VOETBALCLUB S.V. GOOREINDE

Association sans but lucratif


Dénomination : VOETBALCLUB S.V. GOOREINDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 413.703.614

Publication

14/11/2011
ÿþIBN IIV~h VIIVVI~VIWNVIB FIRN

*11171508*

Motl~4

N ERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

3 1 OKT, 2011

KOOPHANf~Ff TURNHOUT

eDe griffier

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie va

Ondememingsnr : 413.703.614

Benaming

(voluit): Voetbalclub s.v. Gooreinde

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : 260 Westerlo 24Lv1.det/L/Î2_

Voorwerp akte : STATUTENWIJZIGING

De ondergetekenden:

1. De heer VERACHTERT Eddy , geboren te Geel op de zesentwintigste juli negentienhonderd zestig, wonende te 2440 Geel, Brunosdijk 73

2. De heer TIBACKX David, geboren te Herentals op de vijfentwintigste oktober negentienhonderd achtenzeventig, wonende te 2260 Westerlo, Smissenhoekstraat 36

3. De heer HEYNS Wim geboren te Herentals op de vierentwintigste augustus negentienhonderd zevenenzeventig, wonende te 2260 Westerlo, Leuwerikkenveld 29

4. De heer RUTS Gustaaf geboren te Zoerle-Parwijs op de tweede september negentienhonderd vierenvijftig, wonende te 2230 Herselt, Neerstraat 1

5. De heer WILLEMS Frans geboren te Geel op de negende januari negentienhonderd vijvenvijftig, wonende te 2260 Westerlo, Renderstraat 131

6. De heer PAEPEN Eddy geboren te Herentals op de éénentwinitgste december negentienhonderd ëénenzestig, wonende te 2260 Westerlo, Gevaertlaan 7

7. De heer SMEDTS Alex geboren te Herentals op de zevenentwintigste oktober negentienhonderd tweeënzestig, wonende te 2260 Westerlo, Stippelberg 60

allen van Belgische nationaliteit, bijeengekomen voor een algemene vergadering ter wijziging en aanpassing van de statuten gepubliceerd in bijlage van het Belgisch Staatsblad van 06 december 1973 nrs. 8532-8533 aan de geldende wetgeving ter zake, wijzigen met éénparigheid van stemmen, de statuten van de bestaande v.z.w. als volgt:

HOOFDSTUK I. -- Naam, zetel en doel van de vereniging

Art. 1. De vereniging draagt de naam : "VOETBALCLUB S.V. GOOREINDE".

Zij heeft haar zetel te Smissenhoekstraat 36, 2260 Westerlo, resorterend onder het Gerechtelijk

Arrondissement Turnhout.

Art. 2. De vereniging heeft tot doel het beoefenen van de sport en de vooruitgang en ontwikkeling van

de sport in het algemeen en de voetbalsport in het bijzonder; zij streeft naar de verwezenlijking van dit doel

door alle middelen; onder andere door:

1. het inrichten van sportontmoetingen en dergelijke;

2. het stichten en uitbaten van tijdschriften, en vlugschriften of sportpublicaties, spijshuizen, drankgelegenheden.

De vereniging mag op algemene wijze, hetzij rechtstreeks hetzij door middel van afstand, van aanbrengst, van samensmelting, van deelneming, van financiële tussenkomst, van aankoop van aandelen, of op elke andere wijze zich interesseren in alle sportondernemingen en alle daarmee in verband staande nijverheden.

Art. 3. De vereniging was reeds opgericht voor onbepaalde tijd.

HOOFDSTUK II.  Leden

Art. 4. Het aantal leden is onbeperkt, doch het mag niet lager zijn dan drie. Er wordt nochtans een termijn van drie maanden voorzien om de toestand te regulariseren. De oprichters waren de eerste leden. Deze werden vervangen door ondergetekenden en in huidige statuten vernielde leden.

Op de laatste blz- van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Hij die lid wil worden, dient zijn verzoek tot toelating te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk zijn instemming met het doel en de statuten van de vereniging betuigen. Aanvaarding van de statuten sluit aanvaarding van de huishoudelijke reglementen in. De raad van bestuur beslist vrij over elk verzoek tot toetreding. Nochtans is het lidmaatschap van de Liefhebbers Voetbal Liga (L.V.L.) een strikte voorwaarde voor het lidmaatschap van de vereniging. De raad van bestuur kan op door de haar te bepalen voorwaarden andere personen als erelid, steunend of beschermend kid tot de vereniging toelaten.

Art. 5. De lijst van de leden der vereniging zal ter griffie van de Rechtbank van Koophandel worden neergelegd. Jaarlijks zal de vereniging een bijgewerkte kopie van de ledenlijst neerleggen ter griffie van de Rechtbank van Koophandel, binnen de maand te rekenen vanaf de verjaardag van de neerlegging van de statuten.

Art. 6. De door de leden van de vereniging verschuldigde jaarlijkse bijdrage mag niet hoger zijn dan vijftig euro. De bijdrage is opeisbaar veertien dagen nadat zij door de raad van bestuur is vastgesteld.

Art. 7. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden.

Indien een lid de club verlaat, en dit uittreden gebeurt niet tijdens de maand juni, dan is het uittredende lid een boete verschuldigd aan de club ten bedrage van vijftig euro. Het ontslag dient één maand vooraf per aangetekend schrijven ter kennis worden gebracht van de raad van bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken. Het lid dient voorafgaandelijk te worden gehoord, althans opgeroepen per aangetekend schrijven. Om geldig te zijn moet de uitsluiting vermeld staan op de dagorde der vergadering. De beslissing zal door de raad van bestuur binnen de acht dagen aan de belanghebbende worden betekend. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege ingeval het lid overlijdt, failliet of onbekwaam of in staat van verlengde minderjarigheid wordt verklaard of onder voorlopig bewind wordt gesteld almede zodra het lid niet langer voldoet aan de voorwaarden gesteld in artikel 4. Uittredende of uitgesloten leden en de rechtverkrijgenden van overleden leden hebben generlei aanspraak op het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding van gestorte bijdragen, aanbrengsten of andere prestaties vorderen, behoudens hetgeen in deze statuten uitdrukkelijk anders is bepaald. Het lid dat goederen of waarden aanbrengt, kan evenwel bedingen, dat het aangebrachte, ingeval de vereniging ophoudt te bestaan of ingeval het lid van rechtswege of door uitsluiting ophoudt van de vereniging deel uit te maken, voor de helft kan worden teruggevorderd. In geen geval kan een uitgetreden of uitgestoten lid inzage, mededeling of afschrift van rekeningen, verzegeling van goederen der vereniging of het opmaken van een inventaris verlangen.

Art. 8. De leden hebben geen recht op een bezoldiging, uit welke hoofde het ook zij. De winsten door de vereniging gemaakt mogen aan de leden niet uitgekeerd worden, doch blijven verworven voor de vereniging en worden uitsluitend aangewend tot de verwezenlijking van haar doel. Het bezoldigd personeel van de vereniging wordt gekozen buiten haar leden. Doch de bepalingen van dit artikel 8 kunnen niet ingeroepen warden tegen een lid-bestuurder of een ander lid dat, ten gevolge van verkoop lening of anderszins schuldeiser van de vereniging zou geworden zijn. Een lid, schuldeiser van de vereniging, zal tegenover haar dezelfde rechten hebben als ieder ander schuldeiser.

Art. 9 Elke ploeg die nog wik aansluiten bij de VZW SV GOOREINDE wordt geacht de statuten en reglementen te aanvaarden, zich hier naar te richten en een jaarlijkse bijdrage te leveren vastgesteld door het bestuur van de VZW, ten bedrage van 1500E . als werkingskosten.

Het bestuur heeft de bevoegdheid om bij nalatigheid of eventuele andere gebreken betreffende ploeg uit de VZW te schrappen en te verwijderen mits instemming van 50% van de aktieve leden.

Elke ploeg van de club zal zelf instaan voor het eigen dagelijks bestuur van zijn ploeg en dient een kasboek bij te houden, en deze op iedere maandelijkse vergadering voor te leggen.

HOOFDSTUK III.  RAAD VAN BESTUUR

Art. 10. De vereniging wordt bestuurd door een raad van ten minste drie bestuurders, die lid zijn van de vereniging. Zij worden benoemd en ontslagen door de algemene vergadering. Zij worden benoemd voor een termijn van zes jaar. Hun opdracht eindigt door het verstrijken van hun mandaat en eveneens door overlijden, ontslag, aftreden of afzetting en verlies van hun lidmaatschap. De uittredende bestuurders zijn onmiddellijk herbenoembaar. Een bestuurder die benoemd is om een tussentijds, opengevallen mandaat waar te nemen, blijft slechts tot dit mandaat voltooid is. De raad kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. De algemene vergadering kan de bestuurders een vergoeding toekennen en bepaalt het bedrag ervan.

Tot bestuurder worden benoemd :

Dezen hebben onder elkaar vastgesteld tot :

Voorzitter : De heer WILLEMS Frans

Secretaris : De heer TIBACKX David

Penningmeester : De heer PAE PEN Eddy

Art. 11. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. De raad van bestuur bezit daartoe de meest uitgebreide bevoegdheid. Zij kan alle handelingen van bestuur verrichten, waaronder het organiseren, benoemen, ontslaan en vergoeden van personeel, alsmede het

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

uitvaardigen van huishoudelijke reglementen. De raad kan verder alle daden van beschikking stellen, voor zover zij niet uitdrukkelijk door de wet of door deze statuten aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen of taken of zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één of meerdere bestuurders.

De raad van bestuur mag in die zin alle roerende en onroerende handelingen stellen: verkopen, kopen, lenen, ontlenen, alle handels- en bankverrichtingen stellen, hypotheek geven, handlichting verlenen.

Tegenover derden volstaat opdat de vereniging geldig vertegenwoordigt weze, de gezamenlijke handtekening van 2 bestuurders, waarvan één zeker van de voorzitter, zonder dat deze enige bijzondere machtiging of beraadslaging moeten doen blijken.

Art. 12. Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht en tot de tekortkomingen in hun bestuur.

Art. 13. De raad van bestuur wordt opgeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De raad komt eenmaal per maand in gewone vergadering bijeen de laatste donderdag van de maand en in bijzondere vergadering telkens als de belangen van de vereniging zulks vereisen, alsook op aanvraag van drie bestuurders. De oproeping bevat steeds de dagorde van de vergadering. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid, welk het aantal der aanwezigen ook zij. Bij staking der stemmen beslist de stem van de voorzitter. De notulen worden gehouden in een speciaal daartoe bestemd register; zij worden ondertekend door de aanwezige bestuurders. De uittreksels of afschriften worden ondertekend door de voorzitter en twee bestuurders.

Art. 14. De raad benoemt onder zijn leden een aantal bestuurders, die met het dagelijks bestuur worden belast. Dit dagelijks bestuur verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent namens de vereniging alle kwitanties en ontvangstbewijzen t.a.v. vervoer, post, bank, spaarkas en alle andere belangrijke ondernemingen of diensten. Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdrachten vallen en waarvan de waarden 500 euro te boven gaat, is de vereniging slechts gebonden door de handtekening van alle bestuurders, die het dagelijks bestuur samenstellen. Voor alle andere handelingen van het dagelijks bestuur kan met de handtekening van twee bestuurders worden volstaan. Bestuurders, die als leden van het dagelijks bestuur namens de raad optreden, moeten t.a.v. derden niet van enige bijzondere machtiging doen blijken. Dit is niet het geval voor de bestuurders die handelingen stellen binnen het kader van de bijzondere opdrachten; zij moeten t.a.v. derden steeds van het desbetreffende besluit van de raad van bestuur of van de algemene vergadering doen blijken.

HOOFDSTUK IV.  Algemene vergadering

Art. 15. De leden van de vereniging komen jaarlijks, in de loop der maand mei, in algemene vergadering bijeen, hetzij in de maatschappelijke zetel, hetzij in elke andere door de raad van bestuur aangewezen plaats. Te allen tijde kan gezegde raad van bestuur, een buitengewone algemene vergadering uitschrijven indien zulks door de belangen van de vereniging vereist wordt. De raad van bestuur is daartoe gehouden wanneer het vijfde van de leden zulks schriftelijk aanvraagt.

Art. 16. Een beraadslaging van de algemene vergadering is noodzakelijk voor de volgende punten : wijziging van de statuten, benoeming of afzetting van bestuurders, benoeming en afzetting van commissarissen, kwijting verlenen aan bestuurders en commissarissen, goedkeuring van begroting en rekeningen, ontbinding van de vereniging, uitsluiting van een lid, omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk.

Art. 17. Al de leden worden tot de algemene vergadering opgeroepen bij middel van een gewone zendbrief, minstens acht dagen op voorhand door de raad van bestuur toegezonden; de dagorde zal bij de oproeping gevoegd worden. leder voorstel dat ondertekend is door een aantal leden, vertegenwoordigend het twintigste deel van de op de laatste jaarlijkse lijst voorkomende leden, zal op de dagorde aangebracht worden, onder beding evenwel dat het ten minste veertien dagen voor de vastgestelde datum der algemene vergadering bij de raad van bestuur ingekomen is. Voor dringende gevallen kunnen er beslissingen getroffen worden buiten de dagorde om, maar dit enkel op initiatief of met toestemming van de raad van bestuur.

Art. 18. De regelmatig geconstitueerde algemene vergadering vertegenwoordigt de algemeenheid van de leden. Zij heeft de meest uitgebreide bevoegdheid tot het uitvoeren of bekrachtigen van al de verrichtingen welke de vereniging aanbelangen, voorzover zij niet aan de raad van bestuur zijn voorbehouden. Haar beslissingen zijn bindend voor al de leden.

Art. 19. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter. De voorzitter wijst een secretaris en twee stemopnemers aan. Alle leden hebben gelijk stemrecht in de vergadering, behoudens de ereleden, steunende of beschermende leden, die een raadgevende stem hebben. De stemmingen worden mondeling uitgebracht, behoudens voor beslissingen betreffende benoeming of afzetting van bestuurders of uitsluiting van een lid; in dergelijke gevallen moet de stemming geheim zijn. De leden kunnen zich laten vertegenwoordigen door een ander lid.

Art. 20. De besluiten worden genomen bij gewone meerderheid der stemmen van de aanwezige leden, ongeacht het aantal afwezigen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Voor-

behouden aan

het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/11/2011 - Annexes du Moniteur belge

Lui* B - varvnSn

Art. 21. De voorstellen tot het aanbrengen van wijzigingen aan de statuten of tot het voortijdig ontbinden van de vereniging zullen uitdrukkelijk op de dagorde vermeld worden. De algemene vergadering kan alleen dan de ontbinding der vereniging uitspreken wanneer twee derde van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn op de vergadering. Wordt aan die vereiste niet voldaan, dan kan een tweede vergadering bijeengeroepen worden; door deze vergadering wordt geldig beraadslaagd welk getal aanwezige leden ook zij. Geen beslissing wordt genomen zo ze niet de meerderheid van twee derde der aanwezige leden of vertegenwoordigde leden verenigt, indien het gaat om een wijziging van het doel dan is een vier vijfde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist.

Art. 22. De beraadslagingen van de algemene vergaderingen zullen samengevat worden onder vorm van processen-verbaal, dewelke in een bijzonder aktenregister ingeschreven worden en door de voorzitter en de secretaris ondertekend worden. De processen-verbaal, die derden aasbelangen, zullen te hunner kennis gebracht worden door middel van afkondiging in het Belgisch Staatsblad of rechtstreeks bij gewone brief. De afschriften of uittreksels worden door de voorzitter of twee bestuurders ondertekend.

HOOFDSTUK V.  Rekeningen, begroting

Art. 23. Het boekjaar van de vereniging loopt van I januari tot 31 december. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het afgelopen jaar af en maakt de balans alsmede de begroting voor het volgende jaar. Zij worden ter goedkeuring aan de jaarvergadering voorgelegd. Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging en kan onder geen beding bij wijze van dividenden of anderszins aan de leden worden uitgekeerd. De jaarlijkse rekeningen worden door de zorg van de raad van bestuur neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel.

HOOFDSTUK VI.  Ontbinding

Art. 24. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of uittreden van leden, voor zover het . aantal leden daardoor niet daalt beneden drie. De vereniging wordt ontbonden door een besluit van de algemene vergadering, overeenkomstig het bepaalde in artikel 20 van deze statuten of door een rechterlijke beslissing. In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daaraan de rechtbank, één of meer vereffenaars; zij bepaalt hun bevoegdheid, alsmede de wijze van vereffening.

Art. 25. Het eventueel batig saldo wordt, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging, stichting of inrichting die een sociaal doel nastreeft. Zijn er verscheidene verenigingen als deze, doet de raad van bestuur een keuze, of verdeelt zij de activa naar eigen goedvinden. Geschonken of gelegateerde goederen gaan terug naar de schenkers of naar de begunstigers of hun erfgenamen, mits de teruggave wordt gevorderd binnen het jaar na de bekendmaking van het ontbindingsbesluit.

HOOFDSTUK VII.  Algemeenheden, scheidsrechterlijke clausule

Art. 26. Al de betwistingen met sportieve oorsprong die in de schoot van de vereniging zouden oprijzen, zullen door een scheidsrcchterscollege, samengesteld uit drie leden van de rechtscommissie van de Liefhebbers Voetbal Liga, afdeling betwistingen, beslecht worden. De partijen zullen te dien einde de tekst van het vergelijk van de Liefhebbers Voetbal Liga ondertekenen.

Art. 27. De vereniging gaat de verbintenis aan de statuten en de reglementen van de Liefhebbers Voetbal Liga, waarbij zij aangesloten is, stipt na te leven. Elke beschikking in deze statuten, strijdig met de reglementen van de Liefhebbers Voetbal Liga wordt als nietig en van generlei waarde beschouwd waar die op voetbal betrekking heeft.

Art. 28. De vennoten zijn overeengekomen dat, zo hun vereniging door om het even welke oorzaak moest ophouden te genieten van het voordeel van de burgerlijke rechtspersoonlijkheid, ze verder onder haar leden zal blijven voortbestaan als vereniging van gemeen recht.

Art. 29. Voor alles waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien blijft de wet van 27 juni 1921 van overeenkomstige toepassing."

Aldus opgemaakt in 2 exemplaren te Westerlo op 15 mei 2011.

Willems Frans

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VOETBALCLUB S.V. GOOREINDE

Adresse
ZANDSTRAAT 12 2260 WESTERLO

Code postal : 2260
Localité : WESTERLO
Commune : WESTERLO
Province : Anvers
Région : Région flamande