AASEM

Association sans but lucratif


Dénomination : AASEM
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 832.848.928

Publication

13/12/2013
ÿþ MOD 2,2

ln de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

Ondernemingsnr : 0832.848.928 Benaming

(voluit) : AASEM

Neergelegd ter H chtbank van Orne der

ie Leuven, de Kaophande1

DE 0 3 DEC. 2013

GF?tFF1EFi,

Griffie

iu

Voor-

behouden

etan het

Belgisch

Staatsblad

*131875

(verkort)

Rechtsvorm : VZW

Zetel : Groenstraat 46, 3200 Aarschot

Onderwerp akte : Ontslag en benoeming bestuurders - Volmachten

Uit het verslag van de algemene vergadering van 22 november 2013 blijkt het volgende: t ONTSLAG EN BENOEMING BESTUURDERS

Eervol ontslag met kwijting wordt vanaf heden verleend aan mevrouw Nancy Huybrechts als voorzitter van de raad van bestuur.

De heer Philip Lescrauwaet, Groenstraat 46 te 3200 Aarschot, geboren te Turnhout op 27 november 1967, bestuurder, wordt vanaf heden benoemd tot voorzitter van de raad van bestuur.

Mevrouw Nancy Huybrechts, Groenstraat 46 te 3200 Aarschot, geboren te Helst op den Berg op 1 oktober 1969, wordt heden benoemd tot secretaris.

2. VOLMACHT

De nodige volmachten worden tot herroeping verleend aan de heer Daan Janssens, Tiensestraat 79 te 3200= Aarschot, teneinde alle formaliteiten te volbrengen en te ondertekenen in naam en voor rekening van de' vereniging bij de griffies van de rechtbanken, de Kruispuntbank voor Ondernemingen, alle fiscale overheden, en! bij het Belgisch Staatsblad.

D. janssens, lasthebber

Hierbij neergelegd: verslag algemene vergadering d.d. 22/11/2013

rt

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad -13/12/2013 - Annexes du Moniteur belge

27/01/2011
ÿþMOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

11111111,11.111113111,1,111.11J111

)

.ir.~~s,, . 7.$Afiil. 20111

Griffie

Ondernemingsnr : ce, %3 g4 g 9 2 8

Benaming

{voluit) : P s E H

(verkort) :

Rechtsvoren : VZW

Zetel : Groenstraat 46, 3200 Aarschot

Onderwerp akte ; Oprichting

"aasem"

Vereniging zonder winstoogmerk

STATUTEN

Ondergetekenden,

1. Huybrechts Nancy, wonende te 3200 Aarschot, Groenstraat 46;

2. Imbrechts Anne, wonende te 3200 Aarschot, Steentje 41;

3. Lescrauwaet Philip, wonende te 3200 Aarschot, Groenstraat 46;

verklaren bij deze akte een vereniging zonder winstoogmerk op te richten overeenkomstig de Wet van 2 mei 2002, waarvan zij de statuten als volgt vaststellen:

TITEL I

Naam-Zetel-Doel-Duur

Artikel 1

De vereniging draagt de naam "AASEM", Vereniging Zonder Winstoogmerk.

Artikel 2

De maatschappelijke zetel van de vereniging is gevestigd te 3200 Aarschot, Groenstraat 46, in het gerechtelijk arrondissement Leuven.

Artikel 3

De vereniging heeft tot filantropisch doel: de bevordering en ondersteuning van de geweldloze verbondenheid van de mens met anderen en de natuur. De vereniging wil mensen educatief begeleiden die even "op adem" willen komen, ouders adviseren en coachen bij hun opvoedingstaak, mensen aansporen om ieders verantwoordelijkheid op te laten nemen in het vormen van onze wereld, luisterbereidheid, groepsdynamica en sociaal engagement bevorderen, de eigen en andere culturen verkennen, creativiteit en verbeelding stimuleren, kinderen en jongeren bewust leren worden van zichzelf, van hun mogelijkheden,. talenten en intuïtie, muzische en expressieve vorming en kunsteducatief werk, respectvol en ecologisch, verantwoord Ieren omgaan met de natuur, door middel van, onder andere, educatieve workshops, cursussen, lezingen, evenementen, creatieve expressie, knutselen, ambachtelijke technieken, relaxatietechnieken, natuurlijke en ecologisch verantwoorde voeding, ecologisch verantwoorde materialen, stressbeheersing,' ademhalingstechnieken, intuïtief tekenen, natuurlijke omgang met dieren, klank en muziek,' bewegingsstimulatie, dans, theater, trektochten, stimulatie van sociale vaardigheden via moderne communicatietechnieken, enzovoort.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Hoon 2.2

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen, zoals muzikale, culturele, artistieke, sociale en sportieve activiteiten en manifestaties organiseren, in de meest brede zin van het woord.

Zij kan in deze zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan uitsluitend wordt besteed aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

Artikel 4

De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duur.

TITEL Il

Leden

Artikel 5

Het aantal leden is onbeperkt, maar moet minstens drie bedragen. De ondergetekende oprichters zijn de eerste effectieve leden. De vereniging telt effectieve leden en toegetreden leden.

De volheid van het lidmaatschap, met inbegrip van het stemrecht op de algemene vergadering, komt uitsluitend toe aan de effectieve leden.

Artikel 6

Als effectief lid van de vereniging kan aanvaard worden: ieder natuurlijk of rechtspersoon die door de unanieme algemene vergadering als zodanig wordt toegelaten. Een kandidaat-lid dient zijn verzoek om toelating schriftelijk te richten aan de raad van bestuur. Om lid te worden moet men bovendien het jaarlijks lidgeld betalen.

Artikel 7

De jaarlijkse bijdrage van de leden mag niet meer bedragen dan tweehonderd euro. De leden zijn in geen geval persoonlijk aansprakelijk voor de verbintenissen van de vereniging.

Artikel 8

Elk effectief lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Het ontslag moet bij aangetekende brief aan de raad van bestuur ter kennis worden gebracht. Het lid dat weigert de bijdrage te betalen, wordt geacht ontslag te nemen.

De uitsluiting van een lid kan slechts door de algemene vergadering en met meerderheid van twee derde van de stemmen uitgesproken worden. Tegen deze beslissing kan de voorzitter van de raad van bestuur een vetorecht doen gelden.

Artikel 9

Uittredende of uitgesloten leden en hun rechtsopvolgers hebben geen deel in het vermogen van de vereniging en kunnen nooit teruggave of vergoeding voor gestorte bijdragen of gedane inbrengen vorderen.

TITEL lil

De Raad van Bestuur

Artikel 10

De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur van personen die al dan niet lid zijn van de vereniging. De raad van bestuur telt ten minste twee leden indien het aantal effectieve leden drie bedraagt, en minstens drie als het aantal effectieve leden meer dan drie bedraagt. Het aantal bestuurders moet altijd minder zijn dan het aantal effectieve leden. Zij worden benoemd door de algemene vergadering en zijn ten allen tijde door deze afzetbaar mits een twee derde meerderheid van de stemmen. Tegen deze beslissing kan de voorzitter van de raad van bestuur een vetorecht doen gelden.

In principe oefenen de bestuurders hun mandaat onbezoldigd uit. Kostenvergoedingen kunnen echter toegekend worden. De algemene vergadering kan evenwel beslissen een bezoldiging voor één of meerdere bestuurders toe te kennen.

Benoeming, ontslag, aftreden en afzetting van een bestuurder worden binnen een maand in de bijlagen tot het Belgisch Staatsblad bekendgemaakt.

Artikel 11

Om tot bestuurder verkozen te kunnen worden, moet men voorgedragen worden door de raad van bestuur.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

Artikel 12

Bestuurders worden benoemd voor onbepaalde duur. Zo door vrijwillig ontslag of afzetting het aantal bestuurders is teruggevallen tot minder dan het minimum vereiste, dan blijven de bestuurders in functie totdat regelmatig in hun vervanging is voorzien.

Artikel 13

§1. - De raad van bestuur kiest kan uit zijn leden een voorzitter, een secretaris en een penningmeester kiezen, functies welke kunnen gecumuleerd worden. De voorzitter roept de raad bijeen en zit de vergaderingen voor. Ingeval hij belet of afwezig is, wordt de vergadering voorgezeten door de oudste van de aanwezige bestuurders.

§2. - De raad kan slechts beslissen indien de meerderheid van de bestuurders en de voorzitter (of diens gevolmachtigde vervanger) aanwezig is. De beslissingen worden genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt.

§3. - Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en / of de secretaris. De uittreksels die moeten worden voorgelegd en al de andere akten worden geldig ondertekend door de voorzitter of de secretaris.

Artikel 14

§1. - De raad van bestuur leidt de zaken van de vereniging en vertegenwoordigt deze in en buiten rechte.

Hij is bevoegd voor alle aangelegenheden, met uitzondering van deze die door de wet uitdrukkelijk aan de algemene vergadering zijn voorbehouden.

Hij treedt op als eiser of verweerder, in alle rechtsgedingen en beslist over het al of niet aanwenden van rechtsmiddelen. De raad kan alle handelingen van bestuur verrichten en bovendien alle daden van beschikking stellen met inbegrip van, onder meer, het vervreemden, zelfs om niet, van roerende of onroerende goederen en van het hypothekeren, zelfs met beding van dadelijke uitwinning, van het lenen en uitlenen, van alle handels- en bankverrichtingen, van het opheffen van hypotheken.

§2. - De raad van bestuur benoemt en ontslaat (zelf of door een lasthebber) de leden van het personeel van de vereniging. Hij bepaalt hun taken en hun bezoldigingen.

§3. - De raad van bestuur kan zijn bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken op zijn verantwoordelijkheid overdragen aan één van de bestuurders of zelfs aan een andere persoon die al dan niet lid is van de vereniging.

§4. - De raad vaardigt alle huishoudelijke reglementen uit die hij nodig oordeelt.

§5. - De raad kan uit zijn leden een afgevaardigde bestuurder of directeur benoemen, die met het dagelijks bestuur wordt belast. Deze verzorgt de lopende zaken en de dagelijkse briefwisseling en tekent geldig namens de vereniging tegenover het Bestuur der Postcheques, banken, spaarkassen en andere financiële diensten en instellingen.

TITEL IV

Algemene vergadering

Artikel 15

De algemene vergadering is samengesteld uit alle effectieve leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige leden. Een lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Elk lid beschikt over één stem op de algemene vergadering.

Artikel 16

De algemene vergadering is bevoegd voor het wijzigen van statuten, het benoemen en ontslaan van bestuurders en commissarissen en het bepalen van hun bezoldigingen ingeval een bezoldiging wordt toegekend, het goedkeuren van begrotingen en rekeningen, de kwijting aan de bestuurders en commissarissen, het vrijwillig ontbinden van de vereniging, het uitsluiten van een lid, de omzetting van de vereniging in een vennootschap met een sociaal oogmerk, en alle gevallen waarin de statuten en de wet dat vereisen.

Artikel 17

§1. - De algemene vergadering wordt door de raad van bestuur bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging zulks vereist. Zij moet tenminste éénmaal per jaar worden bijeengeroepen voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en de begrotingen van het volgend jaar, binnen zes maanden na afsluitingsdatum van het boekjaar.

§2. - De raad van bestuur is bovendien verplicht wanneer een vijfde van de leden daarom verzoekt, een buitengewone algemene vergadering bijeen te roepen.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2011- Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

§3. - De oproepingen tot de algemene vergadering moeten om geldig te zijn ondertekend zijn door de voorzitter, of door twee bestuurders of een vijfde van de effectieve leden. Alle effectieve leden moeten bijeengeroepen worden per gewone brief, telefax of e-mail, ten minste acht dagen voor de vergadering.

§4. - De oproeping, die plaats, dag en uur van de vergadering vermeldt, bevat de agenda die wordt voorgelegd door de raad van bestuur. Elk onderwerp dat schriftelijk wordt voorgedragen door ten minste een twintigste van de effectieve leden moet eveneens op de agenda worden vermeld. Onderwerpen die niet op de agenda staan, kunnen niet behandeld worden, tenzij de voltallige algemene vergadering unaniem akkoord gaat om het betreffende punt alsnog op de vergadering te bespreken.

Artikel 18

§1. - In gewone gevallen worden de besluiten genomen bij eenvoudige meerderheid van de aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, behoudens afwijkingen voorzien door de statuten of de wet. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter.

§2. - Tot wijziging van de statuten kan slechts worden besloten indien die wijziging op de oproeping is vermeld en indien twee derden van de stemgerechtigde leden aanwezig of vertegenwoordigd is. Wordt dit getal niet bereikt, dan kan een tweede vergadering worden bijeengeroepen, die een geldig besluit zal kunnen nemen ongeacht het aantal aanwezigen. Deze tweede vergadering mag niet binnen vijftien dagen volgend op de eerste vergadering worden gehouden.

Voor elke statutenwijziging is bovendien een meerderheid van twee derde der aanwezige of vertegenwoordigde stemmen vereist, ook op de tweede vergadering. Tot wijziging van het doel van de vereniging kan slechts met vier vijfden van de stemmen worden besloten.

§3. - Dezelfde regels als deze in §2 omschreven dienen te worden nageleefd bij ontbinding van de vereniging.

Artikel 19

Van elke vergadering worden notulen opgemaakt, die ondertekend worden door de voorzitter en opgenomen worden in een bijzonder register. Uittreksels daarvan worden geldig ondertekend door de voorzitter of door twee bestuurders. Leden alsook derden die van een belang doen blijken hebben het recht om inzage en 1 of een afschrift van de notulen te vragen.

TITEL V

Begrotingen en rekeningen

Artikel 20

Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot 31 december.

In afwijking hiervan loopt het eerste boekjaar van de dag van de oprichting tot 31 december 2011.

De raad van bestuur bereidt de rekeningen en begrotingen voor en legt ze ter goedkeuring voor aan de

algemene vergadering.

TITEL VI

Ontbinding en vereffening

Artikel 21

Behoudens de gevallen van gerechtelijke ontbinding en van ontbinding van rechtswege kan slechts de algemene vergadering tot ontbinding besluiten op de wijze zoals bepaald in artikels 18 §2 en §3.

In geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering of bij gebreke daarvan de rechtbank, een of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegdheid, alsmede de vereffeningvoorwaarden.

Artikel 22

In geval van ontbinding worden de activa na aanzuivering van de schulden overgedragen aan een vereniging of instelling die een gelijkaardig doel als dat van de vereniging nastreeft.

Artikel 23

Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de Wet van 2 mei 2002 toepasselijk.

TITEL VII

Benoemingen

Artikel 24

MOD 2.2

Luik B - Vervolg

De stichtingsvergadering besloten, zijn de leden onmiddellijk in algemene vergadering bijeengekomen en zijn zij overgegaan tot de benoeming van de Raad van Bestuur als volgt:

Worden benoemd voor onbepaalde duur:

als voorzitter-penningmeester: mevrouw Nancy Huybrechts, wonende te 3200 Aarschot, Groenstraat 46, ; geboren te Heist op den Berg op 1 oktober 1969;

als secretaris: de heer Philip Lescrauwaet, wonende te 3200 Aarschot, Groenstraat 46, geboren te Turnhout op 27 november 1967;

die allen aanvaarden.

De raad benoemt tevens mevrouw Nancy Huybrechts voornoemd als afgevaardigd bestuurder, belast met ' het dagelijks bestuur, en gevolmachtigd om de vereniging te vertegenwoordigen bij de postdiensten en alle financiële instellingen.

Artikel 25

De nodige volmachten worden verleend aan de heer Daniël Janssens, Tiensestraat 79 te 3200 Aarschot, teneinde alle formaliteiten te volbrengen en te ondertekenen in naam en voor rekening van de vereniging bij de griffie van de bevoegde Rechtbank en bij het Belgisch Staatsblad, en het geldig ondertekenen van alle nodige fiscale aangiften en hun bijlagen.

Aldus opgemaakt in 5 exemplaren te Aarschot, op 13 januari 2011.

D. Janssens, Lasthebber

Hierbij neergelegd: oprichtingsakte

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voor-behdudett aan het Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 27/01/2011- Annexes du Moniteur belge

Coordonnées
AASEM

Adresse
GROENSTRAAT 46 3200 AARSCHOT

Code postal : 3200
Localité : AARSCHOT
Commune : AARSCHOT
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande