VOORBIJ DE ONDERWIJSGRENS

Association sans but lucratif


Dénomination : VOORBIJ DE ONDERWIJSGRENS
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 828.113.942

Publication

04/03/2015
ÿþMDD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Rechtbank van icuupl tar nlg l

Antwerpen

Inilt

1

*15034616*

2 0 FEB. 2015

afdeling Antwerpen

St Cie

Ondernemingsnr : 0828.113.942

Benaming

(voluit) : Voorbij de onderwijsgrens

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Riemstraat 16 bus 1131, 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : Wijziging statuten en bestuur





Bijzondere algemene vergadering van 14/01/2015 beslist om de statuten en bestuur van de VZW als volgt aan te passen, zodat de gecoördineerde statuten als volgt luiden met onmiddelijke ingang:

Naam, doel en duur

Artikel 1

De maatschappelijke benaming van de vereniging is "KoP" vzw.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondisement Antwerpen, ten titel van

inlichting Deniesstraat 3 te 2160 Wommelgem.

De Algemene Vergadering kan bij gewone meerderheid de zetel wijzigen. De eventuele wijziging zal worden

gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad.

Artikel 3

De vereniging stelt zich tot doel:

1) organisatie van podiumkunsten en culturele/artistieke producties/evenementen in de kunstsector en culturele sector (in de breedste zin van het woord) en bij uitbreiding in andere genres en disciplines.

2) Productie, logistiek, management-en boekingsopvolging voor deze producties. Zowel voor eigen opgezette tijdelijke en lange-termijn projecten als voor externe projecten.

3) de vzw dient als kruispunt om deze artiesten en/of producties in de meest brede zin ftnancieel, zakelijk en juridisch te begeleiden en/of ondersteunen, De vzw werkt hiervoor samen met externe bureaus en instellingen om zich beter te organiseren.

4) de vzw kan zelf producties opzetten voor het verspreiden en/of realiseren van de hierboven beschreven creatieve ideëen.

5) de vzw kan in navolging van de hierboven beschreven doelstellingen optreden als organisator en promotor van activiteiten waarvan de opbrengsten dienen om de producties of de algemene doelstellingen te steunen of te onderbouwen.

6) bijgevolg kan de vzw goederen, diensten, les- en studiemateriaal aankopen, verkopen, inhuren, doorverhuren, personeel aanwerven of externe diensten inschakelen die de werking en het voortbestaan of ontstaan van de vzw of de producties rechtvaardigen.

De vereniging zal alle roerende en onroerende goederen en waarden die het tot de verwezelijking van haar doel nuttig zijn, mogen bezitten, hetzij in eigendom, hetzij anders en via om het even welk ander al dan niet zakelijk recht. De vereniging mag alge rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het doel en dit onbeperkt. De vereniging kan tevens economische activiteiten uitoefenen voor zover deze bijkomstig blijven en de opbrengst ervan integraal naar de verwezenlijking van haar doel gaat.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

i MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Leden en Lidgeld

Artikel 5

De vereniging heeft effectieve en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet

minstens drie bedragen. De aanvraag om lid te worden moet schriftelijk ter goedkeuring aan de Raad van

Bestuur worden voorgelegd,

Artikel 6

De leden zijn tot geen bijdrage verplicht

Artikel 7

Elk [id kan ten allen tijde uit de vereniging treden. het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de Raad

van Bestuur ter kennis worden gebracht.

Artikel 8

Uitgetreden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de

vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen,

De Raad van Bestuur

Artikel9

Het beleid van de vzw wordt bepaald door de Raad van Bestuur. De Raad is samengesteld uit minimum

twee effectieve leden. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn ten allen tijde door deze

afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Artikel 10

Om tot bestuurder te worden verkozen moet men lid zijn en de leeftijd van achttien jaar bereikt hebben.

Artikel 11

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Tegenover derden wordt de vereniging geldig vertegewoordigd door de handtekening van de voorzitter. De Raad is bevoegd alle daden van beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet aan de Algemene Vergadering toegewezen zijn. De Raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht. De Raad is ook verantwoordelijk voor aile verplichte publicaties. De Raad van Bestuur treedt op als college volgens het meerderheidsbesluit. De Raad van Bestuur kan het dagelijks beleid of onderdelen daarvan delegeren aan een directeur.

De Algemene Vergadering

Artikel 12

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter

van de Raad van Bestuur. Elk effectief lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Elk

effectief lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk effectief lid beschikt over één stem.

Artikel 13

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het verlenen van kwîjting aan de bestuurders, het omvormen van de vereniging tot een vennootschap met sociaal oogmerk. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Artikel 14

De Algemene Vergadering wordt minsten éénmaal per jaar door de Raad van Bestuur bijeengeroepen voor de goedkeuring van rekeningen en begrotingen, dit bij voorkeur op 29 juni en telkens ais één kwart van de leden hierom verzoekt. De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen voor de vergadering, en is ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders, Ze vermeldt plaats, dag en uur en bevat de agenda die wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

Artikel 15

De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve voor de door de Wet voorziene gevallen van statuswijziging, uitsluiting van een lid, ontbinding van de vereniging en wijziging van het doel.

Artikel 16

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, ondertekend door de voorzitter, De notulen worden ingeschreven in een daartoe bestemd register en bewaard op de zetel van de vereniging.

r/obr-

`behouden ,aan het Belgisch Staatsblad

1

Begroting en rekeningen

Artikel 17

Ieder jaar wordt de rekening van het verlopen boekjaar afgesloten en de begroting van het volgend boekjaar opgemaakt. Beide worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar, Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december. Het eerste boekjaar loopt vanaf datum van oprichting tot en met 31 december 2010

Artikel 18

ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering die deze ontbinding heeft uitgesproken, één of meerdere vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en de vereffeningsvoorwaarden. De Algemene Vergadering beslist over het aanwenden van de goederen en waarden van de ontbonden vereniging, na aanzuivering van het passief, en mits aan deze goederen en waarden bestemming te geven die zoveel mogelijk het doel van de ontbonden vereniging benadert.

Artikel 19

Vooral wat niet door deze statuten wordt geregeld, zal de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2

mei 2002 van toepassing zijn.

AANPASSING BESTUUR

De bijzondere algemene vergadering aanvaardt het ontslag van de leden van het bestuur

De Witte Anne, Sint Antoniuslei 63, 2930 Brasschaat, geboren op 13 januari 1962, te Antwerpen De Witte Isabella, Neerlandweg 3 bus 2.4, 2610 Wilrijk, geboren op 27 maart 1966, te Schoten.

De bijzonder algemene vergadering benoemd tot nieuwe bestuurders;

Diericx Marc, wonende Deniestraat 3 te 2160 Wommelgem, geboren te Gent op 11 november 1964, wordt benoemd tot voorzitter.

Bokken Alain, wonende Theopie Roucourtstraat 30 te 2600 Antwerpen, geboren te Schaarbeek op 16 april 1971, wordt benoemd tot ondervoorzitter.

Bokken Philippe, wonende Brusselsesteenweg 375B te 1785 Brussegem, geboren te Brussel op 26 december 1973, wordt benoemd tot secretaris.

Diericx Marc

Voorzitter

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/03/2015 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VOORBIJ DE ONDERWIJSGRENS

Adresse
RIEMSTRAAT 16, BUS 1131 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande