VOLLEYBALKLUB OUDSTUDENTEN ST. STANISLASCOLLEGE BERCHEM, AFGEKORT : OSTA VOLLEYBALKLUB BERCHEM

Association sans but lucratif


Dénomination : VOLLEYBALKLUB OUDSTUDENTEN ST. STANISLASCOLLEGE BERCHEM, AFGEKORT : OSTA VOLLEYBALKLUB BERCHEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 432.232.394

Publication

27/07/2011
ÿþ~ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad







'1111593Q*







RECHTBANK

KOOPHANDEL

1 4 JULI 2011

ANTÎIÜtRPEN

Ondernemingsnr : 432.232.394

Benaming

(voluit) : vzw Volleybalclub Oudstudenten St. Stanislascollege Berchem

(verkort) : Osta Volleybalclub Berchem

Rechtsvorm : Vereniging Zonder Winstoogmerk

Zetel : Bist 33, 2610 Wilrijk

Onderwerp akte : Wijziging statuten en aanpassen adres zetel van de club

Titel 1 :Benaming  Zetel  Doel  Duur

Art. 1De vereniging draagt als naam : Volleybalclub Oudstudenten Sint Stanislascollege Berchem vzw, in,

het verkort: :OSTA volleybalclub Berchem vzW'.

Art. 2De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te Antwerpen. Hij kan door de beslissing van de raad;

van beheer elders in deze agglomeratie worden overgebracht.

; De maatschappelijke zetel is nu gevestigd te Leerkens 40, 2600 Berchem

Iedere verplaatsing ervan zal binnen de maand in bijlagen aan het Belgisch staatsblad worden bekend' gemaakt.

Art. 3De vereniging heeft tot doel : het verlenen van dienstprestaties van socio-culturele aard, met als; uitgangspunt de sport in het algemeen en de volleybalsport in het bijzonder. Dit kadert in het algemeen doel: de; belangen van de aangeslotenen te verdedigen, sportbeoefening aan te moedigen, sportuitbreiding te propageren en de algemene sportcultuur te bevorderen, waarbij alle sportbeoefenaars dienen te beantwoorden; aan het statuut van de niet-betaalde sportbeoefenaar. De vereniging mag ter verwezenlijking van dit doel alle; initiatieven nemen, ondermeer overgaan tot oprichting van fondsen en instellingen, dienstig voor het volleybal,; overleg plegen met andere sportorganisaties, sportacties coördineren, zelf organiseren, en zelfs, op bijkomende; wijze , zekere economische activiteiten uitoefenen, o.m. het uitbaten van een gelegenheid, verspreiden van: drukwerken, verkoop van stickers en steunkaarten, op voorwaarde dat de opbrengst uitsluitend besteed wordt; aan dit hoofddoel.

Art. 4De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur.

Titelt :Lidmaatschap Verplichtingen

Art. 5Het aantal leden is onbeperkt, doch moet tenminste vijf bedragen.

Art. 6 De vereniging telt

a. Werkende leden: alle leden die geen steunend of erelid zijn.

b. Steunende leden en ereleden: alle leden die de werking van de vereniging specifiek,. bevorderen door financiële hulp enfof morele bijdragen.

Art. 7Over aanneming van nieuwe leden en benoeming en ontslag van taken wordt beslist door de. bestuurraad, die deze beslissing zal kaderen volgens de voorwaarden vermeld in het Reglement van Inwendige'. Orde. Het lidmaatschap impliceert instemming met de statuten en het Reglement van Inwendige Orde.

Art. 8Elk lid mag de vereniging verlaten, mits daarvan schriftelijk kennis te geven aan de raad van bestuur.

Art. 9Elk lid dat zijn lidgeld weigert te betalen, wordt van rechtswege als ontslagnemend beschouwd. Verder is een lid niet speelgerechtigd zolang het lidgeld voor een bepaald seizoen niet is voldaan. Uitzondering hierop: zijn leden die net aansluiten en 2 weken de tijd krijgen om het bedrag aan te zuiveren.

Art. 10Door de club worden voor iedere ploeg bloesjes voorzien. Of deze nu al dan niet via sponsoring zijn; bekomen wordt hiervoor aan ieder lid een vast bedrag als waarborg gevraagd. Momenteel is deze bijdrage vastgesteld op 30.00 per lid. Een broekje is door ieder lid zelf te voorzien tenzij anders wordt overeengekomen.; Een lid of een ex-lid heeft geen enkele aanspraak op het gemeenschappelijk bezit.

Art. 11 Uitsluiting van leden geschiedt op de wijze bepaald bij artikel 1 van de Wet van 27 juni 1921 op de vereniging zonder winstoogmerk.

Art. 12Uitgetreden of uitgesloten leden, hun erfgenamen of rechtsopvolgers kunnen geen enkel recht laten: gelden op het vermogen van de vereniging. Zij kunnen geen opgave of overlegging van de rekeningen eisen,: noch het leggen van zegels of het opmaken van de inventaris. Gestorte gelden kunnen niet worden teruggeëist.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2011- Annexes du Moniteur belge MOD 2.2

Art. 13EIk werkend lid kan gehouden worden tot het betalen van een bijdrage, waarvan het bedrag door de raad van bestuur jaarlijks wordt vastgesteld op maximum 150,00 euro. Ook voor de steunende leden en ereleden wordt deze jaarlijkse bijdrage bepaald op maximum 150,00 euro.

Titel 3 :Raad van Bestuur

Art. 14De vereniging wordt bestuurd door de raad van bestuur. De bestuurders worden verkozen en ontslagen door de algemene vergadering en oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Art. 15Enkel werkende leden kunnen tot bestuurder worden verkozen. De raad van bestuur kan een juridisch, technisch en/of geestelijk adviseur coöpteren als bestuurder. Deze heeft stemrecht in de bestuurraad doch niet in de algemene vergadering.

Art. 16De raad van bestuur bestaat uit minstens 3 personen, waaronder de voorzitter, de secretaris en de penningmeester. De bestuurraad kan worden uitgebreid naargelang de behoeften van de vereniging.

Art. 17De bestuurders worden verkozen voor een periode van drie jaar. Een derde ervan is elk jaar uittredend en herkiesbaar.

Art. 18De raad van bestuur wordt door de voorzitter samengeroepen en voorgezeten. Bij zijn afwezigheid wordt deze functie door de ondervoorzitter, of een ander bestuurslid, waargenomen. De raad van bestuur beslist bij eenvoudige meerderheid der aanwezige stemmen. Bij staking of gelijkheid der stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Minstens de helft der bestuurders +1 moet aanwezig zijn om geldig te stemmen.

Art. 19Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt en door de voorzitter goedgekeurd. Een kopie wordt aan iedere Bestuurder gezonden. Een uitreksel aan derden ondertekend door de voorzitter of twee Bestuurders.

Art. 20De raad van bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheid om al de daden van Bestuur of beschikking te verrichten die de vereniging aanbelangen. Tot zijn bevoegdheid behoort alles wat door de wet of door deze statuten niet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering wordt voorbehouden. Hij is ondermeer bevoegd om, op eigen gezag, over te gaan tot alle verrichtingen welke luidens bovenstaand artikel 3 het voorwerp der vereniging uitmaken. Hij kan ondermeer alle betalingen doen en ontvangen en er kwijting van geven of vragen; aile deposito's doen en aannemen; alle roerende en onroerende goederen kopen, ruilen of vervreemden, alsook huren en verhuren, zelfs voor meer dan negen jaar. Alle huishoudelijke reglementen uitvaardigen na goedkeuring door de algemene vergadering.

Art. 21 De rechtsvorderingen , zowel bij eis als bij verweer, worden in naam van de vereniging ingesteld door de raad van bestuur op vervolging en benaarstiging van zijn voorzitter of van een hiertoe afgevaardigd bestuurder.

Art. 22Alle akten, machtigingen en volmachten, aile afdankingen of benoemingen van personeel of verantwoordelijken, worden, bij ontstentenis van een opdracht gegeven door een bijzondere beslissing van de bestuurraad, ondertekend door diens voorzitter en door een bestuurder, of door drie bestuurders, die tegenover derden van geen voorafgaandelijke beslissing van de bestuurraad moeten doen blijken. De bank- en postchequeverrichtingen worden geldig ondertekend door secretaris en penningmeester.

Titel 4 Algemene Vergadering

Art. 23De algemene vergadering is het soevereine gezag van de vereniging. Ze heeft alle bevoegdheden, tenzij wat betreft het bestuur van de vereniging, dat aan de bestuurraad is toevertrouwd.

De algemene vergadering is samengesteld uit de werkende leden. Steunende leden en ereleden kunnen worden uitgenodigd op de algemene vergadering.

Art. 24Elk werkend lid beschikt over één stem, die slechts kan uitgebracht worden bij aanwezigheid. Alle stemmingen over personen zijn geheim.

Art. 25De algemene vergadering is bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten;

- het benoemen en afzetten van bestuurders en vervangers;

- het goedkeuren van begroting en rekeningen;

- het ontbinden van de vereniging

- de uitsluiting van leden.

Art. 26Op het einde van elk boekjaar wordt tenminste 1 gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren der rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting voor het volgend jaar. Indien een vijfde van de werkende leden om een buitengewone algemene vergadering verzoeken dient hieraan, door het bestuur, binnen een periode van 14 dagen, gevolg gegeven te warden.

Art. 27Oproepingen voor de algemene vergadering worden gedaan door de raad van bestuur, per mail 1 brief, verstuurd tenminste 14 dagen voor de algemene vergadering. De oproeping vermeldt dag, uur en plaats en behelst tevens de agenda. Er kan niet geldig gestemd worden over punten die niet in de agenda werden opgenomen. De leden die om een buitengewone algemene vergadering verzoeken, dienen de te bespreken punten schriftelijk aan de bestuurraad mede te delen. Een buitengewone algemene vergadering kan steeds bijeengeroepen worden.

Art. 28De agenda van de algemene vergadering wordt samengesteld door de raad van bestuur, bij een buitengewone algemene vergadering op verzoek van min. 1/5 van de leden worden de punten door min. 1/5 van de leden aan de dagorde gesteld, verplichtend in de agenda opgenomen.

Art. 29De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter of bij diens afwezigheid door de ondervoorzitter of een ander bestuurslid. Het secretariaat wordt waargenomen door de secretaris.

Art. 301n gewone gevallen kan de algemene vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, welke ook het aantal aanwezige leden is. Besluiten in verband met wijziging van statuten of vrijwillige ontbinding, verenigingen of uitsluiting van leden, kunnen slechts genomen worden bij 2/3 meerderheid. Bij staking of gelijkheid van stemmen beslist bij de gewone gevallen de stem van de voorzitter.

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art. 31 Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt. opgesteld door de secretaris en ondertekend ' door voorzitter en secretaris. Dit verslag wordt aan alle leden toegezonden. Uitreksels aan derden worden geldig ondertekend door de voorzitter of door 2 bestuurders.

Titel 5 :Financieel beheer

Art. 32Het boekjaar loopt van I juni tot 31 mei.

Art. 33Door de algemene vergadering worden, in uitvoering van artikel 25 van deze statuten jaarlijks 2 leden van de algemene vergadering aangesteld mei de opdracht de rekeningen en balansen der vereniging te controleren en verslag uit te brengen aan de algemene vergadering.

Art. 34Het batig saldo behoort aan de vereniging en zal in het reservefonds worden gestort of aan het doel worden besteed waarvoor het door de algemene vergadering word bestemd.

Titel 6 :Ontbinding en vereffening

Art. 35Toi vrijwillige ontbinding wordt besloten volgens art. 25 en 30 en volgende op de Wet van 27 juni 1921 op de VZW.

Het ontbindingsbesluit duidt de vereffenaars aan, die hun taak collegiaal vervullen.

Art. 361n geval van vrijwillige of gedwongen ontbinding van de vereniging, zal de algemene vergadering door'. de vereffenaars worden samengeroepen teneinde de bestemming van het netto-actief te bepalen. Dit dient ten goede te komen aan sportorganisaties of sportminnende instellingen. Komt de algemene vergadering niet tot een besluit, dan zal in dezelfde geest door de vereffenaars worden bepaald welk de bestemming zal zijn.

Art. 37Alle punten die hier niet vermeld werden worden geregeld door de Wet van 27 juni 1921 op de VZW., of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

efi

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Alzo goedgekeurd op de algemene vergadering van 11 juni 2011 gehouden te Boechout.

Benny Verheyen Secretaris

Wemer Van Duppen

Voorzitter

Peter Somers

Penningmeester

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/07/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Lulk S vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verse : Naam en handtekening

Coordonnées
VOLLEYBALKLUB OUDSTUDENTEN ST. STANISLASCOLL…

Adresse
BIST 33 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande