VRIENDENKRING SIGNAALGEVERS SCHOTEN, AFGEKORT : V.S.S.

Association sans but lucratif


Dénomination : VRIENDENKRING SIGNAALGEVERS SCHOTEN, AFGEKORT : V.S.S.
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 479.349.353

Publication

21/03/2013
ÿþ INOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

~I nlfllll~llq

*13046139

Vr i

hebt

aar Bey Staa





iu

FiEG: : ;' ~,~r~,º%.

KOOPHANDEL

._....~. ,;._ ~....,~....~.,~

E. 2U13

ANTWerePEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 479.349.353

Benaming

(voluit) : Vriendenkring Signaalgevers Schoten

(verkort) : V.S.S.

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Antoon Wolfsstraat 24 bus 8, B-2900 Schoten

Onderwerp akte ; statuten wijziging + ontslag, (her)benoeming bestuurders + wijziging maatshappelijke zetel

Statuten Vriendenkring Signaalgevers Schoten VZW

De Oprichters

1. Sterkens Ludovicus, 30-07-1961 te Deume, enigszins hulpbehoevend, natuurlijke persoon, Gelmelenstraat 197 te Schoten

2. Van der Smissen Arhur Karel Renaat, 28-07-1935 te Borgerhout, gepensioneerde, natuurlijke persoon, Ridder Walter Van Havrelaan 29 bus 4 te Schoten

3, Helsen Ronny Eduard Elisabeth, 12-07-1973 te Schoten, electricien, natuurlijke persoon, Ridder Walter Van Havrelaan 29 bus 5 te Schoten

Men van Belgische nationaliteit, verklaren bij akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten,

overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, met de hiernavolgende statuten

zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en deze die hierop zullen volgen.

Titel I : Naam - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1:

De vereniging draagt de naam "Vriendenkring Signaalgevers Schoten". Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW", worden voorafgegaan of gevolgd. De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming "V.S.S.' te gebruiken.

Artikel 2: Bis s'

De vereniging is gevestigd te 2900 Schoten, Ridder Walter Van Havrelaan 29. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Aile stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van Koophandel van het voorgenoemde gerechtelijke arrondissement.

Artikel 3:

De vereniging stelt zich tot doel: aile activiteiten op gebied van sport en andere, signaalgevers ter beschikking te stellen, om te veiligheid te waarborgen. Zij staat los van elk politiek, ideologische, filosofische of godsdienstige strekking.

Artikel 4:

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijden ontbonden worden door de

algemene vergadering.

Titel II : Leden

Artikel 5:

De vereniging bestaat uit werkende (de ondertekende oprichters en leden) en niet-werkende leden

(steunende en ereleden). De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene

vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

MOA 2.2

r ~ ~

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging telt tenminste drie werkende leden.

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten en huishoudelijk reglement. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Artikel 6:

a. Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard,

b. Als niet werkend lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard.

c. Beslissing tot toetreding zal genomen worden met voltallige bestuursleden bij gewone meerderheid.

Artikel 7:

Het jaarlijks lidgeld is vastgesteld op maximum 6,20 euro. De algemene vergadering zal voor het volgende jaar binnen voorgemelde maximum bedrag, jaarlijks en op voorstel van raad van bestuur, het lidgeld bepalen. Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden wordt bepaald door de raad van bestuur.

Artikel 8:

De werkende- en toetredende leden van de vereniging zijn verplicht

a. de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar orgaan na te leven;

b. de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden;

Artikel 9;

Elk lid kan ten aile tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een schrijven aan de raad van bestuur. Het ontslag gaat onmiddellijk in na ontvangst van het schrijven.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door overlijden van het lid, of ingeval van een lidrechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Een lid kan slechts worden ontslagen door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. ln afwachting van de beslissing omttrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon. De schorsing zal per gewone brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal B maand duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad. De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren. Ontslagnemende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdrage of gedane inbrengen, Het materiaal ( verkeersbordtje C3, armband met horizontaal de nationale kleuren zwart-geel-rood en verkeersjasje) dat geen eigendom is van het uittredende lid, dient teruggegeven aan de vereniging.

Titel I!I : Raad van bestuur

Artikel 10:

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens 3 leden. Als evenwel slechts drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit twee personen, Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten alle tijde door afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder worden binnen een zo vlug mogelijke termijn de notulen aan de rechtbank van koophandel gegeven waarna ze binnen een maand in de Bijiagen van het Belgische Staatsblad bekend worden gemaakt. Om kandidaat bestuurder te worden zal men werkend lid van de vereniging moeten zijn.

Artikel 11:

Wijze van benoeming:

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering, Dat gebeurt met gewone meerderheid

van de uitgebrachte stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige

of vertegenwoordigde leden. Uit de kandidaten die door de raad van bestuur worden voorgesteld.

Artikel 12 :

Wijze van ambtsbeëindiging:

Vrijwillig ontslag: Het ontslag wordt per gewone brief aan de raad van bestuur gegeven, Het ontslag gaat

onmiddellijk inwerking, Bij overlijden of faillissement.

Wijze van afzetting: Van een bestuurder gebeurt met gewone meerderheid van stemmen der aanwezige of

INDD 2.2

'

vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het einde van zijn mandaat loopt onmiddellijk na de beslissing van de algemene vergadering in.

Artikel 13:

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 1 jaar en zijn herverkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan moet de Algemene Vergadering zo snel mogelijk een nieuwe bestuurder benoemen. In afwachting blijven enkel de overgebleven bestuurders bevoegd.

Artikel 14:

a. de raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder. De voorzitter of de secretaris of de schatbewaarder roepen de raad bijeen zo dikwijls als het belang van de vereniging dit vereist. De voorzitter zit de vergadering voor., bij diens afwezigheid door de secretaris, bij diens afwezigheid door de schatbewaarder, bij diens afwezigheid de oudste aanwezige bestuurder.

b. Het uitoefenen van de bevoegdheid van de raad van bestuur is hetzelfde als een college. Het kan slechts geldig beslissen indien de helft van alle de bestuurders aanwezig zijn. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen. De tweede raad mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste raad worden gehouden. De beslissingen worden bij gewone meerderheid van de uitgebrachte stemmen genomen. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

c. van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en secretaris.

Artikel 15:

a. de raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Het heeft dus een residuaire bevoegdheid,

b. ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, waarvan de minstens één bestuurder de secretaris is.

c. de algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan de leden of hun rechtverkrijgenden ailes worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel IV : Algemene vergadering

Artikel 16:

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook niet-werkende leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur , bij diens afwezigheid door de secretaris, bij diens afwezigheid door de schatbewaarder, bij diens afwezigheid de oudste aanwezige bestuurder. Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan eventueel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk werkend lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 17:

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a, het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en ontslaan van de bestuurders;

c. het verlenen van kwijting aan bestuurders

d. het goedkeuren van de begroting en jaarrekeningen;

e, het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

f. het uitsluiten van een lid;

g. goedkeuring van ontbinding van de vereniging

h. het benoeming van vereffenaars

Aile andere door de statuten aan de Algemene Vergadering expliciet toegekend toegekende bevoegdheden.

Artikel 18:

e. de algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen, de raad van bestuur geeft aan de algemene vergadering rekening en verantwoording voor zijn beleid in het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar. Op een door de raad van bestuur te bepalen plaats

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

A6DD 2.2

4 -

en datum, in de maand februari.

b. alle leden worden minstens acht kalenderdagen voor algemene vergadering bij gewone brief uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

c. de oproeping bevat de agenda, die wordt vastgesteld door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vernield staan.

d. De raad van bestuur is verplicht de algemene vergadering samen te roepen als tenminste één vijfde van de leden hierom vraagt.

e. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, moet op de agenda worden opgenomen,

Artikel 19:

a. In gewone gevallen worden besluiten opgenomen bij eenvoudige meerderheid van de uitgebrachte stemmen van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

b, in geval van uitsluiting van een lid, wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2013 - Annexes du Moniteur belge Artikel 20:

Van de beslissingen worden notulen opgesteld, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. Die ook bewaard worden in het notulenregister op de maatschappelijke zetel. Alle besluiten voor de leden als ook derden die regelmatig van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage op de maatschappelijke zetel met vooraf schriftelijk verzoek tot inzage. Dit verzoek moet gericht zijn aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Titel V Begrotingen - Rekeningen

Artikel 21:

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. in afwijking hiervan loopt het eerste

boekjaar van de dag van oprichting tot 31 december van het jaar van oprichting.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

algemene vergadering.

Artikel 22:

De raad van bestuur is verantwoordelijk voor de openbaarmaking van de jaarrekening, conform de wettelijke

bepalingen.

Titel VI : Ontbinding - Vereffening

Artikel 23:

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slecht de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

in geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank,

een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, almede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 24:

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een Vereniging zonder winstoogmerk (VZW) de welke het meest overeenstemt met het doel van de vereniging, De algemene vergadering zal hierover moeten beslissen.

Artikel 25:

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Uitreksel wijziging maatschappelijke zetel

De algemene vergadering die rechtsgeldig samenkwam op vrijdag

15 februari 2013 te Antwerpen,

heeft met unaniem beslist om de zetel van de vereniging te wijzigen

- oud adres: Antoon Wolfsstraat 24 bus 8 B-2900 Schoten

- naar nieuw adres: Ridder Walter Van Havrelaan 29 bus 5, B-2900 Schoten.

Mon 2.2

Luik B - Vervolg



Zie ook in: Uittreksel uit de notulen van de algemene vergadering samengeroepen tot wijziging van de statuten artikel 2.

Voor eensluidend verklaard uittreksel

15 februari 2013

Uittreksel (her)benoeming bestuurders

De algemene vergadering die rechtsgeldig samenkwam op vrijdag

15 februari 2013 te Antwerpen heeft er akte van genomen dat

Niet herkozen door Algemene Vergadering:

Lemmens Melissa

Met ingang van 15 februari 2013 niet herkozen werd als bestuurder door de

algemene vergadering.

Volgende personen werden door de algemene vergadering (her)benoemd tot bestuurder met uitoefening van bevoegdheid als college:

Herbenoemd:

- Heisen, Ronny, Ridder Walter Van Havrelaan 29/5

B-2900 Schoten, 12 juli 1973 te Schoten

-Philomena Wagemans, Venhoef 47, B-2320 Hoogstraten, 11 juli 1949 te Wilrijk

Lemmens Gerard, Donk 110

B-2400 Mol, 1 november 1954 te Beringen

De raad van bestuur ziet er als volgt uit :

Bestuurder, functie voorzitster

Philomena Wagemans, Venhoef 47, B2320 Hoogstraten, 11 juli 1949 te Wilrijk

Bestuurder, functie secretaris

Helsen, Ronny, Ridder Walter Van Havrelaan 29/5,

B-2900 Schoten, 12 juli 1973 te Schoten

Bestuurder, functie schatbewaarster

-Lemmens Gerard, Donk 110, B-2400 Mol, 1 november 1954 te Beringen

Bovenstaande leden werden benoemd voor onbepaalde duur,

Voor eensluidend verklaard uittreksel

GETEKEND :

WAGFEMABNS PHILOMENA HELSEN RONNY LEMMENS GERARD

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Voor-

behouc n

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 21/03/2013 - Annexes du Moniteur belge

17/07/2012
ÿþMoa 2.2

, In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging van de akte ter griffie

REOI`9TEANK

KOOPHANDEL

0 6 11- 2012

ANTWEfflN

111111J111.111]11111111111*

Ondernemingsnr : 479.349.353

Benaming

(voluit) : Vriendenkring Signaalgevers Schoten

(verkort) : V.S.S.

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Pasteurlaan 12 bus 2, B-2900 Schoten

Onderwerp akte : statuten wijziging + akte van ontslag, (her)benoeming bestuurders

Statuten Vriendenkring Signaalgevers Schoten VZW

De Oprichters

1. Sterkens Ludovicus, 30-07-1961 te Deurre, enigszins hulpbehoevend, natuurlijke persoon, Gelmelenstraat 197 te Schoten

2. Van der Smissen Arhur Karel Renaat, 28-07-1935 te Borgerhout, gepensioneerde, natuurlijke persoon, Ridder Walter Van Havrelaan 29 bus 4 te Schoten

3. Hefsen Ronny Eduard Elisabeth, 12-07-1973 te Schoten, electricien, natuurlijke persoon, Ridder Walter

Van

Havrelaan 29 bus 5 te Schoten

Allen van Belgische nationaliteit, verklaren bij akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten,

overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, met de hiernavolgende statuten.

zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en deze die hierop zullen volgen.

Titel I : Naam - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1:

De vereniging draagt de naam 'Vriendenkring Signaalgevers Schoten". Deze naam moet steeds door de

woorden

"vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW worden voorafgegaan of gevolgd. De vereniging

behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande

van de vereniging de verkorte benaming "V.S.S." te gebruiken.

Artikel 2:

De vereniging is gevestigd te 2900 Schoten, Antoon Wolfsstraat 24. De vereniging ressorteert

onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Aile stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden

neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van Koophandel van het voorgenoemde

gerechtelijke arrondissement.

Artikel 3:

De vereniging stelt zich tot doel: alle activiteiten op gebied van sport en andere, signaalgevers ter beschikking te stellen, om te veiligheid te waarborgen. Zij staat los van elk politiek, ideologische, filosofische of godsdienstige strekking.

Artikel 4:

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijden ontbonden worden door de

algemene vergadering.

Titel I1: Leden

Artikel 5~

De vereniging bestaat uit werkende (de ondertekende oprichters en leden) en niet-werkende leden

(steunende en ereleden). De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene

vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD2.2

De vereniging telt tenminste drie werkende leden.

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten en huishoudelijk reglement, De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Artikel 6:

a. Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de raad van bestuur

als

zodanig wordt aanvaard.

b. Als niet werkend lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de

raad

van bestuur als zodanig wordt aanvaard.

c. Beslissing tot toetreding zal genomen worden met voltallige bestuursleden bij gewone meerderheid.

Artikel 7:

Het jaarlijks lidgeld is vastgesteld op maximum 6,20 euro. De algemene vergadering zal voor het volgende jaar binnen voorgemelde maximum bedrag, jaarlijks en op voorstel van raad van bestuur, het lidgeld bepalen. Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden wordt bepaald door de raad van bestuur.

Artikel 8:

De werkende- en toetredende leden van de vereniging zijn verplicht

a. de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar orgaan na te leven;

b. de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden;

Artikel 9:

Elk lid kan ten aile tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een schrijven aan de raad van

bestuur. Het ontslag gaat onmiddellijk in na ontvangst van het schrijven.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door overlijden van het lid, of ingeval van een lidrechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Een lid kan slechts worden ontslagen door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. In afwachting van de beslissing omttrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon. De schorsing zal per gewone brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal 8 maand duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Ontslagnemende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel

in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdrage of gedane inbrengen, Het materiaal ( verkeersbordtje C3, armband met horizontaal de nationale kleuren zwartgeel-rood en verkeersjasje) dat geen eigendom is van het uittredende lid, dient teruggegeven aan de vereniging.

Titel Ill : Raad van bestuur

Artikel 10:

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens 3 leden. Als evenwel slechts drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging, Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten aile tijde door afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder worden binnen een zo vlug mogelijke termijn de notulen aan de rechtbank van koophandel gegeven waarna ze binnen een maand in de Bijsagen van het Belgische Staatsblad bekend worden gemaakt. Om kandidaat bestuurder te worden zal men werkend lid van de vereniging moeten zijn,

Artikel 11:

Wijze van benoeming:

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering. Dat gebeurt met gewone meerderheid

van

de uitgebrachte stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige of

vertegenwoordigde leden. Uit de kandidaten die door de raad van bestuur worden voorgesteld,

Artikel 12 :

Wijze van ambtsbeëindiging:

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Vrijwillig ontslag: Het ontslag wordt per gewone brief aan de raad van bestuur gegeven. Het ontslag gaat onmiddellijk inwerking.

Bij overlijden of faillissement.

Wijze van afzetting: Van een bestuurder gebeurt niet gewone meerderheid van stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Het einde van zijn mandaat loopt onmiddellijk na de beslissing van de algemene vergadering in,

Artikel 13:

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 1 jaar en zijn herverkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan

moet de Algemene Vergadering zo snel mogelijk een nieuwe bestuurder benoemen. ln afwachting blijven enkel de overgebleven bestuurders bevoegd.

Artikel 14:

a, de raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een schatbewaarder.

De voorzitter of de secretaris of de schatbewaarder roepen de raad bijeen zo dikwijls als het belang van

de

vereniging dit vereist.

De voorzitter zit de vergadering voor., bij diens afwezigheid door de secretaris, bij diens afwezigheid door

de

schatbewaarder, bij diens afwezigheid de oudste aanwezige bestuurder.

b. Het uitoefenen van de bevoegdheid van de raad van bestuur is hetzelfde als een college. Het kan slechts geldig beslissen indien de helft van alle de bestuurders aanwezig zijn. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen. De tweede raad mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste raad worden gehouden,

De beslissingen worden bij gewone meerderheid genomen. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

c. van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en secretaris.

Artikel 15:

a. de raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is

bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de

algemene

vergadering zijn voorbehouden. Het heeft dus een residuaire bevoegdheid.

b, ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekeningen

van

twee bestuurders, waarvan de voorzitter en de secretaris zijn.

c. de algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement.

Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement

mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen

worden getroffen in verband met toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in

het algemeen, en kan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel IV : Algemene vergadering

Artikel 16:

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, Wanneer zij dit wensen, kunnen ook niet-werkende leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur , bij diens afwezigheid door de secretaris, bij diens afwezigheid door de schatbewaarder, bij diens afwezigheid de oudste aanwezige bestuurder.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan eventueel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk werkend lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 17:

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a. het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en ontslaan van de bestuurders;

c. het verlenen van kwijting aan bestuurders

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0D 22

d. het goedkeuren van de begroting en jaarrekeningen;

e. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

f. het uitsluiten van een lid;

g. goedkeuring van ontbinding van de vereniging

h. het benoeming van vereffenaars

Alle andere door de statuten aan de Algemene Vergadering expliciet toegekend toegekende bevoegdheden.

Artikel 18:

a. de algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het

belang

van de vereniging zulks vereist. zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen, de raad van

bestuur geeft aan de algemene vergadering rekening en verantwoording voor zijn beleid in het afgelopen

jaar

en de begroting van het volgend jaar. Op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum,

in de maand februari.

b. aile leden worden minstens acht kalenderdagen voor de algemene vergadering bij gewone brief

uitgenodigd

op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris.

Ze vermeldt dag, uur, plaats en agenda,

c, de oproeping bevat de agenda, die wordt vastgesteld door de raad van bestuur. De algemene

vergadering kan

op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan.

d. De raad van bestuur is verplicht de algemene vergadering samen te roepen als tenminste één vijfde van

de

leden hierom vraagt.

e. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, moet op de agenda worden opgenomen.

Artikel 19:

a. in gewone gevallen worden besluiten opgenomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en

vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

b. in geval van uitsluiting van een lid, wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in

de

wet voorgeschreven procedure worden nageleefd,

Artikel 20:

Van de beslissingen worden notulen opgesteld, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. Die ook bewaard worden in het notulenregister op de maatschappelijke zetel. Alle besluiten voor de leden als ook derden die regelmatig van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage op de maatschappelijke zetel met vooraf schriftelijk verzoek tot inzage. Dit verzoek moet gericht zijn aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Titel V : Begrotingen - Rekeningen

Artikel 21:

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste

boekjaar van de dag van oprichting tot 31 december van het jaar van oprichting.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

algemene vergadering.

Artikel 22:

De raad van bestuur is verantwoordelijk voor de openbaarmaking van de jaarrekening, conform de wettelijke

bepalingen.

Titel VI : Ontbinding - Vereffening

Artikel 23:

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slecht de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank,

een of meer vereffenaars, Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, almede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 24:

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een Vereniging zonder winstoogmerk (VZW) de welke het meest overeenstemt met het doel van de vereniging. De algemene vergadering zal hierover moeten beslissen.

M00 2,2

Luik 13- Vervolg

Artikel 25:

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die

deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen,

het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

Uittreksel (her)benoeming bestuurders

De algemene vergadering die rechtsgeldig samenkwam op dinsdag

28 februari 2012 Antwerpen-Merksem heeft er akte van genomen dat

Volgende personen werden door de algemene vergadering (her)benoemd tot bestuurder met uitoefening van bevoegdheid als college:

Benoemd:

-Lemmens Gerard, Donk 110, B-2400 Mol, 1 november 1954 te Beringen

Herbenoemd:

- Lemmens Melissa, Pasteuriaan 12/2, (vanaf 15/06 Antoon Wolfsstraat 24/8)

B-2900 Schoten, 1 augustus 1983 te Mol

- Helsen, Ronny, Pasteuriaan 12/2, (vanaf 15/06 Antoon Wolfsstraat 24/8)

B-2900 Schoten, 12 juli 1973 te Schoten

-Philomena Wagemans, Venhoef 47, B-2320 Hoogstraten, 1110 1949 te Wilrijk

De raad van bestuur ziet er als volgt uit :

Bestuurder, functie voorzitster

- Lemmens Melissa, Pasteurlaan 12/2 (vanaf 15/06 Antoon Wolfsstraat 24/8) ,

B-2900 Schoten, 1 augustus 1983 te Mol

Bestuurder, functie secretaris

- Helsen, Ronny, Pasteurtaan 1212 (vanaf 15/06 Antoon Wolfsstraat 24/8),

B-2900 Schoten, 12 juli 1973 te Schoten

Bestuurder, functie schatbewaarster

-Philomena Wagemans, Venhoef 47, B2320 Hoogstraten, 11 juli 1949 te Wilrijk

Bestuurder, functie raadslid

-Lemmens Gerard, Donk 110, B-2400 Mol, 1 november 1954 te Beringen

Voor eensluidend verklaard uittreksel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -17/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

rVoor-

vbehouden aan het Belgisch

Staatsblad

23/03/2011
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

110111111111111111111111111111

*11044993*



Neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen, op

1 1 MRT 2011

Griffie

Ondememingsnr : 479.349.353

Benaming

(voluit) : Vriendenkring Signaalgevers Schoten

(verkort) : V.S.S.

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Pasteurlaan 12 bus 2, B-2900 Schoten

Onderwerpt akte : statuten wijziging + akte van ontslag, (her)benoeming bestuurders

Statuten Vriendenkring Signaalgevers Schoten VZW

De Oprichters

1. Sterkens Ludovicus, 30-07-1981 te Deume, enigszins hulpbehoevend, natuurlijke persoon, Gelmelenstraat 197 te Schoten

2. Van der Smissen Arhur Karel Renaat, 28-07-1935 te Borgerhout, gepensioneerde, natuurlijke persoon, Ridder Walter Van Havrelaan 29 bus 4 te Schoten

3. Helsen Ronny Eduard Elisabeth, 12-07-1973 te Schoten, electricien, natuurlijke persoon, Ridder Walter Van Havrelaan 29 bus 5 te Schoten

Allen van Belgische nationaliteit, verklaren bij akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten,

overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, met de hiemavolgende statuten.

zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 en deze die hierop zullen volgen.

Titel I : Naam - Zetel - Doel - Duur

Artikel 1:

De vereniging draagt de naam "Vriendenkring Signaalgevers Schoten". Deze naam moet steeds door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "VZW", worden voorafgegaan of gevolgd. De vereniging behoudt zich het recht voor om in al de akten, facturen, aankondigingen, uitgaven en andere stukken, uitgaande van de vereniging de verkorte benaming "V.S.S." te gebruiken.

Artikel 2:

De vereniging is gevestigd te 2900 Schoten, Pasteurlaan 12. De vereniging ressorteert

onder het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. Alle stukken voorgeschreven door de VZW-wet worden

neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de rechtbank van Koophandel van het

voorgenoemde gerechtelijke arrondissement.

Artikel 3:

De vereniging stelt zich tot doel: alle activiteiten op gebied van sport en andere, signaalgevers ter beschikking te stellen, om te veiligheid te waarborgen. Zij staat los van elk politiek, ideologische, filosofische of godsdienstige strekking.

Artikel 4:

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijden ontbonden worden door de

algemene vergadering.

Titel I1 : Leden

Artikel 5:

De vereniging bestaat uit werkende (de ondertekende oprichters en leden) en niet-werkende leden

(steunende en ereleden). De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene

vergadering, komt uitsluitend toe aan de werkende leden.

De vereniging telt tenminste drie werkende leden.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2011- Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

De toegetreden leden hebben enkel de rechten en verplichtingen hen toebedeeld door deze statuten en huishoudelijk reglement. De statutaire bepalingen dienaangaande kunnen zonder consultatie of akkoord van de toegetreden leden worden gewijzigd.

Artikel 6:

a. Als werkend lid kan tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke persoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard.

b. Als niet werkend lid kunnen tot de vereniging toetreden, iedere natuurlijke of rechtspersoon die door de raad van bestuur als zodanig wordt aanvaard.

c. Beslissing tot toetreding zal genomen worden met voltallige bestuursleden bij gewone meerderheid.

Artikel 7:

Het jaarlijks lidgeld is vastgesteld op maximum 6,20 euro. De algemene vergadering zal voor het volgende

jaar binnen voorgemelde maximum bedrag, jaarlijks en op voorstel van raad van bestuur, het lidgeld

bepalen.

Het jaarlijks lidgeld voor de toegetreden leden wordt bepaald door de raad van bestuur.

Artikel 8:

De werkende- en toetredende leden van de vereniging zijn verplicht

a. de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging alsook de besluiten van haar orgaan na te

leven;

"

b. de belangen van de vereniging of één van haar organen niet te schaden;

Artikel 9:

Elk lid kan ten alle tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een schrijven aan de raad van bestuur. Het ontslag gaat onmiddellijk in na ontvangst van het schrijven.

Het lidmaatschap eindigt automatisch door overlijden van het lid, of ingeval van een lidrechtspersoon, door haar ontbinding, fusie, splitsing of faillissement.

Een lid kan slechts worden ontslagen door de algemene vergadering en met een meerderheid van twee derden van de stemmen. In afwachting van de beslissing omttrent de uitsluiting van een lid, kan de raad van bestuur het lidmaatschap schorsen van de persoon. De schorsing zal per gewone brief worden meegedeeld aan het betrokken lid. Zij kan maximaal 8 maand duren, binnen welke termijn de algemene vergadering moet bijeenkomen om over de uitsluiting te beslissen. Op deze bijeenkomst van de algemene vergadering behoudt het betrokken lid al zijn lidmaatschapsrechten besluit de algemene vergadering niet tot uitsluiting over te gaan, dan vervalt van rechtswege de schorsing van het lid en wordt deze geacht nooit te hebben plaatsgehad.

De raad van bestuur beslist soeverein over de uitsluiting of schorsing van toegetreden lid, zonder zijn beslissing te moeten motiveren.

Ontslagnemende of uitgesloten leden of toegetreden leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van gestorte bijdrage of gedane inbrengen. Het materiaal ( verkeersbordtje C3, armband met horizontaal de nationale kleuren zwart-geel-rood en verkeersjasje) dat geen eigendom is van het uittredende lid, dient teruggegeven aan de vereniging.

Titel III : Raad van bestuur

Artikel 10:

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van minstens 3 leden. Als evenwel slechts drie personen lid zijn van de vereniging, bestaat de raad van bestuur uit twee personen. Het aantal bestuurders moet in elk geval altijd lager zijn dan het aantal personen dat lid is van de vereniging. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten alle tijde door afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder worden binnen een zo vlug mogelijke termijn de notulen aan de rechtbank van koophandel gegeven waarna ze binnen een maand in de Bijlagen van het Belgische Staatsblad bekend worden gemaakt. Om kandidaat bestuurder te worden zal men werkend lid van de vereniging moeten zijn.

Artikel 11:

Wijze van benoeming:

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering, dat gebeurt met gewone meerderheid van

stemmen der aanwezige of vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige of

vertegenwoordigde leden. Uit de kandidaten die door de raad van bestuur worden voorgesteld.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 12 :

Wijze van ambtsbeëindiging:

Vrijwillig ontslag: Het ontslag wordt per gewone brief aan de raad van bestuur gegeven. Het ontslag gaat

onmiddellijk inwerking. Bij overlijden of faillissement.

Wijze van afzetting: Van een bestuurder gebeurt met gewone meerderheid van stemmen der aanwezige of

vertegenwoordigde leden, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Zijn mandaat loopt

onmiddellijk na de beslissing van de algemene vergadering in.

Artikel 13:

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van 1 jaar en zijn herverkiesbaar. Zo door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting, het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijke minimum, dan moet de Algemene Vergadering zo snel mogelijk een nieuwe bestuurder benoemen. In afwachting blijven enkel de overgebleven bestuurders bevoegd.

Artikel 14:

a. de raad van bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, en een schatbewaarder.

De voorzitter of de secretaris of de schatbewaarder roepen de raad bijeen zo dikwijls als het belang van

de vereniging dit vereist.

De voorzitter zit de vergadering voor., bij diens afwezigheid door de secretaris, bij diens afwezigheid

door de schatbewaarder, bij diens afwezigheid de oudste aanwezige bestuurder.

b. Het uitoefenen van de bevoegdheid van de raad van bestuur !s_hej~zejfde als een cgyege.,Fièt.kan slechts geldig beslissen indien de helft van alle de bestuurders aanwezig zijn. Indien dit quorum niet is bereikt, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen. De tweede raad mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste raad worden gehouden. De beslissingen worden bij gewone meerderheid genomen. Bij staking der stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

c. van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en secretaris.

Artikel 15:

a. de raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Het heeft dus een residuaire bevoegdheid.

b. ten aanzien van derden is de vereniging slechts geldig verbonden door de gezamenlijke handtekeningen van twee bestuurders, waarvan bestuurders de voorzitter en secretaris zijn.

c. de algemene vergadering beslist over het door de raad van bestuur voorgestelde Huishoudelijk Reglement. Wijzigingen aan het Huishoudelijk Reglement kunnen worden opgesteld door de raad van bestuur, doch dienen ter bekrachtiging worden voorgelegd aan de algemene vergadering. Bij dit Huishoudelijk Reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Titel IV : Algemene vergadering

Artikel 16:

De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden. Wanneer zij dit wensen, kunnen ook niet-werkende leden aanwezig zijn, doch zij bezitten uitsluitend een raadgevend stemrecht. De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur , bij diens afwezigheid door de secretaris, bij diens afwezigheid door de schatbewaarder, bij diens afwezigheid de oudste aanwezige bestuurder.

Een lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen. Elk lid kan eventueel slechts één ander lid

vertegenwoordigen. Elk werkend lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 17:

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

a. het wijzigen van de statuten;

b. het benoemen en ontslaan van de bestuurders;

c. het verlenen van kwijting aan bestuurders

d. het goedkeuren van de begroting en jaarrekeningen;

e. het vrijwillig ontbinden van de vereniging;

f. het uitsluiten van een lid;

g. goedkeuring van ontbinding van de vereniging

h. het benoeming van vereffenaars

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2011- Annexes du Moniteur belge

MOü 2.2

Alle andere door de statuten aan de Algemene Vergadering expliciet toegekend toegekende bevoegdheden.

Artikel 18:

a. de algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. zij moet ten minste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen, de raad van bestuur geeft aan de algemene vergadering rekening en verantwoording voor zijn beleid in het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar. Op een door de raad van bestuur te bepalen plaats en datum, in de maand februari.

b. alle leden worden minstens acht kalenderdagen voor de algemene vergadering bij gewone brief uitgenodigd op de algemene vergadering. De uitnodiging wordt ondertekend door de voorzitter of de secretaris. Ze vermeldt dag, uur, plaats en agenda.

c. de oproeping bevat de agenda, die wordt vastgesteld door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing nemen over punten die niet op de agenda vermeld staan.

d. De raad van bestuur is verplicht de algemene vergadering samen te roepen als tenminste één vijfde van de leden hierom vraagt.

e. Elk voorstel, ondertekend door ten minste één twintigste van de leden, moet op de agenda worden opgenomen.

Artikel 19:

a. in gewone gevallen worden besluiten opgenomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

b. in geval van uitsluiting van een lid, wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Artikel 20:

Van de beslissingen worden notulen opgesteld, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris. Die ook bewaard worden in het notulenregister op de maatschappelijke zetel. Alle besluiten voor de leden als ook derden die regelmatig van een belang doen blijken, hebben het recht om inzage op de maatschappelijke zetel met vooraf schriftelijk verzoek tot inzage. Dit verzoek moet gericht zijn aan de voorzitter van de raad van bestuur.

Titel V : Begrotingen - Rekeningen

Artikel 21:

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerste

boekjaar van de dag van oprichting tot 31 december van het jaar van oprichting.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

algemene vergadering.

Artikel 22:

De raad van bestuur is verantwoordelijk voor de openbaarmaking van de jaarrekening, conform de wettelijke

bepalingen.

Titel Vi : Ontbinding - Vereffening

Artikel 23:

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slecht de

algemene vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan de rechtbank,

een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, almede de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 24:

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een Vereniging zonder winstoogmerk (VZW) de welke het meest overeenstemt met het doel van de vereniging. De algemene vergadering zal hierover moeten beslissen.

Artikel 25:

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake.

n.

Voor-tkehoudet4 aan het Belgisch Staatsblad

Luik i$ - Vervolg

Uittreksel ontslag en (her)benoeming bestuurders

De algemene vergadering die rechtsgeldig samenkwam op vrijdag

18 februari 2011 Antwerpen-Merksem heeft er akte van genomen dat

Ontslagen door Algemene Vergadering:

Paul Mertens, Duivelshofstraat 50, B-2140 Borgerhout, 3 februari 1953 te Puurs Met ingang van 18 februari

2011 ontslagen werd als bestuurder door de algemene vergadering.

Volgende personen werden door de algemene vergadering (her)benoemd tot bestuurder met uitoefening van bevoegdheid als college:

Benoemd:

-Philomena Wagemans, Venhoef 47, B2320 Hoogstraten, 11 juli 1949 te Wilrijk

Herbenoemd:

- Lemmens Melissa, Pasteurlaan 12/2, B-2900 Schoten, 1 augustus 1983 te Mol

- Helsen, Ronny, Pasteurlaan 12/2, B-2900 Schoten, 12 juli 1973 te Schoten

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 23/03/2011- Annexes du Moniteur belge De raad van bestuur ziet er als volgt uit : a a .

Bestuurder, functie voorzitster

- Lemmens Melissa, Pasteuriaan 12/2, B-2900 Schoten, 1 augustus 1983 te Mol

Bestuurder, functie secretaris

- Helsen, Ronny, Pasteurlaan 12/2, B-2900 Schoten, 12 juli 1973 te Schoten

Bestuurder, functie schatbewaarster

-Philomena Wagemans, Venhoef 47, B2320 Hoogstraten, 11 juli 1949 te Wilrijk

Voor eensluidend verklaard uittreksel

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Coordonnées
VRIENDENKRING SIGNAALGEVERS SCHOTEN, AFGEKOR…

Adresse
ANTOON WOLFSSTRAAT 24 2900 SCHOTEN

Code postal : 2900
Localité : SCHOTEN
Commune : SCHOTEN
Province : Anvers
Région : Région flamande