VR-E

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : VR-E
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 568.717.829

Publication

16/01/2015
ÿþOp de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

4. het aanleggen van reserves om daarmee alle materiële infrastructuur (apparaten en gebouwen) aan te schaffen, die nodig of nuttig zijn om de geneeskunde uit te oefenen.

De vennootschap kan alle roerende en onroerende goederen en rechten verwerven en beheren en rechtshandelingen dienaangaande stellen voor zover dit kadert in voormeld doel en in het beheer als een goede huisvader, en voor zover het burgerlijk karakter van de vennootschap niet in het gedrang komt en zonder dat deze activiteit een regelmatig en commercieel karakter mag krijgen.

5. de mogelijkheid scheppen om de geneesheer-vennoot toe te laten zich verder te bekwamen teneinde in zijn discipline aan de spits van de evolutie te blijven;

De vennootschap kan, met het oog op een professionele samenwerking, overeenkomsten afsluiten met geneesheren of (kosten)associaties, professionele (eenper-soons)vennootschappen, middelenvennootschappen en verenigingen zonder winstoogmerk.

De vennootschap mag samenwerken met alle ondernemingen die een gelijkaardig doel nastreven, doch overeenkomsten, die geneesheren niet mogen afsluiten met andere geneesheren of derden, zullen ook door de vennootschap niet mogen afgesloten worden.

Daartoe kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of op gelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks, belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap kan tot waarborg van eigen verbintenissen borg stellen, onder meer door haar goederen in hypotheek of in pand te geven.

Het in pand geven mag niet leiden tot een zodanige beperking van de medische activiteit zodat deze niet meer op een adequate manier kan uitgeoefend worden of kan leiden tot de ontbinding van de vennootschap.

De vennootschap kan in het algemeen alle financiële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

In het algemeen mag zij alle verrichtingen uitvoeren die nodig of dienstig zijn voor de verwezenlijking van haar doel.

Eventuele wijzigingen en/of doelsuitbreidingen zullen steeds dienen voorgelegd te worden aan de  Orde der Geneesheren .

5. MAATSCHAPPELIJK KAPITAAL

Het kapitaal van de vennootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (¬ 18.600,00) en is volledig geplaatst. Het kapitaal werd bij de oprichting volledig volstort in speciën, overeenkomstig de bepalingen van het wetboek van vennootschappen, op een geblokkeerde rekening bij Bank J. Van Breda & C°, hetgeen door ondergetekende notaris werd bevestigd.

Het is verdeeld in honderd (100) gelijke aandelen op naam zonder aanduiding van nominale waarde.

6. DUUR

De vennootschap is opgericht voor onbepaalde duur te rekenen vanaf de datum van de neerlegging

ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte.

7. BESTUUR

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, geneesheren-vennoten. De zaakvoerders moeten de regels van de behoorlijke beroepsuitoefening naleven.

Zij worden door de algemene vergadering benoemd.

Het mandaat van zaakvoerder is beperkt in de tijd en wordt zo de enige vennoot enige zaakvoerder is uitgeoefend voor de duur van zijn activiteit in de vennootschap.

Zo er meerdere vennoten of zaakvoerders zijn is de duur van het mandaat als zaakvoerder beperkt tot een herkiesbare termijn van zes jaar.

De benoeming evenals de ambtsbeëindiging van een zaakvoerder, die statutair zaakvoerder is, hetzij in de akte van oprichting, hetzij in een akte van statutenwijziging, die voorafgaandelijk aan de Orde van Geneesheren dient voorgelegd te worden, worden openbaar gemaakt door neerlegging in het vennootschapsdossier van een uittreksel uit het benoemingsbesluit en van een afschrift daarvan bestemd om te worden bekendgemaakt in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad. Een niet-statutaire zaakvoerder kan ten allen tijde worden ontslagen bij besluit van de algemene vergadering, met eenvoudige meerderheid van stemmen van de aanwezige vennoten. Het mandaat van de zaakvoerder kan bezoldigd zijn.

Alle vergoedingen voor het gepresteerde werk, inclusief de eventuele bezoldiging als zaakvoerder-en terugbetalingen van kosten en vacaties worden vastgesteld in een schriftelijke overeenkomst tussen de geneesheren-vennoten en de vennootschap. De rekening-courant van de zaakvoerder en/of aandeelhouders zal rentedragend zijn.

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behalve voor die handelingen waarvoor volgens de wet alleen de algemene vergadering bevoegd is.

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd en geldig verbonden door de handtekening van één zaakvoerder.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Indien er verscheidene zaakvoerders zijn kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zodanige verdeling van taken kan aan of door derden niet worden tegengeworpen.

De zaakvoerders kunnen lasthebbers van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor niet-medische rechtshandelingen zijn geoorloofd. De lasthebbers verbinden de vennootschap binnen de perken van de hun verleende volmacht.

Het lid van een college van zaakvoerders dat, rechtstreeks of onrechtstreeks, een belang van vermogensrechtelijke aard heeft dat strijdig is met een beslissing of een aan het college van zaakvoerders voorgelegde verrichting, is gehouden de wettelijke bepalingen dienaangaande na te leven.

Is er geen college van zaakvoerders en is een zaakvoerder voor die tegenstrijdigheid van belangen geplaatst, dan stelt hij de vennoten daarvan in kennis en de beslissing mag slechts worden gedaan voor rekening van de vennootschap door een lasthebber ad hoc.

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is en hij voor die tegenstrijdigheid van belangen is geplaatst, kan hij de beslissing of de verrichting doen, doch hij moet hierover bijzonder verslag uitbrengen in een stuk dat tegelijk met de jaarrekening wordt neergelegd.

Hij is gehouden, ten aanzien van zowel de vennootschap als van derden, tot vergoeding van de schade die voortvloeit uit een voordeel dat hij ten koste van de vennootschap onrechtmatig zou hebben verkregen.

Indien de zaakvoerder de enige vennoot is, worden de tussen hem en de vennootschap gesloten overeenkomsten, tenzij het courante verrichtingen betreft die onder de normale omstandigheden plaatsvinden, opgenomen in het stuk bedoeld in vorige alinea.

Door de oprichters worden benoemd tot niet-statutaire zaakvoerders voor de duur van zes jaar: - de heer Bert Van Reet, voornoemd;

- mevrouw Evi Eggers, voornoemd,

dewelke verklaard hebben hun opdracht te aanvaarden en bevestigd hebben niet getroffen te zijn door enige maatregel die zich tegen deze aanvaarding verzet.

Het mandaat van zaakvoerder zal onbezoldigd zijn, totdat de algemene vergadering of enige vennoot hierover anders besluit, overeenkomstig de statuten.

8. PLAATS  DAG EN UUR JAARVERGADERING

De gewone algemene vergadering, jaarvergadering genoemd, moet ieder jaar worden bijeengeroepen op 30 juni om 20.00 uur. Indien die dag geen werkdag is, wordt de vergadering gehouden op de werkdag die voorafgaat. Er kan altijd een bijzondere algemene vergadering worden bijeengeroepen om te beraadslagen en te besluiten over enige aangelegenheid die tot haar bevoegdheid behoort en die geen wijziging van de statuten inhoudt. Er kan ook altijd een buitengewone algemene vergadering worden bijeengeroepen om over enige wijziging van de statuten te beraadslagen en te besluiten.

De gewone algemene vergadering wordt gehouden in de gemeente waar de vennootschap haar zetel heeft.

De bijzondere of de buitengewone algemene vergadering wordt gehouden in de zetel van de vennootschap.

De eerste jaarvergadering of jaarbeslissing te nemen overeenkomstig artikel 19 van de statuten zal gehouden worden in 2016.

9. BOEKJAAR

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op 1 januari en eindigt op 31 december van elk jaar.

Het eerste boekjaar loopt vanaf de neerlegging ter griffie van het uittreksel van de oprichtingsakte tot

en met 31 december 2015.

10. a) WINSTVERDELING

Het batig saldo nadat alle lasten, de algemene kosten, de nodige afschrijvingen en provisies zijn afgetrokken maakt de zuivere winst van de vennootschap uit. Van deze winst wordt ten minste één/twintigste voorafgenomen om de wettelijke reserve te vormen, totdat deze één/tiende van het kapitaal bedraagt.

Het saldo wordt aangewend volgens de beslissing van de algemene vergadering met in acht name van eventueel dringende wettelijke bepalingen hieromtrent.

Voor het aanleggen van een conventionele reserve is het eenparig akkoord van alle geneesheren vennoten vereist.

b) ONTBINDING - VEREFFENING

De vereniging van alle aandelen in de hand van één persoon heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. De enige vennoot blijft slechts aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap ten belope van zijn inbreng.

Het voorstel tot ontbinding van de vennootschap wordt toegelicht in een verslag van de zaakvoerder en dat vermeld wordt in de agenda van de algemene vergadering die zich over de ontbinding moet uitspreken. Bij dat verslag wordt een staat van activa en passiva gevoegd, die niet meer dan drie maanden voordien is vastgesteld. De commissaris of, bij zijn ontstentenis een bedrijfsrevisor of IAB-

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

accountant brengt verslag uit over deze staat; de conclusies van zijn verslag worden overgenomen in de akte.

De vennootschap blijft na haar ontbinding als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening en tot de sluiting ervan. Met het oog op de vereffening benoemt de algemene vergadering één of meer vereffenaars.

Bij de ontbinding van de vennootschap dient een beroep gedaan op geneesheren voor de afhandeling van zaken die betrekking hebben op de persoonlijke levenssfeer van de patiënt en/of beroepsgeheim van de vennoten.

De algemene vergadering benoemt de vereffenaar(s) en bepaalt de bevoegdheden en vergoedingen van deze vereffenaar(s) en stelt vast op welke wijze zij de vennootschap kunnen vertegenwoordigen. De benoeming van de vereffenaar(s) (ingevolge beslissing van de algemene vergadering) moet aan de voorzitter van de rechtbank van koophandel, gelegen in het arrondissement waar de vennootschap op de dag van het besluit tot ontbinding haar zetel heeft, ter bevestiging worden voorgelegd.

11. CONTROLE

De controle op de financiële toestand, op de jaarrekening en op de regelmatigheid van de verrichtingen weer te geven in de jaarrekening, wordt opgedragen aan één of meer commissarissen. De commissarissen worden benoemd door de algemene vergadering van aandeelhouders onder de leden van het Instituut der bedrijfsrevisoren. Zij voeren de titel van commissaris. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.

Zolang de vennootschap wettelijk niet verplicht is een commissaris te benoemen, zal iedere vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris bezitten.

Wordt er geen commissaris benoemd, dan heeft ieder vennoot individueel de onderzoeks- en controlebevoegdheid van een commissaris. Hij kan zich laten vertegenwoordigen door een accountant. De vergoeding van de accountant komt ten laste van de vennootschap indien hij met haar instemming werd benoemd of indien deze vergoeding te haren laste werd gelegd krachtens een rechterlijke beslissing. In deze gevallen worden de opmerkingen van de accountant medegedeeld aan de vennootschap.

Zolang geen commissaris is benoemd, wordt van dit feit melding gemaakt in de uittreksels van akten en stukken die de commissaris betreffen en die krachtens het Wetboek van Vennootschappen moeten worden bekendgemaakt.

De oprichters hebben verklaard dat uit door hen te goeder trouw verrichte schattingen blijkt dat de vennootschap de drem­pelcri­teria opgelegd door de bepalingen van het Wetboek van Vennootschappen niet zal overschrijden voor het eerste boekjaar, en er bijgevolg geen commissaris benoemd moet worden.

12. OVERNAME VERBINTENISSEN

De oprichters hebben bij toepassing van artikel 60 van het Wetboek van Vennootschappen verklaard dat de vennootschap alle verbintenissen overneemt aangegaan voor rekening en ten name van de vennootschap in oprichting, te rekenen van 10 oktober 2014, onder de opschortende voorwaarde dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid bekomt zoals bepaald in artikel 2 van het Wetboek van Vennootschappen.

Voor zover handelingen worden gesteld na de ondertekening van de oprichtingsakte doch voor de neerlegging ervan, worden deze handelingen bij deze bekrachtigd onder de opschortende voorwaarde van het stellen van de betrokken handelingen en onder de opschortende voorwaarde dat de vennootschap rechtspersoonlijkheid bekomt zoals bepaald in artikel 2 van het Wetboek van Vennootschappen.

13. VOLMACHT

Volmacht KBO  BTW

Als bijzondere gevolmachtigde van de vennootschap wordt aangesteld, voor zoveel als nodig , met

recht van indeplaatsstelling, de burgerlijke vennootschap onder de vorm van een naamloze

vennootschap  Ac|s Accountants & Belastingconsulenten , met zetel te 2380 Ravels, Grote Baan 201

aan wie de macht wordt verleend tot:

- het nemen van een inschrijving en het nodige te doen voor alle latere wijzigingen aan de

inschrijving in de Kruispuntbank voor Ondernemingen;

- de registratie als B.T.W.-plichtige en het doorvoeren van alle latere wijzigingen ervan, voor zover de

vennootschap B.T.W.- plichtig is;

- het verzorgen van alle contacten met betrekking tot het ondernemingsloket;

- het vervullen van alle overige formaliteiten met betrekking tot de vestiging van de vennootschap

jegens alle andere administraties. De lasthebber zal te dien einde alle formulieren mogen invullen,

alle documenten mogen ondertekenen, en in het algemeen alles doen wat noodzakelijk of nuttig is,

zelfs indien hierin niet voorzien, en met recht om derden in zijn plaats te stellen.

VOOR ONTLEDEND UITTREKSEL

(getekend) Louis Dierckx, notaris

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 16/01/2015 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Voorbehouden

Mod PDF 11.1

aan het Belgisch

Bijgevoegde stukken:

Een expeditie van de akte van oprichting dd. 12 januari 2015

Staatsblad

02/09/2016 : ME. - JAARREKENING 31.12.2015, GGK 01.08.2016, NGL 31.08.2016 16514-0511-013

Coordonnées
VR-E

Adresse
KAREL ROGIERSTRAAT 35, BUS 3 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande