vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 07/04/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VAKA-VERENIGING VOOR VREDE EN VREDRAAGZAAMHE…

Adresse
BREUGHELSTRAAT 31 2018 ANTWERPEN (BERCHEM)

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande