VZW WIJKCOMITE ZEVENBERGEN

Divers


Dénomination : VZW WIJKCOMITE ZEVENBERGEN
Forme juridique : Divers
N° entreprise : 534.441.096

Publication

24/05/2013
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehoudt

aan he

Belgisc Staatsba,

i

0u u ~iAu~i

1307 748*

M

NEERGELEGD

1 i MEI 2013

GRIFFIE RECHTBANK van KOOPHfËL te MECHELEN

534. `/91 4~,6

Ondernemingsar : Benaming

(voluit) : Wijkcomité Zevenbergen vzw

(verkort) : WC7B Vzw

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Guido Gezellelaan, 14 2500 Lier

Onderwer' akte ; Oprichtingsakte WIJKCOMITE ZEVENBERGEN vzw

Tussen ondergetekenden, zijnde natuurlijke personen:

Nico, Acke - Stijn Streuvelslaan, 89/2 Lier  20/03/1962  Antwerpen - Belg

Bart, Bogaerts  Guido Gezellelaan, 14  2500 Lier  03/02/1975 - Lier - Belg

Willem, Hermans - Guido Gezellelaan, 40  2500 Lier 18/11/1977  Lier - Belg

Linda, Schippers  Stijn Streuvelslaan, 2  2500 Lier  11/03/1959  Mechelen - Belg

William, Simons  Smedenstraat, 88 -- 2500 Lier - 4/09/1974  Lier - Belg

Guy, Van de Vel -- Rubenslaan, 8  2500 Lier - 18/12/1970  Antwerpen - Belg

Wim, Van Erck  Stijn Streuvelslaan, 32 - 2500 Lier  1/05/1948  Antwerpen - Belg

Stef, Van Strydonck, Raymond Delahayelaan,5  2500 Lier  28/07/1966  Merksem - Belg

wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 21

juni 1921, onder de volgende voorwaarden en omstandigheden, waarvan de statuten als volgt luiden:

WiJKCOMiTE ZEVENBERGEN VZW  WC7B

Titel I: naam, zetel, doel, duur

Art. 1.

De vereniging draagt als naam WIJKCOMITE ZEVENBERGEN, afgekort WC7B. Deze naam wordt steeds voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstoogmerk" of de afkorting "vzw".

Art. 2.

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd p/a Bart Bogaerts, Guido Gezellelaan, 14 -2500', Lier De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Mechelen. Alle stukken voorgeschreven, door de vzw wet worden neergelegd in het dossier bijgehouden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel van het voornoemde gerechtelijk arrondissement. De werking van de vereniging richt zich op het Gewest Vlaanderen, zoals is bepaald volgens art. 3 van de Belgische grondwet en de Vlaamse Gemeenschap. Zij kan evenwel ook daarbuiten activiteiten ontplooien indien dit wenselijk is voor de vervulling van het maatschappelijk doel.

Titel Il: Doelstelling

Art. 3.

De vereniging stelt zich tot doel het leefklimaat en de sociale cohesie op de wijk te bevorderen en initiatieven van derden te ondersteunen die hiertoe kunnen bijdragen. Dit kan ondermeer gebeuren door :Het inrichten van culturele, sociale, hulpverlenende- en ontspanningsactiviteiten. -Ruimte te bieden voor reflectie, discussies, lezingen met betrekking tot de sociaal- culturele- en woonkwaliteit op de wijk. -Op een kritische en constructieve manier in te zetten voor de wijk.-Als overlegorgaan te fungeren met locale, provinciale en gewestelijke overheden. -Mee te werken aan de veiligheid en verfraaiing van de wijk. De ; vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van het doel rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen, De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven bepaald is, onder meer alle

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(e)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 22

eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten sluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel x chtvaardigen. ln het kader van het realiseren van haar doel, kan de vereniging zelfs daden van koophandel Stellen. De vereniging kan giften in geld en natura ontvangen van derden die haar helpen voor het bereiken van haar doel. Primair blijft echter dat ten allen tijde haar neutraliteit moet gevrijwaard worden ,en dit ten opzichte van commerciële ondernemingen als wel als van politieke en /of levensbeschouwelijke organisaties.

Art. 4.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

Titel III: lidmaatschap

Art.5.

Het aantal leden is onbeperkt met een minimum van drie, De vereniging omvat: -Werkende leden die zich verbinden tot actieve samenwerking en bewoner zijn van de wijk Zevenbergen zoals omschreven door het stadsbestuur. Deze leden storten ieder jaar een bijdrage waarvan de algemene vergadering het bedrag vaststelt en niet hoger mag zijn dan ¬ 100,00. Alleen de werkende leden hebben stemrecht in de algemene vergadering. -Toegetreden leden {stille leden) of ereleden hebben geen actieve inbreng in het bestuur van het Wijkcomité en geen stemrecht in de algemene vergadering hun bijdrage die wordt vastgesteld door de raad van bestuur en mag de ¬ 1000,00 niet overschrijden. Om deel uit te maken van de vereniging dient, ongeacht achtergrond, geloofsovertuiging, huidskleur, geaardheid of politieke voorkeur, aan volgende voorwaarden voldaan te worden:-het lidgeld jaarlijks betalen, -de statuten van de vereniging aanvaarden, -het huishoudelijk reglement en de besluiten van de Algemene vergadering en Raad van bestuur na te leven,18 jaar zijn. Leden die nalaten het lidgeld te betalen worden van rechtswege geacht ontslagnemend te zijn. Nieuwe werkende leden worden aanvaard met toestemming van de Raad van Bestuur. De uitsluiting van een lid kan slechts geschieden in de vormen en onder de voorwaarden door de wet bepaald. Ieder lid kan zijn ontslag indienen door middel van een aangetekend schrijven aan de voorzitter. Het ontslag gaat in op het ogenblik van de verzendingsdatum en zal in een register van de leden worden ingeschreven. Ontslagnemende of uitgesloten leden kunnen echter geen aanspraak maken op enig gedeelte van het maatschappelijk bezit van de vereniging. Aile beslissingen betreffende toetreding, uittreding of uitsluiting van leden worden door de Raad van Bestuur ingeschreven in het register van de leden, dat op de zetel van de vzw wordt gehouden, binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Titel IV: Raad van Bestuur

Art. 6,

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie bestuurders die lid zijn van de vereniging. De bestuurders handelen als een college. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering en zijn te allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit. Leden met een actief politiek mandaat kunnen geen bestuursfunctie opnemen.

Art. 7.

De bestuurders worden benoemd voor een termijn van vier jaar en zijn herkiesbaar. De bestuurders zijn om de twee jaar voor de helft uittredend en herverkiesbaar. Na de eerste periode van twee jaar zal de orde van uittreding van de bestuurders door het lot aangeduid worden en zullen de helft voor de eerste maal uittreden en herverkiesbaar zijn. Indien door vrijwillig ontslag, verstrijken van termijn of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot onder het wettelijk minimum, dan blijven de bestuurders in functie totdat in hun vervanging is voorzien.

Art. 8.

De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden: een voorzitter, een ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester en twee coördinators, één voor interne en één voor externe communicatie. De voorzitter of de secretaris roept de Raad van Bestuur bijeen, eventueel op vraag van twee derde van zijn leden. De voorzitter zit de vergadering voor. In geval van haar/zijn afwezigheid wordt hij/zij vervangen door de oudste van de aanwezige ondervoorzitters of bij gebrek aan ondervoorzitter door een door hem/haar aangestelde andere bestuurder. De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien tenminste een meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Indien dit quorum niet bereikt is, kan een nieuwe raad worden bijeengeroepen met dezelfde agenda, die geldig zal beraadslagen en beslissen indien tenminste twee bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of van diegene die hem/haar vervangt, doorslaggevend. Iedere bestuurder kan op een schriftelijke wijze volmacht geven aan een andere bestuurder om hem op een vergadering van de Raad van Bestuur te vertegenwoordigen. Een bestuurder kan slechts houder zijn van één volmacht. De Raad van Bestuur kan vergaderen per telefoon- of videoconferentie, of enig ander nieuw communicatiemiddel. De regels opgenomen onder de punten a tot c hierboven zijn van overeenkomstige toepassing. In uitzonderlijke gevallen, wanneer de dringende noodzakelijkheid en het belang van de vereniging het vereist, kunnen de besluiten van de Raad van Bestuur worden genomen bij eenparig

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

schriftelijk akkoord van de bestuurders. Dit schriftelijk akkoord kan meegedeeld worden per brief, per telegram, per telefax, per e-mail of enig ander nieuw communicatiemiddel. Deze procedure kan echter niet gevolgd worden voor de vaststelling van de jaarrekening. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter of zijn plaatsvervanger en ingeschreven in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten voorgelegd worden en al de andere akten, worden geldig ondertekend door de secretaris of de voorzitter of een bestuurder.

Art. 9.

De Raad van Bestuur leidt de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte en is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. De raad kan zelfs daden van beschikking stellen met inbegrip van onder meer, het vervreemden, zelfs gratis, van roerende of onroerende goederen, het hypothekeren, het lenen en uitlenen, alle handels- en bankverrichtingen, het opheffen van hypotheken, ...De akten van dagelijks bestuur zijn geldig met de handtekening van de penningmeester of van de persoon die daartoe van de raad van bestuur opdracht heeft gekregen, op voorwaarde dat de bewerking de ¬ 250,00 niet overschrijdt. Wordt dit bedrag overschreden, dan is de handtekening van twee bestuurders vereist. De Raad van Bestuur kan voor bepaalde handelingen en taken, en voor deden van dagelijks bestuur, zijn bevoegdheid overdragen aan een dagelijks bestuur, aan een of meer bestuurders of zelfs aan een andere persoon (lid van de vereniging), De duur waarvoor deze bevoegdheidsdelegatie plaats grijpt kan niet langer zijn dan twee jaar en het mandaat kan ten allen tijde met onmiddellijke ingang worden ingetrokken door de Raad van Bestuur. Wanneer meer dan een persoon met het dagelijks bestuur wordt belast, wordt de vereniging in al haar handelingen van het dagelijks bestuur rechtsgeldig vertegenwoordigd door een persoon belast met het dagelijks bestuur, die geen bewijs van een voorafgaand besluit moet leveren. De leden van het dagelijks bestuur zijn herkiesbaar. De bevoegdheid om de vereniging in en buiten rechte te vertegenwoordigen kan door de Raad van Bestuur bij eenvoudig besluit worden opgedragen aan een of meer personen, al dan niet bestuurder, die, desgevallend, gezamenlijk optreden. De bevoegdheid van de bovengenoemde perso(o)n(en) wordt precies afgebakend door de Raad van Bestuur, die eveneens de duur van het mandaat bepaalt. Het mandaat kan te allen tijde met onmiddellijke ingang door de raad van bestuur worden ingetrokken. De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht. Bij het huishoudelijk reglement mogen, zonder strijdig te zijn met de bindende voorschriften van de wet of van de statuten, alle maatregelen worden getroffen in verband met de toepassing van de statuten en de regeling van de maatschappelijke zaken in het algemeen, en kan aan de leden of hun rechtverkrijgenden alles worden opgelegd wat in het belang van de vereniging wordt geacht.

Tite! V: Algemene Vergadering

Art. 10.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle leden. De Algemene Vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste aanwezige ondervoorzitter, of door een door hem/haar aangewezen vervanger. Een wettelijk lid kan zich door een ander wettelijk lid laten vertegenwoordigen middels schriftelijke volmacht. Elk lid kan evenwel slecht één ander lid vertegenwoordigen. Elk wettelijk lid beschikt over een stem op de Algemene Vergadering.

Art. 11.

De Algemene Vergadering is ais enige bevoegd voor: -Het wijzigen van statuten: De Algemene Vergadering kan over een statutenwijziging alleen op geldige wijze beraadslagen en besluiten wanneer de wijzigingen uitdrukkelijk zijn vermeid in de oproeping en wanneer ten minste twee derde van de leden op de vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een wijziging kan alleen worden aangenomen met een meerderheid van twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden. Wanneer een wijziging evenwel betrekking heeft op het doel of de doeleinden waarvoor de vereniging is opgericht, kan zij alleen worden aangenomen met een meerderheid van drie vierde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, Ingeval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die geldig kan beraadslagen en besluiten, alsook de wijzigingen aannemen met de meerderheid hiervoor bedoeld, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. -Het benoemen en afzetten van de bestuurders.- Desgevallend, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend. -De kwijting aan de bestuurders en de commissarissen.-Het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen. -Het vrijwillig ontbinden van de vereniging.-Het uitsluiten van een lid. -De omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk. Alle gevallen waarin onderhavige statuten dat vereisen.

Art. 12.

De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist en moet worden bijeengeroepen telkens wanneer een vijfde van de wettelijke leden erom vraagt.- De leden van de vereniging komen jaarlijks in algemene vergadering bijeen de tweede maandag van maart. Voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting voor het volgend jaar.- Aile leden worden minstens acht dagen voor de algemene vergadering uitgenodigd, De

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

M002.2

uitnodiging vermeldt dag, uur en plaats van de algemene vergadering.-De oproeping bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. De algemene vergadering kan op geldige wijze een beslissing gemen over punten die niet op de agenda vermeld staan op voorwaarde dat alle wettelijke leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

1/4

Art. 13.

Inzake aangelegenheden, andere dan deze vermeld hieronder in art 12b, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde leden. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.-Bij twee opeenvolgende afwezigheden zonder verontschuldiging kunnen leden worden ontslaan uit de Algemene Vergadering. In geval van uitsluiting van een wettelijk lid, van wijziging van de statuten of van ontbinding van de vereniging, zal de in de wet voorgeschreven procedure worden nageleefd.

Art. 14.

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de secretaris of een bestuurder, en ze worden opgenomen in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden ondertekend door de secretaris of een bestuurder

Titel VI: Inzagerecht

Art. 15.

Derden die belang doen blijken, hebben het recht om inzage en/of afschrift van de notulen van de algemene vergadering te vragen. Alle leden kunnen op de zetel van de vereniging het register van de leden raadplegen, alsmede alle notulen en beslissingen van de algemene vergadering, van de raad van bestuur en van de personen, al dan niet met een bestuursfunctie, die bij de vereniging of voor rekening ervan een mandaat bekleden evenals alle boekhoudkundige stukken van de vereniging. Op de zetel van de vereniging wordt door de Raad van Bestuur een register (lijst) van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen, en woonplaats van de leden of - ingeval het een rechtspersoon betreft - de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel, Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uitreding of uitsluiting van de leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven, binnen acht dagen nadat het lid van de beslissing in kennis is gesteld.

Titel VII: Rekeningen - Begroting - Controle

Art. 18,

Het boekjaar van de vereniging loopt van 01 januari tot en met 31 december. -De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering. Na goedkeuring van de jaarrekening en begroting spreekt de Algemene Vergadering zich, bij afzonderlijke stemming, uit over de kwijting aan de bestuurders en desgevallend de commissarissen.-De raad van bestuur draagt er zorg voor dat de jaarrekening en de overige in de Vzw - wet vermelde stukken binnen de dertig dagen na goedkeuring worden neergelegd op de griffie van de Rechtbank van Koophandel, of indien de wet dit vereist, bij de Nationale Bank van België.

Art. 17

Indien de vereniging op grond van de op haar toepasselijke bepalingen daartoe verplicht is, zal de controle op de financiële toestand en op de jaarrekeningen worden opgedragen aan één of meer commissarissen die worden benoemd door de Algemene Vergadering onder de leden van het Instituut van Bedrijfsrevisoren. De Algemene Vergadering bepaalt het aantal commissarissen en stelt hun bezoldiging vast. De commissarissen worden benoemd voor een hernieuwbare termijn van drie jaar.-De commissarissen hebben, gezamenlijk of afzonderlijk, een onbeperkt recht van controle over alle verrichtingen van de vereniging. Zij mogen ter plaatse inzage nemen van de boeken, de briefwisseling, de notulen en in het algemeen van alle geschriften van de vereniging.

VIII: Ontbinding, Vereffening

Art. 18.

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege, kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten, op de wijze zoals bepaald in de wet. Ingeval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en de vereffeningvoorwaarden. Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging kan door de Algemene Vergadering worden besloten wanneer twee derde van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn, met een meerderheid van vier vijfde van de stemmen. In geval op de eerste vergadering minder dan twee derde van de leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en besluiten, ongeacht het aantal aanwezige of

Mol] 22

Luik B .-Vervolg

vertegenwoordigde leden. De tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgen op de eerste vergadering.

Art 19.

In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging dewelke een gelijkaardig doel nastreeft. De Algemene Vergadering die tot de ontbinding besluit zal aanduiden aan welke vereniging het vereffeningsaldo wordt overgedragen.

Art. 20.

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, is de wet van 27 juni 1921, aangevuld door de wet van 2 mei 2002, of de wetgeving die deze wet zou vervangen na de oprichting van de vereniging, toepasselijk, de algemene wettelijke bepalingen, het huishoudelijk reglement en de gebruiken ter zake. De algemene vergadering verklaart uitdrukkelijk deze verbintenissen over te nemen, zodat de vereniging wordt geacht deze vanaf hun ontstaan te zijn aangegaan.

Opgemaakt in drie exemplaren en met eenparigheid van stemmen aanvaard op de algemene vergadering van Het Wijkcomité Zevenbergen VZW, gehouden te Lier op 4 maart 2013,

IX: Slot

Voor alle gevallen die niet voorzien worden door de statuten, zijn de beschikkingen van de V.Z.W.  wetgeving, waaronder de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Benoeming bestuurders

De leden van vzw'7Nijkcomitë Zevenbergen" uit Lier, samen in algemene vergadering op 10/4/2013 te

Lier hebben tot de leden van de Raad van Bestuur benoemd;

Acke, Nico wonende Stijn Streuvelslaan 89/2, 2500 Lier en geboren op 20/03/1962 In Antwerpen

Bogaerts, Bart wonende Guido Gezellelaan 14,2500 Lier en geboren op 03/02/1975 in Lier

Hermans, Willem wonende Guido Gezellelaan 40, 2500 Lier en geboren op 18/11/1977 in Lier

Schippers, Linda wonende Stijn Streuvelslaan 2, 2500 Lier en geboren op 11/03/1959 in Mechelen

Simons, William wonende Smedenstraat 88, 2500 Lier en geboren op 04109(1974 in Lier

Van de Vel, Guy wonende Rubenslaan 8, 2500 Lier en geboren op 18/12/1970 in Antwerpen

Van Erck, Wim wonende Stijn Streuvelslaan 32, 2500 Lier en geboren op 01/05/1948 in Antwerpen

Van Strydonck, Stef wonende Raymond Delahayelaan 5, 2500 Lier en geboren op 28/07/1966 in Merksem

De bestuurders hebben de taken als volgt verdeeld:

Voorzitter: Wim Van Erck,

Ondervoorzitter: Willem Hermans,

Secretaris: Bart Bogaerts,

Penningmeester: Nico Acke,

Coordinatoren: -externe communicatie Stef van Strydonck,

-interne communicatie Guy Van de Vel.

Handtekeningen

Wim Van Erck Willem Hermans Bart Bogaerts Nico Acke

voorzitter ondervoorzittter bestuurder bestuurder

William Simons Guy Van de Vel Stef van Strydonck Linda Steenackers,

bestuurder bestuurder bestuurder bestuurder

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/05/2013 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden

aan het

Belgisch

Staatsblad

L

13/05/2015
ÿþMon 2.2

I Li,

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 534.441.096

Benaming

(voluit) : vzw Wijkcomité Zevenbergen

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel Guida Gezellelaan 14 2500 Lier

Onderwerp akte : vernieuwde statuten

Artikel 1

De vereniging wordt genoemd 'Wijkcomité Zevenbergen" vzw, afgekort "WC7B'.

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen, ten titel van inlichting

Guido Gezellelaan 14 te 2500 Lier.

De Algemene Vergadering kan bij gewone meerderheid de zetel wijzigen. De eventuele wijziging zal worden

gepubliceerd in het STATUTEN VZW WIJKCOMITE ZEVENBERGEN

Belgisch Staatsblad.

Artikel 3

De vereniging heeft tot doel het leefklimaat en de sociale cohesie op de wijk Zevenbergen te bevorderen,

initiatieven van derden te ondersteunen die hiertoe kunnen bijdragen. Daarnaast zet de vereniging zich mee

in om "het karakter", nl. een aangename wijk om te wonen en te vertoeven, te bewaren.

Dit kan onder meer door:

het inrichten van culturele, sociale, hulpverlenende en ontspannings- activiteiten;

- ruimte te bieden voor reflectie, discussies, lezingen met betrekking tot de sociaal, culturele en

woonkwaliteit op de wijk;

- als overlegorgaan te fungeren met lokale, provinciale en gewestelijke overheden;

- mee te werken aan de veiligheid en verfraaiing van de wijk,

De vereniging zal zich mogen aansluiten bij elk organisme dat een gelijkaardig of aanverwant doel heeft. Zij

mag alle taken vervullen die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verband houden.

De vereniging kan, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen waarvan de inkomsten dienen

besteed te worden aan het doel waarvoor de vereniging werd opgericht.

Artikel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur,

1vEERG ELEGLY

5115

van 4CnOp1~1!" s:01 L tvll::C1-11=LC{+1

*15069398*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge







{





iu

Leden en lidgeld

Artikel 5

De vereniging heeft effectieve en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt, maar moet minstens vier bedragen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Artikel 6

Om lid (toegetreden of effectief lid) te worden van de vereniging moet men ofwel,

" wonen in de wijk Zevenbergen;

" voorgedragen onder het peterschap van twee aangesloten leden,

Toegetreden leden worden aangenomen door de raad van bestuur.

Op (TM la it.tt lii2. van i_un: ;r Mani gif+ } acianiglía d van dcl p. Ù(ù)+l(e" )

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso " Naam en handtekeninn

a

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 7

De leden (effectieve en toegetreden) moeten de verplichtingen naleven vastgelegd door het huishoudelijk

reglement, door de statuten of door de algemene vergadering.

De verbintenissen van de vereniging leveren voor haar leden geen persoonlijke verplichtingen ten opzichte

van derde op.

Artikel 8

Het jaarlijkse minimum lidgeld is bepaald door de Raad van Bestuur en is vooraf betaalbaar.

Het mag echter niet meer bedragen dan 250 euro.

Artikel 9

Om effectief lid te worden moet men als dusdanig aanvaard warden door de algemene vergadering. Het

verzoek om toelating van een kandidaat effectief lid moet schriftelijk ingediend worden bij de voorzitter van de

raad van bestuur.

Beslissing over toetreding van een effectief lid gebeurt door de algemene vergadering, met een meerderheid van twee derde van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, De beslissing wordt door de raad van bestuur schriftelijk meegedeeld aan de betrokkene.

Het lidmaatschap eindigt door overlijden, door het niet betalen van het lidgeld en door ontslag, Het ontslag moet schriftelijk gebeuren aan de voorzitter van de raad van bestuur, Tot uitsluiting wordt enkel beslist door de algemene vergadering met een meerderheid van 2/3 van de op de vergadering aanwezige of vertegenwoordigde leden.

Artikel 10

uitgetreden of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

0e Raad van Bestuur

Artikel 11

Het beleid van de vzw wordt bepaald door de Raad van Bestuur. De Raad is samengesteld uit minimum drie effectieve leden. Zij worden benoemd door de Algemene Vergadering voor een onbeperkte periode en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat onbezoldigd uit.

Artikel 12

Om lot bestuurder te worden verkozen moet men lid zijn en de leeftijd van achttien jaar bereikt hebben. Artikel 13

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elké gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Tegenover derden wordt de vereniging geldig vertegenwoordigd door de handtekening van twee bestuurders, waarvan één van de voorzitter of de secretaris. De Raad is bevoegd alle daden van beschikking te stellen die niet uitdrukkelijk door de wet aan de Algemene Vergadering toegewezen zijn. De Raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht, De Raad is ook verantwoordelijk voor aile verplichte publicaties. De Raad van Bestuur treedt op als college volgens het meerderheidsbesluit. De Raad van Bestuur kan het dagelijks beleid alsook de externe vertegenwoordiging of onderdelen daarvan delegeren aan een afgevaardigd bestuurder. Deze kan zowel bestuurder als effectief lid zijn,

Hij/zij wordt benoemd voor een onbeperkte periode.

0e Algemene Vergadering

Artikel 14

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, Elk effectief lid kan zich laten vertegenwoordigen door een ander effectief lid. Elk effectief lid kan slechts één ander effectief lid vertegenwoordigen. Elk effectief lid beschikt over één stem.

Artikel 15

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor het wijzigen van statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders, het uitsluiten van een lid, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het verlenen van kwijting aan de bestuurders, het omvormen van de vereniging tot een vennootschap met sociaal oogmerk. Alle andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van Bestuur.

Artikel 16

De Algemene Vergadering wordt minstens één maal per jaar door de Raad van Bestuur bijeengeroepen voor de goedkeuring van rekeningen en begrotingen, en telkens als één vijfde van de leden hierom verzoekt. De oproeping gebeurt schriftelijk, ten minste acht dagen voor de vergadering, en is ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders. Ze vermeldt plaats, dag en uur en bevat de agenda die wordt vastgesteld door de Raad van Bestuur.

Artikel 17

De besluiten van de Algemene Vergadering worden genomén bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen, behalve voor de door de Wet voorziene gevallen van statutenwijziging, uitsluiting van een lid, ontbinding van de vereniging en wijziging van het doel.

Artikel 18

Moa 22

LUik B - Vervok

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, ondertekend door de voorzitter of twee bestuurders.

De notulen worden ingeschreven in een daartoe bestemd register en bewaard op de zetel van de

vereniging.

Artikel 19

leder jaar wordt de rekening van het verlopen boekjaar afgesloten en de begroting van het volgend boekjaar

opgemaakt.

Beide worden ter goedkeuring voorgelegd aan de Algemene Vergadering binnen zes maanden na

afsluitingsdatum van het boekjaar. Het boekjaar loopt van 1 januari tot en met 31 december,

Artikel 20

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de Algemene Vergadering die deze ontbinding uitgesproken

heeft, één of meerdere vereffenaars, bepaalt hun bevoegdheid en de vereffeningvoorwaarden. De Algemene

Vergadering beslist over het aanwenden van de goederen en waarden van de ontbonden vereniging, na

aanzuivering van het passief, en mits aan deze goederen en waarden bestemming te geven die zoveel mogelijk

het doel van de ontbonden vereniging benadert,

Artikel 21

Voor al wat niet door deze statuten wordt geregeld, zal de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2

mei 2002 van toepassing zijn.

Artikel 22 Benoemingen en Ontslagen

volgende bestuurders hebben per 2 maart 2015 ontslag genomen

Schippers Linda Lea Stijn Streuvelslaan 2 Lier 11/03/1959

Van Strydonck Stefan Ann Raymond Delahayelaan 5 Lier 28/07/1966

Acke Nico Stijn Streuvelslaan 89 Lier 20/03/1962

volgende leden werdem per 2 maart 2015 als bestuurder aangesteld

De Lathouwer Hugo Guido gezellelaan 36 Lier 23/08/1946

Didier Vandergothe Zevenbergen 42 Lier 27105/1961

De Rooter Dennis Consciencelaan 10 Lier 10/01/1981

bevoegd vertegenwoordigd door Willy Van Erck , Bestuurder

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/05/2015 - Annexes du Moniteur belge

Voprbehou

den aan het

Belgisch

'btaatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n{en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
VZW WIJKCOMITE ZEVENBERGEN

Adresse
Zetel Guida Gezellelaan 14 2500 Lier

Code postal : 2500
Localité : LIER
Commune : LIER
Province : Anvers
Région : Région flamande