VERENIGDE HANDELAARS WILLEBROEK, AFGEKORT : V.H.W.

Association sans but lucratif


Dénomination : VERENIGDE HANDELAARS WILLEBROEK, AFGEKORT : V.H.W.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 897.594.349

Publication

31/01/2014
ÿþ MOL) 2.2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ln\ , Y. r

1 ~,-

-~~ ,~ ,

4031863



N~~~i~~~ r~~

2 1 -01- 2û9 ii

GRiº%=i=iGrïifi:icC`rité_:,3 .:°\IK vert lf!"1nDt-I,hKüregf teh AFe:r"4-1C1 t'ai

Ondernerningsnr : 0817.694.349

Benaming

(voluit) : VERENIGDE HANDELAARS WILLEBROEK

(verkort) : V.H.W.

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 2830 Willebroek, August Van Landeghemstraat 62

Onderwerp akte : Statuten - naam - zetel + ontslag en benoeming bestuurders

Er blijkt uit een akte verleden voor geassocieerd notaris Yves Van Noten te Willebroek op 20 december 2013, geregistreerd, houdende de wijziging van de statuten van de vereniging zonder winstoogmerk "VERENIGDE HANDELAARS WILLEBROEK", met zetel te 2830 Willebroek, August Van Landeghemstraat 62, ondermeer wat volgt:

EERSTE BESLUIT  Wijziging benaming

De vergadering beslist de huidige benaming van de vereniging te wijzigen naar "Willebroek Winkelhart", afgekort "WBWH"

Stemming. -

Dit besluit wordt met eenparigheid van stemmen goedgekeurd

TWEEDE BESLUIT -- Verplaatsing zetel

De vergadering beslist de maatschappelijke zetel van de vereniging te verplaatsen naar 2830 Willebroek, Vennestraat 8.

Stemming.

Dit besluit wordt met eenparigheid van stemmen goedgekeurd.

DERDE BESLUIT  Wijziging doel

De vergadering beslist het doel van de vereniging aan te passen als volgt:

"De Vereniging heeft als doel de zelfstandige ondernemers van de gemeente Willebroek te verenigen, te informeren ente advi seren en hun belangen te behartigen. hiertoe zal de Vereniging kunnen overgaan, door middel van gemeenschappelijke acties, tot het organiseren en aanmoedigen van allerlei economische, sociale, culturele, juridische en maatschappelijke manifestaties of acties. De Vereniging mag tot het uitreiken van haar doelstellingen, met uitsluiting van elk winstbejag, bijdragen en vergoe dingen innen om haar lasten en kosten; te dekken.

Daarnaast kan de Vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van het doel van de Vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

,a f MOD 2.2

In haar structuur waarborgt de Vereniging dat ze bestuurd wordt door representatieve zelfstandige ondernemers op basis van een vrijwillig engagement.

Elke zelfstandige ondernemer die met eigen middelen en op eigen risico een onderneming leidt, hoort thuis binnen de Vereniging. Starters, jonge ondernemers, eenmanszaken, KMO's, vrije beroepen, actief op de lokale, de regionale, de nationale of de internationale markt en uit alle sectoren kunnen bij WBWH terecht. De sector en de grootte van de onderneming zijn hieraan ondergeschikt. Hierbij wordt gestreefd naar een maximale representativiteit qua sector, geslacht, leeftijd en origine."

Stemming.

Dit besluit wordt met eenparigheid van stemmen goedgekeurd.

VIERDE BESLUIT  Ontslag en benoeming bestuurders

A. De vergadering bevestigt dat volgende bestuursleden ontslagen werden ingevolge beslissing van de algemene vergadering de dato 31 mei 2013:

L De heer SPIESSENS Luc Maria, nationaal nummer 68.12.20-277.53

2. De heer DE SMET Pavel, nationaal nummer 70.10.08-195.38

3. De heer MOENS Eddy, nationaal nummer 64.01.13-335.44

4. De heer JANSSENS Johnny, nationaal nummer 79.05.18-171.13

5. Mevrouw DE LEENER Petra, nationaal nummer 80.08.22-120.83

B. De vergadering bevestigt tevens de benoeming van volgende bestuursleden ingevolge beslissing van de algemene vergadering de dato 31 mei 2013:

1. De heer BLOMMAERT Jurgen Alfons, geboren te Bornem op 11 juni 1969, nationaal nummer 69.06.11373.12, wonende te 2830 Willebroek, Kerkstraat 22.

2. Mevrouw VAN DYCK Sandra, geboren te Willebroek op 12 juli 1962, nationaal nummer 62.07.12-304.08, wonende te 2830 Willebroek, August Van Landeghemstraat 41.

3. De besloten vereniging met beperkte aansprakelijkheid DREAM HOLIDAYS, met ondernemingsnummer 0834.238.894 en zetel te 2830 Willebroek (Tisselt), Kerkplein 4, met als vaste vertegenwoordiger, de heer HELLEBOOG Koen, geboren te Mechelen op 25 maart 1983, nationaal nummer 83.03.25-173.65, wonende te 2590 Berlaar, Berkenstraat 7

4. De heer TERIVIENS Y GIMENEZ José Miguel, geboren te Valencia (Spanje) op 11 augustus 1957, nationaal nummer 57.08.11-301.40, wonende te 2830 Willebroek (Blaasveld), Mechelsesteenweg 376.

5, Mevrouw VLOEBERGH Linda, geboren te Willebroek op 18 september 1965, nationaal nummer 65.09.18332.71, wonende te 2830 Willebroek, Overwinningsstraat 21.

C. Voornoemde bestuurders bevestigen de benoeming van volgende mandaten ingevolge beslissing van de bestuurders de dato 31 mei 2013:

De heer BLOMMART Jurgen voornoemd als voorzitter.

Mevrouw VLOEBERGH Linda als secretaris.

De heer HELLEBOOG Koen als penningmeester

Stemming.

Dit besluit wordt met eenparigheid van stemmen goedgekeurd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOC) 2.2

beroepen, actief op de lokale, de regionale, de nationale of de internationale markt en uit alle sectoren kunnen bij WBWH terecht. De sector en de grootte van de onderneming zijn hieraan ondergeschikt. Hierbij wordt gestreefd naar een maximale representativiteit qua sector, geslacht, leeftijd en origine.

Artikel 4

De Vereniging is lid van de UNIZO ONDERNEMERSVERENIGING vzw met maatschappelijke zetel te 1000 Brussel, Willebroek kaai 37 (hierna verder genoemd "UNIZO ONDERNEMERSVERENIGING"). Er wordt beoogd een maximale samenwerking tussen beide verenigingen te bewerkstelligen ten goede van de leden.

Artikel 5

De Vereniging wordt opgericht voor een onbepaalde duur.

Artikel 6

De Vereniging telt werkende leden en toegetreden leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden en niet aan de toegetreden leden. De werkende leden en de toetredende leden worden door de raad van bestuur aanvaard. Verzoe ken om toelating als lid dienen te worden gericht aan de raad van bestuur. De raad van bestuur beslist autonoom over ieder verzoek tot opname als lid.

Om werkend lid te kunnen zijn, moeten de natuurlijke personen of rechtspersonen uit Willebroek de jaarlijkse ledenbijdrage, vastgesteld door het bestuur, hebben betaald. De VZW telt tenminste drie werkende leden.

De toegetreden leden zijn de natuurlijke personen of rechtspersonen uit Willebroek die de jaarlijkse ledenbijdrage, hebben betaald.

De toegetreden en werkende leden van de Vereniging die de door hun verschuldigde ledenbijdrage niet betalen, worden ge-acht ontslag te nemen als toegetreden/werkend lid van de Vereniging.

Op de zetel van de Vereniging wordt een lijst bijgehouden waarin aile werkende leden (stemgerechtigde leden van de algemene vergadering) van de Vereniging naar alfabetische orde van hun naam zijn vermeld, met opgaaf van hun voornamen en woon-plaats. Alle beslissingen m.b.t. het toetreden, de uittreding of uitsluiting van leden moeten door de raad van bestuur in dat register worden vermeld binnen de acht dagen.

Artikel 7

Elk werkend lid kan uit de Vereniging treden door het indienen van zijn of haar ontslag bij de raad van bestuur bij aangetekend schrijven. Een werkend lid dat ophoudt de functies te vervullen krachtens dewelke hij of zij tot lid van de algemene vergadering werd aangeduid, wordt geacht ontslag te nemen. In dat geval wordt er voorzien in de vervanging van dit werkend lid voor de nog lopende termijn.

De uitsluiting van de werkende leden kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken volgens de procedure voorzien in art. 12 van de VZW-Wet.

Een ontslagnemend of uitgesloten werkend of toegetreden lid, heeft geen aanspraak op het maatschappelijk bezit en kan niet de teruggave eisen van de door hem of haar betaalde bijdragen of welk vermogen van de Vereniging ook.

Artikel 8

In hun hoedanigheid van werkend of toegetreden lid van Willebroek Winkelhart, aanvaardt dit lid de Vereniging, de toegetreden en werkende leden van de Vereniging de doelstellingen, het programma, de statuten, de reglementen, de beslissingen en richtlijnen van het bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Ànnexes du Moniteur belge

t Moo 2,2

VIJFDE BIJSLUIT  Benoeming dagelijks bestuur

De vergadering beslist het dagelijks beheer van de vereniging te delegeren aan de heer BLOMMAERT Jurgen, voornoemd, overeenkomstig artikel 14 van de nieuw aan te nemen statuten.

De heer BLOMMAERT Jurgen zal alleen kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur als de externe vertegenwoordiging van het dagelijks bestuur betreft,

Stemming.

Dit besluit wordt met eenparigheid van stemmen goedgekeurd

ZESDE BESLUIT -- Nieuwe statuten

De vergadering beslist in uitvoering van het samenwerkingsakkoord met UNIZO door lidmaatschap de door hen opgelegde modelstatuten aan te nemen en zodoende luiden de statuten thans als volgt:

"Artikel 1

De vereniging wordt opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "Vereniging" genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende verenigingen zonder winstoogmerk, de internationale verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad op 1 juli 1921, zoals gewijzigd (hierna "VZW-Wet" genoemd).

De Vereniging draagt als benaming: "Willebroek Winkelhart" vereniging zonder winstoogmerk, afgekort "WBWH" VZW.

Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaand van de Vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of door de afkorting "VZW", met nauwkeurige aanwijzing van de zetel.

Artikel 2

De zetel van de Vereniging is gevestigd te Vennestraat 8, 2830 Willebroek. De Vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen

Alle stukken voorgeschreven door de VZW-Wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel van het voornoemd gerechtelijk arrondissement.

Artikel 3

De Vereniging heeft als doel de zelfstandige ondernemers van de gemeente Willebroek te verenigen, te informeren en te adviseren en hun belangen te behartigen. Hiertoe zal de Vereniging kunnen overgaan, door middel van gemeenschappelijke acties, tot het organiseren en aanmoedigen van allerlei economische, sociale, culturele, juridische en maatschappelijke manifestaties of acties. De Vereniging mag tot het uitreiken van haar doelstellingen, met uitsluiting van elk winstbejag, bijdragen en vergoe-dingen innen om haar lasten en kosten te dekken.

Daarnaast kan de Vereniging alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen de grenzen van wat wettelijk is toegestaan en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van het doel van de Vereniging.

In haar structuur waarborgt de Vereniging dat ze bestuurd wordt door representatieve zelfstandige ondernemers op basis van een vrijwillig engagement.

Elke zelfstandige ondernemer die met eigen middelen en op eigen risico een onderneming leidt, hoort thuis binnen de Vereni-'ging. Starters, jonge ondernemers, eenmanszaken, KMO's, vrije

. r L MOp 2.2

De voorzitter of de secretaris roepen de raad van bestuur bijeen. De voorzitter zit de vergaderingen voor. Ingeval van afwezig-held wordt de vergadering geldig voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De raad kan slechts geldig beslissen indien tenminste de helft van de bestuurders aanwezig is. Indien dit quorum niet is be-reikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien ten minste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van degene die hem vervangt, doorslaggevend,

De raad van bestuur streeft steeds naar consensus bij beslissingen over standpunten en acties. Bij het bepalen van standpunten draagt de raad van bestuur maximaal zorg voor het algemeen belang van de ondernemers en voor overleg met leden en betrokkenen,

Indien een bestuurder of de raad van bestuur standpunten wensen in te nemen, strijdig met de algemene belangen is hierover overleg verplicht met de verantwoordelijken met UNIZO-nationaal om tot een eenduidig standpunt te komen. Indien nodig wordt een bemiddelaar aangesteld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de raad van bestuur te vertegenwoordigen.

De beslissingen worden genotuleerd in een verslag dat aan alle bestuursleden wordt toegestuurd. Een verslag wordt onderte-'kenel door de voorzitter of een bestuurder van de raad van bestuur. De verslagen worden bewaard op de zetel van de Vereni-ging waar de leden ze kunnen inkijken. De leden richten hiertoe een schriftelijk verzoek aan de raad van bestuur.

Artikel 13

De raad van bestuur beschikt over de meest uitgebreide bevoegdheid tot het stellen van alle daden van beheer of van beschik-king nodig voor het bereiken van het doel van de Vereniging, en die niet door de wet of de statuten aan de algemene vergade-'ring worden voorbehouden.

Artikel 14

De raad van bestuur kan het dagelijks beheer van de Vereniging delegeren aan een of meer personen. Indien van deze ma-gelijkheid wordt gebruik gemaakt moet worden gespecificeerd of deze personen alleen of gezamenlijk of als college kunnen handelen en dit zowel wat het intern dagelijks bestuur betreft als de externe vertegenwoordiging voor dat dagelijks bestuur.

Bij gebrek aan wettelijke omschrijving van wat onder "dagelijks bestuur" wordt aanzien, worden tot daden van dagelijks be-stuur gerekend alle handelingen die dag aan dag moeten worden verricht om de normale gang van zaken van de Vereniging te verzekeren en die wegens hun minder belang en wegens de noodzakelijkheid een onverwijlde beslissing te nemen, het optreden van de raad van bestuur niet vereisen of wenselijk maken.

De benoeming van de personen belast met het dagelijks bestuur wordt openbaar gemaakt door neerlegging in het verenigingsdossier ter griffie van de rechtbank van koophandel en via een uittreksel in het Belgisch Staatsblad,

De raad van bestuur kan een deel van zijn bevoegdheden delegeren aan één of meerdere derden Met-bestuurders, zonder dat deze overdracht evenwel betrekking kan hebben op het algemeen beleid van de Vereniging of de algemene bestuursbevoegdheid van de raad van bestuur.

Artikel 15

Alle akten waarbij de Vereniging verbonden is, uitgezonderd deze van het dagelijks bestuur, moeten worden ondertekend door twee bestuurders waaronder de voorzitter zonder dat deze van enige beraadslaging of bijzondere machtiging moeten doen blijken.

Artikel 16

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MoD 2,2

Artikel 9

Er kan door de Vereniging een deelnamebijdrage gevraagd worden om gezamenlijke acties uit te werken.

De jaarlijkse maximumbijdrage bedraagt 500 euro.

Raad van Bestuur

Artikel 10

De Vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur samengesteld uit minstens 3 bestuurders, door de algemene verga dering onder de werkende leden benoemd voor ten hoogste vier jaar. Het aantal bestuurders moet steeds lager zijn dan het aantal werkende leden van de algemene vergadering.

Om als bestuurder te kunnen worden benoemd moet men de ledenbijdrage hebben betaald. Een bestuursmandaat eindigt automatisch wanneer:

- een bestuurder op 1 mei van het lopende jaar geen ledenbijdrage betaalde

- een bestuurder gedurende één jaar niet heeft deelgenomen aan de vergaderingen van de raad van bestuur zonder geldige reden, of

- bij overlijden, afzetting door de algemene vergadering, het verstrijken van de termijn of bij wettelijke redenen.

De bestuurders zijn herkiesbaar. Zij kunnen te allen tijde door de algemene vergadering afgezet worden. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk of statutair minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Artikel 11

De raad van bestuur kan een huishoudelijk reglement opstellen dat aan de goedkeuring van de algemene vergadering wordt voorgelegd. Dit reglement regelt alles wat nodig is voor de gang van zaken in de Vereniging. Het reglement kan gewijzigd wor-den op voorstel van de raad van bestuur door een algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid der stemmen.

Artikel 12

De raad van bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter (facultatief: één of twee ondervoorzitters en een secretaris).

Het mandaat van voorzitter is onverenigbaar met een politiek mandaat van gemeenteraadslid, schepen, burgemeester, voorzit 'ter van de gemeenteraad, OCMW-voorzitter, provincieraadslid, gedeputeerde, parlementslid, staatssecretaris of minister. Voorzitters die deelnemen aan politieke verkiezingen worden voor de duurtijd van de verkiezingen vervangen door een interim- voorzitter.

Het mandaat van een voorzitter duurt maximaal 2 x 4 jaar. Mits akkoord van de raad van bestuur van de Vereniging en mits be vestiging door de raad van bestuur van de bevoegde UNIZO-regio, kan deze maximum periode echter worden overschreden.

De voorzitter laat telkens na de periode van 4 jaar zijn/haar mandaat bevestigen door de raad van bestuur van de Vereniging.

De voorzitter is dé eerste vertegenwoordiger van de Vereniging. Hij of zij is loyaal aan de Vereniging. Bij

conflict hierover start een bemiddelingsprocedure. Gedurende deze bemiddelingsprocedure laat de voorzitter zich tijdelijk vervangen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 31/01/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOO 2.2

Indien een bestuurder, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een verrichting die tot de bevoegdheid behoort van de raad van bestuur, moet hij dit meedelen aan de andere bestuurders voor de raad van bestuur een besluit neemt,

De bestuurder met het tegenstrijdig belang verwijdert zich uit de vergadering en onthoudt zich van de beraadslaging en de stemming over de aangelegenheid waarop het betrekking heeft.

Voormelde procedure is niet toepasselijk op gebruikelijke verrichtingen die plaatshebben onder de voorwaarden en tegen de zekerheden die op de markt gewoonlijk gelden voor soortgelijke verrichtingen.

Algemene Vergadering

Artikel 17

De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de Vereniging. Zij bezit de macht de statuten te wijzigen, de bestuurders en commissarissen te benoemen en af te zetten, de bezoldiging van de commissarissen te bepalen ingeval een bezoldiging wordt toegekend, de kwijting te verlenen aan de bestuurders en de commissarissen, de jaarlijkse rekeningen en de begroting goed te keuren, de Vereniging te ontbinden, leden uit te sluiten, de omzetting van de Vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk goed te keuren en alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Artikel 18

De algemene vergadering is samengesteld uit de werkende leden die krachtens artikel 6 aanvaard werden. Ieder van deze werkende leden heeft het recht aan de vergadering deel te nemen hetzij in persoon, hetzij door tussenkomst van een lastheb ober, houder van een schriftelijke volmacht en op voorwaarde dat deze zelf werken lid van de Vereniging is. Alle werkende leden zijn op gelijke wijze stemgerechtigd en beschikken over één stem.

Artikel 19

De algemene vergadering wordt minstens eenmaal per jaar samengeroepen door de voorzitter van de raad van bestuur. Er moet een bijzondere algemene vergadering gehouden worden op aanvraag van minstens een vijfde van de werkende leden.

Artikel 20

De werkende leden worden tot de algemene vergadering opgeroepen minstens acht dagen voor de algemene vergadering door middel van een brief, fax of e-mail die de agenda vermeldt.

Artikel 21

De vergadering is geldig samengesteld ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde werkende leden, en de beslis singen worden bij eenvoudige meerderheid der uitgebrachte stemmen genomen; in geval van staking der stemmen, is de stem van de voorzitter beslissend.

In geval van uitsluiting van een lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de VZW-wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 22

De beslissingen van de algemene vergadering worden genotuleerd in een verslag, ondertekend door de voorzitter of een bestuurder van de raad van bestuur. Deze verslagen worden bewaard op de maatschappelijke zetel waar de werkende leden deze zullen kunnen inzien conform de in art. 9 van het KB van 26 juni 2003 vastgelegde modaliteiten.

Artikel 23

Het boekjaar begint op 1 september en eindigt op 31 augustus van het volgende kalenderjaar.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

De boekhóuc ing wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW-Wet en de daarop van toepassing zijnde uit-'voeringsbesluiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel overeenkomstig het bepaalde in artikel 26novies VZW-Wet. Voor zover van toepassing, wordt de jaarrekening tevens neergelegd bij de Nationale Bank overeenkomstig het bepaalde in artikel 17, §6 VZW-Wet en de desbetreffende uitvoeringsbesluiten.

De raad van bestuur legt de jaarrekening van het voorafgaande boekjaar alsook een voorstel van begroting ter goedkeuring voor aan de jaarlijkse algemene vergadering ten laatste binnen zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

Artikel 24

Zowel bij vrijwillige als bij gerechtelijke ontbinding van de Vereniging duidt de algemene vergadering één of meer vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid. In geval van vereffening wordt het netto overblijvend actief van de Vereniging, na vereffening van de schulden en aanzuivering van de lasten, overgedragen aan één of meerdere verenigingen met gelijke of gelijkaardige doelstellingen ter bevordering van het lokaal handelsleven, Of, bij gebreke daarvan, een vereniging waarvan het doel het meest dat van de ontbonden vereniging benadert. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan één of meerdere verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vereniging zoals de lokale vereniging Unizo Willebroek.

Artikel 25

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, zijn de VZW-wet (of de wetgeving die deze wet zou vervangen), andere van toepassing zijnde wettelijke of reglementaire bepalingen, het huishoudelijk reglement van de Vereniging en de gebruiken terzake van toepassing,

Stemming.

Dit besluit wordt met eenparigheid van stemmen goedgekeurd.

VOLMACHT.

Met eenparïglaeid wordt volmacht gegeven aan de heer BLOMMAERT Jurgen, voornoemd, om voor

onderhavige vereniging alle formaliteiten te vervullen bij de diensten van het register van burgerlijke verenigingen en over te gaan tot het opmaken van een coördinatie van de statuten.

VOOR ANALYSTISCH UITTREKSEL

Yves Van Noten

Geassocieerd notaris

Tegelijk hiermee neergelegd:

afschrift akte en coordinatie van de statuten

M0D 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VERENIGDE HANDELAARS WILLEBROEK, AFGEKORT : …

Adresse
AUGUST VAN LANDEGHEMSTRAAT 62 2830 WILLEBROEK

Code postal : 2830
Localité : WILLEBROEK
Commune : WILLEBROEK
Province : Anvers
Région : Région flamande