WADACONSULT, AFGEKORT : WADACONSULT

Société en commandite simple


Dénomination : WADACONSULT, AFGEKORT : WADACONSULT
Forme juridique : Société en commandite simple
N° entreprise : 566.942.432

Publication

03/11/2014
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Tussen ondergetekenden Walter Joos, Esmoreitlaan 1 bus 62, 2050 Antwerpen, beherende vennoot, onbeperkt en hoofdelijk aansprakelijk; en David De Groof, Esmoreitlaan 1 bus 62, 2050 Antwerpen, deze laatste stille vennoot; werd vandaag, 1 oktober 2014, een gewone commanditaire vennootschap opgericht met benaming: WaDaConsult

De statuten van de thans opgerichte vennootschap werden vastgesteld als volgt:

AFDELING 1 Rechtsvorm, benaming, zetel, doel en duur

Artikel 1: De vennootschap neemt de vorm aan van een vennootschap onder de vorm van een gewone commanditaire vennootschap. Zij handelt onder de commerciële benaming " WaDaConsult "

Artikel 2: De maatschappelijke zetel is gevestigd te Esmoreitlaan 1 bus 62, 2050 Antwerpen. Hij kan worden verplaatst bij beslissing van de beherende vennoot. De vennootschap mag in België en in het buitenland exploitatiezetels oprichten.

Artikel 3: De vennootschap heeft tot doel:

De vennootschap heeft tot doel, en dit zowel in België als in het buitenland, voor eigen rekening of voor rekening van derden, en dit in zoverre de hierna gemelde activiteiten niet onderworpen zijn aan wettelijke bepalingen of reglementeringen:

De groot- en kleinhandel in, de handelsbemiddeling in, de import en export van, de vervaardiging en de bewerking van grondstoffen, halfafgewerkte en afgewerkte producten van de ijzer- en staalnijverheid, alsook van non-ferrometalen, metaal- en ijzerwaren, dit alles in de ruimste zin, met inbegrip van alle aanhorigheden en toebehoren, machines en toestellen die op voormelde activiteiten betrekking hebben. Aanverwante logistieke activiteiten.

De vennootschap kan eveneens volgende activiteiten uitoefenen:

Consultancy en managementdiensten verlenen inzake informatica, de implementatie van software, business analyses, het ontwerpen van websites, Webportalen, gevensverwerking, webhosting en aanverwante activiteiten Ontwerpen en programmeren van computerprogramma's, computerconsultancy-activiteiten en aanverwante activiteiten

Reparatie van computers en randapparatuur, communicatieapparatuur, consumentenelektronica, huishoudapparaten en van werktuigen voor gebruik in huis en tuin en andere consumentenartikelen

Activiteiten van grafische designers, interieurdecorateurs, persfotografen en overige fotografische activiteiten. Activiteiten van advocaten en rechtskundige dienstverlening

Overige werkzaamheden in verband met de afwerking van gebouwen.

Administratieve en ondersteunende activiteiten ten behoeve van kantoren en overige zakelijke activiteiten Adviesverlening op het gebied van public relations, communicatie en marketing. Mediarepresentatie, reclamewezen en marktonderzoek

Activiteiten van managers van artiesten, sportlui en overige bekende personaliteiten

Ondersteunende activiteiten voor uitvoerende kunsten

Alle vormen van arbeidsbemiddeling

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : WaDaConsult

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : WaDaConsult

Rechtsvorm : Gewone commanditaire vennootschap

Zetel : Esmoreitlaan 1 62

*14310218*

Luik B

2050

België

0566942432

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Antwerpen

Griffie

Neergelegd

29-10-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Overige persoonlijke diensten

Organisatie van congressen en beurzen, markt- en opinieonderzoeken

Hotels en dergelijke accommodatie. Vakantieverblijven en andere accommodatie voor kort verblijf. Verschaffen van accommodatie van eet- en drinkgelegenheden. Exploitatie van zalen, monumenten en dergelijke toeristenattracties. Overige accommodatie. Niet-gedifferentieerde productie van goederen en diensten door particuliere huishoudens voor eigen gebruik.

Om de bovenvermelde activiteiten uit te oefenen kan de vennootschap samenwerken met, deelnemen in, of opgelijk welke wijze, rechtstreeks of onrechtstreeks belangen nemen in andere ondernemingen.

De vennootschap handelt voor eigen rekening, in commissie, als tussenpersoon of als vertegenwoordiger. De vennootschap kan in het algemeen alle commerciële, industriële, roerende of onroerende handelingen verrichten in rechtstreeks of onrechtstreeks verband met haar maatschappelijk doel of welke van aard zouden zijn de verwezenlijking ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken.

Zij mag haar onroerende goederen in hypotheek stellen en al haar andere goederen, met inbegrip van het handelsfonds, in pand stellen, zij mag zich borgstellen en aval verlenen voor alle leningen, kredietopeningen en andere verbintenissen zowel voor haarzelf als voor alle derden op voorwaarde dat zij er zelf belang bij heeft. De vennootschap kan eveneens optreden als bestuurder, volmachtdrager, mandataris of vereffenaar in andere vennootschappen, of ondernemingen.

Artikel 4: De vennootschap wordt opgericht voor onbepaalde duur die heden ingaat.

AFDELING 2 Beheer, aansprakelijkheid

Artikel 5: Alleen de beherende vennoot, thans Walter Joos, is gelast met het bestuur en beschikt over de maatschappelijke handtekening. Hij zal nochtans slechts van deze handtekening mogen gebruik maken voor zaken die de vennootschap aanbelangen.

Artikel 6: De vennootschap kan geldig vertegenwoordigd worden door een volmachtdrager op voorwaarde dat deze houder is van een geschreven volmacht. Deze volmacht moet echter wel beperkt zijn in tijd of bepaald wat het voorwerp betreft.

Artikel 7: In geval van overlijden, wettelijke onbekwaamheid of non-beschikbaarheid van de beherende vennoot hebben de overblijvende vennoten het recht, bij meerderheid, in zijn definitieve vervanging te voorzien. Artikel 8: In geval van meerdere zaakvoerders kunnen zij de bestuurstaken onder elkaar verdelen. Zij kunnen desgevallend een college van zaakvoerders vormen. De oudste zaakvoerder wordt aangesteld als voorzitter. Het college van zaakvoerders kan slechts geldig stemmen indien meer dan de helft van haar leden aanwezig zijn. De besluiten van het college der zaakvoerders worden genomen bij gewone meerderheid en worden opgetekend in de notulen die ondertekend worden door alle aanwezige zaakvoerders. De voorzitter maakt melding van de beweegredenen van hen die de notulen niet ondertekenen.

Artikel 9: De stille vennoten hebben een onbeperkt recht van toezicht op al de verrichtingen van de

vennootschap. Zij mogen alle bescheiden van de vennootschap inzien op de maatschappelijke zetel. Op hun kosten mogen zij zich laten bijstaan door een deskundige die door de beherende vennoot moet worden aanvaard.

Artikel 10: De stille vennoot draagt in de schulden en verliezen van de vennootschap slechts bij tot beloop van de gelden die hij heeft beloofd in te brengen.

AFDELING 3 Kapitaal en overdracht van aandelen

Artikel 11: Het kapitaal bedraagt duizend Euro. De beherende vennoot brengt 990 Euro in en ontvangt hiervoor 990 deelbewijzen. De stille vennoot brengt 10 Euro in en ontvangt hiervoor 10 deelbewijzen.

Artikel 12: Het overlijden van één der vennoten is geen aanleiding tot het ontbinden van de vennootschap. De aandelen van de overledene zullen overgedragen en verdeeld worden onder de overige vennoten.

Artikel 13: Een vennoot kan zijn rechten in de vennootschap slechts overdragen mits unanieme toestemming der vennoten en volgens de vormen bepaald door het Burgerlijk wetboek. Zelfs een overdracht tussen vennoten is hieraan onderworpen.

AFDELING 4 Inventaris, jaarrekening, winstverdeling en vergoeding zaakvoerder.

Artikel 14: Het boekjaar begint op één januari en eindigt op éénendertig december.

Artikel 15: Elk jaar op éénendertig december zal er een inventaris en een balans van het actief en passief van de vennootschap opgemaakt worden.

Artikel 16: Het batig saldo van de resultatenrekening na aftrek van de algemene onkosten, de maatschappelijke lasten en de delgingen vormt de netto winst van de vennootschap. Deze winst kan uitgekeerd worden aan de vennoten in verhouding tot hun aandeel in het gestorte kapitaal. Hierover beslist de algemene vergadering. Jaarlijks wordt echter minstens één/twintigste gereserveerd ter aanleg van de wettelijke reserve. Deze verplichting houdt op zodra deze reserve één/tiende van het kapitaal bedraagt.

Artikel 17: De beherende vennoot ontvangt een vergoeding, tenzij de algemene vergadering anders beslist.

AFDELING 5 Algemene vergadering

Artikel 18: De algemene vergadering komt elk jaar bijeen op de eerste zaterdag van juni. Zij komt bijeen telkens de beherende vennoot hierom verzoekt of de helft van de vennoten hierom verzoekt.

Artikel 19: Elk aandeel geeft recht op één stem. De vergadering beslist mits een aanwezigheidsquorum wordt bereikt van drie/vijfden van het kapitaal en een gewone meerderheid. De punten van de statuten die tot de essentialia van het vennootschapscontract behoren, kunnen slechts worden gewijzigd bij unanimiteit.

Artikel 20: De vergaderingen worden voorgezeten door de oudste aanwezige zaakvoerder. De agenda van de vergadering, de aanwezigheidslijst en de besluiten worden vermeld in het verslag. De algemene vergadering kan

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/11/2014 - Annexes du Moniteur belge

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

slechts rechtsgeldig beraadslagen over punten vermeld in de agenda, tenzij alle vennoten aanwezig zijn. Na afloop van de vergadering worden de notulen ondertekend door de vennoten. De voorzitter maakt melding van de beweegredenen van hen die de notulen niet ondertekenden.

AFDELING 6 Overgangsbepalingen

Artikel 21: Het eerste boekjaar loopt vanaf heden tot éénendertig december tweeduizend vijftien. De eerste

jaarvergadering zal gehouden worden in tweeduizend zestien.

VERSLAG BIJZONDERE ALGEMENE VERGADERING

Aansluitend op de oprichting werd een bijzondere algemene vergadering gehouden. Er werd beslist om, de

beherende vennoot, thans Walter Joos, aan te stellen als zaakvoerder.

Een volmacht wordt gegeven aan AdVAS - Salaets & Co, NN0455.026.406, met zetel te Hombergstraat 12b,

3201 Langdorp, vertegenwoordigd door Francis Salaets, om alle formaliteiten betreffende de oprichting van de

vennootschap het ondernemingsloket, de Kruispuntbank van ondernemingen en de federale overheidsdiensten

te vervullen en te dien einde de nodige stukken te ondertekenen.

Opgesteld te Antwerpen op 1 oktober 2014,

De beherende vennoot,

Walter Joos

Coordonnées
WADACONSULT, AFGEKORT : WADACONSULT

Adresse
ESMOREITLAAN 1, BUS 62 2050 ANTWERPEN 5

Code postal : 2050
Localité : ANTWERPEN
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande