VZW THEATERGROEP TNT

Association sans but lucratif


Dénomination : VZW THEATERGROEP TNT
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 507.765.504

Publication

30/12/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Titel I Naam  Zetel  Doel  Duur

Art. 1.

§1. De vereniging heeft als naam:  Theatergroep TnT .

§2. Deze naam moet voorkomen in alle akten, facturen, aankondigingen, bekendmakingen, brieven, orders en andere stukken uitgaande van de vereniging, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden  vereniging zonder winstoogmerk of door de afkorting  V.Z.W , met nauwkeurige aanwijzing van het adres van de zetel van de vereniging.

Art. 2.

De vereniging heeft haar zetel te Amerlolaan 15, 2900 Schoten, gelegen in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen. De zetel mag naar elk ander adres binnen de gemeente Schoten worden gebracht bij eenvoudige beslissing van de Algemene Vergadering. Deze beslissing dient echter wel in het Belgisch Staatsblad gepubliceerd te worden.

Art. 3.

De vereniging heeft tot doel, met uitsluiting van enig winstoogmerk, theaterproducties te maken met jongeren waar iedereen plezier aan kan beleven, zowel bij het kijken naar, als het maken van. De vereniging mag alle rechtshandelingen stellen die nodig of nuttig zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel, en mag daartoe alle roerende of onroerende goederen verwerven of bezitten in eigendom of anderszins, en deze goederen gebruiken, beheren of ten dienste stellen.

Art. 4.

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan ten allen tijde ontbonden worden.

VZW Theatergroep TnT Statuten voor een VZW

Titel II Leden

Art. 5.

Het aantal leden is onbeperkt maar moet ten minste drie bedragen. Leden moeten een band met de vereniging

kunnen aantonen.

Art. 6.

De vereniging telt werkende en niet-werkende leden. Alleen werkende leden bezitten de volheid van

lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht in de Algemene Vergadering. Werkende leden zijn zij die zich op

één of andere manier inzetten voor benaarstigen van het doel van de vereniging.

Art. 7.

Nieuwe leden, zowel werkende als niet-werkende, worden aanvaard bij besluit van het Dagelijks Bestuur.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : VZW Theatergroep TnT

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Amerlolaan 15

*14313532*

Luik B

2900

België

0507765504

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Schoten

Griffie

Neergelegd

26-12-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Art. 8.

Ontslag en uitsluiting van leden geschieden op de wijze bepaald bij art. 12 van de wet van 27 juni 1921. Elk lid kan ten allen tijde ontslag nemen uit de vereniging mits het opsturen van een schrijven aan de Raad van Bestuur. Art. 9.

Uitgetreden en uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten of gestorte lidgelden terug te vorderen.

Art. 10.

§1. Werkende leden zijn geen lidgeld verschuldigd: wel kan de Raad van Bestuur, zo hij dit nodig oordeelt, oproepen tot het storten van een vrijwillige bijdrage. Zij ontvangen geen bijdrage van de vereniging.

§2. Niet-werkende leden zijn lidgeld verschuldigd aan de vereniging. De bijdrage wordt bepaald door het Dagelijks Bestuur op de eerste vergadering van het nieuwe werkjaar.

§3. Onverminderd de art. 3 §2 en 11 van de wet van 27 juni 1921, gaan de leden in die hoedanigheid geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Titel III  Algemene Vergadering

Art. 11.

De Algemene Vergadering bestaat uit alle werkende leden, aangevuld met ten minste drie externen. Een lid mag

zich echter door een ander lid laten vertegenwoordigen. Geen vertegenwoordiger mag echter beschikken over

meer dan één volmacht.

Art. 12.

§1. De Algemene Vergadering is bevoegd voor:

Statutenwijziging; Benoeming en afzetting van leden van de Raad van Bestuur; Goedkeuring van begroting en

rekeningen; Vrijwillige ontbinding; Uitsluiting van werkende leden; Goedkeuring van huishoudelijke reglementen.

§2. Zij is ook bevoegd voor alle aangelegenheden die niet door de wet of door onderhavige statuten zijn

toegewezen aan de Raad van Bestuur.

Art. 13.

§1. Ieder jaar en ten laatste binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar wordt één gewone Algemene Vergadering gehouden. Deze vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur. In afwachting van de vergadering mag de Raad van Bestuur, per maand, één twaalfde uitgeven van de ontwerpbegroting.

§2. Buitengewone vergaderingen worden gehouden telkens wanneer de omstandigheden dit vereisen en in elk geval wanneer een vijfde van de werkende leden of de Raad van Bestuur daarom verzoekt.

§3. Oproepingen kunnen alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter, van twee leden van de Raad van Bestuur of van één vijfde van de werkende leden. Zij worden verstuurd per gewone post of per mail, ten laatste twee weken voor de vergadering.

§4. De oproeping vermeldt dag, uur, plaats en behelst de agenda. Deze wordt bepaald door de Raad van Bestuur, maar twee werkende leden hebben samen het recht punten op de agenda te brengen. De vergadering kan geen geldige besluiten nemen buiten de agenda.

Art. 14.

De vergadering wordt gepresideerd door de voorzitter. De voorzitter wijst de secretaris aan.

Art. 15.

In gewone gevallen kan de Algemene Vergadering geldig besluiten nemen indien er 50% van de leden op de Algemene Vergadering aanwezig zijn. Indien er een oneven aantal leden lid zijn van de vergadering, wordt de 50% naar boven afgerond. In geval op de eerste vergadering minder dan 50% van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheden hierna bepaald, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen de 14 dagen volgende op de eerste vergadering worden gehouden. Een besluit is geldig bij een twee derde meerderheid der stemmen. Besluiten in verband met statutenwijzigingen, uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen echter slechts genomen worden mits de voorwaarden, bepaald bij art. 8, 12 en 20 van de wet van 27 juni 1921, in acht worden genomen. Over wijzigingen van de statuten kan de Algemene Vergadering alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk vermeld zijn in de agenda en wanneer tenminste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

Art. 16.

Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, goedgekeurd door de voorzitter. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee leden van de Raad van Bestuur.

Titel IV  Bestuur  Raad van Bestuur

Art. 17.

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die is samengesteld uit minimum drie leden en maximum vijf leden. De bestuurders oefenen hun mandaat gratis uit. Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register van leden bijgehouden. Dit register vermeldt de naam, voornaam en woonplaats van de leden. Alle beslissingen met betrekking tot de leden moeten binnen de acht dagen ingeschreven worden in dit register.

Art. 18

§1. Om tot lid van de Raad van Bestuur te worden verkozen moet men lid zijn van de vereniging.

§2. Ieder lid kan zich kandidaat stellen of laten stellen tot het begin van de eindstemming.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Art. 19

§1. Leden van de Raad van Bestuur worden verkozen voor een termijn van drie jaar. Bij tussentijdse verkiezingen wordt de termijn beperkt tot de eerstvolgende algemene verkiezingen. Op de eerste Algemene Vergadering van elk werkjaar moet elke verkozene in de Raad van Bestuur bevestigd worden.

§2. Mochten, door welk geval ook - vrijwillig ontslag, overlijden, verstrijken van de termijn, afzetting enz. - de vorenstaande bepalingen niet meer nageleefd zijn of nageleefd kunnen worden, dan blijven de andere bestuurders in functie, totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

§3. De verkiezingen worden voorgezeten door de voorzitter.

Art. 20

§1. De raad kan uit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester of enige andere functionaris aanduiden. Wordt geen voorzitter verkozen, dan presideert het oudste lid van de Raad van Bestuur de vergaderingen en oefent die de bevoegdheden uit die gewoonterechtelijk of anderszins aan een voorzitter toekomen.

§2. De raad vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of twee leden van de Raad van Bestuur. De

oproepingsbrief behelst de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere leden van de Raad van Bestuur.

§3. De raad vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de leden van de Raad van Bestuur aanwezig is. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid. Bij staking van de stemmen binnen de Raad van Bestuur beslist de voorzitter. Een lid van de Raad van Bestuur kan zich door een ander lid laten vervangen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

§4. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat door de voorzitter wordt goedgekeurd. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee leden van de Raad van Bestuur.

Art. 21

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt die bij alle gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen. Hij treedt op, als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen, en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. Hij is bevoegd voor alle handelingen, zonder uitzondering: van bestuur en van beschikking, met inbegrip van het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen om het even welke termijn, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

Art.22.

Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de gezamenlijke handtekening van twee leden van de Raad van Bestuur. Tegenover derden zijn dezen niet gehouden enig bewijs voor te leggen; tegenover de vereniging blijven zij evenwel aansprakelijk, ook op hun persoonlijk vermogen, maar niet voor lichte schuld.

Titel V  Bestuur  Dagelijks Bestuur

Art. 23.

§1. De vereniging wordt bestuurt door een Raad van Bestuur, zie art. 17. Deze Raad van Bestuur stelt een Dagelijks Bestuur aan en geeft hen de bevoegdheid over de dagelijkse leiding van de vereniging.

§2. Het Dagelijks Bestuur bestaat uit max. 10 werkende leden die verkozen worden door de Raad van Bestuur.

§3. Op de eerste vergadering van het nieuwe werkjaar (zoals beschreven in art. 24) wordt een nieuw Dagelijks Bestuur aangesteld door de Raad van Bestuur.

§4. Het Dagelijks Bestuur is onder andere bevoegd voor:

Het voorbereiden van producties;

Het organiseren van repetitiedagen;

Contact met jeugddienst en jeugdraad;

Administratie

Art. 24.

Het Dagelijks Bestuur organiseert zich in een werkjaar dat loopt van 1 september tot 31 augustus. Tijdens dit

werkjaar komt zij op regelmatige tijdstippen bijeen om de dagelijkse werking te bespreken, uit te stippelen en

waar nodig bij te sturen. De frequentie van deze vergaderingen wordt gepland in functie van de lopende

productie en in onderling overleg.

Art. 25

§1. Het Dagelijks Bestuur kan uit zijn leden een voorzitter, één of meer ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester of enige andere functionaris aanduiden. Wordt geen voorzitter verkozen, dan presideert het oudste lid van het Dagelijks Bestuur de vergaderingen en oefent die de bevoegdheden uit die gewoonterechtelijk of anderszins aan een voorzitter toekomen.

§2. Het Dagelijks Bestuur vergadert op bijeenroeping van de voorzitter of twee leden van het Dagelijks Bestuur. De oproepingsbrief behelst de agenda, vastgesteld eventueel na raadpleging van de andere leden van het Dagelijks Bestuur.

§3. Het Dagelijks Bestuur vergadert slechts geldig als tenminste de helft van de leden aanwezig is. Alle besluiten worden genomen met gewone meerderheid. Bij staking van de stemmen binnen het Dagelijks Bestuur beslist de voorzitter. Een lid van het Dagelijks Bestuur kan zich door een ander lid laten vervangen, maar niemand mag meer dan één volmacht hebben.

§4. Van elke vergadering wordt een verslag opgemaakt, dat bij de volgende vergadering door het Dagelijks Bestuur wordt goedgekeurd.

Luik B - vervolg MOD 2.2

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Titel VI  Financieel beleid

Art. 26.

§1. Behoudens de gevallen van rechterlijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan tot ontbinding slechts besloten worden door de Algemene Vergadering, overeenkomstig art. 20 en volgende van de wet van 27 juni 1921 en overeenkomstig de statuten.

§2. De jaarrekening wordt afgesloten in augustus van het lopende jaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Titel VII - Ontbinding en vereffening

Art. 27.

§1. Welke ook de oorzaak is van de ontbinding, worden de netto-activa overgedragen aan een vereniging wiens doel het beste met dat van de huidige vereniging overeenstemt. Hierbij krijgen alle door de gemeente Schoten erkende jeugdtoneelverenigingen een evenwaardig deel.

§2. Bij het bepalen van de bestemming moeten de vereffenaars en de Algemene Vergadering rekening houden met het doel van onderhavige vereniging en die voorwaarde aan de begiftigde opleggen. In geen geval mogen de activa toegewezen worden aan leden of oud-leden, tenzij het zou gaan om verenigingen met een doel gelijkaardig met dat van de ontbonden vereniging. Ook dan moeten de goederen bestemd blijven voor een doel als dat van de ontbonden vereniging.

Art. 28.

Aangelegenheden die door deze statuten niet zouden geregeld zijn, worden geregeld overeenkomstig de wet van 27 juni 1921.

Aldus aangenomen met eenparigheid van stemmen op de Algemene Vergadering te Merksem op 28 november 2014.

Benoemingen

Voorzitter

Vissers Bert

Campiniastraat 48, 2170 Merksem

88.10.25-431.58

Secretaris

Vaes Kaj

Haviklaan 41, 2100 Deurne

92.12.25-253.43

Bestuurslid

Wyers Elien

Distelhoek 29/2, 2170 Merksem

90.10.10-462.34

Penningmeester

Goudman Tom

Distelhoek 29/2, 2170 Merksem

88.05.06-463.76

Bestuurslid

Rombouts Bjorn

Jaak Lindersstraat 25, 2180 Ekeren

92.10.03-369.23

Coordonnées
VZW THEATERGROEP TNT

Adresse
AMERLOLAAN 15 2900 SCHOTEN

Code postal : 2900
Localité : SCHOTEN
Commune : SCHOTEN
Province : Anvers
Région : Région flamande