WIELERCLUB THE DIRTY ONES

Association sans but lucratif


Dénomination : WIELERCLUB THE DIRTY ONES
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 837.050.513

Publication

29/06/2011
ÿþ MW z. i

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie

na neerlegging ter griffie van .de akte -

f NEERGELEG-á 1

GRIFFIE RECHTBANK VAN

17 JUNI 2011

KOOPHANDEL TURNHOUT GriflsieDe griffier

1111 *III1I1097VIIII IlBll633lll'nllll

b,

E

SI

0 837. O 0 " S-)3

Qndernemingsnr : Benaming

(voluit) : Wielerclub "The Dirty Ones"

Rechtsnorm : vzw

Zetel : Corbiestraat 31 - 2400 MOL

Onderwerp akte : Oprichtingsakte

De ondergetekende eerste en stichtende leden hebben op datum van 09 mei 2011 unaniem besloten tot de oprichting van een vereniging zonder winstoogmerk waarvan de statuten als volgt luiden:

y ~

TITEL I: NAAM - ZETEL- - DOEL - DUUR

ARTIKEL1:

De vereniging draagt de naam: Wielerclub "The Dirty Ones° vzw

ARTIKEL 2:

De zetel van de vereniging is gevestigd te Corbiestraat 31 - 2400 MOL en ressorteert onder het gerechtelijk; arrondissement TURNHOUT.

Hij kan slechts verplaatst worden door de Algemene Vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

ARTIKEL 3:

De vereniging heeft tot doel het sportieve niveau van haar leden op te krikken en het promoten van de wielersport in de regio. Ze mag de nodige commerciële activiteiten uitvoeren voor zover dit niet in tegenspraak: is met het belangeloos doel van de vereniging.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch: slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst besteed wordt aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

ARTIKEL 4:

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan evenwel te allen tijde ontbonden worden.

TITEL Il: LEDEN

ARTIKEL 5:

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste vijf bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve: leden. De vzw bestaat uit effectieve leden en toegetreden leden. Enkel de effectieve leden maken deel uit van- de Algemene Vergadering. De toegetreden leden betalen een lidmaatschapsbijdrage volgens de groep waartoe: ze ingedeeld zijn. Door het betalen van deze bijdrage kunnen zij deelnemen aan de activiteiten van de groep" waartoe ze behoren, volgens de bepalingen van het huishoudelijk reglement.

ARTIKEL 6: EFFECTIEVE LEDEN

Er zijn minstens vijf effectieve leden met alle rechten en plichten zoals omschreven in de vzw-Wet. De volgende oprichters zijn de eerste effectieve leden:

Opde laatste b'x... van Luik t3 vermelden ; Recto : Naam en a.___-. s rume.tere dtree " _-- ..-.-- j._-a. _. e.... r__.

. _- haedaníghe~d van de instrumenterende notaris. hetzij van de rsersolojn;esli

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden le vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

VAN DIJCK Elke

VANDERHOYDONKS Werner

HEYLEN Freddy

NIJS Marco

RAEYMAECKERS Patrick

MEEUS Wim

WUYTS Sigrid

ARTIKEL 7:

Als lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijke persoon of rechtspersoon die door de Algemene Vergadering als dusdanig wordt aanvaard en dit op voorstel van de raad van bestuur of op voorstel van ten minste twee leden. Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de raad van bestuur. Met de term 'lid' in die statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Door ondertekening van het ledenregister aanvaardt elk nieuw lid de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging.

ARTIKEL 8:

Effectieve leden en de toegetreden leden betalen een lidmaatschapsbijdage die door de Raad van Bestuur wordt vastgelegd en die maximum 5.000 euro bedraagt.

ARTIKEL 9:

1.1

e

Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Evenwel betekent het niet betalen van de lidmaatschapsbijdrage dat het lid van ambtswege ontslagnemend is.

Tot uitsluiting van een effectief lid kan slechts overgegaan worden door de daartoe speciaal bijeengeroepen

b algemene vergadering welke met een meerderheid van twee derde beslist. Dit lid moet per aangetekend schrijven worden verwittigd en uitgenodigd worden op de algemene vergadering die over zijn uitsluiting beslist.

ARTIKEL 10:

Uittredende of uitgesloten leden en rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen derhalve ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbengsten vorderen.

0

Ç TITEL III: RAAD VAN BESTUUR

Cr

ARTIKEL 11:

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie personen, lid van de vereniging en aangeduid door de Algemene Vergadering. Het aantal bestuurders moet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat effectief lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Deze drie zijn afzonderlijk gemachtigd om poststukken, postassignaties, aangetekende brieven en dergelijke, gericht aan de vereniging in ontvangst te nemen. Andere leden van het Bestuur kunnen voorzien worden in functie van de noodzakelijke werking van de vereniging.

pq ARTIKEL 12: Duur van het mandaat van de bestuurders

De bestuurders worden benoemd voor een periode van 2 jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar. Tussentijds benoemde bestuurders zijn slechts verkozen voor de rest van de duur van het mandaat. De bestuurders wier mandaat van beperkte duur is moeten bij voortijdig ontslag de algemene vergadering bijeenroepen om nieuwe bestuurders te benoemen. Doen zij dit niet, dan worden zij geacht bestuurders te blijven tot In hun vervanging is voorzien.

:C7à

ARTIKEL 13: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders:

De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met een gewone meerderheid ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit. De bestuurders gaan uit hoofde van de verbintenissen van de vereniging geen enkele persoonlijke verplichting aan.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd warden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 14: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders:

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de-algemene vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de algemene vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekend maken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval moet de raad van bestuur binnen de twee maanden de algemene vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

w ~ De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 15: Bevoegdheden van de bestuurders:

De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de

# algemene vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder, in alle rechtgedingen en beslist

over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

e

De raad van bestuur kan, binnen de perken van de beschikbare financiële middelen, alle betalingen en gelden ontvangen en daarvan kwijting geven of eisen, hij kan aile roerende en onroerende goederen aankopen, ruilen of vervreemdbn, alsook huren of verhuren, hij kan alle subsidies, tegemoetkomingen, legaten of giften

baanvaarden, hij kan alle contracten, verkopen en ondernemingen aangaan of verbreken, alle subrogaten en borgstellingen toestaan of aanvaarden, de onroerende goederen van de vereniging met hypotheek bezwaren, alle leningen en voorwaarden afsluiten met of zonder waarborg, alle indeplaatsstellingen en borgtochten toestaan en aanvaarden, de dadelijke uitwinning bedingen, afstand doen van alle verbintenissen of zakelijke

p rechten alsook van alle zakelijke of persoonlijke vrijwaringen, machtiging geven tot doorhaling van alle

bevoorrechte of hypothecaire inschrijvingen, voor of na betaling van overschrijvingen beslagen of andere verhinderingen pleiten als eiser of als verweerder voor alle rechtbanken, alle vonnissen doen uitvoeren of doen uitvoeren, dadingen en compromissen aangaan.

N De uitgaven mogen enkel gebeuren aan de hand van de door de raad van bestuur betaalbaar gestelde

facturen of bewijsstukken. Hiervoor stelt de raad van bestuur twee van zijn leden aan , namelijk de voorzitter en de secretaris.

N

De raad van bestuur treedt op als een college en kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd is. Eén lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslagggevend.

z ARTIKEL 16:



re De raad van bestuur vergadert op uitnodiging van zijn voorzitter of zijn plaatsvervanger, en telkens als dat

omwille van het balang van de vereniging door twee bestuurders wordt gevraagd.

De vergaderingen van de raad van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter; Indien deze belet of

el afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders. :r.73

ARTIKEL 17:

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en die ingeschreven worden in een daartoe bestemd register. De uittreksels die moeten worden overlegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 16:

De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht en nuttig oordeelt.

ARTIKEL 19:

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enigè machtiging.

ARTIKEL 20: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art.13,4°IiáW. VZW

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De raad van bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden:

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting van de raad van bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de raad van bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene

De akten betreffende de ambts beëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad

e De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk of gezamelijk uit.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

e ARTIKEL 21:

De algemene vergadering is samengesteld uit alle efectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders.

Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt slechts over één stem op de algemene

co vergadering.

N

co ARTIKEL 22:

N De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor

- het wijzigen van de statuten

- de benoeming en afzetting van de bestuurders

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend.

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen

el - de goedkeuring van de begroting en van de rekening

cà - de vrijwillige ontbinding van de vereniging

- de benoeming en de uitstuiting van een lid van de vereniging

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk

- alle gevallen waarin deze statuten het vereisen

:r.73 ARTIKEL 23:

De algemene vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de raad van bestuur of door de voorzitter

telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

:r.73

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van

het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar.

ARTIKEL 25:

De raad van bestuur is bovendien verplicht de algemene vergadering samen te roepen wanneer 115 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de raad van bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te

behandelen agendapunten zijn vermeld. In dit geval is de raad van bestuur verplicht de algemene vergadering samen te roepen binnen de 15 werkdagen met vermelding op de agenda van de gevraagde agendapunten.

ARTIKEL 26:

De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn ondertekend worden door de voorzitter of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

ARTIKEL 27:

De oproepingsbrief die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1120 van de effectieve leden, moet eveneneens op de agenda worden vevneld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan kunnen in geen geval behandeld worden.

ARTIKEL 28:

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

ARTIKEL 29: Statutenwijziging

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is

vernield en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan

sC

kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze

vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezigen.Deze tweede vergadering

e mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 -van de stemmen worden besloten.

sC

sC

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoordineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen van het BELGISCH Staatsblad.

0

ARTIKEL 30:

0

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 31:

Gd

Gd

Een meederheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid

z moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te

el

kunnen voorzien.

ARTIKEL32:

eel

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris

el en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en

p de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis door twee leden van de algemene vergadering.

DL

eizt TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

ARATIKEL33

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2011- Annexes du Moniteur belge

De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig het bepaalde in artikel 17 VZW - Wet en daarop toepasselijke uitvoeringbesfuiten.

De jaarrekening wordt neergelegd in het dossier gehouden op de griffie van de rechtbank van koophandel

tiel VI: ONTBINDING EN VEREFFENING

ARTIKEL 34:

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

Bij ontbinding van de vereniging wijst de algemene vergadering een vereffenaar aan, waarvan zij de opdracht omschrijft.

Ingeval van ontbinding en vereffening beslist de algemene ;, vergadering over de bestemming van het vermogen van de vzw dat zal worden toegekend aan een andere vereniging zonder winstoogmerk met een gelijkaardig of verwant doel, werkzaam in Belgie.

Alle beslissingen betreffende de ontbinding, de vereffeningsvoorwaarden, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars, de afsluiting van de vereffening en de bestemming van het Actief worden neergelegd op de griffie en bekendgemaakt in de bijlage bij Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 35:

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de Wet van 02 mei 2002 toepasselijk .

Aldus opgemaakt te 2400 MOL op de oprichtingsvergadering van 09 mei 2011-05-11

Te MOL,

Voorzitter: VAN DIJCK Elke

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 29/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
WIELERCLUB THE DIRTY ONES

Adresse
CORBIERSTRAAT 31 2400 MOL

Code postal : 2400
Localité : MOL
Commune : MOL
Province : Anvers
Région : Région flamande