ADVOCATENKANTOOR DILIGENTIA

Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée


Dénomination : ADVOCATENKANTOOR DILIGENTIA
Forme juridique : Société civile sous forme de société privée à responsabilité limitée
N° entreprise : 552.594.350

Publication

14/05/2014
ÿþMod PDF 11.1

Luik B In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging ter griffie van de akte



Neergelegd

12-05-2014

Griffie

*14304484*

Voor-

behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

0552594350

Ondernemingsnummer :

(voluit) :

Benaming

ADVOCATENKANTOOR DILIGENTIA

(verkort) :

Rechtsvorm :

Zetel :

(volledig adres)

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

HET JAAR TWEEDUIZEND EN VEERTIEN,

OP ACHT MEI

Voor ons, Meester Frank VERLINDE, geassocieerd notaris met standplaats te Asse.

ZIJN VERSCHENEN :

1/ De heer VAN GINDERACHTER Diederik Rogier Gilbert Luc, geboren te Leuven op vierentwintig juli negentienhonderdtachtig, met nationaal nummer 80.07.24-117.19, echtgenoot van mevrouw De Ridder Neel, wonende te 1730 Asse, Bergestraat 40.

Gehuwd oorspronkelijk onder het conventioneel gemeenschapsstelsel met uitzondering van de algemene gemeenschap ingevolge huwelijkscontract verleden voor notaris Hendrik Muyshondt, te Halle, op 29 juni 2008. Gewijzigd naar het wettelijk stelsel ingevolge huwelijkscontract verleden voor notaris Vereeken William, te Halle, op 7 december 2011, ongewijzigd sindsdien.

2/ Mevrouw DE BOECK Laura, geboren te Aalst op twaalf juli negentienhonderdtweeëntachtig, met nationaal nummer 82.07.12-372.69, ongehuwd wettelijk samenwonend met de heer De Braekeleer Stijn, wonende te 1742 Ternat (Sint-Katherina-Lombeek), Sint-Katherinastraat 59.

De heer Van Ginderachter Diederik verklaart op te richten met gelden die een wederbelegging zijn van eigen vermogen.

Die ondergetekende notaris hebben verzocht vast te stellen dat zij een burgerlijke vennootschap onder de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid oprichten.

A. WAARVAN ZIJ DE STATUTEN ALS VOLGT BEPALEN :

TITEL I. : NAAM - ZETEL - DOEL - DUUR

Artikel 1. : Rechtsvorm - Naam

De vennootschap is een burgerlijke vennootschap die de rechtsvorm heeft aangenomen van een besloten ven-nootschap met beperkte aansprakelijkheid, onder de naam  Advocatenkantoor DILIGENTIA .

Deze naam moet steeds worden voorafgegaan of gevolgd door de woorden  Burgerlijke vennootschap met de vorm van een besloten vennootschap met beperkte aan-sprakelijkheid of de afkorting  Burg. Venn. onder de vorm van een B.V.B.A. .

Artikel 2. : Zetel

De zetel van de vennootschap is gevestigd te 1730 Asse, 1730 Asse, Brusselsesteenweg 2.

De maatschappelijke zetel kan ten allen tijde bij beslissing van de zaakvoerder verplaatst worden. Artikel 3. : Doel

De vennootschap heeft tot doel het uitoefenen van het beroep van advocaat, hetzij alleen, hetzij met anderen, en alle aanverwante activiteiten die verenigbaar zijn met het statuut van advocaat, zoals het optreden als scheidsrechter, gerechtelijk mandataris, bestuurder, vereffenaar en curator, het uitoefenen van gerechtelijke opdrachten, het geven van cursussen en voordrachten en het publiceren van artikels en boeken, met uitsluiting van iedere handelsactiviteit.

De vennootschap kan deelnemen in associaties of vennootschappen die hetzelfde doel nastreven. De vennootschap kan haar geldmiddelen beleggen in roerende of onroerende goederen zonder dat

Onderwerp akte :

Oprichting

Besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid

Brusselsesteenweg 2 1730 Asse

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

dit evenwel een handelsactiviteit mag uitmaken.

De vennootschap zal bij de uitoefening van haar activiteit de regels eigen aan de uitoefening van het beroep van advocaat, zoals bepaald door de bevoegde instanties, eerbiedigen.

De vennootschap kan alle handelingen verrichten welke rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met haar maatschappelijk doel of welke van aard zijn het bereiken ervan geheel of ten dele te vergemakkelijken, zonder dat dergelijke handelingen echter een handelsactiviteit moegen uitmaken. Artikel 4. : Duur

De vennootschap heeft een onbepaalde duur.

TITEL II. - KAPITAAL - AANDELEN

Artikel 5. : Kapitaal

Het geplaatst maatschappelijk kapitaal van de ven-nootschap bedraagt achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00¬ ), vertegenwoordigd door honderd (100) aandelen, zonder nominale waarde. Het maatschappelijk kapitaal moet volledig en onvoorwaardelijk geplaatst zijn. Vanaf de oprichting moet het bedrag van het kapitaal volstort zijn ten belope van minimum zesduizend tweehonderd euro (6.200,00¬ ). Bovendien moeten de aandelen of delen van aandelen die inbrengen in natura vertegenwoordigen, volledig zijn gestort en moeten de aandelen waarop in geld is ingeschreven, minstens ten belope van 20% zijn gestort (artikel 223 W. Venn.).

Artikel 6 : beperkte aansprakelijkheid van de vennoten

Boven het bedrag waartoe de vennoot zich door de onderschrijving van aandelen verbonden heeft, is deze vennoot niet aansprakelijk voor de verbintenissen van de vennootschap, noch gehouden bij te dragen in de verliezen van de vennootschap.

Artikel 7. : Oproeping tot bijstorten

De verbintenis tot volstorting van een aandeel is onvoorwaardelijk en ondeelbaar. De zaakvoerder kan eigenmachtig de bijstorting beve-len. De aandelen die niet volgestort zijn op het ogenblik van hun plaatsing worden bij- of volgestort op de tijds-tippen en voor de bedragen door de zaakvoerder bepaald. De vennoot die na een bij aangetekende brief beteken-de opvraging, nalaat de storting te verrichten, binnen de termijn bepaald in de kennisgeving, dient aan de vennoot-schap een rente te betalen gelijk aan de wettelijke rente-voet verhoogd met twee percent op jaarbasis, vanaf de op-eisbaarheid van de storting. Zolang de gevraagde stortingen niet zijn gedaan na het verstrijken van de termijn, vermeld in de voorgaande paragraaf, wordt de uitoefening van de rechten, verbonden aan de aandelen geschorst.

Artikel 8. : Ondeelbaarheid van de effecten

De vennootschap erkent slechts één eigenaar per aan-deel voor wat betreft de uitoefening van hun rechten.

Aandelen waarop een vruchtgebruik gevestigd is, zul-len ingeschreven worden op naam van de blote eigenaar en op naam van de vruchtgebruiker.

Artikel 10. : Aard van de aandelen - Register van vennoten

De aandelen zijn altijd op naam.

In de zetel van de vennootschap wordt een register van vennoten gehouden. De vennoot of elke belanghebbende derde kan van dat re-gister inzage nemen.

Het register bevat :

1. de nauwkeurige gegevens betreffende de persoon van elke huidige of oud - vennoot, alsmede het getal van de hem toebehorende aan-delen;

2. de gedane stortingen;

3. de overdrachten en overgangen van aandelen met hun da-tum, gedagtekend en ondertekend door de overdrager en de overnemer (of hun gevolmachtigden), ingeval van overdracht onder de levenden, door de zaakvoerder en de rechtverkrijgende, ingeval van overgang wegens overlij-den. De overdrachten en de overgangen gelden ten aanzien van de vennootschap en van derden eerst vanaf de datum van inschrijving in het register van vennoten.

Iedere vennoot mag een bewijs van inschrijving vragen op zijn naam. Dit bewijs is een uittreksel uit het regis-ter, getekend door een zaakvoerder en vermeldt het aantal aandelen, dat een vennoot heeft in de vennootschap. In geen geval mogen deze getuigschriften opgemaakt worden aan order of aan toonder.

Artikel 11. : Kapitaalverhoging - Voorkeurrecht

A) Tot een kapitaalverhoging wordt besloten door de algemene vergadering der vennoten

overeenkomstig de voor-waarden vermeld in artikel 302 W. Venn.

In geval van agio op nieuwe aandelen, moet het volle-dig gestort worden bij de inschrijving.

B) De aandelen waarop in geld wordt ingeschreven, moeten eerst aangeboden worden aan de vennoten, naar even-redigheid van het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. Het voorkeurrecht kan worden uitgeoefend gedurende een termijn van ten minste vijftien dagen te rekenen van de dag van de openstelling van de inschrijving. De ter-mijn wordt bepaald door de algemene vergadering.

De uitgifte met voorkeurrecht en het tijdvak waarin dat kan worden uitgeoefend, worden

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

aangekondigd in een be-richt dat bij aangetekende brief ter kennis wordt gebracht van de vennoten. Artikel 12. : Kapitaalvermindering

Tot een vermindering van het maatschappelijk kapitaal kan slechts worden besloten door de algemene vergadering beraadslagend op de wijze, vereist voor de wijziging van de statuten, mits inachtneming van de bepalingen van arti¬kel 316 tot en met 318 W. Venn.

Artikel 13. : Overgang van aandelen

Wanneer de vennootschap één vennoot telt, is deze vrij zijn aandelen geheel of gedeeltelijk over te dragen aan de persoon die hij wenst, op voorwaarde dat deze persoon eveneens het beroep van advocaat uitoefent en voldoet aan alle voorwaarden voorgeschreven door de Orde der Advocaten bij de bevoegde Balie.

Artikel 14. : overlijden van de enige vennoot zonder overgang van aandelen

Indien de enige vennoot overlijdt en zijn aandelen op geen enkele gerechtigde overgaan, is de vennootschap van rechtswege ontbonden en wordt artikel 237 W. Venn. toegepast.

Artikel 15. : overgang van aandelen wegens overlijden

Het overlijden van de enige vennoot heeft niet tot gevolg dat de vennootschap wordt ontbonden. Indien de enige vennoot erfgenamen of legatarissen nalaat, zijn de beperkingen van de overgang van aandelen in eigendom bepaald of toegestaan in artikel 249 W. Venn. van de vennootschappenwet of in deze statuten niet van toepassing. Wanneer de erfgenamen of legatarissen evenwel niet de hoedanigheid van advocaat hebben, zal de vennootschap niet langer het beroep van advocaat kunnen uitoefenen.

Komen er meerdere erfgenamen of legatarissen op, dan gelden de volgende regels:

Ten opzichte van de vennootschap zijn de aandelen ondeelbaar. De onverdeelde eigenaars moeten zich ten opzichte van de vennootschap door één enkele persoon laten vertegenwoordigen; zolang dit niet gebeurd is, worden de rechten die aan deze aandelen verbonden zijn, opgeschort. Kan tussen de gerechtigden geen overeenstemming bereikt worden, dan kan de rechter op verzoek van de meest gerede partij een voorlopig bewindvoerder benoemen om de betrokken rechten uit te oefenen in het belang van de gezamenlijke gerechtigden.

Wanneer het aandeel toebehoort aan naakte eigenaars en vruchtgebruikers worden alle rechten, inbegrepen het stemrecht, uitgeoefend door de vruchtgebruiker(s).

TITEL III. - BESTUUR  VERTEGENWOORDIGING

Artikel 16. : Zaakvoerder

De vennootschap wordt bestuurd door een of meerdere zaak¬voerders.

Zolang de vennootschap slechts één vennoot telt, dient de zaakvoerder noodzakelijkerwijze de enige vennoot te zijn.

Wanneer de zaakvoerder de hoedanigheid van advocaat verliest, kan de vennootschap niet langer het beroep van advocaat uitoefenen.

De zaakvoerder wordt benoemd door de algemene verga-dering, voor een periode te bepalen door de algemene ver¬gadering en is steeds door haar afzetbaar.

De vergoeding van de zaakvoerder zal bepaald worden door de algemene vergadering.

Artikel 17. : Bestuur

De zaakvoerder kan alle handelingen verrichten die nodig of dienstig zijn tot verwezenlijking van het doel van de vennootschap, behoudens die waarvoor volgens de wet (of deze statuten) alleen de algemene vergadering bevoegd is.

Artikel 18. : Vertegenwoordiging

Elke zaakvoerder is afzonderlijk bevoegd om de vennootschap te vertegenwoordigen je¬gens derden en in rechte als eiser of als verweerder.

Artikel 19. : Bijzondere volmachten

De zaakvoerder kan gevolmachtigden van de vennoot¬schap aanstellen. Alleen bijzondere en beperkte volmach¬ten voor bepaalde of een reeks bepaalde rechtshandelingen zijn geoorloofd. De gevolmachtigden verbinden de vennoot¬schap binnen de perken van de hun verleende volmacht, on¬verminderd de verantwoordelijkheid van de zaakvoerder in geval van overdreven volmacht. Artikel 20. : Aansprakelijkheid

Een zaakvoerder is niet persoonlijk verbonden door de verbintenissen van de vennootschap, maar hij is verant-woordelijk voor de uitvoering van zijn opdracht en aan-sprakelijk voor bestuursfouten overeenkomstig het gemeen recht en de vennootschappenwet.

Artikel 21. : Tegenstrijdig belang

Indien er zich in hoofde van de zaakvoerder een tegenstrijdig belang voordoet zoals dit omschreven is in het Wetboek Vennootschappen, zal hij zich moeten schikken naar het Wetboek Vennootschappen

TITEL IV.  CONTROLE

Artikel 22. : Controle van de vennootschap

Voor zover zulks door de vigerende wetgeving wordt vereist, wordt de controle op de vennootschap opgedragen aan één commissaris die wordt gekozen uit de leden van het Instituut der

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Bedrijfsrevisoren en die wordt benoemd voor een vernieuwbare termijn van drie jaar.

TITEL V. - ALGEMENE VERGADERING DER VENNOTEN

Artikel 23. : Jaarvergadering

Ieder jaar wordt de jaarvergadering gehouden op de eerste maandag van de maand juni om

negentien uur.

Valt de hierboven bepaalde datum op een wettelijke feestdag, dan heeft de vergadering plaats op de

eerstvol-gende werkdag, op hetzelfde uur.

Artikel 24. : Oproeping

De oproepingen van de algemene vergaderingen worden gedaan, overeenkomstig de wet. De wijze

van bijeenroeping moet niet worden verantwoord, indien alle vennoten aanwe-zig zijn op de

algemene vergadering.

Artikel 25. : Buitengewone Algemene Vergadering

Een buitengewone algemene vergadering mag worden ge-houden telkens het belang van de

vennootschap zulks ver-eist, of op aanvraag van de vennoten die één/vijfde van het maatschappelijk

kapitaal vertegenwoordigen.

Artikel 26. : Plaats

De algemene vergaderingen worden gehouden op de maat-schappelijke zetel of in een andere

plaats in België, zo-als aangeduid in de oproepingen.

Artikel 27. : Bureau

De algemene vergaderingen worden voorgezeten door de zaakvoerder.

De voorzitter van de vergadering kan een secretaris en eventueel één of meerdere stemopnemers

aanduiden, die geen van allen vennoten hoeven te zijn.

Artikel 28. : Beraadslaging - Besluiten

a) quorum

De algemene vergadering beraadslaagt en besluit op geldige wijze ongeacht het aanwezig of vertegenwoordigd deel van het maatschappelijk kapitaal, behoudens in de gevallen waarvoor de wet een aanwezigheidsquorum vereist.

b) besluiten

In de algemene vergadering worden de besluiten geno-men bij meerderheid van stemmen, tenzij de

wet een bijzon-dere meerderheid voorziet.De onthoudingen of blancostemmen en de nietige

stem-men worden in de algemene vergadering bij de berekening van de meerderheid niet

meegerekend.

Bij staking van stemmen is het voorstel verworpen.

Artikel 29. : Stemrecht - Stemkracht

Elk aandeel geeft recht op één stem.

Artikel 30. : Wijze van stemmen  Vertegenwoordiging

Zolang de vennootschap één vennoot telt, oefent de enige vennoot de bevoegdheden uit die aan de

algemene vergade-ring zijn toegekend. Hij kan die niet overdragen.

Artikel 31. : Schorsing van het stemrecht - Inpandgeving van aandelen - Vruchtgebruik

a) Wanneer de behoorlijk opgevraagde en opeisbare stortin-gen niet gedaan zijn, is de uitoefening van het stem-recht dat aan de betrokken aandelen toekomt, geschorst.

b) Behoudens afwijkende bepalingen in deze statuten, mag het stemrecht, verbonden aan een aandeel in onverdeeld-heid, slechts worden uitgeoefend door een persoon, aan-geduid door alle medeëigenaars.

c) Is het aandeel met vruchtgebruik bezwaard, dan wordt het aan dat aandeel verbonden stemrecht uitgeoefend door de vruchtgebruiker.

d) Het stemrecht verbonden aan aandelen die in pand zijn gegeven, wordt door de eigenaar-

pandgever uitgeoefend.

Artikel 32. : Besluiten buiten de agenda

Over niet in de agenda begrepen punten kan slechts beraadslaagd worden in een vergadering

waarin alle aande-len aanwezig zijn en mits daartoe met eenparigheid van stemmen besloten wordt.

De vereiste instemming staat vast indien geen verzet is aangetekend in de notulen van de

vergadering.

Artikel 33. : Notulen

Van elke vergadering worden tijdens de vergadering notulen opgemaakt. De notulen worden

ondertekend door de voorzitter, en eventueel door de secretaris en de stemopnemer(s), voorzover ze

aangeduid zijn en door de vennoten die dit wensen.

De notulen worden opgetekend in een register dat op de zetel van de vennootschap wordt

gehouden.

De afschriften of de uittreksels, die in rechte of voor andere instanties voorgelegd worden, moeten

door één zaakvoerder ondertekend worden.

TITEL VI. JAARREKENING - JAARVERSLAG - CONTROLEVERSLAG

Artikel 34. : Boekjaar - Jaarrekening

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

Het boekjaar van de vennootschap gaat in op één januari en ein-digt op éénendertig december.

Op het einde van ieder boekjaar worden de rekeningen afgesloten. De zaakvoerder maakt de

inventaris, de jaarrekening en het jaarverslag op overeenkomstig de wet.

Artikel 35.

De jaarrekening, het jaarverslag en het verslag van de commissaris-revisor, indien van toepassing,

liggen ter inzage van de vennoten in de zetel van de vennootschap, vijftien dagen voor de algemene

vergadering.

Artikel 36.

De jaarvergadering hoort het jaarverslag en het verslag van de commissaris-revisor, indien van

toepassing, en keurt al of niet de jaarrekening goed.

De zaakvoerder heeft het recht, tijdens de zitting, de vergadering drie weken uit te stellen. In die

hypothese is artikel 285 W. Venn. van toepassing.Na de goedkeuring van de jaarrekening beslist de

vergadering bij afzonderlijke stemming over de kwijting te verlenen aan de zaakvoerder (en de

commissaris-revisor, indien van toepassing).

Artikel 37.

De te bestemmen winst van het boekjaar wordt besteed als volgt:

Jaarlijks wordt van de net-towinst, zoals die blijkt uit de jaar-rekening, tenminste vijf ten hon-derd

voorafgenomen tot vorming van het wettelijk reservefonds.

Deze voorafneming is niet meer verplicht wanneer dit re-serve-fonds tien ten honderd van het

maatschappelijk kapi-taal bereikt.

Het overschot wordt ter beschikking gesteld van de ver-gadering die, op voorstel van de

zaakvoerder, de bestemming ervan bepaalt, rekening houdend met de bepalingen van de

vennootschap-penwet.

TITEL VIII. - ONTBINDING - VEREFFENING

Artikel 38. : Vereniging van alle aandelen in één hand

De vereniging van alle aandelen in de hand van één persoon heeft niet tot gevolg dat de

vennootschap wordt ontbonden.

Artikel 39. : Oorzaken van ontbinding

a) Algemeen :

Behoudens de gerechtelijke ontbinding en hetgeen be-paald is in de artikel 14 van huidige statuten, kan de vennootschap slechts ontbonden worden door een besluit van de algemene vergadering volgens de regels die voor de wijziging van de statuten zijn gesteld.

b) Verlies van kapitaal :

Wanneer tengevolge van geleden verlies het netto-ac-tief gedaald is tot minder dan de helft van het maat-schappelijk kapitaal, moet de algemene vergadering bijeen-komen binnen een termijn van ten hoogste twee maanden nadat het verlies is vastgesteld of krachtens wettelijke bepalingen had moeten worden vastgesteld om, in voorkomend geval, volgens de regels die voor een statutenwijziging zijn gesteld, te beraadslagen en te besluiten over de ont-binding van de vennootschap en eventueel over andere in de agenda aangekondigde maatregelen. De modaliteiten daarom-trent zijn bepaald bij artikel 332 W. Venn.

Op dezelfde wijze wordt gehandeld wanneer het netto-actief tengevolge van geleden verlies gedaald is tot minder dan één/vierde van het maatschappelijk kapitaal met dien verstande dat de ontbinding plaatsheeft wanneer zij wordt goedgekeurd door één/vierde gedeelte van de ter vergadering uitgebrachte stemmen.

Wanneer het netto-actief gedaald is tot beneden het bedrag gesteld in artikel 333 W. Venn. ( met name 6.200 ¬ ), kan iedere belanghebbende de ontbinding van de vennoot-schap voor de rechtbank vorderen. In voorkomend geval kan de rechtbank aan de vennootschap een termijn toestaan om haar toestand te regulariseren.

Artikel 40. : Ontbinding - Voortbestaan - Sluiting

De vennootschap blijft na ontbinding, om welke reden ook, van rechtswege als rechtspersoon voortbestaan voor haar vereffening tot aan de sluiting ervan.

Artikel 41. : Benoeming van vereffenaar(s)

De zaakvoerder is van rechtswege vereffenaar, met uitzondering van hetgeen voorzien is in artikel 237 W. Venn..

De algemene vergadering van de vennootschap in veref-fening kan te allen tijde en bij gewone meerderheid van stemmen een of meer vereffenaars benoemen of ontslaan. De vereffenaars moeten noodzakelijkerwijze advocaat zijn.

Zij bepaalt hun bevoegdheden, hun vergoeding alsook de wijze van vereffening. De benoeming van de vereffenaars stelt een einde aan de bevoegdheden van de zaakvoerder.

Artikel 42. : Verdeling

Na aanzuivering van alle schulden, lasten en kosten van de vereffening, worden de netto-activa onder de venno-ten verdeeld, in verhouding met het deel van het kapitaal door hun aandelen vertegenwoordigd. Indien niet alle aandelen in gelijke verhouding wer-den volgestort zullen de

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

vereffenaars, alvorens tot de verdeling over te gaan, het evenwicht herstellen door alle aandelen op volledige gelijke voet te plaatsen, hetzij door opvragingen van bijkomende stortingen ten laste van de aandelen die onvoldoende werden volgestort, hetzij door voorafgaandeterugbetalingen in geld of effekten ten voor-dele van de aandelen die in een grotergedeelte werden volgestort.

Het saldo wordt evenredig onder alle aandelen ver-deeld.

TITEL IX. - ALGEMENE BEPALINGEN

Artikel 43. : Geschillen - Bevoegdheid

Alle geschillen tussen de vennootschap, haar vennoten, zaakvoerder(s), eventuele commissaris(sen) en vereffenaars met betrekking tot de zaken van de vennoot-schap en de uitvoering van onderhavige statuten, zullen verplichtend geregeld worden bij wijze van arbitrage door de Orde van Advocaten, voor zover dit niet strijdig is met dwingende wetsbepalingen die voorzien in de exclusieve bevoegdheid van de rechtbanken. De deontologische beginselen, opgesteld door de Orde van Advocaten, zijn van toepassing op deze vennootschap.

Artikel 44. : Wettelijke bepalingen opgenomen in deze statuten

De statutaire bepalingen die een letterlijke weergave zijn van de wettelijke bepalingen van de vennootschappenwet worden enkel vermeld ter inlichting en verwerven hierdoor niet het karakter van statutaire bepaling.

B. TOELICHTING

Comparanten-oprichters erkennen door ondergetekende nota-ris uitvoerig te zijn ingelicht nopens het feit dat de vennootschap pas rechtspersoonlijkheid verkrijgt vanaf de neerlegging van een uitgifte van deze akte op de griffie van de bevoegde rechtbank van koophandel.

Zij erkennen tevens ingelicht te zijn omtrent de heersen-de juridische onzekerheid van rechtshandelin-gen door de zaakvoerders gesteld tus-sen de dag van heden en het tijdstip van de verkrijging van rechts-persoonlijkheid.

Zij verklaren te weten dat zaakvoerders zich best weerhouden om rech-ts-handelingen te stellen voorafgaandelijk aan de verkrij-ging van de rechtsper-soonlijkheid. Tevens erkennen zij inge-licht te zijn omtrent de wen-selijkheid om de benoeming van zaakvoerders te laten bekrachtigen zodra de ven-noot-schap rech-ts-persoonlijkheid heeft verkregen.

C. EN WAARVAN ZIJ OP HET KAPITAAL ALS VOLGT INSCHRIJVEN:

I. INSCHRIJVING.

De honderd (100) maatschappelijke aandelen worden in kontanten inge-schreven en ten belope van

één/derde afbetaald, als volgt :

1. Door De Heer Diederik Van Ginderachter, voornoemd, op zestig (60) aandelen, hetzij voor elfduizend honderd zestig euro (11.160,00¬ ), waarvan drieduizend zevenhonderd twintig euro (3.720,00¬ ), werd volstort;

2. Door Mevrouw Laura De Boeck, voornoemd, op veertig (40) aandelen, hetzij voor zevenduizend vierhonderd viertig euro (7.440,00¬ ), waarvan tweeduizend vierhonderd tachtig euro (2.480,00¬ ), werd volstort;

TOTAAL : achttienduizend zeshonderd euro (18.600,00¬ ) vertegenwoordigende de honderd aande-len of de algeheelheid van het kapitaal, volstort ten belope van zesduizend tweehonderd euro (6.200,00¬ ).

D. OVERGANGSBEPALINGEN EN BESLISSINGEN VAN DE OPRICHTERS.

Nadat de statuten van voormelde vennootschap aldus zijn vastgesteld, beslissen de oprichters nog hetgeen volgt:

1. Benoeming van zaakvoerders.

De oprichters beslissen het aantal niet-statutaire zaakvoerders te bepalen op twee.

Voor de eerste maal benoemen de oprichters :

- de Heer Diederik Van Ginderachter, voornoemde oprichter;

- Mevrouw Laura De Boeck, voornoemde oprichter,

tot niet-statutaire zaakvoerders voor onbepaalde duur, die aanvaarden.

Op de vraag hen door ons, notaris, gesteld, hebben de hiervoor benoemde zaakvoerders verklaard te voldoen aan alle wettelijke vereisten om de functie van zaakvoerder te mogen uitoefenen. Hun mandaat is onbezoldigd, behoudens andersluidende beslissing van de algemene vergadering. Elke voormelde zaakvoerder erkent dat ondergetekende nota-ris hem ingelicht heeft over het feit dat hij mogelijks per-soonlijk en hoofdelijk aansprakelijk zal zijn voor alle verbintenis-sen aangegaan in naam en voor rekening van de ven-nootschap in op-richting in de periode tussen de oprichtingsakte en de ver-krij-ging van haar rechtspersoon-lijkheid, ten-zij de vennootschap deze verbintenissen, in toe-passing van en binnen de termijnen gesteld door artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen, overneemt. In toepassing van zelfde artikel kan de vennootschap overgaan tot de bekrachtiging van de rechtshandelingen in haar naam en voor haar rekening gesteld vóór de ondertekening van de oprichtings-akte.

Hij erkent tevens ingelicht te zijn omtrent de moge-lijkheid om bijzondere clausules op te nemen in met derden te sluiten overeenkomsten in de periode tussen de oprichtingsakte en de verkrijging van

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

rechtspersoonlijkheid teneinde zijn aansprakelijkheid te be-perken dit in toepassing van artikel 52 van het Wetboek van vennootschappen.

2. Afsluiting van het eerste boekjaar.

De oprichters beslissen dat het eerste boekjaar begint te lopen op de datum van het verkrijgen van

rechtspersoonlijkheid en zal worden afgesloten op 31 december 2015.

3. Datum van de eerste jaarvergadering.

De oprichters beslissen dat de eerste jaarvergadering zal worden gehouden in het jaar 2016.

4. Commissaris.

Aangezien er blijkt uit de te goeder trouw verrichte schattingen dat voor het eerste maatschappelijk boekjaar de vennootschap voldoet aan de criteria vermeld in artikel 12, §2, van de wet van 17 juli 1975 op de boekhouding en de jaarrekening van de ondernemingen, beslissen de oprichters geen commissaris te benoemen.

5. Bekrachtiging verbintenissen gesteld voor de vennoot-schap in oprichting.

Overeenkomstig artikel 60 van het Wetboek van vennootschappen en onder de opschortende voorwaarde van het neerleggen ter griffie van de bevoegde handelsrechtbank van een afschrift of een uittreksel van de oprichtingsakte, worden alle rechts-handelingen in naam van de vennootschap in oprichting gesteld sinds heden door de oprichters handelend in naam en voor rekening van de vennootschap, goed-ge-keurd, over-genomen en be-krach-tigd.

6. Volmacht voor vervulling wettelijke formaliteiten

Tot bijzondere lasthebbers worden door de oprichters aangesteld alle voornoemde oprichters, alsook het boekhoudkantoor  FIBURO , te 3360 Bierbeek, Waversesteenweg 126, vertegenwoordigd door de heer Libotte Roel en de heer Libotte Bram, ieder met de bevoegdheid om afzonderlijk te

handelen, en met mogelijkheid van indeplaatsstelling om het nodige te doen voor de in-schrijving van de vennoot-schap in de Kruispuntbank voor Ondernemingen en voor de vervulling van alle formaliteiten jegens alle ondernemingsloketten alsook jegens de diensten van de BTW, de diensten der Directe Belastingen en in het algemeen, alle andere nuttige of noodzakelijke formaliteiten te vervullen om de vennootschap toe te laten haar activiteiten op te starten.

E. DIVERSE.

1. De comparanten erkennen :

a) dat ondergetekende notaris hen ingelicht heeft over - de beschikkingen van de vennootschapswet betreffende het finan-cieel plan en de aansprakelijkheid van de oprich-ters wanneer een vennootschap opgericht wordt met een kennelijk ontoereikend kapitaal;

- de beschikkingen omtrent een quasi-inbreng, te weten : indien de vennootschap binnen de twee jaar te rekenen vanaf de oprichting, overweegt een vermogens-bestand-deel te verwerven onder de vorm van een aankoop of een ruiling, dat toebehoort aan één van de comparanten, zaakvoer-ders of vennoten, en waarvan de tegenwaarde minstens gelijk is aan één/tiende van het geplaatst kapitaal, deze ver-werving onder-wor-pen is aan de goedkeuring van de algemene ver-gadering, beslis-send met een gewone meerderheid van stemmen, wat ook het aantal aanwezige of vertegenwoordigde aandelen mogen zijn.

In dat geval dient voorafgaandelijk aan de vermelde alge-mene vergadering een verslag opgemaakt te worden door de com-missa-ris of bij ontstentenis door een bedrijfs-revisor, alsook een bij-zonder verslag opgesteld door deze zaakvoerder

- het verbod voor bepaalde personen om de functie van zaak-voerder uit te oefenen;

- de reglementering betref-fende de uitoefening door vreemdelingen van bepaalde

beroepswerkzaamheden en de verplichting tot het bekomen van voorafgaandelijke vergunnin-gen; - de onverenigbaarheden tussen het beroep of de functie van bepaalde personen en de taak van zaakvoerder ;

2. Financieel plan.

Overeenkomstig artikel 215 van het Wetboek van vennootschappen overhandigen de oprichters aan ons, notaris, een financieel plan waarin zij het bedrag van het maatschappelijk kapitaal van de op te richten vennootschap verantwoorden, gedateerd op 7 mei 2014 en dat door ons in het dossier zal bewaard worden.

3. Artikel 302 bis W. Reg.

De comparanten verklaren geen vrijstelling van de evenre-di-ge registratierechten te hebben, op

grond van artikel 302 bis van het Wetboek der Registratierechten.

4. Lasten.

Het ereloon, kosten (inclusief btw) en de voorschotten voor de oprichting van de vennootschap

bedragen duizend tweehonderd euro (1.200,00¬ ).

5. Identiteit.

Ondergetekende notaris bevestigt dat de identiteit van de natuurlijke personen hem werd

aangetoond aan de hand van bewijskrachtige identiteitsbewijzen, zijnde de identiteitskaarten.

F. RECHT OP GESCHRIFTEN

Het recht op geschriften bedraagt vijfennegentig euro (95,00¬ ).

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenderende notaris, hetzij van de perso(o)n(en)

bevoegd de rechtspersoon ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening.

Luik B - vervolg

Mod PDF 11.1

Voorbehouden

aan het Belgisch

Staatsblad

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 14/05/2014 - Annexes du Moniteur belge

VOORAFGAANDE MEDEDELING VAN ONDERHAVIGE

AKTE IN ONTWERP.

De partijen verklaren het ontwerp voldoende tijdig te hebben ontvangen, hoewel het ont-werp hen minder dan vijf werk-dagen voorafgaandelijk aan het verlijden van der akte worde overgemaakt. Zij verklaren dat de akte integraal werd voorge-le-zen voor wat be-treft de vermeldingen bevat in artikel 12, alinea 1 en 2 van de organieke wet op het no-tari-aat, evenals voor wat betreft wijzigingen die werden aange-brac-ht aan het vooraf meegedeelde akteontwerp.

Zij erkennen dat de akte door de instrumente-rende Notaris ter hunnen behoeve toe-gelicht werd. SLOTBEPALING

De comparanten erkennen dat zij werden gewezen op de verplichtingen aan de notaris opgelegd door artikel 9 paragraaf 1 alinea's 2 en 3 van de Organieke Wet Notariaat en de aandacht van partijen heeft gevestigd op de vrije keuze die elke partij heeft om een andere notaris aan te wijzen of zich te laten bijstaan door een andere raadsman, in het bijzonder wanneer er tegenstrijdige belangen bestaan tussen partijen. De notaris moet tevens elke partij volledig in-lichten over de rechten, verplichtingen en lasten die voortvloei-en uit de rechtshandelingen waarbij zij betrokken is en hij moet aan alle partijen op onpartijdige wijze raad verstrekken.

De comparanten hebben hierop verklaard dat zij alle bedingen opgenomen in onderhavige akte voor even-wichtig houden en deze aanvaarden.

De comparanten bevestigen tevens dat de notaris hen naar behoren heeft ingelicht over de rechten, verplichtingen en las-ten die voortvloeien uit onderhavige akte en hen op een onpartijdige wijze raad heeft verstrekt.

WAARVAN AKTE.

Gedaan en verleden te Asse, ten kantore.

En na integrale voorlezing van deze akte en toelichting hebben de partijen, samen met Ons, Notaris.

Coordonnées
ADVOCATENKANTOOR DILIGENTIA

Adresse
BRUSSELSESTEENWEG 2 1730 ASSE

Code postal : 1730
Localité : ASSE
Commune : ASSE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande