VISITSOUTHERNAFRICA.BE

Association sans but lucratif


Dénomination : VISITSOUTHERNAFRICA.BE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 892.313.094

Publication

22/09/2014
ÿþY MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank Van koophandel Antwerpen,

afdeling Antwerpen, op

1 LW ell}

Griffie

11

*14173799*

UI

Ondernemingsnr : 0892.313.094

Benaming

(voluit) : VisitSouthernAfricale

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel: Hermelijnlaan 23, 2900 Schoten

Onderwerp akte: ontslag bestuurders, wijziging vaste vertegenwoordiger, kwijting en statutenwijziging

1.

Op de algemene vergadering d.d. 24 april 2014 werd met unanimuteit beslist tot het ontslag van de volgende bestuursleden;

- Reizen De Lathauwer NV, met vennootschapszetel te 9340 Lede, Ommeganglaan 70, KBO 0865.534.958;

- Pro Plight NV, met vennootschapszetel te 2100 Deurne, A. Van de VVielelei 287, KBO 0444.951,174.

De algemene vergadering neemt kennis van het faillissement van de SPRL Terre D'Afrique, ln faling verklaard middels vonnis van de Rechtbank van Koophandel te Brussel d.d. 9 september 2013. Voor zover als nodig beslist de algemene vergadering unaniem tot het ontslag van de SPRL Terre d'Afrique, met vennootschapszetel te 1000 Brussel, Kleeropersstraat 17, KBO 0439.568.762 als bestuurslid van de VZW.

De algemene vergadering verleent unaniem kwijting aan de bestuurders voor het gevoerde beleid tot en met 31 december 2013.

2.

De aanwezige leden bevestigen de gedodrdineerde statuten minstens acht dagen voor de algemene vergadering te hebben ontvangen. De algemene vergadering beslist unaniem tot goedkeuring van de statutenwijziging, waarvan de tekst luid:

De ondergetekenden,

Jetai!. NV, met vennootschapszetel te 8400 Oostende, Gistelsesteenweg 1, ingeschreven in de KBO onder het rm 0408.479.965, vertegenwoordigd door Koen van den Bosch, wonende te 2811 Hombeek, Broekstraat 11, geboren te Gent op 29/12/72;

2.De Lathauwer  De Ras NV, met vennootschapszetel te 9340 Lede, Hoogstraat 20, ingeschreven in de KBO onder het nr. 0865.534.958, vertegenwoordigd door mevrouw Mimika Spriet, wonende te 9300 Aalst, Erpestraat 22, geboren te Ninove op 14/04/71;

3.Pro Flight NV, met vennootschapszetel te 2100 Deurne, A. Van de Wielelei 287, ingeschreven in de KBO onder het nr. 0444.951.173, vertegenwoordigd door de heer Guy Bogaerts, wonende te 2160 Wommelgem, Deniesstraat 6, geboren te Vilvoorde op 08/12/55;

Op de laatste biz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

4.Terre d'Afrique SPRL, met vennootschapszetel te 1000 Brussel, Kleerkopersstraat 17, ingeschreven in de KBO onder het nr. 0439.568.762, vertegenwoordigd door de heer Dan Leleux, wonende te 1170 Bruxelles, Rue des 3 Telleuils 33, geboren te Schaarbeek op 22/08/53;

5.Travel VVorldwide BVBA, met vennootschapszetel te 2900 Schoten, Hermelijnlaan 23, ingeschreven in de KBO onder het nr. 0446.108.542, vertegenwoordigd door de heer Julien Roelants, wonende te 2900 Schoten, Hermelijnlaan 23, geboren te Merksem op 18/11/53;

6.Zuid-Afrika Reiscenter / Aro-Travel BVBA, met vennootschapszetel te 2288 Bouwel, Binnenheide 40, ingeschreven in de KBO onder het nr. 0444.469.638, vertegenwoordigd door de heer Marc Van der Donck, wonende te 2288 Bouwel, Binnenheide 40, geboren te Lier op 05/10/51;

hebben besloten onder hen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten luiden als volgt:

TITEL I: DE VZW Artikel 1:

De vereniging draagt als naam: VisitSouthernAfrica.be. De zetel van de vereniging is gevestigd te 2900 Schoten, Hermelijnlaan 23. Dienvolgens ressorteert de vereniging onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 2;

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Artikel 3:

De vereniging bestaat uit effectieve leden, waarbij het aantal steeds minstens drie bedraagt Desgevallend kunnen er ook toegetreden- en/of ereleden worden toegelaten.

TITEL il: DOEL Artikel 4:

De vereniging heeft tot doel het in de meest ruime zin promoten van georganiseerd toerisme vanuit België naar Zuidelijk Afrika. Dit doel zal onder meer, doch niet limitatief, worden nagestreefd door het uitvoeren van volgende activiteiten:

-het verstrekken van informatie op het vlak van toerisme, cultuur of andere algemene en/of specifieke informatie met betrekking tot zuidelijk Afrika;

-het creëren en verstrekken van brochures, evenals andere publicaties met betrekking tot zuidelijk Afrika;

-het creëren van objecten, boeken en ander materiaal met betrekking tot zuidelijk Afrika;

-het steunen van goede doelen, zonder enige uitzondering;

-het creëren, organiseren en/of deelnemen aan evenementen m.b.t. zuidelijk Afrika, evenals het uitbaten ervan.

Artikel 5;

De vereniging kan te allen tijde alle daden stellen die direct of indirect met haar doelstellingen verbonden zijn. De vereniging kan in ondergeschikte orde handelsdaden stellen waarvan de inkomsten aangewend worden om haar maatschappelijk doel te realiseren.

TITEL IH: EFFECTIEVE LEDEN Artikel 6:

Iedereen die blijk geeft van een actieve belangstelling voor de verwezenlijking van het doel van de vereniging en op professioneel vlak actief is binnen de reissector kan zijn aanvraag indienen teneinde als effectief lid toegelaten te worden.

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7:

Een kandidaat-effectief lid moet hiervoor een aanvraag indienen bij de raad van bestuur. Deze aanvraag kan zowel mondeling als schriftelijk geschieden.

De raad van bestuur beslist autonoom of een kandidaat-effectief lid dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet als effectief lid wordt toegelaten.

Artikel 8:

De vrijwillige uittreding kan op elk ogenblik en dient te gebeuren middels schrijven gericht aan de raad van bestuur. Indien door het ontslag het aantal effectieve leden onder het wettelijke of statutaire minimum daalt, dan wordt het ontslag van het effectief [id opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Artikel 9:

Tot gedwongen uitsluiting beslist de algemene vergadering met twee-derde meerderheid. De

oproepingsbrief middels dewelke de algemene vergadering wordt bijeengeroepen, vermeldt expliciet het agendapunt "gedwongen uitsluiting effectief lid, naam en voornaam". De stemming over de uitsluiting is geheim.

Artikel 10:

Een effectief lid dat vrijwillig uittreedt of gedwongen wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan de door haar betaalde bijdragen niet terugvorderen.

Artikel 11:

Effectieve leden betalen een jaarlijkse bijdrage aan de vereniging. De omvang van deze bijdrage wordt bepaald door de raad van bestuur en wordt meegedeeld aan de effectieve leden, doch kan niet meer dan 5.000,00 euro per jaar bedragen.

In geval van toetreding van een effectief lid wordt haar ledenbijdrage pro rata temporis betaald. Betaalde bijdragen zijn definitief verworven voor de vereniging.

Een effectief lid dat deze bijdrage niet betaalt binnen de maand nadat het verzoek hiertoe werd verstuurd, wordt beschouwd als ontslagnemend,

Artikel 12:

Het lidmaatschap van een effectief lid eindigt van rechtswege bij het overlijden of ontbinding van dat lid.

De erfgenamen of rechthebbenden van een overleden of ontbonden lid hebben geen recht op het vermogen van de vereniging. Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen. Ze mogen geen opgave of verantwoording van de rekening, noch een inventaris van de goederen opvragen.

Artikel 13:

Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de effectieve leden bijgehouden. Effectieve leden dienen hun adreswijziging binnen een redelijke termijn ter kennis te brengen aan de raad van bestuur.

TITEL IV: TOEGETREDEN LEDEN

Artikel 14:

Toegetreden leden steunen de doelstellingen en activiteiten van de vereniging.

Artikel 15:

Een kandidaat-toegetreden lid moet hiervoor een aanvraag indienen bij de raad van bestuur. Deze aanvraag kan zowel mondeling als schriftelijk geschieden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur beslist autonoom of een kandidaat-toegetreden lid dat aan de inhoudelijke voorwaarden voldoet als toegetreden lid wordt toegelaten.

Artikel 16:

De vrijwillige uittreding kan op elk ogenblik en dient te gebeuren middels schrijven gericht aan de raad van bestuur. Tot gedwongen uitsluiting van een toegetreden lid beslist de raad van bestuur.

Artikel 17:

Een toegetreden lid dat vrijwillig uittreedt of gedwongen wordt uitgesloten, heeft geen aanspraak op het bezit van de vereniging en kan de door haar betaalde bijdragen niet terugvorderen.

Artikel 18:

Toegetreden leden betalen een jaarlijkse bijdrage aan de vereniging. De omvang van deze bijdrage wordt bepaald door de raad van bestuur en wordt meegedeeld aan de toegetreden leden, doch kan niet meer dan 5.000,00 euro per jaar bedragen.

ln geval van toetreding van een toegetreden lid wordt haar ledenbijdrage pro rata temporis betaald. Betaalde bijdragen zijn definitief verworven voor de vereniging.

Een toegetreden lid dat deze bijdrage niet betaalt binnen de maand nadat het verzoek hiertoe werd verstuurd, wordt beschouwd als ontslagnemend.

Artikel 19:

Het lidmaatschap van een toegetreden lid eindigt van rechtswege bij het overlijden of ontbinding van dat lid.

De erfgenamen of rechthebbenden van een overleden of ontbonden lid hebben geen recht op het vermogen van de vereniging Ze kunnen evenmin de betaalde bijdragen terugvorderen, Ze mogen geen opgave of verantwoording van de rekening, noch een inventaris van de goederen opvragen.

11TEL V: ERELEDEN Artikel 20:

Ereleden kunnen enkel bestaan uit natuurlijke personen die werkzaam zijn binnen een Afrikaanse ambassade of toeristische dienst.

Alle bepalingen m.b.t. toegetreden leden zijn mutatis mutandis van toepassing op de ereleden met dien verstande dat ereleden geen bijdrage betalen aan de vereniging.

Bovendien eindigt het lidmaatschap van een erelid eveneens van rechtswege wanneer komt vast te staan det dit lid niet meer werkzaam is binnen een Afrikaanse ambassade of toeristische dienst.

TITEL VI: LEDENREGISTER Artikel 21.:

De raad van bestuur is verplicht een register van de effectieve leden bij te houden. Het origineel van het ledenregister wordt bijgehouden ter zetel van de vereniging.

Artikel 22:

Telkens wanneer er wijzigingen optreden in het ledenbestand van de effectieve leden, moeten deze wijzigingen binnen de acht dagen na kennisgeving ervan aan de raad van bestuur in het ledenregister worden doorgevoerd.

TITEL VII: ALGEMENE VERGADERING

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

rep 2,2

Artikel 23:

Een besluit van de algemene vergadering is vereist voor:

-de wijziging van de statuten;

-de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging werd toegekend;

-de benoeming en afzetting van bestuurders;

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen;

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening;

-de ontbinding van de vereniging;

-de uitsluiting van een lid;

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Artikel 24:

Ieder jaar, de eerste vrijdag van maart om 14.00 uur, wordt op de zetel van de vereniging, tenzij anders aangeduid, een gewone algemene vergadering gehouden die de jaarrekening van het afgelopen boekjaar en de begroting van het komende boekjaar goedkeurt, evenals kwijting verleent aan de bestuurders m.b.t. hun beleid van het afgelopen boekjaar. Desgevallend, indien een of meerdere commissarissen werden aangesteld, wordt ook kwijting gegeven aan de commissarissen.

Artikel 25:

Een buitengewone algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen als het doel of het belang van de vereniging dat vereist, in de gevallen bepaald bij wet of wanneer ten minste een vijfde van de effectieve leden het vraagt.

Artikel 26:

De algemene vergadering wordt samengesteld uit alle effectieve leden. Alle voormelde leden worden minstens acht dagen voor deze vergadering opgeroepen per gewone brief met vermelding van de agenda.

Elk voorstel dat ondertekend wordt door één twintigste van de effectieve leden dient uiterlijk een maand voor de algemene vergadering op de agenda geplaatst te worden.

Artikel 27:

De effectieve leden mogen zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid mits hiertoe een schriftelijke volmacht werd verleend.

Artikel 28:

De algemene vergadering kan beraadslagen ongeacht het aantal aanwezigen, behalve indien de wet of de statuten dat anders bepaalt. Alle effectieve leden hebben gelijk stemrecht en de besluiten worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen, behalve indien de wet of de statuten dat anders bepalen.

De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur.

Artikel 29:

Van elke algemene vergadering worden er notulen opgemaakt. De notulen worden ondertekend door de voorzitter en door de leden die dat wensen.

Ze worden samengebracht in het notulenboek.

Artikel 30:

De effectieve leden worden op de hoogte gesteld van de beslissingen van de algemene vergadering door toezending van een kopie van de originele verslagen van de algemene vergadering.

TITEL VIII: STATUTENWIJZIGING

Artikel 31:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Over een statutenwijziging kan de algemene vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeld in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Wanneer de wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of op de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 32:

Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, Kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de voormelde meerderheden ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

De tweede vergadering mag niet binnen de vijftien dagen volgend op de eerste worden gehouden.

TITEL IX: RAAD VAN BESTUUR

Artikel 33:

De raad van bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt haar in- en buiten rechte.

De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die onder artikel 6 van de statuten of middels wettelijke bepalingen niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering werden toegekend.

Artikel 34:

De bestuurders oefenen hun bevoegdheden uit als college.

Artikel 35:

De raad van bestuur bestaat uit ten minste drie personen, Als evenwel maar drie personen effectief lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen.

Enkel effectieve leden van de vereniging kunnen als bestuurder worden benoemd. De bestuurders worden

benoemd door de algemene vergadering. Hun mandaat is principieel onbezoldigd, tenzij de algemene

vergadering hierover anders zou beslissen.

Artikel 36:

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter. De raad van bestuur verdeelt de functies van voorzitter en penningmeester onder elkaar.

Artikel 37:

De raad van bestuur vergadert op bijeenroeping door de voorzitter of van twee bestuurders. Teneinde rechtsgeldig te kunnen beraadslagen, dient de meerderheid van de bestuurders aanwezig te zijn. Er wordt besloten bij gewone meerderheid.

Elke bestuurder heeft één stem. In het geval van gelijke stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Artikel 38:

Van elke raad van bestuur worden er notulen opgemaakt. De notulen worden ondertekend door de aanwezige bestuurders. Ze worden samengebracht in het notulenboek.

Artikel 39:

Elke bestuurder kan op elk ogenblik ontslag nemen. Dit dient te gebeuren middels een schrijven per gewone post of per e-mail gericht aan de raad van bestuur.

r e

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Indien door het ontslag de werking van de vereniging in gevaar wordt gebracht, bijvoorbeeld doordat het aantal bestuurders zakt tot onder het statutaire of wettelijke minimum, wordt het ontslag van de bestuurder opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is aangesteld.

Artikel 40:

Een bestuurder kan op elk ogenblik en zonder enige motivering afgezet worden door de algemene vergadering.

De oproepingsbrief middels dewelke de algemene vergadering wordt bijeengeroepen, vermeldt expliciet het agendapunt "afzetting van bestuurder, naam en voornaam"

Artikel 41:

Indien het aantal bestuurders onder het statutaire of wettelijke minimum wordt gebracht ten gevolge van overlijden, faillissement of ontbinding van een bestuurder, of ten gevolge van enigerlei andere omstandigheid, is de raad van bestuur gerechtigd om tijdelijk een vervanger aan te stellen.

In dergelijk geval zal de raad van bestuur binnen redelijke termijn de algemene vergadering bijeen roepen, teneinde op definitieve wijze in de vervanging van een bestuurder te voorzien.

Artikel 42:

Wanneer een bestuurder zijn hoedanigheid van effectief lid verliest, wordt hij geacht ontslag te nemen.

Artikel 43:

Het mandaat van een bestuurder eindigt van rechtswege bij het overlijden of ontbinding van dat lid.

Indien de bestuurder een rechtspersoon betreft, eindigt het bestuursmandaat van rechtswege bij het terugtreden van de opgegeven vertegenwoordiger.

TITEL X: REGLEMENT VAN INTERNE ORDE Artikel 44:

Er kan door de raad van bestuur een reglement van interne orde opgesteld worden dat ter goedkeuring dient voorgelegd te worden aan de algemene vergadering.

Artikel 45:

Wijzigingen kunnen aan het reglement van interne orde aangebracht worden mits goedkeuring van de algemene vergadering en vereisen geenszins een statutenwijziging.

TITEL XI: VZVV-DOSSIER

Artikel 46:

De raad van bestuur is verplicht een VZW-dossier aan te maken en bij te houden op de zetel van de vereniging. Dit dossier bevat ten minste:

-het register der effectieve leden;

-de verslagen en beslissingen van de raad van bestuur;

-de verslagen en beslissingen van de algemene vergadering;

-de boekhoudkundige stukken.

Artikel 47:

Enkel effectieve leden zijn gerechtigd het VZVV-dossier in te kijken.

Een verzoek tot inzage dient mondeling dan wel schriftelijk gericht te worden aan de raad van bestuur, waarna in onderling overleg en binnen redelijke termijn een datum wordt vastgelegd.

M002.2

Luik B -Vervolg

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

TITEL XII: BOEKHOUDING

Artikel 48:

Het boekjaar begint op 1 januari en eindigt op 31 december.

Artikel 49:

Bij het einde van het boekjaar wordt door de raad van bestuur de jaarrekening over het afgelopen boekjaar, evenals de begroting m.b.t. het komende boekjaar opgemaakt. Zij worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd, ten minste acht dagen voor de algemene vergadering plaats heeft.

Artikel 50:

De controle over de vereniging gebeurt door één of meer commissarissen indien wettelijk vereist of indien de algemene vergadering daartoe beslist.

TITEL XIII: ONTBINDING EN VEREFFENING

Artikel 51:

De algemene vergadering kan de vereniging op elk ogenblik vrijwillig ontbinden.

Artikel 52:

Teneinde rechtsgeldig tot de ontbinding te kunnen beslissen is een aanwezigheidsquorum van twee derde van de effectieve leden, evenals een vier vijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde effectieve leden vereist.

Indien op de eerste algemene vergadering het aanwezigheidsquorum niet wordt behaald, moet een tweede algemene vergadering worden georganiseerd. Deze kan niet plaatsvinden binnen de vijftien dagen na de eerste algennane vergadering. Op de tweede algemene vergadering is geen aanwezigheidsquorum meer vereist.

Artikel 53:

Bij ontbinding wijst de algemene vergadering een vereffenaar aan die na aanzuivering van het passief het netto-actief vaststelt.

Het netto-actief dient te worden overgemaakt aan de VZW Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen, met zetel te 2018 Antwerpen, Koningin Astridplein 26, ingeschreven in de KBO onder het nr. 0407.186.105. In het geval voormelde VZW zelf ontbonden zou zijn, bepaalt de algemene vergadering de bestemming van het netto-actief, welk vermogen tot een belangeloze doelstelling mcet worden aangewend. Bij gebreke aan een beslissing van de algemene vergadering hieromtrent, bepaalt de vereffenaar de bestemming van het netto-actief die zoveel mogelijk overeenkomt met het doel waarvoor de vereniging werd opgericht.

TITEL XIV: SLOTBEPALING

Artikel 54:

Al wat niet uitdrukkelijk in deze statuten wordt geregeld, is onderworpen aan de wet betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk van 27 juni 1921 en aan de wijzigingen hieraan aangebracht.

Diens bestuurder

Travel Worlwide BVBA,

vertegenwoordigd door diens zaakvoerder

de heer Julien Roelants

4.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 22/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VISITSOUTHERNAFRICA.BE

Adresse
HERMELIJNLAAN 23 2900 SCHOTEN

Code postal : 2900
Localité : SCHOTEN
Commune : SCHOTEN
Province : Anvers
Région : Région flamande