AFRO BELG

Association sans but lucratif


Dénomination : AFRO BELG
Forme juridique : Association sans but lucratif
N° entreprise : 536.819.279

Publication

30/07/2013
ÿþ MOD 2.2

In de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad bekend te maken kopie na neerlegging van de akte ter griffie

i INI

ICI

*13119419*



SPIr-t,eM

19 JUL 201S

Griffie

Ondernemingsar : 0 . 53C Benaming

(voluit) : AFRO BELG

(verkort) :

Rechtsvorm : Vereniging zonder Winstoogmerk

Zetel : Handbooghof 19 - 1500 Halle

Onderwerp akte : Oprichting

Tussen de ondergetekenden :

Ngabo Karigilwa, Zavelstreat 10810001 --1500 Halle -- Belg

2. Nzogang Charly, Avenue Van Kalken 6  1070 Anderlecht - Kameroen

3. Mutsindjou Sylvie, Avenue Van Kalken 6  1070 Anderlecht - Kameroen

allen meerderjarig wordt overeengekomen een vereniging zonder winstoogmerk op te richten, waarvan de statuten als volgt luiden:

Titel I: - Naam, zetel, titel, doel, duur

Artikel 1: De vereniging draagt de naam: "Afro Belg" en is gevestigd te Handbooghof 19 -- 1500 Halle, De maatschappelijke zetel kan ten allen tijde door eenvoudige beslissing van de Raad van Bestuur verplaatst worden naar elke andere plaats in Vlaanderen, Wallonië en Brussel.

Artikel 2: De vereniging heeft tot doel alle culturele activiteiten en producten die ze interessant acht zowel administratief te ondersteunen als te promoten, bekend te maken en te verspreiden in binnen- en buitenland.. Zij kan activiteiten opzetten die tot doel hebben zowel het grote publiek vertrouwder te maken met de Afrikaanse cultuur,

-de kennis van de Afrikaanse cultuur te bevorderen;

-organiseren van culturele bijeenkomsten en feesten;

-het samenleven tussen de Afrikaanse cultuur en de Belgische cultuur te bevorderen.

-stages te organiseren voor kinderen om de Afrikaanse cultuur en taal te leren kennen.

-het zoeken naar en verwerven van financiële middelen voor de verwezenlijking van de hoger gestelde, doeleinden.

-Uitbaten van een ontmoetingsplaats voor mensen.

De vereniging heeft ook tot doel het steunen van goede doelen in Afrika. Opbouw en opstart van scholen en steun aan medische projecten in Afrika.

Zij mag eveneens alle activiteiten ondernemen die dit doel kunnen bevorderen. Zij kan in die zin ook, doch slechts op bijkomstige wijze, handelsdaden stellen, enkel voor zover de opbrengst hiervan besteed word aan het doel waarvoor zij werd opgericht.

De vereniging zal zich mogen aansluiten bij elk organisme dat een gelijkaardig of aanverwant doel heeft. Zij mag alle taken vervullen die rechtstreeks of onrechtstreeks met haar doel verband houden.

De vereniging kan ondermeer alle eigendommen of zakelijke rechten verwerven, in huur nemen, verhuren, personeel aanwerven en meer algemeen alle financiële, roerende en onroerende transacties aangaan die haar doel rechtvaardigen.

Artikel 3; De vereniging wordt opgericht voor onbepaalde duurt

Titel Il: -Leden

artikel 4:Het aantal werkende leden van de vereniging is onbeperkt en is niet minder dan drie. Zij staat open voor zowel fysieke ais rechtspersonen. Men verwerft het lidmaatschap na de aanvaarding door de algemene vergadering en na de betaling van de bijdrage die jaarlijks door de raad van bestuur wordt bepaald en waarvan het bedrag 500 Euro niet mag overschrijden. Deze bijdrage geldt onafgezien van contractuele afspraken tussen de vereniging en haar leden. De aanvaarding van nieuwe leden gebeurt met een twee derde meerderheid van stemmen.

Artikel 5: De raad van bestuur kan tevens ereleden of steunende leden in de vereniging toelaten voor wie de bijdrage vrij is. Deze nemen niet deel aan de algemene vergadering.

Artikel 6: Elk lid kan ten allen tijde uit de vereniging treden. Uitgenomen voor de leden bedoeld onder artikel 5 moet het ontslag per aangetekende_ brief aan de raad van bestuur worden meegedeeld. De uitsluiting vaneen

Op de laatste blz. van Luik B vermelden : Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende notaris, hetzij van de pers(*)nten) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen Verso : Naam en handtekening.

Zijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOD 2.2

lid kan slechts door de algemene vergadering worden uitgesproken. Uitsluiting kan enkel worden beslist met

een twee derde meerderheid van stemmen. De raad van bestuur mag tot de beslissing van de algemene

vergadering leden schorsen.

Artikel 7: Uitgesloten of uittredende leden kunnen geen terugvordering of vergoeding vorderen van gestorte

bijdragen of gedane inbrengen of werkzaamheden.

Titel III: -Algemene Vergadering

Artikel 8:

Een beraadslaging van de algemene vergadering is vereist in de volgende gevallen:

1, wijzigen van de statuten;

2. benoemen en afzetten van de leden van de raad van bestuur;

3. goedkeuren van begrotingen en rekeningen;

4. het ontbinden van de vereniging;

5, aanvaarden en uitsluiten van leden;

Artikel 9: De algemene vergadering is samengesteld uit alle werkende leden, en wordt voorgezeten door de voorzitter van de raad van bestuur of door de oudste van de aanwezige bestuurders. Elk lid kan zich echter door een ander lid op de algemene vergadering laten vertegenwoordigen. Een lid kan evenwel slechts één ander lid vertegenwoordigen. Alle leden hebben gelijk stemrecht.

Artikel 10: ieder jaar moet minstens één algemene vergadering plaatsvinden voor het goedkeuren van de rekeningen van het afgelopen jaar en van de begroting voor het volgend jaar.

De algemene vergadering kan naast de jaarlijkse goedkeuring van de rekeningen en begrotingep door de raad van bestuur worden bijeengeroepen telkens als het doel of het belang van de vereniging dit vePeist. De uitnodiging gebeurt mondeling ten minste acht dagen voor de vergadering. Men maakt melding van de agenda. ln geval van hoogdringendheid kan de vergadering binnen de 48 uur warden samengeroepen.

Artikel 11: Met uitzondering van de door de wet en de statuten voorziene gevallen, is de vergadering geldig samengesteld indien ten minste de helft van de werkende leden aanwezig of vertegenwoordigd is en worden de beslissingen genomen bij gewone meerderheid van stemmen. Bij staking van stemmen beslist de stem van de voorzitter of de stem van degene die hem vervangt.

Is het vereiste aantal leden niet aanwezig of vertegenwoordigd, dan zal een tweede vergadering belegd worden die ongeacht het aantal aanwezige of vertegenwoordigde stemmen, geldig zal kunnen beraadslagen en beslissen, doch enkel over de agendapunten van de eerste vergadering, en mits naleving van de eventuele terzake geldende wettelijke en/of statutaire bepalingen.

Artikel 12: Van elke vergadering worden notulen opgemaakt die ondertekend worden door de voorzitter en de algemeen secretaris. Zij worden opgenomen in een bijzonder register dat bewaard wordt op de maatschappelijke zetel, waar leden en belanghebbende derden er inzage van kunnen nemen.

TITEL 1V; -Raad ven bestuur

Artikel 13: De vereniging wordt bestuurd door een raad van bestuur, samengesteld uit ten minste drie bestuurders. Het aantal bestuurdersmoet in elk geval steeds lager zijn dan het aantal personen dat Werkend Lid is van de vereniging. Wanneer de vzw slechts het wettelijk bepaald minimum van drie Werkende Leden heeft, mag de raad van bestuur slechts uit twee bestuurders bestaan. De dag waarop een vierde Werkend Lid wordt aanvaard, zal een Buitengewone Algemene vergadering overgaan tot het benoemen van een derde bestuurder, De bestuurders worden benoemd door de algemene vergadering met gewone meerderheid. De raad van bestuur vertegenwoordigt en verbindt de vereniging in alle gerechtelijke en buitengerechtelijke. handelingen, De raad van bestuur mag alle nodige verbintenissen aan gaan om het maatschappelijk doel van de vereniging te realiseren. Het mandaat van de leden van de raad van bestuur eindigt bij overlijden, ontslag of ontzetting door de algemene vergadering. De leden van de raad van bestuur vervullen hun mandaat kosteloos tenzij de algemene vergadering anders beslist.

De raad van bestuur kan haar bevoegdheid voor bepaalde handelingen en taken overdragen aan één of meerdere bestuurders, al dan niet lid van de vereniging,

Voor rechtshandelingen die buiten het dagelijks bestuur en de bijzondere opdachten vallen en voor rechtshandelingen die een waarde hebben die vijfduizend EURO overstijgt is de vereniging slechts verbonden door de handtekening van twee bestuurders.

Bestuurders die namens de raad van bestuur optreden, moeten ten aanzien van derden niet doen blijken van enig besluit of machtiging,

TITEL V: -Begrotingen, rekeningen

Artikel 14: Het boekjaar van de vereniging loopt van 1 januari tot en met 31 december. In afwijking daarvan loopt het eerste boekjaar van de dag van oprichting tot en met 31 december van dat jaar.

Op het einde van het boekjaar wordt door de raad van bestuur de rekeningen van het verlopen jaar afgesloten, de begroting voor het volgend jaar opgemaakt, en aan de goedkeuring van de jaarvergadering onderworpen.

TiTELVI: -Ontbinding, vereffening

Artikel 15; ln geval van vrijwillige ontbinding benoemt de algemene vergadering, of bij gebrek daaraan, de

rechtbank één of meer vereffenaars. Zij bepaalt tevens hun bevoegd en de vereffeningsvoorwaarden.

Artikel 16: In geval van ontbinding worden de activa, na aanzuivering van de schulden, overgedragen aan een vereniging, een persoon of een stichting, die een gelijkaardig doel ais dat van de vereniging nastreeft overeenkomstig de Wet op de VZW's.

Artikel 17: Voor alles wat in deze statuten niet uitdrukkelijk is geregeld, blijft de wet van 27 juni 1921 toepasselijk en/of het huishoudelijk reglement van de vereniging.

Bijlagen bij het Belgisch Staatsblad - 30/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

MOU 2.2

Luik B - Vervolg

ALGEMENE VERGADERING

Onmiddellijk na de voormelde oprichting komt de algemene vergadering van de VZW D.EC., Dansstudio Emily Cremers bijeen en beslist met eenparigheid van stemmen te benoemen tot bestuurders, die onderling hun Voorzitter, ondervoorzitter, secretaris en penningmeester aanduiden:

1. Ngabo Karigiiwa, Zavelstraat 10810001  1500 Halle -- Belg

2. Nzogang Charly, Avenue Van Kalken 6  1070 Anderlecht

De raad van bestuur stelt onder zich aan als:

Voorzitten Ngabo Karigiiwa

Secretaris: Nzogang Charly

Opgemaakt en goedgekeurd te Brussel op 17 juni 2013

Ngabo Karigiiwa, bestuurder

Nzogang Charly, bestuurder

Voor-t 'behouden

aan het

Belgisch Staatsblad

Bijlagen bij likt ïëlgisel Staatsblad - 30/07/2013 - Annexes du Moniteur belge

Op de laatste blz, van Luik B vermelden ' Recto : Naam en hoedanigheid van de instrumenterende; notaris, hetzij van de perso(o)n(en) bevoegd de vereniging, stichting of organisme ten aanzien van derden te vertegenwoordigen

Verso : Naam en handtekening

Coordonnées
AFRO BELG

Adresse
HANDBOOGHOF 19 1500 HALLE

Code postal : 1500
Localité : HALLE
Commune : HALLE
Province : Brabant flamand
Région : Région flamande