3300BPM

Association sans but lucratif


Dénomination : 3300BPM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 846.284.715

Publication

12/06/2012
ÿþ ~ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Voorbehou Luiui II 1111111101 III 1l1l 11 1i

den *12104428*

aan het

Belgisch

Staatsblad

111



Neergelegd ter griffie der

Rechtbank van Koophandel

te Leuven, de

DE GRIFFIER.° f JUN( 2012

Griffie

Ondernemingsnr: 8(28.9 `74S--.

Benaming

(voluit) ; 3300BPM

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder winstoogmerk

Zetel : Kapucijnenhof 87, 3300 Tienen

Onderwerp akte : Oprichting

Naam

Art. 1 De vereniging draagt als naam "3300BPM

Zetel

Art. 2 De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3300 Tienen, Kapucijnenhof 87. De vereniging ressorteert onder het gerechtelijk arrondissement Leuven. De zetel mag naar elk ander adres binnen de regio 3300 Tienen overgebracht worden door de

Algemene Vergadering mits deze de regels in acht neemt zoals vereist voor een statuutwijziging.

Doel

Art. 3 De vereniging heeft tot doel het bevorderen van het uitgaansleven in de regio 3300 Tienen. Via de vereniging willen de effectieve leden de lokale jeugd in staat stellen om in eigen streek te kunnen uitgaan op kwalitatief hoogstaande (muziek) evenementen.

Duur

Art 4 De vereniging is opgericht op 26 april 2012 voor onbepaalde duur. De vereniging kan evenwel ten allen tijde ontbonden worden.

Leden

Art 5. De vereniging bestaat uit effectieve en toegetreden leden, Onder effectieve leden wordt verstaan werkende leden, onder toegetreden leden wordt verstaan niet werkende leden. Het aantal effectieve leden is onbeperkt maar moet minstens drie bedragen, De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden en niet aan de toegetreden leden.

Effectieve leden zijn degenen die bij de oprichting de statuten ondertekenen en diegene wiens naam is vermeld in het ledenregister dat op de zetel van de vereniging wordt bijgehouden. Toegetreden leden zijn enkel aangesloten om te genieten van de activiteiten van de vereniging. Ze hebben geen stemrecht op de algemene vergadering. De rechten en plichten van de toegetreden leden worden neergeschreven in een Reglement van Interne Orde,

Toetredingsvoorwaarden

Art 6. Als lid kan tot de vereniging toetreden eenieder (natuurlijk of rechtspersoon) die door de Algemene Vergadering ais zodanig wordt toegelaten. Een kandidaat-lid dient zijn verzoek tot toelating schriftelijk te richten aan de voorzitter van de Raad van Bestuur. Hij is volwaardig lid na het eventuele akkoord door de Algemene Vergadering in een schriftelijke bevestiging van kennisname en akkoord met het Reglement van Interne Orde. Met de term "lid" in deze statuten wordt uitdrukkelijk verwezen naar de effectieve leden.

Op de laatste bfz. van Luik a vermelden " Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso " Naam en handtekening.

r-

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

- vervolg MOD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Bijzondere toelating tot toetreding

Art. 7 De Raad Van Bestuur kan, onder de door hem te bepalen voorwaarden, ook anderen personen zoals ereleden, steunende en adviserende leden tot de vereniging toelaten, Zij worden gelijkgesteld met toegetreden leden en worden toegelaten tot het bijwonen van de algemene vergadering.

Jaarlijkse bijdrage

Art. 8 De jaarlijkse bijdrage van de leden wordt door het bestuur vastgelegd en mag niet hoger zijn dan 100 euro. Dit houdt de mogelijkheid in dat bepaalde toegetreden leden geen bijdrage verschuldigd zijn.

Uittreding

Art. 9 Elk lid kan ten alle tijde vrijwillig uit de verenging treden mits het opsturen van een aangetekend schrijven aan de Raad Van Bestuur.

Art. 10 Het lid dat daden stelt die de vereniging ernstig schaden of het Reglement van Interne Orde schenden, kan enkel door de Algemene Vergadering worden uitgesloten, met tweederde meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen en nadat het lid is gehoord. Het lidmaatschap eindigt van rechtswege indien de jaarlijkse bijdrage niet wordt betaald.

Rechten van de uittredende effectieve leden

Art. 11 Uittredende of uitgesloten effectieve leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit de teruggave van, of vergoeding voor, gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen.

Benoeming van de Raad Van Bestuur

Art. 12 De vereniging wordt bestuurd door een Raad Van Bestuur van tenminste 3 personen die lid zijn van de vereniging. Indien de algemene vergadering slechts 3 leden telt, bestaat de Raad Van Bestuur uit slechts twee personen. In ieder geval moet het aantal bestuurders steeds lager zijn dan het aantal leden van de Algemene Vergadering. De leden van de Raad Van Bestuur worden benoemd door de Algemene Vergadering, met tweederde van de aanwezige en/of vertegenwoordigde leden, voor onbepaalde duur en zijn te allen tijde door deze afzetbaar Zij oefenen dit mandaat kosteloos uit.

Toetredingsvoorwaarden

Art. 13 Om tot lid van de Raad van Bestuur verkozen te kunnen worden, mcet men lid zijn van de vereniging en de wil hebben om deel uit te maken van de Raad van Bestuur. Na afloop van haar of zijn mandaat kan elk lid van de Raad van Bestuur zich herkiesbaar stellen.

Ambtsbeëindiging en afzetting van de bestuurders

Art. 14 Het mandaat van de bestuurders eindigt door afzetting door de Algemene Vergadering, door vrijwillig ontslag, door het verstrijken van het mandaat (in voorkomend geval), door overlijden of in geval van wettelijke onbekwaamheid.

De afzetting door de Algemene Vergadering wordt beslist bij gewone meerderheid van het aantal aanwezig en/of vertegenwoordigde leden. Het moet evenwel uitdrukkelijk vermeld worden op de agenda van de Algemene Vergadering.

Een bestuurder die vrijwillig ontslag neemt, moet dit schriftelijk bekendmaken aan de Raad van Bestuur Dit ontslag gaat onmiddellijk in tenzij door dit ontslag het minimum aantal bestuurders onder het statutaire minimum is gedaald. In dat geval moet de Raad van

Bestuur binnen de twee maanden de Algemene Vergadering bijeenroepen, welke in de vervanging van de betrokken bestuurder dient te voorzien. en hem daarvan ook schriftelijk in kennis zal stellen.

Voorbehou

den

aan het

Belgisch

Staatsblad

Op de laatste blz. van r uike vermelden Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting o¬ organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

à - vervolg M0b 2.2

Voorbehou

den

aan het

Belgisch

Staatsbiad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Sahiënstelling"vawde Raad"van Bëstnùr

Art. 15 De Raad van Bestuur kiest uit zijn leden een voorzitter, een secretaris, een penningmeester en elke functie die voor de goede werking van de vereniging noodzakelijk is. De voorzitter roept de Raad bijeen en zit de vergadering voor. In geval van aanwezigheid wordt de vergadering door het oudste aanwezige lid van de Raad van Bestuur voorgezeten.

De Raad van Bestuur vergadert slechts geldig als ten minste de helft van de bestuursleden aanwezig is,

De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van diegene die hem vervangt.

Van elke vergadering worden notulen gemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en ingeschreven orden in een daartoe bestemd register.

Bevoegdheden van de Raad van Bestuur

Art. 16 De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging en vertegenwoordigt deze bij elke gerechtelijke en buitengerechtelijke handeling.

De Raad van Bestuur bestuurt de vereniging als een college en is bevoegd voor alle aangelegenheden met uitzondering van diegene die door de wet uitdrukkelijk aan de Algemene Vergadering zijn voorbehouden.

De Raad vart Bestuur bepaalt het algemeen beleid van de club op financieel, administratief en organisatorisch vlak.

De Raad van Bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig acht.

De Raad van Bestuur kan een deel van zijn bevoegdheid afdragen aan een of meerdere effectieve leden van de vereniging.

Elke maand vindt tenminste een bestuursvergadering plaats. Deze vergadering wordt bijeengeroepen door de voorzitter of secretaris. Een dringende bestuursvergadering kan samengeroepen worden door minstens twee bestuursleden, De vergaderingen worden schriftelijk bijeengeroepen met opgave van de dagorde en minstens drie dagen voor de datum van de vergadering. Voor dringende vergaderingen kan dit telefonisch gebeuren.

Voor aile administratieve aangelegenheden hebben alle bestuurders afzonderlijk volmacht. Voor alle financiële transacties, ten belope van een nominaal bedrag zoals aangegeven in Art. 2 Rechten en plichten van de bestuurders in het Reglement van interne Orde van de vzw 3300BPM, volstaat de handtekening van de gevolmachtigde penningmeester. Voor de overige financiële aangelegenheden volstaat de handtekening van twee gevolmachtigde bestuursleden.

Externe Vertegenwoordiging

Art 17 Onverminderd de algemene vertegenwoordigingsbevoegdheid van de Raad van Bestuur als college, wordt de vzw in en buiten rechte eveneens vertegenwoordigd door 1 bestuurder die alleen handelt.

Samenstelling van de Algemene Vergadering

Art. 18 De Algemene Vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden en wordt

voorgezeten door de voorzitter van de Raad van Bestuur of door de oudste van de aanwezige

leden van de Raad van Bestuur. De voorzitter duid de secretaris van de vergadering aan en

desgevallend de stemopnemers.

Elk lid kan zich door een ander lid laten vertegenwoordigen.

Een lid kan slechts de volmacht van één ander lid krijgen.

Elk lid beschikt over één stem op de Algemene Vergadering.

Bevoegdheden van de Algemene Vergadering

Art. 19 De Algemene Vergadering is uitsluitend bevoegd voor

- het wijzigen van de statuten.

- het benoemen en ontslaan van bestuurders,

- het benoemen en ontslaan van de commissarissen en het bepalen van hun

bezoldiging ingeval een bezoldiging wordt toegekend.

- de kwijting aan de bestuurders en commissarissen.

- het uitsluiten van een lid.

- het goedkeuren van de begrotingen en rekeningen.

- het vrijwillig ontbinden van de vereniging.

- de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal en

cultureel oogmerk.

- aile gevallen waarin deze statuten het vereisen.

Aile andere bevoegdheden worden uitgeoefend door de Raad van

Bestuur.

Recto " Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Versa - Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van J nik B vermelden

ti í ~ - VBNoig Moa 2.2

.-.__ ------- - -------------------------

Werking van de Algemene Vergadering

Art. 20 Met uitzondering van de door de wet of in de statuten bepaalde gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige en/of vertegenwoordigde stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derde van de stemgerechtigde leden aanwezig en/of vertegenwoordigd zijn.

Zijn geen twee derde van de effectieve leden op de algemene vergadering aanwezig of vertegenwoordigd is een tweede algemene vergadering mogelijk ten minste vijftien dagen na de eerste algemene vergadering. Voor het uitsluiten van een lid volstaat tweederde meerderheid van de aanwezige effectieve leden. Een bestuurder mag echter niet deelnemen aan de stemming waarbij wordt beslist over zijn afzetting, Na de afzetting wordt er eventueel gestemd over de aanduiding van een nieuwe bestuurder; dit is verplicht wanneer er slechts twee bestuurders overblijven.

Bekendmaking van de besluiten van de Algemene Vergadering

Art. 21 Van elke Algemene Vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de secretaris en opgenomen worden in een bijzonder register,

Uittreksels daaruit worden geldig ondertekend door de voorzitter en de secretaris. Effectieve leden alsook derden die een belang kunnen aantonen, hebben het recht inzage en/of afschrift van de notulen te vragen. Tijdens de vergaderingen van de Raad van Bestuur, de

Algemene Vergadering en de ledenvergadering zal het register der notulen steeds voorhanden zijn.

Begroting en rekeningen

Art. 22 Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december. In afwijking hiervan loopt het eerst boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december.

De Raad van Bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de Algemene Vergadering.

De rekening van de feitelijke vereniging Brazilian Party (Rekeningnummer 068-8922443-22) worden overgedragen aan de vzw.

Vereffening bij ontbinding.

Art. 23 Behoudens gevallen van gerechtelijke ontbinding en ontbinding van rechtswege kan slechts de Algemene Vergadering tot ontbinding besluiten indien tweederde van de effectieve leden op de Algemene Vergadering aanwezig of vertegenwoordigd zijn en er bovendien een

vier vijfde meerderheid akkoord is om de vereniging vrijwillig te ontbinden. Het voorstel tot vrijwillige ontbinding van de vereniging moet uitdrukkelijk op de agenda van de algemene vergadering vermeld worden,

Zijn geen twee derde van de effectieve leden op deze Algemene Vergadering .aanwezig of vertegenwoordigd, dan moet een tweede Algemene Vergadering worden bijeengeroepen die geldig beraadslaagt ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde leden maar mits vier vijfde meerderheid wordt akkoord gevonden om de vereniging te ontbinden.

Voorbehou

den

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste biz van) uil B vermeiden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

c MOD 2.2



~xs = -- vervolg

Art. 24 In geval van ontbinding benoemt de Algemene Vergadering, of bij gebrek

daaraan de rechtbank, één of meerdere vereffenaars, Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid en vereffenings voorwaarden.

Algemene afspraken tussen de werkgroepen

Art. 26 De vzw bestaat uit een Algemene Vergadering, een Raad van Bestuur en een aantal werkgroepen. De functies van de Algemene Vergadering en de Raad van Bestuur werden reeds uitvoerig beschreven. Hierbij dient nog toegevoegd te worden dat de Raad van Bestuur het controle orgaan is voor de werkgroepen, Wanneer een werkgroep een activiteit plant dient deze werkgroep een business plan uit te werken met daarin een gedetailleerde uitgave staat en een prognose van de inkomsten. De Raad van Bestuur zal deze grondig analyseren en bij een positieve beoordeling krijgt de werkgroep groen licht voor het organiseren van de activiteit, de Raad van Bestuur kan om bijsturingen vragen, of kan het business plan afkeuren wanneer dit niet realistisch lijkt.

Elke Werkgroep heeft een bankrekening in eigen beheer. Deze rekeningen hebben elk minstens 2 voimachthouders, die lid dienen te zijn van de werkgroep.

Alle facturen dienen op naam van de vzw gezet te worden, en niet op naam van de werkgroep, alles gaat echter op in 1 boekhouding.

Ook de Raad van Bestuur beheert een algemene rekening. Deze rekening is een spaarpot waar de werkgroepen in geval van nood beroep op kunnen doen. Om beroep te kunnen doen op dit fonds dient er een speciale Raad van Bestuur samengeroepen te worden, bij toekenning van de door de Raad van Bestuur te bepalen som dient een afbetalingsplan opgesteld te worden, De werkgroep die aanspraak maakt op gelden uit de algemene rekening dient deze terug aan te zuiveren.

Aannemen van de statuten

Art. 26 Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, en niet eenduidig is omschreven in het Reglement van Interne Orde, blijft de Wet van 27 juni 1921, gewijzigd door de Wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

Leden van de raad van bestuur

Art. 27 De ondergetekenden zijn overeengekomen de vzw "3300BPM" op te richten, en zijn door de statuten erkend als stichtend lid

Thomas Dieu Nerm 80e, 3320 Hoegaarden Voorzitter °18/06/1990

Bertje Bensaïd Aarschotsesteenweg 34 , 3300 Tienen Penningmeester 015/04/1991

Frans Guelinckx Kapucijnenhof 87, 3300 Tienen Secretaris 020/12/1988

/LotinS

S

Op de laatste bfz. van Luik B vermelden : Recto : Naam hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Voorbehou

den

aan het

Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

4 s ui t

i...

Leden van de vzw

Thomas Dieu Nerm 80c, 3320 Hoegaarden 18106/1990 Voorzitter

Frans Guelinckx Kapucijnenhof 87, 3300 Tienen 20/12/1988 Secretaris

Berge Bensaïd Aarschotsesteenweg 34, 3300 Tienen 15/04/1991

Penningmeester

Klan Vanluyten Vissenakenstraat 101, 3300 Tienen 27/02/1989 Lid

Stijn Deldime Hakendoverstraat 8b, 3400 Landen 19/08/1989 Lid

Vincent Lauwereys Aarschotsesteenweg 465, 3300 Tienen 15/1111991 Lid

Sebastien Claes Houthem 36a, 3320 Hoegaarden 22109/1990 Lid

Ramon Fouarge Boomgaardendreef 18, 3300 Tienen 09/07/1991 Lid

Wouter Gerrits Kwadeplasstraat 44a, 3350 Neerlinter 15/11/1990 Lid

Simon Geernaert Houtemstraat 449, 3300 Tienen 29/03/1993 Lid

M0D 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -12/06/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
3300BPM

Adresse
KAPUCIJNENHOF 87 3300 TIENEN

Code postal : 3300
Localité : TIENEN
Commune : TIENEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande