VRIENDEN VAN BETLEHEM

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDEN VAN BETLEHEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 470.283.021

Publication

13/06/2012
ÿþ Moo 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 470.283.021

Benaming

(voluit} : VRIENDEN VAN BETLEHEM

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Lombardenstraat 28, 2000 Antwerpen

Onderwerp akte : NIEUWE STATUTEN - AANSTELLING AFGEVAARDIGD BESTUURDER

De Buitengewone Algemene Vergadering,

Gelet op artikel B van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 ;

Gelet op de statuten van de vereniging, gepubliceerd in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad op datum

van 8 februari 2006 ;

Beslist bij eenparigheid de vroegere tekst van de statuten op te heffen en volledig te vervangen door de

onderstaande nieuwe tekst :

TITEL I.  Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging draagt als naam ;'Vrienden van Betlehem".

Art. 2. De vereniging heeft haar maatschappelijke zetel te 2000 Antwerpen, Lombardenstraat 28 en

ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

De zetel mag, met inachtneming van de taalwetgeving terzake, naar elke andere plaats in België worden

overgebracht bij besluit van de raad van bestuur.

Dit besluit wordt openbaar gemaakt door bekendmaking in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Art. 3. §1. De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van elk winstoogmerk: het verlenen van bijstand, steun en onderdak aan minderbedeelden en behoeftigen, haar leden te vormen met het oog op een efficiënt hulpbetoon en het publiek bewust te maken van de problematiek van de kansarmen in onze samenleving.

§2. Voor het verwezenlijken van haar maatschappelijk doel mag de vereniging alles doen wat nodig of nuttig is, door inzet van eigen middelen, of door samenwerking met andere verenigingen met een gelijkaardig doel en welke handelen in een zelfde geest.

§3. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of in eigendom bezitten, enerzijds, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen, anderzijds.

§4. De vereniging mag eveneens bepaalde economische activiteiten opstarten op voorwaarde dat het eindprodukt exclusief wordt bestemd voor het maatschappelijk doel.

§5. De vereniging mag zoveel regionale, provinciale of lokale secties oprichten of laten oprichten die nodig zijn voor haar ontwikkeling en haar goed verloop. De voorwaarden voor oprichting of erkenning worden nader beschreven in het huishoudelijk reglement.

Art. 4. De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden. TITEL II.  Leden

Art. 5. §1. De vereniging heeft effectieve leden, toegetreden leden en ereleden.

§ 2. Enkel de effectieve leden zijn ten volle lid en beschikken over het stemrecht op de Algemene Vergadering.

§ 3. De toegetreden leden en ereleden beschikken enkel over de rechten en plichten bepaald in het huishoudelijk reglement.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

11fifl11,. i uae~u

11

bel

as

Be Sta

RECE9Tn =g

KOOPHANDEL

U 4 16- 2012

AN'fliiffÉRPEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

, 4

Art. 6. Het aantal leden is onbeperkt, met een minimum van drie effectieve leden.

Art. 7. §1. Enkel de Raad van Bestuur is bevoegd om nieuwe effectieve leden tot de vereniging toe te laten, zonder zich daarover te moeten verantwoorden.

§ 2. Om door de Raad van Bestuur tot nieuw effectief lid van de vereniging te kunnen worden toegelaten dient men door twee effectieve leden te worden voorgesteld die de aanvraag van de kandidaat medeondertekenen. De aanvraag tot toelating ais nieuw effectief lid gebeurt per brief gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Het effectief lid verbindt zich er uitdrukkelijk toe de statuten en reglementen van de vereniging alsook de beslissingen van haar organen te respecteren en na te leven.

Art. 8. De hoedanigheid van effectief lid wordt voor onbepaalde duur toegekend en eindigt door vrijwillig ontslag, uitsluiting of overlijden.

Vrijwillig ontslag geschiedt per gewone brief gericht aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd om te beslissen over de uitsluiting van een lid. Beslissingen hiertoe dienen met een meerderheid van twee derden van de aanwezige effectieve leden te worden genomen.

Art. 9. § 1. De procedure om tot toegetreden lid te worden benoemd wordt bepaald in het huishoudelijk reglement.

§ 2. De toegetreden leden mogen deelnemen aan activiteiten ontwikkeld door de vereniging ten voordele van derden. Bovendien kunnen zij verantwoordelijke functies opnemen inzake de ontwikkeling van deze activiteiten, overeenkomstig artikel 16§3 in fine van de statuten.

Art. 10. De Raad van Bestuur kan overgaan tot de benoeming van ereleden. Ereleden zijn die personen waarvan de vereniging de verdiensten en de goede diensten erkent. Zij nemen niet deel aan het bestuur van de vereniging.

Art. 11. §1. Onverminderd de deelname in de werkingskosten kan de Raad van Bestuur, indien hij dit nodig acht, een bijdrage bepalen die kan verschillen afhankelijk van de categorie waartoe het lid behoort. Deze individuele bijdrage mag op jaarbasis niet hoger liggen dan 100 euro.

§ 2. Onverminderd hetgene bepaald in §1 kunnen de leden vrijwillig inbrengen doen of gelden overmaken.

§ 3. Bij het verstrijken van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen rechten op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengen of overgemaakte gelden terug te vorderen of zegels te leggen.

TITEL III  Algemene Vergadering

Art. 12. De Algemene Vergadering bestaat uit alle effectieve leden van de vereniging. Ieder lid beschikt over één stem. Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Geen enkel lid mag echter over meer dan één volmacht beschikken.

Art. 13. De Algemene Vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Alleen zij is bevoegd voor ;

1.het opstellen en wijzigen van de statuten ;

2.de benoeming en afzetting van de bestuurders ;

3.de benoeming en afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend ;

4.de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen ;

5.het goedkeuren van begrotingen en rekeningen ;

6.het uitsluiten van leden ;

7.het vrijwillig ontbinden van de vereniging en het bepalen van de bestemming van de netto-activa;

8.de omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk.

Deze bevoegdheden kunnen niet aan een ander orgaan gedelegeerd worden.

Art. 14. § 1. ln de loop van het eerste trimester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone Algemene Vergadering gehouden voor de goedkeuring van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting voor het volgende jaar.

§ 2, Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de Raad van Bestuur of op vraag van ten minste één vijfde van de leden van de vereniging.

§ 3. Elke oproeping tot bijwoning van de Algemene Vergadering dient schriftelijk en ten minste acht dagen op voorhand te gebeuren. Om geldig te zijn dient de oproepingsbrief ondertekend te zijn door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door twee bestuurders. Aile leden dienen opgeroepen te worden. De oproepingsbrief vermeldt dag, uur en plaats van de Algemene Vergadering alsook de agenda.

§ 4. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, of bij diens afwezigheid, door de secretaris van de Raad van Bestuur of de oudste onder de aanwezige bestuurders.

§ 5. De Algemene Vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda vermeld staan.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§ 6. In gewone gevallen kan de Algemene Vergadering geldig besluiten nemen met eenvoudige meerderheid van stemmen, mits ten minste de helft van de leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Besluiten in verband met wijziging van de statuten, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts worden genomen overeenkomstig de voorwaarden gesteld door de artikelen 8, 12 en 20 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 .

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. De stemming is geheim indien ten minste de helft van de aanwezige leden daarom verzoeken.

§ 7. Van elke Algemene Vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter of de secretaris en aan aile leden wordt bezorgd, uiterlijk tegen de volgende Algemene Vergadering.

TITEL IV -- Raad van Bestuur

Art. 15. § 1. De Raad van Bestuur bestaat uit ten minste drie effectieve leden benoemd en ten allen tijde afzetbaar door de Algemene Vergadering.

§ 2. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

§3. De duurtijd van het mandaat van bestuurder wordt vastgesteld op vier jaar en is hernieuwbaar. Indien aan een mandaat van bestuurder vervroegd een einde wordt gesteld ten gevolge van overlijden, vrijwillig ontslag, afzetting of van het niet meer voldoen aan de voorwaarde om te beschikken over de hoedanigheid van effectief lid, voorziet de Algemene Vergadering in de vervanging van deze bestuurder voor de verdere duur van het mandaat.

Tot zolang niet in de vervanging is voorzien oefenen de overige bestuurders met volheid van bevoegdheid de taken van de Raad van Bestuur uit.

§ 4. De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter, een secretaris, een penningmeester, een afgevaardigd bestuurder en in voorkomend geval, een secretaris-generaal aan.

Art. 16. § 1. De Raad van Bestuur wordt vertegenwoordigd door de voorzitter of de afgevaardigd bestuurder. De Raad van Bestuur vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke aangelegenheden, zonder bijkomende machtiging van de Algemene Vergadering. Hij treedt tip als eiser of verweerder in aile rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is zonder uitzondering bevoegd voor alle handelingen van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden van roerende en onroerende goederen, het hypothekeren en opheffen van hypotheken, het lenen en uitlenen voor om het even welke termijn alsook van het stellen van om het even welke handels- of bankverrichting.

§ 2. Alle bevoegdheden die niet door de wet of door de statuten zijn toegewezen aan de Algemene Vergadering worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur,

§ 3. De Raad van Bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging met inbegrip van het gebruik van de maatschappelijke handtekening overdragen aan een afgevaardigd bestuurder die steeds alleen optreedt, aan een secretaris-generaal waarvan hij de bevoegdheden vaststelt, alsook aan één of meer lasthebbers die ofwel alleen, ofwel gezamenlijk, ofwel als college optreden. Daarenboven kan hij iedere bijzondere bevoegdheid of opdracht die nuttig kan zijn voor de verwezenlijking van het maatschappelijk doel, toevertrouwen aan iedere mandataris van zijn keuze, al dan niet geassocieerd. Deze overdracht van bevoegdheden kan ten allen tijde worden ingetrokken.

§ 4. Behalve de afgevaardigd bestuurder, de voorzitter entof de secretaris-generaal, zijn de penningmeester en in voorkomend geval, de lasthebber(s), gerechtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, zonder hiervoor enige machtiging of bijzondere volmacht te moeten voorleggen, voor het stellen van verrichtingen bij bank of post die een bedrag van 10.000 euro niet te boven gaan.

§ 5. Voor alle handelingen die niet vallen onder het dagelijks bestuur of binnen het kader van een bijzondere opdracht, is de vereniging geldig tegenover derden verbonden door de gezamenlijke handtekening van twee bestuurders zonder dat zij hiervoor enige machtiging of bijzondere volmacht ter rechtvaardiging moeten voorleggen, uitgezonderd de aan- of verkoop van onroerend goed waarvoor de gezamenlijke handtekening van drie bestuurders vereist is.

§ 6. De Raad van Bestuur stelt alle huishoudelijke reglementen op die hij nuttig acht.

Art. 17. § 1. De Raad van Bestuur wordt bijeengeroepen door de voorzitter of door twee bestuurders. De oproeping gebeurt schriftelijk en ten minste acht dagen op voorhand. De oproepingsbrief vermeldt dag, uur en plaats van de vergadering alsook de agenda.

§ 2. De Raad van Bestuur kan enkel geldig samenkomen en besluiten treffen wanneer ten minste de helft van de bestuurders aanwezig zijn. De besluiten van de Raad dienen door ten minste de helft van de aanwezige bestuurders te worden goedgekeurd.

§ 3. Van elke Raad van Bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en de secretaris, en aan alle bestuurders wordt bezorgd uiterlijk tegen de volgende Raad van Bestuur,

TITEL V -- DIVERSE BEPALINGEN

Art. 18. Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december. De Raad van Bestuur geeft elk jaar rekenschap aan de Algemene Vergadering over zijn beleid van het afgelopen dienstjaar. De Raad van Bestuur stelt de rekeningen op, alsook de begroting. HIJ onderwerpt ze aan de goedkeuring van de Algemene Vergadering.

\~ J

`, Voort behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Luik B,- Vervolg

Mon 2.2

Art. 19. Uitgezonderd de gerechtelijke ontbinding kan enkel tot de ontbinding van de vereniging worden overgegaan dan na een besluit van de Algemene Vergadering overeenkomstig artikel 20 van de Wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002. ln het ontbindingsbesluit worden tevens één of meer vereffenaars aangesteld.

Art. 20. Bij ontbinding van de vereniging beslist de Algemene Vergadering over de bestemming van het netto-actief na aanzuivering van schulden en lasten. Dit actief zal niettemin verplicht worden toegewezen aan werken die naar doel en voorwerp analoog zijn aan die van de huidige vereniging.

Art. 21, De Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 is van toepassing voor al wat niet door deze statuten wordt geregeld.

(Volgen de handtekeningen).

Overeenkomstig artikel 15 § 4 van de statuten hebben de bestuurders na afloop van de Buitengewone Algemene Vergadering tevens aangesteld tot Afgevaardigd Bestuurder : Pol GOFFIN.

Voor eensluidend uittreksel,

Antwerpen, 8 mei 2012

(Get.) (Get.)

Jan DE VOLDER Pol COFFIN

Voorzitter Secretaris

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

21/05/2012
ÿþ MpD 2.2

MAM In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie







Voor- V II RECHTBANK

behouden +12092085* KOOPHANDEL

aan het

Belgisch

Staatsblad



08 MEI 2012



ANfeRPEN









Ondernemingsar : 470.283.021 - WIJZIGING ZETEL VAN de bestuurders Francis KRUG,

Benaming

(voluit) : VRIENDEN VAN BETLEHEM

(verkort):

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Bosschaert de Bouwellei 44, 2900 Schoten

Onderwerp akte : ONTSLAG EN BENOEMING VAN BESTUURDERS DE VERENIGING

De Algemene Vergadering heeft op 28 maart 2012 het vrijwillig ontslag van Paul VERNIMMEN en Pierre VAN DEN WOUWER aanvaard.

De Algemene Vergadering ging vervolgens over tot de benoeming van drie nieuwe bestuurders.

Overeenkomstig artikel 13.2 en artikel 21 van de statuten werden tot bestuurder benoemd voor een duurtijd van vier jaar :

-DE VOLDER Jan Jules Jozef, geboren te Wilrijk op 12 juni 1967, Belg, wonende te 2018 Antwerpen, Rubenslei 36113 ;

-GOFFIN Pol Jean Guy, geboren te Namen op 10 mei 1963, Belg, wonende te 2000 Antwerpen, De Burburestraat 37112 ;

-LINS Olivier John Marie, geboren te Wilrijk op 23 december 1976, Belg, wonende te 2018 Antwerpen, Rubenslei 16.

Overeenkomstig artikel 23 lid 1 van de statuten hebben de bestuurders na afloop van de Algemene Vergadering aangesteld tot

1. Voorzitter : Jan DE VOLDER

2. Secretaris : Pol GOFFIN

3. Penningmeester : Olivier LINS

Bij toepassing van art, 2 lid 2 van de statuten besliste de Raad van Bestuur tevens om de zetel van de vereniging over te brengen naar 2000 Antwerpen, Lombardenstraat 28.

Voor eensluidend uittreksel, (Get.)

Antwerpen, 28 maart 2012 Pol GOFFIN

(Get.) Secretaris

Jan DE VOLDER

Voorzitter

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/05/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
VRIENDEN VAN BETLEHEM

Adresse
LOMBARDENSTRAAT 28 2000 ANTWERPEN

Code postal : 2000
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande