30CC

Association sans but lucratif


Dénomination : 30CC
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 450.701.689

Publication

24/07/2014
ÿþOnderwerp akte: Wijziging statuten - maatschappelijke zetel - Raad van Bestuur

De Alqemene Vergadering van vzw 30CC heeft, op haar vergadering van 10 maart 2014, beslist # e statuten van de vereni. in " en de samenstellin " van de Raad van Bestuur te wijzigen. De aanctepaste statuten wijzigen de maatschappelijke zetel van de vereniging.

TITEL I  NAAM  ZETEL  DOEL  DUUR

Artikel 1.

§1. De vereniging zonder winstgevend doel draagt de naam vzw 30 CC.

§2 Alle akten, facturen, aankondigingen en andere stukken uitgaande van de vereniging moeten haar naam vermelden, onmiddellijk voorafgegaan of gevolgd door de woorden "vereniging zonder winstgevend doel" of "vzw"

§3 De vzw is een gemeentelijk extern verzelfstandigd agentschap in privaatrechtelijke vorm overeenkomstig de bepalingen van het Gemeentedecreet.

Artikel 2

§1. De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd in het stadskantoor van de stad Leuven, Professor Van Overstraetenplein 1.

De algemene vergadering kan met een statutenwijziging de zetel overbrengen naar een andere plaats op het grondgebied van de stad Leuven. Dit besluit moet bekendgemaakt worden in de bijlagen van het Belgisch Staatsblad

§2. Bij eenvoudige beslissing van de raad van bestuur kan / kunnen één of meerdere administratieve en / of-exploitatiezetels worden voorzien op het grondgebied van de stad Leuven.

Artikel 3

§1. De vereniging is belast met de uitvoering van taken van gemeentelijk belang in de zin van het Gemeentedecreet en heeft tot doel, met uitsluiting van ieder winstbejag en met inachtneming van het decreet van 28 januari 1974 betreffende het cultuurpact en van 13 juli 2001 betreffende het lokaal cultuurbeleid niet latere wijzigingen het bevorderen van het sociaal-culturele leven in Leuven, door onder meer

10 een eigen cultuuraanbod met een lokale en regionale uitstraling realiseert dat inspeelt op de vragen en behoeften van diverse bevolkingsgroepen en aandacht heeft voor een spreiding van en wisselwerking met door de Vlaamse overheid gesubsidieerde en ondersteunde gezelschappen;

20 actief ondersteuning biedt aan amateurkunsten en (sociaal-) culturele verenigingen;

3° inzet op een aangepast aanbod van kunst- en cultuureducatie in samenwerking met relevante actoren.

De vereniging mag alle verrichtingen doen, welke rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op haar; doel of van aard zijn de verwezenlijking ervan te begunstigen.

Zij zal, indien nodig, werkzaamheden van commerciële aard mogen stellen voor zover een dergelijke: activiteit aansluit met het streven van de vereniging en voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt; besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht,

Op de laatste blz. van Lulk B vermelden:Recto Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso: Naam en handtekening.

MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

NEERGELEGD

((11111 1LII I1111a1,1811!1111 liii

1.! Mil I vrtl:,

GrIffis Rocrittenk van Koophandol

te,Leeen, afie

Ondernemingsnr : 0450.701.689 13macooll , 3000 Leuven

Benaming

(voluit): vzw 30CC

(verkort):

Rechtsvorm: vzw

Zetel: gryAccUivact.t. 1 4

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MpD 2.2

§2. Om haar doel te verwezenlijken of te bevorderen, kan de vereniging alle roerende en onroerende goederen, die nodig of nuttig kunnen zijn voor het verwezenlijken van haar doel, in eigendom houden, er het gebruik of een genotsrecht van hebben. De vereniging kan alle handelingen stellen die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met haar doel,

ArtiKel 4

De vereniging is opgericht voor onbepaalde duur,

Artikel 5

§1, De vereniging realiseert haar doel in overleg met en met medewerking van de stad Leuven.

Hiertoe sluit de vereniging een samenwerkingsovereenkomst met de stad Leuven, zoals voorzien in het Gemeentedecreet.

De samenwerkingsovereenkomst wordt afgesloten voor een periode die eindigt uiterlijk twaalf maanden na de volledige vernieuwing van de gemeenteraad van de stad Leuven. Als bij het verstrijken van de samenwerkingsovereenkomst geen nieuwe in werking getreden is, wordt de bestaande overeenkomst van rechtswege voor hoogstens één jaar verlengd. Als binnen die periode geen nieuwe samenwerkingsovereenkomst in werking is getreden of als deze werd ontbonden of geschorst, zal de stad Leuven na overleg met de vereniging voorlopige regels vaststellen die zullen gelden tot een nieuwe overeenkomst in werking treedt.

" §2. De wetgeving inzake openbaarheid van bestuur en de formele motivering van bestuurshandelingen zijn van toepassing op de werking van de vereniging zoals ze van toepassing zijn op de stad Leuven.

TITEL Il  DE LEDEN

Artikel 6

§1. De vereniging bestaat uit effectieve leden, in deze statuten ook `leden" genoemd. Er zijn geen toegetreden leden.

Aan de leden komt de volheid van lidmaatschap toe, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering.

§2. De vereniging heeft de volgende leden:

Categorie A:

de stad Leuven, vertegenwoordigd door een gemeenteraadslid of het bevoegde lid van het college van burgemeester en schepen van de stad Leuven, daartoe gekozen door de gemeenteraad van de stad. Het gemeenteraadslid of het bevoegde lid van het college van burgemeester en schepen treedt op als enige vertegenwoordiger van de stad Leuven in de algemene vergadering en handelt steeds overeenkomstig de instructies van de gemeenteraad van de stad Leuven,

Categorie B:

15 natuurlijke personen die individueel elk worden voorgedragen door iedere politieke fractie in de gemeenteraad van de stad Leuven, in overeenstemming met de zetelverdeling binnen de gemeenteraad. De natuurlijke personen zijn in eigen naam lid van de vereniging en vertegenwoordigen op geen enkel moment de stad Leuven.

Categorie C:

maximaal 15 natuurlijke personen die worden voorgedragen vanuit de gebruikers en de ideologische en filosofische strekkingen in de zin van artikel 9a) van het Cultuurpact wanneer van toepassing, alsmede vanuit de sector en het verenigingsleven waarin de VZW actief is.

§3. Op de zetel van de vereniging wordt door de raad van bestuur een register van de leden gehouden. Dit register vermeldt de naam, voornamen en woonplaats van de leden of, ingeval het een rechtspersoon betreft, de naam, de rechtsvorm en het adres van de zetel. Bovendien moeten alle beslissingen betreffende de toetreding, uittreding of uitsluiting van leden door toedoen van de raad van bestuur in dat register worden ingeschreven binnen acht dagen nadat hij van de beslissing in kennis is gesteld.

Dit register wordt bewaard op de maatschappelijke zetel van de vereniging waar alle leden er ter plaatse inzage kunnen van nemen, onverminderd de gelding van artikel 5§2 van de statuten,

De leden of derden, onder de wettelijke voorwaarden met onder meer de reglementering inzake openbaarheid van bestuur, kunnen uittreksels vragen, De uittreksels worden ondertekend door de voorzitter van de raad van bestuur en door de secretaris.

§4. De leden van categorie C kunnen gezamenlijk steeds uit eigen beweging advies uitbrengen ten aanzien

van de raad van bestuur van de VZW.

Verder kan de VZW adviezen inwinnen van de bestaande stedelijke adviesraden of van externen

deskundigen of betrokkenen.

De adviezen zijn niet bindend.

Artikel 7

Elk lid van de vereniging aanvaardt door het feit zelf van zijn lidmaatschap alle bepalingen en verplichtingen

die in de statuten en het huishoudelijk reglement zijn vervat,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

M002.?

Artikel 8

§1. Het lidmaatschap van de vereniging eindigt, wat het lid van categorie A betreft, door de beslissing van de stad Leuven om als lid uit te treden Deze beslissing wordt zonder verdere formaliteiten meegedeeld aan de algemene vergadering van de vereniging en heeft onmiddellijke uitwerking.

§2. De vertegenwoordiger van het lid van categorie A wordt aangeduid door de gemeenteraad.

De gemeenteraad van de stad Leuven kan altijd beslissen om de aanwijzing te herroepen. in voorkomend gavai is de betrokken vertegenwoordiger van rechtswege ontslagnemend.

Bij hernieuwing van de gemeenteraad, eindigt de aanduiding van de vertegenwoordiger van rechtswege. Een nieuwe vertegenwoordiger wordt door de gemeenteraad gekozen tegen uiterlijk 1 april van het eerste jaar ne de installatie van de nieuwe gemeenteraad. De vertegenwoordiger blijft in functie tot in zijn daadwerkelijke vervanging is voorzien;

§3. Het lidmaatschap van de vereniging eindigt, wat het lid van categorie B en C betreft, door het overlijden of de rechtsonbekwaamheid van het lid, door het vrijwillig ontslag van het lid, of door uitsluiting van het lid door de algemene vergadering.

In het geval het lid van categorie C werd voorgedragen omwille van een functie of betrekking, heeft het verlies van deze functie of betrekking ook het onmiddellijk einde van het lidmaatschap tot gevolg..

Het lid kan zelf ontslag nemen door een aangetekend schrijven te richten aan de raad van bestuur,

Het lid kan door de algemene vergadering slechts worden uitgesloten bij een meerderheid van 2/3 van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden.

In al deze gevallen zal, voor wat het lid van de categorie B betreft, de betrokken politieke fractie binnen de gemeenteraad van de stad zo snel mogelijk voorzien in de vervanging van het betrokken lid. In het geval van vrijwillig ontslag, blijft het lid dat een politieke fractie vertegenwoordigt, in functie tot dat in de vervanging is voorzien.

Voor de leden van categorie B komt van rechtswege een einde aan het lidmaatschap door de volledige vernieuwing van de gemeenteraad. Er wordt door de politieke fracties binnen de nieuw geïnstalleerde gemeenteraad voorzien in een vervanger uiterlijk op 1 april van het eerste jaar na de installatie van de nieuwe gemeenteraad. De leden blijven in hun functie tot in hun vervanging is voorzien.

Voor de leden van categorie C komt van ,rechtswege een einde aan het lidmaatschap -door de volledige vernieuwing van de gemeenteraad. Er wordt vanuit de gebruikers en de strekkingen, de sector en het verenigingsleven waarin de VZW actief is in een vervanger of een nieuwe voordracht voorzien uiterlijk op 1 april van het eerste jaar na de installatie van de nieuwe gemeenteraad. Daartoe wordt door de stad telkens een oproep gedaan. De leden blijven in hun functie tot in hun vervanging is voorzien.

Artikel 9

De raad van bestuur kan de leden die zich aan een zware overtreding van de statuten schuldig hebben gemaakt, schorsen tot aan de beslissing van de algemene vergadering over een mogelijke uitsluiting in de zin van het vorige artikel.

Artikel 10

§1. Er is geen bijdrage verschuldigd door de leden.

§2. De leden mogen noch rechtstreeks, noch onrechtstreeks enig geldelijk of stoffelijk voordeel halen uit hun lidmaatschap.

Artikel 11

De leden kunnen in geen geval persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor die verbintenissen van de

vereniging.

Artikel 12

Het lid dat ontslag neemt of dat uitgesloten wordt, heeft geen aanspraak op een aandeel in het maatschappelijk vermogen van de vereniging en kan geen vergoeding eisen voor geleverde prestaties. Hetzelfde geldt ten aanzien van de rechthebbenden van een overleden lid.

Een ontslagnemend of uitgesloten lid, of de rechthebbenden van een overleden lid, kunnen geen inzage vorderen van de rekening van de vereniging noch zegels laten leggen of een boedelbeschrijving vorderen.

Artikel 13

De algemene vergadering kan, op de door haar te bepalen voorwaarden, de titel van erelid van de

vereniging toekennen, alsmede de ermee verbonden rechten.

Artikel 14

Het lidmaatschap van de algemene vergadering is onbezoldigd.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

TITEL III DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 15

De algemene vergadering bestaat uit alle effectieve leden van de vereniging.

Artikel 16

§1. De algemene vergadering is het hoogste orgaan van de vereniging. Zij bezit de machten die haar zijn

toegekend door de wet en door onderhavige statuten. Behoren inzonderheid tot haar bevoegdheid:

1.de goedkeuring van de statuten en de goedkeuring van de wijziging van de statuten;

2.de verplaatsing van de maatschappelijke zetel;

3.de benoeming van de bestuurders en de afzetting van de bestuurders;

4.in voorkomend geval, de benoeming en de afzetting van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend;

5.de goedkeuring van de jaarrekeningen en de goedkeuring van de begroting;

6.de beslissing tot uitsluiting van een effectief lid;-

7.de kennisname van het jaarlijks activiteitenverslag;

8.de goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst, af te sluiten met de stad Leuven;

94e omzetting van de vereniging in een vennootschap met sociaal oogmerk;

104e goedkeuring van huishoudelijke reglementen op voorstel van de raad van bestuur;

11.de kwijting aan de bestuurders en, in voorkomend geval, aan de commissarissen;

12.de vrijwillige ontbinding van de vereniging.

§2. De algemene vergadering kan de goedkeuring van de samenwerkingsovereenkomst af te sluiten met de stad Leuven, delegeren naar de raad van bestuur.

Artikel 17

" §1. De algemene vergadering komt minstens eenmaal per semester bijeen.

§2. Op ieder ogenblik kan een bijzondere algemene vergadering van de vereniging worden bijeengeroepen hetzij door de raad van bestuur, hetzij op vraag van de voorzitter van de algemene vergadering hetzij op vraag van 1/5 van de leden van de vereniging De verzoeken worden gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur, met opgave van de agenda. De algemene vergadering vindt alsdan plaats binnen de zestig kalenderdagen na de ontvangst van het verzoek (gelet op de noodzaak voor de vertegenwoordiger van het lid van categorie A om zijn instructies te vragen aan de gemeenteraad) en dus slechts nadat de vertegenwoordiger zijn instructies heeft mogen ontvangen van de gemeenteraad.

Behoudens in gevallen van uiterste hoogdringendheid, kunnen er geen bijzondere algemene vergaderingen piaatsvinden in de maanden juli en augustus.

Artikel 18

§1. De raad van bestuur roept de algemene vergadering samen,

De oproeping gebeurt bij gewone brief of per e-mail, ondertekend door de voorzitter, of bij diens ontstentenis door de ondervoorzitter, en de secretaris van de raad van bestuur.

Gelet op de noodzaak voor de vertegenwoordiger van het lid van categorie A om zijn instructies te vragen aan de gemeenteraad, wordt de oproeping minstens zestig dagen v6dr de vergadering gestuurd en dus in ieder geval op een ogenblik dat de gemeenteraad nog kennis kan nemen van de erin vermelde agendapunten,

§2. De oproeping vermeldt aile agendapunten, dag, uur en plaats van de algemene vergadering.

§3. leder voorstel dat ondertekend is door de stad Leuven of door twee leden van categorie B, dient op de agenda te worden geplaatst. Dit. voorstel van agendering dient tijdig te gebeuren om het op de geschreven uitnodiging te kunnen vastleggen.

§4. De vergadering kan niet geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn,

Artikel 19

§1, De algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur, of bij diens

afwezigheid door de ondervoorzitter van de raad van bestuur of de oudste van de aanwezige bestuurders.

§2. Het secretariaat van de vergadering wordt waargenomen door de secretaris van de raad van bestuur.

Artikel 20

§1. De algemene vergadering komt bijeen achter gesloten deuren.

§2. Op de algemene vergadering kunnen derden worden uitgenodigd om met adviserende stem deel te nemen aan de algemene vergadering. Hiermee worden minstens bedoeld personeelsleden van de vereniging, belanghebbende derden en raadgevers.

De directeur of diens gevolmachtigde, waarvan sprake in artikel 26 §6 van deze statuten, wordt steeds uitgenodigd op de algemene vergadering, alwaar hij zetelt met raadgevende stem.

Artikel 21

§1. De algemene vergadering kan pas geldig beraadslagen als minstens het lid van categorie A

vertegenwoordigd is.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§2. Ingeval de vertegenwoordiger van het lid van categorie A verhinderd is om aanwezig te zijn op de algemene vergadering, kan de gemeenteraad een andere vertegenwoordiger van het lid van categorie A kiezen om deel te nemen aan de beraadslagingen en de stemmingen.

§3. Ingeval een lid van categorie B respectievelijk C verhinderd is om aanwezig te zijn op de algemene vergadering, kan het een ander lid van categorie B respectievelijk C schriftelijk mandateren om in zijn naam deel te nemen aan de beraadslagingen en de stemmingen.

De algemene vergadering kan in een huishoudelijk reglement bepalen op welke wijze het volmacht dient gegeven te worden.

EH< stemgerechtigd lid van categorie B respectievelijk C kan slechts drager zijn van één volmacht.

Artikel 22

§1, ln overeenstemming met het Gemeentedecreet, beschikt het lid van categorie A steeds over de meerderheid van stemmen, ongeacht de gewone of de bijzondere meerderheid die door de wet of deze statuten zijn vereist, geen geval uitgezonderd.

De stemmen worden op de vergadering steeds gezamenlijk uitgeoefend door de vertegenwoordiger van het lid.

§2. De leden van categorie B en C hebben elk één stem in de algemene vergadering.

§3. De besluiten van de algemene vergadering worden genomen bij eenvoudige meerderheid van rechtsgeldig uitgebrachte stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige statuten.

Blanco stemmen worden niet meegerekend,

§4. De stemming gebeurt bij handopsteking.

In gevallen waarin er wordt gestemd over functies of personen of op verzoek van 1/3 van de leden, gebeurt

de stemming geheim.

Artikel 23

De algemene vergadering kan slechts geldig besluiten over de ontbinding van de vereniging of de wijziging in de statuten indien de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 betreffende de vereniging zonder winstgevend doel zoals gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 worden nageleefd, onverminderd de vereiste dat de algemene vergadering slechts rechtsgeldig kan bijeenkomen wanneer het lid van categorie A is vertegenwoordigd.

Elk voorstel tot ontbinding of wijziging van de statuten dient voorafgaandelijk ter goedkeuring voorgelegd te worden aan de gemeenteraad van de stad Leuven.

Artikel 24

§1, Van de algemene vergadering worden door de secretaris van de raad van bestuur een verslag opgemaakt. De secretaris kan zich hiervoor laten bijstaan door personeelsleden van de stad of van de vereniging.

§2. Alle leden ontvangen binnen de maand na de vergadering het verslag van de vergadering.

§3. De besluiten van de algemene vergadering worden ingeschreven in het register van de notulen en worden ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Het recht op inzage en afschrift van de inhoud van het register wordt geregeld overeenkomstig artikel 6 §3 van deze statuten.

TITEL IV  DÉ RAAD VAN BESTUUR

Artikel 25

§1 De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, benoemd door de algemene vergadering voor

een termijn van zes jaar, telkens gelijklopend met de gemeentelijke legislatuur.

§2. De bestuurders kunnen uit de leden van de algemene vergadering worden benoemd.

§3. De raad van bestuur bestaat uit 15 bestuurders die de politieke fracties vertegenwoordigen binnen de

gemeenteraad, op basis van een gewaarborgde vertegenwoordiging.

De stad Leuven draagt daartoe binnen de algemene vergadering, op aangeven van de gemeenteraad, 15

kandidaat - bestuurders voor.

Deze voordracht waarborgt elke fractie een vertegenwoordiging.

Ten hoogste twee derde van de voorgedragen leden zijn van hetzelfde geslacht.

§4. Het bevoegde lid van het college van burgemeester en schepen van de stad Leuven is van rechtswege voorzitter van de raad van bestuur. In het geval het bevoegde lid van het college van burgemeester en schepen van de stad Leuven niet werd voorgedragen om te zetelen in de raad van bestuur, kiest de raad van bestuur uit haar leden een voorzitter.

De raad van bestuur kiest uit haar leden een ondervoorzitter.

§5. De bevoegde directeur binnen de stedelijke administratie, of diens gevolmachtigde, wordt van rechtswege toegevoegd aan de raad van bestuur als lid met adviserende stem. Hij treedt op als secretaris van de raad van bestuur, behoudens andersluidende beslissing van de raad van bestuur,

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 26

§1, De raad van bestuur wordt voorgezeten door de voorzitter van de vereniging. In het geval hij verhinderd

is, zit de ondervoorzitter de vergadering voor,

§2. De vergadering van de raad van bestuur vindt plaats achter gesloten deuren,

§3, Op de raad van bestuur kunnen derden worden uitgenodigd om met adviserende stem deel te nemen

ean de algemene vergadering. Hiermee worden minstens bedoeld personeelsleden van de vereniging,

belanghebbende derden en raadgevers.

Artikel 27

§1. De voorzitter, of in diens afwezigheid de ondervoorzitter, roept de raad van bestuur samen.

De oproeping gebeurt bij gewone brief of per e-mail, ondertekend door de voorzitter, of bij diens ontstentenis

door de ondervoorzitter, en de secretaris van de raad van bestuur.

De oproeping gebeurt minstens acht dagen vc5ér de vergadering, behoudens in gevallen van

hoogdringendheid in welk geval de reden van hoogdringendheid wordt vermeld in de oproeping.

§2. De oproeping vermeldt aile agendapunten, dag, uur en plaats van de raad van bestuur.

§3. De raad van bestuur komt verplicht bijeen op verzoek van minstens vier bestuurders. De verzoeken worden gericht aan de voorzitter van de raad van bestuur, met opgave van de agenda. De raad van bestuur vindt alsdan plaats binnen de dertig kalenderdagen na de ontvangst van het verzoek.

Behoudens in gevallen van uiterste hoogdringendheid, kan er geen raad van bestuur plaatsvinden in de maanden juli en augustus.

§4. De vergadering kan niet geldig beraadslagen over de punten die niet op de agenda vermeld zijn, dan met het akkoord van een 2/3 meerderheid van de aanwezige en vertegenwoordigde bestuurders.

Artikel 28

§1. De raad van bestuur kan pas geldig beraadslagen als minstens acht bestuurders aanwezig of vertegenwoordigd zijn.

§2. In geval van verhindering kan een bestuurder een schriftelijke mandaat geven aan een andere

bestuurder om in zijn naam deel te nemen aan de debatten en de stemmingen.

Elke bestuurder kan slechts drager zijn van één volmacht.

§3. De raad van bestuur kan in een huishoudelijk reglement bepalen op welke wijze het volmacht dient gegeven te worden.

Artikel 29

§1. ledere bestuurder beschikt over 1 (één) stem.

Bij aangelegenheden waarover met geheime stemming wordt beslist, heeft de voorzitter twee stemmen.

§2. De raad van bestuur beslist met gewone meerderheid van de rechtsgeldig uitgebrachte stemmen van de

aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders, behoudens andersluidende bepaling in de wet of in onderhavige

statuten.

Blanco stemmen worden niet meegerekend.

Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter doorslaggevend.

§3. De stemming gebeurt bij handopsteking.

In gevallen waarin er wordt gestemd over functies of personen of op verzoek van 1/3 van de leden, gebeurt

de stemming geheim.

Artikel 30

§1. Het mandaat van de bestuurder of de vertegenwoordiger eindigt bij overlijden, bij herroeping door de algemene vergadering of door de stad al dan niet op voordracht van de betrokken politieke fractie, door het vrijwillig ontslag van een bestuurder betekend aan de voorzitter van de raad van bestuur of bij de volledige vernieuwing van de gemeenteraad,

§2. Ingeval van tussentijdse vacature benoemt de algemene vergadering een nieuwe bestuurder die het mandaat van zijn voorganger voltooit.

§3. De algemene vergadering en de vertegenwoordiger van het lid van categorie A kunnen ten allen tijde beslissen om de voordracht en de benoeming van een bestuurder te herroepen.

Bij een herroeping van de voordracht door de politieke fractie van haar vertegenwoordiger ln de raad van bestuur, is de algemene vergadering gehouden het betrokken mandaat van de bestuurder te herroepen. De herroeping wordt schriftelijk gedaan door de politieke fractie ten overstaan van de voorzitter van de raad van bestuur.

In voorkomend geval is de betrokken bestuurder van rechtswege ontslagnemend.

Er wordt zo snel mogelijk door de algemene vergadering tot zijn vervanging overgegaan. Tot zolang blijft de bestuurder in functie.

§4. Bij hernieuwing van de gemeenteraad, eindigt de benoeming van de bestuurder van rechtswege. Een nieuwe raad van bestuur wordt benoemd door de vernieuwde algemene vergadering uiterlijk op haar eerste

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

vergadering na de installatie van de nieuwe gemeenteraad. De raad van bestuur blijft in functie tot in zijn daadwerkelijke vervanging is voorzien.

§5. De uittredende bestuurders zijn herkiesbaar.

Artikel 31

§1. Van de raad van bestuur worden door de secretaris van de raad van bestuur een verslag opgemaakt« De secretaris kan zich hiervoor laten bijstaan door personeelsleden van de stad of van de vereniging.

§2. Alle bestuurders ontvangen binnen de maand na de vergadering het verslag van de vergadering.

§3 De besluiten van de raad van bestuur worden ingeschreven in het register van de notulen en worden

ondertekend door de voorzitter en de secretaris.

Het recht op inzage en afschrift van de inhoud van het register wordt geregeld overeenkomstig artikel 6 §3

van deze statuten.

Artikel 32

§1. De raad van bestuur is verantwoordelijk voor het bestuur van de vzw.

Hij kan alle rechtshandelingen stellen en alle daden verrichten die hij nuttig acht voor de verwezenlijking van het doel der vereniging, met uitzondering van de handelingen die door de wet of in deze statuten voorbehouden zijn aan de algemene vergadering.

§2. De raad van bestuur voert de opdrachten uit die worden gedelegeerd door de algemene vergadering.

De raad van bestuur vertegenwoordigt de vereniging, zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering, in alle gerechtelijke of buitengerechtelijke akten en handelingen,

De raad van bestuur kart de vereniging geldig verbinden bij het afsluiten van overeenkomsten.

Artikel 33

§1, Alle akten die de vereniging verbinden, worden in naam van de vereniging geldig ondertekend door de voorzitter, of in diens afwezigheid de ondervoorzitter, en de secretaris van de raad van bestuur gezamenlijk optredend namens de raad van bestuur.

§2. Dezelfde wijze van vertegenwoordiging geldt voor het optreden in rechte als eiser en verweerder van de raad van bestuur namens de vereniging.

Artikel 34

De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid inzake vertegenwoordiging van de vereniging tegenover derden geheel of gedeeltelijk delegeren aan één of meerdere andere personen dan de voorzitter en de secretaris. in deze delegatiebeslissing wordt de omvang en de duur van de delegatie opgenomen.

De gemachtigde kan ten allen tijde zijn ontslag indienen ais gemachtigde door middel van een schriftelijke mededeling aan de raad van bestuur«

Artikel 35

§1. De raad van bestuur kan het dagelijks bestuur van de vereniging, alsmede de ermee verbonden taken en bevoegdheden, of een deel ervan toevertrouwen aan een orgaan van dagelijks bestuur of gedelegeerd bestuurder, in overeenstemming met de VZW - wetgeving,

§2. De raad van bestuur bepaalt zelf de opdracht en de samenstelling van het orgaan van dagelijks bestuur, inbegrepen wat onder "dagelijks bestuur" valt.

§3. De personen die met het dagelijks bestuur zijn belast, gaan geen enkele persoonlijke verplichting aan inzake de verbintenissen die de vereniging aangaat

§4. De hoedanigheid van lid van het dagelijks bestuur of gedelegeerd bestuurder eindigt onder dezelfde modaliteiten zoals vermeld in artikel 30. Het dagelijks bestuur of de gedelegeerd bestuurder blijft in functie tot wanneer in de vervanging of bevestiging werd voorzien.

Artikel 36

Het mandaat van bestuurder is onbezoldigd.

Artikel 37

De bestuurders gaan geen persoonlijke verplichting aan betreffende de verbintenissen van de vereniging.

Hun aansprakelijkheid is beperkt tot de vervulling van de hun gegeven opdracht.

TITEL V BEGROTINGEN EN REKENINGEN

Artikel 38

§1. De boekhouding wordt gevoerd onder de verantwoordelijkheid van de raad van bestuur.

De opvolging van de boekhoudkundige verrichtingen en verplichtingen is in handen van de secretaris van de

raad van bestuur of het orgaan van dagelijks bestuur.

De leden van de raad van bestuur hebben ten allen tijde inzagerecht in de boekhouding en alle ermee

verband houdende stukken en documenten,

MOD2.2

§2. Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december van ieder jaar.

§3. De boekhouding wordt gevoerd overeenkomstig de toepasselijke wettelijke bepalingen.

§4. Bij het einde van elk boekjaar sluit de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar af en maakt hij de balans op. Deze worden aan de goedkeuring van de algemene vergadering onderworpen. Deze algemene vergadering dient plaats te vinden binnen de zes maanden na de afsluiting van het boekjaar.

De jaarrekeningen worden ten minste zestig dagen váór de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden, die op de zetel van de vereniging inzage kunnen krijgen van al stukken waarop deze rekeningen gesteund zijn.

§5. De raad van bestuur maakt ook een ontwerp van begroting op en legt die ter goedkeuring voor aan de algemene vergadering. De algemene vergadering dient plaats te vinden binnen de zes maanden voor het begin van het boekjaar waarop de begroting betrekking heeft.

Het ontwerp van begroting wordt ten minste zestig dagen vóbr de algemene vergadering ter kennis gebracht van de leden.

Artikel 39

Het toezicht over de financiën van de vereniging wordt opgedragen aan twee commissarissen, jaarlijks door

de algemene vergadering aangeduid, waarvan één verplicht komt uit de gemeenteraad.

De commissarissen mogen geen lid zijn van de raad van bestuur van de vereniging.

Zij zijn gerechtigd te allen tijde inzage te nemen van alle boekhoudkundige stukken van de vereniging,

zonder verplaatsing ervan, en een verslag over hun bevindingen terzake op te stellen.

Zij zullen aan de algemene vergadering het resultaat van hun opdracht onderwerpen, vergezeld van de

voorstellen die zij noodzakelijk achten,

Clà

Artikel 40

Het batig saldo vergroot het vermogen van de vereniging, en kan onder geen beding bij wijze van

e

dividenden of op een andere wijze aan de leden worden uitgekeerd.

Clà TITEL VI ONTBINDING  VEREFFENING

Artikel 41

§1. De vereniging wordt niet ontbonden door het overlijden of het uittreden van een lid, in zoverre het aantal

effectieve leden daardoor niet minder dan drie bedraagt.

re §2. De vereniging kan ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering met naleving van de bepalingen van de artikelen 8 en 20 van de Wet van 27 juni 1921 of door een gerechtelijke beslissing, in

Clà

geval van vrijwillige ontbinding maakt de algemene vergadering een voorstel op, waarin één of meer vereffenaars worden benoemd, hun bevoegdheid wordt bepaald en de wijze van vereffening van de schulden en van de tegeldemaking van de goederen wordt vastgesteld.

§3. ÉIk voorstel tot ontbinding dient voorafgaandelijk ter goedkeuring voorgelegd te worden aan de gemeenteraad van de stad Leuven.

Artikel 42

In geval van ontbinding zal het actief, na aanzuivering der schulden, overgedragen worden aan de stad

Leuven, ten voordele van hetzelfde of een gelijkaardig doel.

De personeelsleden worden overgenomen door de stad Leuven.

et

Artikel 43

et Voor ailes waarin hier niet uitdrukkelijk is voorzien, blijven de Wet van 27 juni 1921 zoals gewijzigd door de et

Wet van 2 mei 2002 en de gebruiken inzake verenigingen alsmede de toepasselijke bepalingen van het Gemeentedecreet, gelden.

Clà

P:

Raad van Bestuur

Clà

Denise Vandevoort

ljzerenpoortstraat 21, 3000 Leuven

Dirk Witters

Broekstraat 119, 3001 Leuven

° Heverlee

Belg

55.06.06-345.90

Co ° Stevoort

et Belg

57.2.07-314.78

voorzitter

" , ,

MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

Mieke Wellens

Noormannenstraat 28, 3000 Leuven

° Peer

Belg

55.03.19-238.77

Jan Schoolmeesters

Meugenslaan 27, 3010 Leuven

° Leuven

Belg

63,10.09-127.26

Tom Van Thienen

Kortrijksestraat 99, 3010 Leuven

° Diest

Belg

74.08.29-125.33

Bart Sahuc

Holsbeeksesteenweg 12 bus 6, 3010 Leuven

° Leuven

Belg

78.05.06-357.69

ondervoorzitter

Gerda Ceulenaere

Ketelmakerij 26/001, 3010 Leuven

° Rijkevorsel

Belg

47.08.13-018.53

Willy Biockx

Toverberg 30, 3001 Leuven

° Tienen

Belg

42.09,19-275.03

Lieven Vanpoucke

Jozef Pierrestraat 2, 3010 Leuven

° Brussel

Belg

69.0517-197,01

Jannie Ekelson

Lipsestraat 40, 3150 Tildonk Haacht

° Nieuwpoort

Belg

65.07.07-145.89

Hilde De Troyer

Brabançonnestraat 126, 3000 Leuven

° Londerzeel

Belg

54.06.07-458.23

Anna Vanhole

Louis Melsensstraat 9/101, 3000 Leuven

Leuven

Belg

88.05.05-126.55

Luik B - Vervolg MOD 2.2



Tim Beernaert

Erasme Ruelensvest 67, 3001 Leuven

°Leuven

Belg

78.05.17-157.36

Annemarie Nolevaux

Koning Leopold 1-straat 1 bus 502, 3000 Leuven

°Leuven

Belg

51.03.06-320.10

Bart De Geeter"

]=delzangerslaan 44/13, 3010 Leuven

° Ninove

Belg

65.04.29-375.51

Yves Gasia

Groeneweg 119, 3001 Leuven

° Hoegaarden

Belg

58.01.11-307.06

secretaris (met adviserende stem)

Voor eensluidend afschrift

Yves Gasia

secretaris

Denise Vandevoort voorzitter

Bijlagen:

- gecoordineerde statuten

- besluiten van de gemeenteraad van de stad Leuven van 17/02/2014 en 24/03/2014

- verslag Algemene Vergadering van 10 maart 2014

- verslag Raad van Bestuur van 24 april 2014

- huishoudelijk reglement

c

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij ván de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging. stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Y

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 24/07/2014 - Annexes du Moniteur belge

04/09/2012
ÿþMdD 2.2

j In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voor " iaisogz

behouc

aan hi

Belgisi

Staatsbl

Ondernemingsnr : 0450.701.689 Benaming

(voluit) ; vzw 30CC

Neergeiegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de 2 4 AUG. 2012 DE GRIFFIER,

Griffie

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 04/09/2012 - Annexes du Moniteur belge

(verkort) :

Rechtsvorm : vzw

Zetel : Brusselsestraat 63, 3000 Leuven

Onderwerp akte : Wijziging statuten (zetel)

De Algemene Vergadering van vzw 30CC heeft, op haar vergadering van 28 maart 2012, beslist de zetel van de vereniging en biigevolq de statuten als volgt te wijzigen:

Titel I : NAAM, ZETEL, DUUR, DOEL

' Art.1 : De vereniging draagt als naam 30CC, vereniging zonder winstoogmerk.

Art.2 : De maatschappelijke zetel van de vzw is gevestigd in het gerechtelijk arrondissement

Leuven.

Het adres van de vereniging is Rijschoolstraat 410004, 3000 Leuven.

' Indien dit nodig mocht blijken, kan de zetel door de Algemene Vergadering, die hierover

beslist met een meerderheid van tweederden der stemmen, om het even waar gevestigd

worden op het grondgebied van de stad Leuven.

Voor eensluidend afschrift

Yves Gasia Denise Vandevoort

secretaris voorzitter

Bijlagen: gecoördineerde statuten

verslag Algemene Vergadering 28 maart 2012

Cp de laatste blz. van Lu.k B. vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) Gevoegd cie vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam an handtekening.

Coordonnées
30CC

Adresse
BRUSSELSESTRAAT 63 3000 LEUVEN

Code postal : 3000
Localité : LEUVEN
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande