ZONDER GRENZEN

Association sans but lucratif


Dénomination : ZONDER GRENZEN
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 424.388.559

Publication

10/06/2011
ÿþ11l fl111111 liii iNiiii iiuNu1iu

*11087497*

,::C7 2 2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

GRIFFIE RECHTBANK VAN

3 0 MEI 2011

KOOPHANDEL. TURNHOUT] De griffielriffie



Min

Qndernemingsnr. : 0424388559

Benaming Zonder Grenzen

(voluit) :

(afgekort) :

Rechtsvorm : vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Heidestraat 17 2360 Oud-Turnhout

' Onderwerp akte :

De Algemene Vergadering van de v.z.w. Zonder Grenzen heeft op 18 oktober 2009 de hierna vermelde statuten goedgekeurd ter vervanging van de statuten goedgekeurd door de Algemene Vergadering op 18 november 1994. Deze nieuwe statuten zijn rechtsgeldig met ingang van 1 december 2009.

Titel 1  Benaming, zetel, doel, duur.

Artikel 1. De vereniging wordt opgericht onder de benaming "Zonder Grenzen".

Artikel 2. De zetel van de vereniging is gevestigd te 2360 Oud-Turnhout, Heidestraat 17. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Tumhout.

Het ondernemingsnummer van de vereniging is: 0424.388.559

Artikel 3. De vereniging heef tot doel een bindend element te zijn tussen de leden. Zij verleent de nodige nazorg aan adoptief gezinnen en kinderen die door de vzw Zonder Grenzen en de vzw Nyundo bemiddeld zijn geweest.

De vereniging organiseert op regelmatige basis acties om financiële middelen samen te brengen om ontwikkelingsprojecten te steunen in de herkomstlanden van de adoptiefkinderen.

Artikel 4. De duur van de vereniging is onbeperkt.

Artikel 5. De vereniging "Zonder Grenzen" is een pluralistische vereniging.

Titel 2  Leden.

Artikel 6. De vereniging bestaat uit minimum 9 leden.

Artikel 7. Zijn lid:

- Iedereen die zijn gemotiveerde kandidatuur stelt en als zodanig door de Raad van Bestuur wordt aanvaard met twee derden van de , stemmen

- Alle adoptief-ouders

- Alle geadopteerde kinderen

- Functioneel betrokken personen

en dit na betaling van het jaarlijks lidgeld, hetwelk jaarlijks wordt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

h?0 D 2 .2

I JiiS B - vervolg

vastgesteld op de Raad van Bestuur. Het bedrag van dit lidgeld wordt vastgesteld op 20..

Artikel 8. Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden door bij aangetekend schrijven zijn ontslag in te dienen bij de Raad van Bestuur.

Artikel 9. De uitsluiting van de leden kan enkel worden uitgesproken door de algemene vergadering waarbij een meerderheid van twee derde der aanwezige stemmen vereist is.

Artikel 10. De leden, de uitgetreden leden, de uitgesloten leden, hun rechthebbenden of erfgenamen hebben geen enkele aanspraak op het gemeenschappelijk bezit van de vereniging. Zij kunnen wel een vergoeding ontvangen voor de door hen in opdracht van de vereniging gemaakte en bewezen kosten, als ook voor verantwoorde reis- en verblijfkosten.

Artikel 11. De vereniging is niet verantwoordelijk voor ongevallen en schade veroorzaakt door de leden.

Artikel 12; De leden nemen geen persoonlijke verplichting op zich ten overstaan van de verbintenissen van de vereniging.

Titel 3  Algemene Vergadering.

Voor-

-'behouden aan hete Belgisch taatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 10/06/2011 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 13. De aanwezige leden vormen de Algemene Vergadering.

Zij kunnen zich op de Algemene Vergadering laten vertegenwoordigen door de drager, die ook lid is van de vereniging, van 1 schriftelijke volmacht. leder lid kan slechts drager zijn van 1 volmacht.

Artikel 14. De bijeenroeping van de Algemene Vergadering gebeurt door de voorzitter, bij persoonlijke uitnodiging. Deze uitnodiging bevat de agenda van de Algemene Vergadering en moet minstens 15 dagen voor de datum van de vergadering verzonden worden. De Raad van Bestuur bepaalt de datum van de vergadering.

Artikel 15. Buitengewone Algemene Vergaderingen kunnen gehouden worden wanneer minstens één vijfde van de leden dit vraagt.

Artikel 16. Enkel de Algemene Vergadering is bevoegd om over volgende punten te beslissen:

1. wijziging van de statuten

2. de benoeming en en afzetting van de leden van de Raad van Bestuur

3. de goedkeuring van de begroting en van de rekeningen

4. het verlenen van kwijting aan de leden van de Raad van Bestuur

5. de ontbinding van de vereniging

6. de uitsluiting van een lid

Behalve voor de wijziging van de statuten, de uitsluiting van een lid en

de vrijwillige ontbinding van de vereniging waarvoor respectievelijk de artikelen 8, 12 en 20 van de wet van 2 mei 2002 van toepassing zijn, beslist de Algemene Vergadering met gewone meerderheid van de aanwezige stemmen.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Artikel 17. Indien twee derden van de aanwezige leden akkoord zijn, kunnen punten aan de dagorde worden toegevoegd.

Artikel 18. De verslagen van de Algemene Vergadering worden opgesteld door de secretaris en een kopie daarvan, ondertekend door de voorzitter en de secretaris, dient aan de leden te worden medegedeeld. Een kopie ter inzage door derden wordt bewaard door de griffier van de rechtbank van koophandel van het gerechtelijk arrondissement Tumhout.

Op de laatste blz. van Luik B vernielden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

!.:0C1 2.2

L !ILS - vervo'g

Titel 4  Raad van Bestuur

Artikel 19. De vereniging wordt bestuurd door een Raad van Bestuur die samengesteld is uit ten minste 9 en maximum 18 leden. Zij worden door de Algemene Vergadering aangeduid voor een periode van 3 jaar en kunnen om gegronde redenen ten allen tijde worden afgezet. Het mandaat van een lid van de Raad van Bestuur is hernieuwbaar en onbezoldigd.

Artikel 20. Om de continuïteit van het bestuur en de werking te verzekeren wordt jaarlijks het mandaat van één derde van de leden van de Raad van Bestuur door de Algemene Vergadering vernieuwd.

Artikel 21. De Raad van Bestuur vergadert op uitnodiging van de voorzitter of op verzoek van tenminste één derde van de leden.

De Raad van Bestuur kan slechts geldig beslissen indien ten minste twee derde van de leden aanwezig zijn. Indien het quorum niet wordt bereikt, kan een nieuwe vergadering geldig beslissen ongeacht het aantal aanwezigen.

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van de stemmen is de stem van de voorzitter beslissend. Artikel 22. De Raad van Bestuur kiest onder zijn leden een voorzitter, een ondervoorzitter, een secretaris en een schatbewaarder. Hiervoor is twee derde meerderheid van de stemmen nodig.

Artikel 23. Alle akten en geschriften die de vereniging binden, worden geldig getekend door de voorzitter of ondervoorzitter en een ander bestuurslid.

Artikel 24. De Raad van Bestuur heeft de meest uitgebreide bevoegdheden voor wat betreft het beheer van de vereniging en de verwezenlijking van haar doel. Al wat niet door de wet of de statuten aan de Algemene Vergadering wordt voorbehouden, behoort tot de bevoegdheden van de Raad van Bestuur.

Voor-

' behouden n aan het Belgisch "Staatsblad

Titel 5  Budgetten, rekeningen.

Artikel 25. De Raad van Bestuur maakt de rekeningen en de begroting op. De rekeningen van het voorbije jaar en de begroting voor het komende jaar worden aan de Algemene Vergadering voorgelegd. Het begrotings- en boekhoudjaar loopt van 1 januari tot 31 december.

Titel 6  Ontbinding.

Artikel 26. De ontbinding geschiedt overeenkomstig de wet van 27 juni 1921. Als dan duidt de Algemene Vergadering één of meer vereffenaars aan.

Bij de ontbinding wordt het saldo van het vermogen overgemaakt aan een organisatie die een gelijkaardig maatschappelijk doel heeft of aan een organisatie die projecten in ontwikkelingslanden steunt.

Titel 7  Overgangsbepaling.

Artikel 27. Om de duurtijd van het mandaat van lid van de Raad van Bestuur niet te overschrijden en gelet op het feit dat de huidige leden van de Raad van Bestuur aangeduid werden op de Algemene Vergadering van 26 april 1993 vindt de eerste partiële vernieuwing van mandaten van de leden van de Raad van Bestuur overeenkomstig artikel 20 plaats op de Algemene Vergadering van 1994.

Artikel 28. De Raad van Bestuur stelt vast welke mandaten bij de eerste en tweede partiële vernieuwing overeenkomstig artikel 20 ter beschikking worden gesteld.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of het organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
ZONDER GRENZEN

Adresse
HEIDESTRAAT 17 2360 OUD-TURNHOUT

Code postal : 2360
Localité : OUD-TURNHOUT
Commune : OUD-TURNHOUT
Province : Anvers
Région : Région flamande