VIBE DISTILLERS, AFGEKORT : VIBE

Société en commandite simple


Dénomination : VIBE DISTILLERS, AFGEKORT : VIBE
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 560.925.264

Publication

23/09/2014
ÿþMod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Noorgelegd tPir griffie van de

ri.

ONITEL1R IEL

_RECHTBANK VAN KOOPHANDEL

E E

ANTWERPEN afdeling TURNHOUT

:3ISCH STAATSIPLAD De Greffie.

0 3 SEP. 2014

1 -09- 2014

11 111111111 I1l liii

jel 1111 1

Vt

bob aai Belt

Staa"

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit)

Rechtsvorm: 4aitd(

(verkort):

Zetel: Molenvest 78, 2200 Herentals, België (volledig adres)

Onderwerp akte:

OPRICHTINGSAKTE

VIBE DISTILLERS Comm.V.

Ondergetekenden,

Heylen Ben, wonende te Molenvest 78, 2200 Herentals;

Filip Janssens, wonende te Wochterberg 14, 2200 Herentals;

Liliane Mertens; wonende te Lierseweg 87, 2200 Herentals.

Verklaren hierbij een gewone commanditaire vennootschap op te richten, waarvan zij de statuten als volgt hebben vastgesteld:

Statuten

Benaming, zetel, doel en duur van de vennootschap

Artikel 1.

De vennootschap is een commerciële vennootschap in de rechtsvorm van een gewone commanditaire vennootschap met als vennootschappelijke benaming; Vibe Distillers

Artikel 2.

De zetel van de vennootschap is gevestigd te Molenvest 78, 2200 Herentals. De zetel mag bij beslissing van de zaakvoerders naar elke plaats in het land worden overgebracht.

Artikel 3.

1° De vennootschap heeft tot doel: De artisanale productie en verkoop van "gin", waarvan diverse soorten, gespreid over de tijd, zullen worden ontwikkeld.

2° De vennootschap mag in België en in het buitenland alle commerciële, industriële, financiële, roerende en onroerende verrichtingen doen die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel. Zij mag eveneens belangen verwerven bij wijze van inbreng, inschrijving of anderszins, in alle ondernemingen, verenigingen of vennootschappen die een gelijkaardig, analoog of aanverwant doel nastreven, of wier doel van aard is dat van de vennootschap te bevorderen.

Vibe Distiliers Vi

0 5- o 26 1-1

« raton?

J

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Zij mag zich voor deze vennootschappen borg stellen of hun aval verlenen, voorschotten en krediet; toestaan, hypothecaire of andere volmachten verstrekken.

Artikel 4:

Op de laatste biz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vennootschap wordt opgelicht voor onbepaalde tijd. Zij begint te werken op 1 oktober 2014,

IL

Vennoten

Artikel 5:

Er zijn twee soorten vennoten: beherende vennoten en stille vennoten.

De beherende vennoot/vennoten is/zijn:

Ben Heylen, Molenvest 78, 2200 Herentals

Filip Janssens, Wochterberg 14, 2200 Herentals

Zij zijn onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk voor alle vennootschapsschulden.

De stille vennoten is:

Liliane Mertens, Lierseweg 87, 2200 Herentals

Zij is slechts ten belope van haar inbreng aansprakelijk voor de vennootschapsschulden.

Zowel de stille als de beherende vennoten verbinden zich ertoe geen zelfstandige activiteiten uit te oefenen

die op enige manier concurrerend zijn aan die van de vennootschap.

Artikel 6:

Alle vennoten kunnen slechts na schriftelijke instemming van de beherende vennoten toetreden; zij moeten steeds de vereiste kwalificaties hebben om met de overige vennoten gezamenlijk aan de beroepsuitoefening deeh te nemen.

Artikel 7:

De vennoten mogen hun rechten in de vennootschap slechts na schriftelijke instemming van de beherende vennoten overdragen of afstaan, en uitsluitend aan collega's die deelnemen of zullen deelnemen aan de gezamenlijke beroepsuitoefening. Bij overlijden van een vennoot gaan zijn rechten niet over op zijn erfgena men maar wordt hen een vergoeding toegekend zoals hierna bepaald onder artikel 19.

Artikel 8:

Iedere vennoot kan zich uit de vennootschap terugtrekken door zijn ontslag aan de overige vennoten bij aangetekend schrijven aan te bieden. Het ontslag heeft uitwerking zes maanden na de datum van verzending van deze brief. Bij overlijden van één van de vennoten wordt de vennootschap voortgezet onder de overlevende vennoten. Hetzelfde geldt indien één van de vennoten Ingevolge een blijvende invaliditeit van meer dan zesenzestig procent (66%) werkonbekwaam wordt, bij ontslag, uitsluiting en professionele (tuchtrechtelijke) afzetting van een vennoot. De gevolgen van een dergelijke terugtrekking warden geregeld zoals hierna bepaald onder artikel 19.

Maatschappelijk kapitaal

Artikel 9:

1° Bij de oprichting van de vennootschap wordt het maatschappelijk kapitaal vastgesteld 1.000,00 EUR, door de beherende vennoten ingebracht.

20 Het maatschappelijk kapitaal is vertegenwoordigd door een veranderlijk aantal aandelen zonder

vermelding van de nominale waarde. Elk aandeel moet steeds volledig volstort zijn. De verdeling van aandelen

bij aanvang van de vennotschap is als volgt:

- Aan de actieve vennoten komt een aandeel van 43% van de aandelen toe;

- Aan de stille vennoot komt een aandeel van 14% van de aandelen toe,

3° De aandelen zijn op naam en voorzien van een volgnummer. Een aandelenregister wordt bijgehouden op de zetel van de vennootschap, dit register bevat:

- de nauwkeurige gegevens betreffende de identiteit van elke vennoot en het aantal aandelen dat hem toebehoort;

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

- de gedane stortingen;

- de overdrachten van aandelen met hun datum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer (of hun gevolmachtigden) in geval van overdracht onder de levenden en gedagtekend en ondertekend door de zaakvoerder en de rechtsverkrijgenden in geval van overgang wegens overlijden.

4° De eigendom van een aandeel op naam wordt bewezen door de oprichtingsakte en de akte van kapitaalverhoging en ook, na overdracht of overgang wegens overlijden, door de inschrijving in het aandelenregister. De overdrachten en de overgang wegens overlijden gelden ten aanzien van de vennootschap en aan derden pas vanaf de datum van de inschrijving in het aandelenregister.

5° Een deelneming mag op straffe van nietigheid niet worden overgedragen onder levenden of overgaan wegens overlijden dan met instemming door alle beherende vennoten. De overdracht of de overgang geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

IV.

Bestuur, vertegenwoordiging, controle

Artikel 10:

10 De vennootschap wordt bestuurd door twee zaakvoerders. Tot zaakvoerders worden voor onbepaalde

duur benoemd

- Ben Heylen

- Filip Janssens

2° Zij verklaren hun opdracht te aanvaarden onder de bevestiging dat zij niet werden getroffen door enige maatregel die zich hiertegen verzet.

3° Het mandaat van zaakvoerder is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering anders beslist. Artikel 11:

1° De zaakvoerders zijn bevoegd voor alle verrichtingen die nodig of nuttig zijn voor de verwezenlijking van het doel van de vennootschap en heeft daartoe alle machten, met uitzondering van de handelingen die door de wet of door de statuten enkel aan de algemene vergadering worden toegekend.

2° De twee zaakvoerders vertegenwoordigen, na voorgaand overleg over de te nemen beslissingen of te stellen handelingen in de vorm van een bestuursvergadering waarvan akte wordt genomen, elk afzonderlijk de vennootschap in en buiten rechte.

3° De zaakvoerders kunnen gevolmachtigden van de vennootschap aanstellen. Enkel bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Artikel 12:

Iedere vennoot afzonderlijk heeft alle onderzoeks- en controlebevoegdheden, waardoor hij onder meer het recht heeft te allen tijde ter plaatse inzage te nemen van de boeken, brieven, notulen en in het algemeen alle documenten en geschriften van de vennootschap.

V.

Algemene vergadering

Artikel 13:

10 De gewone algemene vergadering, ook de jaarvergadering genoemd, zal jaarlijks bijeengeroepen worden op de eerste dag van de maand oktober, om 13 uur, op de maatschappelijke zetel behoudens afwijkende vermelding in de uitnodiging. De vergadering zal op de eerstvolgende werkdag gehouden worden, indien die dag een wettelijke feestdag is,

2° De algemene vergadering, rechtsgeldig samengesteld, vertegenwoordigt alle vennoten. Het agendarecht van de algemene vergadering behoort de zaakvoerders toe, doch de algemene vergadering beslist elk jaar minstens over.

1. Goedkeuring van de jaarrekening

2. De bestemming van de winst

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

3. De kwijting aan de zaakvoerders

3° Daarnaast staat het alle vennoten vrij andere punten in te schrijven op de agenda van de algemene vergadering, die ten minste één week voorafgaand aan deze vergadering in geschrifte aan één van de twee zaakvoerders worden kenbaar gemaakt. Bijkomende punten kunnen bestaan uit de aanvaarding van nieuwe vennoten en de wijziging van de statuten, Daarnaast mag de vergadering geldig beraadslagen en stemmen over aangelegenheden die niet in de agenda voorkomen wanneer alle vennoten aanwezig of vertegenwoordigd zijn, en hiermee akkoord gaan,

4° De oproeping, met vermelding van de agenda, geschiedt bij gewone brief, toegezonden aan de vennoten ten minste acht dagen voor de vergadering,

Artikel 14:

1° Er wordt gestemd per aandeel waarbij elk aandeel recht geeft op één stem.

2° Een vennoot kan zich niet laten vertegenwoordigen door een andere vennoot. Er wordt gestemd bij gewone meerderheid van stemmen. Enkel in geval van een wijziging van de statuten of de ontbinding van de vennootschap, is unanimiteit van stemmen vereist.

3° Van elke vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt, deze notulen worden ondertekend door de secretaris en de voorzitter. De secretaris en voorzitter worden voor aanvang van de vergadering aangeduid, en dit voor elke vergadering afzonderlijk.

Het register waarin de notulen worden opgetekend wordt op de zetel van de vennootschap gehouden.

4° De algemene vergadering kan daarenboven in buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen door iedere vennoot die oordeelt dat het belang van de vennootschap dat vereist.

De vennoten moeten ten minste acht dagen op voorhand bij gewone brief tot de algemene vergadering opgeroepen worden. De bijeenroeping vermeldt de agenda. De beraadslaging van de algemene vergadering wordt in notulen vastgelegd die ter ondertekening worden voorgelegd aan alle vennoten die de vergadering hebben bijgewoond,

VI.

Boekjaar, jaarrekening, resultaat

Artikel 15:

Het boekjaar loopt van I oktober tot 30 september en voor het eerst op 1 oktober 2015, wordt een inventaris en de jaarrekening opgemaak volgens de ter zake geldende wettelijke bepalingen.

Artikel 16:

1° Van de winst van het boekjaar worden, ter vaststelling van de netto-winst, de algemene onkosten, de nodige afschrijvingen, de fiscale en andere voorzieningen, de waardecorrecties en de gebeurlijke overgedragen verliezen afgetrokken. Het saldo geeft de nettowinst aan.

2° De aan de vennoten bij wijze van bezoldiging uitgekeerde bedragen, berekend volgens hun respectievelijke bijdragen aan de verwezenlijking van het vennootschappelijk doel, worden onder de algemene onkosten geboekt.

3° Van de nettowinst kan de algemene vergadering beslissen aan de vennoten een vergoeding toe te kennen, gelijk aan de interest van het door hen Ingebrachte kapitaal, of een billijke vergoeding voor de door hen ingebrachte goederen of diensten.

4° De nettowinst wordt vervolgens gereserveerd met het oog op de verwezenlijking van het vennootschappelijk doel.

5° Gebeurlijke verliezen worden door de vennoten gedragen in dezelfde verhouding als deze waarin ze in de winst gerechtigd zijn.

VII.

Ontbinding en terugtrekking van een vennoot

Artikel 17:

De vennootschap wordt niet ontbonden door het overlijden, het ontslag, de uitsluiting, de werkonbekwaamheid, de onbekwaamverkiaring, de professionele (tuchtrechterlijke) afzetting of schorsing van een vennoot. De vennootschap wordt wel ontbonden indien de algemene vergadering daartoe beslist met een meerderheid van twee derde van de aanwezige stemmen.

Voor, beho'Cideb aan hét Belgisch, Staatsblad



Artikel 18:

In geval van ontbinding wordt een vereffenaar aangesteld die zal handelen overeenkomstig de bepalingen van artikel 181 van het Wetboek van Vennootschappen, onverminderd de toepassing van artikel 179 van het Wetboek van Vennootschappen en het hierna bepaalde onder artikel 19.



Artikel 19:

Ingeval van overlijden, werkonbekwaamheid, ontslag, uitsluiting, professionele (tuchtrechtelijke) afzetting van een vennoot wordt aan de zich terugtrekkende vennoot of zijn rechtverkrijgende nog een vergoeding toegekend gelijk aan de vergoeding die aan deze vennoot toekwam voor de laatste twaalf maanden v6ár het overlijden of de terugtrekking, onverminderd zijn of hun rechten op uitkering van de vergoeding voor de tijdens de laatste vermelde periode verrichte prestaties. De vergoeding voor de vermelde periode van drie jaar wordt evenwel niet toegekend aan de vennoot die zich terugtrekt, of daartoe gedwongen wordt omdat hijzelf en ter kwader trouw de voorzetting van de samenwerking heeft belet Afwijkingen op dit artikel kunnen door de algemene vergadering bij unanimiteit van stemmen worden toegestaan.





Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 20:

In alle gevallen van ontbinding en van terugtrekking wordt in het netto-actief van de vennootschap gedeeld, evenredig aan het aantal aandelen dat de vennoten toebehoort.

VIII.

Diverse bepalingen

Artikel 21:

Tussen de vennoten zal een interne regeling worden getroffen waarin zullen worden vastgesteld:

werkverdeling;

beslissingsbevoegdheid voor de zaakvoerders tussen lopende zaken waarvoor geen wederzijdse

instemming is vereist;

- standaardprocedure voor de beslissingen waar de instemming van beide zaakvoerders is vereist;

- vaststelling van een uniforme regeling voor de aanleg van dossiers;

aanvaardbare kosten ten leste van de vennootschap;

regeling van andere administratie aangelegenheden;

organisatie van de boekhouding.

Artikel 22:

Betwistingen aangaande de interpretatie of toepassing van deze statuten zullen aan een scheidsrechterlijke uitspraak worden voorgelegd overeenkomstig de bepalingen van het Gerechtelijk Wetboek.

Artikel 23;

Voor al wat niet voorzien is in deze statuten wordt verwezen naar de terzake geldende wettelijke bepalingen en in het bijzonder naar het Wetboek van Vennootschappen.

Artikel 24:

Ieder in het buitenland verblijvend vennoot of zaakvoerder wordt geacht keuze van woonplaats te hebben gedaan in de zetel van de vennootschap, waar alle mededelingen, aanmaningen en dagvaardingen geldig kunnen geschieden.

Opgesteld te Herentals op 28 augustus 2014









Ben Fieylen Filip Janssens Liliane_Mertens .

Op de laatste blz. van Luik B vernielden: Recto: Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
VIBE DISTILLERS, AFGEKORT : VIBE

Adresse
MOLENVEST 78 2200 HERENTALS

Code postal : 2200
Localité : HERENTALS
Commune : HERENTALS
Province : Anvers
Région : Région flamande