WILDBEHEEREENHEID MIDDENKEMPEN, AFGEKORT : WBE MIDDENKEMPEN

Association sans but lucratif


Dénomination : WILDBEHEEREENHEID MIDDENKEMPEN, AFGEKORT : WBE MIDDENKEMPEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 507.757.188

Publication

30/12/2014
ÿþMOD 2.2

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL I: NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

ARTIKEL 1.

De vereniging draagt de naam:  Wildbeheereenheid Middenkempen v.z.w. ( afgekort WBE Middenkempen vzw )

ARTIKEL 2.

ARTIKEL 3.

Het werkgebied van de WBE bestaat uit het vrijwillig samengevoegde en aaneengesloten gebied dat in samenspraak werd aangeduid op het plan dat conform artikel 7 van het jachtdecreet van 24 juli 1991 wordt neergelegd en omvat de onderscheiden jachtterreinen gelegen op de gemeenten Balen,Meerhout,Geel

De zetel van de vereniging is in het Vlaamse Gewest gelegen , gevestigd te Savel 22 , 2490 Balen en ressorteert onder het gerechtelijke arrondissement Turnhout .

Hij kan slechts verplaatst worden door de algemene vergadering mits deze bovendien de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutswijziging en beschreven in deze statuten.

Hebben beslist tot de oprichting van de VZW Wildbeheereenheid MIDDENKEMPEN met ingang van 01 december 2014. onderstaande tekst beschrijft de statuten van deze VZW.

STATUTEN

De ondergetekende personen verklaren bij deze en onder hen allen die volgens de bepalingen van deze statuten lid zullen worden, een vereniging zonder winstgevend doel te hebben opgericht, en overeenkomstig de wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de wet van 2 mei 2002, de statuten als volgt te hebben samengesteld.

De vereniging heeft een afzonderlijke rechtspersoonlijkheid en wordt geleid door een Raad van Bestuur die door een Algemene Vergadering wordt verkozen .

Her werkingsgebied van de WBE bestaat minstens uit de som van de jachtterreinen van de jachtgroepen zoals

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : Wildbeheereenheid Middenkempen

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) : WBE Middenkempen Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Savel 22

*14313403*

Luik B

2490

België

0507757188

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Balen

Griffie

Neergelegd

24-12-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

vernoemd in artikel 1

ARTIKEL 4.

De vereniging heeft tot doel om in het werkgebied:

a) De onderlinge samenwerking en goede verstandhouding tussen toegetreden leden te bewerkstelligen en een optimale weidelijke jachtbeoefening te bevorderen, alsmede een zorgen voor verbeterd toezicht.

b) Door gezamenlijk overleg, onderlinge behulpzaamheid, studie en onderzoek, te werken voor het behoud en de verbetering van de wildstand en zijn leefgebied;

c) Een duurzaam wildbeheer te realiseren volgens het principe van overleg en in overeenstemming met de plaatselijke belangenafweging tussen wild, land- en bosbouw, natuurbescherming en jacht. Dit ingepast in en meegekoppeld met het natuurbeleid.

ARTIKEL 5.

.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

TITEL II: LEDEN

ARTIKEL 6.

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet ten minste drie bedragen. De oprichters zijn de eerste effectieve leden . De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve leden zijn diegenen wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden . De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden leden kunnen worden ingeschreven in een huishoudelijk reglement

Als effectief lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon, die als kandidaat-lid als dusdanig wordt aanvaard door de Raad van Bestuur met een meerderheid van stemmen, en tegen wiens voorgenomen opname als lid uiterlijk voor het einde van de eerstvolgende vergadering van de RvB geen schriftelijk verzet is gerezen vanwege enig effectief lid van de vereniging . In geval van verzet door de RvB of enig effectief lid wordt de toetreding verdaagd naar de volgende algemene vergadering, waarop zal worden gestemd. Met de term  lid in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Het verzoek om toelating van een kandidaat-lid moet schriftelijk worden ingediend bij de voorzitter van de RvB . De leden onderschrijven bij hun toetreding de statuten en het huishoudelijk reglement en zij verbinden er zich toe geen daden te stellen die strijdig zijn met het maatschappelijk doel van de vereniging en de vereniging op generlei wijze schade toe te brengen.

Zij betracht de verwezenlijking van dat doel door alle middelen en onder meer door de organisatie van activiteiten die zij nuttig en noodzakelijk acht. De vereniging kan meer algemeen alle middelen aanwenden die tot de verwezenlijking van haar doel - rechtstreeks of onrechtstreeks  bijdragen. De vereniging kan ter uitvoering van wat hierboven is vermeld onder meer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven, rechtsgeldige overeenkomsten afsluiten, fondsen inzamelen, kortom alle activiteiten uitoefenen of laten uitoefenen die haar doel rechtvaardigen.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur, doch kan echter te allen tijde ontbonden worden .

Een lidmaatschap van een effectief lid gaat in na bekomen van de benodigde goedkeuring(en ) en betaling van het lidgeld .

Als toegetreden lid kan tot de vereniging toetreden, ieder natuurlijk persoon of rechtspersoon, die als kandidaat-lid als dusdanig wordt aanvaard door de Raad van Bestuur met een meerderheid van stemmen, en tegen wiens voorgenomen opname als toegetreden lid uiterlijk voor het einde van de eerstvolgende vergadering van de RvB geen schriftelijk verzet is gerezen vanwege enig effectief lid van de vereniging . In geval van verzet door de RvB of enig effectief lid wordt de toetreding verdaagd naar de volgende algemene vergadering, waarop zal worden gestemd volgens dezelfde manier als voor effectieve leden . Aanvang tijdstip lidmaatschap : na bekomen van de nodige goedkeuringen .

De raad van bestuur kan, onder door haar te bepalen voorwaarden, ook andere personen als ereleden, beschermleden, steunende of adviserende leden tot de vereniging toelaten. Deze worden beschouwd als toegetreden leden. Hun rechten en plichten kunnen vermeld worden in het huishoudelijk reglement.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De ledenlijst wordt bewaard op de zetel van de vereniging .

ARTIKEL 7.

Door hun toetreding aanvaarden de leden de weidelijke jachtbeoefing binnen het kader van het jachtplan en faunabeheerplan en haar basisfilosofie die het verstandig gebruik van wildsoorten en hun leefgebieden beogen.

Zij erkennen de onderling overeengekomen grenzen van de jachtterreinen in de WBE zoals die op het neergelegde plan gezamenlijk werden aangeduid en verbinden er zich toe deze grenzen evenals de integriteit van het jachtgebied van de andere leden in deze WBE te eerbiedigen, niet te bejagen noch te laten bejagen.

Jachtrechten die rechtstreeks of door tussenpersoon in het verleden werden bekomen, nu verkregen of in de toekomst worden verkregen zowel van particulieren als van openbare instanties, bij onderhandse of publieke verpachtingen in het jachtveld van andere leden gelegen in de wildbeheereenheid, zullen hen automatisch, uitsluitend en kosteloos worden afgestaan behoudens onderling afwijkend akkoord.

ARTIKEL 8.

ARTIKEL 9

ARTIKEL 10

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

De ledenbijdrage kan hoogstens één keer per jaar en zonder terugwerkende kracht worden verhoogd door de Algemene Vergadering .

Toetredingsprocedure

Jagers of jachtgroepen doen een schriftelijk voorstel aan de voorzitter van de WBE via die jachtrechthouder die het wettelijk vereiste jachtplan bij de RVB indient met betrekking op een duidelijk afgebakend gebied .

Het voorstel dient op verzoek van de RVB aangevuld te worden met een gedetailleerde opgave van jachtrechten en bewijsmiddelen in geval van geschillen . Wanneer het dossier door de RVB volledig en ontvankelijk is verklaard wordt uiterlijk de tweede RVB nadien een beslissing genomen , die schriftelijk aan de aanvrager wordt bezorgd .

Zij zal maximum 500 euro per jaar bedragen .

Voor de effectieve leden bedraagt zij 35 euro per jaar .

De bijdrage te betalen door een toetredende jachtgroep wordt beslist door de RVB en de betaling maakt deel uit van de toetreding tot de WBE.

Lopende overeenkomsten van voor de toetreding tot de WBE zijn niet het voorwerp van deze verbodsbepaling , doch dienen bij de eerstvolgende vervaldag opgezegd , tenzij de goederen gelegen zijn in het goedgekeurde en beschermde gebied van de contarctant , tevens lid van de WBE . Belanghebbenden kunnen worden gehoord ten einde geschillen te vermijden .

Bloed- en aanverwanten tot en met de tweede graad kunnen geen deel uitmaken van de RVB van de WBE .

Bestuursleden mogen geen betalende diensten of levering ten behoeve van de WBE doen . Bestuursleden mogen niet optreden als advocaat , notaris of zaakwaarnemer tegen de WBE ingesteld.

Door toetreden tot de vereniging erkennen de leden kennis genomen te hebben van de statuten en het Huishoudelijk Reglement en de bepalingen te aanvaarden .

De ledenbijdrage voor het volgende werkingsjaar wordt kan betaald worden tijdens de AV, die gehouden wordt in het voorjaar, of ten laatste per overschrijving uiterlijk op 1 mei van het lopende werkingsjaar .

Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij schrijven aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht.

De opzegging wordt ter kennis gebracht aan alle leden op de eerstvolgende Algemene Vergadering en zal slechts het eerstvolgende werkingsjaar uitwerking hebben.

Het bijdrageplichtig lid dat de door hem verschuldigde bijdrage voor het volgende werkingsjaar niet heeft betaald binnen de maand na een herinnering bij ter post aangetekende brief, wordt automatisch beschouwd als zijnde ontslagnemend .Deze aangetekende brief wordt door de penningmeester verstuurd uiterlijk op 1 juni van het lopende werkingsjaar.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Elke andere uitsluiting van een lid kan slechts gebeuren door een beslissing van de Algemene Vergadering genomen met een meerderheid van twee derden der stemmen en volgens de regels geldend bij een statutenwijziging ( zie par 30 )

ARTIKEL 11

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen daarom ook nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengsten vorderen.

TITEL III: DE RAAD VAN BESTUUR

ARTIKEL 12

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van tenminste drie effectieve leden . Indien de Algemene Vergadering slechts drie leden telt, bestaat de raad van bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de algemene vergadering.

ARTIKEL 13: Duur van het mandaat van de bestuurders

ARTIKEL 14: Wijze van benoeming en bezoldiging van de bestuurders

ARTIKEL 15: Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Elke jachtgroep stelt een bestuurder voor , die door de algemene vergadering ongeacht het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden benoemd wordt met meerderheid van stemmen . De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit.

De akten betreffende de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

De afzetting door de Algemene Vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de Algemene Vergadering. De betrokken jachtgroep stelt dan een nieuwe kandidaat lid RVB voor . Een afgezette bestuurder mag zich slechts opnieuw kandidaat stellen bij gewone meerderheid van het aantal aanwezige en/of vertegenwoordigde leden op de daarop volgende Algemene Vergadering . Deze kandidatuurstelling moet dan evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van deze Algemene Vergadering .

Bij de samenstelling van de raad van bestuur wordt er bijzonder zorg voor gedragen om zo ruim mogelijk de diversiteit van de verschillende jachtvelden/groepen te bestrijken , vandaar heeft elke jachtgroep recht op 1 effectief lid in de RVB . Zij kan zich binnen de RVB laten vertegenwoordigen voor een welbepaalde vergadering door een gevolmachtigd lid. De jachtgroep dient telkens schriftelijk volmacht voor de vergadering te bezorgen aan de voorzitter en/of de secretaris.

De bestuurders worden benoemd voor een periode van 3 jaar, doch zijn opnieuw herkiesbaar. Behoudens aanduiding en vervanging door de betrokken jachtgroepen en daaropvolgend de Algemene vergadering worden de mandaten van de bestuurders stilzwijgend verlengd voor een nieuwe termijn telkens van dezelfde duur.

Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de algemene vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat, door overlijden of ingeval van wettelijke onbekwaamheid.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt moet dit schriftelijk bekendmaken aan de Raad van Bestuur. Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dit geval, moet de Raad van Bestuur binnen de twee maanden de Algemene Vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de bestuurders moeten neergelegd worden op de griffie van de Rechtbank van Koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

ARTIKEL 16: Bevoegdheden van de bestuurders.

De Raad van Bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van die welke uitdrukkelijk door de Wet aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden. Hij treedt op als eiser en verweerder in alle rechtsgedingen en beslist over het al dan niet aanwenden van rechtsmiddelen.

De Raad van Bestuur benoemt en ontslaat de leden van het personeel en bepaalt hun bezoldigingen.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt doorslaggevend.

ARTIKEL 17 : Samenstelling van de RVB , werking van de RVB ,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter ( of op vraag van minstens 2 bestuurders ) die vergaderingen voorzit. In geval van afwezigheid of belet van de voorzitter worden zijn taken overgenomen door de ondervoorzitter of bij gebreke daaraan de oudste aanwezige bestuurder.

De Raad van Bestuur is samengesteld uit één stemgerechtigde vertegenwoordiger voor iedere jachtgroep. De Raad van Bestuur kiest onder elkaar uit haar stemgerechtigde leden een voorzitter, een ondervoorzitter(s), een secretaris, eventueel een penningmeester , juridisch adviseur, een technisch coördinator en een technisch raadgever.

Elk lid van de Raad van Bestuur heeft het recht om aanwezig te zijn en deel te nemen aan de vergaderingen van deze Raad..

De secretaris maakt notulen van iedere vergadering die hij samen met de voorzitter ondertekent en voegt het toe aan het daartoe bestemd register dat hij dient te bewaren .

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beraadslagen en beslissen indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

Om de vereniging geldig tegenover derden te vertegenwoordigen of te verbinden volstaat de handtekening van :

- De voorzitter of een gemandateerde bestuurder aangesteld door de RVB of voorzitter .

De Raad van Bestuur oefent haar bevoegdheden uit als college.

De penningmeester is verantwoordelijk voor de inning en de uitgaven van gelden, het bijhouden van de boekhouding en hij alleen tekent geldig namens de vereniging voor financiële verrichtingen volgens limieten bepaald door de RVB . De penningmeester en de secretaris verzorgen de administratie en briefwisseling.

De Raad van Bestuur kan alle taken van beheer verrichten en eveneens alle daden van beschikking stellen met inbegrip van vervreemding van roerende en onroerende goederen, lening en uitlening van alle handels- en bankverrichtingen. De Raad kan op haar verantwoordelijkheid haar bevoegdheid voor bepaalde opdrachten, handelingen en taken overdragen aan een derde persoon, al dan niet lid van de vereniging.

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die zij nodig acht en nuttig oordeelt. Het huishoudelijk reglement of elke wijziging eraan wordt goedgekeurd bij gewone meerderheid door de RVB . Elk lid mag bij de Raad van Bestuur schriftelijk suggesties indienen . Deze worden dan op de agenda van de volgende RVB geplaatst .

Door de bestuurders wordt geen persoonlijke verplichting aangegaan betreffende de verbintenissen van de vereniging. Hun aansprakelijkheid is beperkt tot het vervullen van de hun gegeven opdracht.

ARTIKEL 18

De uittreksels die moeten worden overgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Bij ontstentenis van deze bestuurders kunnen twee andere bestuurders deze documenten geldig ondertekenen.

ARTIKEL 19

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

De raad van bestuur kan, indien hij dit nodig oordeelt, een afgevaardigd-bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postchecks, de openbare en private bankinstellingen en alle andere instellingen.

ARTIKEL 20

Bestuurders die namens de vereniging optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of van enige machtiging.

ARTIKEL 23.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 21: Personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, overeenkomstig art. 13, 4° lid, W.VZW

De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of aan een ander persoon, die al dan niet lid is van de vereniging. De Raad van Bestuur kan uit zijn bestuurders een voorzitter, eventueel één of meer ondervoorzitters, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is, kiezen.

De gevolmachtigden oefenen hun bevoegdheden afzonderlijk uit.

TITEL IV: ALGEMENE VERGADERING

ARTIKEL 22.

De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur, de ondervoorzitter of de oudste van de aanwezige bestuurders.

De akten betreffende de ambtsbeëindiging en de benoeming van de personen gemachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen, moeten neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel en moeten binnen de dertig dagen na de neerlegging (bij uittreksel) bekendgemaakt worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Een effectief lid kan zich echter door een ander effectief lid op de Algemene Vergadering laten

vertegenwoordigen. Een effectief lid kan evenwel slechts één ander effecteif lid vertegenwoordigen. Elk effectief lid beschikt slechts over één stem op de Algemene Vergadering. Een lid kan zich binnen de AV laten vertegenwoordigen mits een schriftelijk volmacht voor de vergadering te bezorgen aan de voorzitter en/of de secretaris.

Hun benoeming gebeurt door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van deze gemachtigde personen kan geschieden

a) op vrijwillige basis door de gemachtigde zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur

b) door afzetting door de Raad van Bestuur bij gewone meerderheid die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is. De beslissing hieromtrent door de Raad van Bestuur moet evenwel binnen de zeven kalenderdagen bij aangetekend schrijven ter kennis gebracht worden van de betrokkene.

De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor:

- het wijzigen van de statuten,

- de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

- de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend,

- de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

- de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

- de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

- de benoeming en de uitsluiting van een lid van de vereniging,

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

- alle gevallen waarvoor deze statuten het vereisen.

Dit houdt dan ook in dat de RVB bevoegd is voor alle zaken die hier niet vermeld zijn .

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

ARTIKEL 24.

MOD 2.2

De Algemene Vergadering wordt geldig bijeengeroepen door de meerderheid van de Raad van Bestuur of door de voorzitter telkens als het doel van de vereniging zulks vereist.

Zij moet tenminste eenmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en voor de begroting van het komend jaar, en dit binnen de zes maanden na de afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 25.

De Algemene Vergadering wordt gehouden binnen de zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

ARTIKEL 26.

ARTIKEL 27.

ARTIKEL 28.

ARTIKEL 29.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 30: statutenwijziging

De Raad van Bestuur is bovendien verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen wanneer 1/5 van de effectieve leden daartoe een verzoek richt aan de Raad van Bestuur en dit per aangetekende brief waarin de te behandelen agendapunten gemotiveerd zijn vermeld. In dit geval is de Raad van Bestuur verplicht de Algemene Vergadering samen te roepen met respect voor de wettelijke vastgelegde termijnen ter zake .

In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Ongeldige stemmen en onthoudingen worden hierbij niet meegeteld Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of diegene die op dat ogenblik de vergadering voorzit.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging gedetailleerd op de agenda is vermeld en indien 2/3 van de effectieve leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, zoals door deze statuten is bepaald, en waarop deze vergadering een geldig besluit zal kunnen nemen, ongeacht het aantal aanwezige en vertegenwoordigde effectieve leden. Deze tweede vergadering mag niet binnen de 15 kalenderdagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden. Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede algemene vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met een meerderheid van 4/5 van de stemmen worden besloten.

De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten om geldig te zijn, ondertekend worden door de voorzitter, of twee bestuurders. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief of per aangetekende brief of per e-mail tenminste acht werkdagen voor de vergadering.

De oproepingsbrief, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda, die wordt vastgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door 1/20 van de effectieve leden, moet eveneens op de agenda worden vermeld. Dit onderwerp moet uiteraard door het 1/20 van de leden ondertekend zijn en tenminste twee werkdagen voor de vergadering aan de voorzitter van de raad van bestuur overhandigd zijn. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen in geen geval behandeld worden.

Van iedere statutenwijziging zullen de wijzigingen en de volledig gecoördineerde statuten na deze wijziging neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient de wijziging (bij uittreksel) bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

ARTIKEL 31.

Bij vrijwillige ontbinding van de vereniging worden dezelfde regels als deze beschreven voor het wijzigen van het doel der vereniging vereist.

ARTIKEL 32.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

MOD 2.2

Luik B - vervolg

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid. Bij uitsluiting van een lid moet dit punt eveneens op de agenda voorkomen en moet het lid worden uitgenodigd om in zijn verdediging te kunnen voorzien. Uitsluiting kan slechts gebeuren op grond van ernstige inbreuken op de gemeenschappelijke doelstellingen of op grond van benadeling van de vereniging. Onverminderd het recht van de vereniging of haar leden om vergoeding te eisen van uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers, hebben deze geen deel in het vermogen van de vereniging, zij kunnen geen enkel recht laten gelden op de goederen van de vereniging en zij kunnen nooit teruggave of vergoeding vorderen van eventueel gestorte bijdragen of gedane inbrengen.

Een gewone meerderheid der stemmen is vereist voor de aanvaarding van een nieuw lid waarvoor stemming vereist is naar aanleiding van de bepalingen van ARTIKEL 6 .

ARTIKEL 33.

ARTIKEL 35.

ARTIKEL 36.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

ARTIKEL 34. Uit te nodigen partijen op de AV en jaarlijkse rapporteringen aan het Agentschap

Van elke vergadering worden notulen gemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register. Dit register kan op de zetel van de vereniging door effectieve en toegetreden leden en belanghebbende derden worden ingezien. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders en bij ontstentenis hiervan door twee leden van de algemene vergadering.

Zie de wettelijke bepalingen .

TITEL V: REKENINGEN EN BEGROTINGEN

TITEL VII: ONTBINDING EN VEREFFENING

Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3 van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een 4/5 meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden.

Zijn geen 2/3 van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een 4/5 meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging vrijwillig te ontbinden.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffeningsvoorwaarden.

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

De raad van bestuur sluit de rekeningen over het voorbije boekjaar af en bereidt de begroting van het komend boekjaar voor. Beide worden ter goedkeuring aan de algemene vergadering voorgelegd die gehouden wordt binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

De activa zullen, na aanzuivering van de passiva, worden overgedragen aan een vereniging met een gelijkaardige doelstelling. De algemene vergadering of, bij ontstentenis van een besluit van de algemene vergadering, de vereffenaars, besluiten aan welke vereniging met gelijkaardige doelstelling de activa worden overgedragen.

Van de ontbinding zal het ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars neergelegd worden op de griffie van de rechtbank van koophandel. Binnen de 30 dagen na de neerlegging dient dit ontbindingsbesluit, de benoeming en de ambtsbeëindiging van de vereffenaars bij uittreksel bekendgemaakt te worden in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Luik B - vervolg

ARTIKEL 37.

MOD 2.2

Een Huishoudelijk Reglement kan deze statuten aanvullen zonder af te wijken van wat in de voorgaande artikelen bepaald werd.

Voor alles wat in deze statuten niet is voorzien of geregeld, blijft de Wet van 27 juni 1921 gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Aldus opgemaakt en aangenomen met eenparigheid van stemmen op de stichtingsvergadering van 01 december 2014 en in 2 exemplaren, waarvan ieder lid een exemplaar ontvangt. Het eerste originele exemplaar wordt neergelegd bij de griffie van de rechtbank van koophandel van het gerechtelijk arrondissement waar de WBE onder ressorteert en het tweede originele exemplaar is bestemd voor het register der beraadslagingen van de algemene vergadering.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Te Meerhout, 01 december 2014

Voorzitter Secretaris

Rudi Van Decraen Stany Hendrickx

12/08/2015
ÿþ .W~~.r~.. MoD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

ir

RECHTBANK, VAN Kt)t]PHAï4;DEL

31 JUL! 2015

ANTWERPEN afdeling TïTURNHOUTGt «Heiar

Neergelegd ter griffie van de

1111111

*15116897*

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/08/2015 - Annexes du Moniteur belge

Ondernemingsnr : 0507.757.188

Benaming

(voluit) WBE Difliddenkempen (verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Savel, 22 - 2490 Balen

Onderwerp akte

Nieuwe leden van de Raad Van Bestuur vanaf 20 juni 2015 :

Gysbregghts Patrick, 62.01.30-225.87

Diepvens Noël, 54.11.07-209.16

Hendrickx Constant, 53.01,15-237.45

en

benoeming van volgende functies

Gysbrechts Patrick, 62.01.30-225.87, ondervoorzitter

Phillips Alan, 51.12.13-219.88, penningmeester

Van Decraen Rudi, 62.11.23-219.88, voorzitter

Hendrickx Constant, 53.01.15-237.45, secretaris.

Zie ook Luik C voor details.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Coordonnées
WILDBEHEEREENHEID MIDDENKEMPEN, AFGEKORT : W…

Adresse
SAVEL 22 2490 BALEN

Code postal : 2490
Localité : BALEN
Commune : BALEN
Province : Anvers
Région : Région flamande