VOLLEY PUURS

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VOLLEY PUURS
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 561.809.152

Publication

19/09/2014
ÿþ Mod«ord 11.1

r~ d~ In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van d

- '. ~

[ ~



Voor-

behouder

aan het

Belgisch

otaatsb|u

1 0 SEP. 20%

RECHTBANK van KOOPHANDEL

Ondernemingsnr : 6

~7 À q 9

Benaming

(voluit) : VOLLEY PUURS

(verkort) :

Rechtsvorm: coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid niet sociaaloogmerk Zetel : 2870 Breendonk (Puurs), Cyriel Verschaevestraat 13 (volledig adres)

Onderwerp akte : Oprichting

Ult een akte, verleden voor ons, Meester Els De Block, geassocieerd notaris te Temse, op 4 september 2014, nog te registreren, blijkt dat:

ZIJN VERSCHENEN:

1.De Heer VERN1MMEN Kurt Edmond Maria, geboren te Kruibeke op 27 januari 1966, nationaal nummer Gs.O1.27277-15, echtgenoot van mevrouw VAN BROEÇK Hilde, geboren toTunnneop7 januari 1960.wonende te 910 Knilbeke, Pater Damiaanstraat B.

Die verklaart gehuwd te zijn onder het wettelijk stelsel bij gebrek aan een huwelijkscontract, niet gewijzigd tot op heden.

2Do heer VERCAUTEREN Paul Modeste G|ie, geboren taN|o|op20 mei 1H58, nationaal nummer S8.05.28 187-92, uit de echt gescheiden en bevestigend geen verklaring van wettelijke samenwoning te hebben afgelegd, wonende te 2627 Schelle, Fabiolalaan 1082.

3.De heer G1LLIS Georges-Tom David Louis Delphine, geboren te Dendern-tonde op 16 mei 1974, nationaal nummer 74.05.16 407-23. echtgenoot van mevrouw DEMOL Jo Teresia Pau|o, geboren te Leuven op 11 juni 1Q71, wonende óa1O50 Grimbergen, K0ouhoIstraut124.

Die verklaart gehuwd te zijn onder het wettelijk stelsel bij gebrek aan een huwelijkscontract, niet gewijzigd tot op heden.

4.De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid 'PhT SERVICES', met maatschappelijke zetel te 28908int-»mnnda. Heidestraat 84 bus 8en ondernemingsnummer 8O0.037.8U6,

De vennootschap werd op a6nhtblijWanaaNewadedenvoorgouuuodaandnotuhaYN|ohaó\VanDorUnóanba Hasselt op 15 januari 2007, bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad van 31 januari 2007, onder nummer 001961 3, waarvan de statuten sindsdien niet gewijzigd werden.

Affiler vertegenwoordigd door haar niet-statutairzaakvoerder, de heer TONDELE1R Philip Mariette Christiaan, nationaal nummer 65,10.01 071-73, wonende te 2890 S|nt-Amendo, Heidestraat 84/0008^ daartoe benoemd in de o richtingsakte en handelend overeenkomstig de statuten.De comparanten hebben ondergetekende notaris verklaard bij deze een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid te willen oprichten en ondergetekende notaris verzocht hiervan de authentieke akte te verlijden.

De comparanten richten hierbij een coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid met sociaal oogmerk op, genaamd "VOLLEY PUURS', gevestigd te 2870 Breendonk (Puurs), Cyriel Verschaevestraat 13, en waarvan zij de statuten hebben bepaald zoals hierna opgegeven wordt.

Het vast gedeelte van het kapitaal van de vennootschap dat geheel is geplaatst bedraagt zesduizend tweehonderd euro (6.200,00 EUR) en is verdeeld in honderd (100) aandelen op naam zonder nominale waarde.

Op deze aandelen is ingetekend door de oprichters, zoals hierna uiteengezet wordt, zij hebben die volledig voistort door geldelijke inbreng ten belope van elk duizend vijfhonderd vijftig euro (1.550,00 EUR).

Bewijs van deponering.

Dit bed werd gedeponeerd op een bijzondere rekening op naam van de vennootschap in oprichting

geopend bij AXA Bank.

Het bewijs van die deponering werd overhandigd aan de instrumenterende notaris.

Vergoeding voor inbreng.

Als vergoeding voor de hierboven beschreven inbreng worden aan iedere comparant vijfentwintig (25)

aandelen toegekend.

Financieel plan.

BijragenTiffifet Béigiséli-Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Naam en hoedanigheid van de inslrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon (en aanzien van derden te vertegenwoordigen

e Overeenkomstig de verplichting hem opgelegd door het wetboek van vennootschappen hebben de comparanten verklaard dat zij het financieel plan hebben opgesteld en overhandigd aan mij, notaris. In aansluiting op het voorgaande hebben de comparanten mij notaris verzocht akte te verlenen van de statuten.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge STATUTEN.

Hoofdstuk I: Naam  zetel doel duur

Artikel 1 Rechtsvorm naam.

De vennootschap neemt de vorm aan van een Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met sociaal oogmerk,

Haar naam is "VOLLEY PUURS".

De woorden "Coöperatieve Vennootschap met Beperkte Aansprakelijkheid met sociaal oogmerk" of de afkorting "CVBA met sociaal oogmerk" moeten in aile akten, facturen en documenten uitgaande van de vennootschap die naam onmiddellijk voorafgaan of volgen.

Artikel 2  Zetel.

De maatschappelijke zetel van de vennootschap is gevestigd te 2870 Breendonk (Puurs), Cyriel Verschaevestraat 13.

Hij kan zonder statutenwijziging verplaatst worden in het Nederlandstalig rechtsgebied door een besluit van de raad van bestuur.

Artikel 3 Sociaal oogmerk.

De vennootschap is een vennootschap met een sociaal oogmerk en is derhalve, onverminderd de algemene regels van toepassing op coöperatieve vennootschappen met beperkte aansprakelijkheid, onderworpen aan de bijzondere bepalingen van artikelen 661 tot 669 van het Wetboek van Vennootschappen.

Het sociale oogmerk dat de vennootschap nastreeft is als volgt:

VC ARGEX DUVEL PUURS wil de meest relevante volleybal club van de omgeving zijn, waarbij de eigen jeugd volop zijn kans krijgt in het eerste elftal.

VC ARGEX DUVEL PUURS wil jeugdspelers opleiden tot een volwaardig volleyballer, rekening houdend met het maximale bereikbare van ieder individu, en dit binnen een familiale club met een professionele structuur.

VCARGEX DUVEL PUURS wil de kans geven aan zijn trainers en begeleiders om zich te ontplooien naar een hoger niveau. Werken in samenwerking met de gemeentediensten

Leden dienen op elk niveau een kans te krijgen om te kunnen sporten, zowel in een professioneel kader, als op een amateurniveau op hun tempo. De club zorgt voor een omkadering waarin elk individu zich op eigen tempo kan ontplooien.

De vennoten verklaren door deze vennootschap voor zichzelf geen of slechts een beperkt vermogensvoordeel na te streven.

Zij verklaren ervan op de hoogte te zijn dat de rechtstreekse vermogensvoordelen wettelijk beperkt worden en dat onrechtstreekse vermogensvoordelen verboden zijn.

Artikel 4 Doel.

De vennootschap heeft tot doel in België en in het buitenland, uitsluitend in eigen naam en voor eigen rekening:

-Het uitbouwen, ondersteunen en promoten van sport in het algemeen en volleybalsport in het bijzonder, het beheren van een volleybalclub die aantreedt in de officiële competities, en meer bepaald het organiseren van trainingen, wedstrijden, tornooien.

-Zij mag activiteiten ondernemen, initiatieven nemen en handelsdaden stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel te maken hebben of dit bevorderen. Onder deze initiatieven is begrepen de uitgifte van privatieve obligatieleningen.

-Zij mag publiciteit voeren op diverse manieren, een business club uitbaten, onroerende goederen verhuren, een kantine/drankgelegenheid uitbaten, voor zover deze activiteiten het promoten van de volieybalsport en de volleybalclub ondersteunen.

Deze opsomming is niet beperkend.

De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken en zij mag daartoe aile roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

Artikel 5 Duur.

De vennootschap wordt voor een onbeperkte duur opgericht.

Hoofdstuk Il: Kapitaal  Aandelen Vennoten Aansprakelijkheid

Artikel 6 Kapitaal.

Het kapitaal van de vennootschap is deels vast en deels veranderlijk.

Het vaste gedeelte van het kapitaal is gelijk aan zesduizend tweehonderd euro (6.200,00 EUR). Het is bij de oprichting volledig geplaatst en verdeeld in honderd (100) aandelen, zonder nominale waarde, die ieder een gelijk deel van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het vast gedeelte van het kapitaal moet gehandhaafd blijven. Het kan worden verhoogd of verminderd bij buitengewone algemene vergadering, mits de vereisten voor statutenwijziging.

Boven dit vaste gedeelte is het maatschappelijk kapitaal veranderrijk zonder statutenwijziging als gevolg van intreding van nieuwe vennoten, van het nemen van nieuwe aandelen door personen die reeds vennoot waren of van uittreding of uitsluiting en overlijden van vennoten, een en ander binnen de door deze statuten toegestane mogelijkheden. Een vennoot mag slechts nieuwe aandelen nemen, mits toestemming van de raad van bestuur.

b- Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge Artikel 7  De aandelen, t

Het maatschappelijke kapitaal is verdeeld in aandelen op naam.

Elk aandeel moet minstens voor één vierde worden volgestort,

Buiten de aandelen die een inbreng vertegenwoordigen, mag geen enkele andere soort effecten, ongeacht hun naam, worden uitgegeven die maatschappelijke rechten vertegenwoordigen of recht geven op een deel van de winst.

Een met het vast gedeelte van het kapitaal overeenstemmend aantal aandelen moet ten allen tijde onderschreven zijn.

Buiten de hierna bedoelde aandelen van de vennootschap waarop werd ingeschreven, mogen tijdens haar bestaan andere aandelen worden uitgegeven, onder meer in het kader van de opneming van nieuwe vennoten of van een verhoging van inschrijvingen. Het bestuursorgaan van de vennootschap, waarvan de bevoegdheden omschreven zijn in het artikel 24, bepaalt de ultgifteptijs, het bij de inschrijving te storten bedrag en, in voorkomend geval, de tijdstippen voor de opvraging van de nog te storten bedragen en de rente verschuldigd op die bedragen. De vennoten die voor de uitvoering van hun stortingen binnen de vastgestelde termijnen in gebreke blijven, zijn van rechtswege en zonder ingebrekestelling verplicht een interest van zeven percent te betalen vanaf de datum waarop het bedrag eisbaar is en zulks onverminderd het recht van de vennootschap om in rechte de inning van het gehele verschuldigde saldo of de vernietiging van de inschrijving of de uitsluiting van de in gebreke gebleven vennoot te vorderen.

Van de aandelen waarop de stortingen niet werden uitgevoerd, wordt het stemrecht opgeschort zolang de regelmatig opgevraagde en eisbare stortingen niet hebben plaatsgevonden.

De algemene vergadering van de vennoten kan bij gewone meerderheid van de stemmen beslissen over de uitgifte van obligaties, al dan niet van hypothecaire aard, door de vennootschap. Ze stelt de rentevoet en de modaliteiten van de emissie vast en regelt de werking van de vergadering van de obligatiehouders.

Artikel 8 Aansprakelijkheid.

De aansprakelijkheid van de vennoten is beperkt tot het bedrag van hun inschrijving. Onder de vennoten bestaat er geen solidariteit, noch onverdeeldheid.

Artikel 9 Vorm van de aandelen.

De aandelen zijn op naam; ten opzichte van de vennootschap zijn ze ondeelbaar. Deze laatste heeft het recht in geval van onverdeeldheid de rechten verbonden aan de aandelen op te schorten tot de erkenning van één enkele mede-eigenaar als de eigenaar ten opzichte van de vennootschap,

Zijn de aandelen bezwaard met een vruchtgebruik, dan bezit de vruchtgebruiker het stemrecht, behoudens verzet vanwege de blote eigenaar, in dat geval wordt het stemrecht opgeschort.

Artikel 10 Overdracht van aandelen.

Zonder afbreuk te doen aan de dwingende wettelijke bepalingen, kunnen de aandelen slechts het voorwerp uitmaken van een overdracht die voorafgaandelijke goedkeuring heeft genoten van de algemene vergadering. Indien, binnen de drie maanden te rekenen vanaf de verzending van de aanvraag tot goedkeuring, de algemene vergadering haar goedkeuring geweigerd heeft of indien ze geen andere overnemer heeft voorgesteld, dan kan de aandelenoverdracht geschieden zoals voorgesteld en met inachtname van de dwingende wettelijke bepalingen zoals voorzien door artikel 366 van het Wetboek van vennootschappen,

Een overdracht van aandelen tussen vennoten is slechts toegelaten voor zover de aandelen volgestort zijn, of, bij ontstentenis daarvan, met de voorafgaande toestemming van de raad van bestuur,

Hoofdstuk III; Vennoten

Artikel 11  De vennoten,

Zijn vennoot;

1.de ondertekenaars van deze akte, hierna "oprichters" genoemd,

2.al wie later toetreedt en daartoe één of meer aandelen onderschrijft,

Artikel 12 Einde van het lidmaatschap,

De vennoten houden op deel uit te maken van de vennootschap ingevolge hun:

a) uittreding,

b) uitsluiting,

C) overlijden,

d)onbekwaamverklaring,

e)faillissement, kennelijk onvermogen,

f)ontbinding gepaard gaand rnet vereffening.

Artikel 13 Register van aandelen.

De vennootschap moet in haar zetel een register bijhouden, waarvan de vennoten ter plaatse inzage kunnen

nemen en waarin voor ieder van hen wordt aangetekend:

1"naam, voornamen, beroep en woonplaats van de vennoten;

2°de datum van toetreding, uittreding of uitsluiting;

3"het aantal aandelen waarvan hij houder is, alsmede de inschrijvingen op nieuwe aandelen, de

terugbetalingen en de overgang en en overdrachten van aandelen, met opgave van de datum;

4°de stortingen op aandelen en de gelden die voor uittreding, gedeeltelijke terugneming van aandelen en voor

terugneming van stortingen worden aangewend,

Het bestuursorgaan is belast met de inschrijvingen,

Artikel 14 Aandeelbewijs,

De rechten van elke vennoot worden vertegenwoordigd door een aandeelbewijs op naam waarin de naam

van de vennootschap, de naam, de voornamen, de hoedanigheid en de woonplaats van de houder worden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

opgegeven. Dit bewijs wordt ondertekend door de houder en door degene die als vertegenwoordiger van de vennootschap optreedt en tekent.

Het aandeelbewijs vermeldt de bedragen die de houder heeft gestort of teruggenomen in chronologische volgorde. Die aantekeningen worden afhankelijk van het geval door de vertegenwoordiger van de vennootschap of door de houder ondertekend en gelden als kwijting.

Artikel 15  Toetreding van nieuwe vennoten.

De algemene vergadering beslist over de aanvaarding van nieuwe vennoten zonder dat zij de redenen van haar beslissing bekend hoeft te maken. Bij de aanvaarding van de nieuwe vennoten zal de algemene vergadering bij eenvoudige meerderheid van stemmen beslissen hoeveel aandelen deze nieuwe vennoten zullen moeten onderschrijven en tegen welke prijs.

Voormelde regeling is niet van toepassing op personeelsleden die voldoen aan de vereisten van artikel 661,70 van het Wetboek van Vennootschappen namelijk de personeelsleden die door een arbeidsovereenkomst met de vennootschap zijn verbonden en volledig handelingsbekwaam zijn. Deze hebben het recht om uiterlijk één jaar na hun indienstneming door de vennootschap de hoedanigheid van vennoot te verkrijgen door het verwerven van één of meer aandelen.

Het personeelslid dat aan hoger vermelde voorwaarden beantwoordt en de hoedanigheid van vennoot wil verkrijgen, moet daartoe een verzoek richten aan de raad van bestuur met vermelding van het aantal aandelen dat hij wenst te onderschrijven. De algemene vergadering beslist over het aantal aandelen dat aan het betrokken personeelslid zal toegekend worden. Er moet minstens één aandeel toegekend worden, maar anderzijds mag dit aantal niet hoger zijn dan het aantal waarom het personeelslid vroeg in zijn verzoek gericht aan de raad van bestuur. De prijs tegen dewelke de aandelen aan het personeelslid worden toegekend, wordt bepaald door de algemene vergadering op basis van de laatste jaarbalans.

Artikel 16 Uittreding of terugneming van aandelen.

Een vennoot mag alleen gedurende de eerste zes maanden van het boekjaar uittreden of verzoeken om een gedeeltelijke terugneming van zijn aandelen. Die terugneming of uittreding is evenwel alleen toegestaan in zoverre ze niet voor gevolg heeft het maatschappelijk kapitaal te verminderen tot een bedrag dat kleiner is dan het vaste gedeelte door de statuten vastgesteld of het aantal vennoten tot minder dan drie te herleiden.

Een vennoot kan alleen met instemming van de algemene vergadering uittreden of aandelen of stortingen terugnemen.

Personeelsleden die tevens vennoot zijn en niet langer door een arbeidsovereenkomst met de vennootschap zijn gebonden, hebben het recht uiterlijk één jaar na het einde van hun arbeidsovereenkomst uit te treden uit de vennootschap zonder dat zij daartoe de instemming behoeven van de algemene vergadering. Zij zullen hun wens om uit te treden kenbaar moeten maken aan de raad van bestuur.

De aan de uittredende vennoot toekomende vergoeding wordt bepaald door de algemene vergadering op basis van de laatste jaarbalans zonder dat deze hoger mag zijn dan de door de uittredende vennoot gedane inbreng of de prijs van toetreding destijds door hem betaald.

Artikel 17 Uitsluiting van vennoten.

Iedere vennoot kan om gegronde redenen of om elke andere in de statuten vermelde oorzaak uitgesloten worden. De redenen kunnen in een huishoudelijk reglement worden opgenomen.

De uitsluiting wordt uitgesproken door de algemene vergadering met gewone meerderheid van stemmen.

De vennoot van wie de uitsluiting wordt gevraagd, moet worden uitgenodigd zijn opmerking binnen een maand na de verzending van een aangetekende brief met het gemotiveerde voorstel tot uitsluiting schriftelijk kenbaar te maken aan het orgaan van de vennootschap dal de uitsluiting moet uitspreken.. Als hij erom verzoekt in zijn schriftelijke opmerkingen moet de vennoot worden gehoord«.

Elke beslissing tot uitsluiting moet met redenen omkleed zijn.

De beslissing tot uitsluiting wordt vastgesteld in een proces-verbaal opgemaakt en ondertekend door het bestuursorgaan. Dat proces-verbaal vermeldt de feiten waarop de uitsluiting is gegrond. De uitsluiting wordt in het aandelenregister overgeschreven. Een eensluidend afschrift van de beslissing wordt binnen de vijftien dagen per aangetekende brief aan de uitgesloten vennoot verstuurd..

De aan de uitgesloten vennoottoekomencle vergoeding wordt vastgesteld op de wijze al bepaald in voorgaand artikel.

Artikel 18 Terugbetaling van aandelen.

De uittredende, uitgesloten of terugnemende vennoot heeft recht op de tegenwaarde van zijn aandelen, zoals die blijkt uit de goedgekeurde balans van het lopende boekjaar, met inbegrip van, behoudens in geval van uitsluiting, een evenredig deel van de beschikbare reserves, in voorkomend geval na aftrek van de belastingen waartoe de terugbetaling aanleiding kan geven.

De regelmatig goedgekeurde balans is bindend voor de ontslagnemende of uitgesloten vennoot, behoudens in geval van bedrog of bedrieglijk opzet.

De ontslagnemende, uittredende of uitgesloten vennoot kan ten opzichte van de vennootschap geen enkel ander recht laten gelden.

De betaling zal binnen vijftien dagen na goedkeuring van de balans plaatsvinden in geld, in voorkomend geval pro rata liberationis.

Artikel 19 lnning van de waarde van de aandelen.

In geval van faillissement en kennelijk onvermogen van een vennoot hebben zijn schuldeisers of vertegenwoordigers recht op de uitkering van de waarde van zijn aandelen overeenkomstig artikel 18.

Artikel 20 Persoonlijke gebondenheid.

Gedurende vijf jaar te rekenen vanaf zijn uittreding of zijn uitsluiting tenzij indien de wet een kortere verjaringstermijn bepaalt  en binnen de grenzen van zijn verbintenissen ais vennoot, blijft de uitgetreden of

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

uitgesloten vennoot persoonlijk instaan voor aile verbintenissen die de vennootschap aangegaan heeft voor het einde van het jaar waarin zijn uittreding, uitsluiting of gedeeltelijke terugneming zich heeft voorgedaan.

Hoofdstuk IV: Bestuur

Artikel  Bestuur van de vennootschap.

De vennootschap wordt bestuurd door één bestuurder, alleen handelend of door een Raad van Bestuur die samengesteld is uit maximaal vijf leden, al dan niet vennoten, benoemd door de Algemene Vergadering,

Wanneer een rechtspersoon tot bestuurder wordt benoemd, is deze verplicht onder zijn vennoten, zaakvoerders, bestuurders of werknemers een vast vertegenwoordiger, natuurlijk persoon, aan te dulden die belast wordt met de uitvoering van de opdracht van bestuurder in naam en voor rekening van de rechtspersoon.

Voor de benoeming en beëindiging van de opdracht van de vaste vertegenwoordiger gelden dezelfde regels van openbaarmaking alsof hij deze opdracht in eigen naam en voor eigen rekening zou vervullen.

Van de bestuurders die ze benoemt, stelt de algemene vergadering vrijelijk de duur van het mandaat vast. Ze mag hen op elk tijdstip zonder reden of vooropzegging ontslaan.

Uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

De algemene vergadering mag het mandaat van bestuurder bezoldigen en de bestuurders vaste en/of veranderlijke emolumenten evenals presentiegeld toekennen.

Binnen acht dagen na hun benoeming moeten de bestuurders het door de wet voorgeschreven uittreksel van hun benoemingsakte neerleggen op de griffie van de rechtbank van koophandel.

Artikel 22  Raad van bestuur,

De Raad van Bestuur kiest onder de bestuurders een voorzitter en een ondervoorzitter.

In geval van afwezigheid of verhindering van de voorzitter en de ondervoorzitter wordt de raad door het oudste lid voorgezeten.

De raad komt bijeen na oproeping door de voorzitter of de ondervoorzitter evenals zo dikwijls als het belang van de vennootschap dat vergt Hg moet ook worden samengeroepen wanneer een bestuurder daarom verzoekt. De raad vergadert minstens één maal per jaar.

De raad komt bijeen in de zetel van de vennootschap of ln elke andere plaats opgegeven in het oproepingsbericht.

Behoudens in dringende gevallen te verantwoorden in de notulen van de bijeenkomst, geschieden oproepingen per gewone brief, fax of e-mail, met opgave van de agenda, ten minste vijf voile dagen vôôr de vergadering. De Raad van Bestuur kan alleen geldig beraadslagen als éénieder van zijn leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Ais echter een eerste bijeenkomst van de raad niet in aantal is, mag een nieuwe bijeenkomst niet dezelfde agenda worden opgeroepen. Deze zal dan geldig kunnen beraadslagen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders.

De beslissingen worden genomen met unanimiteit van stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Een bestuurder mag, zelfs per brief, telex, telegram, telefax of elk ander gelijkaardig middel, aan een andere bestuurder opdracht geven hem op de bijeenkomst te vervangen en in zijn plaats zijn stem uit te brengen. De volmachten moeten uiterlijk drie werkdagen vex5r de bijeenkomst aan de voorzitter of de ondervoorzitter worden bekendgemaakt

De beraadslagingen en stemmingen van de raad worden genotuleerd en getekend door de meerderheid van de aanwezige bestuurders.

De afschriften of uittreksels van die notulen worden getekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Artikel 23 Openvallen van een bestuurdersmandaat.

Ingeval een plaats van bestuurder vacant wordt, mogen de overblijvende bestuurders een voorlopige vervanger benoemen.

De benoeming moet aan de eerstvolgende algemene vergadering ter bekrachtiging worden voorgelegd. Artikel 24  Bevoegdheden,

De bestuurder, alleen handelend of de Raad van Bestuur bezit buiten de bevoegdheden hem toegekend uit hoofde van de titels II en III van BOEK VII van het Wetboek van Vennootschappen, de meest uitgebreide bestuurs-en beschikkingsbevoegdheden die stroken met het doel van de vennootschap.

De bestuurder, alleen handelend of de Raad van Bestuur mag aan lasthebbers van zijn keuze, binnen de perken van zijn bevoegdheid, bijzondere volmachten verlenen.

Artikel 25  Bevoegdheden tot delegeren.

De Raad van Bestuur mag het dagelijkse bestuur van de vennootschap toevertrouwen aan één of meer bestuurders met de titel van gedelegeerd bestuurder. Hij mag eveneens de directie van alle of een gedeelte van de zaken van de vennootschap toevertrouwen aan een algemeen secretaris, die al dan niet bestuurder is, Verder mag hij voor bepaalde taken bevoegdheden toekennen aan derden.

De Raad van Bestuur zal de emolumenten vaststellen die gehecht zijn aan de toegekende delegaties. Artikel 26 Vertegenwoordiging van de vennootschap.

Afgezien van bijzondere delegaties wordt de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd door één bestuurder, alleen optredend, indien er slechts één bestuurder is.

In gevat er meerdere bestuurders zijn dan dient de vennootschap tegenover derden en in rechte geldig vertegenwoordigd worden door twee bestuurders die gezamenlijk optreden.

Binnen het kader van het dagelijks bestuur, is de vennootschap tevens geldig vertegenwoordigd door één bestuurder, alleen optredend.

Artikel 27 Controle.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt aan één of meer commissarissen opgedragen, De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van vennoten, onder de leden, natuurlijke personen of rechtspersonen, van het Instituut der Bedrijfsrevisoren. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar, Op straf van schadevergoeding kunnen zij tijdens hun opdracht alleen om wettige reden door de algemene vergadering worden ontslagen.

Zolang de vennootschap evenwel kan genieten van de uitzonderingsbepaling voorzien bij artikel 141, 20 van het Wetboek van Vennootschappen, heeft iedere vennoot conform artikel 166 van het Wetboek van vennootschappen individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris.

Niettemin, heeft de algemene vergadering van vennoten steeds het recht een commissaris te benoemen en dit ongeacht de wettelijke crirteria, Indien geen commissaris werd benoemd kan iedere vennoot zich laten vertegenwoordigen of bijstaan door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar toestemming wordt benoemd, of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

Hoofdstuk V: Algemene vergadering

Artikel 28  Samenstelling en bevoegdheid.

De regelmatig samengestelde vergadering vertegenwoordigt aile vennoten. Haar beslissingen zijn bindend voor allen, ook voor de afwezigen of dissidenten.

Ze bezit de bevoegdheden die de wet en deze statuten haar toekennen.

Ze mag de statuten aanvullen en hun toepassing regelen door middel van huishoudelijke reglementen waaraan de vennoten, louter door het feit van hun toetreding tot de vennootschap, zijn onderworpen.

De algemene vergadering kan deze reglementen evenwel alleen invoeren, wijzigen of opheffen met inachtneming van de voorwaarden van aanwezigheid voorgeschreven voor wijzigingen in de statuten,

Artikel 29 Oproeping

De algemene vergadering wordt opgeroepen door het bestuursorgaan waarvan sprake in artikel 21. Dat moet geschieden door middel van een aangetekende brief met opgave van de agenda, ten minste vijftien dagen voor de datum van de bijeenkomst aan de vennoten verstuurd.

De algemene vergadering moet eenmaal per jaar worden opgeroepen op zes december om 19 uur 30 om zich onder meer uit te spreken over de jaarrekening van het voorbije boekjaar en over de decharge aan de bestuurder(s) en in voorkomend geval aan de commissaris(sen) of aan de vennoten belast met de controle.

Als die dag een feestdag is, komt de vergadering bijeen op de eerstvolgende werkdag op hetzelfde uur.

Indien wordt geopteerd voor de procedure van schriftelijke besluitvorming zoals uiteengezet in artikel 34 van deze statuten, dan moet het rondschrijven waarvan in dat artikel sprake minstens twintig dagen vôiôr de datum van de jaarvergadering worden verstuurd.

De vergadering kan ook in buitengewone zitting worden opgeroepen. Dat moet geschieden op verzoek van vennoten met ten minste een vijfde van alle aandelen in hun bezit of in voorkomend geval van een commissaris. Ze moet dan binnen de maand na het verzoek worden bijeengeroepen.

De algemene vergaderingen komen bijeen in de zetel van de vennootschap of in elke andere plaats in de gemeente waar de zetel van de vennootschap is gevestigd, opgegeven in het oproepingsbericht, Als de vergadering bij een notaris bijeenkomt, mag ze plaatsvinden in gelijk welke andere plaats vernield in het oproepingsbericht voor zover ze gelegen is in het gerechtelijke arrondissement waartoe die gemeente behoort,

De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of de ondervoorzitter van de Raad van bestuur en, zo deze afwezig of verlet zijn, door de bestuurder daartoe door de Raad van bestuur aangewezen of bij gebrek aan een dergelijke aanwijzing, door de oudste bestuurder aanwezig op de vergadering, met dien verstande evenwel dat de voorzitter een vennoot moet zijn.

De voorzitter wijst de secretaris aan die weliswaar geen vennoot hoeft te zijn.

De vergadering wijst onder de aanwezige vennoten twee stemopnemers aan.

Artikel 30 Volmachten.

Een vennoot mag zich op de vergadering door middel van een schriftelijke volmacht door een andere vennoot met stemrecht laten vertegenwoordigen.

De rechtspersonen mogen evenwel, ongeacht de voorgaande bepaling, worden vertegenwoordigd door hun statutaire of wettige vertegenwoordigers.

Artikel 31  Beslissingen.

Behoudens de uitzonderingen voorzien door deze statuten beslist de vergadering bij gewone meerderheid van de stemmen, zonder rekening te houden met de onthoudingen en ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde vennoten.

De stemming geschiedt bij handopsteken of naamafroeping, tenzij de vergadering daarover anders beslist. De verkiezing van bestuurders en commissarissen geschiedt principieel bij geheime stemming.

Wanneer de vergadering zich dient uit te spreken over een wijziging in de statuten of het opmaken of de wijziging van een huishoudelijk reglement moeten opdat ze geldig zou kunnen beraadslagen de oproepingen het voorwerp van de beraadslagingen vermelden en moet ten minste de helft van de aandelen met stemrecht op de vergadering vertegenwoordigd zijn.

Wordt deze laatste voorwaarde niet vervuld, dan dient een nieuwe vergadering met dezelfde agenda te worden bijeengeroepen. Deze zal dan geldig beraadslagen ongeacht het aantal vertegenwoordigde aandelen. Een beslissing is pas geldig als ze met drie vierden van de geldig uitgebrachte stemmen wordt goedgekeurd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Een en ander onder voorbehoud van de toepassing van de bijzondere bepalingen ingeschreven in de artikels 435 en 781, § 1 van het Wetboek van Vennootschappen met betrekking tot de wijziging van de vorm van de coöperatieve vennootschap en de omzetting van vennootschappen.

Behoudens in verantwoorde dringende gevallen zal de algemene vergadering alleen over de agendapunten geldig kunnen beraadslagen.

Artikel 32  Stemrecht.

Elke vennoot is stemgerechtigd op de algemene vergadering. Elk aandeel heeft recht op één stem.

Overeenkomstig artikel 661, 40 van het Wetboek van Vennootschappen mag niemand aan de stemming deelnemen voor meer dan een tiende van het aantal stemmen verbonden aan de vertegenwoordigde aandelen en voor meer dan een twintigste wanneer één of meer van de vennoten die aan de vergadering deelnemen de hoedanigheid hebben van personeelslid van de vennootschap.

Artikel 33  Notulen.

De notulen van de algemene vergadering worden ondertekend door de leden van het bureau en de vennoten die zulks wensen.

De afschriften en uittreksels van die notulen worden door de voorzitter of de ondervoorzitter getekend.

Artikel 34  Schriftelijke besluitvorming.

Met uitzondering van de beslissingen welke bij authentieke akte moeten worden verleden, kunnen de vennoten eenparig en schriftelijk alle besluiten nemen die tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

Daartoe zal door de Raad van bestuur een rondschrijven, hetzij per brief, fax, e-mail of enige andere informatiedrager, met vermelding van de agenda en de voorstellen van besluit worden verstuurd naar alle vennoten, bestuurders, commissarissen, obligatie- of certificaathouders, met de vraag aan de vennoten de voorstellen van besluit goed te keuren en binnen een termijn van twintig dagen na ontvangst van het rondschrijven op correcte manier getekend terug te sturen naar de zetel van de vennootschap of op enige andere plaats in het rondschrijven vermeld.

Is binnen deze periode de goedkeuring van alle vennoten niet ontvangen, dan wordt de beslissing geacht niet genomen te zijn.

Hoofdstuk VI: Balans  Winstverdeling

Artikel 35  Boekjaar.

Het boekjaar begint op 1 juli en eindigt op 30 juni van het daaropvolgende jaar.

Artikel 36 Jaarverslag,

Aan het eind van elk boekjaar stelt het bestuursorgaan waarvan sprake in artikel 18, overeenkomstig de bepalingen toepasselijk ter zake, de inventaris en de jaarrekening op die aan de algemene vergadering moeten worden overgelegd.

Eée maand v6ár de algemene vergadering overhandigt dit orgaan de documenten, samen met een verslag, aan de commissaris(sen) of de vennoot (vennoten) belast met de controle.

Hij (zij) za! (zullen) een verslag over hun controleopdracht opstellen. Vijftien dagen v66r de vergadering worden de jaarrekening, bestaande uit de balans, de resultatenrekening en de toelichting, de verslagen van de bestuurders en commissarissen (of vennoten belast met de controle) ter beschikking van de vennoten neergelegd op de zetel van de vennootschap.

De raad van bestuur zal overeenkomstig artikel 661, 60 van het Wetboek van Vennootschappen ieder jaar een bijzonder verslag uitbrengen over de wijze waarop de vennootschap toezicht heeft uitgeoefend op de verwezenlijking van haar sociaal oogmerk. Meer bepaald moet uit dit verslag blijken dat de uitgaven van investeringen, werkingskosten en bezoldigingen bestemd waren om de verwezenlijking van het sociale oogmerk van de vennootschap te bevorderen. Dit bijzonder verslag moet toegevoegd worden aan het jaarverslag dat overeenkomstig de artikelen 95 en 96 van het Wetboek van Vennootschappen moet worden opgesteld.

Artikel 31 Winstverdeling.

Op de netto-winst van de vennootschap wordt enerzijds vijf percent afgenomen voor de vorming van de wettelijke reserve en zulks tot deze gelijk is aan één tiende van het geplaatste kapitaal.

De vergadering beslist bij gewone meerderheid over de besteding van het saldo als vole

.De algemene vergadering mag van de nettowinst een uitkering toekennen aan de vennoten. Deze mag niet hoger zijn dan de rentevoet vastgesteld door de Koning in uitvoering van de Wet van 20 juli 1955 houdende instelling van een Nationale Raad van de Coöperatie, toegepast op het werkelijk gestorte bedrag van de aandelen. In geen geval mag aan de vennoten, rechtstreeks of onrechtstreeks, een hogere deelname in de winst toegekend worden.

-Het saldo van de winst zal overeenkomstig het besluit van de algemene vergadering overgebracht worden op de rekening van het volgende jaar of bestemd worden voor de verwezenlijking van het sociale oogmerk van de vennootschap.

Er mag geen uitkering van de winst gedaan warden indien op datum van afsluiting van het laatste boekjaar het netteactief, zoals dat blijkt uit de jaarrekening, gedaald is of ingevolge de uitkering zou dalen beneden het bedrag van het gestorte, of indien dit hoger is, van het opgevraagde kapitaal, vermeerderd met alle reserves die volgens de wet of de statuten niet uitgekeerd mogen worden,

Hoofdstuk VII: Ontbinding Vereffening

Artikel 38 Rechtspersoonlijkheid na ontbinding

Na haar ontbinding door besluit van de buitengewone algemene vergadering of door de rechter, of ook van rechtswege, blijft de vennootschap voortbestaan voor de doeleinden van haar vereffening,

Artikel 39 Benoeming van vereffenaars.

In geval van ontbinding van de vennootschap om welke reden en op welk ogenblik ook benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars. Ze bepaalt hun machten en vergoedingen en de wijze van vereffening. Artikel 40 Liguidatiboni.

Na aanzuivering van het passief en de terugbetaling aan de vennoten van hun inbreng zullen de vereffenaars erop toezien dat wat na vereffening overblijft, overgedragen wordt aan een instelling, waarvan het sociaal oogmerk zo nauw mogelijk aansluit bij dat van de vennootschap. Deze vennootschap wordt voorgedragen door de algemene vergadering. Indien er verscheidene dergelijke instellingen bestaan, zal de algemene vergadering een keuze maken of naar goeddunken de goederen verdelen onder de instellingen die in aanmerking komen. Indien geen instelling gekend is met een gelijkaardig doel, zal de algemene vergadering de goederen toewijzen aan een of meerdere vennootschappen met een sociaal oogmerk, verenigingen, stichtingen of instituten die een doel nastreven dat in enige mate verwant is met het doel van onderhavige vennootschap met een sociaal oogmerk. Voormelde besluiten worden door de algemene vergadering genomen met de meerderheid vereist voor een statutenwijziging,

Hoofdstuk VIII: Diverse Bepalingen

Artikel 41  Keuze van woonplaats.

Iedere vennoot of bestuurder, die in het buitenland woont en geen woonplaats in België heeft gekozen, wordt voor de toepassing van deze statuten verondersteld woonplaats te hebben gekozen in de zetel van de vennootschap, waar hem alle officiële kennisgevingen, mededelingen en aanmaningen geldig kunnen bezorgd worden.

Artikel 42  Algemene bepaling.

De bepalingen van deze statuten die een dwingende wettelijke regel zouden schenden, worden als niet geschreven beschouwd zonder dat die onregelmatigheid invloed heeft op de overige statutaire bepalingen.

IH, OVERGANGS-EN SLOTBEPALINGEN

Verkrijging rechtspersoonlijkheid

De vennootschap zal in toepassing van artikel 2, § 4 van het Wetboek van Vennootschappen

rechtspersoonlijkheid verkrijgen vanaf de dag van de neerlegging van een uitgifte van onderhavige

oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, overeenkomstig artikel 68 van het

Wetboek van Vennootschappen,

Benoeming van de eerste bestuurders

Onmiddellijk daarop hebben de oprichters van de coöperatieve vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

met sociaal oogmerk besloten het aantal bestuurders vast te stellen op vijf en voor die functie te benoemen'.

-De heer VERNIMMEN Kurt, voornoemd;

-De heer VERCAUTEREN Paul, voornoemd;

-De heer GILLIS Georges-Tom, voornoemd;

-PhT SERVICES' BVBA, voornoemd, op haar beurt vertegenwoordigd door haar vast vertegenwoordiger, de

heer TONDELE1R Philip, voornoemd, tot die hoedanigheid benoemd bil beslissing van de zaakvoerder op heden,

bekend te maken in de bipagen tot het Belgisch Staatsblad.

-De heer VAN PUYVELDE Daniël Gerard Josephina, nationaal nummer 54.08.03 109-21, wonende te 9100

Sint-Niklaas, Schoolstraat 40.

Wordt benoemd tot Voorzitter van de raad van bestuur: de heer VERNIMMEN Kurt, voornoemd.

De bestuurders verklaren hun mandaat te aanvaarden.

Het mandaat van de eerste bestuurders neemt een einde onmiddellijk na de eerstvolgende jaarvergadering.

De bestuurders zullen hun mandaat onbezoldigd uitoefenen, behoudens andersluidende beslissing van de

algemene vergadering.

Begin en afsluiting van het eerste boekjaar

Het eerste boekjaar gaat in op het ogenblik van de neerlegging van de oprichtingsakte op de Griffie van de

Rechtbank van Koophandel om te eindigen op 30 juni 2016.

Eerste jaarvergadering

De eerste algemene vergadering wordt gehouden op zes december van het jaar 2016.

VOLMACHT

Hierbij wordt bijzondere volmacht verleend voor het vervullen van aile administratieve formaliteiten waaronder

het ondememingsloket aan THiNK GLOBAL BVBA, te 2880 Bornern, Sint-Amandsesteenweg 92, evenals aan

haar bedienden, aangestelden en lasthebbers, met mogelijkheid tot indeplaatsstelling.

VOOR BEKNOPT UITTREKSEL.

De notaris (get) Els De Block, geassocieerd notaris.

Samen neergelegd met dit uittreksel - de expeditie van de akte

cf no tee e

t

q Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het fféleseliStaatsblaat - 19/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso: Naam en handtekening

Coordonnées
VOLLEY PUURS

Adresse
CYRIEL VERSCHAEVESTRAAT 13 2870 PUURS

Code postal : 2870
Localité : PUURS
Commune : PUURS
Province : Anvers
Région : Région flamande