VLAAMS BEDRIJVENCENTRUM EN DIENSTEN ONDERNEMING, AFGEKORT : VBDO

Société en commandite simple


Dénomination : VLAAMS BEDRIJVENCENTRUM EN DIENSTEN ONDERNEMING, AFGEKORT : VBDO
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 536.165.718

Publication

08/07/2013
ÿþBijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staats blad'

Mod Word 11.1

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

NEERGELEGD

27 -06- 2013

GRIFFIE RECHTBANK van

KOOPHANDirilMEC,HELEN



Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Vlaams Bedrijvencentrum en Diensten Onderneming (verkort) : VBDO

Rechtsvorm : GCV

Zetel : Molenweg 90 - 2830 Willebroek

(volledig adres)

Onderwerp akte : OPRICHTING

Op 25 juni 2013 wordt bij onderhandse akte de gewone commanditaire vennootschap "Vlaams Bedrijvencentrum en Diensten Onderneming", afgekort "VBDO"opgericht, door

1, Pasmans Alex, geboren te Ekeren op 1 april 1968 en wonende te Gambia, Bijilo, Kombo Coastal Road, PO Box 3306 Serrekunde (nationaal nummer ; 680401-173-89), beherende vennoot met hoofdelijke aansprakelijkheid en voor het geheel aansprakelijke vennoot;

2. Koch Theo, geboren Antwerpen op 10 november 1964 en wonende te Gambia, Bijilo, Kombo Coastal Road, PO Box 3306 Serrekunde (nationaal nummer : 641110-229-19), enkel stille vennoot.

De oprichters verklaren de statuten van de vennootschap ais volgt vast te stellen:

Naam

De vennootschap is een handelsvennootschap in de vorm van een gewone commanditaire vennootschap en draagt de naam "Vlaams Bedrijvencentrum en Diensten Onderneming", afgekort "VBDO". De volledige naam én de afgekorte naam mogen gezamenlijk of afzonderlijk worden gebruikt.

Zetel

De maatschappelijke zetel wordt gevestigd te 2830 Willebroek, Molenweg 90.

De zetel mag bij eenvoudige beslissing van de beherende vennoot naar om het even welke andere plaats

overgebracht worden, mits vervulling van de formaliteiten en handelingen die daartoe nodig zijn.

Duur

De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur, vanaf 1 juli 2013.

Doel

De vennootschap heeft tot doel zowel voor eigen naam en voor eigen rekening, als voor naam of voor

rekening van derden, alleen of in samenwerking met derden

" de uitbating van een diensten- of bedrijvencentrum in de zin van de aanschrijving nr. AOIF 39/2005;

" het stellen van alle welkdanige verrichtingen, en/of het verlenen van alle diensten die, in het algemeen i genomen, rechtstreeks of onrechtstreeks, geheel of gedeeltelijk betrekking hebben, verband houden met, dienstig of nuttig zijn voor de uitbating van een diensten- en bedrijvencentrum, met inbegrip van de Organisatie van gemeenschappelijke ondersteunende diensten ten behoeve van de gebruikers van zulk diensten- of bedrijvencentrum.

De vennootschap mag

" alle roerende of onroerende goederen, materialen en benodigdheden verwerven, huren of verhuren,` vervaardigen, overdragen of ruilen;

" alle hoegenaamd handels-, nijverheids-, financiële, roerende en onroerende verrichtingen uitvoeren, die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar doel, die van aard zijn dit te begunstigen, of die? kunnen bijdragen tot de verwezenlijking , de uitbreiding of de vergemakkelijking ervan;

" op om het even welke wijze alle intellectuele rechten, merken, modellen, tekeningen verwerven, uitbaten en; te gelde maken;

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Il

*13109155*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

"bij wijze van inschrijving, inbreng, fusie, samenwerking, financiële tussenkomst of anderszins een belang of deelneming verwerven in alle bestaande of nog op te richten vennootscliappen, ondernemingen, bedrijvigheden of verenigingen zonder onderscheid, in België of in het buitenland, De vennootschap mag deze belangen of deelnemingen beheren, valoriseren en te gelde maken.

.deelnemen aan het bestuur, de directie, de controle en de vereffening van de vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden of verenigingen waarin zij een belang of deelneming heeft. Wanneer de vennootschap wordt benoemd tot bestuurder, zaakvoerder of lid van het directiecomité van een andere vennootschap, benoemt zij onder haar vennoten, zaakvoerders of werknemers een vaste vertegenwoordiger die belast wordt met de uitvoering van de opdracht in naam en voor rekening van de vennootschap.

"zich ten gunste van de vennootschappen, ondernemingen, bedrijvigheden of verenigingen waarin zij een belang of deelneming heeft, borgstellen of haar aval verlenen, optreden als agent of vertegenwoordiger, voorschotten toestaan, kredieten verlenen, hypothecaire of andere zekerheden verstrekken.

Kapitaal en aandelen

Het maatschappelijk kapitaal van de vennootschap bedraagt 5.000,00 euro (vijfduizend euro), en wordt vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen, zonder vermelding van nominale waarde. Alle aandelen werden bij de oprichting van de vennootschap volledig onderschreven en volstort.

De oprichters verklaren in te tekenen op volgende aantallen aandeleny

De heer Pasmans Alex, voornoemd, vijftig aandelen, goed voor 2.500,00 euro.

De heer Koch Theo, voornoemd, vijftig aandelen, goed voor 2.500,00 euro.

Totaal: honderd aandelen.

De aandelen staan cp naam en worden ingeschreven in een daartoe bestemd register dat wordt bijgehouden op de maatschappelijke zetel van de vennootschap.

De aandelen kunnen slechts worden overgedragen nadat zij bij voorkeur voor overname zijn aangeboden aan alle vennoten.

Een vennoot kan zijn aandelen in de vennootschap overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan een derde, onder voorbehoud van hetgeen hierboven staat vermeld.

Elke overdracht of overgang van aandelen geschiedt bij toepassing van artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

De overdracht van aandelen, toebehorend aan de gecommanditeerde vennoot, zullen het voorwerp uitmaken vaneen publicatie in het Belgisch Staatsblad overeenkomstig het Wetboek van Vennootschappen,

Het aandeel of de aandelen van een overleden vennoot gaan over op zijn erfgenamen of rechtverkrijgenden, onder voorbehoud van hetgeen hierboven staat vermeld.

Bestuur

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoot, benoemd door de algemene vergadering, die hun aantal en de duur van hun mandaat bepaalt

ledere zaakvoerder heeft de bevoegdheid om alle handelingen te verrichten, die nodig of nuttig zijn voor het bereiken van het maatschappelijk doel, met uitzondering van die handelingen die door dwingende bepalingen van de wet worden voorbehouden aan de bevoegdheid van de algemene vergadering, en in zoverre bij beslissing van de algemene vergadering deze bevoegdheden niet beperkt werden.

Zij vertegenwoordigen de vennootschap tegenover derden en eveneens in recht, als eiser of verweerder. De zaakvoerder(s) moeten alle zorg besteden aan de bedrijvigheid en belangen der vennootschap.

Het mandaat van de zaakvoerder(s) is onbezoldigd tenzij de algemene vergadering hier anders over beslist.

Boekjaar

Het boekjaar neemt aanvang op 1 januari en eindigt op 31 december. van ieder jaar.

Algemene vergadering

Een gewone algemene vergadering zal jaarlijks worden gehouden elke tweede woensdag van de maand

juni om 20 uur.

De algemene vergaderingen worden gehouden op de maatschappelijke zetel.

Winstverdeling

Het batig saldo van de balans, na aftrek van de algemene onkosten, maatschappelijke lasten, afschrijvingen, waardeverminderingen en dekkingen voor risico's en lasten, vormt de netto winst.

De algemene vergadering beslist over de bestemming van het saldo van de netto winst. Het eenparig akkoord van de stille vennoot wordt vereist.

Geen uitkering mag gebeuren indien op datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netto actief is gedaald of ten gevolge van de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte kapitaal, vermeerderd met aile reserves die volgens de wet niet mogen worden uitgekeerd.

Ontbinding

In geval van ontbinding, om welke oorzaak en op welk ogenblik ook, zal de vereffening gebeuren door de zaakvoerder(s) in functie, tenzij de algemene vergadering uitdrukkelijk één of meerdere vereffenaars aanstelt. Zij bepaalt dan tevens hun bevoegdheden en vergoeding evenals tesamen de wijze van vereffening van de vennootschap. De vereffenaars zullen, tenzij uitdrukkelijk andersluidende beslissing van de algemene vergadering, de meest uitgebreide bevoegdheden hebben.

De eerste gelden voortkomend van de vereffening zullen voor alles aangewend worden tot delging van het passief en de lasten van de vennootschap tegenover derden.

Na verwezenlijking van het actief en de aanzuivering van het passief zal het batig saldo aangewend worden tot de terugbetaling van de vennoten van het afbetaald bedrag van de aandelen. Wat daarna beschikbaar blijft zal verdeeld worden onder de vennoten in verhouding met hun aantal aandelen.

Beschikkingen van voorbijgaande aard

De oprichters treffen nog éénparig volgende beslissingen in verband met de oprichting :

1. Het eerste boekjaar vangt aan op 1 juli 2013 en eindigt op 31 december2014..

2. De eerste gewone algemene vergadering der vennoten zal worden gehouden in het jaar 2015.

3. Ais niet-statutaire zaakvoerders wordt voor onbepaalde duur benoemd :

- Mevrouw Grenczyn Marzena, geboren te Warschau op 10 september 1965 en wonende te 9120 Kallo

(Beveren), Kruisdijklaan 6 (NN 650910-552-91), die haar opdracht aanvaardt.

- De heer Rombout Dirk, geboren te Deurre op 19 oktober 1963 en wonende te 9120 Beveren,

Bankwegelhof 22 (NN631019-453-79) , die zijn opdracht aanvaardt.

4. De oprichters geven bij deze bijzondere volmacht aan boekhoudkantoor PDM Consult vof te 9120 Beveren, Gerard van Gervenstraat 19A B4, evenals aan haar aangestelden en lasthebbers, om de vennootschap te vertegenwoordigen tegenover de rechtbank van Koophandel, de administratie der directe en indirecte belastingen, de kruispuntenbank der ondernemingen en de sociale kas der zelfstandigen.

Rombout Dirk

Zaakvoerder

dijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

behouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste biz, van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VLAAMS BEDRIJVENCENTRUM EN DIENSTEN ONDERNEM…

Adresse
MOLENWEG 90 2830 WILLEBROEK

Code postal : 2830
Localité : WILLEBROEK
Commune : WILLEBROEK
Province : Anvers
Région : Région flamande