WINKELCENTRUM SCHILDE

Association sans but lucratif


Dénomination : WINKELCENTRUM SCHILDE
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 443.881.304

Publication

02/09/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Qndernemingsnr : Benaming

(voluit) :

Neergelegd ter griffie van do Rechtbank van {iaapfiandél to Antwerpen, ap

2 214UG. 2013

Griffie

IINIII III Ilnllllll~ll ~

" 131350fi1

443.881.304

Winkelcentrum Schilde

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge (verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Turnhoutsebaan 158, 2970 Schilde

Onderwerp akte : Statuten - Benoemingen

Titel 1.  Benaming, zetel, doel, duur.

Artikel 1. De vereniging draagt als naam: « Winkelcentrum Schilde », vereniging zonder winstoogmerk.

Artikel 2.: De zetel van de vereniging is gevestigd in Schilde, Turnhoutsebaan 158 in het gerechtelijk arrondissement Antwerpen.

Artikel 3. ; De vereniging heeft tot doel

-de individuele en/of gemeenschappelijke belangen van haar leden te behartigen en te verdedigen;

-de samenwerking tussen haar leden te bevorderen en te organiseren;

-haar leden opleiding te verschaffen;

-manifestaties, gezamenlijke en promotionele acties in te richten;

-het gemeentebestuur dan wel alle noodzakelijke organen van privaat of algemeen belang te adviseren en

overeenkomstig te handelen in alle aangelegenheden;

-leden af te vaardigen naar het Dagelijks Bestuur van de Gemeentelijke KMO- en Vrije beroepenraad, en

andere organen van privaat of algemeen belang.

De vereniging mag alle activiteiten ontwikkelen en maatregelen treffen die dit doel kunnen bevorderen. Zij

kan in deze zin ook handelsdaden stellen enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan

het doel waarvoor zij werd opgericht. Zij kan eveneens alle noodzakelijke rechtshandelingen stellen.

Artikel 4.. :De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur. Zij kan te allen tijde worden ontbonden. Titel Il.  Leden, toelatingen, uittredingen, aanwervingen.

Artikel 5. :De vereniging telt effectieve leden (ook genoemd werkende leden) en toegetreden leden. Toegetreden leden hebben alleen verplichtingen die bepaald worden in het huishoudelijk reglement, opgesteld door de Raad van Bestuur en goedgekeurd door de Algemene Vergadering.

Het aantal effectieve leden is onbeperkt maar moet minstens een meer bedragen dan het aantal bestuurders.

Artikel 6. : Iedere natuurlijk persoon of rechtspersoon kan tot de vereniging toetreden. Een kandidaat lid richt zijn verzoek om toetreding schriftelijk, al of niet in elektronische vorm, aan de Raad van Bestuur. Iedere kandidaat wordt lid na betaling van het jaarlijks lidgeld.

Artikel 7. : De Raad van Bestuur beslist over de toetreding van een kandidaat lid hetzij als effectief lid hetzij als toegetreden lid. De Raad van Bestuur kan ook ieder kandidaat lid weigeren. Alsdan zal het eventueel reeds

betaalde lidgeld teruggestort worden. De beslissing tot weigering door de Raad van Bestuur is soeverein.

Artikel 8.: De jaarlijkse bijdrage van de leden bedraagt maximum zevenhonderdvijftig euro. Het bedrag van de jaarlijkse bijdrage wordt vastgesteld door de Algemene Vergadering. De effectieve en de toegetreden leden betalen een gelijke bijdrage. De leden hebben geen persoonlijke verplichtingen uit hoofde van de verplichtingen van de vereniging.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden . Recta : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

Mao 2.2

Artikel 9. Elk lid kan te allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet schriftelijk, al of niet in elektronische vorm, aan de Raad van Bestuur ter kennis worden gebracht. Het lid dat weigert de jaarlijkse bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen. De uitsluiting van een lid kan slechts door de Algemene Vergadering en met een meerderheid van 2/3 van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen worden uitgesproken.

Artikel 10.: Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging, en kunnen nooit teruggave van of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen. Zij kunnen noch opgave of overlegging van rekeningen, noch plaatsing van zegels, noch inventaris eisen of vorderen.

Tite! ill.  Raad van Bestuur.

Artikel 11.

§1. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur van ten minste drie effectieve leden. De leden van de Raad van Bestuur worden voor onbepaalde duur benoemd door de Algemene Vergadering en zijn door deze te allen tijde afzetbaar. Zij oefenen hun mandaat kosteloos uit,

§2. De bevoegdheden van de Raad van Bestuur worden uitgeoefend in college.

§3. De uittredende bestuurders zijn onbeperkt herkiesbaar.

§4. Een bestuurder dient zijn/haar ontslag schriftelijk, al of niet in elektronische vorm, al of niet aangetekend, mee te delen aan de Raad van Bestuur.

Artikel 12. :

§ 1. De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester. Eventueel kan ook een ondervoorzitter gekozen worden. De voorzitter, of twee bestuurders, roept de Raad bijeen. De voorzitter zit de vergadering voor. Ingeval de voorzitter belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de ondervoorzitter of de secretaris. Ingeval beide belet of afwezig zijn wordt de vergadering voorgezeten door de bestuurder die het langst in functie is.

§ 2. De Raad kan slechts geldig beslissen indien ten minste de helft van de bestuurders aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt. Een bestuurder kan zich door een andere bestuurder laten vertegenwoordigen, maar niemand mag meer dan één volmacht dragen.

§3. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, Deze worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee bestuurders. De notulen worden opgenomen in een daartoe bestemd register, al of niet in elektronische vorm. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en alle andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter cf door twee bestuurders.

§4. In geval van vacature tijdens een mandaat wordt een voorlopige bestuurder benoemd om het mandaat van de uittredende bestuurder verder te zetten.

Artikel 13. Bevoegdheden in de Raad van Bestuur :

§1. De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van diegene die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

§2. De Raad van Bestuur kan zijn bevoegdheden geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer van zijn leden.

§3. Bij buitengerechtelijke handelingen wordt de vereniging, ook tegenover derden, geldig vertegenwoordigd door de handtekening van één bestuurder.

$4. De Raad van Bestuur kan bepaalde en strikt omschreven opdrachten laten uitvoeren door een gevolmachtigde, al of niet lid van de vereniging, van wie hij de bevoegdheid vaststelt.

§5. De bestuurders nemen in de uitoefening van hun functie geen enkele persoonlijke verplichting op zich en zijn slechts verantwoordelijk voor de uitoefening van hun mandaat,

Titel IV.  Algemene Vergadering,

Artikel 14, : Alle effectieve leden vormen samen de Algemene Vergadering. Elk effectief lid beschikt over één stem op cie Algemene Vergadering. Een effectief lid kan zich door een ander effectief lid op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Artikel 15. : Tot de uitsluitende bevoegdheid van de Algemene Vergadering behoren: de wijziging van de statuten, de benoeming en de afzetting van de Bestuurders, de goedkeuring van de begroting en de rekeningen, de kwijting aan de Bestuurders, de vrijwillige ontbinding van de vereniging, en de uitsluiting van leden.

Bijeenroeping van de Algemene Vergadering.

Artikel 16. :

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge

§1. De Algemene Vergadering wordt bijeengeroepen door de Raad van Bestuur telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist,

§2. Ieder jaar, ten laatste op 31 maart, wordt een Algemene Vergadering gehouden op dag, uur en plaats bepaald door de Raad van Bestuur. De Raad van Bestuur legt de rekeningen van het verlopen dienstjaar en de begroting van het komende dienstjaar ter goedkeuring voor aan deze vergadering.

§3. Wanneer één vijfde van de leden daarom verzoekt, is de Raad van Bestuur verplicht een Bijzondere Algemene Vergadering bijeen te roepen.

§4, De oproepingen tot de Algemene Vergadering moeten, om geldig te zijn, worden ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders of één vijfde van de effectieve leden. Alle effectieve leden moeten worden opgeroepen per gewone brief, al of niet in elektronische vorm, of per aangetekende brief ten minste tien dagen v66r de vergadering.

§5. De oproeping vermeldt plaats, dag en uur van de vergadering, en bevat de agenda die wordt vastgelegd door de Raad van Bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste één twintigste van de effectieve leden moet eveneens op de agenda vermeld worden. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen worden behandeld wanneer hierom wordt verzocht door ten minste 2/3 van de aanwezige effectieve leden. De Algemene Vergadering kan echter geen geldige beslissingen nemen over onderwerpen die niet op de agenda staan,

§6. De vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of, bij ontstentenis van deze, door het aanwezige lid van de Raad van Bestuur dat het langst in functie is.

Stemrecht, aanwezigheid, volmacht, meerderheid.

Artikel 17,

§1. Met uitzondering van de door de wet en door de statuten voorziene gevallen, worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter. Elk lid kan slechts één volmacht vertegenwoordigen.

§2. Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien de wijziging op de oproeping is vermeld en indien 2/3 van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit quorum niet bereikt dan kan een Buitengewone Algemene Vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit kan nemen ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden. Voor elke statutenwijziging is steeds een meerderheid van 2/3 der aanwezige of vertegenwoordigde leden vereist, ook op de Buitengewone Algemene Vergadering. Bij wijziging van het doel van de vereniging is een 2/3 aanwezigheid evenals een 4/5 meerderheid vereist.

§3, Tot vrijwillige ontbinding van de vereniging kan slechts door de Algemene Vergadering worden besloten wanneer 2/3 van haar leden aanwezig of vertegenwoordigd zijn. Een besluit tot vrijwillige ontbinding kan slechts genomen worden met een 4/5 meerderheid der stemmen. Zijn 2/3 van de leden niet aanwezig dan dient een Buitengewone Algemene Vergadering worden samengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezigheden maar wel dient een 4/5 meerderheid bereikt.

§4. Een meerderheid van 2/3 der stemmen is vereist voor het uitsluiten van een lid, ongeacht het aantal aanwezigen.

Bekendmaking van de besluiten van de Algemene Vergadering.

Artikel 18,

§1. Van elke vergadering worden notulen opgemaakt. De notulen worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris of door twee aanwezige bestuurders. De notulen worden opgenomen in een bijzonder register, al of niet In elektronische vorm.

§2. De in rechten of elders voor te brengen uittreksels worden getekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Die uittreksels worden gegeven aan elk effectief lid of aan elke derde die het aanvraagt, mits deze een wettig belang doet blijken.

Titel V,  Rekeningen en begrotingen.

Artikel 19. teder jaar worden de rekeningen van het verlopen jaar vastgesteld en wordt de begroting opgemaakt voor het volgend boekjaar. Beiden worden onderworpen aan de goedkeuring van de gewone Algemene Vergadering van de maand maart,

Titel VI. -- Ontbinding, vereffening.

Artikel 20.: In geval van vrijwillige ontbinding duidt de Algemene Vergadering een of meerdere vereffenaars aan en bepaalt hun bevoegdheid.

Artikel 21. ; De Algemene Vergadering kan de ontbinding van de vereniging alleen uitspreken in de voorwaarden bepaald door de wet.

Artikel 22. In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden en betaling van de kosten van de vereffening, overgedragen aan een vereniging of stichting met een gelijkaardig doel of een liefdadigheidsinstelling,

MOD 2.2

oor-behouden aan het t3elgisch Staatsblad Luik B - Vervolg

Artikel 23.: Voor al wat in deze statuteri nfét uitdrukkélijkis genegerd, is de wet vang mei'2002 op de.' verenigingen zonder winstoogmerk en haar eventuele toekomstige aanpassingen en wijzigingen toepasselijk.

Aangenomen door de Algemene Vergadering op 19/08/2013

Opgemaakt in twee exemplaren, om te worden neergelegd ter griffie van de Rechtbank van Koophandel te Antwerpen van het Gerechtelijk Arrondissement Antwerpen



(volgen de handtekeningen)

Besluiten van de Algemene Vergadering van 19/08/2013

Worden tot bestuurder benoemd of herbenoemd :

Janssens Leen, Rozenstraat 6, 2560 Kessel, geboren te Lier, 22/07/1976 (nieuw)

Pauwels Joris, Van de Wervelaan 48, 2970 Schilde, geboren te Brecht 08/0'3Ï1 5 ,(n i e uw

Pauwels Godelieve, Tumhoutsebaan 340, 2970 Schilde, geboren te Brecht 29/10/1962

Stuyts Manuel, Reeweide 9, 2970 Schilde, geboren te Brecht 28/07/1963

Vrelust Luc, Tumhoutsebaan 162/2, 2970 Schilde, geboren te Schilde 05/06/1952

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 02/09/2013 - Annexes du Moniteur belge Nemen ontslag als bestuurder:

De Smet Piet, Hermelijnlaan 21, 2900 Schoten, geboren te Schoten 13/11/1949 Mariën Dirk, Tumhoutsebaan 206, 2970 Schilde, geboren te Brecht 23/07/1956 Ulens Leo, Noorderlaan 27, 2970 Schilde, geboren te Antwerpen 08/06/1944

Besluiten van de Raad van Bestuur van 19/08/2013

De volgende functies worden toegewezen: Voorzitter: Vrelust Luc, voornoemd,

Secretaris: Pauwels Godelieve, voornoemd Penningmeester: Stuyts Manuel, voornoemd.

Op de laatste biz. van Luik f vermelden ° Recto. ' Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetziî van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
WINKELCENTRUM SCHILDE

Adresse
TURNHOUTSEBAAN 158 2970 SCHILDE

Code postal : 2970
Localité : SCHILDE
Commune : SCHILDE
Province : Anvers
Région : Région flamande