VONDHOEVE

Association sans but lucratif


Dénomination : VONDHOEVE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 546.975.674

Publication

11/03/2014
ÿþ MOP 2,2

~aà In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie



n i io





+14060572*

NEERGELEGD

GRIFFIE RECHTBANK VAN

2 8 FEB. 2014

KOOPHA L TURNHOUT

De griffier

Ondernemingsnr : Benaming

(voluit) : Vondhoeve

(verkort) :

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Vond 49, 2382 Poppel

Onderwerp akte : Oprichting VZW Vondhoeve - benoeming raad van bestuur VZW Vondhoeve dd 37/1/2014

Uit een geregistreerde onderhandse akte is gebleken dat tussen de ondergetekenden:

De ondergetekenden :

1)De heer Antonis Petrus Johannes (N.N. : 56.01.23-473-20 ), geboren te Hoogeloon (NL) en wonende te

Vond 49, 2382 Poppel en van de Nederlandse Nationaliteit;

2)Mevrouw Jacobs Maria (N.N. : 58.12.01-530-63), geboren te Oirschot (NL) en wonende te Vond 49, 2382

Poppel en van de Nederlandse Nationaliteit;

3)Mevrouw Antonis Erna Henrica Paulina Adriana (N.N, : 79.02.18-338-19), geboren te Hoogeloon (NL) en

wonende te Aarle 34, 2382 Poppel en van de Nederlandse Nationaliteit;

4)De heer Antonis Paulus Petrus Johannes (Identiteitskaartnummer : IK2LP93L3), geboren te Hoogeloon

(NL) en wonende te Nieuwkerksedijk 15, 5051 HS Goirle (NL) en van de Nederlandse Nationaliteit;

Verklaren onder hen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan zij de statuten als volgt samenstellen :

Artikel 1 :

De vereniging draagt de naam "Vondhoeve vereniging zonder winstoogmerk, Alle akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere documenten van de vereniging moeten deze naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk", of'V.Z.W.".

Artikel 2 :

De zetel van de vereniging is gevestigd te B-2382 Poppel, Vond 49, en ressorteert onder het gerechtelijk

arrondissement Turnhout,

Artikel 3 :

De vereniging stelt zich tot doel het in stand houden en het beter bekend maken van antiquiteiten en

brocanterie.

De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten binnen wat wettelijk is toegelaten en waarvan de opbrengsten te allen tijde volledig zullen worden bestemd voor de verwezenlijking van haar doel.

Onder deze initiatieven is onder andere begrepen: in overeenstemming met het hiervoor vermelde dgel rechten verwerven, vervreemde, instandhouden, ruilen, beheren, verzaken of afstand doen van met betrekking tot onroerende en roerende goederen; schenkingen en legaten aanvaarden, inbrengen; deel te nemen aan andere verenigingen met een vergelijkbaar doel.

Artikel 4 :

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur en kan op elk ogenblik ontbonden worden.

L

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

so5~G .~3~v" 6~4

4.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

M00 2.2

Artikel 5

In de V.Z.W, zijn er werkende leden en de toegetreden leden. De toegetreden leden maken geen deel uit van de algemene vergadering. Bijgevolg kunnen ze deze vergaderingen niet bijwonen en kunnen ze ook niet stemmen. Uiteraard hebben de toegetreden leden wel het recht actief deel te nemen aan de organisatie en deelneming van de door de V.Z.W, te organiseren en georganiseerde activiteiten en fondsenwerving.

Artikel 6

Er zijn minimum drie werkende leden. Er is geen maximum aantal bepaald.

Artikel 7 :

De raad van bestuur is bevoegd om te beslissen over de toelaatbaarheid van werkende leden en de toegetreden leden. Een kandidaat-werkend lid/ toegetreden lid van de V.Z.W. dient hiervoor schriftelijk een aanvraag in, bij de raad van bestuur.

De raad van bestuur beslist of een kandidaat-werkend lid/toegetreden lid tot de V.Z.W. wordt toegelaten. De raad van bestuur dient haar beslissing niet te motiveren.

Artikel 8 ;

Elk werkend/toegetreden lid kan op elk moment ontslag nemen uit de V.Z.W. mits het overmaken van een aangetekend schrijven aan de raad van bestuur.

Het werkend/toegetreden lid dat ontslag neemt moet geen opzegtermijn in acht nemen, Indien door dit ontslag het aantal werkende leden onder het wettelijk minimum daalt, dan wordt het ontslag van het werkende lid opgeschort totdat er na redelijke termijn een vervanger is gevonden.

Een werkend/toegetreden lid kan op elk moment worden uitgesloten door de algemene vergadering met een 2/3-meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen. De stemming over de uitsluiting van een werkend lid is niet geheim, De raad van bestuur kan een werkend/toegetreden lid schorsen in afwachting van de algemene vergadering waarin beslist wordt over de uitsluiting. Het lidmaatschap van een werkend/toegetreden lid eindigt van rechtswege bij het overlijden van dit werkende/toegetreden lid. De erfgenamen of rechthebbenden van een overleden werkend/toegetreden lid kunnen de eventueel betaalde bijdragen van het overleden lid niet terugvorderen, Ze mogen geen opgave, verantwoording van de rekeningen, noch het leggen van de zegels of een inventaris vragen.

Artikel 9 ;

De raad van bestuur van de V.Z.W, is verplicht om een ledenregister bij te houden (= enkel werkende leden ). Het origineel van dit register wordt bijgehouden ter zetel van de V.Z.W..

Elke wijziging in dit ledenbestand moet binnen de acht dagen na kennisgeving ervan in het ledenregister worden doorgevoerd door de raad van bestuur.

De werkende leden hebben de verplichting om elke adreswijziging schriftelijk door te geven aan de raad van bestuur.

Indien er in de V.Z.W. geen commissaris werd aangesteld hebben de werkende leden het recht om inzage in het ledenregister te vragen. Zij doen deze aanvraag schriftelijk.

De V.Z.W. moet, bij elk verzoek, aan de overheden, de administraties en de diensten, met inbegrip van de parketten, de griffies en de leden van de hoven, de rechtbanken en alle rechtscolleges en de daartoe gemachtigde ambtenaren, onverwijld toegang verlenen tot het register van de leden.

Artikel 10

De jaarlijkse bijdrage voor werkende/toegetreden leden zal minimum E 0,00 en maximum E 100,00 bedragen

De algemene vergadering bepaalt jaarlijks de exacte hoogte van de bijdrage van de werkende en de toegetreden leden. De te betalen lidmaatschapsbijdrage zal dus een vast agendapunt uitmaken van de jaarlijkse algemene vergadering.

Artikel 11 ;

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, Bij diens afwezigheid wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders. Een werkend lid kan slechts één andere werkend lid vertegenwoordigen.

~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Artikel 12 :

De bevoegdheden van de algemene vergadering zijn :

-De goedkeuring van de statuten

-De goedkeuring van een wijziging van de statuten

-De benoeming/ontslag en afzetting van bestuurders

-De benoeming en afzetting van commissarissen

-Het verlenen van kwijting aan bestuurders en commissarissen

-De goedkeuring van de begroting en de rekeningen

-De ontbinding van de V.Z.W.

-De benoeming van de vereffenaar(s), wanneer de V.Z.W. zal ontbonden worden

-De uitsluiting van werkende/toegetreden leden

-De omzetting van de V.Z.W. in een vennootschap met sociaal oogmerk

Artikel 13

De algemene vergadering moet minstens éénmaal per jaar samengeroepen worden door de raad van bestuur en dit binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar. De algemene vergadering wordt tevens ook samengeroepen door de raad van bestuur in die gevallen dat de raad van bestuur dit nodig acht.

De raad van bestuur is verplicht een algemene vergadering samen te roepen wanneer minimum 1/5 van de werkende leden hierom vraagt. De werkende leden moeten dit schriftelijk en aangetekend vragen aan de raad van bestuur.

Het samen roepen van de algemene vergadering gebeurt schriftelijk, minimum acht dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering. Deze oproeping wordt ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur, Bij diens afwezigheid wordt de oproeping ondertekend door de oudste van de bestuurders. De oproeping bevat de datum, het uur en de plaats van de algemene vergadering, evenals de agenda.

De agenda wordt opgesteld door de raad van bestuur. Elk agendapunt, ondertekend door minimum 1/20 van de werkende leden, moet op de agenda worden geplaatst. De ingediende agendapunten uitgaande van de werkende leden moeten minstens 10 dagen voor het tijdstip van de algemene vergadering, schriftelijk aan de raad van bestuur worden bezorgd. Op de dag van de algemene vergadering en tijdens de algemene vergadering kunnen geen punten meer aan de agenda worden toegevoegd.

Artikel 14 :

De beslissingen binnen de algemene vergadering worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde uitgebrachte stemmen.

Bij wijziging van de statuten, een wijziging van het doel van de vereniging, uitsluiting van werkende/toegetreden leden of de ontbinding van de vereniging wordt het aanwezigheidsquorum toegepast, voorzien in de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 02 mei 2002.

Voor de berekening van de gewone en bijzondere meerderheden worden de onthoudingen en ongeldige stemmen eveneens in rekening genomen.

De voorzitter van de vergadering heeft een doorslaggevende stem indien de stemming onbeslist eindigt,

Alle beslissingen van de algemene vergadering worden opgenomen in de notulen. De werkendeltoegetreden leden krijgen een kopie van deze originele verslagen toegezonden.

Artikel 15 :

De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter. De raad van bestuur verdeelt eveneens de functies onder de bestuurders.

De raad van bestuur bestaat uit minimum drie bestuurders. Het aantal bestuurders moet steeds kleiner zijn dan het aantal werkende leden. Een bestuurder kan zich bij volmacht laten vertegenwoordigen door een andere bestuurder of door een werkend lid.

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering. Deze benoeming gebeurt bij gewone meerderheid. Er is geen aanwezigheidsquorum vereist, De stemming is niet geheim.

De bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur, Het mandaat van de bestuurders is onbezoldigd. De raad van bestuur heeft alle bevoegdheden die niet tot de bevoegdheid van de algemene vergadering behoren.

De raad van bestuur wordt samengeroepen wanneer het belang van de V.Z.W. dit eist. Elke bestuurder heeft het recht de raad van bestuur samen te roepen. Hij of zij richt hiertoe een schriftelijk verzoek aan de voorzitter. De oproep[ng met daarin de datum, het aanvangsuur, de plaats van de samenkçmst en de agenda moet schriftelijk gebeuren en dit minimum drie dagen voor het tijdstip van de samenkomst, "

De beslissingen binnen de raad van bestuur worden genomen bij gewone meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde uitgebrachte stemmen. Indien de stemming onbeslist eindigt dan is de stem van de voorzitter van de vergadering doorslaggevend.

De beslissingen van de raad van bestuur worden genotuleerd. Een kopie van de originele verslagen wordt aan de werkende/toegetreden leden bezorgd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -11/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Moo 2.2

Artikel 16 :

De V.Q.W. wordt vertegenwoordigd in rechte of ten overstaan van derden door de gezamenlijke

handtekening van twee bestuurders.

Artikel 17 :

Het boekjaar van de V.Z.W loopt van 01 januari tot en met 31 december. Uitzonderlijk begint het eerste

boekjaar op de dag van de oprichting en zal eindigen op 31 december 2014.

Artikel 18 :

De V.Z.W. kan op elk ogenblik vrijwillig ontbonden worden. Deze beslissing wordt genomen tijdens een algemene vergadering en hiervoor is een aanwezigheidsquorum van 2/3 vereist. De beslissing tot ontbinding moet genomen worden met een bijzondere meerderheid van 4/5 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen.

De rechtbank van eerste aanleg kan op verzoek van een werkend lid, een belanghebbende derde of van het openbaar ministerie, de gerechtelijke ontbinding uitspreken van de V.Z.W. die :

-Niet in staat is haar verbintenissen na te komen.

-Haar vermogen of de inkomsten uit dat vermogen voor een ander doel aanwendt dan dat waarvoor zij is opgericht.

-In ernatige mate in strijd handelt met de statuten, in strijd handelt met de wet of met de Openbare orde. -Gedurende drie opeenvolgende boekjaren niet heeft voldaan aan de verplichting om de jaarrekening neer te leggen, tenzij de ontbrekende jaarrekeningen worden neergelegd vooraleer de debatten worden gesloten.

-De vereniging minder dan drie leden telt.

De nietigheid van de V.Z.W. kan op vraag van elke belanghebbende door de rechtbank worden

uitgesproken indien :

-Het doel van de V.Z.W. niet precies genoeg omschreven is.

-De doeleinden waarvoor de V.Z.W. is opgericht, zijn strijdig met de wet of met de openbare orde.

-De statuten vermelden niet de naam en het adres van de zetel van de V.Z.W., alsook niet het gerechtelijk arrondissement waaronder de V.Z.W. ressorteert.

Artikel 19 ;

De bestemming die aan het netto-actief moet worden gegeven is

Vlaamse Liga tegen Kanker-- Kom op tegen Kanker

Artikel 20 :

Tussen de bestuurders van de V.Z.W. Vondhoeve en de V.Z.W. Vondhoeve wordt er een verklaring ter

exoneratie opgesteld.

Artikel 21 ;

Tussen de bestuurders van de V.Z.W. Vondhoeve en de V.Z.W. Vondhoeve wordt er een verklaring ter

vrijwaring, de zogenaamde vrijwaringsverbintenis, opgesteld.

Artikel 22 :

De V.Z.W. Vondhoeve zal voor haar bestuurders een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten:,

Artikel 23 :

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V.Z.W.-

wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, toepasselijk.

w ble

1-

Voor-

behouden abn het-Belgisch

Staatsblad

Mon 2.2

Luik B - Vervolg

Daarna komen de stichters/werkende leden in een algemene vergadering bijeen en benoemen de leden van

de raad van bestuur.

De raad van bestuur wordt als volgt samengesteld:

-de heer Antonis Petrus Johannes, wonende te Vond 49, 2382 Poppel

-mevrouw Jacobs Maria, wonende te Vond 49, 2382 Poppel

-mevrouw Antonis Erna Henrica Pauline Adriana, wonende te Aarle 34, 2382 Poppel

Vervolgens komt de raad van bestuur bijeen en verdeelt de functies als volgt:

-de heer Antonis Petrus Johannes, voorgenoemd, voorzitter

-mevrouw Jacobs Maria, voorgenoemd, ondervoorzitter/penningmeester

- mevrouw Antonis Erna Henrica Pauline Adriana, voorgenoemd, secretaris

Opgemaakt te Poppel op 01/01/2014 en dit in drie exemplaren. Elke stichter/werkend lid verklaart één exemplaar te hebben ontvangen.

Antonis Petrus Johannes Jacobs Maria

Bestuurder/voorzitter Bestuurder/ondervoorzitter

Antonis Erna Henrica Paulina Adriana Antonis Paulus Petrus Johannes

Bestuurder/secretaris Stichter/werkend lid

Bijlagen bij fiët8elgisch Staatsblad -11/03/2014 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VONDHOEVE

Adresse
VOND 49 2382 POPPEL

Code postal : 2382
Localité : Poppel
Commune : RAVELS
Province : Anvers
Région : Région flamande