AARSCHOTSE KANTCLUB DE VLASBLOMME

Association sans but lucratif


Dénomination : AARSCHOTSE KANTCLUB DE VLASBLOMME
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 429.823.133

Publication

05/07/2012
ÿþ4 v

r a

MpD 2,2

n()

';l0t_P.~- ; In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Neergelegd ter, griffie der

Rechtbank van Kooptie JUNI n e te Leuven, deb2012

DE GIER,

Ondernemingsnr : 429.823.133

Benaming

(voluit) ; Aarschotse Kantclub De Vlasblomme

(verkort) : De Vlasblomme

Rechtsvorm : V.Z.W.

Zetel : Platte -lostraat 466,3010 Kessel-lo

Onderwerp akte ; Statuutwijziging-Overbrenging Maatschappelijke zetel -Benoemingen-ontslagnemingen

De bijzondere algemene vergadering van de vereniging zonder winstoogmerk Aarschotse Kantclub De Vlasblomme ,verenigd in vergadering op 11 mei 2012 ,is overeengekomen beraadslagend en beslissend overeenkomstig artikel 8 van de wet van 27 juni 1921 ,zoals gewijzigd bij wet van 2 mei 2002 en

overeenkomstig haar stichtingsstatuten van 25 mei 1984 (bijlage Belgisch Staatsblad van 25 juli 1985 met nr.8727 ,aangevuld op 07 november 1991 en 30 maart 2000 ,en 24-12-2004 met akte nr. 178219 en 02-06-

2008 akte nr. 80381 de vroegere tekst van de statuten op te heffen en te vervangen door onderstaande tekst .

TITEL I -BENAMING -ZETEL -DOEL-DUUR

Artikel 1

De vereniging zonder winstoogmerk draagt de naam "Aarschotse kantclub De Vlasblomme "

Artikel 2

De zetel van de vereniging is gevestigd te Aarschot ,Pelgrimstraat 5 in het Arrondissement Leuven . hij kan zonder statutenwijziging door beslissing van de Raad van Bestuur ,overgebracht worden naar elke andere plaats in het arrondissement Leuven . Het werkgebied van de vereniging is niet begrensd .

Artikel 3

§ 1 . De vereniging heeft als doel ,met uitsluiting van elk winstoogmerk ,geinteresseerde beginnelingen de kunst van het tekenen en vervaardigen van kant ,met klossen en of met naald ,aan te leren ,de gevorderden te begeleiden in de verdere studie en de kantkunst te propageren .

§ 2 .De vereniging heeft een neutraal karakter ,is niet politiek of religieus verankerd .

§ 3. Zij mag alle handelingen verrichten die rechtstreeks of onrechtstreeks verband houden met dit doel in die zin mag zij op bijkomstige wijze ,beperkte economische activiteiten uitoefenen op voorwaarde dat de opbrengst daarna uitsluitend besteed wordt aan het hoofddoel .

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde tijd

TITEL II -LEDEN

Artikel5

Het aantal leden is onbeperkt ,maar bestaat minstens uit drie

Artikel 6

§ 1 . Als lid kan tot de vereniging toetreden elke natuurlijke persoon ,ongeacht de leeftijd .

§ 2 , Nieuwe leden worden aanvaard door de raad van bestuur van de vzw Aarschotse kantclub De Vlasblomme . De raad van bestuur kan op de door haar te bepalen voorwaarden ook ereleden met stemrecht en steunende leden zonder stemrecht aanvaarden

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Voor- l aalui m1ium

behouder *iaiieeo9*

aan het

Belgisch

Staatsblat









Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

A

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

M0U 2.2

Artikel 7

De leden zijn een lidgeld verschuldigd , Het bedrag wordt jaarlijks door de raad van bestuur bepaald en mag in geen geval hoger zijn dan ¬ 250 . De betaling van het jaarlijkse lidgeld houdt in dat het lid erkent doel en statuten van de vereniging te kennen en er zich aan te onderwerpen .Bij het beeindigen van hun lidmaatschap kunnen de leden en hun rechtsopvolgers geen recht op de goederen van de vereniging laten gelden. Evenmin hebben zij het recht om de door henzelf of door hun rechtsvoorgangers gedane inbrengsten te vorderen .

Artikel 8

Het lidmaatschap eindigt door vrijwillig ontslag ,overlijden en door de weigering het jaarlijks lidgeld te betalen . Vrijwillig ontslag geschiedt door een gewone ontslagbrief aan de voorzitter van de raad van bestuur .

Uitsluiting kan alleen uitgesproken worden door een algemene vergadering met twee derde van de stemmen van de aanwezige of vertegenwoordigde leden . Opgave van reden is niet vereist .

TITEL Ill -DE ALGEMENE VERGADERING

Artikel 9

De algemene vergadering bestaat uit alle leden van de vereniging . Ieder lid beschikt over één stem .Een lid mag zich door een ander lid laten vertegenwoordigen . Een vertegenwoordiger mag echter niet meer dan over één volmacht beschikken .

Artikel 10

De algemene vergadering is uitsluitend bevoegd voor :

-De wijziging van de statuten .

-De benoeming en de afzetting van de bestuurders.

-De kwijting aan de bestuurders .

-De goedkeuring van de begroting en van de rekening.

-De ontbinding van de vereniging .

-De uitsluiting van een lid

Artikell 1

§ 1 An de loop van het eerste semester van elk burgerlijk jaar wordt ten minste één gewone algemene vergadering gehouden voor het goedkeuren van de rekening van het afgelopen jaar en van de begroting voor het volgende jaar .

§ 2 ,Buitengewone algemene vergaderingen kunnen gehouden worden op initiatief van de raad van bestuur of op verzoek van tenminste één vijfde van de leden van de vereniging .

§ 3 .Elke oproeping tot een algemene vergadering dient schriftelijk te gebeuren ten minste acht dagen op voorhand . Zij kan alleen geldig gedaan worden onder handtekening van de voorzitter van de raad van bestuur of van twee bestuurders . Alle leden moeten opgeroepen worden . De oproeping vermeldt dag ,uur en plaats van de vergadering alsook de agenda .

§ 4 . De Algemene vergadering wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of bij haar afwezigheid door de secretaris .

§ 5 . De algemene vergadering kan enkel geldige besluiten nemen omtrent aangelegenheden die uitdrukkelijk op de agenda staan .

§ 6 . ln gewone gevallen kan de algemene vergadering geldige besluiten nemen met een eenvoudige meerderheid van stemmen ,mits ten minste de helft der leden aanwezig of vertegenwoordigd is .Besluiten in verband met statutenwijziging ,uitsluiting van leden of vrijwillige ontbinding kunnen slechts genomen worden mits de voorwaarden ,bepaald bij artilelen 8,12,20,en 26 quater van de wet van 27 juni 1921 ,in acht genomen worden ., Bij staking van stemmen is de stem van de voorzitter beslissend . Indien minstens de helft der aanwezige leden hierom verzoekt ,is de stemming geheim .

§ 7 . Van elke algemene vergadering wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de leden van de raad van bestuur bezorgd wordt ,uiterlijk tegen de bijeenroeping tot de volgende vergadering van de raad van bestuur ,.

TITEL IV-RAAD VAN BESTUUR

Artikel12

§ 1 . De raad van bestuur bestaat uit vier leden , benoemd door de algemene vergadering en ten allen tijde

door deze afzetbaar

~

MoD 2.2

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

§ 2 . De bestuurders oefenen hun mandaat kosteloos uit

§ 3 . Om tot bestuurder verkozen te worden moet men lid zijn van de vereniging .

§ 4 . De bestuurders worden verkozen voor een termijn van vier jaar ,dit mandaat is hernieuwbaar . Indien het bestuursmandaat voortijdig eindigt door overlijden ,vrijwillig ontslag ,afzetting of niet meer vervullen van de lidmaatschap voorwaarde ,wordt door de algemene vergadering in de vervanging van deze bestuurder voorzien voor de rest van de termijn . Tot zolang in de vervanging van een bestuurder niet is voorzien ,oefenen de overige bestuurders de volle bevoegdheden van de raad van bestuur uit .

§ 5 . De bestuurders duiden onder elkaar een voorzitter , een secretaris , een schatbewaarder en een bestuurder aan

Artikel 13

§ 1 . De raad van bestuur ,vertegenwoordigt en verbindt geldig de vereniging ,zonder bijkomende machtiging van de algemene vergadering ,in aile gerechtelijke en buitengerechtelijke handelingen . Hij treedt op ,als eiser of verweerder ,in alle handelingen ,zonder uitzondering ,van bestuur en van beschikking

§ 2 . Alle bevoegdheden die niet door de wet of de statuten zijn toegewezen aan de algemene vergadering worden uitgeoefend door de raad van bestuur

§ 3 . De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid geheel of gedeeltelijk overdragen aan één of meer bestuurders in het bijzonder wat betreft het dagelijks bestuur van de vereniniging en het gebruik van de maatschappelijke handtekening aan dit bestuur verbonden . Deze delegatie is op ieder ogenblik herroepbaar ,

§ 4 . De raad van bestuur vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt

Artikel 14

§ 1 . De raad van bestuur vergadert zo dikwijls zulks nodig blijkt .

§ 2 , De raad van bestuur wordt bijeen geroepen door de voorzitter of door twee bestuurders . De oproeping gebeurt schriftelijk ,ten minste acht dagen op voorhand en vermeldt dag ,uur ,plaats en agenda

§ 3 . De raad van bestuur kan slechts geldig vergaderen wanneer minstens de helft van de bestuurders aanwezig is . Iedere bestuurder beschikt over één stem . Een bestuurder mag zich door een andere bestuurder [aten vertegenwoordigen . Een bestuurder mag echter niet over meer dan één volmacht beschikken . De besluiten van de raad van bestuur moeten door ten minste de helft van de aanwezige of vertegenwoordigde bestuurders .worden goedgekeurd ,

§ 4 . Van elke raad van bestuur wordt een verslag opgemaakt dat ondertekend wordt door de voorzitter en aan de bestuurders bezorgd wordt uiterlijk tegen het bijeenroepen van de volgende vergadering .

TITEL V -DIVERSE BEPALINGEN

Artikel 15

Het boekjaar loopt van 1 januari tot 31 december .

Elk jaar moet de raad van bestuur aan de gewone algemene vergadering rekenschap geven over zijn beleid tijdens het afgelopen dienstjaar . De raad stelt de rekening vast van het vorige jaar en maakt de begroting op voor het volgende jaar . Beiden worden elk dienstjaar ,en ,ten laatste zes maanden na de afsluiting van het boekjaar ,onderworpen aan de goedkeuring van de algemene vergadering .

Artikel 16

Behoudens het geval van gerechtelijke ontbinding ,kan tot vrijwillige ontbinding slechts besloten worden

door de algemene vergadering ,overeenkomstig artikel 20 van de wet van 27 juni 1921

Artikel 17

Ingeval van ontbinding wordt het overblijvend actief ,na vereffenen der schulden en het aanzuiveren der

lasten ,overgedragen aan een vereniging met gelijkaardig doel ,aan te duiden door de algemene vergadering .

Artikel 18

Voor alles wat niet door de statuten is geregeld,is de wet van 27 juni 1921 aangevuld met de wet van 02 mei

2002 van toepassing .

s ~ "

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening

secretaris Salaets Willy

bestuurder Nadia Caes

voorzitster

Maria Van Hoomissen

Penningmeester Maria Vandevelde

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

M4D 2.2

Luik B - Vervolg

ONTSLAG EN BENOEMING

De algemene vergadering van de vzw Aarschotse kantclub De Vlasblomme heeft op 11 mei 2012 akte genomen van het ontslag van volgende bestuurders :

Mevr.Van Hoecke Cécile ,Platte-Iostraat 466 ,3010 Kesset-lo Mevr.Lambeir Wivine ,Bergstraat 16 ,3370 Boutersem-Kerkom Mevr.Kenners Yvonne ,Bredestraat 66 ,3271 Averbode Mevr.Das Suzanne ,Pater De Grootstraat 25 ,3271 Averbode Mevr.Verelst Rita ,Dubbeekstraat 25 ,3200 Aarschot

De leden van de raad van bestuur hebben op 11 mei 2012 onder elkaar aangeduid tot

Voorzitter :mevr. Van Hoomissen Maria ,gepensioneerde lerares ,geboren te Puurs op 7-2-1946 wonende teTtremelo 3120 ,sperweriaan 26.

:Secretaris :Mr, Willy Salaets ,gepensioneerd bediende ,geboren te Ramsel op 18-04-1940 ,wonende te Aarschot 3200 ,Pelgrimstraat 5,

Schatbewaarder :Mevr. Vandevelde Maria ,huishoudster , geboren te Leuven op 3-7-1958 wonende te Wilsele 3012 ,Van Der Nootstraat 77 .

Bestuurder :Mevr. Caes Nadia ,zelfstandige ,geboren te Leuven op 26-4-1954 ,wonende te Wijgmaal 3018 , St. Hadrianusstraat 33 .

:Zij hebben Willy Salaets belast met het dagelijks bestuur van de vereniging ,gemachtigd om door zijn handtekening in zaken van dagelijks bestuur ,de vereniging te binden

Aarschot, 12 mei 2012

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 05/07/2012 - Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
AARSCHOTSE KANTCLUB DE VLASBLOMME

Adresse
PLATTE-LOSTRAAT 466 3010 KESSEL-LO

Code postal : 3010
Localité : Kessel Lo
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande