VERMEIREN-DE COSTER ARCHITECTEN

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VERMEIREN-DE COSTER ARCHITECTEN
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 848.624.492

Publication

20/02/2014
ÿþHad Wart[ 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Ondernemingsnr : 0848.624.492

Benaming

(voluit) : VERMEIREN-DE COSTER ARCHITECTEN

(verkort) :

Rechtsvorm : burgerlijke vennootschap ow besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Zetel : Beschavingstraat 3 bus 1; 2020 Antwerpen

(volledig adres)

Onderwerp akte : Verplaatsing maatschappelijke zetel

De bijzondere algemene vergadering, gehouden op 27 januari 2014, heeft met éénparigheid van stemmen de volgende punten op de dagorde beslist :

De algemene vergadering keurt de verplaatsing van de maatschappelijke zetel van Beschavingstraat 3 bus 1 te 2020 Antwerpen, naar Haringrodestraat 36 te 2018 Antwerpen goed vanaf 27 januari 2014.

Antwerpen, 27 januari 2014

zaakvoerder

Vermeiren Lieve

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblac

i IlI1Oh1i~~6luoim19968



"Seergefegd ter griffie van de Rechtbank vcn Koophandel te Antwerpen, op

ri i FEB. 201Ià

Griffie

Op de laatste biz, van Luik B vermelden _ Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 20/02/2014 - Annexes du Moniteur belge

26/08/2013 : ME. - JAARREKENING 31.12.2012, GGK 30.06.2013, NGL 20.08.2013 13443-0484-010
21/09/2012
ÿþMod 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

1111

fl1IlIlUIlHII IlI III

«iaisaz3o*

Neergelegd ter griffie van do Rechtbank

van Koophandel te Antwerpen, op

12 SEP, ?]12

Griffie

E 5t

Ondernemingsnr : 0 8 4 8. ri 2., 4. 9 2

Benaming (voluit) :VERME1REN-DE COSTER ARCHITECTEN

(verkort):

Rechtsvorm ; Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een Besloten Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid

Zetel :B-2020 Antwerpen, Beschavingstraat 3 bus I

(volledig adres)

Onderwerpen) akte :OPRICHTING

Tekst

Het blijkt uit een akte verleden voor Philippe VERLINDEN, geassocieèrd notaris, te Rijkevorsel op 04 september 2012, dat er door:

1. Mevrouw VERMEIREN Lieve Maria Ferdinand, geboren te Zoersel op vier augustus negentienhonderd eenentachtig, wonende te Antwerpen, Beschavingstraat 3 bus 1

2. de Heer DE COSTER Johan, geboren te Vilvoorde op tien mei negentienhonderd zesenzeventig, wonende te Antwerpen, Beschavingstraat 3 bus 1.

de Burgerlijke Vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid werd opgericht onder de naam: "VERMEIREN-DE COSTER ARCHITECHTEN".

Het kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) vertegenwoordigd door honderdzesentachtig (186) aandelen zonder aanduiding van' nominale waarde, die elk één/honderdzesentachtigste (111862) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Alle aandelen zijn door de oprichters ingeschreven a pari in speciën.

De oprichters verklaren en erkennen dat elk der aandelen volgestort zijn voor één/derde. De vennootschap beschikt bijgevolg over een bedrag van zesduizend tweehonderd euro (¬ 6.200,00).

Het geheel van de inbreng in speciën werd gedeponeerd op een bijzondere rekening met nummer BE76 7310 2560 0695 geopend namens de vennootschap in oprichting bij KBC.

Zetel

De zetel is gevestigd te 2020 Antwerpen, Beschavingstraat 3 bus 1. De vennootschap wordt ingeschreven op de tabel van de bevoegde provinciale Raad van de Orde van Architecten. De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerder(s) overgebracht worden naar een ander adres. Deze wijziging wordt kenbaar gemaakt aan de Raad van de Orde van Architecten waar de maatschappelijke zetel gevestigd was en aan de provinciale Raad waar de nieuwe maatschappelijke zetel zal gevestigd worden, Ze wordt gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad.

De oprichting van een bijkomende vestiging wordt gemeld aan de provinciale Raad van de Orde van Architecten in wiens rechtsgebied ze gevestigd wordt evenals aan de provinciale Raad van de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

Doel

De vennootschap heeft tot doel, zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, of door deelname van dezen:

Het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect;

Het verrichten van alle handelingen welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwóordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

De activiteiten van de architect-rechtspersoon moeten beperkt zijn tot het verlenen van diensten die behoren tot de uitoefening van het beroep van architect en mogen hiermee niet onverenigbaar zijn.

De rechtspersoon mag geen deelnemingen bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

De vennootschap mag aan alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen deelnemen die en gelijkaardig of bijkomend doel nastreven of die eenvoudig nuttig zijn tot de gehele of gedeeltelijke verwezenlijking van haar maatschappelijk doel, wel te verstaan dat zij geen deelnemingen mag bezitten in andere vennootschappen en/of rechtspersonen dan van uitsluitend professionele aard. Het maatschappelijk doel en de activiteiten van deze vennootschappen mogen niet onverenigbaar zijn met de functie van architect.

Zij zal haar doel kunnen realiseren zowel in België als in het buitenland op alle manieren en modaliteiten die ze goed vindt.

De vennoten, zaakvoerders, vereffenaars en eventuele lasthebbers van de vennootschap, alsook de vennootschap zelf, zullen steeds in alle opzichten de beroepsplichten van het beroep van architect eerbiedigen en naleven, en de Wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig op de bescherming van de titel en het beroep van architect, de Wet van zesentwintig juni negentienhonderd drieënzestig tot instelling van een Orde van Architecten en het Reglement van Beroepsplichten en deontologie van het beroep van architect naleven. Duur

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde tijd vanaf het verkrijgen van de rechtspersoonlijkheids De vennootschap kan vroegtijdig ontbonden worden door beslissing van de algemene vergadering genomen zoals vereist is bij wijziging van de statuten. Zij mag verbintenissen aangaan voor bepaalde of onbepaalde duur en in voorkomend geval voor een termijn die de datum van haar eventuele ontbinding overtreft.

Bestuur.

De vennootschap wordt bestuurd door een of meerdere zaakvoerders, natuurlijke personen, die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen. Zij moeten ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. Deze voorwaarden gelden ook voor bestuurders, leden van het directiecomité en meer algemeen alle zelfstandige mandatarissen die optreden in naam en voor rekening van de vennootschap. Een stagiair kan slechts zaakvoerder zijn in de vennootschap waarin hij het beroep samen met zijn stagemeester of een architect ingeschreven op één van de tabellen van de Orde van Architecten, uitoefent. Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het maatschappelijk doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen die door de wet of deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering. De bevoegde Provinciale Raad van de Orde van Architecten zal onmiddellijk op de hoogte worden gebracht van elke wijziging in het bestuur van de vennootschap. Elke benoeming van een nieuwe zaakvoerder/bestuurder wordt gemeld, met opgave van de naam van de kandidaat en de plaats waar hij de hoofdzetel van zijn activiteit gevestigd heeft

Vertegenwoordiging.

Iedere zaakvoerder vertegenwoordigt de vennootschap in en buiten rechte.

Elke zaakvoerder die, om gelijk welke reden, zijn inschrijving op de tabellen van de Orde van Architecten verliest, wordt geacht te zijn ontslagen uit zijn mandaat met onmiddellijke ingang. Er zal onverwijld een algemene vergadering worden belegd teneinde dit ontslag te bevestigen en in vervanging te voorzien. Indien ingevolge het overlijden van een zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, beschikt de vennootschap over een termijn van zes maanden om zich in regel te stellen. De vennootschap mag in die periode verder het beroep van architect blijven uitoefenen voor zover alle handelingen die behoren tot het beroep van architect worden gesteld door personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten. De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. Bij gebreke aan regularisatie binnen voormelde termijn van zes (6) maanden, zal de vennootschap het beroep van architect niet verder mogen uitoefenen tot de regularisatie. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke aIs een rechtspersoon zijn en dient op de tabel opgenomen te zijn Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagd en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, § 2 van de Wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien. Indien ingevolge een andere reden dan het overlijden van een

'



Voor- Luik B - vervolg

behouden

aan het

Staatsblad



zaakvoerder de vennootschap niet meer geldig vertegenwoordigd kan worden, bijvoorbeeld het ontslag van de zaakvoerder, dan mag de vennootschap het beroep van architect niet verder uitoefenen tot regularisatie. De regularisatie kan gebeuren door de benoeming van een nieuwe zaakvoerder. De vennootschap zal, tot regularisatie, voor alle handelingen die behoren tot het beroep van architect, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden. Deze architect kan zowel een natuurlijke als een rechtspersoon zijn en dient opgenomen te zijn op de tabel. Indien regularisatie niet mogelijk blijkt te zijn, moet onverwijld een algemene vergadering worden gehouden waar wordt beraadslaagt en beslist tot ontbinding en vereffening van de vennootschap of tot wijziging van het maatschappelijk doel van de vennootschap, zodat zij niet langer als een architect-rechtspersoon in de zin van artikel 2, §2 van de Wet van twintig februari negentienhonderd negenendertig op de bescherming van de titel en van het beroep van architect is te aanzien. Bij de handtekening onder ieder stuk dat de vennootschap verbindt, moeten de naam en de hoedanigheid van degene die ondertekent, worden vermeld.

Controle.

Voor zover de wet zulks voorschrijft zal het toezicht van de vennootschap opgedragen worden aan één of meer commissarissen-revisoren, die zullen benoemd worden met inachtname van de wettelijke bepalingen ter zake. Wordt geen commissaris benoemd dan heeft iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich te dien einde laten bijstaan of vertegenwoordigen door een accountant. algemene vergadering.

Elk jaar, de eerste vrijdag van de maand juni om negentien uur komt de gewone algemene vergadering van rechtswege bijeen, op de zetel van de vennootschap of op elke andere plaats die in de oproepingsbrieven is aangeduid, Indien deze dag een wettelijke feestdag is, zal de jaarvergadering gehouden worden op de eerstvolgende werkdag.

Elke architect-vennoot kan, overeenkomstig de wet, een algemene vergadering bijeenroepen, waarvan hij zelf de agenda samenstelt.

De zaakvoerder is verplicht de algemene vergadering bijeen te roepen telkens een architect-vennoot hem daartoe verzoekt. De architect-vennoot bepaalt de gewenste agendapunten voor deze algemene vergadering.

Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor alle beslissingen omtrent de benoeming en het ontslag van de bestuurders of zaakvoerders van de architect-rechtspersoon, hun bezoldiging en de duur van hun mandaat. Alleen de algemene vergadering is bevoegd voor de uitsluiting van een architect-vennoot.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van architect-aandelen op de algemene vergadering kunnen slechts gegeven worden aan andere stemgerechtigde vennoten die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen.

Volmachten voor de vertegenwoordiging van andere aandelen kunnen slechts gegeven worden aan natuurlijke personen met een niet-onverenigbaar beroep.

Boeklaar - Inventaris - Jaarrekening.

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en eindigt op éénendertig december van elk jaar. Reserve - Winstverdeling.

Van de netto-winst van de vennootschap wordt elk jaar ten minste één/twintigste afgenomen om de wettelijke reserve te vormen totdat deze een/tiende van het maatschappelijk kapitaal bedraagt.

Het saldo van de netto-winst wordt aangewend overeenkomstig de beslissing van de algemene vergadering. Vereffening

Enkel natuurlijke personen die gemachtigd zijn het beroep van architect uit te oefenen en die ingeschreven zijn op één van de tabellen van de Orde van Architecten, kunnen aangesteld worden als vereffenaar van de vennootschap.

Indien de vennootschap in vereffening, om gelijk welke reden, niet meer voldoet aan de voorwaarden om het beroep van architect uit te oefenen zal de vereffenaar, in overleg met de opdrachtgevers, een derde architect aanwijzen die in eigen naam en voor eigen rekening zal optreden voor de verdere uitvoering van de lopende opdrachten.

De vereffening kan pas afgesloten worden indien er geen lopende opdrachten meer zijn dan wel indien alle overeenkomsten met betrekking tot de lopende opdrachten werden overgedragen aan een derde architect. Tevens dient een regeling getroffen te zijn m.b.t. de tienjarige aansprakelijkheid van de vennootschap.

Er wordt een vereffenaar aangesteld overeenkomstig het wetboek van vennootschappen.

Wordt er geen vereffenaar aangesteld, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is van rechtswege vereffenaar.

OVERGANGSBEPALINGEN

1. Eerste boekjaar:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/09/2012 - Annexes du Moniteur belge





Voorbehouden aan het l3éigisch Staatsblad Luik B - vervolg

Bij uitzondering gaat het eerste boekjaar in op de datum dat de vennootschap de rechtspersoonlijkheid verkrijgt, en eindigt het op éénendertig december tweeduizend en twaalf.

2. Eerste jaarvergadering

De eerste jaarvergadering wordt gehouden in tweeduizend dertien, overeenkomstig de statuten.

3. Overname door de vennootschap van de verbintenissen aangegaan door de zaakvoerder gedurende de

tussentijd

De comparant(en) verklaart(en) dat de vennootschap met toepassing van artikel 60 van het Wetboek van

Vennootschappen de verbintenissen overneemt die voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting

zijn aangegaan binnen de twee jaar voor het verlijden van onderhavige akte, Deze overneming zal maar effect

sorteren van zodra de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen,

De verbintenissen aangegaan tussen het verlijden van onderhavige oprichtingsakte en de deponering ervan ter

griffie, dienen overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen te worden bekrachtigd door de

vennootschap binnen de twee maanden nadat de vennootschap rechtspersoonlijkheid heeft verkregen.

SLOTBEPALINGEN

a. het aantal zaakvoerders vast te stellen op twee.

b, te benoemen tot deze functie:

I) Mevrouw Vemeiren Lieve, voornoemd,

2) de Heer De Coster Johan, voornoemd,

die verklaren te aanvaarden en bevestigen dat zij niet getroffen zijn door een besluit dat zich daartegen verzet.

c. het mandaat van de zaakvoerder vast te stellen voor onbepaalde duur.

d, het mandaat van de zaakvoerder niet te vergoeden tenzij de algemene vergadering anders beslist.

e. geen commissaris te benoemen.

VOLMACHT

Bijzondere volmacht, met recht van indeplaatsstelling, wordt verleend aan Van Hooff Goedele, kantoorhoudende

te 2520 Ranst (Oelegem), Torenplein 11, om bij de Kruispuntbank voor Ondernemingen, het

Ondernemingsloket, de diensten bij de BTW, de diensten van de Vennootschapsbelasting en alle andere

administraties en overheden, alles te doen wat noodzakelijke en nuttig is teneinde de vennootschap in regel te

stellen met alle nodige formaliteiten, heden en in de toekomst.

= VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL,

Philippe Verlinden, geassocieerd notaris te Rijkevorsel.

1 Tegelijk hierbij neergelegd: expeditie inhoudende de statuten.



Annexes du Moniteur belge







10/08/2015 : ME. - JAARREKENING 31.12.2014, GGK 30.06.2015, NGL 03.08.2015 15395-0029-010

Coordonnées
VERMEIREN-DE COSTER ARCHITECTEN

Adresse
HARINGRODESTRAAT 36 2018 ANTWERPEN 1

Code postal : 2018
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande