VLAAMSE VERENIGING VOOR KINDER- EN JEUGDPSYCHIATRIE, AFGEKORT : V.V.K.

Association sans but lucratif


Dénomination : VLAAMSE VERENIGING VOOR KINDER- EN JEUGDPSYCHIATRIE, AFGEKORT : V.V.K.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 460.187.893

Publication

30/01/2015
ÿþ MOD 22

LIL 11.~~ ~ I In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

1

MONITE

23 -

BELGISCH

i

*15017165*

JR BELGE Pl- 2015

STA ATRpi

Rechtbank van koophandel

Antwerpen

14 JAN. 2015

Griffie

A r: " afdeling Antwerpen



Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 460.187.893

Benaming

(voluit) : Vlaamse Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie VZW

(verkort) : V.V.K.

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Lindendreef 1 2020 Antwerpen

Onderwerp akte : Herbenoeming bestuurders

STATUTEN

De algemene vergadering van de VZW Vlaamse Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie, met zetel te 2020 Antwerpen, Lendendreef 1, heeft op de Bijzondere Algemene Vergadering van 17.11.2014, bij twee derde meerderheid van stemmen beslist, de huidige statuten te behouden en enkel een nieuw samengesteld bestuur te vormen,

De huidige statuten luiden als volgt :

TITEL I : NAAM -- ZETEL -- DOEL - DUUR Art. 1 : Naam en rechtsvorm

De vereniging werd opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

De vzw draagt de naam "Vlaamse Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie", afgekort "V.V.K,".

Art, 2 : Zetel

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 2020 Antwerpen, lJndendreef 1, gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Art. 3: Doel

De vereniging heeft tot doel de kinder- en jeugdpsychiatrie te bevorderen en haar belangen te behartigen, in het bijzonder op het terrein van de uitoefening van deze geneeskundige specialiteit en van de ontwikkeling van de kinder- en jeugdpsychiatrische wetenschap,

De vereniging mag alle handelingen verrichten die in overeenstemming zijn met haar juridische vorm en die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan ondermeer haar medewerking verlenen en belang stellen in elk gelijkaardig doel als het hare. In het kader van haar doelstelling kan zij voordrachten en conferenties organiseren, boeken en publicaties uitgeven en verspreiden alsmede het recht hebben gebouwen, meubelen, instrumenten en al wat zij noodzakelijk acht voor het verwezenlijken van haar doel te kopen, te lenen of te huren om dit geheel (al dan niet ten kosteloze titel) aan te wenden ter realisering van haar doel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging kan ter uitvoering van haar doelstellingen terzake bevoegd personeel in dienst nemen. Teneinde dit te verwezenlijken is de vereniging gemachtigd fondsen en dotaties samen te stellen, geldomhalingen te doen, subsidies te aanvaarden, schenkingen en legaten te ontvangen, allerhande activiteiten en manifestaties in te richten. Zij mag giften doen aan personen, ondernemingen, groeperingen en verengingen die een activiteit uitoefenen die past in het kader van haar doel.

Art. 4:Duur

De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht.

TITEL Il LIDMAATSCHAP

Art. 5 : Gewone leden .. toetredende leden -- buitengewone leden

De vereniging bestaat uit gewone leden  toetredende leden en buitengewone leden.

De gewone leden van de vereniging hebben gelijke maatschappelijke rechten en verplichtingen. Zij zijn erkend ais arts specialist in de kinder- en jeugdpsychiatrie . Zij worden hierna 'leden' genoemd,

Het aantal gewone leden van de vereniging is onbeperkt doch bedraagt steeds minstens één meer dan het aantal leden van de raad van bestuur,

De toetredende leden zijn artsen in opleiding kinder- en jeugdpsychiatrie.

De buitengewone leden zijn personen die op één of andere wijze in het veld van de kinder- en jeugdpsychiatrie actief zijn en waarvan de aanvraag om als lid van de vereniging toegelaten te worden door minstens twee gewone leden gesteund wordt en door de raad van bestuur wordt aanvaard.

Enkel de gewone leden hebben stemrecht op de algemene vergadering, Zij kunnen zich op de algemene vergadering uitsluitend laten vertegenwoordigen door een gewoon lid.

De toetredende leden en buitengewone leden hebben een adviserende stem op de algemene vergadering.

De toetredende leden en de buitengewone leden kunnen enkel de rechten en verplichtingen hebben hen toebedeeld door de statuten of een beslissing van de algemene vergadering.

Art. 6 : Lidgeld en aansprakelijkheid

De leden, toetredende leden en buitengewone leden dienen een jaarlijks lidgeld te betalen. Dit bedrag wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering. De bijdrage voor een toetredend lid bedraagt

maximaal 50 % van de bijdrage van een gewoon lid. Bijzondere bijdragen kunnen door de algemene

vergadering slechts vastgesteld worden op de wijze voorzien voor de wijziging van de statuten. De bijdragen zijn eisbaar vanaf het begin van het maatschappelijk jaar waarop ze betrekking hebben en zijn niet terugvorderbaar noch deelbaar.

De leden zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging en staan niet borg met hun eigen goederen voor de schulden van de vereniging.

Art. 7 : Ontslag en einde lidmaatschap - Uitsluiting

Eik lid, toetredend lid of buitengewoon lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslagnemend lid dient zijn ontslag aan de raad van bestuur kenbaar te maken per aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter.

Met uittreden staat gelijk het niet betalen van de verschuldigde bijdragen binnen de maand na aangetekende ingebrekestelling.

Een lid kan uitgesloten worden door een beslissing van de algemene vergadering genomen met een aanwezigheid van één tweede van de gewone leden en een meerderheid van twee derden van de stemmen

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid door de algemene vergadering, kan de raad van bestuur het lidmaatschap van een persoon schorsen. De raad van bestuur beslist hiertoe met gewone meerderheid van stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Maft 2,2

De raad van bestuur beslist soeverein over de schorsing van toetredend lid of buitengewoon lid. Het lidmaatschap van een natuurlijk persoon neemt van rechtswege een einde bij overlijden.

Ontslagnemende leden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het maatschappelijk vermogen of patrimonium van de vereniging en zijn ook niet gerechtigd de rekeningen of inventaris te eisen, noch zegel te doen leggen.

TITEL III : RAAD VAN BESTUUR

Art. 8 : Aantal  benoeming - duur

De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur samengesteld uit ten minste vijf en hoogstens tién gewone leden. De bestuurders handelen als college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van zes jaar. Hun mandaat is hernieuwbaar, Om de drie jaar wordt een deel van de bestuursmandaten vacant gemaakt, m.n. deze die zes jaar voordien ingenomen werden.

In de raad van bestuur zetelt één vertegenwoordiger namens de toetredende leden. Deze

vertegenwoordiger wordt verkozen door de toetredende leden voor een termijn van twee jaar.

De raad van bestuur kiest uit haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris. De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid het dagelijks beheer van de vereniging overdragen aan een derde, al dan niet lid van de vereniging.

Art. 9 : Einde mandaat

Het mandaat van bestuurder eindigt door het verstrijken van de termijn van 6 jaar, door overlijden, ontslag of afzetting.

Een bestuurder die ontslag neemt dient dit kenbaar te maken per aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur=

Bij het openvallen van een mandaat kan door de raad van bestuur een bestuurder benoemd worden om het mandaat van degene die hij vervangt uit te oefenen tot de eerste komende algemene vergadering.

Art. 10 : Vergoeding bestuurders.

Het mandaat van bestuurder wordt kosteloos uitgeoefend. De algemene vergadering kan aan de bestuurders presentiegelden toekennen. Voor bijzondere opdrachten toegewezen aan één of meerdere bestuurders kan een vergoeding toegekend worden waarvan het bedrag wordt bepaald door de algemene vergadering.

Art. 11 : Beslissingen

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen als minstens de helft van de gewone leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet is bereikt, wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen met dezelfde agenda. Op deze vergadering worden de beslissingen geldig genomen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Een bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder voorzien van een schriftelijke volmacht, Elke bestuurder kan slechts houder zijn van één volmacht.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, bij afwezigheid door de ondervoorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De raad van bestuur brengt verslag uit van haar activiteit in de algemene vergadering.

"

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt en bewaard in een daartoe bestemd register. Art. 12 : Bevoegdheden

a.De raad van bestuur is bevoegd om aile daden van bestuur en beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

b.De raad van bestuur vertegenwoordigt, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, de vereniging in elke gerechtelijke of buitengerechtelijke akte of handeling

c.De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur toevertrouwen aan een orgaan van dagelijks bestuur. De leden van het orgaan van dagelijks bestuur, zijnde één of meerdere personen, al dan niet bestuurder of lid van de vereniging, worden aangesteld door de raad van bestuur.

TITEL IV : DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 13 Samenstelling

De algemene vergadering bestaat uit alle gewone leden, toetredende leden en buitengewone leden van de vereniging. leder gewoon lid heeft één stem, De toetredende en buitengewone leden hebben enkel een raadgevende stem.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij afwezigheid door de ondervoorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een gewoon lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander gewoon lid met schriftelijke volmacht. Elk lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. Een toetredend lid en buitengewoon lid kan zich respectievelijk door een ander toetredend of buitengewoon lid laten vertegenwoordigen met een schriftelijke volmacht. Elk toetredend of buitengewoon lid kan slechts één ander toetredend of buitengewoon lid vertegenwoordigen.

Arte 14 : Bijeenroeping  agenda

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur éénmaal per jaar bijeengeroepen op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, vôôr het einde van de maand juni.

De algemene vergadering moet door de raad van bestuur worden bijeengeroepen wanneer een vijfde van de gewone leden er om vraagt.

De bijeenroeping geschiedt ten minste acht dagen vóór de vergadering per post, per fax of per e-mail, ondertekend door de voorzitter die plaats, uur en de agenda vermeldt. De agenda bevat elk voorstel dat ondertekend is door één vijfde van de gewone leden, toetredende leden of buitengewone leden. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet in de oproepingsbrief vermeld staan op voorwaarde dat alle gewone leden aanwezig zijn en twee derde van de leden akkoord gaan met de agendawijziging.

Art. 16 : Bevoegdheden

-het wijzigen van de statuten

-het benoemen en afzetten van bestuurders

-het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging indien daarin

voorzien is

-de kwijting van bestuurders en de commissarissen

-het goedkeuren van de begroting en rekening

-de ontbinding van de vereniging

-de uitsluiting van een lid

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Art. 16 : Besluitvorming

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen als minstens de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet is bereikt, wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen met dezelfde agenda. Op deze vergadering worden de beslissingen geldig genomen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

" ~~!

MOD 22

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Onverminderd de wettelijk opgelegde bijzondere meerderheden en hetgeen uitdrukkelijk bepaald in huidige statuten, worden de beslissingen van de algemene vergadering genomen bij gewone meerderheid.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Art. 17 : Verslagen

Over de algemene vergadering wordt een schriftelijk verslag opgenomen in een daartoe door de raad van bestuur gehouden register en dat bewaard wordt op de maatschappelijke zetel waar alle gewone, toetredende en buitengewone leden inzage kunnen hebben,

TITEL V : BEGROTINGEN - REKENINGEN

Art. 18 : Begroting  rekening - commissaris

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Jaarlijks worden door de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen boekjaar, de begroting voor het volgend jaar en de staat van het vermogen van de vereniging aan de algemene vergadering voorgelegd ter goedkeuring waarna bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders en de commissaris(sen) al of niet kwijting wordt verleend,

De vereniging kan één of meerdere commissarissen aanwijzen belast met de controle op de financiële toestand, die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het instituut van bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast.

TITEL VI : WIJZIGING STATUTEN - ONTBINDING - VEREFFENING

Art. 19 : De algemene vergadering kan slechts geldig over de wijziging van de statuten beslissen wanneer minstens twee derde van de gewone leden al dan niet bij volmacht aanwezig zijn en de beslissing wordt genomen door minstens twee derde van de stemmen.

Art. 20 : Ontbinding - vereffening

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten met een twee derde meerderheid en wanneer minstens twee derden van de leden al dan niet bij volmacht aanwezig is.

ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars, Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden en de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden.

TITEL VII : SLOTBEPALING

Art. 21: Slotbepaling

Al wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is bepaald, wordt geregeld door de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en door de gebruiken en reglementen geldend bij de beraadslagende organen.

Tegenover derden kan de vzw vertegenwoordigd worden door Sotie Crommen, voorzitter en/of Corine Faché, penningmeester en/of Sarah Van Grieken, ondervoorzitter.

MOI) 2.2

Luik B - Vervolg

HERBENOEMING BESTUURDERS

De huidige benoeming van de Raad van Bestuur heft alle voorgaande publicaties op.

In de algemene vergadering van 17 november 2014, werden volgende personen (her)benoemd als bestuurder:

Clauwaert Roland, Kraaien bosstraat 25, 2360 Oud-Turnhout, geboren op 6 februari 1952 te Gent

Crommen Sofie, Speelheuvelstraat 7, 3690 Zutendaal, geboren op 24 september 1974 te Brasschaat,

voorzitter

Danckaerts Marina, Zonnedauwstraat 6, 3110 Rotselaar, geboren op 13 september 1961 te Aarschot

Faché Corine, Aan de Bocht 17, 9000 Gent, geboren op 22 januari 1967 te Gent, penningmeester

Geusens Anna-Maria, d'Arconatistraat 2 te 1700 Dilbeek, geboren op 28 oktober 1951 te Bilzen

Nelis Emmenuël, 't Motje 7, 8800 Roeselare, geboren op 23 oktober 1957 te 8930 Menen

Schoentjes Eric, Koning Leopeold -Il-laan 176, 9000 Gent, geboren op 4 juli 1966 te Gent

Van den Steene Helena Catharina, Van Benedenlaan 62 B, 2800 Mechelen, geboren op 31 mei 1988 te

Groothertogdom Luxemburg, vertegenwoordiging ASO

Van Grieken Sarah, August Dierckxlaan 4, 2970 Schilde, geboren op 23 september 1978 te Wilrijk,

ondervoorzitter

Van Grootel Linda Maria Francine, Gagelbaan 27, 2900 Schoten, geboren op 11 september 1960 te Ekeren

Wilson Sanneke, Brusselse steenweg 195, 9280 Lebbeke, (vanaf 1.03,2015), geboren op 10 november

1978 te Dordrecht, Nederland , secretaris

De Raad van bestuur heeft onder haar leden de volgende functies verdeeld:

Voorzitter: Crommen Sofie, Speelheuvelstraat 7, 3690 Zutendaal, geboren op 24 september 1974 te Brasschaat

Ondervoorzitter: Van Grieken Sarah, August Dierckxlaan 4, 2970 Schilde, geboren op 23 september 1978 te Wilrijk

Secretaris: Wilson Sanneke, Brusselse Steenweg 195, 9280 Lebbeke, (vanaf 1.03.2015), geboren op 10 november 1978 te Dordrecht, Nederland

Penningmeester: Faché Corine, Aan de Bocht 17, 9000 Gent, geboren op 22 januari 1967 te Gent Vertegenwoordiging ASO: Van den Steene Helena Catharina, Van Benedenlaan 62 B, 2800 Mechelen, geboren op 31 mei 1988 te Groothertogdom Luxemburg

In de algemene vergadering van 17.11.2014, namen volgende personen ontslag als bestuurder:

De Corte Jan, Sasput-Voogdijstraat 5, 3500 Hasselt, geboren op 10 februari 1960 te Aalst Ruymbeke Hugo, Berkenlaan 34, 2610 Wilrijk, geboren op 20 februari 1950 te Borgerhout Steyaert Jean, Schoolbergenstraat 151, 3010 Leuven, geboren op 15 april 1959 te Gent Van West Dirk, Reebokdreef 10, 2900 Schoten, geboren op 11 april 1973 te Wilrijk

Antwerpen, 17.11.2014

Voor eensluidend uittreksel

Faché Corïne

Penningmeester

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

r

Mr-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

10/01/2012
ÿþ MOD 2.2

LLI E i In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na. neerlegging van de akte ter griffie

RECHTBANK

KOOPHANDEL

2 8 DEC. 2091

Gfi117ie

ANTWERPEN

H llJl 1111111111 Oi 11111 11111 IIJI 1111 llli

*12008031*

I Jl

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

Ondememingsnr : 460.187.893

Benaming

(voluit) : Vlaamse Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie VZW

(verkort) : V.V.K.

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Lindendreef 1 2020 Antwerpen

Onderwerp akte : Herbenoeming bestuurders

NIEUWE STATUTEN

De algemene vergadering van de VZW Vlaamse Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie, met zetel te 2020 Antwerpen, Lindendreef 1, heeft op de Bijzondere Algemene Vergadering van 18.11.2011, bij twee derde meerderheid van stemmen beslist, de statuten te wijzigen en te coördineren waardoor alle statuten en statutenwijzigingen van voor 18.11.2011 komen te vervallen.

De huidige statuten luiden als volgt :

TITEL I : NAAM  ZETEL  DOEL - DUUR Art. 1 : Naam en rechtsvorm

De vereniging werd opgericht als een entiteit met rechtspersoonlijkheid, meer in het bijzonder als een vereniging zonder winstoogmerk (hierna "VZW" genoemd) op grond van de wet van 27 juni 1921 betreffende de verenigingen zonder winstoogmerk en de stichtingen, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 1 juli 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002.

De vzw draagt de naam "Vlaamse Vereniging voor Kinder- en Jeugdpsychiatrie", afgekort "V.V.K.".

Art. 2 : Zetel

De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 2020 Antwerpen, Lindendreef 1, gerechtelijk. arrondissement Antwerpen.

Art. 3 : Doel

De vereniging heeft tot doel de kinder- en jeugdpsychiatrie te bevorderen en haar belangen te behartigen, in het bijzonder op het terrein van de uitoefening van deze geneeskundige specialiteit en van de ontwikkeling van de kinder- en jeugd psychiatrische wetenschap.

De vereniging mag alle handelingen verrichten die in overeenstemming zijn met haar juridische vorm en die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel. Zij kan ondermeer haar medewerking verlenen, en belang stellen in elk gelijkaardig doel als het hare. In het kader van haar doelstelling kan zij voordrachten en' conferenties organiseren, boeken en publicaties uitgeven en verspreiden alsmede het recht hebben gebouwen, meubelen, instrumenten en al wat zij noodzakelijk acht voor het verwezenlijken van haar doel te kopen, te lenen of te huren om dit geheel (al dan niet ten kosteloze titel) aan te wenden ter realisering van haar doel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De vereniging kan ter uitvoering van haar doelstellingen terzake bevoegd personeel in dienst nemen. Teneinde dit te verwezenlijken is de vereniging gemachtigd fondsen en dotaties samen te stellen, geldomhalingen te doen, subsidies te aanvaarden, schenkingen en legaten te ontvangen, allerhande activiteiten en manifestaties in te richten. Zij mag giften doen aan personen, ondernemingen, groeperingen en.verengingen die een activiteit uitoefenen die past in het kader van haar doel.

Art. 4 : Duur

De vereniging is voor onbepaalde duur opgericht.

TITEL Il : LIDMAATSCHAP

Art. 5 : Gewone leden - toetredende leden  buitengewone leden

De vereniging bestaat uit gewone leden  toetredende leden en buitengewone leden.

De gewone leden van de vereniging hebben gelijke maatschappelijke rechten en verplichtingen. Zij zijn erkend ais arts specialist in de kinder- en jeugdpsychiatrie . Zij worden hierna 'leden' genoemd.

Het aantal gewone leden van de vereniging is onbeperkt doch bedraagt steeds minstens één meer dan het aantal leden van de raad van bestuur.

De toetredende leden zijn artsen in opleiding kinder- en jeugdpsychiatrie.

De buitengewone leden zijn personen die op één of andere wijze in het veld van de kinder- en jeugdpsychiatrie actief zijn en waarvan de aanvraag om als lid van de vereniging toegelaten te worden door minstens twee gewone leden gesteund wordt en door de raad van bestuur wordt aanvaard.

Enkel de gewone leden hebben stemrecht op de algemene vergadering. Zij kunnen zich op de algemene vergadering uitsluitend laten vertegenwoordigen door een gewoon lid.

De toetredende leden en buitengewone leden hebben een adviserende stem op de algemene vergadering.

De toetredende leden en de buitengewone leden kunnen enkel de rechten en verplichtingen hebben hen toebedeeld door de statuten of een beslissing van de algemene vergadering.

Art. 6 : Lidgeld en aansprakelijkheid

De leden, toetredende leden en buitengewone leden dienen een jaarlijks lidgeld te betalen. Dit bedrag wordt jaarlijks vastgesteld door de algemene vergadering. De bijdrage voor een toetredend lid bedraagt

maximaal 50 % van de bijdrage van een gewoon lid. Bijzondere bijdragen kunnen door de algemene

vergadering slechts vastgesteld worden op de wijze voorzien voor de wijziging van de statuten. De bijdragen zijn eisbaar vanaf het begin van het maatschappelijk jaar waarop ze betrekking hebben en zijn niet terugvorderbaar noch deelbaar.

De leden zijn niet persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging en staan niet borg met hun eigen goederen voor de schulden van de vereniging.

Art. 7 : Ontslag en einde lidmaatschap - Uitsluiting

Elk lid, toetredend lid of buitengewoon lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging. Het ontslagnemend lid dient zijn ontslag aan de raad van bestuur kenbaar te maken per aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter.

Met uittreden staat gelijk het niet betalen van de verschuldigde bijdragen binnen de maand na aangetekende ingebrekestelling.

Een lid kan uitgesloten worden door een beslissing van de algemene vergadering genomen met een aanwezigheid van één tweede van de gewone leden en een meerderheid van twee derden van de stemmen

In afwachting van de beslissing omtrent de uitsluiting van een lid door de algemene vergadering, kan de raad van bestuur het lidmaatschap van een persoon schorsen. De raad van bestuur beslist hiertoe met gewone meerderheid van stemmen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De raad van bestuur beslist soeverein over de schorsing van toetredend lid of buitengewoon lid. Het lidmaatschap van een natuurlijk persoon neemt van rechtswege een einde bij overlijden.

Ontslagnemende leden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het maatschappelijk vermogen of patrimonium van de vereniging en zijn ook niet gerechtigd de rekeningen of inventaris te eisen, noch zegel te doen leggen.

TITEL Ili : RAAD VAN BESTUUR

Art. 8 : Aantal  benoeming - duur

De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur samengesteld uit ten minste vijf en hoogstens tien gewone leden. De bestuurders handelen als college. Zij worden benoemd door de algemene vergadering voor een termijn van zes jaar. Hun mandaat is hernieuwbaar. Om de drie jaar wordt een deel van de bestuursmandaten vacant gemaakt, m.n. deze die zes jaar voordien ingenomen werden.

In de raad van bestuur zetelt één vertegenwoordiger namens de toetredende leden. Deze

vertegenwoordiger wordt verkozen door de toetredende leden voor een termijn van twee jaar.

De raad van bestuur kiest uit haar leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een penningmeester en een secretaris. De raad van bestuur kan onder zijn verantwoordelijkheid het dagelijks beheer van de vereniging overdragen aan een derde, al dan niet lid van de vereniging.

Art. 9 : Einde mandaat

Het mandaat van bestuurder eindigt door het verstrijken van de termijn van 6 jaar, door overlijden, ontslag of afzetting.

Een bestuurder die ontslag neemt dient dit kenbaar te maken per aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Bij het openvallen van een mandaat kan door de raad van bestuur een bestuurder benoemd worden om het mandaat van degene die hij vervangt uit te oefenen tot de eerste komende algemene vergadering.

Art. 10 : Vergoeding bestuurders.

Het mandaat van bestuurder wordt kosteloos uitgeoefend. De algemene vergadering kan aan de bestuurders presentiegelden toekennen. Voor bijzondere opdrachten toegewezen aan één of meerdere bestuurders kan een vergoeding toegekend worden waarvan het bedrag wordt bepaald door de algemene vergadering.

Art. 11 : Beslissingen

De raad van bestuur kan slechts geldig beraadslagen als minstens de helft van de gewone leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet is bereikt, wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen met dezelfde agenda. Op deze vergadering worden de beslissingen geldig genomen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend.

Een bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder voorzien van een schriftelijke volmacht. Elke bestuurder kan slechts houder zijn van één volmacht.

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter, bij afwezigheid door de ondervoorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

De raad van bestuur brengt verslag uit van haar activiteit in de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt en bewaard in een daartoe bestemd register. Art. 12 : Bevoegdheden

a.De raad vangbestuur is bevoegd om alle daden van bestuur en beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering voorbehouden zijn.

b.De raad van bestuur vertegenwoordigt, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, de vereniging in elke gerechtelijke of buitengerechtelijke akte of handeling

c.De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur toevertrouwen aan een orgaan van dagelijks bestuur. De leden van het orgaan van dagelijks bestuur, zijnde één of meerdere personen, al dan niet bestuurder of lid van de vereniging, worden aangesteld door de raad van bestuur.

TITEL IV : DE ALGEMENE VERGADERING

Art. 13 : Samenstelling

De algemene vergadering bestaat uit alle gewone leden, toetredende leden en buitengewone leden van de vereniging. Ieder gewoon lid heeft één stem. De toetredende en buitengewone leden hebben enkel een raadgevende stem.

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, bij afwezigheid door de ondervoorzitter en bij diens afwezigheid door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een gewoon lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander gewoon lid met schriftelijke volmacht. Elk lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. Een toetredend lid en buitengewoon lid kan zich respectievelijk door een ander toetredend of buitengewoon lid laten vertegenwoordigen niet een schriftelijke volmacht. Eik toetredend of buitengewoon lid kan slechts één ander toetredend of buitengewoon lid vertegenwoordigen.

Art. 14 : Bijeenroeping  agenda

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur eenmaal per jaar bijeengeroepen op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, vôôr het einde van de maand juni.

De algemene vergadering moet door de raad van bestuur worden bijeengeroepen wanneer een vijfde van de gewone leden er om vraagt.

De bijeenroeping geschiedt ten minste acht dagen vóór de vergadering per post, per fax of per e-mail, ondertekend door de voorzitter die plaats, uur en de agenda vermeldt. De agenda bevat elk voorstel dat ondertekend is door één vijfde van de gewone leden, toetredende leden of buitengewone leden. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet in de oproepingsbrief vermeld staan op voorwaarde dat alle gewone leden aanwezig zijn en twee derde van de leden akkoord gaan met de agendawijziging.

Art. 15 : Bevoegdheden

-het wijzigen van de statuten

-het benoemen en afzetten van bestuurders

-het benoemen en afzetten van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging indien daarin

voorzien is

-de kwijting van bestuurders en de commissarissen

-het goedkeuren van de begroting en rekening

-de ontbinding van de vereniging

-de uitsluiting van een lid

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk

Art. 16 : Besluitvorming

De algemene vergadering kan slechts geldig beraadslagen als minstens de helft van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet is bereikt, wordt een nieuwe vergadering bijeengeroepen met dezelfde agenda. Op deze vergadering worden de beslissingen geldig genomen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2 "

Onverminderd de wettelijk opgelegde bijzondere meerderheden en hetgeen uitdrukkelijk bepaald in huidige statuten, worden de beslissingen van de algemene vergadering genomen bij gewone meerderheid.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Art. 17 : Verslagen

Over de algemene vergadering wordt een schriftelijk verslag opgenomen in een daartoe door de raad van bestuur gehouden register en dat bewaard wordt op de maatschappelijke zetel waar alle gewone, toetredende en buitengewone leden inzage kunnen hebben.

TITEL V : BEGROTINGEN - REKENINGEN

Art. 18 : Begroting  rekening - commissaris

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Jaarlijks worden door de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen boekjaar, de begroting voor het volgend jaar en de staat van het vermogen van de vereniging aan de algemene vergadering voorgelegd ter goedkeuring waarna bij afzonderlijke stemming aan de bestuurders en de commissaris(sen) al of niet kwijting wordt verleend.

De vereniging kan één of meerdere' commissarissen aanwijzen belast met de controle op de financiële toestand, die worden benoemd door de algemene vergadering onder de leden van het instituut van bedrijfsrevisoren. De algemene vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast.

TITEL VI : WIJZIGING STATUTEN - ONTBINDING - VEREFFENING

Art. 19 : De algemene vergadering kan slechts geldig over de wijziging van de statuten beslissen wanneer minstens twee derde van de gewone leden al dan niet bij volmacht aanwezig zijn en de beslissing wordt genomen door minstens twee derde van de stemmen.

Art. 20 : Ontbinding - vereffening

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten met een twee derde meerderheid en wanneer minstens twee derden van de leden al dan niet bij volmacht aanwezig is.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering één of meerdere vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden en de bestemming die aan het netto actief van het maatschappelijk bezit zal gegeven worden.

TITEL- VII : SLOTBEPALING

Art. 21: Slotbepaling

Al wat niet uitdrukkelijk in deze statuten is bepaald, wordt geregeld door de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en door de gebruiken en reglementen geldend bij de beraadslagende organen.

Tegenover derden kan de vzw vertegenwoordigd worden door Sofie Crommen, voorzitter en/of Corine Faché, penningmeester en/of Eric Schoentjes, ondervoorzitter en secretaris.

MOD 2.2

I," altlor' behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 2012/01/10 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - Vervolg

HERBENOEMING BESTUURDERS

De huidige benoeming van de Raad van Bestuur heft alle voorgaande publicaties op.

In de algemene vergadering van 18 november 2011, werden volgende personen (her)benoemd ais bestuurder:

Clauwaert Roland, Kraaienbosstraat 25, 2360 Oud-Turnhout, geboren op 6 februari 1952 te Gent

Crommen Sofie, Speelheuvelstraat 7, 3690 Zutendaal, geboren op 24 september 1974 te Brasschaat, :

voorzitter

De Corte Jan, Sasput-Voogdijstraat 5, 3500 Hasselt, geboren op 10 februari 1960 te Aalst

Faché Corine, Aan de Bocht 17, 9000 Gent, geboren op 22 januari 1967 te Gent, penningmeester

Nelis Emmanuël,'t Motje 7, 8800 Roeselare, geboren op 23 oktober 1957 te 8930 Menen

Ruymbeke Hugo, Berkenlaan 34, 2610 Wilrijk, geboren op 20 februari 1950 te Borgerhout

Schoentjes Eric, Koning Leopeold -11-laan 176, 9000 Gent, geboren op 4 juli 1966 te Gent, ondervoorzitter

en secretaris

Steyaert Jean, Schoofbergenstraat 151, 3010 Leuven, geboren op 15 april 1959 te Gent

Van Grieken Sarah, August Dierckxlaan 4, 2970 Schilde, geboren op 23 september 1978 te Wilrijk,

Van West Dirk, Reebokdreef 10, 2900 Schoten, geboren op 11 april 1973 te Wilrijk

Willems Sara, Fonteineplein 24, 9000 Gent, geboren 15 oktober 1980 te Brugge, vertegenwoordiging ASO De Raad van bestuur heeft onder haar leden de volgende functies verdeeld:

Voorzitter: Crommen Sofie, Speelheuvelstraat 7, 3690 Zutendaal, geboren op 24 september 1974 te Brasschaat

Ondervoorzitter en secretaris: Schoentjes Eric, Koning Leopold (laan 176.9000 Gent, geboren op 4 juli 1966 te Gent

Penningmeester: Faché Con ne, Aan de Bocht 17, 9000 Gent, geboren op 22 januari 1967 te Gent Vertegenwoordiging ASO: Willems Sara, Fonteineplein 24, 9000 Gent, geboren 15 oktober 1980 te Brugge,

In de algemene vergadering van 18.11.2011, namen volgende personen ontslag als bestuurder:

Deboutte Dirk, Gloriantlaan 3,3060 Bertem, geboren op 26 augustus 1946 te Essen, penningmeester Emmery Peter, Dorpsstraat 145, 3665 As, geboren op 16 mei 1972 te Leuven

Antwerpen, 18.11.2011

Voor eensluidend uittreksel

Eric Schoentjes

Penningmeester Ondervoorzitter

Sofie Crommen

Voorzitter

Faché Corine

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VLAAMSE VERENIGING VOOR KINDER- EN JEUGDPSYC…

Adresse
LINDENDREEF 1 2020 ANTWERPEN 2

Code postal : 2020
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande