WIELRENNEN KALMTHOUT, AFGEKORT : WIEKA

Association sans but lucratif


Dénomination : WIELRENNEN KALMTHOUT, AFGEKORT : WIEKA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 561.749.368

Publication

17/09/2014
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter griffie van de Rechtbank

van koophandel Antwerpen,

afdeling Antwerpen, op

0 8 SEP. 2014 Griffie

I1111111 II

II





be a Br sts

Ondememingsnr :d3S1 1--kfql-C " %(Cli%

Benaming

(voluit): WIELRENNEN KALMTHOUT VZW

(verkort) : WIEKA VZW

Rechtsvorm: VZ\A!

Zetel: 2920 KALMTHOUT, Putsesteenweg 169

Onderwerp akte :

Heden 28 augustus 2014 wordt een nieuwe vereniging zonder winstgevend doel (VZW) gesticht door de volgende personen:

De Heer van den EitiliS Ludovicus, Putsesteenweg 169, 2920 Kalmthout, geb. Essen, 19 februari 1954, De Heer van den Buijs Tom, Statiestraat 32, 2920 Kalmthout, geb. Antwerpen 02 oktober 1979,

De Heer Claessens Louis, Ganzendriesstraat 2, 2920 Kalmthout, geb, Essen, 16 november 1958,

Mevrouw Van Landeghern Patricia, Putsesteenweg 169, 2920 Kalmthout, geb, Antwerpen, 19 januari 1958, Mevrouw Loopmans Stephanie, Flamingodreef 10 , 2990 Wuustwezel, geb. Brasschaat, 25 maart 1980, Dee vereniging zonder winstgevend doel wordt opgericht conform de geldende wetgeving als volgt: HOOFDSTUK 1

Art.1 :Naam, duur, zetel, doel

De vereniging draagt de benaming: WIELRENNEN KALMTHOUT VZW, afgekort WIEKA VZW. Haar bestaansduur is niet beperkt.

Haar zetel is gevestigd: B-2920 KALMTHOUT, Putsesteenweg 169, gerechtelijk arrondissement Antwerpen., Zij heeft tot doel sport te promoten en te organiseren in de breedste zin van het woord, en activiteiten in te' richten welke er op gericht zijn het vooropgestelde doel te bereiken.

Art.2: Beheer, personeel.

De VZW kan personeel aannemen. De VZW kan aile mogelijke daden stellen voor het verwerven, beheren, verhuren en vervreemden van onroerende goederen die noodzakelijk zijn voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel. De VZW kan overgaan tot het aankopen van roerende goederen nodig voor het verwezenlijken van het maatschappelijk doel. De VZW kan protocollen afsluiten met openbare besturen teneinde terreinen van derden te beheren noodzakelijk om het maatschappelijk doel te verwezenlijken.

Art.3:bijdragen:

Het maatschappelijk vermogen wordt gevormd door:

-het lidgeld dat wordt betaalt door de effectieve en toegetreden leden

-jaarlijks bepaalt de raad van bestuur het bedrag van het te betalen lidgeld en de voorwaarden om als lid toe te treden. Het lidgeld mag een bedrag van 160 E, gekoppeld aan het huidig indexcijfer niet overschrijden.

-inkomsten die de club nu of later verwerft uit activiteiten die worden ingericht binnen het kader van het in art.1 vooropgesteld doel.

HOOFDSTUK LIDMAATSCHAP

Art.4:Leden en aantal

Binnen de VZW zijn er effectieve en toegetreden leden. Het aantal effectieve leden wordt bepaalt op' minimum 5 leden, het maximum aantal leden is niet beperkt

-de huidige effectieve leden (stichters) van de VZW zullen dit blijven tot aan de eerste aigemene, vergadering, die in de eerste helft van het jaar 2015 dient gehouden te worden.

-als effectief lid kan iedereen toetreden die er om verzoekt bij de voorzitter van de VZW en bereidt is de jaarlijkse ledenbijdrage te betalen. De toetreding is pas definitief wanneer de Algemene vergadering het lidmaatschap heeft bevestigd.

-als toegetreden lid kan hij of zij toetreden die er om verzoekt bij de voorzitter van de VZW, en door de raad: van bestuur wordt aanvaardt. Hij of zij moet bereidt zijn de jaarlijkse ledenbijdrage te betalen. De toegetreden leden maken geen deel uit van de algemene vergadering die minstens één maal per jaar dient gehouden te worden.

Art.5:Duur van het lidmaatschap

-- -

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto Naam en hoedanigheid van de Instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

'9 I MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge Het lidmaatschap eindigt op 1 mei van elk werkjaar doch kan jaarlijks hernieuwd worden door het betalen van het voorziene lidgeld.

Het eindigt vervroegd:

-Door overlijden

-Door ontslag: ontslag kan ten aile tijden door het lid zelf schriftelijk worden ingediend per aangetekend schrijven gericht aan de voorzitter van de VZVV.

-Door uitsluiting: deze beslissing moet genomen worden door de algemene vergadering na betrokkene de gelegenheid te hebben gegeven tot het doen horen van zijni haar middelen van verweer.

Art.6:Lijsten der leden

De vereniging houdt een lijst bij van zowel de effectieve als de toegetreden leden. Deze lijst wordt telkens er aanpassingen zijn bijgewerkt. De lijst wordt voorgelegd of overgemaakt aan de instanties die daarom verzoeken en hiervoor de wettelijke bevoegdheid hebben gekregen.

HOOFDSTUK 3: BESTUURDERS

Art. 7:raad van bestuur

De algemene vergadering zal onder haar effectieve leden een raad van bestuur kiezen. Het aantal leden is beperkt tot maximaal 13 leden en minimum 6 leden.

De leden van de raad van bestuur worden verkozen voor de duur van vijf jaar, elk jaar wordt één vijfde van de bestuurders herverkiesbaar gesteld.

Een persoon die zich kandidaat stelt voor de raad van bestuur moet effectief lid zijn van de VZW.

Indien een lid van de raad van bestuur overlijdt, ontslag neemt of wordt afgezet, zal zijn/haar mandaat pas ingevuld worden tijdens de eerste daaropvolgende algemene vergadering. Hij of zij vult de resterende termijn van het opengestelde mandaat verder in.

Arteverldezing functies

Elk jaar tijdens de eerste vergadering van de raad van bestuur volgend op een statutaire algemene vergadering, zal de raad van bestuur overgaan tot het aanduiden of herbevestigen van de personen die de volgende functies waarnemen: VOORZITTER, MEDEVOORZITTER, SECRETARIS, SCHATBEWAARDER, MATERIAALMEESTER. Vermelde functies worden toegekend voor de periode van het mandaat, statutair bepaalt op vijf jaar. Wanneer een persoon aangesteld in één van de opgesomde functies zelf verzoekt hiervan ontheven te worden zal de raad van bestuur tijdens de eerstvolgende vergadering overgaan tot het vervangen van deze persoon. Het verzoek om ontslagen te worden van één van de opgesomde functies dient per aangetekend schrijven bij de voorzitter toe te komen.

Elk lid van de raad van bestuur kan zich op dat ogenblik kandidaat stellen om één van deze functies waar te nemen. Het verzoek om ontslagen te worden uit één van de opgesomde functies belet niet dat de persoon nog lid kan blijven van de raad van bestuur.

Art.9:vergaderingen

De raad van bestuur komt in gewone vergadering bijeen ten minste vijf maal per jaar en in bijzondere vergadering op bijeenroeping van de voorzitter en secretaris of van drie leden van de raad van bestuur. Art.10:beraadslagingen.

De raad van bestuur beraadslaagt slechts over de punten die op de dagorde zijn vermeld. Om op een geldige wijze te beslissen moet een meerderheid van de bestuurders aanwezig zijn. De beslissingen worden genomen bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders. ledere bestuurder beschikt over één stem. Bij staking van stemmen is deze voorzitter doorslaggevend. Zo de raad van bestuur, bij een tweede oproeping nog niet in getal is, kan men wel geldig vergaderen ongeacht het aantal aanwezige leden. Van alle vergaderingen van de raad van bestuur worden processen-verbaal opgesteld die kort na de vergadering aan alle bestuurders bezorgt warden. Deze processen-verbaal worden door de secretaris opgemaakt en verzonden. Pe processen  verbaal worden de daaropvolgende vergadering aan de raad van bestuur ter goedkeuring voorgelegd. Zij worden elektronisch overgemaakt. De minuut van de processen-verbaal worden bijgehouden in een speciaal daartoe aangelegd register.

Art. '11: coöptatie

De raad van bestuur kan overgaan tot het coöpteren van één of meerdere personen in de raad van bestuur, evenwel zonder stemrecht in deze vergadering, De gecoöpteerde leden moeten een belangrijke meerwaarde zijn voor de werking van de VZW, enerzijds door hun deskundigheid, anderzijds door hun inbreng.

HOOFDSTUK 4: DE ALGEMENE VERGADERINGEN

Art.12: vergaderingen.

Tenminste éénmaal per jaar, in de eerste helft van het jaar, dient een algemene vergadering te worden samengeroepen. Naar deze algemene vergadering worden alle effectieve leden uitgenodigd

De effectieve leden vergaderen na bijeenroeping door de raad van bestuur:

Verplichtend:

-jaarlijks in gewone algemene vergadering

-in bijzondere vergadering op schriftelijk verzoek van minstens 1/5 van de leden en dan wel binnen de maand na dit verzoek

-in buitengewone algemene vergadering indien de statuten dienen gewijzigd, de VZVV ontbonden wordt of wanneer de dagorde het uitsluiten van een lid vermeldt,

Op eigen initiatief

-de raad van bestuur kan een algemene vergadering samenroepen telkens men dit nodig acht in het belang van de vereniging,

Art.13: bijeenroeping, dagorde

MOD 2.2

e ,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge De bijeenroeping voor een algemene vergadering geschiedt door een schrijven te richten naar het laatst gekend adres van het effectieve lid. Dit moet ten minste acht dagen voor de vergadering gebeuren met poststempel als bewijs. De raad van bestuur stelt de dagorde samen. De leden van de algemene vergadering kunnen tenminste vier dagen voor de vergadering een schriftelijk verzoek richten aan de voorzitter van de Vie! wanneer zij een punt aan de dagorde willen toegevoegd zien. Als dit op een rechtmatige manier is geschied dient de algemene vergadering dit punt te behandelen.

De uitnodigingen voor een algemene vergadering worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris Art.14: voorzitter

Zowel de algemene vergaderingen als de raden van bestuur worden voorgezeten door de voorzitter of, bij ontsteltenis, door de medevoorzitter, of indien beide afwezig zijn door het oudste aanwezige lid in jaren. Art.16: beraadslagingen

De algemene vergadering beslist:

19 over het wijzigen van de statuten

2° keurt de rekeningen en kasverslagen van het voorbije werkjaar en geeft in voorkomend geval "decharge" aan de raad van bestuur voor het voorbije werkjaar.

3° keurt de begroting voor het komende werkjaar.

4°over de uitsluiting van effectieve leden

5°over het benoemen en het afzetten van leden van de raad van bestuur.

6°over het benoemen en afzetten van commissarissen

7°in alle gevallen waarbij de statuten dit vereisen

-Voor de punten vermeld onder artikel 16/10, 40, en ten 5° is het noodzakelijk dat tweederde van de effectieve leden aanwezig is en dat bij stemmingen minstens tweederde van de stemmen van de aanwezige leden moet behaald worden om een beslissing door te voeren. Voor de punten vermeld onder art.15/2°, 30 en ten 60 is het noodzakelijk dat de helft van de effectieve leden aanwezig is, de stemmingen gebeuren met een gewone meerderheid. Bij gelijkheid van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend. Indien na een eerste oproeping 'oor een algemene vergadering de helft van de effectieve leden niet aanwezig is, of ingeval er geen tweederde meerderheid aanwezig is indien de dagorde dit vereist, dan kan de vergadering geen doorgang vinden. Kort nadien, ten laatste één maand, zal een tweede oproep gedaan worden met dezelfde punten op de dagorde vermeld. Deze vergadering kan wel geldig vergaderen ongeacht het aantal aanwezige effectieve leden. Bij stemming is een gewone meerderheid voldoende wanneer de punten omvat in art.5/2°, 3° en 6° aan bod komen. Bepalingen voorzien in art.,5/1 , 49, en 60 kunnen alleen goedgekeurd worden wanneer het punt met een tweederde meerderheid, van de op dat ogenblik aanwezige personen, wordt goedgekeurd.

De secretaris maakt een proces-verbaal op van elke algemene vergadering. Dit wordt ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Het proces-verbaal dient op de eerste daarop volgende vergadering ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd te worden, leder lid van de algemene vergadering ontvangt een exemplaar hiervan per post. Een minuut van de processen-verbaal worden bijgehouden in een daartoe aangelegd register.

HOOFDSTUK 5: DAGELIJKS BESTUUR EN WERKGROEPEN

Art.16: dagelijks bestuur

De voorzitter, de medevoorzitter, de secretaris en de schatbewaarder, aangevuld met één lid van de raad van bestuur vormen het dagelijks bestuur. Het dagelijks bestuur komt zoveel samen als nodig, van elke vergadering wordt een proces-verbaal opgemaakt wat kort na de vergadering aan alle leden van de raad van bestuur elektronisch wordt overgemaakt.

Het dagelijks bestuur voert de beslissingen van de raad van bestuur uit, bereidt de vergaderingen van de raad van bestuur voor en handelt de lopende zaken af. Tijdens de vergaderingen van het dagelijks bestuur hebben er geen stemmingen plaats. Elke beslissing die impact heeft moet door de raad van bestuur worden goedgekeurd tijdens de daaropvolgende vergadering van de raad van bestuur.

Art.17: werkgroepen

De raad van bestuur kan adviserende werkgroepen installeren, zij kunnen bepaalde onderdelen, acties of activiteiten verder uitwerken en hiervan verslag uitbrengen tijdens de vergaderingen van de raad van bestuur. Van iedere vergadering van een werkgroep wordt een proces-verbaal opgesteld.

HOOFDSTUK 6: ALLERLEI BEPALINGEN

Art.18: Bevoegdheden bestuurders

De bevoegdheden van de bestuurders wordt beperkt tot het mandaat dat zij vanuit de raad van bestuur meekrijgen. De voorzitter heeft de algemene leiding van de VZW en waakt over aile opdrachten en taken. De medevoorzitter vervangt de voorzitter indien hij om bepaalde reden zijn mandaat niet kan uitoefenen. De secretaris zorgt voor het opmaken, laten ondertekenen en het versturen of mailen van de briefwisseling zowel intern als extern. De schatbewaarder waakt over het beheer van de gelden en rekeningen, handelt de bankzaken af, maakt de kasverslagen op en legt deze voor aan de algemene vergadering ter goedkeuring. Al deze stukken dienen mee ondertekend te worden door de voorzitter. De raad van bestuur stelt de begroting op en legt deze ter goedkeuring mer aan de algemene vergadering.

De voorzitter en schatbewaarder zullen instaan voor de administratie vereist voor het berekenen van de BTW en de vennootschapsbelasting, moest dit een toepassing kennen.

Art.19:aanstelling commissarissen

Zoals voorzien in art 16/6° stelt de algemene vergadering jaarlijks twee commissarissen aan die overgaan het controleren van alle rekeningen, bankdocumenten en facturatie van de VZ.W. De controle moet de algemene vergadering vooraf gaan, wanneer een punt rond het kasverslag aan de agenda werd toegevoegd. Tijdens de algemene vergadering brengen de commissarissen verslag uit van hun bevindingen.

°Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 17/09/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

Art.20: publicaties

Telkens nadat een algemene vergadering de statuten of een wijziging hiervan heeft goedgekeurd dragen de voorzitter en secretaris er zorg voor dat er een publicatie gebeurt in het Belgisch Staatsblad, Zij zullen ook instaan voor het bezorgen van de noodzakelijke stukken indien de rechtbank van Koophandel, of andere officiële instanties hierom verzoeken.

Art.21:inzet vrijwilligers

Om haar doel na te streven zal de vereniging werken met vrijwillige medewerkers, later genoemd toegetreden leden. Alle toegetreden leden zullen op een lijst worden vermeld en opnieuw uitgeschreven worden wanneer zij hierom zouden verzoeken. De raad van bestuur is bevoegd om toegetreden leden te schrappen , wanneer zij oordeelt dat betrokken persoon niet langer toegetreden lid kan blijven. Dit kan enkel wanneer het toegetreden lid door de raad van bestuur is gehoord en de mogelijkheid heeft gekregen zich hiertegen te verzetten

De raad van bestuur verbindt zich er toe een vrijwilligersreglement op te stellen conform de bepalingen opgelegd door de wet van 3/7/2005, laatst gewijzigd op 6/5/2009. Zij zal instaan voor het verzekeren van haar vrijwilligers.

Art.22:inventaris

Jaarlijks zal de vereniging een inventaris opmaken van de onroerende goederen van de vereniging en deze :ter goedKeuring aan de algemene vergadering voorleggen. Tevens zullen de schatbewaarder en voorzitter instaan voor de aangifte van de patrimoniumtaks.

Art.23:aanvaarding giften

De VZW kan giften en erfenissen ontvangen en deze ook weigeren. Indien een gift of een erfenis wordt geweigerd moet dit een beslissing zijn van de algemene vergadering.

Art.24:ontbinding en vereffening

Bij ontbinding van de vereniging benoemt de Algemene vergadering drie vereffenaars. Deze vereffenaars ' zullen samen, met het oog op de vervulling van hun mandaat, over de meest uitgebreide macht beschikken. Art.26:maatschappelijk bezit

Nadat er een regeling is uitgewerkt door de vereffenaars rond alle schulden en lasten wordt bij ontbinding het maatschappelijk bezit van de VZW toegewezen aan een vereniging die een zelfde doel nastreeft als deze VZW. De algemene vergadering wijst deze vereniging aan.

Art.26: bekendmakingen

Het bekendmaken van de besluiten van de algemene vergadering of zaken die de effectieve en toegetreden leden aanbelangen zal worden bekendgemaakt via een nieuwsbrief van de vereniging die op regelmatige tijdstippen zal verschijnen. De besluiten zullen in later stadium ook terug te vinden zijn op een website van de vereniging. In elk geval zal de raad van bestuur er zorg voor dragen dat leden op de hoogte worden gebracht.

Deze statuten omvatten 26 artikels, zoals goedgekeurd tijdens de startvergadering die werd gehouden op donderdgg 28 augustus 2014, door vijf personen die als stichters van deze VZW moeten aanzien worden en persoonlijk ter kennis brachten akkoord te gaan met de bepalingen opgenomen in deze statuten en hun in te zetten voor het welslagen van deze nieuwe VZW.

Statuten worden te Kalmthout op 28 augustus 2014 tijdens de stichtingsvergadering goedgekeurd.

Worden vervolgens aangesteld als bestuurders:

De Heer van den Buijs Ludovicus, Putsesteenweg 169, 2920 Kalmthout, geb. Essen, 19 februari 1954, als waarnemend voorzitter,

De Heer van den Buijs Tom, Statiestraat 32, 2920 Kaimthout, geb. Antwerpen 02 oktober 1979, als waarnemend medevoorzitter

De Heer Claessens Louis, Ganzendriesstraat 2, 2920 Kalmthout, geb. Essen, 16 november 1958, als waarnemend lid

Mevrouw Van Landeghem Patricia, Putsesteenweg 169, 2920 Kalmthout, geb. Antwerpen, 19 januari 1958, als waarnemend secretaris

Mevrouw Loopmans Stephanie, Flamingodreef 10, 2990 Wuustwezel, geb. Brasschaat, 25 maart 1980, als waarnemend lid.

(g et) DE

van den Buijs Ludovicus van den Buijs Tom Van Landeghem Patricia

Claessens Ludovicus Loopmans Stephanie

Op de laatste blz. van Luik B vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso Naam en handtekening

Coordonnées
WIELRENNEN KALMTHOUT, AFGEKORT : WIEKA

Adresse
PUTSESTEENWEG 169 2920 KALMTHOUT

Code postal : 2920
Localité : KALMTHOUT
Commune : KALMTHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande