VARENVISSERS

Association sans but lucratif


Dénomination : VARENVISSERS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 861.819.066

Publication

19/04/2013
ÿþIlme D

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie van de

 RECHTBANK-VANYKOOPHNNDi L

V~ baht

aai

Bel Staa

110111.111!10111111

1 0 APR, 2013

TURNHOUT

De Griffier,

Ondernemingsnr.: 861819066

Benaming VARENVISSERS

(voluit) :

(afgekort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : VORSTHEIDE 44B 2230 HERSELT

VARENVISSERS

Onderwerp akte : GEWIJZIGDE TEKST STATUTEN EN WIJZIGING RAAD VAN BESTUUR

De algemene vergadering van VZW Varenvissers is op 22-02-2013 bijeengekomen en heeft met eenparigheid van stemmen beslist de statuten van de VZW opgericht op 13-06-2003 te wijzigen als volgt

TITEL 1:Naam-Zetel-Doel-Duur

Art.1:De vereniging draagt de naam "Varenvissers"

Art.2:De vereniging is gevestigd te Vorstheide 44b Varenwinkel 2230 Herselt

Art.3:§1:De vereniging heeft tot doel,met uitsluiting van elk winstoogmerk,op alle vlakken de sportvisserij te bevorderen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

§2:De vereniging tracht haar doel te verwezelijken door het organiseren van allerlei activiteiten,met inbegrip van commerciele en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk toegelaten is en waarbij de opbrengst uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel.

Art.4:De vereniging wordt voor onbepaalde duur opgericht

TITEL 11-Leden

Art.5:De vereniging telt "vaste leden" en "toegetreden leden".Het aantal vaste leden moet tenminste drie zijn.Het totaal aantal leden is beperkt tot tachtig.De volheid van het tidmaatschap,met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering,komt uitsluitend toe aan de vaste Ieden.Vaste leden zijn diegenen wiens naam is ingeschreven in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden.

Art 6:Toetredingsformaliteiten

-Toegetreden teden:leder natuurlijk persoon kan worden aangesioten.De aanvraag kan mondeling of schriftelijk gericht worden aan de voorzitter van de raad van bestuur.De raad van bestuur beslist zonder beroep over het verzoek tot toelating door stemming met een eenvoudige meerderheld.Zij deelt haar beslissing mee aan de betrokkene zonder ooit haar beslissing te moeten rechtvaardigen.

-Vaste leden:elk toegetreden lid die een aanvraag richt tot de voorzitter van de raad van bestuur kan als vast lid aanvaard worden.De algemene vergadering beslist zonder beroep over het verzoek tot toelating door stemming met een meerderheid van tweederde.Zij deelt haar beslissing mee aan de betrokkene zonder ooit haar beslissing te moeten rechtvaardigen.leder nieuw vast lid wordt ingeschreven in het ledenregister.

Art 7:Het verschuldigde jaarlijkse lidgeld bedraagt maximum E 100.De raad van bestuur zal jaarlijks het lidgeld vaststellen binnen dit maximum.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening

!JAS - tw rroln

Art 8:De toegetreden leden hebben de volgende rechten:

-inzagerecht in de notulen van de algemene vergadering en de notulen van de raad van

bestuur en het ledenregister.

-het recht om kennis te nemen van de besluiten die hen wanbelangen en die genomen

worden door de algemene vergadering.

-recht op ontslag,

andere rechten en verplichtingen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement.

-het recht om deel te nemen aan alle activiteiten die de vereniging organiseert.

-het recht om gehoord te worden door de raad van bestuur met zijn voorafgaand akkoord

Art 9:Leden kunnen nooit aansprakelijk gesteld worden voor de door de vereniging aangegane verbintenissen.

Art 10:Het lidmaatschap eindigt door een aangetekend schriftelijk ontslag te richten aan de raad van bestuur,door overlijden,door het niet betalen van het jaarlijkse lidgeld voor de vastgestelde datum of door uitsluiting.De uitsluiting van een lid kan slechts uitgesproken worden door de algemene vergadering.Om geldig te zijn moet de uitsluiting vermeld staan op de dagorde van de algemene vergadering en met een meerderheid van stemmen goedgekeurd worden.

Vpor ,

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2013 - Annexes du Moniteur belge Art 11:Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging,en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

Art 12:De raad van beheer kan,onder haar te bepalen voorwaarden,00k andere personen als ereleden,beschermleden,als steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten.

TITEL III-De raad van Bestuur

Art 13:De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur,samengesteld uit ten minste drie leden. Het aantal leden van de raad van bestuur moet altijd lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.De bestuurders oefenen hun bevoegdheid gezamenlijk uit.

Art 14:De leden van de raad van bestuur worden benoemd door de algemene vergadering voor een periode van zes jaar en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar.De uittredende bestuurders zijn herverkiesbaar.leder bestuurder kan zelf ontslag nemen door een schriftelijke kennisgeving aan de voorzitter van de raad van bestuur. In geval van ontslag of overlijden van een bestuurder wordt het beheer door de overblijvende bestuurders verder uitgeoefend tot de algemene vergadering in zijn vervanging zal hebben voorzien.Hij die aangesteld wordt om,bij het openvallen van een bestuurdersmandaat,in de vacature te voorzien,is slechts benoemd voor de tijd dat het mandaat nog duurt.De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art 15:De raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter,een secretaris en een penningmeester.Eén bestuurder kan twee mandaten vervullen.De raad van bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders telkens de belangen van de vereniging dit vereisen.De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens ontstentenis door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Art 16:De raad van bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen.Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art 17:Van elke vergadering worden notulen gemaakt.Deze worden bewaard in een register op de maatschappelijke zetel.De uittreksels die moeten worden voorgelegd worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of bij ontstentenis twee andere bestuurders.

Art 18:De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.Alle bevoegdheden,die de wet niet uitdrukkelijk verleent aan de algemene vergadering,worden toegekend aan de raad van bestuurDe raad van bestuur treedt op als eiser of verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

Art 19:De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer bestuurders of aan één of meer personen,die al dan niet lid zijn van de vereniging.Bij overdracht aan meerdere personen dienen zij gezamenlijk te handelen.

J

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

r ilk] .2 2

;.sik - vsr elg

Art 20:De raad van bestuur kan,indien hij dit nodig oordeelt,uit zijn leden een afgevaardigde-beheerder of directeur benoemen,die met het dagelijks bestuur wordt belast.Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover derden.

Art 21:Beheerders die namens de vereniging optreden,moeten ten aanzien van derden dit doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

Art 22:De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die zij nodig acht en nuttig oordeelt.

TITEL IV:ALGEMENE VERGADERING

Atr 23:De algemene vergadering is samengesteld uit alle vaste leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of de oudste van de aanwezige bestuurders. Elk vast lid mag zich laten vertegenwoordigen door een ander lid mits schriftelijke volmacht.Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene vergadering.

Art 24:De algemene vergadering is bevoegd voor.

-het wijzigen van de statuten

-de benoeming en afzetting van de bestuurders.

-de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging

ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening.

-de ontbinding van de vereniging.

-de uitsluiting van een lid.

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

-alle gevallen waarin de statuten dat vereisen.

Art 25: Een algemene vergadering wordt elk jaar gehouden in de maand februari.Zij Kan ook gehouden worden telkens als het belang van de vereniging het vordert.De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer één vijfde van de vaste leden daar schriftelijk om verzoekt..Toegetreden leden kunnen enkel aan de algemene vergadering deelnemen indien zij daartoe schriftelijk uitgenodigd worden door de raad van bestuur.

Art 26:De oproepingen tot de algemene vergadering kan geschieden bij gewone brief of email door de raad van bestuur gericht aan de vaste leden tenminste acht dagen voor de vergadering.De oproepingsbrief die plaats,dag en uur van de vergadering vermeldt bevat de agenda en elk voorstel ondertekend door één twintigste van de leden.Deze voorstellen moeten tien dagen voor de vergadering overhandigd worden aan de raad van bestuur.ln geval van hoogdringendheid kunnen punten die niet op de agenda staan behandeld worden,maar enkel met toestemming van de raad van bestuur.

Art 27:Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijzigingen uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda en indien twee derde van de vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.Voor elke statutenwijziging is tenminste twee derde van de stemmen vereist.lndien de wijziging betrekking heeft op het doel of de ontbinding van de vereniging is er een vier vijfde meerderheid van de stemmen vereist.ingeval op de eerste vergadering niet het vereiste aantal vaste leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn,kan een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen,die kan beraadslagen en besluiten,ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden_De tweede vergadering moet gehouden worden tenminste vijftien dagen na de eerste vergadering.

Art 28:De beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in notulen ondertekend door de voorzitter en de secretaris,en ingeschreven in een bijzonder register,gehouden ten maatschappelijke zetel.Uittreksels eruit,die moeten voortgebracht worden hetzij in rechte, hetzij elders,worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders.

TITEL V:REKENINGEN EN BEGROTING

Art 29:Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 becember.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komende boekjaar voor.Beide worden ter goedkeuringaan de algemene vergadering in februari voorgelegd ter goedkeuring.De goedkeuring ervan geldt tevens als kwijting van de bestuurders.

V4aorr.

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

,i !ti;ç éi - r_roia

TITEL VI:ONTBINDING EN VEREFFENING

Art 30:Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in art 19 par.2,par.3 of par.20 van de wet van 27 juni 1921 of de wetgeving die deze zou vervangen.ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars en bepalen hun bevoegdheid alsmede de vereffingsvoorwaarden.De activa zullen,na aanzuiveringvan de passiva,worden overgedragen aan een vereniging waarvan het doel het meest die van de ontbonden vereniging benadert.

Art 31:Al wat niet uitdrukkelijk door onderhavige statuten is voorzien,wordt geregeld door de wet op

verenigingen en stichtingen van 27 juni 1921 of de wetgeving die deze zou vervangen.

TITEL VII:ONTSLAGEN EN BENOEMINGEN

Art 32:De algemene vergadering heeft overeenkomstig de statuten het ontslag aanvaard van:

-Michiels Luc,Blakerstraat 25 3201 Aarschot.

-Jennes Rita,Aarscotsesteenweg 68 2230 Herselt

De algemene vergadering heeft overeenkomstig de statuten de volgende raad van bestuur verkozen:

-Meynckens Frank,Steenovens 25 2230 Herselt als voorzitter en schatbewaarder. -Schroven Jef,Langdorpsesteenweg 66 3200 Aarschot als secretaris en ondervoorzitter. -Van Dingenen Frans,Bergveld 5 3980 Tessenderlo als bestuurder.

De huidige statuten treden in werking vanaf heden.

Opgemaakt te Herseit op 22/02/2013

Meynckens Frank Schroven Jef

Voorzitter Secretaris

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -19/04/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VARENVISSERS

Adresse
VORSTHEIDE 44B 2230 HERSELT

Code postal : 2230
Localité : HERSELT
Commune : HERSELT
Province : Anvers
Région : Région flamande