ZAND-GRIND-KALKSTEEN, AFGEKORT : ZAGRIKA

Association sans but lucratif


Dénomination : ZAND-GRIND-KALKSTEEN, AFGEKORT : ZAGRIKA
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 472.502.242

Publication

08/04/2014
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

No~.r;~ r3 ~ `

~ ~r.".:" ~~~ fiJ ~1~1!!o f'7,

van-EGs; saeed,^i te AintrierpC-P,

2 7 PMI 2014

Griffie



Ondernemingenr : 0472.802.242

Benaming

(votuit) ; ZAND-GRIND-KALKSTEEN

(verkort) : ZAGRIKA

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Ringlaan 89, 2610 Antwerpen

Onderwerp akte ; Nieuwe statuten (met zetelwijziging), wijziging raad van bestuur, benoeming' dagelijks bestuur

Uittreksel uit de aktes:

De algemene vergadering van 6/6/2013, geldig samengeroepen en beschikkend over de nodige aantallen inzake aanwezigheid en meerderheid, heeft in haar zitting besloten de statuten, met inbegrip van het;

zeteladres, als volgt te wijzigen:





TITEL I. -- Naam, zetel, doel, duur

Artikel 1. De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam: Zand-Grind-Kalksteen, verkort; Zagrika.

Art. 2. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te Tulpenhof 7, 9820 Mereibeke. De: algemene vergadering is gemachtigd de zetel te verplaatsen. Zij ressorteert onder het gerechtelijk, arrondissement Gent.

Art. 3, De vereniging heeft tot doel het vervoer van zand, grind en kalksteen via de waterwegen te promoten,

te bevorderen en te stimuleren. Zij mag in dit kader alle nodige activiteiten die hiermee verband kunnen houden;

ontwikkelen en verrichten.

Zo kan de vereniging opdrachten uitvoeren voor derden op grond van haar deskundigheid.

Zij kan beroep doen op al de wetenschappelijke en technische middelen waarover haar leden en derden

` beschikken.

Zij kan beroep doen op nuttig blijkende medewerking buiten de raad van bestuur.

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il.  Leden

Art. 4. De vereniging kan effectieve en toegetreden leden tellen. De volheid van het lidmaatschap, met, inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden. Effectieve; leden zijn diegenen wiens naam is vermeld In het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt. bijgehouden, De wettelijke bepalingen zijn alleen op de effectieve leden toepasselijk. De term lid of leden in deze statuten verwijst enkel naar de effectieve leden.

Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vzw. Ze hebben geen`

stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en verplichtingen van de toegetreden [eden kunnen worden:

ingeschreven in een huishoudelijk reglement. Er zijn vier vaste groeperingen die leden kunnen afvaardigen: - Vervoerders van zand, grind en kalksteen via de waterwegen; - Producenten van zand, grind en kalksteen;

- Handelaars in zand, grind en kalksteen;

- Bevrachters van zand, grind en kalksteen.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Rgcto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

\), \..)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Kunnen lid worden :

Elke natuurlijke of rechtspersoon die behoort tot één van de vermelde vaste groeperingen. Deze vertegenwoordigers zijn de leden van de vereniging. Het aantal moet minimum drie bedragen,

Art. 5. De vier groeperingen hebben evenveel stemmen in de algemene vergadering en in de raad van bestuur. De verdeling van deze stemmen gebeurt onderling per groepering. leder van de groeperingen heeft een blokkeringsrecht tegenover elke beslissing (tenzij anders bepaald in de statuten), op voorwaarde dat de meerderheid van de leden van die groepering dit vraagt.

Art, 6. Kandidaat-leden, die behoren tot één van de groeperingen, dienen hun verzoek tot lidmaatschap schriftelijk te richten aan de raad van bestuur en schriftelijk hun instemming te betuigen met het doel, de statuten en het huishoudelijk reglement van de vereniging.

De groepering die het aanbelangt, zal deze aanvraag onderzoeken en geargumenteerd voorleggen aan de raad van bestuur. Deze bekrachtigt de aanvaarding of kan deze geargumenteerd afwijzen,

Na aanvaarding gaat het lidmaatschap in zodra het jaarlijks lidgeld gestort werd op rekening van de vereniging,

Art, 7. Ieder lid is vrij op gelijk welk ogenblik uit de vereniging te treden. Het ontslag moet bij aangetekend schrijven aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht.

Art. 8. Geen enkele groepering of lid kan rechten doen gelden op het maatschappelijk bezit of op de gestorte bijdragen.

TITEL ilt. -- Algemene vergadering

Art. 9. De algemene vergadering is samengesteld uit alle leden van de groeperingen en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of, bij afwezigheid, de ondervoorzitter.

Een lid van een groepering kan zich laten vertegenwoordigen door een ander lid van dezelfde groepering op de algemene vergadering, mits dit lid in het bezit is van een geschreven en ondertekende volmacht. Een lid kan slechts één ander lid vertegenwoordigen.

Op de algemene vergadering beschikt iedere groepering over zes stemmen; de verdeling gebeurt onderling per groepering.

Art, 10. De algemene vergadering is bevoegd voor:

-het wijzigen van de statuten,

-de benoeming en de afzetting van de bestuurders,

-de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun bezoldiging ingeval een

bezoldiging wordt toegekend,

-de kwijting aan de bestuurders en de commissarissen,

-de goedkeuring van de begroting en van de rekening,

-de vrijwillige ontbinding van de vereniging,

-de uitsluiting van een lid van de vereniging,

-de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk,

-aile gevallen waarin deze statuten het vereisen.

De algemene vergadering kan een lid afzetten ais de activiteit van het lid strijdig is met de in de statuten of huishoudelijk reglement opgenomen doelstellingen.

De beslissing tot uitsluiting dient genomen te worden door een 314e meerderheid van stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden van de algemene vergadering en dit punt dient vermeld te worden op de agenda van de algemene vergadering. De beslissing kan slechts genomen worden nadat het lid opgeroepen werd.

Het niet tijdig betalen van de bijdrage, na twee aangetekende aanmaningen met vermelding van de termijn tot betalen, brengt de automatische afzetting met zich mee.

Het lidgeld van het lopende jaar blijft in beide gevallen verschuldigd,

1

t

. .t MOD 2,2

A

Art. 11. De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens het doel van de vereniging dit vereist of wanneer een groepering, op vraag van de meerderheid van de leden van een groepering, De uitnodigingen worden verstuurd door de voorzitter, of indien deze in de onmogelijkheid verkeert, de ondervoorzitter.

Zij moet minstens eenmaal per jaar, uiterlijk op 30 juni, worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begroting van het volgend jaar,

De oproeping voor de algemene vergadering die ook de agenda bevat, wordt verstuurd per brief ten minste veertien dagen vóór de vergadering.

Art. 12. De beslissingen van de algemene vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van de stemmen van de aanwezige en de vertegenwoordigde leden, behalve in de gevallen waarin de wet van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, het anders bepaalt.

staking van stemmen beslist de voorzitter van de vereniging, of degene die de vergadering voorzit,

Art. 13. De beslissingen van de algemene vergadering worden ter kennis gebracht aan de leden per gewone brief uiterlijk binnen 14 dagen na de vergadering.

Deze beslissingen worden genoteerd in een bijzonder register, in bewaring gehouden op de maatschappelijke zetel waar alle belanghebbende derden er kennis van kunnen nemen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2014 - Annexes du Moniteur belge TITEL IV. -- De raad van bestuur

Art. 14. De vereniging Wordt bestuurd door een raad van bestuur van ten minste 3 en ten hoogste 24 bestuurders benoemd onder de leden van de algemene vergadering. De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering. Elke groepering moet vertegenwoordigd zijn in de raad van bestuur.

Een bestuurder kan zich laten vertegenwoordigen door een vaste plaatsvervanger, De algemene vergadering benoemt voor iedere bestuurder een plaatsvervanger die de volle bevoegdheid krijgt om deze tijdens de raad te vervangen.

Bestuurders worden benoemd voor vierjaar. Een bestuurder kan herverkozen worden. De raad van bestuur kan aanvullende, niet-stemgerechtigde waarnemers toelaten.

Iedere bestuurder aangewezen om een vacature in te vullen in de loop van een mandaat wordt slechts benoemd voor de voltooiing van dit mandaat.

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd, Ingeval het mandaat van voorzitter enfof secretaris toekomt aan een niet-bestuurder, is dit tevens onbezoldigd. De raad van bestuur kan evenwel beslissen bepaalde kasten die door de bestuurders, leden of derden worden gemaakt, te vergoeden,

Art. 15. De raad van bestuur kiest een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een penningmeester.

De voorzitter en de secretaris moeten geen lid zijn van één van de groeperingen en moeten bijgevolg geen bestuurder zijn. In dat geval moet de algemene vergadering de keuze van de voorzitter bekrachtigen.

De voorzitter, of in zijn afwezigheid de ondervoorzitter, roept de raad bijeen en zit de vergaderingen voor,

De raad van bestuur beraadslaagt en beslist als college: de raad kan slechts beslissen als van ieder van de groeperingen minstens een bestuurder aanwezig is. De beslissingen warden genomen met gewone

meerderheid van stemmen, rekening houdend met het blokkeringsrecht van de verschillende groeperingen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter van de vereniging, of degene die de vergadering voorzit, beslissend.

De vereniging heeft een dagelijks bestuur bestaande uit de voorzitter, de ondervoorzitter, de secretaris en de penningmeester.

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als elke handeling of verrichting van gering belang, die tegelijkertijd spoedeisend is zodat niet kan gewacht worden tot de raad van bestuur samenkomt.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOI) 2.2

Hun benoeming gebeurt door de raad van bestuur bij meerderheid van stemmen van de aanwezige bestuurders, die hieromtrent geldig beslist indien de meerderheid van de bestuurders aanwezig is.

De ambtsbeëindiging van het dagelijks bestuur kan geschieden op vrijwillige basis door een lid van het dagelijks bestuur zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur of door afzetting door de raag van bestuur.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg, Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen,

Art, 16, De bestuurders zijn niet persoonlijk gebonden door de verbintenissen van de vereniging, Hun verantwoordelijkheid beperkt zich tot de uitoefening van hun mandaat.

be beraadslagingen van de raad van bestuur worden vastgelegd in notulen.

be notulen worden bewaard, een afschrift wordt aan de bestuurders toegezonden.

Art. 17. De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte. Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, uitgezonderd voor deze die aan de algemene vergadering zijn voorbehouden. Zo kan hij onder meer akten ondertekenen en giften ontvangen en aile huishoudelijke reglementen opstellen die hij nodig acht.

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter en minstens één bestuurder, die gezamenlijk moeten handelen.

De ambtsbeëindiging van de functie van voorzitter kan geschieden op vrijwillige basis door de voorzitter zelf door een schriftelijk ontslag in te dienen bij de raad van bestuur of door afzetting door de raad van bestuur. Ingeval de voorzitter geen bestuurder is, moet de algemene vergadering bekrachtigen.

De raad van bestuur benoemt en ontslaat het eventueel personeel. Hij bepaalt hun taken en bezoldigingen.

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken overdragen aan het dagelijks bestuur of zelfs aan één bestuurder.

TITEL V.  Inkomsten

Art. 18. De vereniging vindt haar middelen in:

- de door de leden jaarlijks gestorte bijdrage waarvan de hoogte door de raad van bestuur bepaald wordt

met een maximum van 2.500 euro;

- de vergoeding voor prestaties die de vereniging verricht voor derden;

- eventuele giften en subsidies;

- elke door de vzw-wet toegestane bron van inkomsten.

TITEL VI.  Begroting en rekeningen

Art. 19, Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december,

Na ieder afgelopen boekjaar wordt door de raad van bestuur de rekening van het afgelopen jaar afgesloten en ter goedkeuring voorgelegd aan de algemene vergadering, Jaarlijks stelt de raad van bestuur een begroting en een actieplan op die worden voorgelegd aan de algemene vergadering.

De algemene vergadering benoemt twee rekeningtoezichters voor het nazicht van de boekhouding voor de periode van twee jaar te kiezen tussen de leden van de verschillende groeperingen, Zij controleren de rekeningen en de begroting en brengen hierover verslag uit aan de algemene vergadering.

De verantwoordelijkheid van de rekeningtoezichters voor zover deze uit hun recht van controle en van toezicht voortvloeit, wordt bepaald volgens dezelfde regels ais die voor de bestuurders gelden.

TITEL VIL -- Ontbinding en vereffening

S ' ' 1

a 4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 08/04/2014 - Annexes du Moniteur belge

tvIOD 2.2

Art, 20. De vereniging mag te allen tijde ontbonden worden. Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten indien 2/3e van de leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en een meerderheid van 4/5e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden, Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vernield worden,

Zijn geen 213e van de leden op deze algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede algemene vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits een meerderheid van 415e der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden

in geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebreke daarvan, de rechtbank, één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid alsmede de vereffening-voorwaarden.

De algemene vergadering zal na vereffening van de passiva over de bestemming der goederen en waarden van de ontbonden vereniging beslissen en deze goederen een bestemming geven die zo kort mogelijk het doel benadert waarvoor de vereniging werd opgericht, met uitsluiting van de leden van de vereniging.

Art. 21. Voor alles wat in deze statuten of het huishoudelijk reglement niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wat van 27 juni 1921, zoals gewijzigd door de wet van 2 mei 2002 en latere wetswijzigingen, van toepassing.

De algemene vergadering van 6/6/2013 neemt kennis van het ontslag van volgende bestuurders:

Bauwens Armand

De Prins Eric

Troch Robert

De Leus Dirk

De algemene vergadering van 6/6/2013 heeft tot bestuurders herbenoemd:

Van Look Jules, Ridder Walter Van Havrelaan 187 bus 8, 2900 Schoten, geboren op 06/10/1953, te

Merksem

Van Lancker Christiaan, Pilaarstraat 19, 9820 Merelbeke, geboren op 13/11/1959, te Gent

Talpe Daniël, Sinjorendreef 33, 2980 Zoersel, geboren op 17/04/1953, te Torhout

De algemene vergadering van 6/6/2013 heeft tot nieuwe bestuurders benoemd:

Van der Maat Luc, Tulpenhof 7, 9820 Merelbeke, geboren op 20107/1952, te Mortsel Vanhoywegen Louis, Hogeweg 20, 2960 Sint Job in 't Goor, geboren op 03/05/1951, te Ruisbroek Van Duynslaeger Joris, Rotenaard 106/5, 2650 Edegem, geboren op 20/1211951, te Mortsel Parms Dimitri, Zavelstraat 24bis, 2800 Mechelen, geboren op 19/06/1966, te Mechelen Joris Patrick, Thier de Jace 156, 4460 Grâce-Hollogne, geboren op 09/02/1954, te Lommel Lecoq Luc, Dorekensstraat 25, 1674 Bellingen, geboren op 04/10/1953, te Halle

De algemene vergadering neemt kennis van het ontslag van volgende bestuurder, per 9/9/2013:

Van Lancker Christiaan, Pilaarstraat 19, 9820 Merelbeke, geboren op 13/11/1959, te Gent

De raad van bestuur is bijgevolg ais volgt samengesteld:

Van der Maat Luc, Tulpenhof 7, 9820 Merelbeke, geboren op 20/07/1952, te Mortsel

Vanhoywegen Louis, Hogeweg 20, 2960 Sint Job in 't Goor, geboren op 03/05/1951, te Ruisbroek

Van Duynslaeger Joris, Rotenaard 106/5, 2650 Edegem, geboren op 20/12/1951, te Mortsel

Parms Dimitri, Zavelstraat 24bis, 2800 Mechelen, geboren op 19/06/1966, te Mechelen

Joris Patrick, Thier de Jace 156, 4460 Grâce-Hollogne, geboren op 09/02/1954, te Lommel

Lecoq Luc, Dorekensstraat 25, 1674 Bellingen, geboren op 04/10/1953, te Halle

Van Look Jules, Ridder Walter Van Havrelaan 187 bus 8, 2900 Schoten, geboren op 06/10/1953, fe

Merksem

Talpe Denté!, Sinjorendreef 33, 2980 Zoersel, geboren op 17/04/1953, te Torhout

De raad van bestuur oefent haar mandaat als college uit, maar kan bepaalde bevoegdheden onder haar verantwoordelijkheid overdragen aan één of meer gemachtigden.

6

"

th~

MOI) 22

Voorbehouden

aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - Vervolg

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke akten en , ' heeft eveneens aile bevoegdheden die niet bij wet of door deze statuten aan de algemene vergadering worden toegekend.

De raad van bestuur benoemt zelf elke functie die hij voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk acht,

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgende gemachtigde functies verdeeld en in die functie benoemd:

Voorzitter: Van der Maat Luc, Tulpenhof 7, 9820 Merelbeke, geboren op 20/07/1952, te Mortsel

Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de raad van bestuur als college, is de vereniging in en buiten rechte rechtsgeldig vertegenwoordigd door de voorzitter en minstens één bestuurder, die gezamenlijk moeten handelen.

De raad van bestuur heeft onder zijn leden volgend dagelijks bestuur benoemd:

Voorzitter: Van der Maat Luc, Tulpenhof 7, 9820 Merelbeke, geboren op 20/07/1952, te Mortsel

Ondervoorzitter-Secretaris: Van Look Jules, Ridder Walter Van Havrelaan 187 bus 8, 2900 Schoten, geboren op 0611011953, te Merksem

Penningmeester: Lecoq Luc, Dorekensstraat 25, 1674 Bellingen, geboren op 04/10/1953, te Halle

Het dagelijks bestuur wordt omschreven als elke handeling of verrichting van gering belang, die tegelijkertijd spoedeisend is zodat niet kan gewacht worden tot de raad van bestuur samenkomt.

De beslissingen genomen door het dagelijks bestuur worden op intern vlak steeds genomen in collegiaal overleg, Voor de externe vertegenwoordiging wat het dagelijks bestuur betreft, kan een dagelijks bestuurder alleen handelen.

TeAntwe " en op 9/9/2013

a

Van der M -t Luc Voorzitter

e je iel ri¢nrvr. at

_ rJ h¢-1-0 te M

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ZAND-GRIND-KALKSTEEN, AFGEKORT : ZAGRIKA

Adresse
RINGLAAN 89, BUS 2 2610 WILRIJK

Code postal : 2610
Localité : Wilrijk
Commune : ANTWERPEN
Province : Anvers
Région : Région flamande