ACTUAGE

Vennootschap Onder Firma


Dénomination : ACTUAGE
Forme juridique : Vennootschap Onder Firma
N° entreprise : 505.807.686

Publication

03/12/2014
ÿþMod PDF 11.1

Voor-

behouden aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

 ACTUAGE

Vennootschap onder firma Waversebaan 139

3001 Heverlee

ZIJN BIJEENGEKOMEN:

1/ De heer Dominik Maciej Sznajder, geboren te Warschau (Polen) op 25 oktober 1982, NN 82.10.25-489.68, echtgenoot van mevrouw Aldona Anna Niemiro - Sznajder navermeld, wonend te 3001 Heverlee, Waversebaan 139;

2/ Mevrouw Aldona Anna Niemiro - Sznajder, geboren te Warschau (Polen) op 26 april 1982, NN 82.04.26412.73, echtgenote van de heer Dominik Maciej Sznajder voornoemd, wonend te 3001 Heverlee, Waversebaan 139.

Die onder elkaar overeengekomen zijn om een vennootschap onder firma op te richten onder de benaming  ACTUAGE en waarvan de zetel zal gevestigd zijn te 3001 Heverlee, Waversebaan 139 en met een eigen vermogen van achttienduizend zeshonderd euro (~ 18.600,00).

Oprichting  statuten  verklaringen  benoemingen

Op heden, ZESENTWINTIG NOVEMBER TWEEDUIZEND EN VEERTIEN om 11.00 UUR.

I. OPRICHTING

De vennootschap is opgericht voor een onbepaalde duur en begint te werken vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsovereenkomst op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

KAPITAAL  INBRENGEN

Het kapitaal van de vennootschap, dat geheel geplaatst is, bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (~ 18.600,00) en is verdeeld in honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde.

Ondernemingsnr :

Benaming

(voluit) : ACTUAGE

Onderwerp akte : Oprichting

(afgekort) :

Rechtsvorm : Vennootschap onder firma

Zetel : Waversebaan 139

*14311714*

Luik B

3001

België

0505807686

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte

Leuven (Heverlee)

Griffie

Neergelegd

29-11-2014

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Op deze aandelen is ingeschreven door de oprichters, en deze hebben zich onvoorwaardelijk verbonden tot nagemelde inbreng, en wel als volgt:

1. De heer Dominik Maciej Sznajder, voornoemd, schrijft in op vijftig (50) aandelen, dewelke hij gedeeltelijk volstort door een inbreng van een bedrag van drieënnegentig euro (Q' 93,00) per aandeel, hetzij een globaal bedrag van vierduizend zeshonderdvijftig (Q' 4.650,00) in geld;

2. Mevrouw Aldona Anna Niemiro - Sznajder, voornoemd, schrijft in op vijftig (50) aandelen, dewelke zij gedeeltelijk volstort door een inbreng van een bedrag van drieënnegentig euro (Q' 93,00) per aandeel, hetzij een globaal bedrag van vierduizend zeshonderdvijftig (Q' 4.650,00) in geld.

VERGOEDINGEN

Als vergoeding voor hun respectievelijke inbreng worden aan de vennoten volgende aandelen toegekend:

II. STATUTEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Artikel 3  Doel

De vennootschap heeft als doel:

I. Voor eigen rekening, voor rekening van derden, of in deelneming met derden:

A/ het verlenen van adviezen van actuariële, statistische, financiële, technische, commerciële of administratieve aard; in de ruimste zin, met uitzondering van adviezen inzake beleggingen en geldplaatsingen; bijstand en diensten verlenen, rechtstreeks of onrechtstreeks op het vlak van administratie en financiën, verkoop, productie en algemeen bestuur;

B/ het toestaan van leningen en kredietopeningen aan rechtspersonen en ondernemingen of particulieren, onder om het even welke vorm; in dit kader kan zij zich ook borg stellen of haar aval verlenen, in de meest ruime zin, alle handels- en financiële operaties verrichten behalve die wettelijk voorbehouden zijn aan depositobanken, houders van deposito's op korte termijn, spaarkassen, hypotheekmaatschappijen en kapitalisatieondernemingen; C/ het verwerven van participaties in eender welke vorm in alle bestaande of op te richten rechtspersonen en vennootschappen, het stimuleren, de planning, de coördinatie, de ontwikkeling van en de investering in rechtspersonen en ondernemingen waarin zij al of niet een participatie aanhoudt;

D/ het waarnemen van alle bestuursopdrachten, het uitoefenen van opdrachten en functies;

E/ het ontwikkelen, kopen, verkopen, in licentie nemen of geven van octrooien, knowhow en aanverwante immateriële duurzame activa;

F/ het verlenen van computerservices;

G/ de aan- en verkoop, in- en uitvoer, commissiehandel en vertegenwoordiging van om het even welke goederen, in  t kort tussenpersoon in de handel;

H/ het onderzoek, de ontwikkeling, de vervaardiging of commercialisering van nieuwe producten, nieuwe vormen van technologie en hun toepassingen.

I/ Massagetherapie, wellness consultancy, dans- en fitnesslessen.

II. Voor eigen rekening:

A/ Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een onroerend vermogen; alle verrichtingen met

VERVOLGENS VERKLAREN DE ONDERGETEKENDEN DE STATUTEN VAN DE VENNOOTSCHAP VAST TE LEGGEN ALS VOLGT:

Artikel 1  Rechtsvorm  Naam  Identificatie

De vennootschap is een handelsvennootschap onder de vorm van een vennootschap onder firma. De naam van de vennootschap luidt  ACTUAGE . De vennootschap moet telkens wanneer zij haar naam gebruikt, deze laten voorafgaan of volgen door de melding van haar rechtsvorm, ofwel voluit geschreven  vennootschap onder firma ofwel de afkorting  V.O.F. .

Artikel 2  Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 3001 Heverlee, Waversebaan 139. De zetel kan bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders overgebracht worden naar een andere plaats in het Vlaamse Gewest of in het Brusselse Gewest.

Bij eenvoudige beslissing van de zaakvoerders zal de vennootschap bijhuizen, agentschappen en stapelhuizen in België en in het buitenland mogen oprichten.

1. aan de heer Dominik Maciej Sznajder, voornoemd, die aanvaardt: vijftig (50) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, uitgegeven aan de prijs van honderdzesentachtig euro (Q' 186,00) per aandeel;

2. aan Mevrouw Aldona Anna Niemiro - Sznajder voornoemd, die aanvaardt: vijftig (50) aandelen zonder

aanduiding van nominale waarde, uitgegeven aan de prijs van honderdzesentachtig euro (Q' 186,00) per aandeel.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

betrekking tot onroerende goederen en onroerende zakelijke rechten zoals de huurfinanciering van onroerende goederen aan derden, het aankopen, verkopen, ruilen, bouwen, verbouwen, onderhouden, verhuren, huren, verkavelen, prospecteren en uitbaten van onroerende goederen; de aan- en verkoop, huur en verhuur van roerende goederen, alsmede alle handelingen die rechtstreeks of onrechtstreeks met dit doel in verband staan en die van aard zijn de opbrengst van de roerende en onroerende goederen te bevorderen, alsmede zich borg te stellen voor het goede verloop van verbintenissen door derde personen aangegaan die het genot zouden hebben van deze roerende en onroerende goederen;

B/ Het aanleggen, het oordeelkundig uitbouwen en beheren van een roerend patrimonium, alle verrichtingen met betrekking tot roerende goederen en rechten, van welke aard ook, zoals het verwerven door inschrijving of aankoop en het beheren van aandelen, obligaties, kasbons of andere roerende waarden, van welke vorm ook, van Belgische of buitenlandse, bestaande of nog op te richten rechtspersonen en ondernemingen.

III. Bijzondere bepalingen

De vennootschap mag alle verrichtingen stellen van commerciële, industriële, onroerende, roerende of financiële aard die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verwant of verknocht zijn of de verwezenlijking ervan kunnen bevorderen.

De vennootschap mag betrokken zijn bij wijze van inbreng, samensmelting, inschrijving of op elke andere wijze, in de ondernemingen, verenigingen of vennootschappen, die een gelijkaardig, soortgelijk of samenhangend doel hebben of die nuttig zijn voor de verwezenlijking van het geheel of een gedeelte van haar maatschappelijk doel. Bovenvermelde opsomming is niet beperkend, zodat de vennootschap alle handelingen kan stellen, die op welke wijze ook kunnen bijdragen tot de verwezenlijking van haar maatschappelijk doel.

De vennootschap mag haar doel verwezenlijken zowel in België als in het buitenland, op alle wijzen en manieren, die zij het best geschikt zou achten.

De vennootschap mag geenszins aan vermogensbeheer of beleggingsadvies doen als bedoeld in de Wetten en Koninklijke Besluiten op de financiële transacties en de financiële markten en over het vermogensbeheer en het beleggingsadvies.

De vennootschap zal zich dienen te onthouden van werkzaamheden die onderworpen zijn aan reglementaire bepalingen voor zover de vennootschap zelf niet aan deze bepalingen voldoet.

Artikel 4  Duur

De vennootschap bestaat voor onbeperkte duur vanaf haar oprichting. De rechtspersoonlijkheid wordt verkregen vanaf de neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

De artikelen 39, 5° en 43 van het Wetboek van vennootschappen betreffende de ontbinding en de opzegging van een vennootschapscontract zijn niet van toepassing.

Behoudens door de rechter, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een vergadering van de vennoten met inachtneming van de vereisten voor een statutenwijziging.

Artikel 5  Kapitaal

5.1  Het maatschappelijk kapitaal

Het maatschappelijk kapitaal bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (~ 18.600,00) en is vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen zonder aanduiding van nominale waarde, die elk één/honderdste (1/100ste) van het kapitaal vertegenwoordigen.

Het kapitaal van de vennootschap is volledig geplaatst.

5.2  Kapitaalverhoging

Mits inachtneming van de statutaire regels betreffende statutenwijziging, kan het kapitaal verhoogd worden wanneer:

- het bedrijfsresultaat geheel of ten dele bij het kapitaal wordt gevoegd;

- de vennoten nieuwe inbrengen verrichten;

- nieuwe vennoten toetreden en intekenen op één of meerdere aandelen.

De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven bij kapitaalverhoging moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten naar evenredigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. Oefenen bestaande vennoten hun recht van voorkeur niet of slechts ten dele uit, dan worden de overblijvende aandelen in dezelfde evenredigheid aangeboden aan deze van vennoten die wel wensen in te tekenen.

De termijn voor het uitoefenen van het voorkeurrecht zal, behoudens wat gezegd hierna voor de vruchtgebruiker, minimum twintig dagen bedragen. De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden aangekondigd in een bericht dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht aan de vennoten.

Is een aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan komt het voorkeurrecht toe aan de blote eigenaar, tenzij anders is overeengekomen. De nieuw verkregen aandelen behoren de blote eigenaar toe in volle eigendom. De blote eigenaar moet zijn voorkeurrecht tot onderschrijven uitoefenen uiterlijk op de vijftiende dag na het openstellen van de inschrijvingstermijn waarbinnen het voorkeurrecht kan uitgeoefend worden. Laat de blote eigenaar het recht van voorkeur onbenut, dan kan de vruchtgebruiker binnen de resterende vijf dagen het voorkeurrecht uitoefenen. De aandelen die deze laatste aldus alléén onderschrijft komen hem toe in volle eigendom. Het voorkeurrecht is onder geen beding verhandelbaar.

5.3  Kapitaalvermindering

Mits inachtneming van de statutaire regels inzake statutenwijziging, kan het kapitaal verminderd worden wanneer:

- het bedrijfsresultaat geheel of ten dele op het kapitaal wordt aangerekend;

- de vennoten de door hen gestorte inbrengen geheel of ten dele terugnemen;

- vennoten uittreden of uitgesloten worden zonder dat een nieuwe of andere vennoot in de plaats treedt.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Artikel 7  Aandelen en overdracht van aandelen

7.1  Aard van de aandelen

De aandelen zijn op naam en worden ingeschreven in het aandelenregister.

Het aandelenregister wordt op de zetel van de vennootschap bewaard en is daar ter inzage van de vennoten en van eenieder die daartoe een rechtmatig belang kan doen gelden.

Alle overdrachten van aandelen worden ingeschreven in het aandelenregister.

7.2  Ondeelbaarheid van de aandelen

De aandelen zijn ondeelbaar ten opzichte van de vennootschap.

Indien een aandeel aan verscheidene eigenaars toebehoort, kan de vennootschap de uitoefening van de eraan verbonden rechten schorsen tot dat één enkele persoon ten aanzien van de vennootschap als eigenaar van het aandeel is aangewezen.

De mede-eigenaars zijn verplicht zich door een gemeenschappelijke volmachtdrager te laten vertegenwoordigen en de vennootschap hiervan te berichten.

Ingeval van vruchtgebruik en voor zover geen gemeenschappelijke gemachtigde aangeduid is, moet, behoudens betreffende het voorkeurrecht bij kapitaalverhoging in geld, de blote eigenaar van het aandeel ten opzichte van de vennootschap vertegenwoordigd worden door de vruchtgebruiker.

7.3  Overdracht

Een vennoot kan zijn aandeel in de vennootschap slechts overdragen onder de levenden aan een vennoot of aan een derde, na vooraf aan alle vennoten de mogelijkheid te hebben geboden om zijn aandeel in de vennootschap over te nemen tegen de prijs waartoe de kandidaat-overnemer zich verbonden heeft, of, bij gebreke van kandidaat-overnemer tegen een prijs te bepalen in onderling akkoord, of bij gebreke van akkoord, tegen een prijs vast te stellen door een deskundige, aangewezen door de voorzitter van de rechtbank van eerste aanleg van het arrondissement waar de zetel van de vennootschap gevestigd is.

Indien verscheidene vennoten de overname wensen, zullen zij het inkooprecht kunnen uitoefenen, ieder naar evenredigheid van het aandeel in het kapitaal dat zij op dat ogenblik bezitten in de vennootschap, of in een onderling overeen te komen verhouding.

De overnemer verkrijgt het bezit van de overgedragen aandelen ten opzichte van derden eerst na de vervulling van de pleegvormen voorzien bij artikel 1690 van het Burgerlijk Wetboek.

In geval het voorkooprecht niet uitgeoefend wordt op alle te koop aangeboden aandelen, kan een vennoot zijn aandelen in de vennootschap slechts overdragen onder levenden aan een medevennoot of aan een derde, dan na het voorafgaand en geschreven eenparig akkoord van de overige vennoten.

Bij weigering van goedkeuring zijn de weigerende vennoten verplicht om de participatie zelf in te kopen aan de prijs zoals hiervoor vermeld, ieder naar evenredigheid van het aandeel in het kapitaal dat zij op dat ogenblik bezitten in de vennootschap of in een onderling overeen te komen verhouding, onverminderd het recht voor de weigerende vennoten om zelf een kandidaat-koper voor te stellen aan dezelfde voorwaarden. De kandidaat-overdrager is alsdan verplicht zijn aandelen aan deze derde overnemer te verkopen.

De afkoop dient tot stand te komen binnen de zes maanden na de dag van het aanbod of na de dag waarop de waarde definitief is vastgesteld in geval van prijsbepaling door een deskundige.

7.4  Verbod de aandelen te verpanden

Het is verboden de aandelen van de vennootschap in pand te geven zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de zaakvoerders.

5.4  Volstorting

Op elk aandeel dat wordt geplaatst, moet ten minste 50 procent volgestort zijn.

Door de intekening verbindt de vennoot zich er toe om het saldo te storten volgens de richtlijnen van de zaakvoerders. Deze verbintenis tot volstorting is onvoorwaardelijk en ondeelbaar. Maakt een niet volgestort aandeel deel uit van een vermogen toekomende aan meerdere onverdeelde eigenaars, dan is elk van hen tegenover de vennootschap verbonden tot volledige afbetaling van het aandeel.

De zaakvoerders beslissen soeverein over het opvragen van stortingen op de geplaatste maar niet volledig afbetaalde aandelen. Het besluit wordt aan de vennoot ter kennis gebracht bij aangetekende brief, waarbij de wijze en het tijdstip van betaling worden opgegeven.

Elke storting wordt in het aandelenregister aangetekend met vermelding van de datum van betaling. Zolang de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortingen niet gedaan zijn, wordt de uitoefening van het stemrecht verbonden aan de aandelen waarop die stortingen niet zijn geschied, geschorst.

De vennoot die laattijdig is met het voldoen van deze volstortingsverplichting, zal een intrest, gelijk aan de wettelijke intrest, verschuldigd zijn aan de vennootschap, te rekenen vanaf de inbaarheid tot de dag van de werkelijke betaling.

Na een tweede verwittiging per aangetekend schrijven, die ten vroegste één maand na de eerste verwittiging kan geschieden, en die gedurende een maand zonder resultaat is gebleven, kan de zaakvoerder de vennoot vervallen verklaren van zijn rechten en kan de betrokken aandelen op de meest aangepaste wijze verkopen, onverminderd het recht van de vennootschap de niet voldane storting alsook eventuele schadevergoeding van de vennoot te vorderen. De prijs voor de verkoop van de aandelen wordt in de eerste plaats aangewend tot hun volstorting en vervolgens tot de vergoeding van de kosten van de verkoop, terwijl het saldo wordt uitgekeerd aan de nalatige vennoot. Indien de vennootschap geen koper vindt, kan zij zelf overgaan tot inkoop.

In geval van verkoop van de aandelen zullen deze onderworpen zijn aan de voorkoop- en/of goedkeuringsregeling zoals hierna voorzien in de statuten.

Artikel 6  Hoofdelijke en onbeperkte aansprakelijkheid

De vennoten zijn hoofdelijk en onbeperkt aansprakelijk voor alle verbintenissen van de vennootschap.

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Artikel 8  Overlijden van een vennoot

A/ Op voorwaarde dat er na het overlijden nog minstens twee vennoten zijn, geeft het overlijden van een vennoot geen aanleiding tot ontbinding van de vennootschap.

Bij overlijden van een vennoot zullen zijn aandelen toekomen aan zijn erfgenamen, indien zij vooraf en met unanimiteit aanvaard worden door de overige vennoten.

Indien zij niet als vennoten worden toegelaten, hebben zij enkel recht hun deel op te eisen, dat overeenstemt met het aandeel van de overledene in het eigen vermogen van de vennootschap, zoals dit voorkomt in de boeken van de vennootschap op datum van het overlijden.

Hun afkoopwaarde zal betaalbaar en eisbaar zijn binnen één jaar volgend op het opmaken van de eerste balans na het overlij-den.

B/ Indien er slechts twee vennoten zijn, zal bij overlijden van één vennoot, de vennootschap, naar keuze van de overlevende vennoot, ofwel ontbonden worden, ofwel worden voortgezet door de overlevende vennoot, samen met de erfgenamen van de overleden vennoot, die alsdan gezamenlijk de plaats van hun rechtsvoorganger innemen en zich ten aanzien van de vennootschap verplicht moeten laten vertegenwoordigen door één gevolmachtigde, of samen met een derde.

C/ De erfgenamen mogen in geen geval de zegels laten leggen of een gerechtelijke inventaris laten opmaken, noch de normale gang van zaken van de vennootschap belemmeren.

Artikel 9  Uitsluiting

Wanneer een vennoot wettelijk onbekwaam is of om welke redenen ook verhinderd is, kan de algemene vergadering beslissen dat hij zal ophouden deel uit te maken van de vennootschap. Zij voorziet in zijn vervanging in de bijzondere functies die hem waren toevertrouwd.

De rechten van de aldus uitgesloten vennoot worden bepaald overeenkomstig de statutaire bepalingen inzake het overlijden van een vennoot.

Artikel 10  Beheer

De vennootschap wordt bestuurd door één of meer zaakvoerders, al dan niet vennoten.

Tot zaakvoerder wordt benoemd, voor de duur van de vennootschap:

1/ De heer Dominik Maciej Sznajder, wonende te 3001 Heverlee, Waversebaan 139.

Hun bevoegdheden gaan in op datum van neerlegging van het uittreksel van de oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

De zaakvoerders kunnen slechts worden ontslagen wegens gewichtige redenen of door een eenparig besluit van de vennoten.

Bezoldiging

Aan de zaakvoerders kan, onverminderd de vergoeding van hun kosten, een vaste bezoldiging worden toegekend, waarvan het bedrag door de vergadering van de vennoten elk jaar wordt vastgesteld en dat ten laste komt van de vennootschap.

Bestuur en vertegenwoordiging

Iedere zaakvoerder is bevoegd om alle handelingen van intern bestuur te verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, met uitzondering van de handelingen waarvoor alleen de vergadering van de vennoten bevoegd is.

De vennootschap wordt in en buiten rechte vertegenwoordigd door één zaakvoerder die alleen optreedt. Volmacht

De zaakvoerders kunnen een gevolmachtigde van de vennootschap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmachten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd.

Artikel 11  Concurrentieverbod

Zolang de vennootschap duurt, zullen de vennoten-zaakvoerders zich onthouden van elke rechtstreekse of onrechtstreekse deelneming aan enige handels- of nijverheidsonderneming van dezelfde aard, tenzij in gemeen overleg met al de vennoten en mits schriftelijke toelating.

Artikel 12  Boekjaar

Het boekjaar gaat in op één oktober en eindigt op dertig september van het daarop volgende jaar.

Ieder jaar zullen de zaakvoerders de nodige boekhoudkundige stukken opmaken in overeenstemming met de van toepassing zijnde bepalingen van de boekhoudwetgeving.

Artikel 13  Bestemming en verdeling van het resultaat

De zuivere winst blijkt uit de boekhoudkundige documenten, na aftrek van de algemene onkosten en van de afschrijvingen.

Over de winstverdeling en reservevorming zal beslist worden door de algemene vergadering. Indien overgegaan wordt tot winstverdeling zal deze onder de vennoten verdeeld worden naar evenredigheid van eenieders deelname in het kapitaal van de vennootschap.

De vergadering van de vennoten kan echter een tantième toekennen aan de zaakvoerders. De vennoten mogen echter bij eenvoudige meerderheid beslissen een reservefonds te vormen, geheel of gedeeltelijk voorafgenomen op de winsten. Zij zullen eveneens bij eenvoudige meerderheid mogen beslissen dat de gereserveerde winst uit de vorige jaren, geheel of gedeeltelijk zal worden uitgedeeld, hetzij boven op de winst van het afgesloten jaar, hetzij bij gebrek aan winst.

De verliezen zullen onder de vennoten verdeeld worden naar evenredigheid van eenieders deelname in het kapitaal van de vennootschap.

Vennoten die slechts een inbreng van arbeid of diensten in de vennootschap gedaan hebben, zullen hun bijdrage in het verlies moeten betalen binnen de drie maanden na de vaststelling van dit verlies, en dit op straffe van het betalen van een interest gelijk aan de wettelijke interest na het verstrijken van deze termijn.

Artikel 14  Algemene vergaderingen

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

14.1  Algemene beginselen

De algemene vergadering is het orgaan van de vennootschap waarin de vennoten samenkomen om binnen de wettelijke en statutaire perken te beraadslagen en besluiten te treffen ten aanzien van de werking en de structuur van de vennootschap. Zij vertegenwoordigt alle vennoten en haar besluiten gelden ook voor de vennoten die niet deelnemen aan de besluitvorming of die tegenstemden, mits de door de wet en de statuten opgelegde voorwaarden om tot geldige besluiten te komen, zijn nageleefd.

14.2  Onderscheiden vergaderingen

a) de gewone algemene vergadering of jaarvergadering

De gewone algemene vergadering is deze die jaarlijks moet worden bijeengeroepen op de hierna bepaalde dag en uur in de plaats aangewezen in de oproeping en die zich onder meer dient uit te spreken over de goedkeuring van de jaarrekening en de kwijting aan de zaakvoerders en de eventuele commissaris(sen).

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

b) de buitengewone en bijzondere algemene vergadering

De algemene vergadering waarin de vennoten bijeenkomen, is al naar gelang het geval een buitengewone algemene vergadering indien het een aangelegenheid betreft waarbij de statuten van de vennootschap gewijzigd worden, of een bijzondere algemene vergadering indien het enige andere aangelegenheid betreft die tot haar bevoegdheid behoort.

14.3  Plaats, dag en uur van de vergadering

De algemene vergaderingen worden gehouden, hetzij op de zetel van de vennootschap, hetzij op gelijk welke andere plaats vermeld in de oproepingsbrieven.

De jaarvergadering wordt gehouden op de eerste woensdag van de maand maart om 14.00 uur.

Indien deze dag een feestdag is, wordt de vergadering de eerst volgende werkdag, exclusief zaterdag, op hetzelfde uur gehouden.

14.4  Bijeenroeping

De algemene vergadering komt bijeen op uitnodiging van de zaakvoerders, de commissaris of een vennoot. De vennoten worden opgeroepen tot een algemene vergadering door middel van een uitnodigingsbrief ten minste vijftien dagen voor de vergadering aangetekend verzonden naar hun adres, zoals dit in het aandelenregister is genoteerd. Deze oproeping vermeldt de volledige identiteit van de vennootschap en van de personen door wie de uitnodiging is ondertekend met vermelding van de hoedanigheid waarin zij optreden. Zij preciseert de plaats, dag en uur van de bijeenkomst en geeft de agendapunten weer die zullen worden behandeld, met verwijzing naar de verslagen en bescheiden die desgevallend ter inzage liggen van de vennoten en/of bijgevoegd worden bij de schriftelijke uitnodiging.

14.5  Samenstelling van de vergadering  voorzitter  stemrecht  verloop

Om te worden toegelaten tot de algemene vergadering, moeten de vennoten bij aangetekende brief, uiterlijk vijf dagen vóór de vergadering, de zaakvoerder inlichten over hun voornemen persoonlijk of bij volmachtdrager deel te nemen aan de vergadering, doch enkel in zoverre dit in de oproepingen is vereist.

De vennoten kunnen zich doen vertegenwoordigen door een lasthebber die zelf geen vennoot moet zijn. De vergadering zal worden voorgezeten door de zaakvoerder of door de oudste der zaakvoerders. Iedere vennoot beschikt over evenveel stemmen als dat hij aandelen bezit. Op elke vergadering wordt een aanwezigheidslijst bijgehouden.

De algemene vergadering mag in de regel besluiten treffen ongeacht het aantal aanwezige vennoten of het aantal aandelen waarvoor aan de stemming wordt deelgenomen, tenzij tot wijziging van de statuten wordt overgegaan, in welk geval ten minste de helft van het totale aantal aandelen in de vennootschap op de vergadering vertegenwoordigd moeten zijn, zoniet dient binnen de maand een nieuwe vergadering te worden bijeengeroepen die geldig kan beraadslagen en beslissen, ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde aandelen.

Een beslissing van de algemene vergadering vereist de meerderheid der aanwezige stemmen, behoudens voor statutenwijzigingen waarvoor unanimiteit van alle vennoten vereist is.

Van het verloop van een algemene vergadering worden notulen opgemaakt. Deze notulen worden ondertekend door de voorzitter en de vennoten die het vragen. Zij worden bijgehouden in een speciaal daartoe op de zetel van de vennootschap bewaard register. Afschriften of uittreksels van de notulen worden ondertekend door ten minste één zaakvoerder.

14.6  Bevoegdheid van de algemene vergadering

De algemene vergadering treft besluiten in verband met alle onderwerpen die krachtens de wet en de statuten tot haar exclusieve bevoegdheid behoren en heeft de meest uitgebreide bevoegdheden om de handelingen die de vennootschap aangaan te verrichten of te bekrachtigen in die aangelegenheden die behoren tot de bevoegdheid van andere organen wanneer deze niet tot een besluit kunnen komen.

Tot de exclusieve bevoegdheid van de algemene vergadering behoren onder meer de macht om:

- benoeming en ontslag van de zaakvoerders, vaststelling van hun bezoldiging, het instellen van een vennootschapsvordering tegen hen en het verlenen van kwijting.

- de jaarrekening goed te keuren en te beslissen over de bestemming van het resultaat;

- de statuten van de vennootschap te wijzigen.

Artikel 15  Ontbinding  vereffening

In geval van ontbinding, benoemt de algemene vergadering bij gewone meerderheid de vereffenaar(s) die al dan niet vennoten kunnen zijn. Zij bepaalt hun aantal, bevoegdheden en bezoldiging, alsook de wijze van vereffening. Worden er geen vereffenaar(s) benoemd, dan is de zaakvoerder die op het tijdstip van de ontbinding in functie is, van rechtswege vereffenaar. Hij heeft de bevoegdheden die de wettelijke bepalingen terzake aan vereffenaars

Op de laatste blz. van Luik B vermelden: Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Voorbehouden aan het Belgisch Staatsblad

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

toekent, tenzij de algemene vergadering daar bij gewone meerderheid anders over beslist.

De vereffenaar(s) zal/zullen pas in functie treden nadat zijn/hun benoeming door de bevoegde rechtbank van

koophandel is bevestigd of gehomologeerd.

Het vennootschapsvermogen zal eerst dienen om de schuldeisers te voldoen en de kosten van de vereffening te

dekken, welke verdeling vooraf door de bevoegde rechtbank van koophandel moet worden goedgekeurd.

Het saldo na sluiting van de vereffening wordt verdeeld onder de vennoten volgens ieders gerechtigdheden in het

kapitaal van de vennootschap.

Het eventuele nettoverlies zal volgens dezelfde verhouding ver-deeld worden onder de vennoten.

III. VERKLARINGEN  OVERGANGS- EN SLOTBEPALINGEN

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 03/12/2014 - Annexes du Moniteur belge

Aanvang werkzaamheden  Eerste boekjaar

De vennootschap begint te werken op de datum van neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Het eerste boekjaar vangt aan op heden, om te eindigen op dertig september tweeduizendzestien. De eerste jaarvergadering zal plaatsvinden in tweeduizendzeventien.

Overname verbintenissen

Alle in naam van de in oprichting zijnde vennootschap aangegane verbintenissen worden thans door de vennootschap, onder de opschortende voorwaarde van het bekomen van de rechtspersoonlijkheid ingevolge de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, uitdrukkelijk overgenomen en bekrachtigd.

Woonstkeuze

Voor de uitvoering van deze overeenkomst verklaren de ondergetekenden keuze van woonplaats te doen in hun respectieve woonplaats.

Zaakvoerders

De heer Dominik Maciej Sznajder, hiervoor voornoemd, verklaart hierbij het mandaat van zaakvoerder te aanvaarden en verklaart niet getroffen te zijn door enige verbodsbepaling voor het uitoefenen van zijn mandaat. Het mandaat van Dominik Maciej Sznajder is bezoldigd.

De zaakvoerder wordt benoemd vanaf heden, met dien verstande, dat hij vanaf heden tot op de datum van de neerlegging van het uittreksel uit onderhavige oprichtingsakte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel, zal optreden als volmachtdrager van de gezamenlijke vennoten en dat hij vanaf het ogenblik van de neerlegging zal optreden als orgaan van de vennootschap in overeenstemming met de bepalingen van de statuten en de wet.

Opgemaakt te Heverlee op 26/11/2014 in zoveel exemplaren als er partijen met een onderscheiden belang zijn, waarvan iedere partij erkent zijn exemplaar ontvangen te hebben, alsmede zes extra exemplaren dienende voor afgifte aan de bevoegde instanties, met name griffie rechtbank van koophandel, diensten Kruispuntbank van Ondernemingen en BTW.

De oprichters:

De heer Dominik Maciej Sznajder

Mevrouw Aldona Anna Niemiro - Sznajder

Coordonnées
ACTUAGE

Adresse
WAVERSEBAAN 139 3001 HEVERLEE

Code postal : 3001
Localité : Heverlee
Commune : LEUVEN
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande